Afscheidsbrief aan Sigrid Kaag: een verdiende val

Onvermogen en wanprestaties in plaats van 'misogynie'

Sigrid Kaag heeft na haar mislukte politieke carrière haar vertrek uit de Nederlandse politiek aangekondigd en verbergt haar falen achter ‘vrouwenhaat’. In de islamitische wereld die de ‘integere’ Sigrid, zoals ze zichzelf graag noemt, heel goed kent zijn vrouwenrechten natuurlijk veel beter geregeld. Kaags eigen onvermogen en wanprestaties hebben tot haar verdiende val geleid, schrijft Sonja Dahlmans in haar afscheidsbrief aan Sigrid Kaag. 

Geachte mevrouw Kaag, beste Sigrid,

Zoals te verwachten was, kondigde u vandaag in een interview in Trouw uw vertrek uit de Nederlandse politiek aan. Op de vraag waarom het in ons kikkerlandje niet is gelukt met uw politieke carrière, antwoordde u dat het aan anderen is daarvoor een verklaring te geven. Omdat u er de vrouw niet naar bent om wat dan ook aan anderen over te laten, kopt u toch maar liever zelf wat ‘oorzaken’ in. De mensen in Nederland hebben gewoon een hekel aan vrouwen en u bent een vrouw, dus ordinaire misogynie. We kunnen het gerust aan u overlaten dit telkenmale onder onze neus te wrijven: Nederland is een land vol vrouwenhaat. Dat is echt zoveel beter geregeld in de islamitische wereld waar u de voorafgaande jaren zo graag mocht vertoeven, natuurlijk. Stuk voor stuk zijn de landen daar bakens van licht inzake gelijkheid man-vrouw, vrouwenrechten, inclusie en diversiteit.

Graag geeft u zelf nog even aan dat u een integer mens bent, altijd bereid het ‘goede’ te doen. Dat zijn kwalificaties die de meeste mensen aan anderen overlaten en niet snel over zichzelf zullen zeggen, maar u heeft er geen moeite mee uzelf veren te bezorgen wanneer een ander het niet doet. Dat mag, mijn moeder zaliger zei altijd: “Je moet jezelf kietelen, een ander doet het niet.”

 

‘Ik’

Een man die ik wel vertrouw, omdat hij altijd zonder rekening met welk publiek dan ook te houden schrijft wat er gebeurt, Bart Nijman van GeenStijl, heeft geteld hoe vaak u in Trouw het persoonlijk voornaamwoordje ‘ik’ gebruikt. Hij telde 74 maal. Zou het kunnen dat het feit dat de meeste landgenoten u niet pruimen te maken heeft met uw, voor Nederlanders atypische, houding van zelfverheerlijking? Ik bedoel, in een land waar ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ de basishouding is, lijkt het mij vragen om moeilijkheden wanneer je jezelf constant op het schild hijst of laat hijsen. Wellicht heeft u dat onderschat, die oer-Hollandse nuchterheid en vroeg u zich daarom af: “Wie zijn toch die mensen?” Interessante gedachte, voer voor cultureel-antropologen, psychologen of sociologen wellicht, maar ik wil het liever met u hebben over wat ons beiden bezighoudt, namelijk de internationale politiek.

 

Afghanistan

Minister van (destijds) Buitenlandse Zaken, de integere vrouw (we kunnen het niet genoeg benadrukken) Sigrid Kaag, beweerde dat niet te voorzien was dat de hoofdstad van Afghanistan, Kaboel, zou vallen en dat zij enorm verrast was toen dat wel gebeurde. Nou ben ik een eenvoudig schrijfstertje met weinig bekendheid bij het grote publiek, maar zelfs ik schreef al in mei, juli en op 10 augustus – vijf dagen voor de val van Kaboel – dat de Taliban oprukten en het slechts een kwestie van tijd was dat ook die stad in hun handen zou vallen.

Ik schreef dat vanwege de zeer gevaarlijke situatie van de mensen waar haast niemand een sikkepit om gaf en geeft, namelijk de christenen in Afghanistan, zie mijn artikel van 23 augustus 2021. Vrouwenrechten, de Taliban 2.0, niets met de islam te maken, alle gebruikelijke kletspraat kwam weer voorbij, uitgekraamd door experts die van alles in theorie hebben bestudeerd, maar te weinig geven om echte mensen om zich serieus druk te maken (komt dat u wellicht bekend voor?).

Tijdens de debatten over de val van Kaboel beweerde u glashard dat de Nederlandse ambassade vanuit uw ministerie niet de opdracht gekregen had om slechts drie familieleden te selecteren van ambassadepersoneel voor evacuatie (lees: veilig heenkomen). De ambassade moest zelf maar kiezen welke drie mensen mochten blijven leven en wie van de in totaal zestig mensen tellende groep een spelletje Russische roulette mochten spelen. In antwoord op Kamervragen van o.a. Jasper van Dijk (SP) kregen wij een woordenbrij te horen die moest verhullen welke onmenselijke opdracht het ambassadepersoneel in Afghanistan had gekregen. O, en uiteraard moest worden voorkomen dat iemand zou denken dat u eh…wat minder integer bent dan iedereen uzelf denkt.

 

Qatar

Vervolgens vloog u naar Qatar, waar de Taliban volgens de Telegraaf ‘een kantoor hebben’ (LOL), waarmee de krant neem ik aan bedoelde dat de Taliban daar al jaren een heel fijn en beschut leventje leiden ver weg van alle ellende, armoede en geweld wat de Afghaanse bevolking wel moet zien te overleven. Ik wil maar zeggen dat ik wat minder geloof in het sprookje dat Qatar als mediator dient, bruggenbouwer tussen de Taliban en de rest van de wereld. De lange vredesbesprekingen tussen de Amerikanen enerzijds en de Taliban in Qatar anderzijds hebben niet echt voor veel vrede gezorgd of ik moet mij sterk vergissen.

Maar goed, we zijn er nog lang niet, we blijven nog even bij de warme vriendschap tussen Qatar en de Taliban. Volgens The Telegraph werd een flink aantal voetbalstadions, die nodig waren voor het FIFA-feestje dat het WK ’22 heette, gebouwd met materiaal dat werd aangeleverd door de Taliban. Die verdienden daar miljoenen mee. Grappig dat u desondanks pas besloot om u tegen het voetbalfeestje te keren toen de pers hier zich druk maakte over de mensenrechten daar. U steunde de oproep tot een boycot van het WK ’22, die gedaan werd door Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. De digitale handelsmissie naar Qatar die u zou leiden ging niet door.

Voor die tijd was u zich er uiteraard niet van bewust van dat er qua mensenrechten, vrouwenrechten, homorechten, kinderrechten, mensenhandel en nog meer van zulk fraais wel het een en ander schort aan het beleid in de rijke Golfstaat, terwijl u toch jarenlang in het Midden-Oosten woonde. Nee, een oproep vanuit de CU was nodig voor u besloot dat temidden van zoveel mensonterende praktijken het wellicht geen goed idee was om daar feest te vieren. Ineens – voor de bühne – toonden onze politici ballen. Spreekwoordelijke ballen bedoel ik uiteraard, over de kwestie Van Drimmelen is genoeg gezegd en geschreven.

