Links bolwerk Amsterdam degradeert autochtonen tot tweederangs burgers

Verplichte ‘White Privilege’ cursus voor ambtenaren

Titelfoto bij artikel Samirrha Tarrass op OpinieZ.com “Links bolwerk Amsterdam degradeert autochtonen tot tweederangs burgers”

Titelfoto: Stopera te Amsterdam by Steven Lek gepubliceerd onder de licentie CC BY-SA 4.0

Fractievoorzitter Sylvana Simons van BIJ1 diende in maart 2019 in de Amsterdamse gemeenteraad een motie in om autochtone, Nederlandse ambtenaren te verplichten tot het volgen van een cursus. Een cursus White Privilege welteverstaan. De motie kreeg de steun van de fracties van GroenLinks, Denk, ChristenUnie, PvdA en Partij voor de Dieren.

 

De gemeente Amsterdam gaat nu de kosten onderzoeken van een dergelijke cursus. Autochtone Nederlanders die werkzaam zijn als ambtenaar bij de gemeente Amsterdam moeten straks wellicht verplicht een cursus volgen om zich bewust worden van en in het reine te komen met hun ‘witte privilege’ (het woord ‘wit alleen al…..). Het is mij niet duidelijk waarom de behoefte aan een dergelijke cursus opeens zo urgent is, wat die zou moeten bijdragen aan het functioneren van de ambtenaar en hoe men in feite uiteindelijk na het volgen van deze cursus dient te denken.

 

Ik zie autochtone Nederlanders namelijk niet voorgetrokken worden op de woningmarkt of voorkeursbehandelingen krijgen in de rij voor de kassa in de supermarkten, korting op de energienota krijgen, etc. Maar afijnHoe komt men tot de conclusie dat iemand een bepaalde vorm van het witte privilegegeniet? Is daar soms onderzoek naar gedaan? Zijn daar cijfers van? Klachten? Draaiboeken?

 

Haat

Of komt dit plan puur uit het onbehagen van mevrouw Simons zelf voort? Een vrouw die steevast pretendeert voor verbinding te zijn, maar ook nu weer met deze motie een sterk staaltje ‘haat tegen blanken’ heeft neergezet. Als u de moties, uitspraken en interviews van Simons een beetje gevolgd heeft, dan weet u dat zij herhaaldelijk – met de nodige woede-uitbarstingen – roept dat álle ‘witte mensen’ racisten zijn, zó racistisch zelfs dat ze het zelf niet doorhebben. En óók als ze het doorhebben en proberen om het juist niet te zijn. 

 

Diversiteitsbeleid

Het diversiteitsbeleid dat begin jaren 90 in volle kracht bij gemeenten en andere overheden werd geïntroduceerd en als doel had om vooral allochtonen bij gebleken geschiktheid voorrang te verlenen bij sollicitaties, is een succes gebleken. Ik als Nederlandse van Marokkaanse origine (net als vele anderen met mij) ben daarvan het levende bewijs. Achter de schermen kreeg ik niet een, maar meerdere keren te horen dat naast mijn gebleken geschiktheid op basis van CV en competenties, mijn ‘afkomst’ wel degelijk de doorslag had gegeven om mij aan te nemen.

Mijn werkgever wilde ‘een gemengde afdeling’ en ook naar buiten toe was dit goed voor de dienstverlening naar cliënten. Een multiculturele samenleving zou nu eenmaal veel beter werken met multicultureel personeel. Allochtonen hadden zo een klankbord, gesprekken konden in de eigen taal worden gevoerd en er speelde soms zulke ingewikkelde problematiek dat men die alleen bij een ‘Marokkaan’ of ‘Turk’ kwijt kon.

 

Positieve discriminatie

Dit werd in de jaren 90 positieve discriminatie genoemd. Na die tijd heb ik vooral in mijn naaste werkomgeving nooit meer ervaren dat men naar afkomst keek. Dat was gewoon geen issue meer. En terecht. Iedereen hoorde erbij, het maakte niet uit wat je afkomst was. Er werd gekeken naar geschikte papieren en competenties en paste je op de afdeling, dan werd je aangenomen.

Je zou denken dat men in beleids- en bestuurskringen de onpartijdigheid nog zou koesteren en zich een tweede maal zou bedenken om weer de racisme- en discriminatiekaart te spelen, maar niets is minder waar. Ondanks jarenlange positieve discriminatie op de arbeidsmarkt ten nadele van de ‘witte’ sollicitant komt men nu in Amsterdam met het voorstel voor deze afbraakcursus. Want dat is het.

 

Identiteitspolitiek

Met de cursus ‘wit privilege’ beginnen we eigenlijk weer van voren af aan. Alsof al die jaren van lobbyen, sussen en bijeenkomsten om de saamhorigheid en verdraagzaamheid te vergroten en te bevorderen, al die festivals en dialogen, allemaal geen zin hebben gehad. Er worden kampen gevormd, wij tegen zij, goed tegen slecht, wereldverbeteraar tegen onderdrukker, Nederlander versus ‘buitenlander’. De identiteitspolitiek is doorgedrongen in het openbaar bestuur. Dat is funest voor het bijeenbrengen van mensen.

