De Divibokaal: Racism of Lower Expectations

De allochtoon als bonuspunt op de diversiteitslijst

Foto:

Ze begrijpen het écht niet. De verdedigers van de Divibokaal van de NOS, de beleidsmakers die het fantastisch vinden als ze iemand van kleur of het ‘zwakke’ geslacht op het schild kunnen hijsen, de fervente verdedigers van quota en andere vormen van positieve discriminatie. Ze begrijpen simpelweg niet dat wat ze doen niets positiefs te brengen heeft voor degenen die ze beweren te beschermen.

Dat het uitsluitend in het voordeel werkt van beroepsallochtonen en de partijen die leven van het in stand houden van een slachtofferrol en daarom continu wijzen naar het institutioneel racistische karakter van Nederland.

Om de standaard-disclaimer nog maar eens in te bouwen: racisme en discriminatie zijn verwerpelijk.

 

Kwaliteiten

In dit land beoordelen we mensen op hun kwaliteiten en karakter en niet op hun kleurtje, seksuele oriëntatie of geslacht. Maar waarom geldt dat niet wanneer mensen op basis van dergelijke irrelevante factoren worden ‘bevoordeeld’ in plaats van benadeeld? Wanneer niet je expertise, maar je uiterlijk bepaalt of je voor de camera mag verschijnen? Waarom is het vernederend als je geen huurwoning krijgt op basis van je achternaam, maar niet wanneer je louter vanwege die achternaam gevraagd wordt om voor de camera van de NOS te verschijnen?  

Voor redacties en beleidsmakers is de wereld lekker overzichtelijk. Racisme is exclusief voorbehouden aan spruitjeslucht-tokkies die Zwarte Piet willen behouden uit angst voor verandering. Volgens de anti-racisme-activisten worden ze juist gedreven door koloniale impulsen en een blank superioriteitsgevoel. Ik kan ze beiden vertellen dat niets minder waar is.

 

Capitulaties

Deze groep mensen, die ongehoorde en vergeten Nederlanders, zien zich dagelijks geconfronteerd met een continue stroom aan capitulaties voor andere culturen en religies. Toegevingen die van Nederland een wezenlijk ander land maken dan het vertrouwde, sterke, welvarende en vooral vrije en tolerante land dat we ooit geweest zijn.

Neem bijvoorbeeld het recente voorbeeld van het toestaan van versterkte gebedsoproepen door moskeeën en het faciliteren van islamitische begraafplaatsen. Zeer ingrijpende veranderingen die zonder slag of stoot doorgang moeten vinden omdat de ‘ander’ anders gekwetst zou kunnen worden. Of omdat het argument dat dergelijke zaken simpelweg niet bij Nederland horen (stel je voor!) gezien kan worden als discriminatie.

 

Gewone Nederlander

Dus geven we ruim baan aan de wens van kleine en goed georganiseerde groepjes, met in de achteruitkijkspiegel die gewone, hardwerkende Nederlander, die verbijsterd achterblijft. En als hij er tegenin durft te gaan, dan krijgt hij gretig het stempel van boze blanke man opgeplakt. Dan schuift de NOS haar diversiteitsdatabase graag even terzijde.

Maar alle verwijten en sneren ten spijt, zijn het juist déze Nederlanders die werk hebben gemaakt van diversiteit en integratie. Door samen naar te school te gaan, te spelen, te werken en te trouwen. Zij wonen in gemengde wijken en zien diversiteit niet als iets hips, maar gewoon als gegeven. Voor hen is de allochtone buurman geen bonuspunt op hun diversiteitslijst, maar gewoon Achmed.

Wat voor verpakking er om die buurman, collega, of teamgenoot heen zit doet er niet toe, zolang hij de tuin maar netjes bijhoudt, de boel goed overdraagt aan het einde van de shift en die bal erin legt. En natuurlijk wil je niet dat hij zeurt over onze tradities, net zoals jij niet zeurt wanneer hij het Suikerfeest viert. Gewoon, zoals normale mensen met elkaar omgaan.

