Nashville School Shooting: hoe van een dader een slachtoffer wordt gemaakt

Over het gif dat identiteitspolitiek heet

In het Amerikaanse Nashville schoot een transgender onlangs op een christelijke school zes mensen dood. De dader behoorde natuurlijk tot een zwaar onderdrukte minderheidsgroep op wie zelfs genocide schijnt te worden gepleegd. Dus de dader werd een slachtoffer dat zelfs met de verkeerde pronouns werd benoemd. Identiteitspolitiek is een gif dat westerse samenlevingen vernietigt en groepen mensen tegen elkaar opzet, alsof het oorlog is. Deze waanzin moet stoppen, schrijft Sonja Dahlmans.

In Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, vond op 27 maart een schietpartij plaats op een christelijke, Presbyteriaanse, basisschool. Drie kinderen, Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs en William Kinney (alle drie negen jaar) en vier volwassenen, inclusief de dader, kwamen om het leven. De dader, Audrey/Aiden Hale, identificeerde zich sinds het overlijden van een romantische partner als man. Hale kwam uit een christelijk gezin, leek tot voor kort gelukkig, maar kampte met emotionele problemen sinds het overlijden van haar/zijn partner. Een voormalig docent verklaarde dat Hale aan een emotionele stoornis zou hebben geleden en al eerder zelfmoord wilde plegen.

 

Schietpartijen op scholen

De afgelopen decennia hebben we vaker schietpartijen op scholen in de Verenigde Staten van Amerika gezien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Columbine High School waarbij in april 1999 dertien doden vielen, twaalf leerlingen en een docent. Daags na elke shooting volgde telkens een debat dat behoorlijk voorspelbaar was. De pro-wapenlobby zag elke keer dat een dader door de politie was neergeschoten als bewijs van het eigen gelijk dat zelfverdediging noodzakelijk was. De anti-wapenlobby wilde af van het recht op wapenbezit om je te verdedigen (second amendement) omdat zij beargumenteerden dat dit juist tot dergelijke schietincidenten leidt.

 

Slachtoffers werden daders

Wat maakt het drama dat zich dinsdag in Nashville afspeelde zo anders? Voor- en tegenstanders van het recht wapens te mogen dragen waren het er doorgaans wel over eens dat schietpartijen en alle levens die verloren gingen bij dergelijke massamoorden afschuwelijk zijn. Zo niet na ‘Nashville.’ Hier werden slachtoffers namelijk daders, omdat zij gezien worden als vertegenwoordigers van hun gemeenschap. De Nashville Covenant School, waar het drama zich afspeelde, zou een rechts instituut zijn waar Audrey Hale en vele anderen werden misbruikt.

Aldus ene Eli Erlick die nog wel even verklaart dat dit natuurlijk geen reden is de school binnen te lopen en mensen dood te schieten, maar toch, maar toch, het zaadje is geplant. Toen diverse media hem citeerden volgde uiteraard hevige verontwaardiging, want verantwoordelijkheid nemen voor je eigen woorden en daden valt natuurlijk iedereen zwaar. Het arme schaap. Ik weet niet welke straf er staat op iemand mis-biologischesoorten (variant van misgenderen) maar ik neem het taalkundige risico. En omdat je nooit een goede crisis moet verspillen, eiste Erlick meteen maar even dat ‘radicaal religieus’ onderwijs moet worden verboden. Schuld van de school, van het christendom, van religieus onderwijs, van drie dode kinderen, van drie dode stafmedewerkers, van iedereen behalve de dader.

 

Transgender

Binnen slechts enkele minuten nadat bekend werd dat de dader van de schietpartij vermoedelijk een transgender persoon was, kropen allerlei transactivisten achter hun camera of toetsenbord om de meest afschuwelijke dingen te uiten. Een jonge vrouw is te zien in een korte video waarin zij de ouders van de nog maar net vermoorde kinderen vertelt “echt heel boos te moeten zijn op de autoriteiten”.

De ouders hebben nog niet eens tijd gehad te rouwen om hun kinderen, maar er wordt al gesuggereerd dat hun woede niet op de dader gericht moet zijn, maar op de autoriteiten. Er is geen enkele empathie te zien in haar gezichtsuitdrukking, slechts een koude, berekenende zelfovertuiging, vol van haar eigen gelijk. Zij werpt de ouders van de dode kinderen nog net niet toe dat het hun eigen schuld is (of die van hun vermoorde negenjarige kinderen, God betert). Er was serieus een ‘trans-wraakdag’ aangekondigd vlak voor de aanslag door Hale op de zes slachtoffers van de Nashville Covenant School.

 

Foute pronouns

Het Trans Resistance Network verklaarde middels Twitter en een open brief dat het wel erg was van die kinderen en de drie volwassenen die werden gedood, maar….

En dan komt het.

De tweede en veel dieper gelaagde tragedie was dat Hale niet anders kon dan mensen neerschieten, omdat het leven als transgender zo zwaar is. Daarop volgde de oproep aan de media om wel even postuum de juiste pronouns te gebruiken voor Hale, want dat is uiteraard wat er het meest toe doet. Ze waren niet de enigen, er volgden later excuses van CNN en The New York Times voor het postuum misgenderen van Hale want de transactivisten waren daar zeer boos of gekwetst of beide over. Kwestie van prioriteiten natuurlijk, zes doden is vervelend, maar fout gebruik van pronouns is erger: “5 times @cnn misgendered. No correction. A mass shooting is horrible. Misgendering does not make anything better,” said a much-retweeted post on Twitter.

Onderdrukte minderheden

Fuck this, onderdrukte minderheden slaan terug. Stop minderheden te onderdrukken als je niet wil dat dit gebeurt, aldus ene Wyllow Wulf, transfem.” U begrijpt, de dader had alle recht zes onschuldige mensen, onder wie drie kinderen, te vermoorden want duh… onderdrukking. Een van de meest vileine stukjes verscheen op een blog van ene Paisley the Hermit. Paisley ‘weet’ nog voor het manifest dat de schutter naliet openbaar is gemaakt, voor de politie ook maar iets over het motief van de dader bekend heeft gemaakt, dat het hele christendom de eigenlijke schutter is en niet Hale. “His name is Aiden Hale and Christianity pulled the trigger”, kopte Paisley bovenaan een artikel op haar blog. Juist ja, niet Hale heeft drie onschuldige kinderen van pas negen jaar oud in koele bloede vermoord en drie stafleden van de christelijke school, maar het christendom heeft de trekker overgehaald.

Dit is wel ‘hoe kort was jouw rokje?’ to the max.

 

Identiteitspolitiek

Wat de zogenaamde identity politics zo gevaarlijk maakt, is dat hele groepen of communities verantwoordelijk worden gehouden voor niet alleen gedrag tegenover een enkeling, maar voor elke nare ervaring of gekwetste gevoelens vanuit een zogenaamde onderdrukte groep. En omgekeerd worden hele groepen collectief tot slachtoffer bestempeld wanneer iemand uit hun gemeenschap -zoals een massamoordenaar- terecht kritiek krijgt. Kijk maar naar de aanslag op het Franse satirische weekblad toen alle media berichtten: “moslims vrezen voor een backlash.” Ook nu lezen wij dat de trans community in de Verenigde Staten vreest voor represailles. De daadwerkelijke slachtoffers zijn dood en al voor ze begraven zijn vergeten. Nee, de gemeenschap die vergelding vreest, de vrees voor onrust tussen gemeenschappen domineert het nieuws. Witte Huis- woordvoerder Karine Jean-Pierre verklaarde: “the trans community is under attack.” De Biden-administratie verklaarde middels Jean-Pierre dat protesten weliswaar vreedzaam moeten verlopen, maar…

Een ‘maar’ is nooit op z’n plaats daags na een massaslachting. Hoe haal je het in je hoofd? Maar goed, transkinderen en transouders worden aangevallen door middel van nieuwe wetsvoorstellen in een aantal staten. Dergelijke oorlogstaal, ophitsende taal hoort niet thuis in de politiek, niet aan de academies en niet in het onderwijs.

 

Vermeend slachtofferschap

Zo worden mensen tegen elkaar opgehitst. Alle mensen, ieder van ons, wil namelijk gezien, gehoord, begrepen worden. Wanneer je lijden negeert of juist enorm overdreven veel aandacht op de een richt en de ander daarbij vergeet, werk je mee aan vijandigheid en onbegrip tussen mensen. Dat mogen pers, politici, academici en bestuurders, zeker wanneer zij steeds klagen over polarisatie, zich aantrekken.

Het wentelen in vermeend slachtofferschap is een gif dat onze samenlevingen in het Westen vernietigt. Mensen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en middels geweld of intimidatie wordt afgedwongen dat iedereen zich aanpast aan de normen en waarden van een bepaalde groep. Alle (mede)menselijkheid wordt daarbij uit het oog verloren. De ander is een bondgenoot (ally) of een mede samenzweerder (co-conspirator) en anders een tegenstander of een vijand, die eropuit is jou of je community kwaad te doen.

 

Verkeerde groepen

Op de universiteiten in Tennessee (ETSU, MTSU) worden hele colleges, seminars of paneldiscussies gehouden om bondgenoten bij te scholen. Ook de kunstacademie waar Hale studeerde, Nossi College of Art & Design, hield zich hiermee bezig. Tijdens een online paneldiscussie benoemde iedereen die buiten een ‘onderdrukte’ gemeenschap viel eerst eigen huidskleur, seksuele geaardheid en gender: “I am a white, heterosexual male,’ kweelde een panellid. Dat zijn drie ‘verkeerde’ groepen op je bingokaart, zeg maar.

Daarna komt het, studenten hebben de macht om de wereld te veranderen en bepalen voor zichzelf wie zij willen zijn. De bondgenoten of samenzweerders van onderdrukten, moeten daarbij helpen. Als eerste moet er vergelding komen (denk aan de oproep tot een trans vengeance day). Daarna publieke bekentenissen en verzoening. O ja, en racisme is “meestal het werk van witte mensen.” Alsof er, wanneer je je zo uitdrukt en mensen collectief beschuldigt zonder aanziens des persoons, verzoening kan plaatsvinden. Er met gestrekt been in gaan, leidt doorgaans niet tot eenheid of saamhorigheid, kijkt u zondag maar naar willekeurig welke voetbalwedstrijd.

 

Genocide

Het kan nog erger. Er zijn wetenschappers die deze jongeren al decennia wijs maken dat er zoiets bestaat als genocide tegen transgenders. Daarvoor moet het begrip genocide wel even opgerekt worden, maar geef deze mensen tijd en ruimte (lees: subsidie) en zij komen waar ze willen zijn. Wanneer er op jou of je gemeenschap genocide, volkerenmoord nota bene, plaatsvindt, dan heb je het recht je te verdedigen toch? Alsof er in de V.S. massagraven of stapels lijken van transgenders zijn, zoals we dat kennen van de genocide op de Jezidi’s in Irak en Syrië. Dat is nog wel het meest kwalijke hieraan, dat daadwerkelijk lijden onderbelicht raakt, omdat begrippen zo worden opgerekt dat ze inhoudsloos worden. Een plastic begrip volgens taalkundige Wim Daniëls.

 

Safe space

Het idee dat je een safe space nodig hebt alleen al, doet voorkomen alsof je in oorlogstijd voortdurend in vijandig gebied zit. En als jij je in vijandig gebied bevindt, is er dus een vijand of in elk geval een vijandsbeeld. Tijdens oorlogen wordt er gevochten. En dus mag je je bewapenen of de wapens oppakken tegen onschuldige mensen, want jij bent een soldaat, een oorlogsgevangene, die zichzelf of de eigen gemeenschap moet bevrijden. Denk aan de termen bondgenoot en samenzweerders, termen die bijvoorbeeld tijdens WOII ook werden gebruikt (geallieerden). Het is oorlogsretoriek. Met dodelijke gevolgen.