Wat opmerkelijk is – zoals we aan de hand van de foto’s van de bedrijfsuitjes van GroenLinks, D66 en andere wereldverbeteraars vaak kunnen zien – is dat de voorzitters, bestuurders en leden van deze partijen overwegend blank zijn. Je zou denken dat men dan eerst hand in eigen boezem zou steken door het goede voorbeeld te geven, maar niets is minder waar. 

 

Waanzin

Politici staan meestal mijlenver af van deze samenleving. Het verklaart waarom ze met maatregelen komen die de burger door de strot worden geduwd en die gedoemd zijn te mislukken. De trein der mislukkelingen dendert vrolijk verder. En niemand die hem tot stoppen dwingt, met alle gevolgen van dien.

Ik zou daarom dan ook oprecht willen vragen aan de bedenker van deze motie en de partijpolitici die haar gesteund hebben, wat hen heeft doen besluiten tot deze waanzin. Er zijn inmiddels burgemeesters van Marokkaanse komaf, er is een Marokkaanse voorzitter van de Tweede kamer en in de Randstad is het volop ‘kleur’ wat je ziet in diverse overheidsgebouwen en andere instellingen. Dus waar blijft dat ‘witte privilege’ dan nog? Ik zie het in ieder geval niet.

 

Hersenspoeling

Ik stel me voor hoe het moet zijn voor die arme ambtenaar in Amsterdam, die wordt gebombardeerd met opgedrongen schaamte, schuld en boetedoening, uit naam van de heilige drie-eenheid van inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Je kan het zien als een hersenspoelcursus ‘witte superioriteit’. Een term waarmee de meeste Nederlanders onbekend zijn of waarbij ze direct hun wenkbrauwen optrekken en hun afkeuring uiten. Omdat het gaat om iets weerzinwekkends.

Mensen die anderen van welke kleur en achtergrond dan ook beschouwen als hun gelijke, wordt verteld dat dat helemaal niet het geval is. Dat ze niet deugen. Dat ze zich verheven voelen, dat ze privileges hebben en zich boven anderen stellen. Mensen die uit de Nederlandse klei getrokken zijn, van wie de stamboom al vele eeuwen teruggaat en die alleen Nederland als thuisland kennen. Hun identiteit, leven en waarheid liggen in Nederland. Dit land dat zo tolerant, verdraagzaam en vredig is naar andere volkeren, religies, andersdenkenden.

In Nederland is iedereen gelijk voor de wet. Je zou verwachten niet op cursus gestuurd te worden op basis van huidskleur. Met deze cursus toont men maar een ding aan: dat racisme nog steeds alive and kicking is en het de overheid zelf is die zich daar schuldig aan maakt. 

Een cursus White Privilege is puur racisme. Anders kan ik het niet noemen.

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
58 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is zo bizar, dat er geen normale woorden voro te vinden zijn. Van het gestoorde trolletje SS was het wel te verwachten. Die is in haar eentje net zo racistisch als de KKK, NSDAP en NVU bij elkaar opgeteld. Wat ik te triest voor woorden vind, is de steun van de zogenaamd Nederlandse partijen. Deze zouden allen aangeklaagd moeten worden wegens landsverraad.

Ik hoop dat de blanke ambtenaar het niet pikt en net zo lang blijft procederen tegen deze walgelijke vorm van discrminatie, dat de gemeente uiteindelijk schuldig wordt bevonden aan rassenhaat. Als er een crowdfunding voor komt, zal ik er zeker aan bijdragen.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

@ Héél apart : een negroïde “mevrouw” die niet in staat is haar eigen naam foutloos te schrijven wil blanke ambtenaren naar een cursus sturen, “white privilege”” .
Zo’n plan kan alleen maar ontsproten zijn in een verschrompelde geest die niet beseft dat in Nederland reeds langere tijd geldt : “black- and islam privilege”.
Dom mens, bovendien zéér gevaarlijk, zij misdraagt zich als de NSB-burgemeesters in WO-II : het verraden van Nederlanders. Deze “dame” zit met haar verziekte geestelijke vermogens nog in ’t oerwoud.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je wordt in je waardigheid aangetast als je naar zo’n cursus moet. En mensen die zich in hun waardigheid aangetast voelen, staan echt niet open voor de partij die hun waardigheid aantast.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De communistische republiek Amsterdam openbaart haar eigen dictatuur overheerst door al dan niet legale allochtonen door middel van een opvoedcursus die je hersens laat naar de wil van de partij draaien. Alleen blanken mensen met aangepast en gekleurd denken dienen te werken in deze centrum van dit rood-groene communistische bolwerk. En liefst alleen maar allochtonen. Maar ook deze zijn een speeltje in de handen van linkse politici die zelf profiteren van hun strijd tegen de boze wereld. Zij zelf vormen de boze wereld die in stand gehouden wordt door politieke correctheid van de rest.
Nergens in de wereld hebben de inboorlingen het gered na het einde van de blanke overheersing zoals dat heet. Zie het Midden-Oosten na hun islamitisch voorjaar, zie Zuid-Afrika na de zwarte overname. Overal chaos en oorlog waar alles wat opgebouwd was vernietigd wordt. Links is ook goed in vernietigen van het werk van een ander. Amsterdam gaat hiermee voorop in Nederland en de politiek zwijgt zoals zo vaak al doet.
“White privilegie” cursus laat hoogstens de “black achterstand” zien. Het enige waar zij toe in staat zijn is hun zieligheid te openbaren en promoten. Ik ben zelf dom en dat vind ik prima maar ik wil niet dat een ander slim is, dat is eigenlijk wat deze door en door verwende en haat zaaiende “slaven nazaat” zegt.
Ja, er bestaat racisme in Nederland en die heet diversiteit. Je wordt niet meer aangenomen om je kwaliteiten maar om je kleur. Het begin van het einde.
P.S. Vijf sterren voor dit artikel is te weinig. Hier nog extra vijf
*****

