Ook Nederland moet de Moslimbroederschap aanpakken

Bescherm de democratie tegen anti-democraten

Foto:

Frankrijk heeft onlangs kennis gemaakt met een volgende fase in de islamitische terreur: de onthoofding van een leraar bij de uitoefening van zijn beroep. Het is voor Macron aanleiding om harde maatregelen af te kondigen. Het wordt ook tijd om onze democratie te gaan verdedigen tegen de ambities van de Moslimbroederschap om een wereldwijd islamitisch kalifaat te stichten, stelt Tanya Hoogwerf.

9/11

Het is november 2001. Het stof rond de ingestorte Twin Towers is nog niet opgetrokken als in een Zwitserse woning een inval wordt gedaan. De autoriteiten vermoeden een spil te pakken te hebben in een witwasoperatie, waarbij geld wordt doorgesluisd naar Al Qaida. Onverwachts stuiten ze echter op iets minstens zo onheilspellends. Het betreft een document uit 1982 met daarin een uitgekiende strategie voor de islamisering van de Westerse wereld.

Het gaat om een handboek voor een vijfde colonne om succesvol te infiltreren in alle geledingen van de samenleving. Dit alles met één heilig einddoel: het vestigen van een zuiver islamitisch kalifaat, waarin de democratie wordt verworpen en de wetten van God prevaleren boven wetten die door de mens zijn gemaakt. De naam van deze vijfde colonne: de Moslimbroederschap.

De tactieken en wereldwijde ambities uit het draaiboek van de oorspronkelijk uit Egypte stammende Moslimbroeders, dat sindsdien als ‘Het Project’ bekend staat, zijn zeer actueel voor wie de hedendaagse ontwikkelingen rond de beweging volgt. De recente hoorzittingen door de Tweede Kamercommissie die onderzoek doet naar de buitenlandse beïnvloeding van Nederlandse moskeeën bieden hier een bescheiden inkijkje in.

 

Internationaal netwerk

Door middel van een ingenieus internationaal netwerk worden moslims in het Westen steeds verder de invloedssfeer van de Moslimbroederschap ingezogen. Met een ogenschijnlijk onuitputtelijke stroom van oliedollars uit de Golfstaten worden in Europa moskeeën en islamitische verenigingen gefinancierd. Rotterdams grootste moskee, de Essalam, haar radicale broertje Centrum de Middenweg en de Blauwe Moskee in Amsterdam vormen hiervan de bekendste Nederlandse voorbeelden. Ook worden predikers op tournee gestuurd en wordt invloed uitgeoefend op de publieke opinie, bijvoorbeeld door middel van internationale campagnes tegen het zogenaamde probleem van ‘islamofobie’ en voor het recht op het dragen van een hoofddoek tijdens het uitoefenen van een publieke functie.

 

Modern

Wat de Moslimbroeders effectief maakt is dat het geen stereotype haatbaarden in grote gewaden zijn, maar nette, welbespraakte en op het oog moderne moslims die zich volop mengen in het democratische proces. Maar slechts zolang zij de democratie als middel zien om hun ondemocratische doelen te verwezenlijken. Geraffineerd, geduldig en stapsgewijs waar het kan, maar gewelddadig waar het moet. Illustratief in dat kader is dat de grondleggers van Al Qaida en IS inspiratie putten uit de Moslimbroederschap.

 

Tij keert

Ondanks de Westerse reflex om traag en naïef te reageren op bedreigingen van onze democratische rechtsstaat, begint het tij langzaam te keren. Eindelijk wordt het gevaar van buitenlandse financiering en daarmee inmenging erkend. De glasheldere woorden over de verstrekkende tentakels van de Moslimbroederschap tijdens de Kamerhoorzitting, onder andere door terreurdeskundige en voormalig MIVD’er Sandee zijn niet meer weg te poetsen. De conclusies zijn er en liegen er niet om. Een weg naar een antwoord, laat staan een oplossing is helaas nog steeds niet gevonden. In Frankrijk hebben ze de les op een snoeiharde manier moeten leren en neemt Macron inmiddels maatregelen om enkele extremistische islamitische organisaties te gaan verbieden.

 

Doorpakken

Het is ook voor ons de tijd om door te pakken. Nederland moet om te beginnen stappen zetten om de activiteiten van de Moslimbroederschap in ons land te verbieden. Bijvoorbeeld door het starten van een lobby om de organisatie op de Europese terreurlijst te plaatsen. De mogelijkheid is er, zo bewijst de uitspraak uit 2016 van het Europese Hof, die Duitsland de kans gaf om Hizb-ut-Tahrir, een beweging met vergelijkbare doelen, te verbannen. De redenatie achter de uitspraak is helder: een land moet de mogelijkheid hebben om haar democratie te beschermen tegen externe invloeden die als enige doel hebben juist die democratie te verwerpen.

Ik heb er al vaker voor gepleit. We moeten intolerant worden tegen intolerantie. En dat betekent dat als we in staat willen zijn om onze vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting, te beschermen, we weerbaar moeten zijn tegen diegenen die die vrijheid niet alleen in willen perken, maar af willen nemen.

 

Rug naar de samenleving

De overheid heeft er decennialang voor gekozen om de invloed van bijvoorbeeld de Moslimbroeders, maar ook organisaties als Diyanet en Milli Görüs, onbeperkt de ruimte te geven om zich stevig in onze samenleving te verankeren, niet alleen via de moskee, maar juist ook via scholen, informeel onderwijs en moskee-internaten. Hun invloed en daarmee de invloed op onze samenleving is enorm. Generatie na generatie groeit mede daardoor op met de rug naar onze samenleving.

En daarom is het de hoogste tijd voor óns Project: het verdedigen van een vrij, soeverein en democratisch Nederland.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
25 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Al in 1998 heb ik lezingen gehouden over de oprukkende islamterreur, maar werd vierkant uitgelachen. Ook voorspelde ik toen dat er binnen korte tijd anti terreurwetten zouden worden aangenomen.
Hoe ik dat allemaal kon weten? Door kennis van de geschiedenis te verkrijgen.
Daarom wordt tegenwoordig de geschiedenis op scholen en in media vervalst en ontkracht en dit zijn dus de resultaten.
Heel goed Tanya, dat je hier aandacht aan besteedt. Mensen wordt toch wakker en waakzaam.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

En zo geschiedenisvervalser is tegenwoordig onze Pinokkio premier.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Niet alleen u, maar ook de heer Bolkestein waarschuwde jaren geleden voor de invasie van moslims. Hij werd verguisd. Pim Fortuyn, Geert Wilders evenzo. Ondertussen worden er achter de rug van de burgers allerlei besluiten ondertekend door o.a. de Raad van Europa (resolutie 1743) waarin moslims alle ruimte moeten krijgen en partijen die zogenaamde islamofobische gedachten verspreiden moeten worden opgeheven. Er gaat echt niet opgetreden worden tegen de Moslimbroederschap. Het optreden van Macron is zoals Andre schreef puur symbolisch. Nederland is al lang Nederland niet meer en het zogenaamde democratische Europa is langzaam aan het verdwijnen. Want de toestroom van moslims blijft gewoon doorgaan ondanks alle ellende die dat veroorzaakt.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

ik vind onze huidige overheid (al jaren en jaren) heel gevaarlijk en contraproductief voor NL. De overheid heeft geen idee hoe het in het dagelijks leven van veel mensen is. Zodra de kont op het pluche zakt, lijken ze wel op een andere planeet te wonen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Heel goed. Het is een levensgevaarlijke stroming.

Berend
Berend
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Aanbevolen literatuur: “Onderworpen” door Michel Houellebecq.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     


neemt Macron inmiddels maatregelen om enkele extremistische islamitische organisaties te gaan verbieden.

Macron heeft voorgesteld:
– 231 mensen die al jaren gesignaleerd staan uit te wijzen. Heeft bovendien geen zin, want hun plaats zal binnen enkele dagen ingevuld worden door een andere moslim met dezelfde ideeën. Eén derde van alle imams in Frankrijk wordt in het buitenland aangesteld. Bovendien is het reservoir van moslims die neigen tot radicalisering vele malen groter dan 231 mensen.
– een moskee sluiten als daar extreme ideeën worden gepredikt. Islam is over de hele linie extreem, want schrijft voor dat alle moslims moeten helpen om de wereldheerschappij te bereiken. Een gematigde imam wil dat ook, alleen de expliciete methode is anders. Ook dit voorstel van Macron is onwerkbaar. Sluit een moskee en de moslims gaan naar een andere. Bovendien is het al jaren zo dat radicalisering voornamelijk door internet veroorzaakt wordt en niet zozeer door imams.
– het verbieden van extreme organisaties: zinloos, de moslims zullen gewoon een nieuwe organisatie met een andere naam oprichten en doorgaan.
Het grootste probleem met deze voorstellen is dat het de situatie voorstelt alsof het bestrijden van islamisme het probleem oplost. Dat is niet zo. De islamisten vormen alleen het strijdbare deel van de islamisering. Op dezelfde manier als dat een leger niet alleen uit soldaten bestaat, maar ondersteund wordt door koks, verplegers, technici, logistieke mensen.
Het werkelijke proces van islamisering wordt uitgevoerd door de ‘gematigde moslims’,een demografisch proces waar de voorstellen van Macron niets aan zullen veranderen.
De maatregelen van Macron zijn symboolpolitiek.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Goed verwoord André. Helemaal mee eens.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja, het is symboolpolitiek. Want het probleem is de islam. Integraal de islam. De hele islam. Maar wie durft dat te onderkennen? Volgens mij durven alleen politici in o.a. Polen en Hongarije dat hardop te zeggen. Bijvoorbeeld Japan weert moslims, wil ze niet binnen de grenzen hebben; ze worden daar ingeschat als gevaarlijk geestelijk gestoord. Heb je islam, dan heb je problemen, want de islam is van voor tot achter ingericht op het veroorzaken van problemen voor andersdenkenden. En hoe zien die problemen er uit? Nou, bijvoorbeeld: “Dood de ongelovigen, waar gij hen ook vindt.” Koran 9:5. “Terroriseer de ongelovigen, toon hen hardheid.” Koran 9: 123. “Terroriseer en onthoofd diegenen die niet geloven.” Koran 8:12 “Maak de ongelovigen af, waar je ze ook kan vinden.” Koran 2:19 Wekelijks komen er ongeveer 500 vluchtelingen binnen, waaronder velen voor wie deze uitspraken strikt na te volgen absolute goddelijke bevelen zijn. Maar de huidige politiek is er stekeblind voor, pleegt aldus hoogverraad, eindigt mogelijk als Schreibtischmorder Adolf Eichmann.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Helemaal mee eens.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed plan. Helaas wordt de uitvoering bemoeilijkt door vooraanstaande politici en regeringsleiders die er niet aan willen. Vermoedelijk hopen een aantal figuren op sleutelposities dat het zo’n vaart niet zal lopen met die islam, moslimbroederschap, of dat wereldkalifaat. Door uit te dragen dat de islam het probleem niet is (terwijl het heel makkelijk en voor de hand liggend is de beginselen van de moslimbroederschap uit de islam af te leiden) gaan veel mensen dat geloven. Dat heet indoctrinatie en heeft met waarheidsvinding, redelijkheid en logica niets te maken. Het meest voor de hand liggende pad ter bestrijding van islamitische intolerantie is het bevrijden van de islamkritiek uit dat officiele en door mainstream politiek en MSM uitgedragen ‘cordon sanitaire’. Dan kan eindelijk de PVV en volkstribuun Wilders weer meedoen en kan FvD zich richten op de EU- en klimaatproblematiek.

Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik bewonder uw doorzettingsvermogen Tanja. We hebben veel meer van zulke helder nadenkende mensen in de politiek nodig om deze bedreiging te keren.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De islam is al jaren met een offensief bezig om over de wereld te heersen. Erdogan verwijt Macron zijn hardere optreden tegen de radicale islam maar zwijgt zelf over islamitische moordenaars. Macron krijgt openlijk de steun van Rutte voor het verdedigen van cartoons terwijl Wilders door Erdogan aangevallen het met een zwijgende premier moet doen. In plaats van optreden haalt hij steeds meer islamieten binnen naar wens van linkse partijen. De scheiding van staat en kerk is sinds de massale komst van islamieten in geding. De corona overheerst ons leven, het klimaat zit niet mee maar de grootste gevaar wordt door islamieten die Europa overspoelen. De islamitische aanslagen mogen wij niet in verband met islam brengen. De Europese leiders die in de waan van politieke correctheid ons steeds verder aan dit gevaar blootstellen met behulp van de slaafse media onlangs vakkundig gefileerd door M. Bosma. Geen wonder daar de marxistische ondemocratische gedachte herleeft en wezenlijk de autocratische islam steunt. Moslimlanden zoals Egypte bestrijden de radicale Moslimbroeders en de democratische EU doet daar niets tegen. Maar ook democratie mag zich verdedigen en daarvoor moet streng opgetreden worden. De 75ste verjaardag van de VN zou gevierd kunnen worden door het opheffen ervan. Er is tijd voor een wereldorganisatie die corrupte landen juist gaat weren. Maar Nederland maakt eigen wetgeving ondergeschikt aan deze misdadige organisatie die zich voordoet als een vredesclub maar in werkelijkheid de macht over de wereld gunt aan misdadige groepen. En intussen leven wij broederlijk naast elkaar in een Living Apart Toegether relatie wachtend op de volgende witte marsen, vastberaden gezichten en nieuwe slachtoffers.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Daarnet nog op de NPO radio hoorde ik een imam zeggen dat Mohammed de profeet is van liefde en verbinding. En de interviewster was een en al begrip over het verschrikkelijks dat de moslims wordt aangedaan vanwege die cartoons. Ik denk dat we tegenwoordig in een cultuur zitten waarin vooral het links-progressieve deel heel dominant is en niet in staat is in de islam iets anders te ontdekken dat een slachtoffer, een hulpbehoevende groep mensen. En als je begint over zoiets als de Moslim Broederschap die een wereldwijd onthoofdend totalitarisme nastreven, dan ben je al snel een nazi. De islam is een wrede, leugenachtige, achterlijkheid en totalitarisme bevorderende ideologie, die is bedacht voor de rechtvaardiging van roof, moord en slavernij, en deze nep-religie zou onmiddellijk door Karl Popper worden ingeschat als een zeer gevaarlijke vijand van de open samenleving, dit juist ook omdat zoveel van de huidige samenleving deze vijand niet als zodanig wil waarnemen.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed artikel! Dank Tanya Hoogwerf! Is een plek in de landelijke politiek niets voor u? Ze weten het waarschijnlijk zelf niet, maar Den Haag heeft mensen als u broodnodig! U staat voor Rotterdam, u staat voor Nederland, u gaat uit van de feiten en u bent niet bang. De ijselijke stilte in de politiek rond de moord in Frankrijk, is angstaanjagend. Het gevolg zal wel weer zijn dat er op een gegeven moment wat ach en wee geneuzel gehoord wordt, en daár blijft het bij! Die turkse dictator doet aangifte tegen de heer Wilders, een medeturkenbestuurder vergelijkt de heer Wilders met hitler, de geldstromen van de islammelingen naar de moskees en scholen worden niet aangepakt en de politiek suddert door…..en door…..en door……

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Het is ook raar en niet kloppend om Wilders met Hitler te vergelijken. Juist de Islammieten juichen het handelen zoals Hitler het heeft gedaan nog altijd toe. Joden vergassen wordt door hun geroepen nog steeds, homo s de kop afhakken, wat ze inmiddels ook al bij gewone Europese burgers doen. Dus het wordt hoog tijd dat men eens ingaat zien dat de Islam geen vredelievend geloof voorstelt, maar een aller over heersende moordende ideologie is, die tot de wortel dient uitgeroeid te worden, zoals hun eigen leider Atta Turk ooit eens gezegd heeft, schijnbaar de enige moslim met gezond verstand.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Ik denk dat Den Haag mensen als Tanya juist vreest.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op zich is het al een goede ontwikkeling dat het besef breed groeit dat Islam en westerse normen en waarden niet samengaan.

Nu ook nog dat duidelijk zo benoemen en er passende maatregelen op nemen.

Of de westerse wereld vanuit linkse dictatuur in staat is hard in te grijpen is maar zeer de vraag omdat er wat ongemakkelijke overeenkomsten zijn in links ideaal wereldbeeld en het uiteindelijke eeuwige vrede beeld van een islam maatschappij. Eeuwige vrede omdat iedereen bekeerd is en hardnekkig ongelovigen zijn geliquideerd.

Goed artikel overigens maar ook helaas ook een herhaling van een visie die al vele jaren wordt uitgedragen. Jaren waarin kostbare tijd is verstreken en de brengers van die boodschap zijn gedemoniseerd.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Helemaal waar wat je zegt, en nog steeds is het zo en de terroristen voelen zich steeds meer gesteund door de overheid. Subsidie hiervoor subsidie daarvoor en zo hebben ze een klimaat gekweekt in dit land wat de sluipende moslims moordenaars graag zien. Er lopen op klein en groot niveau inmiddels genoeg geimporteerde exemplaren rond in dit land.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer men nog steeds denkt, dat de Islam voor vrede en tolerantie staat.
De reacties van Islam landen geven een heel ander beeld en dat zou de ogen moeten openen.

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Europa wordt de toren van Babel, meerdere geloven op 1 kussen daar ligt de duivel tussen. Dat is nu al bezig.

Frank
Frank
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het belijden van een godsdienst zorgt over het algemeen voor heel wat ellende; voorbeelden te over. Als er geen religies zouden zijn zou de wereld een stuk minder gewelddadig zijn, zeker zonder het islamitisch geloof. Mijn tip: afschaffen al die onzin, scheelt een hoop ruzie.

pensionista
pensionista
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Doorpakken in Nederland. contradictie

Job
Job
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel! Respect voor Tanya en alle anderen die pal staan voor onze vrijheden!

W.L. Felsbourg
W.L. Felsbourg
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jammer dat alleen Wilders de islam doorziet de rest van onze regering is waardeloos, het is hoogtijd dat er actie wordt ondernomen.

25
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen