Het ministerie van Duistere Zaken

Kruistocht tegen Israël wordt onbekommerd voortgezet

Het ministerie van Buitenlandse Zaken opereert al jaren als een onderafdeling van de Europese Commissie. Slaafs worden de richtlijnen uit Brussel nagevolgd, zoals het voeren van een kruistocht tegen Israël. Dat bleek ook weer vorige week donderdag uit de onthutsende antwoorden van Minister Blok op Kamervragen over de blijvende steun van Nederland aan anti-Israël resoluties in de VN.

Uri van As over het ministerie van Duistere Zaken, waarbij hij een onorthodoxe oplossing voor de problemen bepleit.

 

Zwart geschilderd

Het is meer dan terecht dat de architecte Ellen van Loon voor haar ontwerp van Rijnstraat 8, het onderkomen van ons ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), beloond is met de prestigieuze ARC17 Architectuur Award. Wat een prestatie om de duistere handel en wandel van ons BuZa ambtenarenapparaat zo treffend gestalte te geven. Een hedendaags hoogstandje van geraffineerd vormgegeven symboliek. En dat voor slechts 267 miljoen euro.

De zwart geschilderde gangen, kantoorwanden en vergaderruimtes vormen het ideale decor voor BuZa-brainstorm sessies, geheime operaties en activistisch directieoverleg. Dat het gebouw slechts plaats biedt aan de helft van de duizenden ambtenaren is niet meer dan logisch en efficiënt. Het stimuleert de gang naar huis, het café of het BuZa-reisbureau dat elke werknemer probleemloos naar iedere gewenste locatie ter wereld kan vervoeren.

Gewone Nederlanders hebben in dit gebouw niets te zoeken. Wie het waagt om een kritische blik op dit door links activisme aangetaste ministerie te werpen, loopt de kans getroffen te worden door loslatende gevelplaten, verbrijzelde ruiten en rondvliegende zonnepanelen. Wie er desondanks in slaagt binnen te komen wordt op de alleen voor insiders begaanbare trappen alsnog pootje gelicht door dit organisch vormgegeven gebouw.

 

Supranationaal

In dit wonder van architectonisch vernuft wordt niet gewerkt aan de soevereiniteit van ons land noch de bescherming van onze belangen. BuZa is geen nationaal maar een supranationaal ministerie dat werkt in dienst van de ‘Internationale Gemeenschap’. Het ministerie is een vurige bewaker en uitvoerder van de Grondwetsartikelen 90, 92 , 93 en 94 die stellen dat de ‘Internationale rechtsorde’ boven het Nederlandse recht uitgaat.

Alle BuZa-beleidsvoornemens en het Nederlandse stemgedrag in de internationale gremia worden daarom afgestemd met ambtenaren in Brussel. Beleidsmakers die niemand van ons gekozen heeft. In de gezagsstructuur wordt de Europese Commissie door de BuZa-directie en medewerkers als hoger en doorslaggevender gezien dan de eigen overheid.

 

Niks-aan-de-hand-bezweringen

Omdat de meeste burgers en politici denken dat BuZa in dienst van Den Haag en de eigen bevolking werkt, en de directie van dit duistere ministerie die indruk niet wil verpesten, wordt het supranationale beleid van dit ministerie zorgvuldig verstopt in onleesbare nota’s, verhullend taalgebruik en schimmige spreadsheets waarin de essentiële cijfers en details ontbreken.

Zo nu en dan haalt een al te opzichtige BuZa-actie het nieuws en stelt een handjevol parlementariërs Kamervragen. Voor zulke gevallen heeft het ministerie een clubje sluwe tekstbreiers in dienst die iedere potentieel explosieve kwestie met Haagse vaagtaal en jargonmist kunnen detoneren. Moeiteloos produceren deze BuZa-breiers de ene Niks-Aan-De-Hand bezwering na de andere voorzien van een goedkeuringsstempel van de minister van dienst.

 

Anti-Israël stemming

Dat dit ministerie van Duistere Zaken de Joodse staat Israël geen warm hart toedraagt en dat land op alle mogelijke manieren de voet dwars zet is inmiddels zelfs doorgedrongen in de huiskamer van de politiek ongeïnteresseerde Nederlander. Het is een groot deel van ons volk wel duidelijk dat het ministerie daarin gesteund wordt door politiek Den Haag – van de VVD tot aan alle partijen links van deze machtspartij. Ontwikkelingen die door antisemitisch anti-Israëlisch Nederland met instemming begroet worden en door de rest met afkeer bekeken.

 

Deugvragen

Om de eigen politiek/ethische hoogglans te ontdoen van al te opzichtige anti-Israël smetten stellen Kamerleden van de regeringspartijen weleens Kijk-Ons-Eens-Deugen vragen aan een van de ministers van Duistere Zaken. Zeker als er per ongeluk publicitaire onrust is ontstaan over belastinggeld dat aan de strijkstokken van Arabische volksmenners is blijven hangen of ons land weer eens volledig uit de band gesprongen is tijdens een van de vele anti-Israël stemorgieën in de mensenrechtentempels van de VN.

 

Waanzinnige resolutie

Afgelopen maand was het weer zover. Samen met Iran, Saoedie-Arabië, Jemen en Pakistan oordeelde Nederland dat Israël het enige land ter wereld is dat vrouwenrechten schendt. Een waanzinnige resolutie die toch echt officieel opgenomen is in het VN-archief. Gesteund en ondertekend door ons land. Uiteraard stemde de VS namens Trump, de pro-Israëlische ‘racist”, tegen. Bij ons leidde het tot Kamervragen: “Waarom veroordelen jullie Israël toch steeds in de VN? Er is ons toch beloofd dat jullie dit niet meer zouden doen?” was het balletje dat door CDA, ChristenUnie, VVD, SGP, PVV en FvD voor open doel werd gelegd.

 

Bizar

Deze week schoten de BuZa brei-ambtenaren de bal keihard terug in de linkerbovenhoek van de Tweede Kamer met een paar A4tjes vol schijnbewegingen, ondertekend door minister Blok. Vrij vertaald kwam het bizarre stukje tekst waarin geen vraag werd beantwoord, noch de feiten rechtstreeks gepresenteerd op het volgende neer:

Ja, het is waar. Israël wordt buitenproportioneel gepest en mishandeld in de VN-arena. Maar dank zij ons is de taal waarmee dat gebeurt veranderd. Vroeger waren het smerige zionistische bezetters, nu zijn het gewoon Joodse bezetters geworden. Joodse bezetters die Palestijnse vrouwen onderdrukken. Tevens hebben we achter de schermen gevraagd of de Palestijnen misschien zelf ook eens wat beter op hun vrouwen kunnen letten. Kijk, dat is het mooie van in gesprek blijven. We kunnen u verzekeren dat we hebben gehandeld in de geest van de Kamer. Het maakt de bestraffing van Israel toch een tikje beschaafder. Wat meer gebalanceerd zeg maar… Met zo’n behandeling van Israël kan Nederland uit volle overtuiging meedoen.

 

Show voor de bühne

Op Twitter sputteren enkele regeringsgetrouwe vragenstellers nog wat na in de hoop meer deugpunten te scoren bij hun achterban. Sommige krententellers overwegen vervolgvragen.

 

Volstrekt overbodig uiteraard. Het is allemaal show. Kabaal voor de bühne. Wie deze politieke stampij serieus neemt maakt zich druk om niks. Het is alledaagse Haagse hypocrisie. Er verandert namelijk niets op het ministerie van Duistere Zaken. En ook in de toekomst zal er niets veranderen. Politiek Den Haag is zich daar ten volle van bewust. Het zou een grondige reorganisatie vereisen die niemand van hen aandurft. De ambtelijke top zou compleet vervangen moeten worden. Bovendien moeten er flinke bezems door het ambtenarenapparaat gehaald worden.

 

Hervorming onmogelijk

Dat is met een fractie die zich presenteert als strijdend tegen de Israëlische bezetting en met het oud UNRWA-staflid Sigrid Kaag in de Rijnstraat uiteraard onmogelijk. Maar ook met enkel een VVD-minister aan het roer die meent dat ambtenaren in hun vrije tijd antisemitische organisaties mogen opzetten, die toestaat dat een topdiplomaat in Ramallah zijn eigen zoon van subsidie voorziet om anti-Israël activiteiten te ontplooien en diezelfde man bij terugkeer in Nederland beloont met een directiepost communicatie, is iedere gedachte aan hervorming van dit ministerie bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Buiten de SGP, PVV en het FvD is er geen partij in Nederland die het lef heeft om dit extreem linkse staatje in onze staat aan te pakken of zelfs maar een strobreed in de weg te leggen.

 

Verhuizing

Toch gloort er licht in het zwarte ministerie van Duistere Zaken. Nu het Rijnstraat 8 gebouw langzamerhand ook voor de eigen medewerkers verandert in een hellehol doemt er plotseling een ander scenario op. Het ambtenarenapparaat eist een andere werkomgeving. Een prima plan!

Laten we het BuZa-personeel een nieuwe werkplek aanbieden. In Brussel. Alle economische en juridische kwesties op buitenlands gebied kunnen we makkelijk overhevelen naar de ministeries die daar over gaan. Onze ambassades kunnen we, voorzien van zakelijk geschoold personeel, inzetten als economische en juridische voor- en hulpposten.

Ons buitenlandbeleid wordt sowieso al sinds jaar en dag gemaakt in Brussel. In Nederland heeft dit ministerie niets meer te zoeken. We horen het wel waar we voor of tegen moeten zijn. Onze stem maakt toch niet uit. Instemming is immers grondwettelijk verplicht. Waarom nog oeverloos debatteren. Onze soevereiniteit zijn we toch al kwijt. Bovendien zal het de soevereine staten in de wereld worst zijn wat Europa vindt van hun zelfstandig genomen besluiten.

 

Topbezuiniging

Laten we de zaak pragmatisch bekijken. Zo’n verhuizing naar Brussel houdt de besluitvormingslijnen kort, de kosten laag en het vergroot de ambtelijke arbeidsvreugde. Bovendien scheelt het ons de inspanning van een onmogelijke hervorming, het in leven houden van een geldverslindend ministerie en een hele hoop ander gezemel en gezeur.

En het is op alle fronten een topbezuiniging. We leggen de rekening en de problemen neer daar waar ze thuishoren. Niet de Nederlandse belastingbetaler, maar de Europese Commissie dient de eigen ambtenaren en diplomaten te onderhouden en te betalen. Sluit de tent en zet de verhuisdozen alvast klaar.

Het wordt een verhuizing die iedereen oplucht.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
19 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen minister Blok nog minister was over volkshuisvesting, verkocht hij het nagenoeg gehele Nederlandse woningbezit aan buitenlandse beleggers, waardoor er nu een woningnood ontstaan is, die waarschijnlijk nooit meer hersteld kan worden en nu is deze Stef Blok dan minister van buitenlandse zaken, waar hij de rest van de Nederlandse belangen verkwanselt. De echte Nederlander bestaat volgens hem alleen nog in Islamitische terroristische gestalte, want Nederland moet en zal verkwanseld worden. Een echte ambtenaar van het kaliber ambtenaren, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zoveel mogelijk Joden aan de Nazi Duitsers heeft overleverd en nu tijdens herdenkingen zoveel mogelijk de vinger wijst naar anderen. In het beeld van deze tijd dus de juiste minister op de juiste plek. Laten we ons dus niet verwonderen, over wat zich allemaal op BuZa afspeelt. Wanneer worden de Nederlanders eens wakker?
Hard en zwart-wit gestelf? Jazeker, maar dan wordt het misschien duidelijk, hoe we onze ondergang tegemoet gaan als we als echte Nederlanders niet heel snel ingrijpen.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

U hebt helemaal gelijk, helaas!

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

h.keur, ik ben echt geen fan van Blok, maar laten we even nuanceren. D66 heeft (vorig jaar?) over Blok gelekt dat hij uitspraken heeft gedaan die door d66 als onaanvaardbaar rechts/discriminatoir, werden opgevat. Daarvoor werd hij volkomen onterecht op het matje geroepen. Rutte steunde natuurlijk d66 voluit, want hij heeft d66 en GL nodig om op het pluche te blijven en EVT nog een Brussel baan te veroveren.
Door dat d66 lek, durft Blok helemaal niets meer. Hij is nu 3de secretaress van Kaag, de grootste anti-semiet in het kabinet.
Blok is extreem zwak, maar niet degene die het intiatief neemt tot de anti-israel houding.

ANT
ANT
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed artikel van Uri! Gelukkig dat er nog wél journaille zoals hij bestaat! Dat er nog onomstotelijke waarheden publiekelijk kunnen worden!
Want Nederland is dankzij jarenlange kabinetten met de PvdA, CDA, D66, VVD verworden tot een bananenrepubliek, waarin eigenbelang en corruptie, naast het verachtelijke deuginclusiviteits- en diversiteitsbeleid, hoogtijd vieren!
En zoals Uri al beschreef, het volk heeft niets meer in te brengen, maar heeft volkomen dwaasheid tot zich te nemen. Voorbeeld daarvan dat die architect een prijs won voor dat honderden miljoenen kostende gebouw! Met een Rijksgebouwendienst als grote onbenul, als leeghoofd achterlatend!

Els
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ANT

Journaille?? Foutje? Het begrip journaille is van oorsprong een – weliswaar Frans klinkend (französiert) – Duits woord, waarmee minachtend aangeduid wordt: een onverantwoordelijke, sensatie-beluste pers die niet uit is op, of geïnteresseerd in waarheid(-svinding) maar alleen effectbejag; kortom: roddel en achterklap.

ANT
ANT
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Dank je Els, er had inderdaad journalisten moeten staan.

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het bij veel ministeries. Enig idee van welke signatuur de SG, PSG en DG’en van BuZa zijn? Vrijwel allemaal PvdA zeker. Een ding is zeker, openlijk verklaarde PVV en FvD’ers zul je in het openbaar bestuur niet vinden. Maar ja, wat wil je in deze door en door politiek corrupte Nederdietsche Demokratische Republik.

Rob
Rob
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op de malversaties van Sigrid Kaag betreffend de “ongedekte uitgaven” bij ontwikkelingshulp, hoor je of zie je niets, minister Blok is een zacht gekookt ei, is niet opgewassen tegen Kaag, ben benieuwd of er geld via omwegen naar Palestijnse organisaties is gegaan,

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ontwikkelingsssamenwerking valt onder BuZa. Kan dus ook naar Brussel. Het enige wat we dan nog nodig hebben is een goedgeolied lobbyapparaat om Nederlandse ontwikkelingsorganisaties van (gefinancieerde) opdrachten te voorzien vanuit Brussel. Gaat nu nog erg moeizaam. Scheelt al gauw nog een paar miljard.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk.
Nederland is antisemirisch m.u.v. de PVV en FVD.
Naar hen wordt niet geluisterd, zij worden buitengesloten en de overheid doet het liefst het tegenovergestelde van wat FVD en PVV willen.
Ook de EU is antisemitisch en een dictatuur.
Ook de andere ministeries/overheid zijn in dienst van de EU, vooral als hen dat het beste uitkomt.
Mevr. Kaag is helemaal erg.
Wij kunnen er weinig aan veranderen.
Stemmen heeft ook geen zin meer wanr de beide partijen die de misstanden
benoemen en willen veranderen, PVV en FVD, worden gedemoniseerd en gecriminaliseerd, bij gebrek aan argumenen, met leugens, roddel en achterklap, door alle media en politici en buitengesloten.
Dat heetdemocratisch.
Een dictatuur van het linkse kartel!

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

Als je stopt met stemmen heb je al bij voorbaat verloren.
Je moet juist doorgaan met stemmen, net zolang totdat het cordon sanitair sneuvelt.
In België begint het al scheuren te vertonen.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Frans, goed gesproken!

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Natuurlijk ga ik, zoals altijd, wel stemmen.
Maar ze zorgen er wel voor, media en politici, op wat voor manier dan ook, dat PVV en FVD niet mee mogen regeren!
Een dictatuur van het linkse kartel, gesteund door ALLE media!

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

Hoewel ik me inhoudelijk geheel bij uw reactie aansluit, toch een kritisch woord. ALS alle weldenkende Nederlanders bij TK 2021 kiezer worden van FvD of PVV, liggen er kansen dat de weldenkende VVD’ers en CDA’ers hun partijen ‘dwingen’ om serieus in gesprek te gaan met FvD en PVV.
Wie bij voorbaat het hoofd op het hakblok legt, levert zich met totale apathie uit aan GL, D66, pvda en SP, aangevuld met rutte VVD en CDA.
Ik ben kiezer en lid FvD, blijf dat tot FvD net zon afzwaaier maakt als de rutte VVD en stem zeer zeker FvD bij TK 2021.
Denk er nog eens over na??

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

@ Thijs Hoop.
“Nederland is antisemitisch m.u.v. PVV en FvD”.
Helemaal met u eens.
NL is anti-Joods dus………racistisch !!!!!

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed neergezet, deze misstanden en deze onthulling van de schandalige visie die heerst in dit disfunctionele ministerie. Wat een schandalig verhaal weer. Compliment aan dhr van As

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat plaatje kon zo uit een James Bond film komen.
Hoofdkwartier van de megalomane waanzinnige “bad guy” van dienst.
In een James Bond film wordt zo’n crimineel nest aan het einde altijd opgeblazen, meestal door de waanzinnige van dienst zelf.
Een “happy end” noemen we dat dan.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Noem mij één NL-ministerie dat niet slaafs álle opdrachten vanuit Brussel c.q. Straatsburg, uitvoert; óók al gaat zo’n opdracht tegen NL-belangen in. “Weg met ons” is het credo, al járen lang !
Zag ik op tv Rutte als een popie-jopie op één of ander muziekfeestje rondlopen, dáár verdoet deze man z’n tijd terwijl geheel Europa “in brand staat”. (uiteraard mag de man vakantie hebben, maar géén twee maanden !!)
Nederland is verworden tot een bananen-republiek, zoals meerdere reaguurders vaststellen. Het opheffen van héél veel NL-ministeries zou geen enkel, nog méér, nadelige invloed op ons landje hebben. Wij worden “geregeerd” door onbenullen én leugenaars.
Dit terzijde : In Engeland is een “rel” uitgebroken betr. prins Harry + echtgenote; deze twee vlogen per privé-jet naar hun vakantie adres en weer terug, ook maakten zij binnenlandse vluchten. Deze twee figuren “zetten zich in” voor het milieu (zeggen ze !!). Waarom breken er niet regelmatig “rellen” uit in NL als bijv. Halsema weer eens het vliegtuig neemt voor een verre reis, of over de halfjaarlijkse verhuizing van het EU-gespuis van Brussel naar Straatsburg v.v. ? Het bericht betr. Harry + co. werd via de NPO verspreid, hoe hypocriet kan je zijn ?

Fluitje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds Bernhard in 1954 Bilderberg heeft opgericht, de club achter gesloten deuren, is er geen enkele regering meer vrij geweest, van de strenge richtlijnen van deze club.

Bilderberg bepaalt en Rutte voert uit.

19
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x