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ergste is: activisten als Syl zijn nooit tevreden. Zwarte Piet hebben ze in Amsterdam al weggekregen, het VOC cafe ook, excuses over de slavernij komen eraan en nu dit weer. En daarna verzinnen ze wel weer wat anders om tegen tekeer te gaan.

evanditmarsch
evanditmarsch
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Daar zit wel iets in……

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, dankbaar dat zelfs ik een reactie van u mag lezen waarin u een prima punt maakt! Dank!

Mike
Mike
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoi Samirrha, prachtig stuk over een plan wat echt niet te bevatten valt. Ik ben zelf een “witte” ambtenaar bij de gemeente Amsterdam. Geboren en getogen in Amsterdam. Opgegroeid met zowel Nederlandse als ook Marokkaanse vriendjes, op 19 jarige leeftijd christen geworden in een kerk met vooral Aziatische mensen, daarna een tijdje bij een kerk gezeten met voornamelijk Surinaamse mensen. Inmiddels 16 jaar getrouwd met een goed geïntegreerde allochtoon. En dan zou ik als blonde, Hollandse man zo’n cursus moeten volgen??

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Mike

@ Mike.
Inderdaad, u zult óók die cursus moeten volgen, en wel : in opdracht van een ietwat omhoog gevallen, ándere “goed” geïntegreerde allochtoon, n.l. ons aller SS.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Mike

Geachte Mike, zeer politiek ON en IN-correct wil ik toch graag weten van welke partij u kiezer bent; in uw geval wel ON eindig begrip als er geen antwoord op komt.
Wel is al jaren bekend dat van de Nederlandse ambtenaren 85 % links stemt. En laat nu net vrijwel voltallig links het belangrijk vinden uw categorie te discrimineren.
Ik ben kiezer en lid Forum voor Democratie en ben dat geworden op basis van de heel klein en klein MKB paragrafen in het partij programma, de kritische houding tov de klimaat hysterie en de islam kritische houdng, laatste vanwege mijn voortdurende slechte ervaringen met moslims.

Mike
Mike
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Hoi Henk, inderdaad denk ik dat een zeer groot deel van mijn collega’s links stemt, hoewel er ook wel genoeg rechtse stemmers zijn. Ik stem zeker niet links, na jaren op christelijke partijen gestemd te hebben dit jaar FvD gestemd. Ik merk dat meer christenen steeds rechtser stemmen omdat ook de christelijke partijen teveel dansen naar de pijpen van links. Echter, ik werk wel voor de gemeente Amsterdam maar woon zelf buiten Amsterdam waardoor mijn stem voor gemeenteraadsverkiezingen niet voor Amsterdam geldt.

jan
jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

… (dat) racisme nog steeds alive and kicking is en het de overheid zelf is die zich daar schuldig aan maakt….

het is niet ‘de overheid’ die zich hieraan schuldig maakt, maar met naam aanwijsbare Marxistische en socialistische ‘bestuurders’ met als doel polarisatie tussen etnische groepen (want het teweeg brengen van klassenstrijd lukt niet in het egalitaire Nederland). In normaal Nederlands heet dat fascisme en racisme. En de ambtenaartjes volgen gedwee. Net als in ’40-’45.

Wim Tuijl
Wim Tuijl
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Samirrha: Verrassend en fijn, dit artikel van je te lezen ! Terzake: Nu de besproken kursus in Amsterdam onder Halalsema aan blanke medewerkers wordt opgelegd op grond van een zonder meer gestelde en aan hen kennelijk verweten “witte superioriteit”, vraag ik me af, of hier enige academisch gevormde bestuurskundige aan te pas is gekomen. Dezerzijds wordt er vanuit gegaan, dat dit zeker niet het geval is geweest. Evenmin is mij duidelijk geworden, of er in de groep aangewezen kursisten iemand verzet heeft aangetekend over de verplichting tot de kursus en ook, of er niemand om een valide motivering voor die kursus heeft gevraagd. Voor mij is overigens de klap op de vuurpijl geweest, dat ik nu lees dat Simons de “grote bedenkende geest” voor deze kursus is geweest. Dat duidt dus al op pure nonsens en onbekooktheid van dit hele plan. Heel graag zou ik van jou of van wie dan ook een bevredigend antwoord op mijn vragen krijgen ! Met vriendelijke groeten en veel sukses met je strevingen, Wim Tuijl te Rt.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wim Tuijl

