Onderzoek buitenlandse financiering moskeeën is vooral tijdverlies

Tweede Kamer pakt niet door

Titelfoto: Screenshot beeld Tweede Kamer. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

De afgelopen weken zijn we getuige geweest van de dappere pogingen die een delegatie van Tweede Kamerleden heeft gedaan om inzage te krijgen in de mogelijke invloed van buitenlandse financiering op Nederlandse moskeeën en islamitische instellingen.

Nu is het sowieso al stuitend en naïef om te spreken over “mógelijke invloed”. Alleen bij degenen die jarenlang onder een steen hebben geleefd zou er nog ruimte voor twijfel kunnen zijn. Voor ieder ander hebben de bewijzen zich keer op keer opgestapeld. Bijna twee jaar geleden schreef ik er al op OpinieZ over.

 

Eindelijk actie

Wat is er dan uiteindelijk nodig geweest om de Kamer te bewegen om eindelijk iets van actie te ondernemen? Je kan je de volgende redenen voorstellen:

  • Was het de extreme groei van het aantal salafistische moskeeën in Nederland? 
  • Was het de toename van religieus fundamentalisme onder jongeren? 
  • Was het de grote groep jongeren die zijn geradicaliseerd en vertrokken naar het kalifaat?
  • Waren het de afschuwelijke beelden van de Erasmusbrug in Rotterdam die rood kleurde onder de Turkse vlaggen na een oproep van Erdogan om te demonstreren tegen de coup in Turkije?
  • Deden ze dat omdat de preken in de Diyanet-moskeeën al decennia door Istanbul worden aangereikt en de imams door hen worden betaald?
  • Gingen de parlementariërs zich zorgen maken toen bleek dat sommige vrouwen onder druk van moskeeën worden gedwongen tot besnijdenis of partnerkeuze, een leven achter de voordeur en bij non-conformisme eerwraak?

Het antwoord is even simpel als onthutsend. Nee. Geen van de bovengenoemde ontwikkelingen was de reden dat de Kamer eindelijk zaken serieus ging onderzoeken.  

Het was uiteindelijk berichtgeving door NRC en Nieuwsuur in 2018 die na twee jaar voldoende druk heeft gegeven. Het was zelfs voor de Tweede Kamer onmogelijk om nog langer weg te kijken van het bestaan van deze financiering door islamitische organisaties uit onvrije landen als Qatar, Koeweit en Saudi-Arabië.

 

Tenenkrommend

Zal er voor de zogenaamde kenners veel nieuws voortvloeien uit de informatie die de Kamercommissie gaat vergaren? Ik vrees van niet. Het is voornamelijk een herhaling van zetten en dat is mede te danken aan het tenenkrommende gebrek aan kennis en onvermogen bij de Commissieleden om nu eens echt door te pakken. Moskeebestuurders blijken goed te kunnen duiken en lastige vragen moeiteloos te kunnen ontwijken.

Tenenkrommend waren vooral de verhoren van de Moslimbroeder Jacob van der Blom en de salafisten van de AlFitrah- en As-Soennah-moskee. De minachting voor de rechtsstaat droop er bij de heren vanaf. Het doel van de Kamercommissie om concrete informatie vanuit deze instellingen te verkrijgen is daarmee niet bereikt.

 

Eigen regels

De doelstelling van de islamitische moskeebestuurders om een statement te maken en eigenlijk effectief aan te tonen hoe succesvol ze zijn in het ondermijnen van de democratische rechtsstaat is daarentegen uitstekend gehaald. Met iedere sneer, beschuldiging van leugens en discriminatie is hun positie ten opzichte van hun achterban verstevigd. Hun volgelingen hebben kunnen zien hoe de Nederlandse staat belachelijk is gemaakt en hoe onze regels niet voor hen gelden. De enige regels die van toepassing zijn voor een moslim zijn nu eenmaal de regels van de sharia en Hadith. Dat is de boodschap en die vindt helaas gretig gehoor.