 

Losgezongen van de werkelijkheid

Het zijn juist de redacties en progressieve beleidsmakers die van de werkelijkheid zijn losgezongen. Die vanuit hun bubbel nog altijd denken dat allochtonen slachtoffers zijn die het niet redden zonder een voorkeurspositie te krijgen. Die in de kringen waarin zij verkeren alleen beroepsallochtonen tegenkomen en zich niet realiseren dat talloze allochtone Nederlanders gewoon door hard te werken op een mooie functie zijn beland.

 

Ze kunnen het idee niet loslaten dat diversiteit louter ontstaat wanneer het een doel op zich is. Dat het geïnstitutionaliseerd moet worden om tot wasdom te komen. Middels quota en diversiteitsbokalen in plaats van mensen simpelweg op hun kunnen te beoordelen en gelijk te behandelen. In positieve en negatieve zin.

Dat kost tijd en dat levert kleerscheuren op, maar ik acht Nederlanders in staat om daar met elkaar op een goede manier uit te komen. Het is immers al in zoveel gevallen gelukt. Bijvoorbeeld bij de talloze deskundigen, ondernemers en politici die zonder hun medeweten in de diversiteitskaartenbakken van de NOS zaten en daar boos over waren. Heel erg boos. Omdat ze vanwege hun expertise gevraagd willen worden – en anders niet.

 

Integratie-gepolder

Het laatste wat zij nodig hebben is een overheid die blijft hangen in gepolder op het gebied van integratie. Die allochtonen niet zien als individuen met eigen ambities en verantwoordelijkheden, maar als onmondig onderdeel van een gemeenschap waarmee gecommuniceerd dient te worden via spreekbuizen zoals gesubsidieerde belangenorganisaties en religieuze instellingen.

Een volkomen gedateerde modus operandi die ertoe leidt dat de overheid de Turkse overheidsorganisatie Diyanet nog altijd als vertegenwoordiging van Nederlandse Turken behandelt, salafistische moskeeën vraagt om te orde te handhaven tijdens Oud en Nieuw en Kick Out Zwarte Piet als gesprekspartner uitnodigt om te praten over de toekomst van het Sinterklaasfeest.

En – naar nu is gebleken – dus ook een publieke omroep runt waar op de werkvloer een diversiteitsbokaal circuleert.  

Overheid, stop hiermee. Niet alleen omdat het lachwekkend, onnodig en discriminatoir richting autochtonen is. Maar ook omdat het minder verwachten van allochtonen puur omdat ze allochtoon zijn van geen kant deugt. Want racism of lower expectations is óók racisme. Besteed dáár maar eens wat minuten aan, NOS.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het zijn juist de redacties en progressieve beleidsmakers die van de werkelijkheid zijn losgezongen.”
Deze progressieven kunnen hun morele superioriteit over anderen alleen volhouden juist door een omgekeerd wereldbeeld op te dringen aan de rest. En dat doen ze met de vertrouwde bewoordingen, zoals racisme en discriminatie, waar iedereen zich wel in kan vinden. Alleen geven zij er een nieuwe betekenis aan, een betekenis die exclusief past in hun ideologische straatje. Doordat de meerderheid van mensen zich laat voorschrijven welk soort racisme en welk soort discriminatie verboden is of toegestaan (van blanken) kunnen de progressieven de massa manipuleren. Als ze dat maar lang genoeg volhouden, weet de massa niet meer beter.
In Nederland is racisme en discriminatie zo zeldzaam, dat het eigenlijk geen aandacht meer verdient. Dus moet het opnieuw uitgevonden worden, zoals met Zwarte Piet, zodat de progressieven weer iets hebben om zich moreel superieur te voelen.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je zag het 20 jaar terug al in het sociaal-cultureel werk dat de allochtoon als een soort kind werd gezien die bij het handje moest worden genomen om aldus te integreren met behoud van eigen identiteit en cultuur. En wat heeft het opgeleverd? Nou, heel grote gemeenschappen die nog altijd maar een soort gebroken Nederlands praten en die overwegend totaal schijt hebben aan de Nederlandse cultuur en die de basis vormen van een ongelooflijke hoeveelheid overlast en criminaliteit en geregeld ook terreur. En die bejegening in de trant van opbouwwerker en jongerenwerker is er nog steeds en zie je in de politiek en in de grote media in een soort knuffelbenadering van alles wat maar niet op de oorspronkelijke Nederlander lijkt. En dat gaat zo maar door totdat fijn warm gezellig de alledaagse multiculti burgeroorlog pleuris uitbreekt.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ik denk trouwens dat die linkse opbouwwerkersmentaliteit zich via de EU, Brussel en Merkel vertaald heeft naar de planeet, naar de rest van de wereld, naar al die mensen in nood, kinderen die geholpen moeten worden, kinderen, culturen, volken en wereldbeschouwingen die respectvol geholpen moeten worden in hun weg naar ontwikkeling. Het is eigenaardig bijvoorbeeld dat China, zo las ik laatst, nog steeds gezien wordt als ontwikkelingsland, en om die reden ook geld ontvangt. En heel Afrika is natuurlijk een eindeloos knuffeltheater van mensen die geholpen moeten worden, eindeloos geholpen moeten worden, ook al verdwijnt het meeste geld in de zakken van despoten en hun uitgebreide families.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

ja, lees ‘de crisiskaravaan’ van Linda Polman hier over. Dan weet je waar je geld blijft…. Inderdaad in zakken van corrupte regimes. Maar OOK in de zakken van de hulpclubs die ook nog eens misbruik maken van diegenen die ze zeggen te helpen. bv het misbruikschandaal door Oxfam Novib ‘helpers’. En die zijn heus niet de enigen.
Ook interessant is het boek van Tania Kambouri ‘ Deutschland im Blaulicht’. Vrouw in het blauw in de vertaling. Zij is een Duits Griekse politieagente in Noordrijn Westfalen en het laat zien hoe groot het criminele of clanvormige netwerk is in kleinere Duitse stadjes in het het Ruhrgebied. Zeer verhelderend hoe erg de criminaliteit en het zich afzetten tegen onze cultuur onderhuids in de maatschappij ettert. En dat gaat in de probleemwijken in onze steden precies zo. De Audi bende kon ook o.a. door die cultuur van wegkijken, verzwijgen ontstaan.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Oeh Oeh, wat is er van mijn Nederland overgebleven.

Het thee drinken en het pamperen en het vertroetelen van een bepaalde in Nederland aanwezige groepering, is gierend uit de klauwen gelopen.

Het Linkse beleid in deze nieuwe eeuw, heeft weinig goeds gedaan, voor de gewone Nederlandse burgers.

Zit net het stukje over Rutte en de jeugd te lezen.
Wat een verschrikkelijke onbenul is deze Rutte.
Mijn vraag aan Rutte, zijn er te weinig oudjes overleden.?

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt helemaal. Door allochtonen als slachtoffers te beschouwen,haal je niet” het beste uit de mens”. Ze worden niet gestimuleerd om mee te draaien in de maatschappij, maar staan aan de zijlijn, zielig te zijn.
Er zijn natuurlijk ook allochtonen die niet gekomen zijn om mee te draaien, maar er gewoon zijn voor het geld. Niett goed voor ons, niet goed voor hen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

