Groei islamitisch onderwijs werkt segregatie in de hand

Onderwijs met de rug naar de samenleving

Titelfoto bij artikel Tanya Hoogwerf op OpinieZ.com “Groei islamitisch onderwijs werkt segregatie in de hand”

Titelfoto: Cornelius Haga Lyceum te Amsterdam. Screenshot YouTube-video, kanaal NOS Jeugdjournaal. Publicatie op basis van citaatrecht ex. Art 15a Auteurswet.

Er is de laatste maanden naar aanleiding van de ophef rondom het Amsterdamse Haga Lyceum veel aandacht geweest voor islamitisch onderwijs. Geschrokken en geschokt over banden van deze school met extremisten en mogelijke komst van radicale predikers, buitelen landelijke en lokale politici over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken en maatregelen te eisen.

 

Opvallend genoeg beperken de maatregelen waartoe opgeroepen wordt zich niet tot het islamitisch onderwijs, maar moet gelijk het hele bijzonder onderwijs op de schop. Ronduit bizar. Welke dreiging of segregerende werking gaat er uit van een protestantse of katholieke school bijvoorbeeld? We moeten de kinderen niet met het badwater weggooien omdat er één structureel in plast.

We hebben in Nederland bestaande wet- en regelgeving die is ingericht op basis van onze joods-christelijke historie, cultuur en normen en waarden. Het uitgangspunt hierbij is dat deze ook gedeeld, of op zijn minst geaccepteerd worden door degenen die gebruikmaken van de rechten en vrijheden die met deze wet- en regelgeving gepaard gaan. Daar maken islamisten op dit moment grif gebruik, of beter gezegd: misbruik van.

 

Artikel 23 Grondwet

Gebruikmakend van artikel 23 van de Grondwet (vrijheid van onderwijs) vestigen islamitische  scholen zich in een razend tempo door het hele land. De Nederlandse overheid faciliteert dus dat kinderen opgroeien met hun rug naar de Nederlandse samenleving. Dat kinderen volstrekt tegen onze normen in gescheiden moeten sporten en lesmateriaal voorgeschoteld krijgen waarin de islam wordt opgehemeld en voorgespiegeld als bakermat van de beschaving als geheel.

Zo wordt een generatie gekneed die zich niet als Nederlander identificeert, maar in de eerste plaats als moslim, vervolgens als Marokkaan of Turk en daarna misschien nog een beetje als Rotterdammer of Amsterdammer. Zo blijven we 3-0 achterstaan als het gaat om de aanpak van integratieproblematiek.

Waar artikel 23 een onlosmakelijk fundament onder onze cultuur vormt, is islamitisch onderwijs er juist op gericht om kinderen van die cultuur te vervreemden. Noem het beestje dus bij de naam. Laat die politiek-correcte algemeenheden achterwege en pak de problematiek bij de kern aan. Bestrijd islamitisch onderwijs in plaats van onze vrijheid van onderwijs te attaqueren.

 

Segregatiefabrieken

We moeten ons hierbij niet beperken tot het formele onderwijs in de vorm van islamitische scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Minstens zo’n groot probleem vormen namelijk informele segregatiefabrieken als naschools koranonderwijs. Of denk aan de Turkse weekendscholen, opgezet en gefinancierd door de Lange Arm van Ankara om de diaspora zo Turks mogelijk te houden. Of Syrische weekendscholen, waarvan de organisatoren zelf hardop zeggen dat ze meisjes er blijvend aan willen herinneren dat zij niet moeten leven als Westerse vrouwen.

Initiatieven met als hoofddoel om kinderen vooral niet te laten integreren. Het toestaan hiervan is niet alleen onverantwoord en bizar; het wordt door de initiatiefnemers tevens gezien als een teken van zwakte van de Nederlandse overheid en daarmee als brandstof voor nieuwe initiatieven die weer net iets verder gaan. Het enige rationele antwoord is dus: verbieden.

 

Zoldermadrassa’s

Hetzelfde geldt voor moskeeinternaten; de zoldermadrassa’s waar kinderen volledig afgesloten van de rest van de samenleving tot vrome en volgzame onderdanen binnen een islamitische zuil worden gekneed. Een praktijk die niet alleen zeer schadelijk is voor de Nederlandse samenleving, maar minstens zo giftig is voor de kinderen zelf, die al op zeer jonge leeftijd de kans op het opbouwen van banden, netwerken en vriendschappen buiten de eigen groep wordt ontnomen.

We moeten ons realiseren dat islamitisch onderwijs niet zomaar één van de vormen van bijzonder onderwijs is en dat er diverse fundamentalistische organisaties vuistdiep in zitten. Het Haga is daar geen uitzondering in. Het is niet het belang van de kinderen dat prevaleert, maar het vergroten van de invloed van de islam op onze samenleving. En daar slaagt men uitstekend in. Moslimjongeren zijn steeds religieuzer en vaak vele malen strenger in de leer dan hun ouders.

 

Milli Görüs

Het is niet normaal dat een organisatie als Milli Görüs het bestuur vormt van de grootste koepel van islamitische basisscholen in Nederland. Dat zij eveneens in het bestuur zit van het Avicenna (voorheen Ibn Ghaldoun) College in Rotterdam. Zeker niet als je weet dat Milli Görüs door de NCTV wordt aangemerkt als een organisatie waar jongeren het risico lopen op radicalisering.

We hoeven dus niet verbaasd te zijn dat een groep salafisten zich beweegt rondom het Haga. Waar we verbaasd over moeten zijn is dat we het gewoon laten gebeuren dat dezelfde groep ook actief is bij jongerenverenigingen van moskeeën, zoals bij de Rotterdamse Essalam Moskee. En dat geen haan er naar kraait zolang er geen ophef is waar even met een nietszeggende soundbite op gereageerd dient te worden.

 

Kamervragen

De VVD stelt Kamervragen als ze denkt dat een extremistische prediker uit het buitenland naar Nederland komt. Als vervolgens blijkt dat de man een Nederlands paspoort heeft, hoor je ze niet meer. Op Rutte’s “pleur op” moeten namelijk vooral geen concrete beleidswijzigingen volgen. Daar was dit mediaballonnetje van de PR-afdeling van de VVD immers nooit voor bedoeld.

En zo blijft een passend antwoord op het fundamentele probleem dat islamitisch onderwijs heet, tot op heden nog altijd uit. Beleidsmakers hollen liever van crisis naar crisis zonder harde noten te durven kraken. Je beperken tot met een boos gezicht een stoer praatje afsteken bij Pauw is immers veel makkelijker.

 

Eenvoudiger

Sterker nog, er is wetgeving in de maak waarbij het stichten van een islamitische school nog eenvoudiger wordt gemaakt. Er komt in Den Haag nog één mogelijkheid om dit onzalige plan te blokkeren. Ik hoop dan ook van harte dat we daar nog voldoende mensen met ballen en verstand hebben zitten die de juiste keuze maken. Laat voor één keer zien dat integratie jullie menens is en stel paal en perk aan één van de belangrijkste oorzaken van segregatie. 

Of houd voor altijd jullie mond als zich weer een mediageniek ‘incident’ voordoet.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
exmarineman
exmarineman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is ook helemaal niet de bedoeling om te integreren. Dat mag ook niet volgens de koran, want samenwerken met ongelovigen kan en mag niet. Het enige doel is om onze westerse landen over te nemen en ons te islamiseren. En als we ons niet aan hun wetten – sharia – onderwerpen maken ze ons tot hun slaven. Dát is hun “heilige” doel, niets anders. Wacht maar tot ze 25-35% van de bevolking uitmaken.

Sola Scriptura
Sola Scriptura
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  exmarineman

Heel duidelijk verwoord! Eerst is de z.g. “anti-discriminatiewet” erdoor gedrukt, nu kan men geen kant meer op. Met een beetje geluk mogen we hun slaven/dhimmies zijn indien zij de meerderheid behalen… anders: zie M.O. en Nigeria en en en en en…
(Kijkt u naar het motief/de versiering/schildering op de school hierboven. Ik hoor daar niemand over).

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Democratie is vrijheid. Helaas dient deze ook degenen die democratie afstotend vinden. Democratie dient haar misbruik te voorkomen met afgebakend regels die niet te omzeilen zijn. Democratie is niet alleen vrijheid maar de plicht om haar te beschermen. Tolereren van de islam is in strijd met democratische gedachten omdat islam op geen democratie kent maar alleen dictatuur. Niemand heeft last of ondervindt schade van welke andere bijzondere onderwijs behalve de islamitische. Toch wordt deze ons door de strot geduwd door de regering zoals nu in Westland dreigt. Islamisten zijn de lastigste mensen op aarde en samen met de collaborateurs in de huidige politiek maken onze cultuur en vrijheid kapot. Geef ze een vinger en zij rukken met beetjes je hand af. De christelijk islamitisch conflict is nog lang niet afgelopen, hij steekt de laatste jaren juist de kop op. En de Westers wereld ligt nu al op de knieën en geeft zich over. De EU resolutie 1743 betekent overgave.
Beschamend!

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Tanya Hoogwerf.
Het is zo bedroeven met de kennis en de wil om eens een keer door te pakken!
Rutte 3 maar ook de mensen in de 2e kamer op een paar enkelingen na is de kennis ZEER ontoereikend en hun salaris NIET waardig!
Zijn wij als bevolking zo machteloos gemaakt door Rutte 1,2 en 3 en Brussel?
Moeten wij dat aanvaarden? Is het gedaan met de strijdvaardigheid van de Nederlanders.
Als de Islam water was geweest zeker niet!!
Maar allebei is levens bedreigend!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elke associatie van de overheid met kalifatisme (=moslimbroeders=Milli Görüs) moet onmiddellijk verbroken worden. Elke buitenlandse inmenging in nederlandse islamitische organisaties die verdacht kan worden van kalifatisme moet eveneens onmiddellijk gestopt worden. Het leveren van sluitend bewijs is vaak moeilijk, dus dat mag niet langer een vereiste zijn. Regeren is vooruitzien. Over 10 of 20 jaar zullen er wijken zijn in Nederland waar uitsluitend nog islamitisch onderwijs wordt aangeboden. Je mag niet verwachten dat niet-islamitische kinderen daar hun onderwijs gaan genieten. Het is zaak om dat probleem nu voor te zijn. Een manier is door in de wet vast te leggen dat alle nieuwe scholen in Nederland uitsluitend openbare scholen zijn. Tot slot dient iedere besluitvormer zich te verdiepen in het wereldbeeld van de meerderheid van de moslims in nederland en elders. Als noodzakelijk tegenwicht voor de privilegetraining van ‘witte’ ambtenaren zou ik daarmee beginnen in Amsterdam.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Regeren is vooruitzien. Helaas zoekt onze premier die optie bij de opticien. Dat is het probleem van deze regering. Zij creëren een atmosfeer die de extremisten wakker maakt. Zie in Duitsland daar is het al aan de gang met de neonazi’s. Ook daar zoeken zij de schuld niet bij zichzelf maar uitsluitend bij de extremisten uit de rechtse hoek.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De islam is nauwelijks een religie maar grotendeels een ideologie die net zo destructief is als bijvoorbeeld nazisme, communisme en de scientology church. Er is evenwel een gigantische onwil om dit te begrijpen, en aldus wordt de islam gezien als vergelijkbaar met de Nederlands Hervormde Kerk, het Leger des Heils of de Zevendedag-adventisten. Deze historische blunder gaat zich vertalen in een Nederland dat gestaag steeds meer problemen krijgt met de islam, want de islam is hyperintolerant, gewelddadig, destructief, parasiterend, slopend, laten we zeggen: algemeen vijandig jegens alles wat lijkt op niet-islamitische cultuur. Het vrije, vredige en welvarende Nederland zal verdwijnen, en zal plaats maken voor een Nederland dat steeds meer opgedeeld raakt in vijandige kampen. Althans, mensen die het kunnen betalen, en die geen last willen hebben van de islamitische terreur van buren en op straat en in scholen, die zullen voor zichzelf ommuurde dorpen bouwen, bewaakt door robots en drones, gewoon om van de gekte af te zijn. Zoals ook moslims eigen woonwijken zullen claimen, om daar een geheel eigen islamitische staat in te richten, compleet met eigen wetgeving en plekken om in het openbaar straffen uit te voeren. Tegen de tijd dat dit vorm aanneemt zal algemeen heel het idee van de gezellige multiculturele samenleving naar het gekkenhuis worden verwezen. Het is misschien een leuk idee voor zwaar blowende hippies en opbouwwerkers, maar het werkt niet, althans niet als de islam erbij betrokken is.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Je zou bijna geloven dat wat in de tweede kamer zit en dit allemaal toe laat ook de hele dag onder invloed zijn vandaar die domme beslissingen steeds weer.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goede column.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zei het al eerder het moet niet toegestaan zijn dat de import in dit land de overhand gaat krijgen door Islamietisch onderwijs steeds meer uit te breiden. Ik ben van mening dat als men in Nederland wil wonen en leven men zich dient aan te passen aan de Nederlandse cultuur en onderwijs en niet het onheil te importeren in ons land. Andersom zou dit ook niet mogelijk zijn. In Islamietische landen zijn Christenen niet veilig meer, waarom zouden wij de Islamieten dan wel in Nederland alles toestaan, zodat ze veilig hun ideologie kunnen verspreiden van dood en verderf. Op die scholen van hun worden de terroristen van morgen klaargestoomd, niks onderwijs wat met de Nederlandse samenleving te doen heeft. Dit lijkt steeds meer op het parasieten gedrag wat de Islam als motto heeft. Het land van binnen uit kapot maken en overnemen zoals hun het willen. De Nederlandse regering moet zich tegenover hun eigen bevolking de ogen uit de kop schamen en zijn straks mede schuldig als het op een burger oorlog uit gaat draaien. Je hoort de regering nooit over wat hun geliefde import in hun lans van afkomst de Christenen aandoen dagelijks. Jaarlijks miljarden uitgeven voor het zogenaamd integreren wat helemaal niet de bedoeling is van de Islamieten, maar wat wel de belastingcenten van de Nederlandse bevolking zijn, waardoor de eigen burgers maar bezuinigen moeten. Ze komen overal van profiteren in dit land zelf die haathutten en het haatonderwijs mogen de Nederlanders betalen via al die subsidie wat ze ook nog eens innen jaar voor jaar. Wanneer stopt dit eens het blind blijven voor al dit onheil.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alweer een uitstekende column van Tanya Hoogwerf!
Ieder weldenkend mens in Nederland weet dat de moslim gemmeenschap in Nederland (en in Europa) maar op 1 ding uit is. Hoe houden we zoveel mogelijk mensen dom en zorgen we ervoor dat die domme massa hakkenklappend achter 1 grote leider aanmarcheren.
Op islamitische scholen wordt marginaal inhoudelijk onderwijs gegeven, meer is niet nodig. Immers, de onderwijs-inspectie kondigt een bezoek vantevoren aan en is geinstrueerd te letten of administratieve fouten bij Joodse- christelijke, Buddhistische en hindoeistische scholen.
Beslist geen kritiek bij Islamitische scholen, omdat die onmiddellijk de inspectie aan zullen klagen voor discriminatie.
Waarom denkt U, mede-lezers, dat er in Nederland ongelooflijk wordt gesjoemeld met examen-uitslagen. Ieder jaar zijn er meer islamitische scholen waar overduidelijk gesjoemeld is, en je na een week niets meer over hoort.
Een persoonlijke noot aan Hector: Het Amsterdamse meldpunt voor discriminatie heeft in 2017 OPENLIJK gesteld dat alleen aanklachten van moslims tegen autochtone blanke Nederlanders in behandeling worden genomen, NIET het tegengestelde. VVD en CDA hebben zachtjes geprotesteerd en 1 dag later werd de doofpot aangezet. Nooit meer iets over gehoord, het meldpunt zet de discriminatie praktijken voort, met oogluikende toestemming van de rechter.
Mag ik hopen dat u de moed heeft te erkennen dat u formalistisch bent en niet bereid bent de praktijk onder ogen te zien?

