Rotterdams stadsbestuur doet handjeklap over islamitische begraafplaats

Controle op ongewenste buitenlandse financiering nodig

Stadhuis Rotterdam

Titelfoto: Stadhuis Rotterdam – Splashbook (CC0)

 

Nederland is een land met een joods-christelijke cultuur. Dat lijkt een open deur, maar in de praktijk blijkt dat dit regelmatig vergeten wordt of als niet relevant wordt beschouwd. Bijvoorbeeld in de discussie over hoeveel ruimte er in Nederland gegeven moet worden aan religie. En dan gaat het met name om de islam.

Weinig andere godsdiensten eisen namelijk zoveel – openbare – ruimte op. Waar anderen gebruikmaken van de vrijheid van godsdienst door een plek voor zichzelf achter de voordeur te creëren om hun geloof te belijden, is dat nooit genoeg voor de Dawah-isten van de politieke islam. Zij willen dat de islam zich manifesteert in de buitenruimte, binnen openbare instellingen en in het meest extreme geval binnen de overheid en de rechtspraak. 

Wij zouden van onze overheid mogen verwachten dat zij er alles aan doet om de scheiding tussen kerk en staat te handhaven.

Niets is minder waar. De overheid, landelijk en lokaal, kiest er stelselmatig voor om gesprekspartner te zijn van vertegenwoordigers van organisaties die juist de islamisering voorstaan, gestuurd en betaald vanuit de onvrije Arabische landen. Zo voeren bestuurders netjes de agenda van islamisten tot op de letter uit.

Salafisme

En dus zien we een toenemende invloed van het salafisme en van bijvoorbeeld de Moslimbroeders. Steeds groter wordende groepen die op enorme afstand staan van de Nederlandse samenleving. Is dat een probleem? Ja, want op zijn minst is het integratiebelemmerend en vergroot het de risico’s op bijvoorbeeld huwelijksdwang, eerwraak en natuurlijk ook radicalisering.

Los daarvan is het noodzakelijk om duidelijk te zijn en te blijven over wat voor land Nederland wil zijn. Willen we een land blijven dat staat voor de waardes van onze joods-christelijke cultuur? Of gaan we oud-minister Donner achterna en geven we ruimte aan de sharia als daar een meerderheid voor is?

Een schoolvoorbeeld van deze discussie is op dit moment te vinden in Rotterdam.

Begraafplaats

Twee jaar geleden is door de PvdA, samen met de islampartij NIDA en de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), een enquête gehouden naar de behoefte aan een islamitische begraafplaats in Rotterdam. Een eigen begraafplaats dus. Dat is niet uniek in de stad, we hebben ook Joodse begraafplaatsen, maar een belangrijk verschil is dat deze bijvoorbeeld al honderden jaren oud zijn (de eerste is gesticht in 1612) en deze dus onderdeel zijn van onze geschiedenis en deel uitmaken van de joods-christelijke cultuur.

Moet er dan geen ruimte worden gegeven aan moslims om begraven te worden via de gebruiken van hun geloof? Uiteraard, maar dan bijvoorbeeld wel via de eeuwige plaatsen die nu al beschikbaar zijn op diverse begraafplaatsen in de stad. Anders dreigt Rotterdam met zijn al ruim 45 islamitische instellingen en moskeeën in de stad, nóg een stuk islamitischer te worden.

 

Van de betrokken partijen kunnen we dit verwachten. Maar op miraculeuze wijze is dit project terechtgekomen in het coalitieakkoord van het Rotterdamse stadsbestuur, bestaande uit VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP. EeVVD-wethouder is nu bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden van een islamitische begraafplaats. Een ordinaire uitruil dus om politieke steun te vergaren voor een coalitie op los zand. 

Politieke uitruil

Een uitruil waarbij er letterlijk meters worden toegegeven aan de islamisering. De wethouder poogde de voor de VVD desastreuze beeldvorming nog bij te sturen door aan te geven dat hij geen voorstander is van een islamitische begraafplaats exclusief voor moslims. Jammer voor hem dat tegelijkertijd door de aan NIDA verbonden initiatiefnemer wordt gemeld dat de begraafplaats is bedoeld voor “iedereen die zich moslim noemt”.  Tot en met de dood ons scheidt zullen we maar zeggen.

Onduidelijke financiering

Helder is dat dit een project is waarbij weer volstrekt duidelijk is dat het geld gaat kosten en waar volstrekt onduidelijk is waar dat geld vandaan gaat komen. 

Wellicht uit Qatar, waar een van de aanjagers, burgerraadslid van NIDA en betrokken bij de Moslimbroeder-moskee De Middenweg al eerder zijn handje voor financiering heeft opgehouden. Wellicht nog specifieker door EID Charity, waarvan de burgemeester al eerder heeft gezegd dat het geld van deze liefdadigheidsorganisaties’, die toevallig ook Al Qaida sponsoren, welkom is in Rotterdam. 

Waar ze het geld vandaan zeggen te halen, namelijk uit de islamitische gemeenschap, lijkt geen sprake te zijn. Want die staat nu niet direct bekend om de ruime financiële middelen.

Buitenlandse inmenging
Ongewenste buitenlandse financiering beperkt zich niet tot het schenken van bedragen aan moskeeën om daarmee invloed te kopen. De missie van grote charitatieve instellingen uit Arabische landen is bedoeld om de positie van de islam in westerse landen te verstevigen. Dat geld wordt ook aangewend voor de aanschaf van (vertaalde) korans, het sponsoren van koranwedstrijden voor kinderen, maar zeker ook voor het investeren in projecten die de greep op de islamitische gemeenschap verstevigen, zoals een school of een begraafplaats.
Wat ermee wordt gekocht is macht en invloed. Dat zal onvermijdelijk zorgen voor een grotere afstand tot de Nederlandse samenleving en de deur verder openen voor een nog sterkere groei van het salafisme in Nederland.
Naief
Strenge toetsing van de financiering en bestuurders van een initiatief als een islamitische begraafplaats is dus hard nodig als we ooit grip willen krijgen op het fenomeen ongewenste buitenlandse inmenging. We kunnen het ons niet veroorloven om daar naïef in te zijn.
Maar zolang partijen als de VVD voor eigen politiek gewin marchanderen met de waarden van de joods-christelijke samenleving, wordt de deur wagenwijd opengezet voor Mekka aan de Maas.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tegen de islam in welke vorm dan ook geldt maar een regel.
Niets toestaan, je poot stijf houden op alle gebied en desnoods met geweld bewaken van ONZE regels.
Het is namelijk nooit genoeg, de islam voert dagelijks op alle fronten jihad dat wil zoveel zeggen als elke dag op pad voor meer macht.
Eenmaal toestaan is recht hebben op, en dan op naar het volgende frustratie. Het stopt nooit.

Dat domme gemeentebestuur denkt hooguit 4 jaar vooruit, moslims 200 jaar, en al die tijd zijn ze alleen maar bezig hun macht uit te breiden.
De toestemming die het gemeentebestuur geeft, geldt daarna met hulp van advocaten voor héél Nederland en elke plaats.

Afspraken met de islam lopen ook altijd op een teleurstelling uit omdat afgesproken regels worden omzeild met “religieuze” vrijheid of gewoon niet worden nageleefd, waarna ellenlange rechtszaken het gevolg zijn.

Hoeveel dwarsliggende islamitische scholen, instellingen, moskeeën hebben bestuurders eigenlijk nodig om in te zien dat het eenrichtingsverkeer is?

Stoppen met dit onzinnige gedoe.
Het wordt tijd dat wij eens op komen voor onszelf.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De enige kans die we in Nederland hebben op een min of meer leefbare toekomst is afhankelijk van het blijven toestaan van islamkritiek omdat de islam nu eenmaal buitengewoon onvriendelijk is naar anders- en niet-gelovigen en we in het land van onze voorvaderen niet onvriendelijk bejegend willen worden door al dan niet relatieve nieuwkomers, om het woord vijandig maar te vermijden. Die islamkritiek staat zwaar onder druk. We moeten dus alle zeilen bijzetten om die islamkritiek in stand te houden. Alles wat neigt naar islamisme, of dit nu in de vorm is van moslimbroederschap, al-qaida financiers of wat dan ook, moet derhalve zo ver mogelijk buiten de deur worden gehouden. Ook het apart financieren uit gemeenschapsgeld van allerhande islamitische zaken zoals eeuwige begraafplaatsen is onwenselijk, temeer daar de islamitische gemeenschap door belastingontduiking, criminaliteite en bijstand toch al een buitensporig beroep doet op het belastinggeld van zelfredzame Nederlanders. En bouwlocaties voor leniging van de door massaimmigratie opgetreden woningnood hebben we ook al niet. Dus ook geen ruimte voor aparte begraafplaatsen. Dat moet ook een VVD-er kunnen begrijpen. En wat moet de PvdA met NIDA, dat toch een duidelijk voorbeeld is van een islamistische partij die maar met moeite het diepgewortelde antisemitisme enigszins onder de pet kan houden. En antisemitisme, al dan niet in de vorm van antizionisme, is en blijft nu eenmaal de kanarie in de kolenmijn. NIDA is kwaadaardig en links is de weg kwijt. Wat is daar nou moeilijk aan.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Het midden (CDA, VVD, D66, CU) trouwens ook. D66 is natuurlijk al langer losgeslagen. Het CDA en de CU hebben linkervleugels. Tja, en de VVD heeft Rutte (geschiedenis), Wiebes (McKinsey, haha) en Dijkhoff (rechten). Vandaar.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Veel plaats hebben ze toch niet nodig zover ik weet en geinformeerd ben, zetten ze ze allemaal rechtop in het graf zonder kist en met de kont naar mekka toch. Duidelijk is toch wel waar de politiek in dit land mee bezig is, minder christelijkheid meer haatdragende Islam. Goed om te weten als Nederlander dat dit binnen korte tijd niet meer ons land is, maar een Islam staat vol haatdragende ideologie,net zoals het in Zweden ook al het geval is, want ik blijf erbij Islam mag zich geen religie noemen zoals christenen en joden dit mogen, het is en blijft een moordende ideologie tegen over anders gelovigen. Dat is inmiddels al bewezen door al die aanslagen die ze plegen in heel Europa. Daar hadden we voor dat ze Europa overspoelde geen last van,het leven is minder fijn geworden in Europa vanaf dat ze dit soort volk toegelaten hebben. Dat Nederland het toestaat nog meer haat hutten die ze mogen bouwen en nog meer scholen die niets meer met de zogenaamde gewilde integratie te doen heeft,maar meer lijkt op het klaarstomen van de toekomstige terroristen in Nederland is al op zicht een grote schande.Dat het geld hiervoor juist uit landen komt die alles met terroristen te maken heeft blijft de regering schijnbaar blind voor.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Denk aan wat u schrijft, als u gaat stemmen !
(Doe ik óók !)

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Dit wist ik al voor dat ik dit schreef geloof het maar.

Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Nee met hun gezicht naar Mekka !

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Laurens

Oh dan zitten er al veel verkeerd om in de grond toch,hi hi

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En weer tracht de groep onaangepasten een deel van ons land in te pikken voor alleen henzelf, want geloof maar niet dat een niet-moslim een stap op zo’n begraafplaats mag zetten.

Deze groep eist respect en tolerantie, waarbij ze volledig voorbijgaan aan het feit dat beide waarden alleen inhoud hebben als dit wederzijds is.

Dus ook in dit geval zou ik willen zeggen: Eerst vrijheid, tolerantie, respect en gelijkheid voor christenen in de moslimlanden en vooral: Eerst een christelijke kerk in Mekka, voordat er hier (nog) een moskee mag komen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

@ Sabreur.
Uw wens is de mijne, maar ik vrees dat wij ijdele hoop koesteren. In ieder geval, zolang wij “geregeerd” worden door mensjes als Pinokkio en co.
Een Pinokkio die zich druk maakt om vaasjes ! Hoe hilarisch wil je ’t hebben, en dat voor een “man” die zich mp mag noemen !

Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Mensen we worden geregeerd door Brussel en die weer door het Vaticaan geloof het of niet zie de innige band die Franciscus nu heeft met moslimgeestelijken !! Een opmaat naar een wereld regering en daarna een wereldreligie de zgn crislam de bijbel wordt dan verbannen en Jezus Christus is dan een profeet als Mohamed !

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Die kerk zal er in Mekka nooit komen, denk dat als men de eerste steen wil leggen de moslims hun met die steen gelijk de hersens in zullen slaan.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als wij, als échte Nederlanders, doorgaan op de ingeslagen weg vooral m.b.t. de islamieten, dan graven wij ons eigen graf !!
Om maar in de trant van het bericht te blijven.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Die kuil is al heel diep, gewoon kwestie van tijd nog.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is gewoon de Islamitische versie van het welbekende landjepik.
Al die moskeeën, scholen, en begraafplaatsen zijn gewoon speelstukken om gebied mee te claimen.
Het grote verschil met het bekende spel is dat de Islamitische speler geen gebied kan verliezen, zijn gebied kan enkel groeien.
Het spel duurt inmiddels al zo’n 1400 jaar, en de uiteindelijke winnaar staat al bij voorbaat vast.
Hoogste tijd dat we de spelregels een beetje aanpassen.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De islamitische lente is een bewijs op zich dat de moslims een dictatuur nodig hebben. Sinds de dictators verdreven zijn is de situatie in die landen alleen maar erger geworden. Teveel groeperingen eisen de macht en gaan nog voor vechten ook als er niemand is die de boel kort houdt. Gekozen presidenten aldaar zijn allemaal later dictators geworden. Dat mag je triest noemen maar moet je ook niet gek vinden want het een is het gevolg van het ander. Hoe hou je die zooi kalm, moslims hebben kennelijk een harde hand nodig om ze in toom te kunnen houden. Dat gebeurt in Europa niet en daarom zal het hier eens net als in het Midden-Oosten of Afrika vergaan. Islam is te dominant om zich aan te passen aan andersdenkenden en heeft vooral schijt aan democratie behalve als zij die kunnen uitbuiten. Stukje voor stukje krijgen zij wat zij willen door de slapheid van onze politici. Zelfs de VVD draait om en holt naar haar echte roots, de PvdA.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus……. zelfs geen integratie op het kerkhof is de conclusie.
Overigens dacht ik dat de meesten in het land van herkomst begraven wilden worden, maar misschien vergis ik me, of is dat veranderd.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat zal wel een koste plaatje geworden zijn nu, misschien zonder dat wij Nederlanders het überhaupt weten hebben we in het verleden met onze belastingcenten hun overtocht wel betaald.Dat zal dan nu wel niet meer het geval zijn dat ze in Nederlandse grond willen liggen. Misschien een idee, voor dat die begraafplaats er komt er eerst eens n tijd wat varkens over te laten grazen dan toch.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fijne school, je leert daar antwoorden net de middenvinger. De directie voelt zich niet verantwoordelijk tegenover de burgemeester, wel tegen Erdogan.

Rademaker
Rademaker
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij opvalt is het eeuwige begraafrecht, meen dat de Nederlandse wettelijke begraafrust 10 jaar is.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rademaker

Als de Islam gebied in bezit neemt is dat altijd voor eeuwig, en het is de heilige plicht van elke moslim om dat te waarborgen, desnoods middels geweld, het is zo’n beetje het primaire gebod uit dat boek van ze.
En dit gaat niet enkel op voor begraafplaatsen, dit gaat ook op voor Israël, Spanje, Zuid Frankrijk, Italië, de Balkan, etc.
Dat, en het eveneens verplichte islamiseren van de wereld, ook middels geweld indien nodig, is de hoofdreden waarom vrede met de Islam een onmogelijkheid is.

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x