van die groep zijn er TE veel gekomen. En de 2e en 3e generatie van sommige groepen die een groter probleem zijn dan de 1e.
Aanbeveling om te lezen is het boek van Murat Isik ‘wees onzichtbaar’. Voor hem en zijn moeder heb ik respect. Voor zijn vader niet.
lees in zijn boek hoe makkelijk het verkeerd kan gaan met de 2e generatie. maar ook respect voor mensen als zijn moeder die duidelijk voor zichzelf leert opkomen en haar steentje bijdraagt aan onze maatschappij. Indrukwekkend boek vond ik het. Ik denk nog wel hetzelfde over het NL migratie beleid. Te veel migranten in te korte tijd en te veel wegkijken van problemen die ze veroorzaken en dat NL GEEN migratieland zou moeten zijn omdat we al per vierkante kilometer uitpuilen ook qua verstedelijking en infrastructuur, maar ook hekel ik nog steeds het gepamper. Echter voor migranten als Murat en zijn moeder heb ik juist wel weer respect. Daar denk ik genuanceerder over.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Duisburg gisteren werd bij de vastnamen van 18 jarige Libanees een zeer groot aantal politieagenten opgetrommeld omdat er 200 man dat wilden verijdelen,geert sprak over het leger inzetten,we gaan hier al aardig in de richting,en wat lees,of hoor je daarovr in de media in Nederland ,helemaal niets,allemaal voorbeeldig op de paar ‘kwajongensstreken’die een plofkraak plegen ,en na een paar behandelingen van een zieleknijper weer worden heen gezonden ,als je bij een dokter komt en je zegt niet wat eraan mankeerd kan hij je niet helpen,en zo is het in het kabinet ook ,ze draaien om de brij heen ,kar en paard worden niet genoemd ,Halsema,en Jetten praten ook niet over de bepaalde groep die die de grootste veroorzaker zijn ,waarvan ik van Halsema nog kan begrijpen dat ze dit doet ,want zoonlief en pa ,zijn nou ook niet het juiste voorbeeld .
Media kan heel wat mensen voor de camera krijgen die er anders over denken , die komen echter niet door de schifting ,omdat ze de juiste *kleur* niet hebben .

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

ja, die Jetten moet, net als alle andere homo’s, vaak van bepaalde groepen te horen hebben gekregen hoe ze over hem en zijn vriend denken. Ik kan me NIET voorstellen dat dit van westerse mensen komt. Hij doet nou alsof dit van extreem rechtse tokkie’s komt, maar negeert het feit dat het juist de jongerengroep allochtonen is die dit doet. Want hij kan me niet wijsmaken dat andere homo stellen alleen last hebben van DIE groep en HIJ en zijn vriend niet, maar juist van de ‘autochtonen’ dat kan niet. Hij moet last hebben van dezelfde soort belagers. Het moet het Stockholmsyndroom en zijn haat jegens Geert en Thierry zijn die hem nu doen besluiten juist op te komen voor de probleemgroep……….Want dat is nou in feite wat hij doet. Hij is zo dom dat hij niet in de gaten heeft dat de kritiek van Geert en Thierry niet over ALLE moslims gaat, hoewel hun rigide religie en gebrek aan culturele opvoeding dat persoonlijke voorkeur in een relatie hier niet meer van belang is in onze maatschappij.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Ja, die Jetten moet, net als alle andere homo’s, vaak van bepaalde groepen te horen hebben gekregen hoe ze over hem en zijn vriend denken. Ik kan me NIET voorstellen dat dit van westerse mensen komt. Hij doet nou alsof dit van e x t r e e m r e c h t s e tokkies komt, maar negeert het feit dat het juist de jongerengroep a l l o c h t o n e n is die dit doet. Want hij kan me niet wijsmaken dat andere homo stellen alleen last hebben van DIE groep en HIJ en zijn vriend niet, maar juist van de blanke jongeren. Dat kan niet. Hij moet last hebben van dezelfde soort belagers. Het moet het Stockholmsyndroom en zijn haat jegens Geert en Thierry zijn die hem nu doen besluiten juist op te komen voor de probleemgroep……….Want dat is nou in feite wat hij doet. Hij is zo dom dat hij niet in de gaten heeft dat de kritiek van Geert en Thierry niet over ALLE m o s l i m s gaat, hoewel hun rigide religie en gebrek aan culturele opvoeding de oorzaak is dat die groep zo handelt. Ze treden ook alleen in groepen op. Beetje g a n g – vorming. Dat kennen we hier van oorsprong ook niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

moderatie is op meningen sites wel heel lastig. Sommige woorden, die normaal in gebruik zijn moet je met spaties schrijven, anders wordt je reactie niet geplaatst. Dat wordt ook wel erger, vind ik.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links heeft altijd slachtoffers als voeding voor eigen bestaan nodig met zielige allochtonen als een dankbare voedingsingrediënt. Zij helpen de slachtoffers van de onderklasse door nieuwe slachtoffers bij de middenklasse te maken om zelf bij de bovenklasse plaats te nemen. Links heeft een politieke perpetuum mobile uitgevonden.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

js. het is heel erg, maar het klopt zeker. Links is desastreus voor onze samenleving door hun wegkijk gedrag. Zij zijn de nieuwe NSB ers.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen met een allochtone achtergrond zou zich toch ontzettend beledigd moeten voelen, om op zo’n infantiele manier in de belangstelling gezet te worden. Het wordt pas weer wat met Nederland als er gestopt wordt met de betutteling van die ‘arme zielige mensjes’, wanneer er alleen gekeken wordt naar kwaliteit: juiste persoon op de juiste plaats’ en dat eeuwige duiken in de slachtofferrol gestopt wordt in plaats van al dat gepamper. Goed artikel, de schrijfster weet dat het over mensen gaat en niet over geëtiketteerde wezens.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Willemijn@ nog sterker, ieder allochtoon die voor een nieuwe land gekozen heeft onder welke omstandigheden ook, want de keuze blijft eigen, moet zich beledigd voelen door deze voorkeur. Als een niet gekleurde allochtoon heb ik dus dit soort eer en aandacht niet gekregen wel enige praktische hulp met het vinden van een baan. Wat ik toen met mijn vrouw ook wel prettig vond was die enorme sympathie en medeleven die wij kregen. Dat was nog eens een warm gevoel. Als dank hebben wij sindsdien tot vandaag toe op eigen benen gestaan zonder een keer hand op te houden.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed, Tanya. Je zegt het helemaal goed.
Eigenlijk moeten de allochtonen ook wel laten zien dat ze bewust gekozen hebben voor een westers land, dat wel. Dus niet als voorpost voor een ‘invasie’. Of overname op termijn. je moet wel gemotiveerde mensen toelaten en mensen die niks toevoegen NIET laten komen. Dus als er iemand hier naar toe migreert die kansen heeft, moet je niet de opa’s en oma’s ook toelaten. Die kunnen hier niet meer aanpassen of voor zichzelf zorgen. Dat kan dan niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Partijen als D66 en Groen Links zijn r a c i s t i s c h e partijen in feite met dit beleid wat ze maar lopen te promoten en de media kauwen het na of kloppen het op. Sensatie. Ik hoorde straks, ik denk Susanne Bosman weer zeuren tegen van Haga over boreaal…….. Ja zegt Haga, terecht. Tot jullie media er een negatieve duiding aan gaven wat het voor mij gewoon een ander woord voor noordelijk. Ik moest even spaties gebruiken voor de censuur automaat

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Partijen als D66 en Groen Links zijn racistische partijen in feite met dit beleid wat ze maar lopen te promoten en de media kauwen het na of kloppen het op. Sensatie. Ik hoorde straks, ik denk Susanne Bosman weer nuilen tegen van Haga over boreaal…….. Ja zegt Haga, terecht. Tot jullie media er een negatieve duiding aan gaven wat het voor mij gewoon een ander woord als noordelijk..

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U stelt dat de gewone Nederlander en zijn allochtone buurman het samen prima kunnen vinden en dat de integratie een succes is.

Maar denkt u dat dit compleet los staat van enig integratiebeleid van de overheid of de media van de afgelopen decenia?

Carolien de Monchy
Carolien de Monchy
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sanity

Ik ben dubbel over zo’n wisselbokaal. aan de ene kant de -punten, goed verwoord in het artikel. aan de andere kant de misvatting dat ‘expertise’ onafhankelijk van geslacht etc beoordeeld wordt. Dat is apert onjuist, wordt keer op keer aangetoond met bijv. exact dezelfde sollicitatie brieven, waarbij KeesJan wordt uitgenodigd, maar Mohammed niet. Waarbij een publiek exact dezelfde speech van een mannelijke hoogleraar veel geloofwaardiger vindt dan van een vrouwelijke hoogleraar. Etc.
Het is GEEN toeval dat er zoveel mannelijke experts gevonden worden, het old boys network werkt prima. Kijk sinds het uitbreken van de Coronacrisis maar naar de personen die om raad gevraagd worden: vooral witte mannen. Die staan voorop op het netvlies van de politici en journalisten, met hun definitie van wat relevant is en waar het om draait. Er zijn volop bekwame vrouwen te vinden, zeker in de zorg. Maar hun expertise wordt kennelijk niet op prijs gesteld. In dit licht bezien, werkt een wisselbokaal of een quotum wellicht als wake up call, maakt het de stilzwijgende uitsluiting zichtbaar.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Carolien de Monchy

Ik kan mij vergissen, maar wat betreft virologen en economen heb ik toch duidelijk ook vrouwen gezien in de bekende praatprogramma’s de afgelopen maanden. Relevant is of men zinnige taal spreekt. Ik denk dat er helemaal niet per se naar old boys wordt gekeken.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

ja, ik ook. Die magere dame met dat te jeugdige kapsel bijvoorbeeld.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Carolien de Monchy

Carolien de Monchy@ Is het tijdens een crisis niet belangrijker om advies te krijgen van mensen die verstand van hebben zonder naar de uiterlijk van die mens zelf te kijken? Dit laat zien hoe diep wij gezonken zijn in de linkse wereld van hokjes quota’s genoemd. Als iemand weet waar ie het over heeft en de beste adviezen kan geven dan let ik echt niet op de uiterlijk. Op moment is de doventolk Irma Sluis zeer populair, zij steelt zowat de show vooral bij de goed horende publiek. Is het dankzij het feit dat het een vrouw is of omdat zij blank is? In mijn optiek is het omdat zij het uitstekend doet en tegelijk heel sympathiek is en aardig uitziet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Carolien de Monchy

Het moet alleen niet doorslaan. En Mohammed die een baan wil moet zich wel realiseren dat hij de afwijzing te danken heeft aan zijn cultuurgenoten.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Carolien de Monchy

Het moet alleen niet doorslaan. En M o h a m m e d die een baan wil, moet zich wel realiseren dat hij de afwijzing te danken heeft aan zijn cultuurgenoten.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

zelfs die naam komt al niet door de censuur en moet ik met spaties schrijven. Het moet niet gekker worden.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Carolien de Monchy

@Caroline:
“Het is GEEN toeval dat er zoveel mannelijke experts gevonden worden…”
Op de Franse tv heb ik drie vrouwelijke virologen aan het woord gezien. Overigens is het vrij logisch als er meer mannen verschijnen, omdat vrouwen toch vaak kiezen voor gezin en kinderen en daardoor minder tijd hebben voor een loopbaan. De tijd is nu eenmaal beperkt. Ook de vakbonden hebben erkend dat dit een rol speelt bij het verschil in lonen tussen mannen en vrouwen, dat het zelfs de belangrijkste oorzaak is. Inderdaad, het aantal jaren dat iemand investeert in een loopbaan is geen toeval.
Overigens is het idee dat vrouwen en mannen ongeveer evenredig in alles vertegenwoordigd zouden moeten zijn, een typisch links idee dat verzonnen is om de maatschappij om te vormen. De mensen die lijden aan corona of een ander virus geven niets om het geslacht van de viroloog, alleen om zijn deskundigheid. Het steeds weer benadrukken van deze kwestie is een politieke truc en de media gebruiken het om hun zendtijd te vullen.

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x