Er zijn drie hele goede redenen deze waanzin te stoppen: William, Hallie en Evelyn. Voor altijd negen jaar.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
47 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik blijf heel stoer de wereld indelen in mannen en vrouwen, jongens en meisjes.
Simpel.
Ik accepteer/respecteer dat er mensen zijn die zich anders voelen, en die mogen van mij alle ruimte krijgen om hun anders zijn te leven zonder gediscrimineerd te worden.
Maar ik weiger ten diepste dit normaal te vinden, en ben er falikant op tegen dit al te thematiseren op de lagere school.
Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

” Maar ik weiger ten diepste dit normaal te vinden “.
Hebt u dan een keus?

John
John
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ja hoor.
De keus heb ik al gemaakt, en die plemp ik heel laf, en relatief anoniem in dit forum. Ik ben niet bereid dit openlijk uit te dragen, want dan ga ik een hele berg trammelant over mij heen krijgen. Nogmaals, ik accepteer en respecteer dat er mensen zijn die zich anders voelen. Van mij krijgen ze alle ruimte, maar ik zou ze ook aan willen raden een goede psychiater te zoeken. omdat ik denk dat er onderliggende problemen zijn. Ik meen ook al eens gelezen te hebben dat er relatief gezien veel meer transen een einde aan hun leven maken dan niet transen. (Ik wilde eerst normale mensen schrijven, maar dat is ook weer van een hardheid die ik niet wil)

Bert van Zanten
Bert van Zanten
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Of suicide meer voorkomt onder transsexuelen weet ik niet. Het klinkt in ieder geval aannemelijk als je de risicofactoren in beschouwing neemt die genoemd worden door het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Ik citeer
1. individuele risicofactoren o.a. depressie in de voorgeschiedenis;
2. relationele risicofactoren o.a. pesten, sociale isolatie;
3. ‘community risk factors’ o.a. discriminatie;
4. sociale risicofactoren o.a. makkelijk toegang tot dodelijke middelen voor suicide (vuurwaperns e.d.).

Andre
Andre
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Je kunt puur voor jezelf besluiten het niet normaal te vinden. Ondertussen proberen activisten en overheid ‘het nieuwe normaal’ op te leggen als een soort algemene doctrine.
Als je daar niet aan ‘voldoet’, dan ben je zelf niet ‘normaal’.
Dit hele gedoe is puur een taalkundige kwestie.
Er worden twee definities van ‘normaal’ naast elkaar gehanteerd.
Een, natuur zegt man/vrouw, Y, X. Dat is de norm van de natuur.
Twee, er zijn zeldzame uitzonderingen hierop.
Norm wil zeggen of ‘uitgangspunt’ of ‘dwingend voldoen aan’.
De norm voor onze samenleving is niet meer dan een administratieve code op een pas die zegt m/v.
Het is geen dwingende norm, die mensen oplegt zich uitsluitend man of vrouw te voelen en anders is het heel erg mis met ze. Ieder kan voor zich besluiten hoe hij/zij daar vorm aan geeft. Maar het is hoe dan ook een privé-kwestie.
Het is daarnaast ook een norm van onze samenleving dat individuen het recht hebben om gevrijwaard te blijven van de privé-kwesties van andere individuen. Onze overheid overtreedt deze andere norm door het opdringen van het nieuwe normaal.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Eens. De overheden (want het is niet alleen hier) vertrappen elke gangbare norm en waarde door het opdringen en zelfs actief faciliteren van daarvan in de kern piepkleine afwijkende normen.
Waardoor een hele generatie geestelijk wordt misvormd.
Leven en laten leven, prima.
Maar het afdwingen en propageren van een modeverschijnsel is absurd.

Andre
Andre
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn nu eenmaal twee soorten mensen in deze wereld.
De ene soort die heeft genoeg hersens en relativeringsvermogen om in te zien dat mensen nu eenmaal talenten en beperkingen hebben en dat je binnen die twee polen iets van je leven zult moeten zien te maken. En dat je dat maar beter zoveel mogelijk zelf kunt doen, want anderen hebben het al te druk met zichzelf.
De andere soort heeft vooral het talent om zijn beperkingen toe te schrijven aan de acties van anderen. Altijd is hij/zij misdeeld, te kort gedaan, achtergesteld. Altijd weet hij hoe het beter had gekund, dat de samenleving nog lang niet ‘af’ is en dat er nog altijd te veel misstanden zijn.
De eerste soort mensen begrijpt dat zingeving iets is dat je vooral zelf moet organiseren.
De tweede soort zal altijd onderdeel van het probleem blijven.

Dino51
Dino51
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het ligt altijd aan anderen! Vrijheid in een vrije maatschappij is ook verantwoordelijk zijn voor jouw keuzes en wat daaruit voortvloeit.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

De transgender ideologie wordt enorm gepushed. Het begint al bij kinderen op de basisschool.
Wat weet je dan van zingeving en verantwoordelijkheid?

Bert van Zanten
Bert van Zanten
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Op welke basisscholen wordt de transgender ideologie gepusht dan? Persoonlijk ken ik deze scholen niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Slachtoffercult. Hypes. Overal.
Beperkte mensjes die in een (overigens vaak ingebeelde) afwijking van de algemene norm een mogelijkheid zien om hun ‘moment of fame’ te claimen. Dead or alive.
Of de kans waarnemen hun latent agressieve kant eindelijk helemaal te kunnen botvieren.
Toch zijn m.i. overheden (en media) wel degelijk ook schuld aan het ontsporen, vanwege het tolereren en soms actief faciliteren van steeds meer absurde gekte.
Scholen zijn soms een regelrechte hel voor zwakkeren, enige discipline is weg.
En ook nog: niet het wapen schiet of het mes steekt. Dat doet de hand en de wil van de mens.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij zit het probleem in de autoriteiten die meegaan in de waanzin. Zoals wij die hier hebben in boekjes als lentekriebels. Het moet allemaal maar kunnen.
Wel ik denk dat het allemaal niet kan. We komen in problemen die we niet meer begrijpen, laat staan oplossen.

Dick
Dick
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende column van Sonja Dahlmans. Het doet mij voorkomen dat het leeuwendeel van onze bevolking hier niet heel veel anders over denkt. Echter de NPO en de zogenaamde kwaliteitskranten doen niet aflatend hun stinkende best om ons iets heel anders te doen geloven. Deze bagger die we deels op eigen kosten (ca. € 1000.000 belastinggeld voor de Publieke Omroep) dagelijks gepresenteerd krijgen, neemt een belangrijk deel voor zijn rekening. Hoog tijd als zo dadelijk dit desastreuze kabinet valt, ook bij dit giftige apparaat de boel eens flink op orde te brengen.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Correctie, 1.000.000.000 euro.

Dick
Dick
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

1 miljard uiteraard. Dank en exuseses.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb 15 jaar in de genetica gewerkt en zowel chromosomen-analyse als DNA-onderzoek gedaan. Wat betreft chromosomen-analyse zijn er een aantal geslachtsafwijkingen op chromosoom-niveau en dan praat ik over chromosoomafwijkingen als:
– 45,XO = Syndroom van Turner Ondanks dat er een X of Y kan missen is dit altijd een meisje hoe gek dat ook mag klinken
– 45,XO + 46,XX = Syndroom van Turner Mozaïcisme
– 47,XXY/48,XXXY/etc. = Syndroom van Klinefelter (voor de bevruchting)
– 46,XY + 47,XXY = Syndroom van Klinefelter Mozaïcisme (na de bevruchting) deze mannen zijn soms vruchtbaar
Verder zijn er ook hormonaal gestuurde geslachtsafwijkingen die ontstaan tijdens de embryonale tot foetus ontwikkeling. Deze geslachtsafwijkingen worden ook wel DSD genoemd.
DSD = Disorder in Sex Development of Differences in Sex Development
46,XY-DSD is heel zeldzaam: gemiddeld komt het bij minder dan 1 van de 20.000 mensen voor. De aantallen van de afwijkingen die daaronder vallen verschillen behoorlijk. Enkele voorbeelden: androgeenongevoeligheidssyndroom komt voor bij 1 van de 100.000 mensen, 17-beta-HSD-3- (17ß-HSD-3)-deficiëntie komt voor bij 1 van de 147.000 mensen;
46,XX-DSD is eveneens heel zeldzaam: over het algemeen betreft het meisjes met AGS. Aangeboren bijnierhyperplasie (adrenogenitaal syndroom (AGS), ambigu genitaal) komt voor bij 1 van de 4.500 tot 5.500 mensen
Wat betreft DNA ligt het simpel, er is geen enkel transgender-gen beschreven ooit! Transgenders die zich meer man dan vrouw voelen of meer vrouw dan man is iets wat je maar moet aannemen maar er bestaat geen enkel bewijs voor. Wat mij betreft mag iedereen zijn wie hij wil maar ik heb wel zoiets loop er niet mee te koop en vooral val mij er niet mee lastig ik doe dat andersom namelijk óók niet!

Ed van Zanten
Ed van Zanten
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Ben je ooit lastig gevallen door transsexuelen dan? Verder: bij de meeste geestesziekten – als je het al zo wilt noemen, laat staan criminaliseren – is er geen anatomisch substraat te vinden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ed van Zanten

Wat ik maar wil zeggen is dat een gen niet bestaat want daar gaat men wel prat op. Wat betreft geestesziekten is het zo dat er vele stofjes in de hersenen zitten die bij een overmaat of tekort allemaal ziektes kunnen veroorzaken. Verder is het zo dat indoctrinatie ook niet onderschat moet worden. Hele volksstammen geloven wat tegen hen gezegd wordt door de overheid en instanties dus ja een beetje gezond verstand is wel zo fijn dan. Maar tegenwoordig betwijfel ik ten zeerste of er überhaupt nog mensen rondlopen met gezond verstand. Ik beschouw mezelf als een onafhankelijke geest die voor niets of niemand dor de knieën gaat. Ik ben tweemaal klokkenluider geweest heb altijd mijn mond open getrokken op al mijn werkplekken en stond vrijwel altijd alleen. Dat zegt wel genoeg denk ik.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De identiteitspolitiek wordt gepropageerd door linkse media en op televisie vooral via VARA/BNN. Jonge mensen worden in de waan gepraat dat alles normaal is. Kijk eens naar de First dates waar naast hetero’s en homo’s worden braaf aan elkaar gekoppeld diverse door de propaganda ontstane twijfelgevallen die nog niet weten wat ze zijn en wie zij willen hebben als partners. Aantal tatoeages en piercings zijn belangrijker dan wat dan ook. Zo geprepareerde jeugd moet het ooit overnemen, je ziet al voor je hoe de wereld zal uitzien als dit zo doorgaat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een wereld van problemen.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zeker, en onnodige problemen. Dit zijn mensen rond 20 jaar die op zo leeftijd toch gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, zichzelf ontdekkend en tegelijk onzeker gemaakt door woke decadente levenstijl.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad onnodige problemen die er niet waren geweest als er geen woke was geweest. Daarom denk ik dat woke dan ook als een bewuste sociale constructie geïmplementeerd wordt.
Dit kan alleen met instemming van bovenaf gebeuren.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Natuurlijk, het werd omarmd als extraatje in de al woedende gekte. Ouders weten soms niet eens hoe de kinderen gek gemaakt worden ook door dit soort programma’s en staan raar te kijken wat hun kind zegt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En vergeet de media niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

We zijn hard op weg net als het romeinse rijk aan onze eigen decadentie ten onder te gaan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hoe ontstaat decadentie?
Een incompetent bestuur dat zich alleen in het zadel kan houden door zijn burgers om de tuin te leiden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Panem et circenses.
Geef het volk brood en spelen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En inderdaad een organisatie stort in elkaar als het bestuur dit niet meer onder controle heeft.

Jan Smelik
Jan Smelik
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En deze schutter was niet de enige schoolshooter die transgender was:
– De schutter van Colorado Springs in 2022 identificeerde zich bijvoorbeeld als “non-binair”.
– De schutter van de school in Denver in 2019 identificeerde zich als transgender.
– De schutter van Maryland Rite Aid in 2018 identificeerde zich als transgender.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Dead or alive, ik zal mijn moment of fame krijgen.

Ed van Zanten
Ed van Zanten
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

In een interessante docu op YT werd gewezen op het feit dat veel Nazi kopstukken waarschijnlijk ook latente transgenders waren. Dit gaat mij iets te ver, maar het is wel een interessante hypothese.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat als je 1000 pubers bevraagt op de tevredenheid met hun uiterlijk, ze alle 1000 ontevreden zijn. Je hebt niet altijd wat je mooi vindt of zou willen. Vroeger had je het ermee te doen, tegenwoordig is het te veranderen.
Ben je ongelukkig met jezelf (en welke puber is dat niet) dan kun je – als je geld hebt – je gebit laten reviseren, er grote borsten op laten zetten of je neus kleiner laten maken. Omdat daar het geluk niet in blijkt te zitten, blijven velen toch ongelukkig.
Ik ben heel blij dat er vroeger op mij, als ongelukkige jeugdige met een bipolaire stoornis, niet werd ingepraat met allemaal gendergedoe. Want als je in een manische periode zit en allerlei ogen en agen je maar lang genoeg wijsmaken dat dat je probleem is, dan zal het wel zo zijn. Hup, borsten eraf en een neppiemel. Wordt nog vergoed ook en wat een hoop positieve aandacht. En dan maar roepen dat je nu heel gelukkig bent, want terugkrabbelen is onmogelijk, de ingreep is onherroepelijk. Daarnaast krijgen spijtoptanten weinig ruimte voor hun schrijnende verhalen, het is een en al halleluja en als je sceptisch bent, ben je zo’n beetje het laagste van het laagste en ineens is er dan geen ‘ruimte om jezelf te zijn’ of ergens een ‘safe space’.
Alle decadentie en cancellen gaat vroeg of laat mis, de eerste slachtoffers zijn al gevallen, velen zullen volgen. Benieuwd hoe de ondergang van de huidige beschaving in de verre toekomst door historici (als we onszelf niet definitief de das omdoen, wordt geduid.
Snap nu in elk geval wel meer van de ondergang van eerdere grote beschavingen.

Ed van Zanten
Ed van Zanten
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Maar is de transgender mental disorder een psychiatrisch ziektebeeld zoals jij dat hebt? Een bipolaire stoornis is volgens Dsm-4 een officiële diagnose waarvoor behandeling bestaat.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De transgender wilde bewijzen dat hij dezelfde kwaliteiten heeft als een ander.

Cornelia
Cornelia
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De transgender mental disorder kan nu dus ook op de stapel anti blank sentiment.
Bijzonder dat een samenleving van mensen die op elk gebied uitblinken zichzelf te gronde richt door zich te laten ringeloren door een cult van lieden die de weg kwijt zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Wow. Eens.

Peter V.
Peter V.
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Drie keer gelezen, straks nog een keer en blijven doorsturen. Rspkt…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In feite kun je de dader ook zien als een slachtoffer van de indoctrinatie waaraan hij/zij is blootgesteld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Indoctrinatie gaat ons in de toekomst nog veel slachtoffers kosten.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Nou, dan kunnen we wel ophouden. Arme terroristen, moordenaars, verkrachters etc. etc.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ophouden met woke en genderideologie?

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Vergeet de godsdienstindoctrinatie niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Lees b.v. eens Theodore Dalrymple. Die kan het uitstekend verwoorden wat er mis is. Kan ik iedereen aanraden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hij heeft een stuk waarin hij b.v. ingaat op de gekte van het ‘begrip’ van allerlei ‘…gogen’ voor doodstekers en doodschieters. Oftewel hoe van een dader een slachtoffer wordt gemaakt.
Niet het mes steekt ineens, niet het vuurwapen schiet ineens.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hoe komen de omstandigheden waarin dergelijke daden kunnen gebeuren, voor elkaar? Hoe komt iemand aan een verknipte geest?
Twintig jaar geleden kenden we het demoniseren. Het werkte perfect.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Je kunt eigenlijk de vraag stellen, hoe maak je daders?
Een dictator halverwege de vorige eeuw wist hoe hij mensen verschrikkelijke dingen kon laten doen.

AAA
AAA
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Evelyn Dieckhaus
Hallie Scruggs
William Kinney

47
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x