De kostbare klimaatobsessie van de EU

Europa loopt vast in het energiebeleid

VN secretaris-generaal Guteres bij de opening van de klimaattop COP24 in Polen.

Titelfoto: VN secretaris-generaal Guteres bij de opening van de klimaattop COP24 in Polen. Screenshot YouTube-video, kanaal Ruptly

Aan de overdosis klimaat in de media de afgelopen weken merkte u het al: er is weer een Klimaattop, gisteren begonnen in Katowicze in Polen. Om haar imago als wereldspeler te redden lijkt de EU haar hoop op het klimaatbeleid gevestigd te hebben. Tevergeefs. Europa is haar machtspositie in de wereld aan het verliezen ten opzichte van grootmachten VS en China.

Het energiebeleid van modelland Duitsland bijvoorbeeld is zo langzamerhand onbetaalbaar aan het worden en slaagt er bovendien niet in de CO2-uitstoot te verminderen. De Energiewende faalt. Ondertussen bouwen de VS en China gestaag voort aan hun positie als wereldmacht met een energiebeleid dat alle vormen van energievoorziening stimuleert.

Klimaat is voor de EU religie geworden en in Nederland luiden we er inmiddels zelfs de klokken voor.

 

Klimaatreligie

Net als bij fundamentalistische religies is de bestrijding van andersdenkenden essentieel voor het voortbestaan van de klimaatreligie. Meningen die afwijken van het gangbare evangelie kunnen rekenen op nul-tolerantie. Zo werd de Franse televisie-anchor en weerman Philippe Verdier vlak voor de Parijse klimaattop ontslagen vanwege, hou je vast, het schrijven van een klimaatkritisch boek.

De EU-elite slaagt er in het kritische debat over het klimaatbeleid grotendeels uit de massamedia en staatsomroepen te weren. Argumentatie vanuit morele superioriteit (‘geef je niet om de aarde dan?’), een bekende en succesvolle religieuze marketingtechniek, heeft ook geholpen het publieke debat om zeep te helpen.

Altijd 2 voor 12

De afgelopen weken warmden de klimaatbelijdende media ons weer op met alarmerende Het is 2 voor 12-claims. Dit persoffensief is een vast ritueel voorafgaand aan de jaarlijkse klimaathoogmis, de Conference of the Parties (COP). Ook op deze COP24 in Polen komt de globale elite weer met enkele tienduizenden vanuit de hele wereld bijeen in een vergader-resort, al dan niet in privé-jet. Men probeert afspraken te maken die de niet-aanwezige burgers moeten gaan ophoesten via hun belastingaanslag.

 

Niet gehinderd door klimaatbeleid of ‘Parijs’ bouwen de VS en China via hun energiebeleid stevig verder aan hun wereldmachtpositie. Vanuit een duidelijk nationaal belang voeren zij een effectief alomvattend beleid dat de positie van hun energievoorziening versterkt. En daarmee hun nationale welvaart, geopolitieke onafhankelijkheid en machtspositie in de wereld.

VS en China snappen het

De VS maakt beperkende maatregelen op het energiebeleid ongedaan en stimuleert de ontwikkeling van elk type energieproduktie. De schaliegaswinning komt op een steeds hoger technologisch niveau en levert steeds grotere opbrengsten. Inmiddels is de VS zelfs al gasexportland en mede door schalieolie is de VS nu, na Saoedi Arabië, het tweede olieproducerende land ter wereld. Om alle deuren naar energiedominantie open te zetten wordt bovendien zowel de kolenwinning gesteund als moderne ontwikkelingen, zoals veilige nucleaire energieproduktie. Zo wil de Bill Gates Foundation met het bedrijf TerraPower tegen 2030 al op de markt komen met een prototype gesmolten zoutreactor.

China bouwt ‘honderden’ nieuwe kolencentrales volgens een melding van de BBC, ging in minder dan 20 jaar van 3 naar 38 kerncentrales en heeft er nog 18 in aanbouw. Ook zet zij vanwege haar rijkdom aan thorium met 600 onderzoekers stevig in op de nieuwe generatie kernreactoren.

En Europa?

In Frankrijk, dat dankzij kernenergie de laagste CO2-uitstoot van heel Europa heeft, wil Macron kerncentrales sluiten en meer hernieuwbare energie gaan inzetten. Duitsland spendeerde inmiddels al meer dan 500 miljard aan subsidies in hernieuwbare energie, terwijl dat nog steeds maar een zeer beperkt deel van de totale energiebehoefte levert. Momenteel gaat er jaarlijks zo’n 30 miljard € subsidie naar wind en zonne-energie. Aangezien er geen oplossing is voor de onbetrouwbare variabele produktie van wind en zon moet de basislast permanent paraat zijn en is daardoor gedwongen inefficient.