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik ben overtuigd atheïst en ben helemaal niet blij met de islam, laat staan met islamitisch onderwijs. Maar ik stoor mij aan het geschreeuw tegen de islam zonder met werkbare oplossingen te komen. Verbieden kan met de huidige wetgeving niet. Zie Westland. Dus schaf artikel 23 af. Vrijheid van godsdienst is ook overbodig. Dan zou je kunnen optreden tegen bijvoorbeeld besnijdenissen en ritueel slachten. Partijen als D’66, PvdA en GL willen daar over meedenken. Maar mensen als Wilders en Baudet willen dit helemaal niet. Zij zijn alleen maar gebaat bij het ophitsen van mensen tegen de islam. Met oplossingen verliezen zij hun bestaansrecht.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Artikel 23 afschaffen, dat is nogal wat. Bekijk eerst eens waar het dan eigenlijk over gaat: https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vh8lnhrouwy3/artikel_23_grondwet.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Lid 3 eruit is genoeg en duidelijk opnemen dat alleen openbaar onderwijs mogelijk is.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte Tanya Hoogwerf, weer veel dank dat u de moeite neemt voor een beperkt publiek toch uw goede, duidelijke, boodschap uit te dragen. U weet het zo te verwoorden dat iedereen begrijpt wat u bedoelt en er toch intelligente inhoud ontstaat.
U slaat de spijker op z’n kop, specifiek islamitisch onderwijs werkt hard aan segregatie. En aangezien de inspectie zich onmiddellijk laat afschrikken bij de mededeling van een islamitische school dat het aangekondigde bezoek niet uitkomt, kunnen islamitische scholen, zover ik het begrijp, doorgaan met hun wan-praktijken. Het enthousiasme van de ouders bewijst dat die onze westerse vrije samenleving afwijzen. Diezelfde samenleving die hen in Nederland meet vrijheid en meer inkomen biedt/geeft, dan ze ooit zouden hebben gehad in het land waar ze vandaan komen, al kan dat 3 of generaties terug zijn.

Ruud
Ruud
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tanya, wederom een top-artikel!!
Oh, kon jij maar onze mp zijn!!

H.Visser
H.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het aanpakken van islamitisch onderwijs, islam, dwingerige moslims, etc druist in tegen resolutie 1743 van de EU die ons hiermee aan de duivel hebben verkocht.
https://www.alertgroepen.nl/2016/08/21/raad-van-europa-versterkt-islam-en-islamisering-in-europa-doelbewust/
(Lees en huiver….).
U weet het: internationale verdragen hebben voorrang op nationale wetgeving. Ik snap de anti europese partijen niet dat ze deze resolutie niet telkens keer op keer herhalen voor het nederlandse publiek en er tegenin gaan. Maar ja….
Tenzij we een Nederlandse Trump krijgen die wars van politieke correctheid de zaken noemt zoals ze zijn en ook durft aan te pakken zal t alleen maar slechter worden. Maar aangezien Nederlanders zijn gehersenspoeld door de NOS zal dat wel een utopie blijven totdat de meest verstokte ontkenner er achter komt dat onze maatschappelijke nieuwe BMW is ingeruild voor een krakkemikkige onbetrouwbare 3e hands Fiat.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.Visser

Er is volgens mij heel veel wetgeving die het politici verbiedt een oorlog te faciliteren tegen de eigen samenleving en cultuur. De islamitische doctrine is EEN grote oorlogsverklaring tegen alle niet-islamitische cultuur. Ergo, onze betreffende politici zijn criminelen, te berechten in het Internationaal Strafhof in Den Haag. Aldus zullen die politici tot hun laatste snik volhouden dat de islam een religie van liefde, vrede en barmhartigheid is. De oplossing is andere politici. We hebben misschien nog maar 10 jaar om dat te regelen.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.Visser

De resolutie 1743 komt van het Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Dat is iets heel anders dan de EU. Een resolutie is geen verdrag en is een aanbeveling voor de aangesloten lidstaten. Het heeft zeker geen voorrang op nationale wetgeving.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een rechter kan iets verbieden als het in strijd is met de wet. Legt u mij dan eens uit waarom een verbod op islamitisch onderwijs mogelijk is, als dit op basis van de grondwet is toegestaan. Of is dit artikel alleen bedoeld om stampij te maken.
Afschaffen van artikel 23 is wel degelijk een oplossing. Je bent direct van al dat onzinnige religieuze onderwijs af. Geen kind zit te wachten op godsdienstlessen. Laat volwassenen in sprookjes geloven maar laat kinderen op dat gebied met rust.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Alleen de islam is een probleem. De rest niet.
Dus alleen de islam verbieden in Europa is voldoende.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

In de islam geldt dat mensen die de islam verlaten vermoord moeten worden. Op internet is er een imam die zegt dat als deze verplichting niet zou bestaan, dat dan de islam allang zou zijn opgehouden te bestaan. Men zou er massaal en walgend uit zijn weggelopen. Goede informatie over de islam geven en dit continu in alle grote media is een heel goede manier om de islam te bestrijden, zeker als de mensen die daadwerkelijk de islam verlaten goed beschermd worden tegen de moordaanslagen van hun voormalige geloofsgenoten. De islam bestaat dankzij hersenspoeling en terreur van de wieg tot het graf. Het is eigenlijk EEN grote destructieve sekte.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x