De imam, de moskee en de pro-Palestinalobby

Media schrikbarend stil over Palestijnse terreuraanslag op Joodse moeder en dochters

Titelfoto bij artikel De imam, de moskee en de pro-Palestinalobby Sonja dahlmans opiniez

Foto:

Palestijnse terroristen vermoordden afgelopen vrijdag op de Westelijke Jordaanoever Lucy (Leah) Dee en haar twee dochters Rina (15) en Maia (20) en in Tel Aviv verloor de Italiaan Alessandro Parini door een aanslag het leven. Hierover nog steeds niets bij onze staatsomroep. De Telegraaf schreef dat het koloniseren van bezet gebied door Israël het grootste obstakel voor vrede is. Geen woord over de grondige haat jegens de Joden tot wier vernietiging eindeloos in moskeeën wordt opgeroepen, geheel volgens de islamitische bronteksten. Hier kijken we gezellig naar de RaRa Ramadanquiz, schrijft Sonja Dahlmans. 

“Als de Joden vrede willen, dan moeten ze wegblijven van de Al-Aqsa moskee. Dat is een decreet van Allah. De Haram al-Sharif (de Tempelberg) behoort de moslims toe. Wij zijn ons ervan bewust dat de Joden het willen vernietigen. De Joden zullen christenen zover krijgen dat die dit voor hen op zullen knappen. Zo zijn de Joden. Dat is hoe Satan zichzelf manifesteert. De meerderheid van de Joden wil de moskee vernietigen. Zij maken hiervoor reeds plannen terwijl ik u toespreek.”

 

Imams

Bovenstaande woorden zijn niet van mij, maar van de imam van de Al-Aqsa moskee, Sheikh Ekrema Sabri. Al uit 1999, moet ik daarbij vermelden, maar sindsdien is de toon van de prediker beslist niet vredelievender geworden. Al jaren voedt hij wereldwijd de agressie richting Israël en de Joden in zijn preken en toespraken. Sabri noemde het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem een oorlogsverklaring die het ‘vredesproces’ niet ten goede zou komen. Grappig wel, want zelf heeft hij nooit in een vredesproces geloofd anders dan dat heel Israël moet ophouden met bestaan omdat ‘eens Palestijns grondgebied, altijd Palestijns grondgebied’.  De terreurorganisatie Hamas, waarmee de imam warme banden onderhoudt, beschouwt het land als Waqf (islamitisch heiligdom). De Shoah (Holocaust) is volgens de imam een sprookje.

 

Vijandige teksten

In een video-opname van een andere imam, Sheikh Hamad al-Regeb (Hamas), vergelijkt deze Joden met apen en varkens. Eerder in dezelfde video heeft Regeb het over ‘broeders van apen en varkens.’ Het is gebruikelijk binnen het extremistische gedachtengoed om Joden en christenen als één groep (Mensen van het Boek) te zien. Dit gaat terug op het gebod in de Koran aan moslims om geen Joden en christenen als vrienden/bondgenoten te nemen, omdat deze vrienden/bondgenoten van elkaar zijn(soera 5:51). Daarom gebruikt Sabri het verwijt dat christenen de Joden zullen helpen de Al-Aqsa moskee te vernietigen en spreekt Regeb over ‘broeders van apen en varkens.’ Er zijn ook wel wat meer positieve teksten over de ‘Mensen van het Boek,’ met name uit de vroege periode in Mekka, maar de latere teksten uit Medina zijn zeer vijandig.

De video werd gemaakt op 7 april bij het vrijdaggebed in de moskee, waarbij Regeb oproept tot het vernietigen van de Joden. Dezelfde dag werden de dodelijke aanslagen op de Italiaan Alessandro Parini (35) en de Brits-Joodse familie Dee gepleegd. Nog meer mensen raakten gewond. Uiteraard heeft dat niets te maken met de oproep van de imam om de vijanden te vernietigen, de Palestijnen zijn het echte slachtoffer hier, dat snapt u.

 

Verwijt aan Joden

Joden hebben profeten vermoord, aldus Regeb. Dit is een eeuwenoud islamitisch verwijt richting de Joden, dat terug te voeren is naar de bronteksten van de islam (soera 2:61, 2:87, 2:91, 3:21, 3:112 en verder). Het is, zeg maar, de islamitische variant op de vervangingstheologie (Mark Durie, ‘Christian-Muslim relations: Implications for Jews and Israel’, juni 2021). Binnen het christendom dacht men eeuwenlang Gods nieuwe uitverkoren volk te zijn, omdat de Joden Jezus zouden hebben vermoord. Zo is de islamitische gedachte dat moslims de plaats als uitverkorenen van Allah hebben ingenomen, omdat de Joden zijn profeten zouden hebben vermoord. En ik hoor de gevoelige lezer nu al denken “niet alle moslims denken dat” (alle christenen of HET christendom is dan weer wel prima).