De Duitse paradox

Om dit betaalbaar te houden zet Duitsland meer kolen en zelfs het sterk vervuilende bruinkool in omdat ze dat nu eenmaal zelf hebben. Samen met het sluiten van kerncentrales zorgt dat ervoor dat de CO2-uitstoot niet vermindert. ‘Klimaatleider’ Duitsland verwijt Trump het terugtrekken uit het Parijsakkoord, maar door kolen met schaliegas te vervangen lukt het de VS wél om de CO2-uitstoot te verminderen. Duitsland vult zijn kolenvoorraad aan met import van goedkope kolen uit, u raadt het al, de VS.

Kunt u het nog volgen?

Averechts

De laatste hoop van de EU op een belangrijke wereldrol blijkt dus averechts te werken, het klimaatbeleid verzwakt hun positie. Door met enorme bedragen hernieuwbare energie te subsidieren blijven nieuwe innovatieve technologieën ondergefinancierd en zo ondermijnen we onszelf van binnenuit. Ook Nederland wil 600 tot 1000 miljard € in hernieuwbare energie en klimaatbeleid gaan investeren.

 

Wankele basis

De EU doet zichzelf dit alles aan en de VS en China lachen in hun vuistje. Deze zelfmoord van onze welvaart is in de klimaatreligieuze EU onbespreekbaar. Is het klimaatprobleem echt gevaarlijk en zijn de voorgestelde kostbare maatregelen wel effectief? Organiseer het publieke debat hierover zodat kiezers zelf een oordeel kunnen vormen!

Gelukkig komt er verzet. Gele hesjes komen de straat op tegen de klimaatbelasting en Baudet houdt (mét grafieken onderbouwd) de Tweede Kamer voor dat de basis onder het klimaatbeleid wankel is en in ieder geval ineffectief en welvaartsondermijnend.

Klimaatkeizers

Burgers begrijpen steeds beter dat er veel van hun (belasting)geld in elitaire hobbies verdwijnt. De omstandigheden rijpen voor een invloedrijke opinieleider die met kennis van zaken inspeelt op het boerenverstand van de burgers. Iemand die de kiezer eerlijk voorlicht over klimaatzaken en de consequenties van het energiebeleid ter discussie stelt.

Iemand die de elitaire klimaatkeizers durft duidelijk te maken dat ze geen kleren dragen.

Lees ook andere OpinieZ-artikelen over het falende klimaat- en energiebeleid: Kees de Lange, Gert-Jaap van Ulzen en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig zullen de Europeanen er snel achter komen wat links Europa voor heeft met hun leven.
Reizen en het dagelijkse onderhoud zullen dankzij belastingen op energie onbetaalbaar worden.
We gaan nog meer belasting verhogingen zien in de toekomst want de marxisten zijn nog maar net begonnen. Het rijke Europa MOET kapot!
Zodra de kosten voor levens onderhoud voor een standaard huishouden duizenden euro’s per jaar gaat stijgen omdat elke verhoging van energie direct in alles terug te vinden is en de EU nog meer belastingen in petto heeft zullen de straten snel vol staan met demonstrerende mensen.
Het draagvlak voor het niet bestaande klimaat probleem zal snel af brokkelen als (hardwerkende) mensen dagelijks de lasten moeten dragen.
Migranten mogen volgens de nieuwe regels gratis blijven komen met hun gezin en blijven buiten schot, zij krijgen alles cadeau en wij mogen er straks zelfs niet meer over klagen. Let op mijn woorden, die gele hesjes zullen nog heel groot worden. Ik heb nog hoop, ik denk dat het gezonde verstand van de mensen ons gaat redden van de marxisten die Europa willen vernietigen.
Ze hebben dan misschien politieke macht, macht over het volk is iets heel anders.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
Uw reactie is mij uit ’t hart gegrepen !!
V.w.b. de “gele hesjes” : Ik hoop van harte dat u gelijk
hebt / krijgt.
Ik zal gereed staan…… mét m’n gele hesje.
Dat Europa kapot MOET is mij ook duidelijk, een groot deel is al kapot gemaakt door de “leiders”, zoals daar zijn : Zuipschuit Juncker, Timmermans, van Baalen, Verhofstadt, Rutte, Merkel, Tusk enz. enz.
Ik vraag mij alleen nog af : wat schieten zij er zelf mee op ? Zj zijn met zovele “vernielers” dat er zeker niet voor een ieder van hen zo’n , véél te, goed betaalde baan in ’t verschiet ligt.
Mogelijk dient zich hier het feit aan dat zij,de “vernielers” dus, totaal niet begrijpen wat er in de maatschappij gebeurt omdat zij leven in een door óns betaalde zéér luxe omgeving en zich over de gehele wereld laten vervoeren, want wat kan hen het milieu-gebeuren schelen ? (zo het al moge bestaan)