Wim Tuijl, Verzet tegen een islam knuffel cursus in Amsterdam? Kan ik me niet voorstellen. Toen ik 2 prettig en weldenkend overkomende d66 3 jaar geleden vertelde dat ik rechts VVD was (kort daarna overgestapt naar FvD vanwege rutte, wiebes, nijpels, jorritsma) kreeg ik een korte mail mededeling dat er geen prijs werd gesteld op verder contact met een rechts-extremist. Als je deze cursus weigert, kun je er donder op zeggen heel stiekem nooit meer iets anders te mogen doen dan je werk van vandaag. Dat is links, altijd stiekem achterbaks.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Semirrha.
Het verontrustende IS dat men klakkeloos Sylvana volgt.
Een vrouw die wat je ook doet of zegt zich altijd slachtoffer voelt.
Erg sneu en lastig voor haar zelf maar er zijn behandelingen voor.
Maar dat er zoveel mensen in het college van Amsterdam zitten die dit niet door zien is schrikbarend!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

~@ Nenne.
Duidelijke reactie uwerzijds.
De mensen die SS volgen zijn nét zo stom als zij !
Maar reken erop, dat dát soort zichzelf héél erg slim en goed vindt; is natuurlijk ook wel een heel klein beetje zo : SS die zichzelf heeft “opgewerkt” (met behulp van wat of wie dan ook !)
tot z.g. raadslid in de meest vervuilde stad van Nederland, Amsterdam.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Geachte Nenne EN karton,
Ze zijn helemaal niet dom. Integendeel, ze weten dat als ze heel strak hun dictatoriale meerderheid in stand houden, ze de rit uit zullen zitten.
Stalinistisch (of marxistisch) groen links wil zichzelf een ‘gegarandeerde’ meerderheid bezorgen en als daar dan racistisch links extremistische partijen bij moeten, prima.
En als hier al ene Hector het een noodzakelijk idee vind die cursus te houden, dan begrijpt u hoeveel anti-autochtoon racisten er in Amsterdam leven.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Het gaat om een door een democratische meerderheid aangenomen motie. Voorlopig wil men onderzoeken of het opzetten van een pilot, waarbij gemeentepersoneel privilegetrainingen wordt aangeboden, mogelijk is. Al zou er een cursus komen en al zou ik daar een voorstander van zijn, dan is dat toch geen bewijs dat er heel veel anti-autochtoon racisten in Amsterdam leven. Ik spreek alleen voor mezelf en woon niet in Amsterdam.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weerzinwekkend racisme. En welke mensen gaan deze cursussen in correct denken geven? Alleen maar mensen van kleur? Verder ben ik geen witte maar een blanke Amsterdammer. Die tegenstelling van black versus white komt uit de USA. Wij hebben hier in Nederland na 1945 geen racistische wetten gekend, geen gescheiden scholen, geen gescheiden openbaar vervoer etc. Een openbaar bestuur dat haar personeel selecteert met een RAL-kleurenwaaier n de hand. Walgelijk.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bizar.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat om twee dingen. Ten eerste: het schuld en schaamtecomplex van de niet-witte Nederlander bij het ontvangen van alle subsidies en voorrang en de blanke moeite om ze bij de maatschappij te betrekken en bij hun gevoel van afgunst jegens de blanke Nederlander om zijn/haar leuke Sinterklaasfeest en Kerst en zijn/haar zelfverdiende auto en huis en zijn/haar welopgevoede, goedopgeleide kinderen te voorzien van een reden om dat zich daar niet meer druk om te hoeven maken; dat geeft een gevoel van bevrijding, dus is het goed. Ten tweede: veel niet-witte Nederlanders zijn islamitische lichtgetintiers die zijn opgevoed in het besef dat ze als moslims ‘de beste van alle mensen’ zouden zijn, zoals Mohammed, zo hij ooit geleefd mocht hebben, het door iedereen na te volgen ‘voorbeeld voor de gehele mensheid’ zou zijn. Dus alles wat bijdraagt aan de vernedering van de blanke niet-moslims is daar de bevestiging van. Daarbij komt dat die vernedering (van ‘dhimmi’s) en die subsidies (‘jizya’) verplicht zijn volgens de Sharia. Dus het is niet meer dan normaal en beantwoordt aan het diepgewortelde gevoel van (islamitische) ‘rechtvaardigheid’. Het is belangrijk om deze twee inzichten op te nemen in de ‘white privilege’ lessen, anders zal het doel ervan niet goed begrepen kunnen worden door de deelnemers. Het grootste probleem bij de cursus is dat het in strijd is met de verschillende formuleringen van de categorische imperatief van Kant, bijv. “Handel enkel volgens de gedragsregels waarvan je kan willen dat zij een algemene wet zouden zijn.” Dus aan de DENK voorstemmers: wanneer komen de moslim privilege lessen in de islamitische wereld voor moslims? En aan de grachtengordelbewoners: wanneer komen de grachtengordel privilege lessen voor de grachtengordelbewoners. NOOIT.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
“De grachtengordel privilege lessen” komen nóóit !
Onze “elite” beschermen elkaar en zonodig met behulp van politie/justitie, zoals ik al eens eerder reageerde : De politie is er niet meer om de burger te helpen/beveiligen enz. maar alleen nog om de “elite” te beschermen, en dát doet zij volop !

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gaat niemand haar nu aanklagen voor zware belediging tegen alle Nederlanders,zoals ze zelf altijd doet als men iets zegt wat niet in haar straatje past. Als kapster was ze 0 waard daarna probeerde ze de politiek bij een partij die niet in Nederland thuis hoort waar ze 0 kans had. Wat je daarna zag van haar bijeengeraapte horror club die ze nog partij durfde te noemen en door dom kiesgedrag van haar landgenoten die zich hier breed gemaakt hebben heeft ze 1 zetel weten te bemachtigen. Dat is beter als bijstand zal ze wel gedacht hebben. Deze vrouw heeft voor een deel veel tradities kapot gemaakt met haar domme uitspraken. Je vraagt je af waarom ze niet terug keert naar het land van herkomst als Nederland haar toch te wit is. Wat een dom mens zeg. Ook Amsterdam moet zich gaan schamen dat ze zich in de gemeenteraad door zoiets laten vertegenwoordigen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Helemaal met u eens !
Deze negroïde mevrouw gaat beslist niet terug naar haar land van herkomst. Ze krijgt, als ze over enige tijd uit de raad gaat/of verdreven wordt, een uitkering en zo’n uitkering krijgt ze in haar land van herkomst niet. Bovendien krijgt ze hier doorlopend een podium, daar doen u én ik trouwens óók aan mee, zo’n platform krijgt ze in haar land van herkomst niet want daar kletsen véél meer mensen als een “kip zonder kop”, dus aldaar zal ze alsdan niet opvallen. Zónder aandacht kan dit mens niet ! Ik heb haar nog nóóit iets zinnigs horen zeggen, u wél ?

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

(Daar doen u en ik ook aan mee zegt u), sorry maar als ik iemand uitkots is het zeker dit geimporteerd exemplaar geloof het maar. Iemand die een kinderfeest wat traditie is in ONS land,zo kapot maakt met haar idiote uitspraken is in mijn ogen het daglicht niet eens meer waard, zo denk ik over die kip zonder kop zoals u haar noemt en terecht ook want dat is ze.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Met “Daar doen u en ik ook aan mee” bedoelde ik te zeggen, dat wij ons laten “opnaaien” door een negroïde “mevrouw” die tijdens haar leven totaal niets heeft gepresteerd, maar alleen gebruik maakt van de mogelijkheden die zij “geboden” krijgt in het land (Nederland) dat zij verfoeit.
Wij maken ons druk, o.a. door hier onze reacties te plaatsen, terwijl zo’n dom wicht dat niet waard is en eigenlijk past ons een dood-zwijgen. Dat bedoelde ik.
Inderdaad, mede door haar is óns landje kapot gemaakt, met goedvinden van Pinokkio en vazallen.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, het is Pyongyang aan het ij..
En ambtenaren die er niet aan mee willen doen, moeten dat ook gewoon niet doen. De gemeente heeft geen poot om op te staan door je naar een links radicale ideologisch gedreven training te sturen. Desnoods kun je er een advocaat op zetten. De gemeente kan niet van je verlangen dat je je laat hersenspoelen met die onzin.

Maar zoals ik al begon.. het is amsterdam maar.. de plek waar idioterie zich concentreert. Net als andere steden, maar dan voorop.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aan Geachte Mevr Samirrha Tarrass en alle mede-lezers van dit artikel, In mijn reactie elders bij dit artikel zit een zeer storende fout. Dat er wat mij betreft na 1965 geen immigratie van buiten west-europa had mogen plaatsvinden, is onzin. Punt 1 is de basis van mijn reactie dat Nederland in 1970 een ‘prettige’ bevolking van 10 miljoen inwoners had, bij welk aantal inwoners Nederland een natuur en boerenstand had die vele, vele Nederlanders als prettig ervoeren. Punt 2, personen die van buiten Europa een aanvraag ingewilligd kregen en dus legaal naar Nederland kwamen, zou ik nooit als onwelkom beschouwen.
Ik blijf bij mijn punt dat je in Nederland uitsluitend trots moet zijn op het feit dat je als Nederlander in Nederland burgemeester mag worden of naar de TK mag. Treed je aan als VZ TK Nederland, dan gaat het uitsluitend over Nederlander, NIET je achtergrond.
De 2 burgemeesters zijn naar mijn stellige overtuiging vrijwel uitsluitend vanwege hun niet westers allochtone afkomst burgemeester geworden. Inmiddels hebben beide mij bewezen er als moslim te zitten en NIET als Nederlander-burgemeester.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ambtenaren moeten natuurlijk leren dat ze de uitkeringen buigend moeten overhandigen ,vriendelijk vragen of het genoeg is , en op een subtiele manier vertellen dat het voor de hele maand is ,en niet te vergeten er op wijzen dat er weer nieuwe subsidies in de maak zijn om het zo comfortabel mogelijk te maken voor onze nieuwe landgenoten .

Nou Halsema,met je leipkezen club,ze pakken het ook zo wel aan .

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat ieder weldenkend mens zal gaan inzien dat het tijd is voor fiscale maatregelen. Pigment kan je meten, en doen moet het niet al te moeilijk zijn om een ehm… witprivilege tax, of een huidskleurforfait in te voeren.

De opbrengsten kunnen rechtstreeks worden overgemaakt als een soort smartegeld aan eenieder die beweert onherstelbaar overerfbaar leed te hebben ondervonden van de slavernij, en aan eenieder die op grond van objectieve pigment metingen schade heeft ondervonden van het witte privilege.

En gemeentelijke spijtsessie – a la mw Marianne Williamson – voor volwassenen. Klassikale schuldbekentenissen voor de spaarzame autochtone kindertjes in die lieve lieve stad.

Ik bedenk dit zo even als allemaal maatregelen van Hoop. De dag kan niet lang op zich laten wachten dat onze oprechte linkse vrienden met dit soort maatregelen komen. En succes verzekerd bij de eerst komende gemeenteraadsverkiezingen. Zou zo maar kunnen dat de kiezer vrijwillig het hoofd op het hakblok legt.

Ooit een mooi land.
Ooit een mooie stad.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

@ Buurman Bazarov.
Ik bedenk zo af en toe ook wel eens maatregelen van Hoop, zoals u dat noemt. Ik kom dan tot enkele maatregelen : geef Nederland terug aan de échte Nederlanders en laat diegenen die op slinkse wijze hier zijn binnengedrongen, NIET de dienst uitmaken; óók Hoop ik verlost te worden van de Haagse Maffia met roverhoofdman Pinokkio, verder Hoop ik dat mensen die zich in ÓNS landje misdragen en géén échte Nederlander zijn, het land worden uitgegooid ! Dit zijn een paar door mij bedachte maatregelen, maar ik heb persoonlijk niet de HOOP dat het zal gaan gebeuren.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zullen toch wel héél sterke blanke ambtenaren zijn, daar in A’dam, want anders had de gehele meute zich toch zeker eergisteren al ziek gemeld ? Of het grootste deel van hen bestaat uit z.g. watjes.
Van SS zou ieder wél denkend mens dood- en doodziek worden.
Met hoeveel van haar zieke sekte-genoten zit die kleuter eigenlijk in de raad ? Of is zij “fractievoorzitter” van zichzelf ?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Slechts 1 duo-raadszetel. Een restzetel, want maar 6000 stemmen. Ondanks 1000 uur gratis zendtijd bij de NPO, RTL, AT5 en Radio 1.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
Oooooh !! Maar 6000 stemmen ? En dat met ál die gratis reclame/promotie op de extreem linkse media ?
Dan heeft dat wicht ook niet erg veel “aanhang” onder haar soortgenoten.
Eigenlijk verdient zo’n triest figuurtje alleen maar diep, diep medelijden.
(trouwens, dank voor uw info, Piet K.)

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De insteek van dit artikel begrijp ik. De inhoud van het artikel vind ik redelijk, terwijl de artikelen van Samirrha Tarrass tot nu toe uitstekend waren, de vinger op de grote wonde, het racisme door niet west-europese allochtonen, dus oa sujetten van marokkanen, turken, somalis, eritreeers, etc.
Natuurlijk is dit een klucht eerste klasse, voor de linkse dictators in de Stopera opgezet om zeker te zijn dat ze hun hele zittingstijd hun links fascistische gedachtengoed door kunnen zetten.
Maar Samirrha, in MIJN Nederland was geen der door u genoemden hier burgemeester of vz TK geworden.
Om dat naar MIJN criteria te mogen, stel je 100 % voorop dat je er trots op bent Nederlander te zijn, in de Nederlandse TK zitting te mogen nemen en als Nederlandse VZ TK te mogen worden. Geen van de door u benoemden is met die ‘speech’ aangetreden, dus wmb waren de genoemden niet benoemd. Ja, ik ben daarin ‘exclusiever’ dan de partijleider van de partij waarvan ik kiezer ben, Forum voor Democratie.
Daarbij speelt ook een rol dat Nederland vanaf 1965 geen immigranten meer had mogen hebben opnemen vanuit buiten west-europa, behalve een heel enkele echte, door thuisregime gemartelde, individu.
Mijn categorie is er mede schuldig aan dat dit rond 1965/1970 wel is gebeurd, erken ik. Ik behoor tot heel klein en klein MKB, 1 manszaak.

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zwaar gestoord en rijp voor het Pieter Baan centrum. En daarna TBS.

trackback

[…] zie ‘Links bolwerk Amsterdam degradeert autochtonen tot tweederangs burgers’, OpinieZ, 22 juli […]

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Super column is dit weer.

Johannes
Johannes
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel l

Hector
Hector
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze cursus is bedoeld voor mensen die denken dat een moslim of iemand met een kleurtje automatisch een crimineel is. Lezers van deze site kunnen misschien korting krijgen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

@ Hector.
Er zijn lezers van deze site die deze site beter niet kunnen bezoeken, zij hoeven zich dan ook niet te ergeren en/of te schamen voor hun extreem-links gedachtegoed.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik sta 100% achter de missie van deze site: OpinieZ heeft de democratie, de individuele vrijheid, realisme en gezond verstand hoog in het vaandel.
We staan voor een democratisch staatsbestel, een seculiere overheid, het behoud van de nationale soevereiniteit en handhaving van de wet.
Ik vraag me af of de lezers deze missie wel onderschrijven. Ik lees bijna alleen maar hatelijke reacties. Er is geen ruimte voor enige nuances. Dat is ook democratie. Dat je bereid bent te luisteren naar andermans ideeën en opvattingen. U wilt mij zelfs weren van deze site. Is dat de individuele vrijheid die u nastreeft? Het zou toch mogelijk moeten zijn om op deze site een open debat te kunnen voeren.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Hector, u stelt dus dat de blanke (oeps, sorry, witte) gemeenteambtenaren allemaal vinden dat mensen met een tintje of moslims crimineel zijn. Dat lijkt me nogal vergezocht, daarnaast gaat het volgens de schrijfster over een cursus ‘White privilege’. De link naar criminaliteit ontgaat mij. Overigens, sinds al dit gedoe (ik noem het maar even zo) merk ik dat ik minder onbevangen ben in mijn contact naar tintjes en moslims toe, omdat ik deze niet per ongeluk met een opmerking wil kwetsen. Ben dus eigenlijk ook bezig met een vorm van anders behandelen, omdat ik nu een vooroordeel heb en bij deze mensen lange tenen verwacht. Volgens mij het tegenovergestelde wat mensen als mevrouw Simons en Denk zeggen te willen bereiken.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

@ Realist1966.
Helemaal met u eens.
Het hebben van een vooroordeel komt veelal door de voorafgaande afkeurenswaardige gedragingen en gepleegde feiten door leden van een bepaalde bevolkingsgroep, in dit geval : tintjes én moslims, zoals u ze noemt; uw vooroordeel is voorstelbaar, lees de kranten en kijk naar “Opsporing Verzocht”.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

@ Realist1966.
Een antwoord van dergelijke figuren is niet te verwachten.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

@ Hector.
Als u zegt alléén maar hatelijke reacties te lezen dan kan ik me niet onttrekken aan het idee dat u dát soort reacties zóekt.
Hoe kunt u, vw.b. Nederland het woord “democratie” noemen ! Democratie in Nederland bestaat niet meer, @ Hector; tenzij u vindt dat het uitsluiten van miljoenen kiezers van andere partijen dan de partijen van de huidige machthebbers, democratisch is. Als dát úw democratie is, dan zij dat zo, maar dat is NIET mijn democratie. Ik wil áltijd luisteren naar ieder idee van wie dan ook, maar dan wel reële ideeën ; u noemt bovendien óók nog het behoud van nationale soevereiniteit én handhaving van de wet.
Onze “overheid” is juist druk doende om ónze soevereiniteit geheel over te dragen aan Brussel c.q. Straatsburg en het handhaven van de wet lukt hen al helemaal niet; kijk naar het aantal illegalen in dit landje, ze worden gedoogd, @ Hector, terwijl zij een strafbaar feit plegen.
U wilt kennelijk een “deftige” oplossing voor álle NL-problemen, de tijd van “deftige” oplossingen voor ónze problemen is voorbij. (ik kan ’t mis hebben hoor, maar ik ben niet de enige met deze gedachte)

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De motie van mw. Simons werd gesteund door ChristenUnie, Denk, GroenLinks, Partij voor de Dieren en PvdA. Dat is democratie.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

@ Hector.
Uw reacties beginnen hilarische trekjes te vertonen.
Waarom komt u niet met antwoorden op de diverse vragen over bijv. soevereiniteit, democratie enz. ?
Door daarop niet te reageren geeft u uw eigen zwakheden én foute, linkse, gedachten aan.
Kijk wat links tot heden heeft “opgebouwd”: Dhr. Fortuyn vermoord, geheel Amsterdam naar de knoppen enz. Dat een paar kleine partijtjes vóór een motie van SS stemden noemt u “democratie”, dit begrijp ik niet helemaal, of helemaal niet ! U noemt dus stemmen vóór een motie democratie, waar heeft u dat geleerd ? O.a. deze partijen hebben miljoenen kiezers genegeerd bijv. FvD en PVV, dat is kennelijk uw democratie, als dat waar is, vind ik u een triest mensje.(de door u genoemde partijen die vóór de motie van SS stemden zijn nou niet bepaald het toonbeeld van democratie, maar kennelijk vertegenwoordigen zij úw “democratie”?)

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

@ Hector.
Een motie van SS werd gesteund door een paar kleine partijtjes, dus dát is uw “democratie” : het stemmen vóór of tégen een motie. Of vindt u het stemmen tégen een motie on-democratisch ?
Ik begrijp van uw redenatie helemaal niks, heel warrig en zéér onduidelijk.
Maar nog steeds geeft u géén antwoorden op de diverse vragen van de hier reagerende personen.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Al die kleine partijtjes hadden kennelijk de meerderheid, dus is de motie aangenomen. De meerderheid bepaalt in een democratie.
De motie luidt overigens: De kosten en mogelijkheden te onderzoeken van het opzetten van een pilot waarbij gemeentepersoneel privilegetrainingen wordt aangeboden.
Het gaat voorlopig om een onderzoek en ik lees dat het stadsbestuur ook nog kan beslissen deze motie niet uit te voeren. Er is nog hoop voor u.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

@ Hector.
Kom nu eens een keer met antwoorden op de vele aan u gestelde vragen. Mogelijk zijn de vragen je moeilijk voor u, of u zou, om uw gedachtegoed géén geweld aan te doen, moeten gaan liegen/draaien ?

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Hector, op de zeer korte reactie van u, ziet u dat u veel vragen krijgt. Ik zou het bijzonder waarderen als u, desnoods de komende week, concrete antwoorden zou geven.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Geachte Hector, Natuurlijk heeft u recht op uw mening en op vrije menings uiting. U weet verrekte goed dat de meesten hier HUN politieke mening vrijwel nergens mogen uiten omdat die mening vaak niet overeenkomt met die van links…..
Enkele ‘kleine’ weetjes:
Meldpunt Discriminatie Amsterdam erkende in 2017 of 2018 dat discriminatie aanklachten door moslims tegen autochtone blanken vrijwel altijd in behandeling worden genomen en discriminatie aanklachten door autochtone blanken tegen moslims vrijwel nooit omdat NAAR HUN MENING moslims nauwelijks discrimineren. NIKS feiten, HUN MENING.
Protesten van VVD en CDA zijn in achterkamertjes tot zwijgen gebracht en dit verhaal is in de doofpot gegaan.
Eerste keer 1987 (3 marokkanen, mijn eigen huisdeur) en vele malen nadien ben ik gediscrimineerd en bedreigd door wat tijdens en na incident marokkaanse moslims bleken te zijn. Ook in enkele gevallen Somalis. Ik woon net buiten de stad en ga dus vaak alleen.
Ik begrijp dat u dat net zo wegwuift als de politie ‘mijnheer, u heeft geen getuigen, u zult het zicg wel inbeelden’.
Ik heb erbij gestaan dat 3 marokkanen binnenkwamen met een aanklacht ‘heren, ga zitten, ik maak er onmiddellijk werk van’……….
U zou kunnen erkennen dat de verhouding in discriminatie incidenten tussen niet westerse allochtonen en autochtonen 50/50 zou kunnen zijn, dan begint u enig realisme te tonen.
Ik zou het NIET met u eens zijn, informele cijfers wijzen uit dat de overgrote meerderheid van discriminatie incidenten door niet westerse allochtonen wordt gepleegd.

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) registreerde in 2018 604 meldingen van discriminatie. In 26 gevallen ging het om discriminatie tegen moslims. In de overige zaken ging het om onder andere geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, handicaps en vooral ras (316 keer). U stelt dat de overgrote meerderheid van discriminatie incidenten door niet westerse allochtonen wordt gepleegd. U zou dan toch blij moeten zijn dat er een instantie als MDRA is.
Onlangs zijn er afspraken gemaakt met de Amsterdamse taxibranche. Veel chauffeurs hebben een niet westerse achtergrond. Men heeft het daar kennelijk niet zo op homo’s. Velen worden geweigerd. Het is toch goed dat men dit probeert te bestrijden of vindt u dat we terug moeten naar het ouderwetse potenrammen?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Hector, de meeste blanken (oeps, sorry, witten) hollen niet bij elk wissewasje naar instanties om het slachtoffer uit te hangen. Gelukkig mensen van andere rassen ook niet, want ik vind 316 meldingen op 17 miljoen mensen – ook nog op een beperkt oppervlak – per jaar enorm meevallen. Elke melding is er een teveel hoor, maar als ik alle keren dat ik voor hoer ben uitgemaakt (onder andere door een tintje van een jaar of zeven nota bene) melding had gedaan, was het gemiddelde beslist hoger. Voor de duidelijkheid, ik ben een blanke vrouw van 53.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Hector, met uw reactie toont u aan niet voor democratie te staan. Democratie staat toch voor alle meningen?
Heeft u EN het programma van Forum voor Democratie EN diverse woorden van Thierry Baudet in hun volle bereik opgezocht?
Dan zou u horen te weten dat Forum voor Democratie een rechts liberale partij is met een kritisch standpunt tav de klimaat hysterie (maar een heilig geloof in klimaat verandering) en een islam kritisch standpunt.
Forum voor Democratie heeft geen andere partijen uitgesloten.
Wat deed links vanaf het moment dat Forum voor Democratie een kracht leek te gaan worden? Demoniseren, demoniseren, demoniseren.
U keurde dat waarschijnlijk goed? Geef me graag 5 specifieke punten waarop die demoniserings oorlog goedkeurde?

Hector
Hector
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Volgens Wikipedia. Het zou best kunnen dat dit bij FvD is gebeurd. Maar dit overkomt alle partijen. Dat is de realiteit in de politiek. Ik heb Baudet daar nog niet over horen klagen.
Volgens u zou “links” verantwoordelijk zijn voor het “demoniseren”. Wie of wat is “links”? In bepaalde kringen krijgt “links” de schuld van alle problemen in Nederland. Meestal zonder goede onderbouwing. Het lijkt of men “links” doelbewust negatief wil afbeelden. Demoniseren dus.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hector

Hector, het artikel van Ralph Gladban in EW van deze week gelezen? Zou zomaar kunnen dat dat uw ogen voor een kwart opent. In Duitsland levende Libanees, moslim achtergrond, islam bestudeerder, dus niet een bv prominent AfD lid uit Duitsland.

58
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x