 

Salafisme

De enige winst die tot nu toe met de verhoren is behaald komt vanuit de bevestiging van de inlichtingendiensten en experts dat we kwetsbaar zijn, dat de invloed vanuit de onvrije landen reëel is en dat het salafisme inderdaad geen onschuldige religieuze stroming is, maar een beweging die de voedingsbodem vormt voor het islamitisch extremisme. Er is dus niemand meer die dit met droge ogen kan ontkennen,

En iedere weigering om concrete maatregelen te nemen kan dus op niets anders gebaseerd zijn dan op de angst om kiezers te verliezen, het deug-stempeltje kwijt te raken of te moeten toegeven dat anderen het wél al jarenlang bij het rechte eind hadden.

 

Tijdverlies

Ik zie de enquête dus vooral als tijdverlies. 

Maar ook als verlies in het tonen van daadkracht. Verlies in het geven van een krachtig tegenwicht voor de positie die de extremisten proberen te verstevigen. We hadden geen tijd hoeven te verliezen aan het bevestigen van wat we al twintig jaar weten, maar die veel beter kunnen inzetten om salafistische moskeeën te sluiten, maatregelen te treffen tegen de komst van haatpredikers, activiteiten van Turkse moskee-organisaties als Diyanet en Milli Görüş te verbieden en aan de slag te gaan met creatieve manieren om de geldkranen dicht te draaien.

Want geloof me, iedere seconde die wij verliezen wordt door de islamisten benut om nog creatievere manieren te bedenken om onze regeltjes te omzeilen of naar hun hand te zetten. Zoals onze Pim Fortuyn al zei: “Dweilen doe je niet met de kraan open.”

Het is dan ook de hoogste tijd dat juist die politici die al jarenlang de mond vol hebben van verdraagzaamheid, tolerantie en vrouwenrechten eindelijk eens waar gaan maken wat ze allemaal hebben beloofd toen ze in functie kwamen: trouw zweren aan onze eigen Nederlandse Grondwet.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is zo simpel, dat ik als oudere rasechte Nederlander, het zelfs snap.
Door het demoniseren van uit de Linkse hoek, zijn de Nederlanders een wegkijk volk geworden.
Men durft zich niet meer uit te spreken, voor hun werkelijke gevoelens, voor vele anders denkenden als Links, is de racisme kaart zo getrokken.
Het demoniseren en het cordon sanitair, sluiten hier perfect op aan.
Kijk wat er nu weer gebeurt, rondom carnaval de Zwarte Pieten Haters, zijn ook hier weer op pad.

De moord op Pim Fortuyn was perfect geregeld, dat maakte de weg vrij voor de ondergang van Nederland.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is precies zoals Tanya zegt: moslims erkennen alleen de wet van allah, niet die van mensen dwz. de Nederlandse staat. Moslims voelen zich verheven boven ongelovigen. Dat doen ze als sinds 622 en dat zullen ze blijven doen. Ze hebben gewoon geen reden om hun gedrag te veranderen, omdat de Europeanen sinds 1956 met zich laten sollen.
Dit onderzoek naar buitenlandse invloeden is inderdaad tijdverlies. Want we weten al eeuwen dat moslims alles haten dat ongelovig is en er alleen op uit zijn om anders-gelovigen te overheersen.
Moslims zeggen dit zelf, dus waarom nog twijfelen?
We weten dat uit de PEW Research onderzoeken.
We weten dat uit het AIVD onderzoek over Saoedische invloed (2002)
We weten uit het AIVD rapport Van dawa tot jihad (2004) dat er sturing plaats vindt via islamitische overheden, via internet, via NGO’s zoals de Moslimbroederschap.
Hoe vaak moet iets gerapporteerd worden totdat de Nederlander eindelijk beseft dat er gevaar dreigt? En de Nederlandse overheid ook echt tegenactie onderneemt?

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je moet ze het land uitschoppen. Gewoon linea recta waar het tuig vandaan komt. We moeten onze wetgeving zodanig veranderen dat we dit schorem aan kunnen pakken. Doe je dat niet, dan heb je over 10 of 20 jaar een burgeroorlog. Aanslagen elke week. Criminaliteit die nauwelijks te controleren is. Haat, geweld, een Nederland dat zich splijt. Economische crisis. Een spiraal omlaag. Leer je kinderen schieten en straatvechten.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

@ Neef Jansen.
Neefje neefje toch !!! Aanslagen zoals deze week in Duitsland zullen ook vaker gaan gebeuren, hoe verachtelijk ook. Onze “leiders” hadden de gevolgen, zoals thans steeds vaker zichtbaar wordt, kunnen voorzien als zij ook maar enigszins normaal hadden kunnen denken; maar helaas, dát is teveel gevraagd van hen.
Het één is het gevolg van het andere. Ongebreidelde import van ongeletterde geitenhoeders, zandbak- en holbewoners uit ’t Rifgebergte, geleid door z.g. “imams” als de Utrechtse Jan Jurk die onlangs op tv te horen én zien was, maakt helemaal duidelijk met welk soort mensen wij te maken hebben gekregen. De verantwoordelijken hebben er geen last van die zorgen alleen goed voor zichzelf. Mijn kinderen heb ik niet leren schieten, zelf heb ik enige ervaring met vuurwapens vanuit mijn werkomgeving. Straatvechten enz. daartoe zijn wij wél in staat, gelukkig.
Er staat ons nog heel wat te wachten Neef maar “overgeven”?
Dat woord ken ik niet.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Dit geeft tevens aan hoe hypocriet merkel en haar regering is. Toen n jaar terug een import gast met vrachtwagen en al een hoop mensen dood reed in Duitsland en die aanslag in de sinagoge daar toen sprak de regering er niet van om kerken en sinagoges extra te gaan beveiligen. Voor mij mogen ze die haathutten die niet thuis horen in heel Europa opblazen. Zelf hebben de Islamieten ook er geen probleem mee om aanslagen overal in Europa te plegen. En nu gaan ze janken om dat ze eindelijk eens n koekje van eigen deeg gekregen hebben? Wie gaat de Europese burgers nu beveiligen tegen de Islamieten?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Met u eens.
Ik zag en hoorde gisteren op een Duitse tv-zender een Duitse mevrouw van het één of ander “Duits-onderzoek instituut naar politieke zaken”. Deze mevrouw, stelde het zéér duidelijk (en dát had ik niet verwacht, ze zal nu haar baantje dan ook wel kwijt zijn !) dat de Duitse “regering”, na elke aanslag of conflict in Duitsland meteen roept : “Hier zit de AfD achter, dit is n.l. rechts-extremistisch geweld!” Zij stelde dat de AfD nog nimmer aanslagen, van welke aard ook, heeft goedgekeurd of gefaciliteerd, zij vroeg haar “regering” te stoppen met dergelijke verdachtmakingen zónder enig bewijs. Verder verwees zij naar het uitsluiten van een partij als de AfD van enige regerings-verantwoordelijkheid (zoals onlangs in Thüringen) , hiermede worden 100-duizenden stemmers buitenspel gezet, en dát pikken die stemmers op den duur niet meer.
Mogelijk een zéér ernstige waarschuwing voor Rutte en z’n maatjes : ook zij sluiten niet-linkse partijen als PVV en FvD bij voorbaat uit van enige verantwoordelijkheid in bijna alle ambten. Dát gaat “gevaarlijk” worden want ook Rutte c.s. zetten hiermede 100-duizenden échte Nederlanders buitenspel : wél goed voor hun belastinggeld maar verder “je bek houden”.
Kán niet goed blijven gaan ! Maar……..weet Rutte veel ? Welnee, de man weet niks !

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je als politicus nu nog niet door hebt waar de Islam voor staat hoor je niet thuis in Den Haag,maar moet je lekker vertrekken naar een land waar ze je favoriete geloof aanhangen,en niet de Nederlandse bevolking ermee opzadelen ,een moskee hoort hier niet ,en zijn haathutten waar de kinderen wordt geleerd dat we niks anders zijn dan varkens en ze moeten wachten tot ze in de meerderheid zijn en de macht kunnen overnemen .Koekkoeksjongen zijn het,kijk in de politiek,ze sluipen erin ,komen via voorkeursstemmen bovenaan ,en de gevestigde orde staat aan de zijlijn ,Nederland moet snel een kiesdrempel instellen ,alleen zo blijven we uit de klauwen van de Islam ,het is te gek voor woorden dat via een paar zetels het lot bepaald wordt van ons eens zo mooie land .

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Een kiesdrempel gaat niet werken. 10% van het aantal inwoners is al lid van de haatideologie.
Gewoon een verbod op een dubbele nationaliteit en stemrecht (actief en passief) alleen voor mensen met (alleen) een nederlandse nationaliteit. Daarmee hou je de parasiterende koekoekskuikens buiten de besturen.
Verder alle artikelen rond vrijheid van religie uitbreiden met “De staatswet is altijd hoger dan welke religieuze wet dan ook”

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is precies zoals Tanya Hoogwerf het zegt. Pim Fortuyn heeft het al aangeroerd. De PVV van Geert Wilders waarschuwt al jaren. De linkse politiek omarmt of omarmde nu eenmaal totalitaire politieke ideologieën zoals islamisme, nazisme, communisme, fascisme, en maoisme. De huidige linkse coalitie zal en wil de islam niets in de weg leggen. Want wat ze nu te horen krijgen, weten ze immers al jaren. Het is allemaal onwil, onmacht en voor de bühne en om onder meer de PVV de loef af te steken.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

En een jaar voor de verkiezingen tonen de politici de ballen totdat de kiezer gesproken heeft. De buit is dan weer binnen en al die geroep van voor de verkiezingen kan weer tussen de mottenballen. Onbetrouwbare overheid.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dankzij links is het zover gekomen in dit land. Je zou er bijna moedeloos van worden. Jaren al wordt het belastinggeld van de Nederlanders uitgegeven voor de import, en eigen burgers mogen het genoegen van hun op blijven hoesten. Er zou niet een moskee in Nederland mogen staan, omdat de christenen ook geen kerk mogen bouwen in een Islam land. Als wij werkelijk zo democratisch zijn in dit land, dan hadden ze de burgers wel om een mening gevraagd of wij dit wel willen allemaal. Jarenlang wordt er geld uitgegeven om de import te laten integreren, wat ze helemaal niet van plan zijn. Ze willen in dit land alleen de lusten genieten zeker niet de lasten. Islam scholen zouden nooit in Nederland mogen bestaan. De regering heeft het Salafisme hiermee zelf in het leven geroepen, en werken mee aan de Islamitisering van ons ooit zo mooie land. Dat het zover nooit gekomen zou zijn met dit land, was alleen nog mogelijk toen Pim Fortuin nog leefde, nu is Nederland een verloren land geworden aan import die maar een doel hebben zoals het binnen de Islam hoort totale overname. Je zou verwachten dat er in Den Haag mensen met hersens regeren, helaas is door al die jaren gebleken dat ze alleen aan eigen belang denken, en hoe ze slaaf blijven van de corrupte EU die met de Islamitisering van Europa een flinke vinger in de pap heeft. Ik denk dat het 5 voor 12 aan het worden is in dit land, het wordt tijd dat de burgers de ogen eens open gaan en bij de volgende verkiezingen die hele linkse kliek naar huis gaan sturen. Het beste voor dit land wil men het nog redden is dat FVD en PVV dit land gaan regeren en de bezem eens erdoor halen. Deze partijen waarschuwen al jaren voor dit wat er in het land gebeurd, dus dat filmpje van PVV zit vol met waarheid toen hij hiermee het land al waarschuwde.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Helemaal met u eens.
Onvoorstelbaar dat het linkse geteisem nog stééds zijn/haar gang kan gaan met het vernielen van ónze samenleving. Als iemand er iets van zegt wordt diegene meteen bestempeld als “fascist, nazi of fascist”, terwijl dat linkse zootje zélf het grootste tuig is. En maar “geschokt”zijn als er ergens op de wereld een aanslag wordt gepleegd, zoals deze week in Duitsland, en eerder in de tram in Utrecht of de kerstmarkt in Berlijn, ze beseffen werkelijk niet dat dit het gevolg is van het door hen gezaaide zaad toen hele horden ongeletterden, met goedvinden van de linkse “elite” Europa binnen stroomden; er stonden zelfs idioten met zelfgemaakte vlaggetjes langs de weg om de “vluchtelingen” hartelijk welkom te heten.
Hopelijk gaan de ogen van heel veel mensen nu eindelijk eens open en gaat er in Nederland een andere, FRISSE, wind waaien, NIET uit linkse hoek.

Robert
Robert
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onze samenleving is nog steeds bang. Waarom is deze man niet meteen opgepakt op verdenking van minachting van het parlement? Of is dit uitsluitend in Angelsaksische landen (met een Westminster model) mogelijk? ndien dit het geval is moet er snel een wet komen die vervolging van dit soort staatsondermijnende acties mogelijk maakt.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Robert

Men verschuilt zich steeds achter de democratie die zij tegelijk om zeep helpen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De verhoren hebben vooral de capitulatie van de Nederlandse staat ontbloot. De moslimleiders hebben al lang lak aan de Nederlandse
wetten en regels en dat lieten zij ook blijken.”Moslims bepalen mede de normen en waarden. Of u dat nu bevalt of niet.””We laten ons door niemand domineren. De hele moslimgemeenschap lacht zich rot hoe een imam de staat slim af is. Inderdaad een poppenkast. Al die jaren van wegkijken hebben hun bittere vruchten afgeworpen. Wij hebben in ons eigen land niets te vertellen. Onze politici zoeken de fouten niet bij hun zelf maar bij de radicale islambestrijders.Zij zelf moeten blijven deugen want zo hoort het eenmaal en ga je er tegen in kost het je carrière. Wat is nog het verschil met de communistische landen? En zo kruipen wij stap voor stap een samenleving in die bepaald wordt door de salafistische boeven. De scheiding van kerk en staat is nu al aan het vervagen en met nog meer moslims binnen wordt het proces alleen aan versneld.De radicale islam beheerst de rest die volgt hun leiders of zij willen of niet. Vergelijk het met de voormalige communistische landen daar werd men ook gedwongen te volgen of afgestoten. De naiviteit van onze christelijke leiders grenst met domheid zoals zij dachten, zoals Buma vertelde, dat er een Europese islam zal ontstaan. Dat laten zij in het Midden Oosten niet gebeuren kon hij weten. Immigranten worden door politici uitgenodigd en niet door de burgers. Migratie is dus een kost voor een referendum want het is de burger die de gevolgen daarvan moet dragen en opknappen. De burger stelt de grenzen en niet politici die van een baantje naar de andere rollen en permanente puinhoop achter zich laten. De burger blijft ermee zitten. Tot de maat vol is.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Die maat is al vol.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Zoals @ marjo012 reeds heeft opgemerkt : “Die maat is al vol”; het wachten is op een poging van de échte Nederlanders om Nederland weer hún Nederland te maken. Dat zal niet makkelijk zijn en er zal bloedvergieten aan te pas komen. Maar “Den Haag” zal ééns moeten beseffen dat het NIET ongebreideld kan voortgaan op de heilloze weg waarop zij óns gestuurd heeft ! In Duitsland gebeurde het onlangs (in Hanau), hoe verachtelijk én weerzinwekkend het ook moge zijn. Je kunt niet ongestraft 100-duizenden échte Nederlanders buitenspel zetten d.m.v. een cordon sanitair, ééns is inderdaad de maat vol, óvervol !

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het idee om “salafistische moskeeën te sluiten, maatregelen te treffen tegen de komst van haatpredikers, activiteiten van Turkse moskee-organisaties als Diyanet en Milli Görüş te verbieden en aan de slag te gaan met creatieve manieren om de geldkranen dicht te draaien” is prima. Helaas weten we inmiddels dat creatieve rechters creatieve salafisten helpen om de regels van onze rechtsstaat te omzeilen. Dus wat sommige bestuurders ook willen, het gaat niet werken. We hebben een regelrechte catch 22. We kunnen wel iets willen veranderen, maar het zal nooit lukken. De zelfbescherming van de rechtsstaat is onvoldoende gegarandeerd door die rechtsstaat zelf.

Fluitje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Inderdaad je laatste regels zijn 100% de waarheid.
Zit net een stukje te lezen over een scholenkoepel iHub.
Daarna ff naar wie is wie op bestuurlijk vlak.
Gewoon personen van het Linkse Ruttekartel.
Zoals alles in Nederland.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fluitje

@ Fluitje.
Een mevrouw van scholenkoepel iHub klaagde gisteren over schoolkinderen van bijv. 12 jaar, die met messen bewapend op school zouden komen; zij stelde voor : meer camera-toezicht en kluisjes-controle op scholen. Dit is toch niet meer te bevatten ? Leerlingen die aldus bewapend op school komen ogenblikkelijk van school weg sturen en nóóit meer terugkomen ! Ik kan mij herinneren dat wij “vroeger” wel eens een propje papier door de klas lieten vliegen d.m.v. een elastiekje, als je werd betrapt kon je naar de directeur enz. enz. Nu lijkt ’t erop dat docenten zélf meedoen aan die “spelletjes”. “Een zaak voor en van de ouders”, waagde min. de Jonge nog even te zeggen, niet bedenkend dat beide ouders hele dagen moeten werken om ’t hoofd boven water te houden van henzelf en hun kroost !
Dit eens zo mooie én rijke landje is
“aan de goden overgeleverd”.

Robert Becht
Robert Becht
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo ingewikkeld is het echt niet. Oostenrijk heeft al in 2016 een wet aangenomen die buitenlandse financiering van moskeeën verbiedt. Er was even veel gegil (van links en islam organisaties) en toen was het rustig

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Robert Becht

En toen was het rustig omdat men al snel deze wet wist te omzeilen.

Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas. Mevrouw Hoogwerf heeft volkomen gelijk. Ik wil daar aan toevoegen dat wij niet eens zo zeer de islam moeten vrezen maar veeleer onze eigen bestuurders. Die hele, vooral Linkse, kliek van wegkijkers en vergoelijkers. Dat voortdurend verhullend taalgebruik want tja, we mochten Wilders eens in de kaart spelen. Het is al door andere reageerders gezegd, dit gaat helemaal fout. Er zal steeds meer gekozen gaan worden voor geweld en daar zullen ook onschuldigen door worden geraakt. En dat komt allemaal omdat de politiek maar ook de media hun taak hebben verkwanseld. Daar ligt de schuld. De Islam, hoe wanstaltig ook, kunnen wij wel aan. Zij kunnen tenslotte zelf nauwelijks iets. In Spanje worden per jaar meer boeken gelezen dan in de hele Islamitische wereld. Een achterlijke cultuur waar geen enkele ruimte voor persoonlijke ontwikkeling mogelijk is. Nee, het probleem zit hem in onze eigen slapjanussen. Weer ontsteltenis alom. Hetzelfde riedeltje keer op keer. in 2008!! kwam het boel Salaam uit. Een journalist die zich meer dan een jaar had ondergedompeld in de wereld van het Salafisme. Inmiddels al weer 12 jaar geleden en nog is er ontsteltenis alom. Ik word daar gek van. Stemmen mensen. Stemmen op de PVV of FvD. En blijf vooral weerbaar!

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt tijd om net als de vrijheid van meningsuiting en de rekbaarheid ervan te bediscussieren eens te discussieren over de grenzen van de vrijheid van godsdienst.

Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een ding is iedereen duidelijk.
De islam heeft totaal niets te maken met het westen.
Alle plannen gaan gewoon door, liegen bedriegen, bedreigen, het maakt niet uit, ze doen gewoon waar ze zin in hebben en er is geen land in Europa die er met de huidige wetgeving iets aan kan veranderen.
Over 30 jaar heeft de politieke islam vaste voet gekregen en zal er van regeringswege afgerekend worden met tegenstanders.
Als je het gestuntel van onze regering bekijkt en de totale minachting van de ondervraagden dan is het voor iedereen duidelijk.
Met dat halfbakken Europese beleid maken we ruim baan voor de islamitische staat Europa.
Wat dat betekend kunnen we allemaal zien in landen als Zweden en Frankrijk.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op GeenStijl heet dit “een samenvatting van 15 jaar GS-topics”. En zo is het.
Er waren afgelopen 20 jaar trouwens ook tientallen andere websites die hierover schreven; helaas vaak veel minder bekeken. Denk aan die van Carel Brendel, Hoeiboei en Brabosh. Veel websites zijn inmiddels weer verdwenen, zoals die rond Hirsi Ali en Afshin Ellian (niet van henzelf), en Theo van Goghs “de Gezonde Roker”. Ook Nieuw Religieus Peil wordt al ruim een jaar niet meer bijgewerkt.

Er is niks gezegd dat niet al decennialang bekend was. Elke leek die dit wilde weten wist dit al heel lang, van schoonmaker tot hoogleraar.
Dat mensen die dit beroepsmatig hadden moeten weten (veiligheidsdiensten, overheden, politici, journalisten) net zo slecht geïnformeerd waren als een ddr66 stemmer, is daarom vrij ongeloofwaardig.
Men laat dit bewust uit de klauwen lopen.

n.a.denker
n.a.denker
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Beste Arie, alle “oude”sites die je noemt ken ik en die waren meer dan voldoende verhelderend.Ook in die tijd downloade ik al een boek van Mohammed Rasoel (pseudoniem)onder de titel :
Nederland het land der naïeve dwazen.Gepubliceerd in 1990 !!!!
Ik zie het daarin beschrevene al 20 jaar zich voltrekken,helaas

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De kamerleden zweren eerst trouw aan de Koning, dan aan het Koninkrijk en als laatste aan de grondwet. Nederland is dan ook geen democratie maar een monarchie met een ‘excuus regering’. Sinds de moord op Van Oldebarneveld zijn we geen democratie meer. Eigenlijk zijn we het best te vergelijken met Marokko.

Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik blijf me afvragen waarom ‘men’ de invasie van de islam zo lichtzinnig opneemt. Als ze denken dat de islam verlicht kan worden, dan zijn de bewijzen van het tegendeel te dominant aanwezig om dat idee teniet te doen.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Tanya.
Je mag toch een keer verwachten dat Mark Rutte nu 10 jaar minister president, zich rot schaamt dat hij Nederland in deze situatie heeft gebracht met ZIJN kabinetten!

Christiaan
Christiaan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp je punt, maar het gaat allemaal héél erg lastig worden om iets te veranderen omdat alles zo’n beetje altijd onder de vrijheid van godsdienst kan worden geschakeerd.

Marcel Heilig
Marcel Heilig
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek is al ‘jaren’ de weg kwijt. De huidige regering toont hoogmoedig en arrogant haar onmacht, er heerst een enorm kennisgebrek; ook bij het gros van de Kamerleden. De mening van de burger telt niet: wel veel beloven bij de Kamerverkiezingen en niets daar van waarmaken. Totale onkunde etalerend; de politiek is corrupt zonder dat zij het beseffen.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x