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Zuipschuit Juncker, Timmermans, van Baalen, Verhofstadt, Rutte, Merkel, Tusk enz. enz. hebben er baat bij dat er in Europa meer mensen (lees consumenten) komen.
Het belang wat zij hebben zit ‘m in mooie baantjes voor (Europees) bestuur of mooie baantjes bij de multinationals die er ook van profiteren.
Het kan ze overigens niets schelen wat u en ik er van vinden.
Je ziet dat dagelijks terug in het schofferen van de bevolking door de politiek.

Pieter Magré
Pieter Magré
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

De arrogantie van de politiek wordt inderdaad op een gegeven moment afgestraft. Als dit via gele hesjes moet, so be it!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter Magré

@ Pieter Magré.
De arrogantie van de politiek is ergerlijk geworden.
Er wordt op geen enkele wijze rekening gehouden met de mensen die dit land hebben opgebouwd of mensen die keihard werken in dit land. Er wordt wél rekening gehouden met mensen die hier binnenstromen en aan alle kanten “in de watten worden gelegd”.
Let wel : ik heb niks tegen hulp verlenen, maar wél tegen de manier waarop het alhier gebeurt, n.l. ten koste van de échte Nederlanders. Onze “politici” doen er écht álles aan om de EU-“leiders” te pleasen evenals instituten als de V.N.
Hopen zij op een nóg beter betaald baantje ?
Ik vergeet maar ff dat er de laatste jaren 10-tallen NL-militairen zijn gedood in landen waarmee Nederland helemaal niks heeft : Mali, Afghanistan.Zou dát nou écht “voor volk en vaderland” zijn gebeurd ? Ik heb het idee dat die jonge mensen sneuvelden ter “meerdere eer en glorie” van de NL-“politiek”.

Piet van Linden
Piet van Linden
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De schadelijke werking van CO2 is nooit bewezen en ook niet waarschijnlijk. De invloed van het weerbericht voor ons zonnestelsel is bij vrijwel iedereen onbekend. Wel is een correlatie aanwijsbaar tussen zonnevlekken en het klimaat op aarde en zelfs vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Onze beide magnetische polen zijn honderden kilometers verschoven en het aardmagnetisme neemt in kracht af. En daarmee de bescherming tegen magnetische stormen van de zon en gammastraling. In het verhaal van de IPCC komt de zon niet voor. Wie durft er iets over het klimaat te zeggen en de zon buiten beschouwing te laten. Aanwijsbaar wordt door IPCC gelogen over de opwarming , die is namelijk niet te meten. Het beste jongetje van de klas wordt nu al uitgelachen door USA, China en India. Maar daar wonen alleen maar domme mensen natuurlijk.

Bob
Bob
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet van Linden

Piet niet alleen de temperatuur is niet te meten maar de rijzing van de zee ook niet. Om hier iets vast te stellen heb je een vastpunt nodig maar dat bestaat niet op de aarde. Als we het dan ook nog over een pak ijs van een paar kilometer dik hebben dan zakt de bodem ook een behoorlijk stuk. In Nederland op onze slappe grond kan je ook niet een heel grote berg zand opslaan want dan perst de grond op. Bij dat pak ijs gebeurt dat ook alleen zak of stijgt de grond honderden kilometers verder. Dit is een proces dat eeuwen kan duren. Hoogtemetingen zijn ook niet nauwkeurig volgens NASA vooral niet boven de oceanen. De aarde draait om zijn as die een slinger beweging maakt. De draaisnlhd is ook niet constant. Geef maar eens een duwtje tegen een aquarium dan zie je wat er gebeurt met het waternivo. Als ijs in de zee smelt dan gaat het waterpeil omlaag en niet omhoog. Meer CO2 is een zegen want dan gaan de plantjes sneller groeien en hebben minder water nodig. CO2 is een levensgas dat prikkelt ons ademhalings mechanisme. De Sahel wordt groener dat kan je mooi vanuit een satelliet waarnemen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed gesproken. Inderdaad is Baudet’s partij bijkans de enige partij die het verstand gebruikt. Gelukkig ben ik er al een tijd lid van.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Utopie is onwerkelijk en onbetaalbaar. Terwijl de brave politiek correcte politici hun longen pijnigen door God te spelen vullen die zich intussen met de realiteit, de echte Poolse lucht zodat zij na hun uitje meteen op de beademing aangesloten kunnen worden. Hoe paradoxaal was de keuze voor de plaats van dit gezellige samenzijn in een land die het meest vervuilend is in Europa. Dat het geen succes wordt is duidelijk want de Polen blijven kolen stoken totdat ie op is. Nederland, waar de stoppen altijd te snel doorslaan met nieuwe voornemens gaat ons afhelpen van gas, de meest schone energiebron van fossiele brandstoffen zonder daar iets voor terug te krijgen. Gooi de oude pantoffels niet weg voordat je nieuwe koopt. Duidelijk is dat Nederland weer een leidende rol wil spelen door de brave Henkie te worden. Rutte is bijna welkom in Brussel door zijn prestaties. Dat is de rode draad in deze klucht.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Ik heb nou niet bepaald het idee dat al die gasten, die zo nodig naar Polen moesten vliegen, daar zitten vanwege het milieu !
Er zijn zo vreselijk veel mensen die veel geld verdienen aan dit sprookje en derhalve zal deze waanzin zéker in stand worden gehouden. Duizenden mensen naar Polen gevlogen, vanuit de gehele wereld, over milieu-vervuiling gesproken.
De bevolking wordt op een ergerlijke wijze om de tuin geleid opdat die gasten hun luxe leventje kunnen behouden.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik ben het met je eens, het zijn altijd de rijke mensen die van alles verzinnen om de minder bedeelden aan de kosten te jagen. Een klein straf zou het winterse Poolse lucht kunnen voorstellen want die is niet te harden als er overal goed gestookt wordt. Helaas is het maar een symbolische straf want zo lang blijven zij niet.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zag gisteren een opname van dat toneelstukje in Polen. Een grote zaal, geheel gevuld met “deskundigen” van over de gehele wereld naar Polen gevlogen alsof het vliegen milieu-vriendelijk is ! Met honderden / duizenden mensen in die Poolse plaats gehuisvest worden om een paar dagen te kletsen over iets waar de mens geen invloed op heeft.
Wáár is de “zure regen” gebleven ?
Waarom heerste er in NL óóit een tropisch klimaat terwijl er bijna geen mensen woonden en er geen industrie bestond ?
Er zijn teveel mensen die een zéér dik belegde boterham verdienen aan deze waanzin, het klimaat betreffend.

Bob
Bob
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

En waar is het gat in de Ozonlaag. ER is een tekort aan fosfaten in de zee moesten we daar ook niet mee stoppen. De ijsberen populatie zou ten dode opgeschreven zijn was een veronderstelling. Er zijn er echter meer dan ooit, wat zijn wij als mens toch slim. De wereld wordt ook groener door de CO2 toename. De Sahel wordt groen. Door de toename van CO2 hebben de plantjes minder water nodig.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

O, ik lees hier genoeg boerenverstand en ook wetenschappelijk onderbouwd. Alleen zijn er niet genoeg lezers van OpinieZ om enige impact te veroorzaken!!!

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Elke rivier is als een paar druppels smeltwater begonnen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor mijn standpuntbepaling beschik ik slechts over de recent gepubliceerde wereldwijde trends voor energiverbruik van het IEA (Internationaal Energie-Agentschap), waaruit blijkt dat de verschuiving onvermijdelijk vooral richting gas en kernenergie gaat. Van een wereldwijde energietransitie richting duurzame energie (wind, water, zon, geothermie) is voor 2050 geen sprake, wat Wiebes en zijn lobby partners ons ook wijs willen maken. Het lijkt dus veel verstandiger om datzelfde pad te volgen, zoals Dolf van Wijk ook betoogt. Het maakt gebruik van bestaande infrastructuur (gasbuizen, electriciteitskabels), dus dat scheelt een hoop geld. Overigens ben ik daarnaast nog op zoek naar een spreadsheet-achtig model zodat ik zelf die energietransitie van Wiebes en consorten kan narekenen. Daar hoort dan ook een kritische rapportage bij van alle kostenposten en aannames. Tot het moment dat alles duidelijk en eerlijk gecommuniceerd is verwacht ik van de VVD en het CDA een voorzichtig conservatief beleid, geen cijfervrije of cijferarme klimaatreligieuze luchtfietserij.

Pieter Magré
Pieter Magré
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik vraag mij ook af wat het effect van die zgn. chemtrails zijn, die we vaak met mooie dagen hoog in de lucht zien verwaaien tot dunne wolken. In de USA wordt dit verschijnsel inmiddels door verschillende partijen ook wel geo-engeneering (of behorende tot deze techniek) genoemd; zie ook wikipedia. Hier wordt nooit over gesproken in Nederland, maar in de USA maken sommigen zich hier erg druk over. Kan iemand hier meer over zeggen?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter Magré

@ Pieter Magré.
Ik hoorde pas onlangs over z.g. chemtrails. Ik trof een paar mensen die op dagen dat er veel van die strepen a.d. hemel te zien zijn, niet naar buiten gaan, uit angst voor vergiftiging.
Voor het overige kwam het e.e.a. op mij wat “sprookjesachtig” over, maar ik weet er té weinig van af om iets zinnigs te kunnen zeggen. Volgens eerder genoemde mensen zou het gaan om gif dat uit vliegtuigen zou worden “gegooid”, teneinde mens en dier op den duur te vernietigen. Ik heb hier vraagtekens bij.

Dolf van Wijk
Dolf van Wijk
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Geen spreadsheet, maar kostenposten en andere economische info over energie vindt u hier: http://www.eurochlor.org/chlorine-industry-issues/energy.aspx
en hier: http://www.eurochlor.org/media/120332/the_energy_situation_in_europe_2018.pdf

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitkomst Katowicze: Wij offeren desnoods ons leven voor het klimaat! Maar niet allemaal!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Die milieu-dwazen in Katowicze bedoelen dat zij hún leven desnoods offeren voor het klimaat.
Ik doe niet aan die gekkigheid mee !
Geloof er ook helemaal niks van !

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik denk dat die milieu-dwazen een bezoek kregen van Klaatu, de alien hoofdpersoon uit de vreselijke remake van The day the earth stood still.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele circus is een opzet van de EU om de Europese burgers hun laatste centen nog uit hun zak te trekken. Wat heeft dat plan van de EU voor zin als het niet wereldwijd toegepast gaat worden,wat ook niet zal gaan gebeuren. Al die geleerde koppen zouden eens geschiedenis les moeten krijgen dan zien ze dat het een cyclus van de aarde is die opwarming die eeuwen terug ook al plaats vond,en de ijstijd die toen plaats heeft gevonden. Een natuurlijk proces was het toen. Dat er nu met al die uitstootgassen overal op de wereld het proces zich zal versnellen en op een andere manier zal plaats vinden moeten hun toch wel weten als ze zich zelf al zulke grote experts noemen. Dit hele klimaat circus is helaas in deze tijd alleen gebaseerd op geld. Dus die zogenaamde arme landen kunnen er al niet aan mee doen. Dus worden wij makke schapen en slaven van de EU er maar voor gebruikt.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo021.
Ik heb ’t al vaker gezegd :
Het klimaat en de opwarming van de aarde = een verdien-model voor heel veel mensen die er een dik belegde boterham aan verdienen en deze onzin zo lang mogelijk in stand willen houden opdat zij hun luxe leventje niet hoeven te beëindigen.
Als men zó vóór het klimaat / milieu enz. is waarom dan met 1000-den mensen van over de gehele wereld naar een uiterst vervuilde stad in Polen vliegen om aldaar in uiterst luxe hotels te vertoeven op kosten van óns, belastingbetalers, een paar dagen dom l.llen en…..óp naar de volgende vergadering !!

David
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Precies, COP24 is weer een concilie. Ons klimaataccoord een encycliek. Onderbouwing? Onnodig. Religie immers.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moet denken aan de Duc d’Alva (de dukdalf waar je als schipper de strop om gooit) en Filips !! van Spanje: Kom je aan het geld van de Nederlanders, dan heb je 80 jaar oorlog! Het is nu nog redelijk stil, maar wacht maar tot de kosten voor de burger gaan stijgen! Ik geniet al bij voorbaat van de volgende verkiezingsuitkomsten. Weg elite net als Filips in 1581!!!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Moet ik stikken door de CO2 of de milieugekken? Geef maar de CO2, dan kan ik in ieder geval tot het zover is doorleven.

trackback

[…] nu heeft de Franse president ook nog zijn bezoek aan het Poolse Katowicze moeten afzeggen, waar vertegenwoordigers van VN-lidstaten, als ik de media mag geloven, in de COP24 […]

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x