Mooi, maar terwijl u zichzelf stevig op de borst klopt om uw eigen objectieve en inclusieve blik op de wereld, ook niet alle Joden zijn kolonisten of bezetters!

 

Bronteksten

Niets van wat beide imams zeggen is vreemd voor wie de islamitische bronteksten kent. Joden worden in de Koran (soera 5:64) oorlogsstokers genoemd. Een bizar verwijt richting de Joden staat in soera 2:94-96, waarin wordt gezegd dat Joden te veel waarde hechten aan het leven op aarde in plaats van in het hiernamaals. Regeb spoort zijn publiek aan dat voor hen niets mooier is dan als ‘martelaar’ te sterven. Direct hierop vraagt hij Allah om de complete vernietiging van de Joden: “Oh Allah, enable us to get to the necks of the Jews.” Wanneer dergelijke ideeën wijd verspreid worden tijdens het vrijdaggebed in de moskee, is het dan werkelijk zo vreemd dat we telkens zien dat – vooral tijdens de Ramadan – er terroristen zijn die uitvoeren wat er telkens opnieuw in wordt geprent?

Maar nee, laten wij hier vooral niet over spreken.

 

De media

Nog altijd niets bij de staatsomroep over de Palestijnse terreuraanslag op Lucy (Leah) Dee en haar dochters. Lucy Dee is  inmiddels aan haar verwondingen is bezweken. Lucy’s beide dochters, Rina (15) en Maia (20), werden afgelopen vrijdag vermoord door terroristen. Daags na de begrafenis van haar beide dochters stierf dus ook hun moeder, nadat Palestijnse terroristen in koelen bloede een regen kogels op haar en haar gezin afvuurden.

De Telegraaf besteedde wel een artikel aan de dood van Lucy Dee, waarin wordt gesteld dat het grootste obstakel voor een vredesregeling tussen Israël en de Palestijnen is, dat Israël steeds meer bezet land wil koloniseren. Juist ja. Niet de haat die door Sabri, Regeb en andere religieuze leiders jaar in, jaar uit opnieuw door de megafoon in de koppies van de Palestijnse jeugd wordt getoeterd, maar ‘kolonisten’ die hun boekje te buiten gaan stagneren het vredesproces.

 

Laffe journalistiek

De imams die al jaren lang haat prediken, de Joden vergelijken met Satan, apen en varkens, die de Shoah een sprookje noemen en oproepen tot geweld tegen en de complete vernietiging van de Joden, worden in de westerse media niet getoond. In omfloerste taal spreken de media liever van een ‘schietpartij’ of, zoals na de moord op de 17-jarige Rina Schnerb in 2019, van een ‘explosie’ (NOS).

Later, toen er nogal wat ophef over deze laffe vorm van journalistiek indoctrinatie kwam, werd het bericht aangepast, maar de toon was gezet. Dit weekend, daags na de moorden op de familie Dee en Alessandro Parini, werden demonstraties gehouden in Luton (Verenigd Koninkrijk) en Berlijn (Duitsland) door pro-Palestina activisten. Voor de zoveelste keer schalde door de straten van Europa ‘dood aan de Joden’ die zich bovendien Khaibar moesten herinneren omdat het leger van Mohammed eraan zou komen.

 

‘Dood aan de Joden’

In nieuwsberichten over beide demonstraties lezen wij in de laatste regels dat de aanwezige politie niet hiertegen optrad. ‘Dood aan de Joden’ roepen is kennelijk geen haatmisdrijf, Joden hebben geen recht op een safe space zoals hypersensitieve sneeuwvlokjes die met de verkeerde pronouns aangesproken worden. Dinsdagmorgen komt dan eindelijk het bericht dat er ‘onderzoek’ komt naar de daders. Dan sta je er niet meer met je neus bovenop en wordt bewijzen wie wat heeft gescandeerd onmogelijk. Mediaophef bleef ook uit. Wat zeg ik, ophef? Er wordt niet eens over bericht. De kijker blijft achter met het idee dat Joden kolonisten zijn, dood moeten en dat ongelukkigerwijs ook doen tijdens een ‘schietpartij’ of een ‘explosie.’ Dat staat uiteraard allemaal niet in verhouding tot het leed dat hun bestaan alleen al de arme Palestijnen bezorgt.

 

Vals narratief

De 35-jarige Italiaanse advocaat die naar Tel Aviv kwam om Pasen te vieren is hier klein bier, dat begrijpt u. Of zoals Melanie Philips het verwoordt: “De Britse overheid (de familie Dee is Brits) gaat mee in het valse narratief dat de Palestijnse intentie Joden te vermoorden ligt in Israëls illegale bezetting van hun land.” Met andere woorden, het is de schuld van de vijftien- en twintigjarige Rina en Maia zelf dat zij nu dood zijn. Hadden ze maar geen Jood moeten zijn. Alessandro Parini had weg moeten blijven uit Israël. Ook eigen schuld. Dit tribale idee van collectieve, overerfbare schuld zit inmiddels in ons denken: “Welcome to the New Wild West. Each man for himself now.” (Jewel)

 

Rara Ramadan

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. In deze zware tijden van en het lijden van Palestijnse terroristen slachtoffers kunt u met de hele familie gezellig kijken naar de nationale Rara Ramadan quiz om “meegenomen te worden in het gedachtengoed en de belevenis van de ramadan.” Terwijl Joden in Europa in angst zitten omdat er opnieuw opgeroepen wordt tot hun uitroeiing en de autoriteiten op hun handen zitten, kunt u vast in de stemming komen en uw kennis op het gebied van de zuilen van de islam vergroten.

Straks is het verplicht.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De Westbank is geen ‘bezet’ land (zoals de Nederlandse leugenpers het meestal noemt), maar voormalig Jordaanse grondgebied dat Jordanië op eigen initiatief heeft afgestaan aan Israël. Het is dus gewoon Israëlisch grondgebied en dus hebben alle Israëlische staatsburgers recht zich daar te vestigen. Overigens woonden en wonen de Arabieren alleen in de valleien omdat daar landbouw bedreven kan worden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Was het niet zo dat er eigenlijk geen etnisch Palestijns volk bestond, maar dat er mensen van allerlei Arabische stammen tot Palestijn werden ‘gebombardeerd’?
Dat de mensen van Arabische afkomst gewoon in het toegekende land wat Israël werd konden blijven wonen, werken en leven?
Wat mij altijd blijft verwonderen is de tegenstelling tussen wat de Joden in Israël hebben gepresteerd, nl. het stichten van een welvarend modern land, terwijl het aan de andere kant van de grens….
Onbegrijpelijk dat het westen zich niet hard uitspreekt tegen de onophoudelijke terreur tegen Israël.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De oorspronkelijke Filistijnen waren een kleine groep invallers die alleen woonden in het gebied dat nu de Gaza strook heet. Die kleine groep is allang al genetisch opgeslokt door de omringende bevolking. Arabieren kwamen pas veel later en waren vaak christelijk (de zog. Ghassaniden).
Hoe dan ook dankzij de veldtocht van Napoleon weten we dat de kuststrook rond 1800 praktisch onbevolkt was. De benaming ‘palestijnse volk’ is een kunstmatig begrip om mensen van Arabische afkomst aan te duiden die in Israël wonen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Onbegrijpelijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

” Wat mij altijd blijft verwonderen is de tegenstelling tussen wat de Joden in Israël hebben gepresteerd, nl. het stichten van een welvarend modern land, terwijl het aan de andere kant van de grens…. ”

Het lijkt er op dat ze het niet willen zien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik heb nog nooit een echt steekhoudend argument gehoord waarom Israël en de Joden steeds opnieuw tot daders worden gebombardeerd. Nu worden ze zelfs in het zg. ‘verlichte’ democratische westen gewoon openlijk continue bedreigd, zonder dat de overheden hiertegen echt streng beleid voeren. Het stemmen in de VN is helemaal een gotspe.
Waarom in hemelsnaam?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Joden worden al sinds mensenheugenis vervolgd.
De haat is op zich irrationeel en wordt van generatie op generatie overgedragen en stopt dus niet.
Het enthousiasme waarmee die haat wordt gevoed is verbijsterend.
Ook het stukje grond waar ze wonen wordt ze niet gegund. Ik denk dat we daar ook de oorzaak van die haat moeten zoeken, ergens in een grijs verleden. Hoewel ik niet religieus ben zoek ik toch de antwoorden in de bijbel. In dat gebiedje zijn heel veel zaken voorgevallen die veel invloed op de Europese cultuur hebben gehad.

Arthur van Amerongen
Arthur van Amerongen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op de kop

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Men herdenkt in het Westen het holocaust maar dat er daarna een Joodse staat is gesticht daar is de hedendaagse politiek niet meer zo blij om. Telkens kiest ze voor de Palestijnen die als enige doel hebben om de Joodse staat weg te vagen. Dan maar liever veel aandacht voor ramadan en vergeet maar je eigen cultuur want liever een lentefeest dan de Pasen. Het Westen ligt op de knieën van de islam vol overgave want alleen zo krijg je vrede. Net of de islam vrede kent. Wij blijven ze importeren terwijl zij ons haten. Alle toekomstige slachtoffers wees op voorbereid dat de overheid hiermee ingestemd heeft en alleen krokodillentranen voor over heeft.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het lijkt er inderdaad op dat we door de politiek willens en wetens zijn en worden uitgeleverd aan een moorddadige overheersingsideologie. Waar onder het benadrukken en zeer vrijgevig faciliteren van een religieus en ‘mensenrechten’ sausje stap voor stap de eigen identiteit, veiligheid, leefbaarheid, staat van onderwijs enz. wordt onderdrukt.
De hypocrisie ten top is inderdaad de holocaust herdenkingen met de politieke bobo’s met hun vrome woordjes, terwijl keer op keer ook NL’se politieke bobo’s in de VN de oorlog tegen Israël trachten om te keren naar een daderprofiel. Zie het stemgedrag in dit instituut. En als je ziet wie daar zitting hebben, is het inmiddels de naam Verenigde Naties (!) niet meer waard.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het was waarschijnlijk niet de bedoeling maar de VN lijkt meer op een misdadige organisatie met al die bedenkelijke leden die hun zin doordrijven ten koste van de beschaafde landen.

Ineke van den Hof
Ineke van den Hof
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Verschrikkelijk verhaal en helaas geen woord van gelogen. Wat een lijden voor de familie Die en de overige slachtoffers, wat laten we onze kinderen een afschuwelijke, onrechtvaardige wereld na.

Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank U mevrouw Dahlmans.
Met groot verdriet heb ik Uw artikel gelezen en de column van Leon de Winter.
De haat jegens Joden en Israël is de wereld nooit uit geweest.
Openlijk wordt er in de straten van Berlijn opgeroepen tot dood en vernietiging van onze Joden en Israël door Palestijnse betogers en de politie greep niet in.
Onverdraaglijk ..

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Het past in het hele plaatje om ‘het volk’ onwetend te houden. Bijna alle media doen er aan mee. Ik verval ongetwijfeld in herhalingen maar vergelijk de kampioen van de Islam eens met die van andere grote religies, b.v. Boeddha of Jezus en het wordt meteen duidelijk. Mohammed(als hij al echt heeft bestaan) was een psychopaat, pedofiel, struikrover, oorlogshitser en jaloerse betweter. Kijk eens hoe de gek is omgegaan met zijn schoondochter Zaynab. Het hele levensverhaal van die schertsfiguur leest als het leven van seriemoordenaar. Kortom, de Islam leidt tot niets goeds. Het wordt tijd dat wij ons daar van bewust worden.

Pappakilo
Pappakilo
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u wel, mevr. Dahlmans voor uw uitstekende column. Helaas is het ook voor mij een dagelijkse frustratie om te merken hoezeer er inmiddels, door tientallen jaren valse informatie en vooral weglating van feiten en gebeurtenissen door de MSM de leugen regeert. In alle MSM “van naam”, zoals Trouw, NPO, New York Times, BBC, Washington Post, CNN zijn nauwelijks tot geen (onderzoeks)journalisten te vinden die enige kennis hebben van de geschiedenis van het gebeuren in het Midden-Oosten. Zij kopiëren elkaars misinformatie, leugens en anti-semitisme. Ook in Nederland houdt “het volk” zich van de domme en doet geen enkele moeite om zelf na te denken en naar de werkelijke feiten te zoeken. Is dit dezelfde bedroevende oorzaak dat de “domme massa” onze bedrieglijke en ondeskundige regering blijft accepteren? Jammer ook dat de artikelen van een handjevol goede columnisten als een druppel op een gloeiende plaat zijn. Maar blijf volhouden!! Enkele interessante bronnen zijn Honest Reporting, Camera.org en Gatestone Institute.

K. de Boer
K. de Boer
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel simpel, je kan niet bezetten wat van jezelf is, laat staan koloniseren. Palestina en TransJordanie is verdeeld in Jordanië en Israël. En Israël was voor de Joden. Volgens de Volkerenbond (VN) in 1922. De rest is een diplomatiek spelletje.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door K. de Boer
E. Vreeland
E. Vreeland
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wie haat zaait zal haat oogsten. Dit is het simpele principe waardoor al 70 jaar mensen lijden in het midden oosten. Een lijden dat eigenlijk al meer dan duizend jaar duurt. Enige jaren geleden heb ik de koran gelezen. Van die teksten, lusten de apen geen brood. Geen wonder dat het volk zo achterlijk blijft.

De Dertiende
De Dertiende
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het blijft bizar dat juist het progressieve links zo begaan is met de conservatieve islam. Toch zijn de overeenkomsten duidelijk aanwezig. Zoals de voorliefde voor het gebruik van terreur (of het goedpraten daarvan), dwang en indoctrinatie. En ook delen zij het geloof in het einddoel, namelijk een samenleving zonder vrije wil en zonder democratie.

En of er nu uiteindelijk voorgelezen wordt uit de koran of uit de werken van verlichte leiders, wie het hoofd niet buigt zal het verliezen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De propaganda vanuit Palliewood wordt klakkeloos door de NOS overgenomen. Niet vreemd want ook daar zitten de antisemieten van D66 en GL aan het roer. Er is online gelukkig heel veel te vinden over de feitelijke geschiedenis van dit conflict. Ik refereer altijd graag aan het feit dat de Palestijnse vlag pas sinds 1963 bestaat. En vraag graag aan hysterici: Waar kan ik een ruine vinden van een Palestijns kasteel? Een graf van een Palestijnse koning of prinses? Noem mij en Palestijns sprookje of sage van voor 1948. Een opgegraven Palestijnse munt? Er is door Israel meermaals vrede aangeboden voor enorme lappen grond plus vele miljarden. De Gazastrook Judenfrei gemaakt. (Heel inclusief en divers!) Maar nee, de Arabieren willen alleen maar oorlog. Israel vernietigen. Gaat ze nooit lukken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

U heeft helemaal gelijk denk ik. Palestijnen, of in ieder geval de groep Arabieren die zich zo noemen, willen hoogstwaarschijnlijk helemaal geen vrede. Niet met Israël, want dan is hun ‘motief’ voor terreur weg. En niet met de rest van de westerse wereld, want dan is hun status en geldmachine als ‘slachtoffer’ weg.
Uw laatste zin: ‘gaat ze nooit lukken’…. Nou, ik weet het nog zo net niet.
Als ik zie hoe de westerse wereld in rap tempo islamiseert……

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Correctie: als ik zie hoe de westerse wereld in rap tempo islamiseert… Moet natuurlijk zijn: als ik zie hoe de westerse wereld in rap tempo geïslamiseerd wórdt….
Want het is nou niet zo dat het overgrote deel van de oorspronkelijke, voornamelijk christelijke ingezetenen van de westerse landen die islamisering willen. Het wordt ze dictatoriaal door de strot gewrongen.

AAA
AAA
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“Er zijn ook wel wat meer positieve teksten over de ‘Mensen van het Boek,’ met name uit de vroege periode in Mekka, maar de latere teksten uit Medina zijn zeer vijandig”.

Die latere teksten overklassen de vroegere. Dit is om de vele tegenstrijdigheden in de mohammedanistische teksten te kunnen plaatsen.

Met de positieve teksten wordt vredelievendheid gepropageerd. Eenmaal in machtspositie blijkt het tegendeel te gelden.

Dat media deze giftige bron van dodelijke agressie negeren, maakt hen ergens mede-verantwoordelijk.
Verzachtend is, dat mensen op redacties product zijn van hun opvoeding. En hun klanten waarderen dergelijk verzwijgen blijkbaar. Het maatschappelijk falen wortelt m.a.w. dieper.

Bedankt voor het “niet zwijgen”, Sonja!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Ik sluit me van harte aan bij dank voor het ‘niet zwijgen’.
Het klopt ook dat mensen voor een aanzienlijk deel product van hun opvoeding c.q. leefmilieu zijn. Maar door decennialange, over generaties heen, indoctrinatie en het inmiddels totale ondersneeuwen van ‘eigen verantwoordelijkheid en eigen verstand’ is de misstand en vermeend slachtofferschap tot normaliteit en usus verheven. Op elk domein.

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x