In memoriam: het Vaasje van Rutte

Balans van twaalf jaar manipulatie en valse beloftes

Titelfoto bij artikel In memoriam: het Vaasje van Rutte Maaike van charante opiniez

Foto:

Het vaasje van Rutte, weet u het nog? Het was de aftrap van een verkiezingscampagne en wat was het erg. In een brief aan alle Nederlanders ontvouwde Mark Rutte zijn visie en sprak over de noodzaak om ons mooie, kwetsbare land te beschermen. Het is de moeite waard om even stil te staan bij de scherven van dit vaasje. Want Mark Rutte heeft het vakkundig uit zijn handen laten vallen, schrijft Maaike van Charante.

Een jubileum kan je het niet noemen, want een jubileum is meer iets om een heugelijk feit te vieren. Misschien moeten we volgende maand dan maar een plechtige herdenking houden, want 17 december 2018 was een gedenkwaardige dag. Die dag verscheen in alle landelijke kranten een paginagrote advertentie waarin Mark Rutte zijn visie op Nederland gaf.

 

Toch een visie

Dat was behoorlijk opzienbarend, want ruim een jaar eerder zei de premier nog: “Bij het woord visie denk ik direct: ga naar de oogarts!” Maar in december 2018 deed Rutte toch echt een poging om in deze ‘brief aan alle Nederlanders’ zijn visie op Nederland te geven. Zo schreef hij: “Ik zie Nederland als een teer bezit dat van ons allemaal is. Een land dat niet perfect is maar waar we wel altijd stappen vooruit zetten. Dat bezit is broos, is breekbaar. Heus, het kan ook kapot gaan. Ik zie Nederland als een vaasje, dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden. Die niet alleen voor zichzelf en de mensen om hen heen een mooi leven willen, maar die ook bijdragen aan het geluk van een ander – zomaar een ander.”

 

Sentimenteel verhaaltje

Toegegeven: erg veel diepgang had deze visie niet, maar het was toch een poging. Verder gebruikte Rutte dit sentimentele verhaal vooral om uit te halen naar politieke tegenstanders, maar hij kwam er niet helemaal onderuit om ook zijn visie op beleid te geven: “Het is gemakkelijk om verschillen uit te vergroten tot harde tegenstellingen. Maar je kunt je ook realiseren dat dit land juist zo mooi is geworden omdat we altijd hebben geprobeerd om dat tere bezit, dat mooie Nederland, zo goed mogelijk te beschermen. Door met elkaar compromissen te sluiten waarbij we ook lastige problemen op een verstandige manier oplossen.”

Het weeïg zoete epistel werd afgesloten met een oproep aan alle Nederlanders: “Laten we met zijn allen al die gewone normale mensen, al die doeners, met wie we samen het vaasje vasthouden, wat vaker ronduit vertellen dat we ze enorm waarderen.”

 

Vaasje had al barsten

Het is heel erg moeilijk om niet cynisch te worden in het land van Mark Rutte. Want de premier die dit schreef – en hij vertelde aan een lichtelijk verbijsterde Jeroen Pauw dat hij het vaasje zelf bedacht had – had een complete boterberg op zijn hoofd.

Op dat moment waren al bekend: de onverantwoordelijke bezuinigingen op de zorg en de jeugdzorg, de schadelijke gevolgen van de verhuurdersheffing, de problemen met het onder Rutte ingevoerde leenstelsel, de opheffing van de sociale werkplaatsen en de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. Veel van deze zaken waren ‘prestaties’ van Rutte 2, u weet wel, waar de PvdA later zo’n ‘spijt’ van had.

Verder waren er deels geërfde, deels verergerde problemen, zoals: de bonnetjesaffaire, de problemen rond de gaswinning in Groningen, de al jaren slepende ellende met de boeren, de vissers en met de soevereiniteitsoverdracht aan de EU. Er was al een asielcrisis en een fors gedeukte Turkijedeal. Er was al een multicultureel drama.

Ik wil niet eens beweren dat ik compleet ben, maar dit geeft al een aardig overzicht. En natuurlijk waren er al de schandalen die we toen nog niet wisten, zoals het toeslagenschandaal. Kortom, niet alleen was het vaasje al aardig gebarsten toen de premier erover begon, maar hij had zelf tot op dat moment nog niet zoveel “bijgedragen aan het geluk van de ander”.

 

Rutte minacht de wet

Bij het betreden van het Torentje krijgt de nieuwe premier geen toverstokje aangereikt, dus we mogen geen wonderen verwachten. Maar we mogen wel iets verwachten. We mogen bijvoorbeeld verwachten dat een premier zich aan de wet houdt. Dit doet Rutte niet. Laatste aflevering in zijn minachting voor de wet: het wissen van zijn sms’jes. Maar dat is het topje van de ijsberg.

Pieter Klein – destijds nog onderzoeksjournalist bij RTL – ontdekte dat hoge VVD’ers zich bemoeid hadden met de strafzaak tegen oppositieleider Geert Wilders. De minachting van Rutte c.s. voor de rechtsstaat bleek uit zoveel zaken dat het werkelijk bizar is dat de Hoge Raad vorig jaar concludeerde dat het Wildersproces geen politiek proces was geweest. De bewijzen die Pieter Klein opdook zijn blijkbaar in rook opgegaan.

Over de rookgordijnen die Rutte optrok rond het fatale bombardement op de Iraakse stad Hawija, schreef de Kamer een onthutsend verslag waaruit de Ruttiaanse sabotage van transparantie pijnlijk duidelijk wordt.

Onder leiding van Mark Rutte is het onjuist en onvolledig informeren van de Kamer tot kunst verheven. We weten alleen de keren dat bewindslieden betrapt zijn, maar het zou naïef zijn om te denken dat dat alle keren waren. Dit is geen geringe zaak: hiermee schendt de regering de Grondwet. Toen de Kamer in februari 2020 een motie aannam (150-0!) om de informatieplicht af te dwingen, werd de motie ontraden…

 

Ruttedoctrine

In het rapport over het toeslagenschandaal kreeg deze weerzin tegen transparantie een naam: de Ruttedoctrine. En onder de dekmantel van die Ruttedoctrine is heel wat kwaad aangericht. In de eerste plaats natuurlijk het toeslagenschandaal zelf, dat met medeweten van het voltallige kabinet zo lang mogelijk in de doofpot was gehouden. Maar de hele bureaucratie is ermee besmet.

Zo kon aan afgeschermde klimaattafels een onbetaalbaar klimaatakkoord bedacht worden waarmee het klimaat niets opschiet, maar wel Nederland in de vernieling wordt geholpen. Zo kon in het geniep een bureaucratische stikstofcrisis ontstaan waar nu Nederlandse boeren aan kapot gaan. Zo kon stoere taal over de EU gesproken worden terwijl toch ineens die transferunie opduikt.

 

Falend beleid leidt tot dwang

En al zijn de woningnood en de snel oplopende inflatie niet alleen aan de kabinetten Rutte te wijten; worden deze “lastige problemen op een verstandige manier opgelost”? Wordt dat “tere bezit, dat mooie Nederland, zo goed mogelijk beschermd”? Bij het schandaal rond de (poging tot) afschaffing van de dividendbelasting bleek de premier de belangen van Unilever hoger te stellen dan de belangen van Nederland.

En waar het beleid – ook het coronabeleid – van blunders en eigenbelang aan elkaar hangt, kiest Mark Rutte de laatste jaren steeds vaker voor grove maatregelen om gehoorzaamheid af te dwingen. De avondklok bleek een politiek spelletje te zijn zonder effect op de volksgezondheid, maar werd wel streng gehandhaafd. Coronademonstranten werden met grof geweld aangepakt.

Inmiddels heeft deze coalitie besloten dat gemeenten gedwongen moeten worden om asielzoekers op te nemen. Dankzij falend beleid hebben we woningnood en massa-immigratie, en in plaats van een voorbeeld aan een land als Denemarken te nemen, dwingt de coalitie de burgers van “dat tere bezit, dat mooie Nederland” om de voor hen onoplosbare asielcrisis op te lossen.

 

Onzichtbare premier

Premier Rutte maakt zichzelf graag onzichtbaar. Hij verschuilt zich achter anderen die hij opoffert als de schandalen te groot worden, en desnoods verschuilt hij zich achter zijn slechte geheugen. Iedereen weet het, maar de bewondering voor behendige Mark heeft vaak de overhand. Even leek hij te wankelen, vorig jaar, tijdens dat ene debat over de ‘functie elders’ van Pieter Omtzigt.

 

‘Functie elders’-debat

Natuurlijk had de premier weer eens gelogen. Hij had gezegd dat er niet over Omtzigt gesproken was, en uit de notities van de verkenners bleek dat dit wel zo was. De hele Kamer stond op scherp. Hoe ging Mark zich hieruit redden? Toen sprak hij de magische woorden: “Ik heb het me verkeerd herinnerd.” De interruptiemicrofoon werd bestormd.

Hij werd zo in het nauw gedreven dat zijn zinsconstructies steeds ingewikkelder werden. Een lokaal dieptepuntje: “Ik loog niet, maar het was onwaar, dat zie ik nu.” Even later probeerde hij onder een lastige vraag uit te komen met: “Dat is vertrouwelijk.” Gejoel in de Kamer. Het debat eindigde met een motie van wantrouwen, en dat Rutte die overleefde was een schandaal op zich.

 

Ontsnappingskunstenaar

Mark Houdini Rutte werd niet weggestuurd, en heeft zijn jubileum als langstzittende premier gevierd. Hij zal er wel trots op zijn. Als hij straks – wanneer? – eindelijk vertrekt, is het de vraag wat er nog van wingewest Nederland over zal zijn. We zijn een leeggeplunderd land dat nog slechts drijft op de inzet van “gewone en bijzondere mensen” die inmiddels bijna bezwijken onder de last.

De vissers, de boeren, de bakkers, de leraren, de zorgmedewerkers, en al die andere gewone Nederlanders. Ze hebben geklaagd, maar altijd in kleine groepen. En wie luistert naar een paar Groningers? Naar een paar boeren op trekkers? Naar wat leraren op het Malieveld? Niet Mark Rutte, hoe optimistisch hij ook roept dat alles heus goedkomt en dat hij ‘zijn stinkende best’ gaat doen.

 

Vaasje ligt aan scherven

Mark Rutte heeft niet alle moeilijkheden veroorzaakt, maar hij heeft ze wel erger gemaakt. Liefst zou hij geen last hebben van democratie. Hij schafte niet voor niets het referendum af en hij saboteert de Kamer waar hij kan.

Verkiezingen zijn voor Rutte geen raadpleging van de kiezers, maar een sport om hen te manipuleren door angst aan te jagen en valse beloftes te doen. En hij is een meesterverkoper. Iedereen zou inmiddels moeten weten wat de beloftes van premier Pinokkio waard zijn, en toch trappen kiezers er elke keer weer in.

Het is geen toeval dat Aribgate plaatsvindt onder het premierschap van Mark Rutte. Een sterke Kamer is hem een gruwel. Ook de wet – en zelfs de Grondwet – lapt hij aan zijn laars als die hem even niet uitkomt. Zijn vele leugens zullen met hem Den Haag verlaten, maar zijn Ruttedoctrine heeft vruchtbare grond gevonden in veel departementen. Het is de vraag of die erfenis ooit helemaal zal verdwijnen.

Laten we volgende maand dus maar een herdenking houden en het vaasje een plechtige begrafenis geven. Want Rutte had gelijk toen hij destijds waarschuwde: “Het kan ook kapot gaan.” In december 2018 was het vaasje al flink gebarsten, inmiddels ligt het aan scherven.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De scherven van het inmiddels gebarsten vaasje van Rutte heeft diepe, ongeneesbare wonden achtergelaten.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Ni28
cor
cor
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

persoonlijk wil ik geen herdenking vieren, dit brengt alleen maar eer naar de hoofdpersoon in dit artikel. Ik zou gaan feest vieren daar de hoofdpersoon onze MP ( een gladde olieworstelaar in een vat met palingsnot) op korte temijn wordt afgezet door het volk. Het volk waarvan velen nog de ogen gesloten houden voor de waarheid maar langzaam bewust wordt door berichtgevingen in de MSM waar heel langzaam de waarheden doorsijpelen van de ongeloofelijke theatervoorsteling van de politiek.
List, bedrog, liegen, manipulatie, indoctrinatie, afleiding enz. zijn de issues die deze MP leert in het Young Leadership training van het WEF. Onze MP mist een aantal chromosomen om te beseffen dat hij gebruikt wordt voor een groter doel en dat wanneer dit gerealiseerd is hij per direct aan de kant wordt geschoven. Als Marionet doet hij volgens hemzelf het heel erg goed. Uiteindelijk zullen de burgers van Nederland hem het land uitzetten in goed gebruik met pek en veren.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Hopelijk dringt het door bij de ‘blinden en doven’.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

“Onze MP mist een aantal chromosomen om te beseffen dat hij gebruikt wordt voor een groter doel en dat wanneer dit gerealiseerd is hij per direct aan de kant wordt geschoven. ”
Misschien maar ik denk dat hij en al die andere kopstukken die gezellig bijpraten in Davos maar al te goed beseffen wat ze aan het doen zijn. En daarom denk ik ook dat hij na zijn aandeel te hebben geleverd, een prima baan krijgt bij de Wereldbank, in een EU commissie, Raad van State, enzovoort.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk dat hij verdomd goed weet waar hij mee bezig is.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De advertentietekst van Rutte in 2018 is niet meer dan een poging om in te spelen op het sentiment van de gewone man en vrouw om toch vooral je van je meest toegevende kant te laten zien. Er zitten allerlei ideologische elementen in: de BREXIT was een foute beslissing (europa-kaart); demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet deugt niet (racisme-kaart).
Ook beweert Rutte dat hij ‘bijna nooit helemaal zijn zin kan krijgen’. Hij suggereert hiermee dat hij net als anderen vaak compromissen moet sluiten.
Ik heb een heel andere indruk: Rutte krijgt wel degelijk altijd zijn zin.
Rutte duwt de asieldwangwet erdoorheen; de stikstofwet; 200 miljoen voor slavernij van 200 jaar geleden; de wapens en het geld voor Oekraïne; de zelfmoordsancties.
Mijn vraag: waar en hoe vind ik bij deze onderwerpen compromissen van de heer Rutte? Het zijn politiek brandgevaarlijke onderwerpen en hij krijgt altijd zijn zin. Geholpen door veel politieke vrienden, de media, de EU bazen.
Het is niet moeilijk om hierdoor cynisch te worden, het lijkt me juist heel nuttig. Cynisme werkt hier als cognitieve therapie: het helpt om overeind te blijven in de stroom van leugens, verdraaiingen en verzwegen feiten die dagelijks over ons heen komt.
Bij mij liggen de scherven van het vaasje allang al in de kliko. Hoe eerder die opgehaald wordt, hoe beter.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De media beginnen al wat kritischer te worden. Waarschijnlijk omdat ze beginnen in te zien dat het Nederland onder leiding van Rutte niet het land van melk en honing gaat worden.

Realist1966
Realist1966
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nieuwe nationale feestdag, de dag dat rutte verdwijnt.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft Nederland kapot gemaakt en de scherven aan het buitenland verkocht zoals Kaag heeft geëist in ruil voor zijn premierschap.

Quall2
Quall2
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

(RED.: Want Mark Rutte heeft het vakkundig uit zijn handen laten vallen? WELNEE, HIJ HEEFT HET MOEDWILLIG TEGEN DE GROND GESMETEN)

Youp
Youp
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp dat Rutte irritant is, maar het is echt allemaal klein bier vergeleken bij de plannen waar het WEF en andere globalistische organisaties als de VN en de EU mee bezig zijn en waar alle beleid van dit en vorige kabinetten door gestuurd wordt. Anderen denken dat je zowel deel kunt uitmaken van eerder genoemde globalistische organisaties en toch je eigen weg kunt gaan omdat bv Denemarken dat tot op zekere hoogte ook doet. Nee, als de globalisten onfrisse plannen hebben moet je daar niet aan meedoen.
Ik krijg de indruk dat veel mensen moeite hebben deugdelijke informatie hierover te vinden. Je kunt beginnen bij dissident.one waar nu een artikel staat over wat de transitie naar transhumanisme eigenlijk betekent. Dan worden er toch echt hele andere vaasjes gebroken.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Rutte is de nuttige idioot and voor de WEF.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een tegenstander onderschatten is een van de dodelijkste fouten in de strategie.

HenkyPanky
HenkyPanky
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ongelofelijk, dat 1 “politicus “ Nederland in de afgrond kan duwen. Een land, met bloed zweet en tranen opgebouwd door 17 miljoen mensen.

Youp
Youp
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  HenkyPanky

Dat is ook niet zo. Als het zo eenvoudig zou zijn hoef je maar 1 persoon te vervangen en hopla, alle problemen zijn opgelost. Vergeet het maar.

HenkyPanky
HenkyPanky
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Vervang 1 persoon (Rutte) door een politicus die opkomt voor de Nederlander en vak K stort in elkaar. En ik laat iedereen raden wie dat is.

johan
johan
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  HenkyPanky

bijna 18 als het zo doorgaat
Nieuwe slogan RRO en KRO
Rutte Rot OP en Kaag Rot Op

Jan Smelik
Jan Smelik
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  HenkyPanky

De ”man zonder visie” kan onmogelijk de kwaliteiten hebben ons het ooit zo sterke Nederland eigenhandig te ontmantelen. De hele WEF staat hier achter met raad en daad.

Jan Smelik
Jan Smelik
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zit met tranen in de ogen dit (uitstekende) verslag te lezen. Ons eens zo prachtige land is verkracht, uitgewoond, uitverkocht, en veranderd in een totalitaire staat. Voor wie dat laatste nog niet ziet, kijk nog even wat dieper onder de rokende puinhopen van wat er nog over is van Nederland. Sinds kort ben ik mij aan het oriënteren om dit land te verlaten, heb al een veelbelovende plek gezien. De teloorgang is mijns inziens niet meer te stuiten. Ik hoop de komende winter nog door te kunnen komen zonder al te veel kleerscheuren (energietekorten, blackouts, verkiezingsfraude). Ik hoop op een andere plek op deze wereld een toekomst voor onze kinderen te kunnen vinden, wellicht zal dat een van de BRICS+ landen moeten worden, het Westen is gedoemd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

” Het is geen toeval dat Aribgate plaatsvindt onder het premierschap van Mark Rutte. “.
Dat geloof ik ook niet en waarom dat nu net aan de hand is, als de PVV in de peilingen de grootste partij aan het worden is, is volgens mij ook geen toeval.
Volgens mij vinden er hier machinaties plaats met bedoelingen die absoluut het daglicht niet kunnen verdragen.
Erdogan heeft zich in het democratische Turkije tot een alleenheerser kunnen ontwikkelen. Wij moeten goed op ons tellen passen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Moeten ook niet vergeten dat het al even geleden is, dat Arib kamervoorzitter was.
Waarom komt dat precies nu boven water??

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ach het is ondertussen al lang duidelijk dat als Rutte twee woorden zegt hij er ongeveer vijf van liegt.
Toch wil de Nederlander dat niet weten en laten ze hem gewoon verder gaan met hetgeen hij bezig is, wat wil zeggen dus ongeveer drievijfde van hetgeen hij zegt en beloofd eenvoudig op leugens berust.
Ondertussen heeft hij het land uitverkocht aan Brussel en het WEF, maar de gemiddelde Nederlander ziet dat niet of wil het niet zien.
Helaas kan dus gewoon gezegd worden dat heel Nederland door twaalf jaar Rutte geheel total loss verklaard kan worden

Daan van der Keur
Daan van der Keur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Op dit moment is letterlijk alles keihard in Rutte’s gezicht aan het ontploffen. HEERLIJK wat geniet ik hiervan want het opstappen van de griffier en de rest en het opzeggen van het vertrouwen van al die ambtenaren en de ondernemingsraad heeft Rutte totaal geen invloed op dit is dus ronduit desastreus voor hem.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Daan van der Keur
Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Maaike,

Hierbij mijn ferm open geslagen deur:

De Werdegang van onze drs. maakt voor alle verstaanders – en waarschijnlijk ook voor hemzelf duidelijk, het blijft een gewiekste jongen – dat het in stelling brengen van iemand met psychopate/sociopate gedragskenmerken over langere tijd niet leidt tot het overwinnen van die persoonlijkheidskenmerken. In tegendeel, spank the monkey, niets zo fijn om mee geobsedeerd te zijn …

De drs. is verworden tot wat hij wilde zijn: een volstrekt inhoudsloze – beter gezegd naar gelegenheid met inhoudelijkheden te vullen – politicus en daarmee een speler die aan niets gebonden is, anders dan de eigen geldingsdrang. Nou heb ik zo een donkerbruin vermoeden dat de Sucht daar nog lang niet uitgeraasd is.

Dat daarbij verbale kunststukjes, waar past-masters Van Agt en Lubbers met beide een gedegen katholieke/Jesuïten opleiding onder de riem nog een puntje aan kunnen zuigen, van duizelingwekkende virtuositeit uitgehaald moeten worden. Of medestanders bruusk geofferd worden. Dat is het spel, en niemand speelt het beter … en dat zal ook de rotsvaste overtuiging van de drs. zijn.

Nu zaten er in Nederlandje bij het aantreden van de drs. – waarbij mevr. Verdonk in de goot der vergetelheid eindigde – al het nodige achterstallig onderhoud. En daar hebben we gladjes overheen gepoetst als de beste autoverkoper. De helft plus één heeft zich gewillig laten inpakken met dit kralen-en-spiegeltjes verhaal. Het ging toch immers goed?

En ook nu is de slagkracht van degenen waarbij het goed gaat, of die zich er – in weerwil van omstandigheden – nog steeds van kunnen overtuigen dat het goed gaat, dusdanig dat het spel nog vrolijk door rolt.

Je bent af, uit en naar jou luisteren we niet meer

Henri
Henri
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Bravo voor deze psycholoog analyse van drs. mark rutte

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Beste Henri,

Dank maar te veel eer. Wat mij meer dan een beetje verontrust, is dat de goegemeente dit ook moet zien, of in ieder geval de puzzlestukjes in de knuistjes heeft, maar de plaatje niet weet te maken.

Voormannen (M/V/X) hebben ook volk nodig dat er achteraan hobbelt. En dat hoeft dan niet een strak marcherend in gelid te zijn. Schuifelend grazen alsof we op 2e Pinksterdag aan het meubelen zijn, of leuk met zijn allen op Pinkpop de zoveelste reïncarnatie van die epische band van meerdere decennia geleden geweldig lopen te vinden.

Beter dan maar Noel en Liam Gallagher allebei weer op de bühne

Den Helder
Den Helder
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Maar men kiest hem steeds. Dat we ondertussen te maken hebben met een junta in de beste Zuid-Amerikaanse tradities uit de jaren ’70 – nobody cares.

Uiteindelijk doen we ons deze gevoelloze middle manager zelf aan. Dar is het echte ongelooflijke.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte vertrapt zelf het broze vaasje. Zijn beleid of de waan van de dag dingen die hij zegt, zijn desastreus voor ons land. Dat is hem en zijn kompanen in het kabinet aan te rekenen.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Noem mij een complotdenker, want dat ben ik ook.

Bij ieder schandaal of crisis door Mark Rutte veroorzaakt, kan (moet) men zich afvragen in hoeverre het handelen van W.E.F.-adept Rutte past in het grote plan van Klaus Schwab: The Great Reset. In mijn ogen is Rutte geen klungel die incapabel is voor het uitvoeren van zijn taak als Minister-President.
Rutte is bezig met het uitrollen van een geheel andere agenda, namelijk die van KlauSSchwab. En dat doet hij heel verdienstelijk. Gezamenlijk met zijn vazallen in het Kabinet en grofweg zo’n 125 marionetten in de Tweede Kamer.
De enige uitweg hieruit is genoemd door Gideon van Meijeren: een fluwelen revolutie.
Geweldloos, maar onverzettelijk, optrekken naar Den Haag en daar blijven, net zolang tot Mark Rutte c.s. is opgedonderd.
Uw onverbeterlijke PVV-kiezer,
J. C. Th. Köhler.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En sindsdien heeft hij 1 miljoen illegalen en hun nareizigers dit land binnen gelaten. Het is om te janken, voor onze kinderen.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ja, en dan nog die pensioen wet er door laten drukken door die intens domme Carola Schouten terwijl er nog berekeningen binnen moeten komen en veel deskundigen waarschuwen om dit niet te doen, zeker NU niet, nu alles met de inflatie zo giga uit de hand loopt. Straks is al ons pensioengeld naar de haaien, als hier niet ECHTE deskundigen over gaan, maar zo’n domme politica van CU.

Peter
Peter
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uw conclusie is van toepassing op het hele vak K, op het woord ‘politica’ na.
Dat is niemand in vak K, het zijn door ons ingehuurde trekpoppetjes in een buitengewoon slecht toneelstuk.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x