 

Taliban

Goed, zoals ik al in juli 2021 schreef hadden de Taliban reeds grote delen van Afghanistan ingenomen, overal waar de Amerikaanse troepen waren vertrokken. Vanaf maart 2021 werden voor de val van de toenmalige Afghaanse regering al zeven journalisten, waaronder vier vrouwen, gedood. Onder anderen Mina Khairi (Ariana nieuws) en Sadia Sadat, Mursal Wahidi en Shanaz Roafi (Enikass TV) werden gedood bij verschillende aanslagen. De Taliban ontkenden alle betrokkenheid,  maar deden wel via hun woordvoerder, Zabullah Mujahid, een waarschuwing uit richting journalisten en de media.

Pulitzer-prijswinnaar Danish Siddiqui (o.a. Reuters) werd in juli 2021 wel vermoord door de Taliban. Ook Toofan Omar (radiostation Paktia Ghag) werd in Kaboel maar voor de machtsovername van 15 augustus door de Taliban gedood. Ik noem hun namen hier maar even, opdat wij niet vergeten. Kort samengevat: journalisten werden vermoord, christenen zaten in doodsangst, vrouwen en meisjes vreesden te worden ontvoerd en verkracht (in die contreien heet dat ‘uitgehuwelijkt’) door de Taliban, hele gebieden werden ingenomen, maar pas na de val van Kaboel ging er bij u een lichtje branden. En ik geloof u  -natuurlijk- op uw blauwe ogen.

 

Liegen

Los van uw integere inborst waren er de afgelopen jaren wel meer eh…problemen met uw geheugenkaart of wat er ook precies in uw bovenkamer zit. Zo beweerde u dat u niet bij een debat aanwezig was over de toeslagenschandalen in november 2019, maar bleek u daar toch als aanwezig te zijn aangemeld. Onder uw leiding negeerde het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking de waarschuwing, dat er geld bij Palestijnse terreurorganisaties terechtkwam.

Vervolgens loog u over een bezoek aan de ouders van Rina Schnerb (17) die door een van deze terreurgroepen werd vermoord. En dan was er nog uw oud-collega Arie Slob (ChristenUnie) die namens u loog dat uw partij D66 geen bemoeienis had gehad met de inhoud van een documentaire over u, die werd uitgezonden door de NPO. Die bemoeienis is er wel degelijk geweest, zo blijkt uit de WOB-stukken die GeenStijl opvroeg.

 

Extreemrechts

U riep telkenmale mensen op zich uit te spreken tegen wat u extreemrechts noemt, tegen vrouwenhaat, tegen homohaat, tegen online pestgedrag en wat al niet meer. De toon moest anders. Fair enough. Maar u droeg wel, omdat de moellahs dat eisten, een hoofddoek op bezoek in Iran, zeer tegen de wens van Iraanse feministen. Uw gezin poseerde gezellig naast Yasār Arafat op een kiekje in de zon. Heeft u ooit dit interview met een homo gelezen over hoe het met de gay rights gesteld was onder Arafat? Ik bespaar u de roddels over zijn eigen vermeende homoseksualiteit maar even, bovendien zult u ze kennen.

Kort gezegd: mensen in ons land hebben er behoefte aan serieus genomen te worden door politiek en bestuur. Aan leiders die zij kunnen vertrouwen en die het Nederlandse volk niet continu beschuldigen en beschimpen, en vertellen dat zij verkeerd leven, om vervolgens zelf niets maar dan ook niets van alle fraaie woorden in de praktijk waar te maken.

 

Geen zelfreflectie

U verschilt daarin geen haar van andere politici, hoeveel mooie eigenschappen u zichzelf ook toedicht. Dat u zelfs nu nog wijst naar een ander, het Nederlandse electoraat zou van vrouwenhaat doordrenkt zijn en daarom La Kaag niet accepteren, is schandalig. Geen enkele zelfreflectie, slechts lege woorden die moeten verhullen dat Nederland niet een land is dat lang zweverig taalgebruik accepteert, maar uiteindelijk gewoon boter bij de vis wil zien.

Kansen krijg je hier zeker, kijk naar uw eigen enorme electorale winst bij de verkiezingen in 2021, maar Nederlanders eisen dat je geen loze beloftes doet. En terecht. Te lang heeft u alle kritiek, elke kritische vraag afgedaan als een persoonlijke aanval op u in plaats van terechte kritiek op uw handelen of juist het gebrek daaraan. Brandende fakkels, schelden, intimidatie en bedreigingen, u zult mij altijd aan uw kant vinden wanneer u oproept dat die een grens overgaan. Absoluut. Maar liegen, geen verantwoordelijkheid nemen en mensen in de steek laten, terwijl je je weerzin tegen hen en hun manier van leven nauwelijks kunt verbloemen verdienen ook bepaald geen schoonheidsprijs.

 

Afscheid

“Hier scheiden onze wegen,” zei u theatraal tegen Mark Rutte in het debat na het ‘functie-elders-schandaal.’ Ook hierin speelde, zo blijkt nu, de partij waar u leiding aan geeft, D66, een zeer bedenkelijke rol. Een vrouw een vrouw, een woord een woord, zegt het spreekwoord, maar u hield geen woord en stapte gerust weer in een kabinet, Rutte IV. Alle loze praat daargelaten, wanneer Trouw u vraagt wat uw politieke nalatenschap is, weet u inhoudelijk nauwelijks iets te noemen.
“Ik vind dat ik wel degelijk leiderschap heb laten zien. Dat gaat over de toon en houding in de politiek.”

U heeft jarenlang onderschat dat de kiezer niet zit te wachten op een gesprek over de toon en de houding, maar dat leiderschap betekent dat er een echt integere leider opstaat die doet wat hij/zij zegt en handelt in het belang van de mensen in het land. Niet iemand die veel blaat, maar weinig wol te bieden heeft. Zo suggereerde uw partij op schandalige wijze dat informateur Remkes (VVD) behoorlijk aangeschoten de gesprekken met alle partijen inging. Toch zegt u tegen Trouw dat u altijd “langs de inhoud” heeft willen werken en met respect voor elkaar.

Fijn dat u plaats maakt voor een leider die niet vooraan staat om de bevolking te bekritiseren en het slachtoffer uithangt wanneer eigen onvermogen en wanprestaties terechte kritiek opleveren. Daadkracht en een no-nonsense cultuur: Nederland kan het prima af zonder nog meer politici die verliefd zijn op hun eigen spiegelbeeld en cv.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
91 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel!

Ondertussen ben ik toch wel verrast over de totale leegloop in de top van de politiek. Weliswaar zijn geen van allen een knip voor de neus waard, maar waar in Nederland, Europa of de wereld gaan ze nu weer onheil aanrichten? Ik ben daar werkelijk bezorgd over.

En mochten we uitgaan van het scenario ‘opgeruimd staat netjes’ en/ of ‘eindelijk ruimte voor politici die wel het belang van het land voor ogen hebben’, welke reële bestuursmogelijkheden hebben zij dan werkelijk als we de Verdragen van Maastricht (1992), Parijs (2004) en Lissabon (2007) in ogenschouw nemen? Want toen werd door alle EU-lidstaten simultaan de nationale soevereiniteit (lees wetgevende macht, respectievelijk zelfbeschikkingsrecht) opgegeven.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

ja, mee eens. Wij maken ons ook zorgen. Maar ook welke lichtgewichten er nu op hun plaatsen komen te zitten……

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

Beste Marc,

Wat was het toch in Roomse kringen: ‘Zalig de armen van geest’.

