De desastreuze diversiteitsideologie van Sigrid Kaag

Ondermijning van rechtsstaat en realistisch buitenlands beleid

Minister Sigrid Kaag op bezoek in Tunesië.

Titelfoto: Minister Sigrid Kaag op bezoek in Tunesië. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Holland-Today

In de Abel Herzberg Lezing 2018 pleitte minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor het doorbreken van de ‘stilte’. Zij riep de ‘zwijgende meerderheid’ op niet langer weg te kijken en weerwoord te bieden aan de z.g. populisten van PVV en FvD. Deze zouden in haar ogen verantwoordelijk zijn voor de aftakeling van de rechtsstaat.

Nieuw nationalisme

Rechten van minderheden, een belangrijke verworvenheid in een volwassen democratie, zouden door de populisten met voeten worden getreden en een bepaalde minderheid – zij noemde deze niet bij name, maar het was duidelijk dat zij de islamitische bevolkingsgroep op het oog had – zou zelfs worden gediscrimineerd. Een nieuw nationalisme was in opkomst, een gevaarlijke ontwikkeling, welke bestreden moest worden. Hadden we niet geleerd van de opkomst van het nationaal-socialisme, toen de meerderheid van de bevolking ook zweeg en wegkeek bij de vervolging van de Joden en het leed dat deze minderheidsbevolkingsgroep werd aangedaan. Dit mag niet wederom geschieden, doelend op de vermeende discriminatie en rechtenontzegging van de islamistische bevolkingsgroep in Nederland.

Herzberg draait zich om in zijn graf

Het is ronduit een schande dat Sigrid Kaag het leed van de Joden onder het nationaal-socialisme tijdens WOII gebruikte om het zogenaamde populisme aan te vallen. AH zou als hij dit gehoord had zich in zijn graf omdraaien. De Holocaust gebruiken om de grootste vijand van de Joden, de Islam, te beschermen. Hoe durft ze? Alleen maar om aan te tonen dat de in haar ogen populisten er op uit zouden zijn om de rechtsstaat omver te willen werpen.

De werkelijkheid is dat het tegendeel waar is. Niet de z.g. populisten ondermijnen de rechtsstaat, maar de ‘theedrinkers’, die al 20 jaar wegkijken als een belangrijke, vocale en steeds groter wordende groep moslims in ons land, de Salafisten, zich niet houdt aan de spelregels van onze samenleving. Deze islamisten treden de Nederlandse Grondwet, wetten, gewoontes en gebruiken met voeten. Zij achten hun godsdienst verheven boven de Nederlandse wet.

 

Diversiteitsideologie bij BZ

De zweverige (en gevaarlijke) gedachtenspinsels van Sigrid Kaag staan helaas niet op zichzelf, ze zijn een exponent van een proces dat zich al geruime tijd terug heeft ingezet op haar ministerie, het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), een proces weg van het professionalisme en toe naar een ‘diversiteits’-ideologie, die iedereen die zich daar niet aan onderwerpt, verkettert. De culminatie van dat proces was de brief van 200 ‘verontruste’ medewerkers met hun brief aan minister Blok. Hij mocht zaken niet benoemen zoals ze zijn, hij moest zijn opmerkingen over het mislukken van de multiculturele samenleving intrekken en hij moest beloven zich in te zetten voor ‘diversiteit’.

De wens tot een multiculturele samenleving bij medewerkers van BZ is enigszins te begrijpen. Men is gewend in vreemde culturen te opereren en zich aldaar aan te passen aan de lokale gewoonten. Dat is een kwestie van respect voor het land en zijn inwoners waar men te gast is. Je houdt je ook aan de lokale wetgeving. Dat gaat in de regel prima, zelden komen diplomaten in aanvaring met de lokale autoriteiten.

De neiging bestaat deze situatie 1 op 1 te vergelijken met mensen uit andere landen die naar Nederland emigreren. Waarom zou dat tot problemen leiden? Als zij respect voor onze gewoontes tonen en zich houden aan de Nederlandse wet is er toch niets aan de hand? Een multiculturele samenleving is mutatis mutandis toch geen enkele probleem?

Vergissing

Wel, hier begaat men een cruciale vergissing. De emigranten passen zich niet aan, tonen geen respect voor onze gewoontes en gebruiken, erger, houden zich niet aan de Nederlandse wet, stellen hun eigen wet, de sharia, boven die van ons. Ik heb het uiteraard over een omvangrijke bevolkingsgroep die de afgelopen decennia naar Nederland is gekomen, moslims uit Marokko, Turkije en laatstelijk uit Syrië, Afghanistan en Afrikaanse landen.

Zeker geldt dit niet voor alle moslims en evenmin voor andere immigranten uit Azië en het westelijk halfrond. Maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor de omvangrijke groep moslims, salafisten, die zich wel op de beschreven manier gedraagt. Deze groep wil zich niet aanpassen, laat staan ‘integreren’. Zelfs heeft deze groep de behoefte om ons de les te lezen, zich te keren tegen onze tradities, ons taalgebruik te corrigeren en ons als infidels te beschouwen, als een lage soort mensen.

De diversiteitsideologie bagatelliseert dit alles en verheerlijkt de multiculturele samenleving, die in de ogen van deze idealisten een verrijking is.

Idealistisch wensdenken

Het diversiteitsdenken beperkt zich niet tot de Nederlandse samenleving en hoe deze er uit zou moeten zien. Het bepaalt tevens het ideale wereldbeeld. De wereld is in dit plaatje een rules based gemeenschap, waar de VN, de WTO en allerlei internationale verdragen de omgangsvormen bepalen. Ook dit is verklaarbaar in een organisatie als die van BZ. Diplomaten krijgen een opleiding die begint bij Hugo de Groot en het internationale recht en eindigt bij het idealisme van de multinationale instellingen.

 

Realpolitik

Een ware diplomaat verdiept zich daarentegen in hoe de wereld er echt uitziet. Hoe diplomatie in de praktijk plaatsvindt, welke belangen er daarbij spelen en hoe deze worden ‘afgedwongen’ in hierarchische machtsverhoudingen, waarbij de sterkte aan het langste einde trekt. Een wereld zoals Henri Kissinger deze op uitmuntende wijze heeft beschreven in zijn boek World Order. We hoeven ook niet terug naar de 19de eeuw die gekenmerkt werd door Realpolitik, het smeden van wisselende coalities tussen landen om te voorkomen dat één land te machtig werd. We zien het nog steeds in de 21ste eeuw, waar China in opkomst is, Rusland een wederopstanding doormaakt en de VS onder Trump een machtsspel speelt met handelspolitiek, diplomatieke druk en hard currency policy als instrumenten.

Deals zijn nodig

De EU verzet zich hiertegen en denkt met bezoekjes aan het Witte Huis de VS milder te stemmen en terug te winnen in het multinationale kamp. Het is inmiddels duidelijk dat dit niet werkt. De EU zal net als Mexico en Canada en waarschijnlijk evenals Noord Korea en Iran en zelfs China een ‘deal’ met de VS moeten maken, een overeenkomst die voor beide partijen het meest haalbare is gezien de nieuwe krachtsverhoudingen in de wereld.

De Nederlandse buitenlandse politiek doet er verstandig aan de diversiteitsideologie te laten varen en terug te gaan naar de tijd dat professionals de dienst uitmaakten bij BZ, professionals die hun minister adviseerden op basis van Realpolitik denken en niet vanuit een idealistisch wensdenken. Een tijd van Peace, Profits en Principles (het proefschrift van oud-minister van Defensie Joris Voorhoeve), in die volgorde en niet zoals thans het geval met Principles voorop, een getuigenispolitiek vanuit de moral high ground die misschien tegemoet komt aan de behoefte van een rein geweten, van de deugmens, maar geen enkele impact heeft in de echte wereld van harde geopolitieke machtsverhoudingen.

Realo-rechtse coalitie

Ik ben echter bang dat met de huidige coalitie – waarschijnlijk na de provinciale verkiezingen van volgend jaar aangevuld met GroenLinks en de PvdA – een dergelijk omslag in de politiek, zowel binnenlands als buitenlands, niet mogelijk is. Het wachten is derhalve op de Tweede Kamerverkiezingen in 2021, wanneer de reeds bestaande rechtse meerderheid zich eindelijk zal kunnen vertalen in een rechtse coalitie.

 

Idealiter komt er een realo-rechtse coalitie waarbij de traditionele rechtse partijen als VVD, CDA en SGP over hun uitsluitingsdenken weten heen te springen en een coalitie vormen met FvD en PVV. Deze laatste partijen zouden op hun beurt eveneens een realistischere houding moeten aannemen en afzien van hun stokpaardjes #nexit en het sluiten van moskeeën.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
4 jaren geleden

Volgens Quag moet de “zwijgende meerderheid” zich weren tegen de populisten van PVV en FvD.
Wanneer komt dit mens onder haar steen vandaan ?
De zwijgende meerderheid in dat landje zijn de mensen die rechts hebben gestemd, bijv. PVV of FvD , maar daarna monddood zijn gemaakt door figuurtjes als deze Quag; terwijl het linkse gepeupel, waarmede ZIJ kennelijk heult, de boel heeft vernield en nóg vernielt, leeft van een door óns betaalde uitkering en iedereen, die anders denkt dan hun ziekelijke denkwijze bepaalt, uitmaakt voor fascist en neo-nazi. Dát is háár z.g. achterban !
Waar haalt dat wijf de gore moed vandaan om een groot deel van de NL-bevolking te belasteren ?
Als er iemand in dit landje is die zich zou moeten schamen, dan is ZIJ dat wel !

Chaim Koorn
Chaim Koorn
4 jaren geleden

Ik als Nederlandse jood ben verbijsterd dag mevr Kaag het lef heeft om de shoa te misbruiken. Het is niet voor het eerst dat moslims de shoa misbruiken om aan te tonen dat zij in dezelfde situatie zijn als de Joden tijdens de Hitler periode. Waarin familie van mij in auswitz zijn verdwenen waar onder een nichtje van 8 jaar geboren in Amsterdam. De moslims in Nederland hebben het zeer goed en worden niet vervolgd zoals toen. Mevr Kaag is ook moslims getrouwd met een man lid van de PLO de meest gewelddadige organisatie ooit. Kaag is in Iran op bezoek geweest zij deed een hoofddoek om. Terwijl Iraanse die geen doek willen dragen worden in elkaar geslagen en gearresteerd. Ik accepteer dat je in een heilige plaats je hoofd bedekt maar Kaag sprak met Rohani in zijn paleis. Ik las in het nieuws dat vrouwen die vechten voor rechten voor vrouwen diep zijn teleurgesteld in Kaag dat zij buigt voor de macht van religieuze dictators. Wat mij betreft mevr Kaag verdwijn uit mijn mooie Holland. Zij moet haar racistische verhaaltjes maar ergens anders spuien.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Een realo-rechtse coalitie lijkt me ook geen feest, maar zou voor een sfeercorrectie in het immigratie en islamdebat kunnen zorgen. Dat is broodnodig want er zijn maar weinig Nederlanders die echt geloven in de fictieve wereld van de multiculturele diversiteitsdrammers. Helaas is het een thema dat door fantasio-links als breekijzer wordt gebruikt om macht te verwerven en uit te oefenen, ook op andere terreinen. Overigens lijkt me dat bij de PVV niemand gelooft dat alle moskeeën gesloten kunnen worden, maar wel sommige. En bij FvD wacht men eerst nieuwsgierig af hoe het het Verenigd Koninkrijk zal vergaan. Dat zou best wel eens mee kunnen vallen. En dan krijgt de EU een flinke tik, na alle stoerdoenerij. Een werkelijke correctie in EU beleid zal afhangen van de politieke ontwikkelingen in andere landen, met name Duitsland. Helaas is daar de pers inmiddels gemuilkorfd. Bij bepaalde persconferenties worden tegenwoordig sommige kritische journalisten de toegang ontzegd en andere afgevoerd. In datzelfde Duitsland wordt de grootste moskee ooit met veel bombarie geopend, terwijl deze geleid wordt door de duitse arm van het Turkse ministerie voor godsdienstzaken, een ministerie dat zich laat gebruiken voor de totalitaire agenda van de turkse president-sultan. De kern van zijn kalifaat, kerk en staat als een geheel, is al operationeel.

Jan de Wit
Jan de Wit
4 jaren geleden

Het is nog veel erger, en niet alleen bij BZ. In de Telegraaf en de Volkskrant van vandaag wordt op grond van een recent AIVD rapport gewaarschuwd voor de opkomst van ‘Alt-Right’ in Nederland, lees: alles en iedereen die waarschuwt tegen doorgeslagen politiek-correct denken en moslim-fascisme. De AIVD ontpopt zich als een filiaal van de Moslim- Broederschap (waar Kaag woordvoerder van is).

Als ik het goed begrijp vallen ook u, als schrijver van deze blog, en reageerder #karton onder die noemer. En waarschijnlijk ik zelf ook, uitsluitend en alleen door een koppeling te leggen tussen Kaag, AIVD en de Moslim-broederschap. Dit soort insinuaties, een terreur- en propagandatechniek uit de Sowjet-Unie (gekopieerd door de Nazi’s), is bij Kaag c.s. schering en inslag.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Als dat linkse wicht uit het raam kijkt ziet ze duizenden Turken in Nederland die met de Turkse vlag zwaaien en hun dictator bejubelen. Een despoot die zijn land wilt zuiveren van Koerden, Armeniers, Joden en Christenen en de halve pers en advocatuur in de gevangenis heeft gesmeten. Heel divers allemaal, die Turken in Nederland. Idem voor die andere gewelddadige clans uit Marokko, Irak Albanie en Ethiopie. Pleurt lekker op met die kosmopolitische onzin.

Marien
Marien
4 jaren geleden

mw Kaag is duidelijk niet ter zake kundig. Die vrouw kan niet op Buitenlandse zaken. Ze heeft er geen verstand van. De islam is een fascistische stroming. DAT zijn de nieuwe Nazi’s. De gewone burger is straks gewoon de klos. We zijn nu onze eigen ondergang aan het financieren en aan het realiseren. Bram van Ojik is ook duidelijk de weg kwijt met zijn steun aan de IS rebellen.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden

Kaag, AIVD en Moslimbroederschap is een Groot Gevaar voor de man in de straat.
AIVD, een spreekbuis voor de gevestigde elite en Rutte.
Telegraaf: extreemLINKS jaagt angst aan. Foutje, bedankt.
Een zorgelijke toestand volgens de VVD. Men moet hard optreden tegen extreem links, die verbonden zijn met de Islam, communisten, maoisten en de SHARIA.
Geen Hoofddoeken en geen Hakenkruisen. Iedereen weet welke misdaden er gepleegd zijn en nog dagelijks plaatsvinden, zoals moordpartijen, bedreigingen en martelingen……

Hans Tegelaar
Hans Tegelaar
4 jaren geleden

Als lid van de niet wegkijkende zwijgende meerderheid, ontdaan van mijn recht om deel te nemen aan betrouwbare verkiezingen, doorbreek ik bij deze ‘de stilte’. Mevrouw Kaag, het is uw gedachtegoed dat de rechtsstaat afbreekt. Ga eens naar buiten, kijk eens waar de zwijgende meerderheid mee geconfronteerd wordt, maak een kosten-baten analyse en leg dan eens uit wat de zegeningen zijn van de multiculturele samenleving. Groet van een trouwe kijker!

Anna
Anna
4 jaren geleden

Deze “ bepaalde minderheid” zal zich nooit en te nimmer “ aanpassen “ aan een democratie. Omdat hun burgerlijke wetten zijn vastgelegd in hun religieuze bedding, de Koran. Doodslag van je eigen dochter is immers toegestaan als de eer van de familie in opspraak komt. Ook stelen en liegen wordt totaal anders benaderd dan in een westerse democratie.

Corné
Corné
4 jaren geleden

Een misvatting te denken dat VVD en CDA van nu realo rechtse politiek bedrijven, slechts alleen met de mond beleden maar de VVD met Rubberen Ruggengraat Rutte, een visie en principeloze EU marionet, waait met alle winden mee en het hypocriete CDA met ook de CU verloochenen hun eigen christelijke waarden als het moet om de Islam te verdedigen zoals het “politiek correct” hoort en om er uiteraard zelf beter uit te komen voor zichzelf en dat vertaald zich hier in meeregeren, koste wat kost omwille van de macht. Het maakt ook helemaal niet uit want VVD66PvdACDACUSGPGL is één MONOpartij;links neoliberaal politiek correct vergelijkbaar met de “Democraten” in de VS. Bovendien heeft neoliberaal al genoeg sloopbeleid veroorzaakt en net zoals Hillary Clinton geeft ook hier neoliberaal geen ruk om de “deplorables”, de “gewone man” in hun termen gesproken. PVV en FvD zullen ook gelijk in een “cordon sanitaire” worden geplaatst als hun opmars te groot dreigt te worden want de polizieke machtskaste alhier moet natuurlijk geen toestanden hebben zoals in de VS met Trump waar de “Democraten” aldaar aanhikken tegen het feit dat hij niet hun gewenste taal spreekt.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Realo rechts… doe mij maar beschaafd nationalistisch. Elke partij die NL verder in de uitverkoop doet naar de EU gaat mijn stem niet krijgen.

Ik wil dat beslissingen voor NL genomen worden door mensen die het NL belang voor ogen houden. Die mensen lopen in Den Haag rond, niet in Brussel. Daarom #NEXIT.

Ook weiger ik globalistisch te denken omdat dat hoort, of omdat nationalistisch denken moreel fout zou zijn. Een natie mag voor zichzelf opkomen en in haar eigen belang handelen. Samenwerken is prima, andere mensen die in Nederland willen meedoen… ook goed. Maar ik laat me niet voorschrijven door mw Kaag hoe ik moet denken.

Kees Neppérus
Kees Neppérus
4 jaren geleden

Kaag moet ophoepelen met haar palestijntje en de poep uit haar ogen krabben

Cinderelle Coumans
Cinderelle Coumans
4 jaren geleden

Het is te hopen dat realiteitszin nog enigszins op tijd een come-back maakt in de politiek. Wat dat betreft is het in 2021 erop of eronder. Ik ben daarom voorzichtig hoopvol, nu FvD als redelijk alternatief aan de rechterkant van het spectrum in opkomst is. Zij komen met concrete en werkbare voorstellen, soms helaas verpakt in een wat arrogant en narcistisch verhaal, maar laten we inhoud boven vorm stellen. En ook de oprichting van Vrij Links, dat misschien niet direct aansluit bij mijn eigen politieke standpunten, maar zich wel hard maakt voor het acteren op basis van feiten en niet op basis van emotie.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden

Geen Hakenkruisen, dan ook geen hoofddoeken in onze straten

Hans van Luit
Hans van Luit
4 jaren geleden

Een realo-rechtse coalitie waarin ook de VVD aantreedt? Met een VVD-er als Frans Weisglas die de rede van Kaag “verheerlijkt”?

trackback

[…] OpinieZ De desastreuze diversiteitsideologie van Sigrid Kaag […]

trackback

[…] De globalisten hanteren allerlei argumenten om deze richting in te slaan. Zo tamboereert men bijvoorbeeld op de christelijke schuldcultuur. In die opvatting moet de westerse mens boete doen voor het onrecht dat de mensen uit de Derde Wereld is aangedaan met imperialisme en slavenhandel. Het is de beweging Weg Met Ons, het cultuurmarxisme waar Sid Lukkassen over geschreven heeft in zijn boek Avondland en Identiteit. De boetedoening bestaat uit positieve discriminatie van etnische (vooralsnog!) minderheden, de basisgedachte die ten grondslag ligt aan het diversiteitsdenken. […]

trackback

[…] uit de Abel Herzberg Lezing van onze minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag – al zouden ze er moeiteloos inpassen – maar uit de toespraak voor de Verenigde Naties […]

trackback

[…] smeekt om een tegengeluid. Dat kwam er ook. Van onder meer collega-columnisten Robert Bor en Johannes Vervloed op OpinieZ.com en van FTM-columnist Ewald Engelen. Allen met zeer forse kritiek! Ik vind hun […]

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden

Sinds wanneer moet de Regering de oppositie bevechten?
De Oppositie is ingesteld om de Regering te controleren en niet andersom!
Volgens GL activist, Femke Halsema was Kamerlid een Heilig ambt dat de Regering moet controleren. Dus, bewindslieden, zoals mw. kaag. Kaag moet haar beleid verdedigen en onderbouwen en NIET afgeven op oppositiepartijen!

zeester
zeester
4 jaren geleden

Juist omdat het probleem zo overduidelijk zichtbaar is wordt het niet vernoemd Juist omdat er zoveel over gesproken is wordt het verzwegen

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen