Social Justice Warriors zijn de baas op BuZa

D66-kongsi rond Kaag trekt aan de touwtjes

Titelfoto bij artikel Wouter Roorda op OpinieZ.com “Social Justice Warriors zijn de baas op BuZa”

Titelfoto: minister Sigrid Kaag op een EU-vergadering (mei 2018). Foto Newsroom EU-Council. Copyright: Europese Unie.

Nederland stemde onlangs in met een VN-resolutie waarin Israël als enige land ter wereld werd veroordeeld voor het schenden van vrouwenrechten. Ook Saudi-Arabië, Pakistan, Iran en Jemen stemden voor. Uri van As onthulde in deze kolommen dat het hier niet om een incident gaat. Dit keer leidde het echter wel tot commotie en stelde een Kamermeerderheid van VVD, PVV, CDA, CU, SGP en FvD vragen aan minister Blok.

 

D66-kongsi

Opvallend is dat drie van de vier regeringspartijen vraagtekens zetten, waaronder de partij van de verantwoordelijke VVD-minister Blok. Dit doet de vraag rijzen wie de baas is op het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Er is veel dat erop wijst dat niet minister Blok het voor het zeggen heeft, maar een D66-kongsi rond minister Kaag.

In mei werd Kitty van der Heijden benoemd tot directeur-generaal op het ministerie, een van de belangrijkste ambtelijke functies. Het persbericht meldt: “De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.” Is het werkelijk? Wie even googelt weet hierna precies waar deze mevrouw moet worden geplaatst: D66 en een kennis van minister Kaag.

Uit mijn eigen ambtelijk verleden weet ik dat veel benoemingen die zogenaamd via de Algemene Bestuursdienst liepen daar in werkelijkheid door de strot werden gedrukt vanuit het betreffende departement. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden had deze mevrouw niet mee moeten doen aan de procedure.

 

Innige banden

Kitty van der Heijden werkte kortstondig voor het World Resources Institute (WRI), na nagenoeg haar hele werkzame leven gewerkt te hebben voor BuZa. Ze is even gestald bij een organisatie in het werkveld van het departement om zo de contacten met het ministerie warm te houden. Voor een organisatie als WRI is dit een aantrekkelijke manier om de relatie met het departement te verstevigen en toekomstige geldstromen veilig te stellen.

De banden tussen BuZa en WRI zijn dan ook innig. De secretaris-generaal van het departement, Joke Brandt, heeft zitting in de board van WRI. BuZa steunde deze NGO met ruim 4,3 miljoen dollar in het afgelopen jaar.

Van der Heijden kan niet de beste kandidaat voor deze baan zijn, want vorig jaar vroeg een groep genaamd BuZa Diversiteit om meer kleur op het ministerie. Nu er iemand uit hun midden is aangesteld, doen ze er verder het zwijgen toe.

 

SJW-evangelie

In een eerder stuk op Opiniez toonde Uri van As de sterke overeenkomst aan tussen D66 Diversiteit en BuZa Diversiteit. De door Van As gehoopte schoonmaak of tenminste het een toontje lager laten zingen van de diversiteitsdrammers heeft niet plaatsgevonden, zoveel is duidelijk. En zal ook niet plaatsvinden, want hoogste ambtelijke baas Joke Brandt preekt in dit interview vol overtuiging het SJW-evangelie.

De progressieve D66-kliek was er eerder al in geslaagd iemand uit hun midden tot minister te maken, want ook Kaag heeft een verleden op BuZa en bij internationale (VN-) organisaties op het werkterrein van BuZa. Weliswaar doet zij alleen buitenlandse handel en ontwikkelingshulp, maar ze is er met behulp van de media en organisaties uit het werkveld in geslaagd de de jure minister van Buza op een zijspoor te rangeren. Daarbij kreeg ze ook hulp vanuit het departement zelf.

 

Als ambtenaren van tevoren de nieuwe minister een dreigbrief sturen over hoe het toe gaat en moet blijven gaan op het departement, dan ben je niet de onderliggende partij. Die slachtofferrol wil BuZa Diversiteit zich wel graag aanmeten.

 

Diversiteitsdictatuur

Eerder dit jaar ontstond in Amsterdam ophef over hoe de gemeente via verplichte cursussen medewerkers bewust wil maken om onbewuste vooroordelen te herkennen. Bij BuZa is dit voor leidinggevenden al de normale praktijk, zo blijkt uit de brief.

Links is overigens niet vies van dreigen als het denkt in de meerderheid te zijn. Een soortgelijke “bedreiging” als bij Blok gebeurde na de benoeming van VVD-er Jan van Zanen tot burgemeester van Utrecht. GroenLinks gaf hem toen te verstaan welke de mores waren in de stad en Van Zanen wist niet hoe snel hij moest buigen en roepen dat niemand illegaal is. Met Blok lijkt op BuZa hetzelfde te zijn gebeurd.

Het organiseren van inclusieve LBHT-bijeenkomsten, vrouwen- en biculturele netwerken etc. onder werktijd moet gewoon doorgaan. Door de eigen opvattingen over diversiteit en inclusiviteit tot personeelsbeleid te verheffen, komen mensen die dit gedachtegoed niet expliciet onderschrijven niet meer binnen of maken geen promotie meer.

De diversiteit vertaalt zich in alle kleuren van de regenboog, maar de diversiteit die er werkelijk toe doet is taboe verklaard. Van mening verschillen met de heersende nomenklatoera is ongewenst.

 

Subsidiegolf Palestijnse Autoriteit

Wat zijn de prestaties waarop minister Kaag kan bogen? Nederland als grote subsidiegever aan een door en door corrupte Palestijnse Autoriteit (PA) die alle elementaire rechtsregels aan de laars lapt.  Dit terwijl de man van de minister al jarenlang deel uitmaakt van het Palestijnse establishment en onder Arafat vice-minister was. De PA ontving in haar bestaan al meer dan 33 miljard euro aan internationale hulp, maar van enige ontwikkeling is geen sprake.

 

Nederland gaf al vele honderden miljoenen euro’s (via o.a. VN en EU) aan een regime dat niet alleen de mensenrechten overtreedt, maar ook de beginselen van goed bestuur die Nederland zegt te stellen aan het geven van geld. Nederland onderschrijft daarmee op zijn minst impliciet de redenering van Abbas c.s. dat alle problemen in de gebieden die onder zijn gezag staan worden veroorzaakt door Israël.

Abbas die in het vijftiende jaar van zijn vierjarige ambtstermijn zit in een gebied waarin verder weinig functioneert en waarvan het enige exportproduct het transporteren van problemen naar Europa is. Uit twee recente rapporten van het niet bepaald rechtse Human Rights Watch blijkt dat burgers in de gebieden onder bestuur van de PA meer lijden onder dat bestuur dan door toedoen van Israël.

 

Strooien met belastinggeld

Ook zouden we eens kritisch kunnen kijken naar hoe het ontwikkelingsgeld wordt besteed. Rutger van den Noort wees in deze kolommen onlangs al op een aantal belangrijke tekortkomingen in het huidige beleid. Nu ben ik absoluut geen tegenstander van hulp aan ontwikkelingslanden, hoewel mijn verwachtingen van een systeem van inkomensoverdrachten en subsidies, verstrekt door een bureaucratie, laag zijn. Als de kosten-batenafweging positief zou zijn, dan mag wat mij betreft het budget verveelvoudigen. Dat eerste is helaas niet het geval en dat was ook te verwachten.

Er is een hele industrie opgetuigd die eet uit de ruif van het rijk voorradige ontwikkelingsgeld (jaarbudget ruim 4 miljard euro). Dat geld komt grotendeels terecht in de zakken van blanke mensen en corrupte heersers. Hoe denigrerend is het voor de ontvanger als er hier een paar miljoen wordt uitgedeeld en daar, op instigatie van een Amerikaanse zangeres, ook nog 100 miljoen. Strooien met belastinggeld en vervolgens via sociale media laten weten “Kijk mij eens goed doen en deugen”.

 

EU-heffingen

Kaag was vorige maand in Nigeria op handelsmissie om o.a. de agribusiness te promoten. In de Britse krant Daily Express illustreert de Nigeriaanse politicus Atiku Abubakar het effect van in EU-verband overeengekomen handelsbelemmeringen voor zijn land. Een belangrijk exportproduct als suikerriet wordt getroffen door een EU-heffing van 115,4 procent. In geraffineerde vorm is het tarief dat de EU rekent 375,6 procent. Rijst, maïs en graan zijn stuk voor stuk onderworpen aan EU-heffingen van meer dan 50 procent. Niet alleen treft dit de boeren in een land waar 70 procent van de bevolking werkzaam is in de landbouw, doordat export van deze producten een illusie is. Het drijft ook de consumentenprijzen voor deze producten in ons land op .

De EU werpt zoveel belemmeringen op, dat we in de wintermaanden boontjes uit Egypte of Kenia alleen voor veel geld kunnen kopen. De intussen slappe exemplaren zijn dan ook niet de schuld van de boeren aldaar, die ook maar weinig van de opbrengst zien. Waar de EU er nauwelijks in slaagt de migratie uit Afrika in te dammen, lukt dat met producten uit die landen uitstekend.

 

Identiteitspolitiek eerst

Niemand heeft het over discriminatie of white privilege als een boer uit Nigeria een heffing van 100 procent krijgt opgelegd voor het exporteren van suikerriet naar Nederland en een boer uit Spanje die hetzelfde doet niet. Liever strooit Nederland her en der met wat miljoenen ontwikkelingsgeld dan in EU-verband te proberen landen te bevrijden van moordende exportheffingen die hun zelfredzaamheid in de weg staan.

Intussen krijgen mensen in deze landen allerlei andere doelstellingen opgedrongen die progressieve geesten in Nederland onontkoombaar achten voor hun ontwikkeling. Iemand die zich zorgen maakt of hij of zij de dag van morgen zal halen, schiet hier weinig mee op.

Niet alleen op het eigen ministerie, maar zelfs in het helpen van andere mensen is het identiteitspolitiek eerst. Het is een moderne vorm van kolonisatie: alleen wie zich onderwerpt aan de gever krijgt hulp.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit land heeft echt een revolte nodig. Word je als PvdA zo ongeveer gedecimeerd bij de landelijke verkiezingen, blijven die linkse drammers gewoon aan het roer bij de Ministeries, als burgemeesters, op universiteiten, aan klimaattafels en bij de NPO. En maar smijten met de poen van de anderen. Dat UNWAR (geen typefout) is een vreselijke morbide club, inmiddels heeft de PA de LBGH-activiteiten in Palestijns gebied verboden maar een stedenband met de meest vrije en (enige) homo-vriendelijke stad in het Midden-Oosten, Tel Aviv, wordt door diezelfde linkse hypocrieten tegen gehouden. Walgelijke regenten.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
Helemaal met u eens.
Gisteren Dijsselbloem nog horen preken op tv ? De man leuterde over het geweldige overschot op de begroting van NL, het vele geld waarvan “den Haag” niet zou weten waaraan zij het zou moeten uitgeven ! (Geef het aan Quag en ’t is zó verdwenen !) Of stort de miljarden terug die door Peppie & Kokkie (Lubbers & Kok) uit ónze pensioenpotten zijn geroofd ! (Dijsselbloem oreerde ook nog dat de pensioenen wéér zouden moeten worden gekort), of zorg dat de Voedselbanken overbodig worden, maar NIETS van dat alles ! Nederland, waarvan “den Haag’ BLIJFT zeggen dat het héél rijk én welvarend zou zijn is in werkelijkheid zo arm als een derde wereldland. Het feit dat geheel “den Haag” blijft blèren dat we een rijk landje zijn, betekent voor mij, dat we grootschalig worden bedonderd en belogen door Rutte en consorten ; waaruit blijkt onze rijkdom dan wel ? Voedselbanken ? Geen woning kunnen krijgen ? Ouderen zonder de nodige zorg ? Gepensioneerden doorlopend korten op hun pensioen ? Onbetaalbare zorgkosten ? Een leger zónder munitie ?
Verstopte infrastructuur ? Vervallen onderwijs ?
In “den Haag” redeneert men kennelijk : herhaling is de kracht van de reclame !!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ja deels gezien, over het wanbeheer bij die pensioenfondsen en of er niet eens verantwoordelijken weggestuurd moesten worden? Nee, naar ”individuele gevallen” had hij geen onderzoek gedaan. Nou, lekker dan. Je komt op zo’n post als je maar lang genoeg bij de vakbond of PvdA hebt lopen rondklooien. Enige kennis van beleggen was/is niet nodig. Ik wil wel weer eens reele netto koopkrachtverbetering voor de werkenden in dit rijke land. Dat woord hoor ik nou nooit meer.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
“……..lang genoeg bij de vakbond of PvdA hebt lopen rondklooien”. Wat te denken van “minister” Bruins (volks-gezondheid) deze klojo (komt van “rondklooien”) heeft eerst het UWV totaal geruïneerd en wordt vervolgens beloond met een ministerschap, deze man kan nog geen buurtsuper leiden ! Koopkrachtverbetering voor de werkenden in dit “rijke” land ? Zeker…..hoognodig ! Maar dan liever niet door het verlagen van de pensioenen voor de uit-gewerkten.
Pechold (u weet wel : van het gekregen appartementje !) heeft inmiddels een andere baan : hij onderzoekt of óns cultureel erfgoed wel voldoende wordt beschermd !!!
Halbe Zijlstra (zat met Putin in diens dascha !!) heeft inmiddels een topfunctie bij bouwbedrijf VolkerWessels.
De, op wélke wijze ook, uit de politiek verdwenen mensen komen elders wéér bovendrijven. Wij kunnen wachten op de volgende, door hen veroorzaakte, ramp.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton: Ja, zo zijn er vele. Met op dit moment als dieptepunt ene Wiebes, smijt bij de Belastingdienst ff een half miljard overboord aan ontslagvergoedingen en wordt beloond met een ministerschap. En dan komen ze er in het kabinet na een paar maanden achter dat het een hautaine, domme en nare man is die acteert dat ie een verwarde professor is. Dat was ie al als wethouder in 020.

Rob
Rob
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vlug verkiezingen en zorgen dat geheel D66 uit de politiek verdwijnt, eigenzinnige Kaag, arrogante Jette en het hele D66 circus wat er bij zit, ook wat op de departementen en ministeries zit

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Griezelig vrouwtje, die Kaag.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Niet alleen griezelig, het is een schande dat deze regering het goed vind dat de belastingcenten van de Nederlandse burgers gebruikt wordt door haar, om terroristen te ondersteunen. Ik begrijp niet dat iemand in Nederland hier niet tegen in opstand komt. Deze regering met Rutte aan het roer is de grootste schande die men zich maar voorstellen kan. Er is niets democratisch te vinden in hun beleid. De corruptie druipt eraf bij deze D66 doos,die met het geld van de burgers Israel plat wil laten gooien. Om te kotsen dat dit allemaal ongestraft mogelijk is in dit land door dit soort criminelen zogenaamde ministers.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Ollongren organiseert een debat over democratie dat 1 mihjoen gaat kosten.
Zij weet niet wat democratie is.
Zij sluit twee grote partijenuit en is begonnen met het demoniseren van Baudet met louter en alleen maar leugens.
De media gaan er mee verder en de politici.
Er komen bij dit “debat” een stuk of tien linkse sprekers plus Eerdmans, die dus alle bagger over zich heen zal krijgen

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Vrouwtje? Een monster.

Isabel
Isabel
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Kaag is een moslima in Hollandse verpakking

Bob Fleumer
Bob Fleumer
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je, als regering, een fulltime moslima benoemd als minister ben je niet goed bij je hoofd. Elke volger van de koran is een potentieel gevaar voor elk niet moslim land. Het liegen( taqiyya) zit in hun genen en wordt elke dag onderwezen in hun madrassa’s. Ook al is de verpakking een blonde stoot het blijft een moslima en niet te vertrouwen.

Isabel
Isabel
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds Nederland soevereiniteit heeft overgedragen aan de EU en internationale verdragen van de VN, ( bijv. Anti EU grondwet- referendum, verdrag v Marrakesh, anti Israel/pro Palestijnenverdrag) voorrang hebben op nederlandse wetten, wordt de democratie, de wil van de kiezer genegeerd, buiten spel gezet.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet of het voorbeeld van rietsuiker (laat staan suikerriet) als exportproduct van Nigeria ergens op slaat. Bij mijn weten is Nigeria op zijn best amper in staat zich zelf te bedruipen qua landbouwproducten, laat staan dat het iets exporteert. Bij die boontjes uit Kenya kun je ook de nodige vraagtekens plaatsen. Ze komen hier per vliegtuig naar toe. Dat BuZa een groot schimmenspel opvoert met schimmige D66 ideeen waar niemand op zit te wachten is ook al lange tijd bekend. Het spijtige is dat met meerderheidskabinetten een bewindspersoon of topambtenaar het wel heel bont moet maken wil hij of zij gevoelig worden voor kritiek. Elk redelijk debat wordt gefnuikt. Kaag kan min of meer doen wat ze wil. Soms is het beter en goedkoper iets tot de grond toe af te breken en opnieuw te beginnen. Het is me wat.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ontwikkelingsgeld zou in principe niet eens nodig zijn als de EU de abnormale heffingen op producten uit die landen verlaagde. De ontwikkelingsgeld komt nooit terecht bij de werkende mensen daar.
In die zin is het weggegooide geld. Die mensen worden geholpen pas als zij op eigen benen kunnen staan maar dat wordt juist belemmerd. Ook de daarmee gepaarde migratie zou verminderen maar de EU
stelt alles op haar kop als het verstandige beslissingen betreft. Het lijkt een verkapte koloniale systeem. De ontwikkelingsgeld is een industrietak geworden waar blijkbaar valt geld te verdienen.
In ieder geval worden de dictatoriale staten zo in leven gehouden. Activisten beheersen de politiek tot in de VN toe, ik zeg het al jaren. In Nederland zijn activisten tot in de regering doorgedrongen in naam van D66 die door vriendjespolitiek activisten op belangrijke posten plaatst. Blok op BZ is een pionnetje van Kaag en de activistische kliek en heeft niets te vertellen. Kaag is op haar beurt vriendje van Palestijns terroristen die zij gretig onderhoudt en financiert daarmee de terroristische aanvallen op Israel. En op de ministeries heerst een dictatoriale sfeer inclusief hersenspoelingen bij het personeel. Nederland is al lang geen democratie meer. En iedereen ziet het en iedereen laat het gebeuren.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De genoemde Quag is eigenlijk géén reactie waard !

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

SJW=marxisme

En in tegenstelling tot vroeger, waar men probeerde de onderste laag van de bevolking daarin mee te krijgen, is het tegenwoordig het domein van de elite.

Buza dient zichzelf, niet Nederland. Het is corruptie op hoog niveau.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD en de “christelijken” voeren het beleid uit van GL, D66 en PvdA!
En ze hebben ALLE media mee.
Dat zo iemand als mevr. Kaag minister kan en mag worden is schandalig.
In de msm hoor je hier nooit iets over, zo slim zijn ze wel.
Ook de “rechtse” Telegraaf is al net zo links als de NPO, als het er op aankomt.
Zij brengen halve waarheden en hele leugens, roddel en achterklap over FVD.
Al 6 weken achter elkaar, iedere dag!

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Blok heeft natuurlijk nauwelijks ervaring op buitenlands gebied en is alleen maar op BuZa terecht gekomen omdat de VVD niemand anders kon vinden na de blunder van Halbe Zijlstra, die al even weinig buitenland ervaring had. Dus verbaast het me niet dat D66 de boel daar overneemt. Deze partij is vanouds veel meer internationaal gericht.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@ Frans B.
……Halbe Zijlstra, die al even weinig buitenland ervaring had. Deze Halbe was óók nog eens “gezegd” met een grenzeloze fantasie ! Hij, Halbe dus, zat in z’n tuinhuisje op het Volkstuintjes-complex “de avondzon” en fantaseerde dat hij met Putin in diens datsja zat, ergens in Rusland. Die zielige Halbe toch !! Hij geloofde zozeer in z’n eigen sprookjeswereld dat hij het als waarheid verkondigde. Dit soort wezens leeft in een geheel andere wereld als die, waarin u én ik leven.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Verbetering :……….was ook nog eens “gezegd” = …..was ook nog eens “gezegend” enz. enz.

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x