Tegenwoordig geldt meer zalig zijn de simpelen van geest, wat toch weer wat anders is. Kennis en kunde is al in 1985 ingeruild voor de veel gekende uiterlijke kenmerken op dat vlak, enthousiasme en inzet.

Zou het kunnen zijn dat de collaborateurs van de drs. – in wetenschap van het kraaien van de haan en wat zich daarvoor afgespeeld heeft – hun zilverlingenwissel snel cashen?

Want ook daar deed de drs. aan windhandel. Niets geen klinkende munt, maar net zoals het stevig fundament van onderste stenen, emotioneel meeleven, lekker bezig zijn en leuk lachen. Altijd sociaal prettig passende niemandalletjes die hoogstens op termijn tot iets zouden kunnen leiden.

Als iedereen eens een keertje wakker wordt, een telefoonboek (Hey, boomer!) aan echt slecht nieuws (niet de gebruikelijke klimaat-doom, migratie-angst of misgender schaamte, maar simpel mijn en dein welvaartsgepruts) doorwerkt en ook nog eens een keertje begrijpt, dan … Nou ja, daar kan opa een fijn middagslaapje op doen.

Iedereen die met de drs. door de pomp is geweest alsof het tropisch zwemparadijs permanent op standje ADHD stond, weet zich ergens bezoedeld en gecorrumpeerd. Daar gaat in CU-kringen nog behoorlijk wat over afgesmeekt worden, of is de geloofsbeleving daar ook gereduceerd tot louter enthousiasme en inzet?

Jezus redt, wat een pret.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Wanneer ga je een boek schrijven, Henk? Ik geniet altijd intens van je berichten: heerlijk!

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Beste Henk,

Je zou dichter moeten worden.

Iedereen die onder het mom ‘naastenliefde’ de grenzen wagenwijd openzet en al doende de samenleving vernietigd, zou volgens geen enkel ander criterium berecht en veroordeeld moeten worden dan dat van landverraad. Zo ook de CU.

Helaas is de Nederlandse bevolking, zoals die van de meeste EU-landen, mentaal volledig van het pad af. Potdichte grenzen hebben plaatsgemaakt voor de wartaal van het verondersteld christelijke credo ‘Refugees welcome’. Dat daarvoor toch minstens eerst onderling overleg had moeten plaatsvinden is wat hen ontgaat. Het onderwerp hoort thuis in de categorie ‘met tenminste 2/3 meerderheid’.

Bovenaan het lijstje van democratische miskleunen staat toch echter nog steeds het opgeven van de nationale soevereiniteit in 2007.

Waarom koos je trouwens voor het moment van ‘verlies van kennis en kunde’ uitgerekend het jaar 1985?

Henk de Verschikkelijke
Henk de Verschikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

Beste Marc,

Dichter, weet niet, misschien dichterlijk taalgebruik. Kort en bondig formuleren giert meestal al na een paar zinnen volledig uit de bocht.

Weet niet of de discussie met normies – niet gezegd dat jij tot de categorie behoort – gebaat is met met gebruik van de term landverraad. Maar het is zonder meer een interessant gedachtenexperiment om te kijken in hoeverre a priori ‘alle zegen komt uit de EU hemelen’ niet dubbelt als een landverradelijke houding.

Vanwege de link in onze grondwet naar internationale verdragen zal dat niet zo snel leiden tot een verbod op D66 en/of Volt, maar the mind is free.

Und so tanzen wir der Mussolini!

In algemene zin kun je natuurlijk stellen dat een afscheid van grenscontrole uit handelsoverwegingen net zoals het hele Euro verhaal schromelijk is ingehaald door de techniek. ANPR techniek voor de kentekenplaten en de manier waarop expediteurs nu elektronisch inklaren bij de Douane had ook prachtig gebuikt kunnen worden voor het handhaven van dynamische grenscontroles. Net zoals ATM’s en iets nettere wisselkoersen het enorme voorgehouden probleem van op je vakantie geld moeten omwisselen hadden kunnen ondervangen zonder dat er ergens een Euro in zicht was gekomen.

Puntje was natuurlijk dat er bezuinigd kon worden en dat er daarmee centjes vrij kwamen voor andere leuke dingen. Staat mij bij dat in NL de BTW ook wel eens 17,5 % is geweest.

Klassiek filosofisch puntje dat als je demarcaties – als fysieke grenzen of als begrippen, zie de hele transgendergezelligheid – afschaft dat dan heel makkelijk veel dingen in het verglij komen. Als dat dingetje dan iets als de welvaartsstaat, sorry participatiemaatschappij is, dan is dat vervelender dan een roedel verongelijkte Jeanetten.

Voor 1985 volgt een nader epistel.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschikkelijke

Beste Henk,

Grenzen bepalen het ‘wij’, of zo je wilt de nationale identiteit, meer in het bijzonder gemeenschapszin. Het wegdenken van grenzen om economische redenen leidt tot afkalving van zowel nationale identiteit als gemeenschap. Dit temeer daar niet alleen de aantallen veel te groot zijn, maar bovendien die grote aantallen afkomstig zijn uit gebieden binnen landen waar lokaal de bereikbaarheid van zowel inkomen als de aanwezigheid van sociale mobiliteit (wat aldaar meestal ontbreekt) binnen een land als Nederland uitgebreid besproken wordt. Met als gevolg dat complete lokale gemeenschappen zich vanuit die gebieden zich hier settelen. En die gemeenschappen handhaven zich hier. Hier geboren allochtone kinderen beschouwen zich, in weerwil van de Nederlandse mythe dat hier geborenen Nederlanders zouden zijn, als Turk, Marokkaan, enz. Deze hier geborenen kijken je vaak niet begrijpend aan als je zegt dat ze Nederlander zijn.

Per saldo leidt massa-immigratie dus tot verplaatsing van lokale gemeenschappen uit landen van her, mét behoud van hun nationale identiteit. Ze voelen zich ook niet verplicht aan dit land. En waarom zouden ze?

Massa-immigratie houdt mutatis mutandis het verlies van Nederlandse cultuur en identiteit in. Dat is gewoon een kwestie van een plus een is twee. Daarom is een ieder die zich inzet voor massamigratie verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. En daar moeten ze aan gehouden worden

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Marc Bouwman
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

M.i. heeft Mark Rutte ons stadstaatje wel voor nog groter onheil behoed door zijn aankondiging helemaal terug te treden. Stel je voor dat alléén hij nav motie van wantrouwen teruggetreden was, hetgeen natuurlijk de bedoeling was. Dan was Mw. Kaag dus premier geworden!! Weliswaar demissionair, maar toch met nog veel tijd en mácht om ook de komende verkiezingen weer naar háár hand te zetten.
NPO uitzendingen gevolgd? Weer overwegend D66 promotie.
Zelfs de vaagtaal predikende Jetten wordt, na een paar kritische vragen zonder antwoord, met rust gelaten. En dat wil premier worden. Last van wat zelfoverschatting?
Ook daar moet een bezem door.
De bestuursmogelijkheden zijn inderdaad beperkt gemaakt. Nl is inmiddels een soort deelgemeenteraadje in de EU geworden. Dat zal eerst getackeld moeten worden.
Opzeggen die verdragen denk ik, om maar te beginnen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Net nog een stukje interview Kockelman met Pechtold gehoord. Pechtold spreekt daar over ‘een oneigenlijke asieldiscussie’. Nou ja zeg. Even het thema wat voor de NL burger, die massaal de nadelen mag ondervinden, op 1 staat, denigrerend wegzetten als iets waarover het niet de moeite waard is te debatteren.

Henk de Verschikkelijke
Henk de Verschikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste NIWHL,

Kratje bier of leuke fles wijn op het wel of niet weg zijn van de drs.?

De beste man gaat niet weg – tenminste dat is mijn donkerbruine vermoeden op basis van eerdere uitlatingen zijnerzijds. Zelfde categorie als ‘Hier scheiden onze wegen”, ‘Daar heb ik geen actieve herinneringen aan’, onderste stenen, ‘Ik heb mij dat oprecht verkeerd herinnerd’ of andere toch wat enthousiastere argumentatieve goochelstrucs.

Situatie is geheel voorstelbaar dat de second bests, die nu inhoudsloos en met doorzichtig goedkope praatjes het aanzien van de NL politiek verder mogen devalueren, na die verkiezing in november in verband met werkdruk, verplichtingen thuis, burn-out, paniekaanvallen en keihard souffleren vanuit de coulissen van laten we zeggen kamp drs. nu juist met oog op het nationaal belang, een halfjaar vruchteloos onderhandelen en nog wat zaken een beroep zullen doen op Mr Bestuurlijk Nederland. Die dan ook weer met eenzelfde aanroepen van het NL belang geheel belangenloos … etc.

De hele immigratiediscussie is niet oneigenlijk, zeker niet als we de arbeidsmigranten veelal uitbuiten en laten werken voor lonen waarbij middels de te verkrijge toeslagen John Q Nukubu het verschil mag bijpassen en qua asylanten 50 % na jarenlang verplicht niets doen in de procedure ook met status het dolce far niente is toegedaan.

Niet dat het bestaan als tweederangs burger – bij tweede verlenging van de verblijfsvergunning asiel komt ook het NL-schap in zicht – zo ideaal is, maar bijstandstempelaar zijn is hoe dan ook bestaanszekerheid. En die is zonder uitzonderling in het land van oorsprong – met of zonder voortgezette burgerkrijg – niet voorhanden.

Onze Lieve Heer verricht wonderen met name elke 23e van de maand.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschikkelijke

Beste verschrikkelijke Henk,
In ieder geval is hij voorlopig nog niet weg, en kan die demissionaire status zoals hij zelf zei ‘jaren duren’. En inderdaad, in het kader van het veelgeprezen en vaak oneigenlijk gebruikte ‘verantwoordelijkheid nemen’, sluit ik uw scenario in het geheel niet uit.
Het kan natuurlijk verkeren, maar toch zie ik de drs. wat internationaals/globaals gaan doen, gezien hij door de meeste partijen niet meer gepruimd wordt. Nu in ieder geval niet. Hoe de wind waait als er postjes te vergeven zijn…….

Henk de Verschikkelijke
Henk de Verschikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste NIWHL,

De drs. is – en daar kunnen we wat over variëren maar het denk ik niet oneens zijn – een wat rare snijboon.

Getrouwd met de baan, subliem in de techniek – niet in de laatste plaats geholpen door de povere kwaliteit van de biotoop en het of afschieten of promoveren van concurrentie, zonder merkbaar geweten en de laatste tijd wat sleets voor wat betreft het verborgen houden van psychopatische trekjes.

De volte-face van terugtreden in het landsbelang – toen hij een motie van wantrouwen, die het zou gaan halen recht in de rancuneuze tandjes keek – was zonder meer een klassiek drs. kunststukkie. Evenals de eigenlijk naadloze aansluiting met verkiezingen in frigging november en het vooruitzicht op moeizaam geklungel in de formatie.

Neem aan dat de dames Ollongren en Jorritsma – voorzien van nieuwe, echt duidelijk instructies – ook deze keer weer beschikbaar zijn.

De drs. zou – als hij die ambitie had, die hij kennelijk om mij onduidelijke redenen niet heeft – met zijn gunsten en gaven allang van het nationale toneel verdwenen zijn voor een internationaal baantje. De verantwoordelijkheid zal daar ook hevig gevoeld worden.

Er is een theorie dat ‘Bommen op Moskou’ Ursi het baantje van die Noorse geitenbreier overneemt, waarna de drs. op de EU Commissie kan inschuiven. Lijkt dat dat een nodeloze NL zelfoverschatting is – Rudi Lubbers Werdegang gelijkend. NL is al langer out of tune met het va et vient van de hoffelijke wederwaardigheden in Brussel. Bovendien is dan het ego van de heer Timmermans te overweldigen, dat met de jaren tot intergallactische proporties heeft kunnen zwelgen.

Mij is niets bekend van honour amongst psychopaths, ook al heeft Frans T zijn baantje en daarmee zijn miljardenspeelgoed te danken aan de drs.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschikkelijke

Beste Henk,

Ik denk dat je het gevaar Rutte schromelijk onderschat: hij is binnen Europa een van de grootste aanjagers van de oorlog tegen de Russen.

Met Rutte komt heel Europa in dé existentiële crisis te verkeren, hoewel hij niet de enige gangmaker binnen de Europese verdwazing is!

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Marc Bouwman
Henk de Verschikkelijke
Henk de Verschikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

Beste Marc,

Zelf heb ik de drs. nergens anders zitten dan in de ‘Mann ohne Eigenschaften’ hoek. Kortom, het ultieme specimen van de managerial class. Inhoudelijk pover gevuld, of op de weg naar de macht steeds meer inhoud en idealen langs de weg achter gelaten hebbend, maar met een overtreffende Wille zur Macht.

Dus als je naamgenoot op de ether gesnoven heeft dat er oorlog gemaakt moet worden, dan gaat hij er niet voor liggen. Eerst nog wel non-lethal spulletjes cadeau doen, maar alras zombie tanks – die we immers niet meer hebben – en Cold War restjes offerend op het altaar van intens medeleven en totale militaire ondoelmatigheid vis a vis de lengte van het front.

Geen woord over de aanleiding – en waar blijven die Amerikaanse satelietbeelden en intel van de MH1? – en dat dit van Westerse zijde niet alleen koeiestom, maar ook geheel voorspelbaar was, dat Oekraïne en zijn bevolking nu met ongekende destructie en verlies aan levens zijn afhankelijkheid aan datzelfde Westen betaalt. Het Russische juk was dan geen onverdeeld succes, de Westerse variant gaat ook geen feest zijn, want als de kogels stoppen met vliegen en de mijnen op voetjes blijven wachten, hebben we hier natuurlijk al weer 36 hoogst belangrijke andere issues om ons druk over te maken. En die Oekies moeten toch gewoon dankbaar zijn met hun nu Westers gesanctioneerde kleptrocratie en een half vernietigd land.

Persoonlijk denk ik dat de drs. het krijgsbedrijf, inclusief de reële kans op over en weer gebruik van tactisch nucleair spul schromelijk onderschat.

En omdat ik vandaag wat Deutsch angehaucht ben: De Schutt und Asche besloten in een EU-crisis is aanlokkelijk, maar toch liever maar niet. Is Ursi geen familie van de Köpenicker Wachtmeister?

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Pechtold is zelf ‘een oneigenlijke discussie’. Vraag maar aan zijn ex-vriendin.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat kan alleen als in een groot nationaal debat duidelijk besproken wordt dat in 2007 onze soevereiniteit verloren is gegaan.

audio1958
audio1958
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn idee is dat haar afscheid volledig geregisseerd is. De ophef rond de fakkel. Dan de oproep van haar kinderen in College Tour. De berichtgeving in de media hoe erg de vele bedreigingen zijn. Dan de berichtgeving over het stoppen, dat het beter is voor het gezin. Dit allemaal om haar falen te verdoezelen. En het lukt, de media is vol begrip. Er word vooral weer gewezen naar ‘ rechts’. Han van der Horst had het zelfs over de bruine coalitie. Het geteisem. Vrouwenhaat. het ligt aan alles en iedereen, niet aan haarzelf…..

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

ja, denk ik ook. Ik denk dat je dat goed ziet. Haar optreden in Collegetour had iets van een slechte B film. Duidelijk geacteerd en niet eens goed.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ook de coup om Rutte gedwongen te laten aftreden (hij alleen was de bedoeling) was volledig D66 geregisseerd. Want dan zou la Kaag (demissionair) premier worden! Met veel macht om nog even van alles op D66 wijze verder kapot te maken.
Vandaar ook dat zij nu pas haar afscheid bekend maakte. Dat had ze natuurlijk niet gedaan als de coup gelukt was, denk ik zo maar.
Was ze echt zo begaan met haar gezin, dan zou ze toch na die befaamde NPO promotiefilm direct zijn opgestapt?

Ron
Ron
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ik denk dat ook. Ze had gedacht de nieuwe premier te kunnen worden. D66 is nu overal buiten de coalitie gehouden en ze zijn in de peilingen gekelderd. Ze liep al naar die fakkeldrager toe, omdat daar de camera stond. Het meest bedenkelijk vind ik dat in het NOS journaal gewoon wordt gesteld dat het is vanwege de bedreigingen.
Een groot deel van dat naïeve linkse volk zal dat als waarheid aannemen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk! Weer eens wat anders dan hoe Kaag al dagen op de NOS’66 wordt opgehemeld.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Na leegloop in het vak K zou nu leegloop bij de NPO en andere media moeten volgen.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Evenzo bij de rechterlijke macht!

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Aks nummer twee, graag.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

nou, dat was toch belachelijk, zeg. In het journaal werd het enorm gedramatiseerd. Zat ze ook nog bij OP1. Ondanks dat we graag naar Sven en Fidan kijken was het voor ons een brug te ver om nogmaals al dat bekakte zelfbevredigende zichzelf prijzen en schoonpraten aan te horen. We hebben een tijd weggezapt om gelukkig terug te keren naar de uitstekende uitleg over Rusland door Helga Salomon.

Dino51
Dino51
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Prima analyse Sonja ! Het trieste is dat de dictators66 (D66) overal op belangrijke posten zitten dus een verandering wordt steeds moeilijker. Van Huffelen ook zo”n persoon die moties naast zich neerlegt en gewoon in Brussel bij het kruisje tekent terwijl de 2e kamer tegen was.
Robbie Jetten, ook zo’n licht in donkere tijden! Hoezo democratie in NL? Ook NPO (Ned. propaganda Organisatie) afschaffen!. Tijd voor verandering en een echt zakenkabinet.

Rien E
Rien E
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Gisteren ook op npo radio5, denk je rustig naar gouwe ouwe te kunnen luisteren komt er een minutenlang “interview” met een uva mevrouw die, je gelooft het niet, het allemaal op vrouwenhaat gooit. En dat terwijl ze bijvoorbeeld noch dhr Wilders of Gideon van Meyeren of Thierry Baudet noemt, die ook bakken spreekwoordelijke str*nt over zich heen krijgen. Hoezo verkokerde blik?

piet12345
piet12345
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weinig aan toe te voegen. Maar dan, al die aandacht voor vertrekkende uitvoerders van een globalistische agenda vormen een mooie afleiding en geven de plebs hoop op betere tijden. Ondertussen draait de EU op volle toeren, en Timmermans zag dat het goed was. Als je nog steeds van mening bent dat verkiezingen invloed hebben op de NL-wetgeving heb je toch echt iets gemist, nou ja, iets van 0,0000…..invloed. De rest is afkomstig van alles met Big ervoor en Ngo´s, clubjes die niets met democratisch van doen hebben. Anyway, Kaag en consorten hebben hun werk gedaan, de schade is enorm en we hebben nog maar weinig te vertellen over ons eigen land. Zij gaan naar een volgende functie van waaruit ze ongetwijfeld ook de nodige schade kunnen aanbrengen en de anti mensheid agenda verder kunnen uitrollen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Ja, dat steekt ons ook behoorlijk. Nederland is al bijna onherstelbaar stuk gemaakt. En ik vrees dat men er nog even mee door gaat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

U vergat nog dat gedoe binnen D66 waar wat seksuele incidentjes hadden plaatsgevonden en waar nog onderzoek naar zou komen. dat er tot nu toe nog steeds niet geweest is
Het werkwoord bedrimmelen heeft in de Nederlandse taal zijn intrede gedaan.. Onder Kaags leiding.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik neem dat hoog op.
Zij was de leider van de partij en als zodanig verantwoordelijk voor de gang van zaken.
Zij heeft het kompleet uit de hand laten lopen.
Zij is ook nog minister geweest van financiën geweest.

Peter109
Peter109
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je in de afgelopen dagen de media optredens van mevrouw Kaag zag, die toch vooral het Goede te wilde doen, maar ‘“ooh ik wil mijn dochters en mijn man dit niet nog een keer aandoen”, dan kreeg ik spontaan last van oprispingen. Helemaal na de geschoktheid en verontwaardiging van politiek correct links in Nederland.

Voor de duidelijkheid, politici bedreigen is NoGo en wat mij betreft voor personen die dat doen minimaal een 4 jaar de bak in. Alleen, ik heb mevrouw Kaag nooit krokodillen tranen zien plengen voor de al 18 jaar durende bedreiging van Geert Wilders, niet mijn partij, maar niet minder erg.

Onder de vlag van de nieuwe bestuurscultuur van mevrouw Kaag werd de uitstekend functionerende Tweede Kamer voorzitter mevrouw Arib vervangen door D66 mevrouw Bergkamp en zagen we de onttakeling van ons hoogste politieke orgaan de Tweede Kamer voor onze ogen gebeuren.

Of nog zo’n fraai stukje nieuwe bestuurscultuur, mevrouw Kaag wist al vrij snel dat er een motie van wantrouwen tegen Mark Rutte zou komen, waardoor hij per direct weg moest (een schande die wat je er ook van vind, Premier Rutte niet verdiend heeft) en ze wachtte tot het allerlaatste moment om hem te informeren, schaamteloos is deze kaart door mevrouw Kaag c.s. gespeeld en geeft het begrip integriteit een nieuwe betekenis.

Mevrouw Kaag laat een partij achter die andere partijen wil verbieden als die de democratie onherstelbare schade toe brengen, maar zelf de grootste bedreiging vormt voor de continuïteit van onze samenleving en economie. Het is niet eens de arrogantie van mevrouw Kaag waarmee zichzelf ver boven onze simpele zielen plaatste, het is de naïeve domheid te denken dat we al die hoogstaande praatjes voor zoete koek zouden slikken.

Leonardo Pisano
Leonardo Pisano
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines van Bokhoven tipte me dit artikel te lezen en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Door de apathische bevolking bekruipt mij sinds een paar jaar voortdurend een gevoel van moedeloosheid. Dit artikel van een jonge vrouw geeft mij weer hoop dat het goed gaat komen. Scherp geanalyseerd, onderbouwd met feiten. Chapeau, Sonja! Je hebt een fan!

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wie spreekt Nederlands zoals Kaag? Al te keurig praten is onbeschaafd, want gekunsteld. Dat gekunstelde was precies waarom ze zoveel weerstand opriep. Maar ho, wacht even kritiek op Kaag duidt erop dat je tot het klootjesvolk behoort. Zelden kijk ik naar Nieuwsuur omdat ik de de schijn van onpartijdigheid niet trek. Maar de val van het kabinet was aanleiding weer eens te kijken en ik werd niet teleurgesteld in mijn ergernis. Kijk naar de eerste twee minuten van de uitzending 13/7, over Kaag. Daarin wordt gezegd dat veel mensen haar in de hoek van het WEF trekken dan wel haar landverrader noemen of haar voor een tribunaal willen brengen. Deze mensen worden gekwalificeerd als complotdenkers, dus mensen die haar te globalistisch vinden worden meteen gediskwalificeerd, discussie gesloten, Dan was er een groep met bezwaren vanwege haar Palestijnse man. Ik moet zeggen dat ik dat ook wel een puntje vind, ze zal daarmee een andere kijk op de wereld hebben dan ik voor wenselijk houd. Mag je niet over spreken want volgens Nieuwsuur racistisch. Discusie gesloten. En andere verwijten die te maken hebben met haar vrouw zijn, zo vind ik haar een secreet, mag van Nieuwsuur ook niet, want vrouwonvriendelijk. Je vraagt je af hoe je dan je kritiek moet uiten. Nieuwsuur hanteert een heel smalle bandbreedte, waardoor discussie onmogelijk wordt. Enge mensen daar.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Nieuwsuur is heel vaak heel eng links . Sigrid Kaag was bekakt, geen goede minister, geeft altijd anderen de schuld, gebruikt valse argumenten om haar gelijk te halen. Kortom: blij dat ze de politiek verlaat. Ik hoop niet dat ze haar ergens burgemeester maken.

Anneken
Anneken
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Welnee, joh, dat is haar te min.

Cor
Cor
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goede analyse en allemaal waarheid. een aantal woorden die bij mij opkomen als ik de naam hoor van deze vrouw.
Narcist, leugenaar, bedrieger, manipuleerde, indoctrineerde, eigen belang, toneelspeelster, machtswellusteling, WEF puppet, achterbaks, enz.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Zij is een van de figuren waar je kwaad om wordt al heeft ze nog niets gedaan. En als ze iets doet dan kan je ontploffen. Maar zo is D66 helemaal.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat betreft bedreigingen. Nieuwsmedia durven dit niet te nuanceren en huilen met de wolven mee. Komt ook goed uit om het vertrek aan het klootjesvolk te kunnen wijten. Een feit is dat mensen die verbaal niet sterk zijn, snel naar krachttermen grijpen. Mijn vroegere werkster kreeg de politie over de vloer omdat ze haar man toeriep “ik sla je dood als je dat doet”. ( het ging over het snoeien van een struik). En via het anonieme internet kan je je krachtig uiten om je standpunt te tonen. Mensen die zich machteloos voelen gebruiken bedreigingen als gevoelsuiting, niet om daad bij het woord te voegen. Kortom bedreigingen moet je met een korrel zout nemen. En feitelijk waren er fakkels, vervelend, maar is dat echt zo’n bedreiging? Omdat niemand het verwijt wil krijgen geweld te bagatelliseren kiezen ze stellig stelling tegen geweld, ook waar enige nuance op haar plaats zou zijn. Het is vals dat Kaag zich verschuilt achter dreigingen, terwijl het natuurlijk haar tekort schieten in de politiek is dat aanleiding is voor haar vertrek. Wie durft dat in de media te benoemen?

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

ja, ik denk dat de bedreiging meer in haar eigen interpretatie zat en ‘het kwam haar goed uit’ want ze had er natuurlijk al geen zin meer in, maar ze zocht een mooie smoes om de reden voor stoppen buiten zichzelf te leggen.
Ze heeft nooit iets gezegd over het feit dat Geert Wilders al jaren lang heel wat ernstiger bedreigd wordt door mensen uit culturen waar zij alles zo goed zegt te kennen en over te weten. Nou, dan mag ze die bedreigingen jegens Geert Wilders wel eens luid en duidelijk veroordelen en wat vriendelijker naar hem zijn.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag is er een van de eenrichtingsverkeer. Zij of toenmalige koningin Beatrix gingen braaf met hoofddoek om het Middenoosten in maar respecteerde mevrouw Erdogan en andere onze cultuur zonder hoofddoek? Geen sprake van. Wij moeten alles slikken en zij maar eigen weg gaan. En wij kijken zwijgzaam toe. Zo wordt Europa snel islamitisch. Stoppen ermee!

Hannah
Hannah
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Sonja Dahlmans voor het goede artikel.

En weer kreeg Sigrid Kaag een groot podium bij NPO om uitgebreid haar verhaal te doen over de oorzaken van haar vertrek. Niet haar schuld natuurlijk maar van “wie zijn die mensen”
En zo verlaat de ene na de andere de Nederlandse politicus het zinkende schip, het land in de grootste crisis na WO2 achterlatend.
Ik zou willen pleiten voor een zakenkabinet van louter deskundigen om dit land weer enigszins op de rails te krijgen.
Maar ik ben toch bang dat de domheid zal blijven regeren.

Gerrit
Gerrit
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Het komt niet meer goed

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

NOS/NPO is vergeven van D66 handlangers. Moeten gezuiverd worden, functies elders, bijvoorbeeld op de kinderboerderij.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Op de kinderboerderij hoogstens als voer. Anders krijg je kleine d66-tjes.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb met volle teugen genoten van deze brief, waarin Sonja Dahlmans Sigrid Kaag tot op het bot fileert met passend sarcasme, afgewisseld door het huizenhoog de hemel in prijzen van al die goede en voorbeeldige eigenschappen, die laatstgenoemde “dame” zichzelf toedichtte. Uiteindelijk is Kaag een ordinaire backstabber gebleken en dat slaat ongeveer al haar eerdere andere politieke misdragingen.

Het zal mij benieuwen hoe zij en haar knokploeg van magere mannetjes zich in haar demissionaire nadagen gaan opstellen, want natuurlijk zijn de druiven zuur en de verleiding moet groot zijn om nog snel wat impopulaire maatregelen kartelmatig er doorheen te jassen: straf die onnozele, deplorabele burgers!

Het demissionaire kabinet en het daaraan vastgeklonken kartel vallen nu in een verbazend hoog tempo uiteen, een bewijs dat het interne vertrouwen allang geleden verdwenen was en dat slechts politieke lafheid, platte geldzucht en opportunisme hen nog op de been hield.

De grote vraag is: hoe nu verder? Gewoon verkiezingen, gevolgd door een herschikking van de politieke rangen? Veel schrijnende en acute problemen schreeuwen om oplossing, maar is het niet veel wijzer om eerst eens een paar dingen goed te regelen, zoals diverse grondwetsartikelen, de rechterlijke macht, het machtsmonopolie van de media (met name NOS/NPO, lees: D66)?

Bo Buma
Bo Buma
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Duidt mijn wrevel tegen deze politica meer dan voldoende. Er waren zoveel vrouwen die hun hoop op haar hadden gevestigd. En binnen twee jaar was daar niets meer van over. Hoezo vrouwenhaat ?
Incompetent en met volkomen gebrek aan empathie.

Dank voor uw schrijven.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nexit is de enige optie om echt een verschil te maken. En gezien de politieke activiteiten van Wil en Max is het ook tijd voor een Republiek.
De vrije Republiek der Nederlanden, met echte referenda!

Rien E
Rien E
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Indachtig de 14e juli 1789 toen de franse revolutie uitbrak en we niet lang daarna de oranjes eruit geschopt hebben : De Bataafsche Republiek

Peter.
Peter.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ben benieuwd naar de gevolgen die er komen van Schwab ,hij had nauw contact met de leiding in Nederland en ze volgde nauwgezet zijn orders ,mijn gevoel zegt dat er nog wat narigheid uit de hoed wordt getoverd ,niks is wat het lijkt .

Anneken
Anneken
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Ik denk dat dit afgesproken is met Schwab.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Volgens mij daalt het aantal handlangers van Schwab zeer snel. Kaag was zijn koningin, maar die is compleet afgebrand.

Hesa
Hesa
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwenhaat..hoe krijgt ze het verzonnen. Bbb heeft gewonnen en de lijsttrekker? Een vrouw dus.
Ga lekker weg, en neem heel d66 mee.

Kees
Kees
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad, Kaag wordt niet afgewezen vanwege vrouwenhaat, maar wegens haar onwaarachtigheid.
Geen vrouwenhaat, er zijn veel vrouwelijke politici, die wel gewaardeerd worden, zoals Leijten (SP), Marijnessen (SP), Blikker (CU), Pouw-Verweij (JA21) en Van der Plas (BBB)

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoogmoed komt voor de val…

Jan Smelik
Jan Smelik
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig artikel, die kan mevrouw in haar zak steken.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het vak K is aan het leeglopen. Alle leiders van de coalitie verlaten als ratten het hard lekkende schip. Zal het schip in november een veilige haven bereiken zonder muiterij van de schuldigen?

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De leegloop bij coalitie partijen is bewijs dat regeren over links niet werkt. Het beeld in Europa bewijst het. Kiezer mag zich niet gek laten maken door linkse verleidelijke praatjes want dat is de weg naar het socialisme. En dat wil je toch niet?

Rien E
Rien E
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zou het de angst voor tribunalen zijn?

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Laffe reactie na eigen val. Zij voelen een andere wind waar zij niet tegen aan kunnen.

Cor
Cor
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Ik vermoed van wel

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank.
Goed dat de hypocrisie en zelfverheerlijking nog eens even benoemd worden.
Wat heeft D66 ongelooflijk veel kapot gemaakt! Zou een motie van wantrouwen tegen de fopminister van Financiën, die een volgend kabinet opzadelt met een lege kas, kunnen helpen om met een tijdelijke interim-vervanger nog íets te redden? Hoekstra misschien?

Klaas Smit
Klaas Smit
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is deel 1 mag ik aannemen, want na buitenlandse zaken was financien aan de beurt.
“We worden allemaal een beetje armer.”

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Klaas Smit

ja, dat was ook zo’n kwetsende opmerking jegens mensen die alles maar net rondgebreid krijgen of zelfs net NIET. Zegt dan zo’n taart met een paar duizend euro per maand meer dan de meeste mensen.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwenhaat en bedreigingen zijn natuurlijk een geweldige reden om zonder gezichtsverlies politiek te verlaten. Mevrouw Kaag heeft echter het gezicht al lang geleden verloren althans de menselijke kant. De elitaire heeft zij behouden net al haar afstand tot gewone mensen. Ook haar rotstreken waarbij de laatste op de dag van afscheid van Rutte in de vorm van een eentweetje net Klaver. Wat mij betreft is dat de ware reden van haar uitvlucht. Want zo kan je het noemen. Zij is gigantisch door de tafel gegaan waar zij haar triomfale dansje eerder heeft uitgevoerd. Een slechte minister en nog slechtere verbinder. Zij struikelde over haar eigen agenda waardoor Nederland zou ophouden met bestaan als land. De zwijgende meerderheid heeft haar het podium geboden alleen het conflict met de boeren en opkomst van BBB heeft dat gestopt. En de achterban van Rutte die eens wakker werd. Hopelijk wordt het beter zodat ze snel mag worden vergeten.

pedrodos
pedrodos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

La Kaag is een zuivere narcist(e).

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

nou, geen speld tussen te krijgen. We weten ondertussen dat Rob Jetten haar als partijleider wil opvolgen. Ik denk dus dat het nog even van hetzelfde laken en pak wordt. Hij is iets beschaafder dan zij, maar hij lijdt aan tunnelvisie als het om ‘klimaat’ gaat en wenst de negatieve kanten van een TE snel afgedwongen ’transitie’ niet te zien.

Rien E
Rien E
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Nou beschaafd? 28000000000 euro willen uitgeven voor 0,000036 graden, dat is niet beschaafd maar oliedom…. Maar vooral doen dan blijft er (hopelijk) niks meer van d666 over.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

ja, ik vind het OOK oliedom, hoor. Ik hoop dus ook dat D66 van de kaart wordt geveegd. Maar helaas zijn er in dit land ook HEEL veel domme, naïeve mensen. En helaas mensen met een dikkere portemonnee die wel bij zo’n kakpartij willen horen.

P.
P.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

AMEN.
Conclusie: Mw. Kaag heeft een getroubleerde persoonlijkheid, die mij doet denken aan narcisme en / of psychopathie. Dat is ernstig, te meer daar zij bewezen heeft daarmee tot aan de top van de (internationale) politiek te kunnen komen. De schade die zij in enkele jaren heeft weten aan te richten, zal nog lang te merken zijn.
Een tribunaal zou alleen voor haar al volledig op zijn plaats zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

Ik ben niet zo van de tribunalen, uiteindelijk is boontje vanzelf om zijn loontje gekomen. De coup om haar demissionair alsnog premier te maken is volledig mislukt en als een boemerang terug gevlogen. Hopelijk zingen haar tassendragers binnenkort ook wat toontjes lager.
Aan de top van de internationale politiek komen meestal juist die mensen die narcistisch genoeg zijn om zonder gene de ellebogen te gebruiken. Nietsontziend.
Mw. Kaag was dus gewend als diplomate buitengewoon veel aanzien te genieten, al is het, als we voormalige medewerkers mogen geloven, maar helemaal de vraag of dat terecht was.
Verwend door jarenlang uitsluitend lof, was de terechte kritiek op haar functioneren in NL en haar onvermogen daar vervolgens adequaat op te reageren (ga weg met je zg ‘vrouwenhaat’) iets wat zij merkbaar niet kon verkroppen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Kaag als leider van D66 heeft helemaal niets gedaan aan de wantoestanden ten tijde Frans van Drimmelen. Ze heeft slachtoffers in de steek gelaten en geweigerd om er onderzoek naar te doen, alhoewel wel
toegezegd. Voor de vorm.
Ze heeft de hele zaak succesvol in de doofpot gestopt, dat dan weer wel.
Ben je dan een leider van je mensen?

Gussel
Gussel
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ipv leiden geef je lijden aan veel mensen hoef je maar 2 letters te vervangen.

Robert Lammers
Robert Lammers
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is dit een top stuk aan journalistiek !…Was even een genots momentje …..

Frits Neijgh van Lier
Frits Neijgh van Lier
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende analyse!

Pleun
Pleun
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Niets aan toe te voegen.

H.J.
H.J.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad de verdiende val over een takje van rechtvaardigheid.
Arrogantie en Hoogmoed van een verschrikkelijk mens.

Rien E
Rien E
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goede samenvatting van het doen en laten van mw kaag. Mij trof ook de uitspraak van uw moeder, die herken ik ook na al die jaren uit duizenden omdat mijn eigen moeder die ook pleegde te bezigen. Ze zou overigens vandaag jarig zijn geweest.

Johanna
Johanna
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een heel mooi geschreven verhaal echt de waarheid en ik ga het nog een keer te lezen.

Hans van Rossum
Hans van Rossum
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel.
Dit moet in chocoladeletters, bij haar afscheid van Nederland, aan haar worden aangeboden.
Chapeau.

Ruud
Ruud
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat nog vergeten is in dit overigens prima artikel:
de manipulatie, de bewust verspreide mis- c.q. bedriegende informatie door Nieuwsuur over de Twitterbedreigingen aan Kaag.

Een ‘journalistieke’ handeling die gewoon is in Noord-Korea:
het bewust misleiden van het volk in opdracht van de politieke macht!

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Toch duidelijk geworden welk een gedrocht asielmigratie is. En wel goed dat het kabinet hier over is ‘gevallen’. Ik lees vanochtend in de T. Dat er miljoenen worden uitgegeven aan asielzoekers als compensatie voor de trage afhandeling. Tot 10 duizend euro’s per geval. Afhandeling van migratieaanvragen zou tot 55 miljoen kunnen kosten.
Hoe verhoudt zich dat tot de schadeafhandeling voor de Groningers, de Limburgers en de toeslagenouders?
Nu maar afwachten hoe een nieuw kabinet dit verder onder controle denkt te gaan houden. Indien onverhoopt GL en PvdA macht van betekenis krijgen, gaan de deuren van het land nog veel verder open. Dan komen we van de regen in de drup. Of andersom….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ben met u bang dat we door allerlei stiekeme inmenging van ’the powers that be’ oftewel onze hoogsteigen deep state, toch zullen worden opgezadeld met links.

Gerrit Kassies de Vries
Gerrit Kassies de Vries
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat gaan we zielig doen. Net of daar in het midden oosten geen bedreigingen zijn rondom. Dat heb je zelf hier over je afgeroepen met anti democratische houding. die zogenaamde nieuwe bestuurscultuur van je heb je alleen maar verder de afgrond ingeduwd. er is mede namens jou helemaal geen bestuurscultuur meer, of je hebt een andere betekenis aan dit woord. Je hebt leden van je kabinet lopen gijzelen.
daardoor is alles misgegaan. Niemand in Nederland had meer wat te vertellen
door je anti Nederlandse houding. Je hebt hier een armoe gecreëerd die we hier niet gekend hebben. Je interesseert je helemaal niets. Mensen zoals de boeren kapot gemaakt en sommigen die daardoor zelfmoord gepleegd hebben.
Het hele Nederlandse land heb je verkracht samen met Mark. en nou de plaat poetsen.
Vrouwen die geklaagd hebben bij je over grensoverschrijdend gedrag, laten vallen. Ten faveure van Drimmelen. Mijn naam is Haas en ik weet nergens van.
en dan je laatste daad Rutte een dolk in de rug steken. Walgelijk. Hoop dat het je allemaal blijft achtervolgen en er een speciaal plekje voor je in de hel is.
Je eigen uitspraak refererend. BAH, bah, bah!!!
En dan nog Gods naam besmeuren door te zeggen: Gods zegen.

Gerrit
Gerrit
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

@redactie..kreeg een mail van jullie dat mijn reactie is goedgekeurd maar toch niet geplaats..heb ik jullie spelregels overtreden?

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

Ja, censuur komt wel vaker voor. Op nu.nl is het heel erg. Ik ben weer paar dagen door hen ‘uitgesloten’. Vanavond mag ik weer reageren. Heb te vaak gereageerd en dat mag niet.

John
John
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En niet vergeten dat vanwege Kaag alle transacties boven €100,- nu automatisch verdacht zijn, en door banken / AI worden doorgelicht. Onder verdenking van “witwassen” blokkeren ze dan keihard je rekening en kan je helemaal niks meer todat je je hele privacy aan de betreffende bank opgeeft. En verder nog die digitale Euro…. Ben zo blij dat totale-controle-Kaag nu is opgehoepeld. Wat is D66 toch een verschrikkelijke club mensenhaters.

Ine
Ine
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een helder , fijn te lezen artikel. Het heeft niks te maken met waar u op duidt, maar twee van mijn zonen namen deel aan isaf 1 tm prt in 2004. En ondanks mijn betrokkenheid, heb ik weer meer geleerd over deze bewogen periode . Dank daarvoor.

Thei
Thei
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ine

Geweldige afscheidsbrief.
Het onderwerp van de afscheidsbrief roept herinneringen bij me op aan het lied van wijlen Robert Long over de letter K.

Ton B
Ton B
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hoi Roel Wanneer worden we wakker Wanneer zien we alle bedrog en de ov erstap van Rutte naar RenewEurope.com wat zijn we belazerd en de VVD leden en kiezers ook. Zien we Kaag daar straks ook Gaat me niet verbazen Zakkenvullers

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tot twee keer toe heeft D66 een couppoging gepleegd.
Om Kaag in het torentje te krijgen.
En Rutte op straat.
De eerste poging met “Omtzigt functie elders”
De laatste afgelopen week.
(Dat Paternotte Wilders (nb!) smeekte om zijn motie van wantrouwen te steunen is werkelijk te gek voor woorden.)
Beide pogingen mislukt.
Een mini staatsgreep eigenlijk.
Waarom geen parlementaire enquête?

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door nanko55
91
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen