Open brief aan Soumaya Sahla, voormalig lid van de Hofstad-groep

Hoe een 'deradicaliseringsexpert' haar slachtofferschap cultiveert

Titelfoto bij artikel Open brief aan Soumaya Sahla, voormalig lid van de Hofstad-groep Sonja dahlmans opiniez

Foto:

De wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie veroordeelde ‘deradicaliseringsexpert’ Soumaya Sahla werkt aan haar terugkeer binnen de VVD. Zo zal ze weer in de buurt kunnen komen van politici die ze ooit als voormalig lid van de Hofstadgroep uit de weg wilde ruimen. Sonja Dahlmans vindt het onbegrijpelijk dat Sahla nog steeds de slachtofferrol durft aan te nemen en de feiten over haar verleden blijft wegpoetsen, ondanks alle bewijzen van het tegendeel. 

Beste Soumaya,

“Het is zo stil in mij,” zong Van Dik Hout jaren geleden. Sinds ik het laatste interview met jou in het Algemeen Dagblad las, is er eerder een storm die door mij heen raast. Aan Hans Nijenhuis mocht jij je verhaal doen over de rol die je speelde als adviseur ‘Terreur & Veiligheid’ bij de VVD. Bij gelegenheid kreeg je nogmaals een podium – dit keer sprak je zelf in plaats van dit aan anderen over te laten – om te ontkennen waarvoor je veroordeeld bent, namelijk verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische groepering (de Hofstadgroep).

Eigenlijk was het hele geval een kwestie van een onschuldig meisje dat op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd was en verkeerde vriendjes had. Dat je graag de martelares uithangt zou niet moeten verbazen, immers, je bent vernoemd naar de allereerste martelaar binnen de islam en een van de eerste volgers van Mohammed, Soumaya bint (dochter van) Khayyat.

 

Uitnodigen tot het geloof

Je zegt in het AD-interview dat je: “politici brieven wilde schrijven om hen uit te nodigen tot het geloof.” Het ging hierbij om het zogeheten ‘apothekersgesprek’ dat je met je zus, die daar werkte, voerde om de privéadressen te bemachtigen van politici als Weisglas, Hirsi Ali, Remkes, Van Aartsen en Eerdmans. Op de laatste na overigens allemaal politici van de VVD, de partij waarvoor je werkte en in de toekomst naar ik begrijp weer werkzaam wilt zijn.

Maar goed, dat apothekersgesprek dus en jouw intentie, waarvan je tot vandaag volhoudt, dat je mensen wilde uitnodigen tot het geloof (de islam). Kennelijk ging alleen het zielenheil van bekende politici je aan het hart en niet het voltallige klantenbestand van de apotheek waar je zus werkte. Vreemd, kennelijk mocht niet iedereen delen in de vreugde van de islam, maar was de warme uitnodiging slechts voor een select en beroemd gezelschap bedoeld. Op zijn minst opmerkelijk is ook dat wanneer je mensen slechts wilde uitnodigen tot het geloof, je dit via de gebruikelijke weg had kunnen doen en niet naar hun huisadres had hoeven vragen. Immers, Kamerleden hebben gewoon een e-mailadres @tweedekamer.nl. Langs die weg moet de gewone man of vrouw in ons land ook met onze volksvertegenwoordigers in contact zien te komen.

 

Ayaan Hirsi Ali

Voor een schriftelijke uitnodiging (dawah) tot de islam wilde jij onder meer in contact komen met Ayaan Hirsi Ali, toen nog woonachtig in Nederland. Wat ik bijzonder vind aan dat apothekersgesprek is, dat zowel jij als je zus over Hirsi Ali spreken als ‘die zwarte,’ dat ‘kankerwijf,’ ‘mongool’ (jullie woorden, niet de mijne) en meer van zulk fraais. Waarom ik dat juist zo bijzonder vind? Omdat de Soumaya die ik in de eerste alinea noem, de eerste martelares van de islam, een zwarte  Ethiopische vrouw was en nu juist Ayaan Hirsi Ali een deel van haar jeugd in dat land doorbracht.

De benamingen die jij en je zus voor haar gebruiken, de racistische benaming moet ik zeggen, geven mijns inziens niet echt blijk van respect voor dat deel van het verleden. Het lijkt mij persoonlijk ook weinig aannemelijk dat je je zoveel zorgen maakte over Ayaans’ zielenheil dat je haar wilde uitnodigen tot de islam, terwijl je op dergelijke wijze over haar sprak. Als het al tot een uitnodiging zou zijn gekomen, lijkt het mij daarom niet waarschijnlijk dat ze daar op ingegaan zou zijn, maar ik kan mij natuurlijk vergissen.

 

Dawah

Dawah, de uitnodiging tot de islam (Koran 3:104, 41:33, 2:159, 16:125) wordt sinds ongeveer de jaren ’90 van de vorige eeuw gebruikt om – vooral in het Westen – mensen te bekeren tot de islam. Soms goed bedoeld, moslims die inderdaad oprecht wensen dat anderen in het hiernamaals het paradijs zullen mogen betreden. Maar al te vaak wordt het in onze tijd gebruikt om bijvoorbeeld via politiek, onderwijs of de media de islam (en de islamitische geschiedenis) extreem positief te portretteren.

Zo schreef voormalig president Ahmadinejad van de Islamitische Republiek Iran een ‘uitnodiging tot de islam’ aan toenmalig president van de Verenigde Staten, George W. Bush. In deze brief, hoe kan het ook anders, trok Ahmadinejad de Holocaust in twijfel, reduceerde hij de aanslagen op de Twin Towers (9/11) tot een ‘incident’ en -ook een dawah tactiek- appelleerde hij aan het idee dat de Isa uit de Koran dezelfde is als Jezus Christus zoals wij die kennen uit het Evangelie.

 

Morele geweten

Bush, naar eigen zeggen een wedergeboren christen, zou de normen en waarden van Christus verloochenen volgens de Iraanse president. Volgens een artikel van Human Rights Watch uit 2008 zouden executies onder Ahmadinejad met driehonderd procent zijn gestegen, maar hij meende Bush te moeten wijzen op de leer van Christus over vrede en tolerantie in zijn uitnodiging tot de islam. Toegegeven, een aantal punten die Ahmadinejad aanhaalde, zoals de hypocrisie in het Westen ten aanzien van bijvoorbeeld de oorlog in Irak, waren raak en to the point, maar de man was zelf bepaald niet schoon, hoewel hij pretendeerde het morele geweten van de wereld te zijn.

 

Gedwongen

Momenteel worden Joden en christenen in Mozambique, die de ‘uitnodiging’ tot de islam hebben afgewezen, gedwongen de jizya te betalen. De belasting die de Mensen van het Boek moeten betalen wanneer zij de uitnodiging tot de islam niet accepteren, maar wel onder islamitische heerschappij wonen. Volgende maand is het alweer vijf jaar geleden dat Leah Sharibu (destijds veertien) ontvoerd werd door de islamitische terreurbeweging Boko Haram (nu ISWAP), omdat zij weigerde in te gaan op de ‘uitnodiging’ moslim te worden en Christus te ontkennen. Het meest helder voor de geest staat natuurlijk de onthoofding van 21 van mijn broeders door Islamitische Staat Irak en Syrië (ISIS) op een strand in Libië in 2015, omdat zij vriendelijk bedankten voor een dergelijke ‘uitnodiging.’

 

Alarmbellen

Wanneer ik dus lees over je voornemen om de privéadressen van mensen te achterhalen om hen zo ‘uit te willen nodigen’ tot de islam, vergeef het mij, ben ik niet heel enthousiast. Sterker nog, er gaan bij mij toch wel wat alarmbellen rinkelen. Noem mij cynisch; ‘liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ of zoiets. Wanneer de uitnodiging ook nog komt van iemand die veroordeeld is voor verboden wapenbezit, raak ik niet echt overtuigd met een louter theologische, op het zielenheil in het hiernamaals gerichte operatie van doen te hebben.

 

Afwijzing

Juist dat je afgelopen zaterdag in het AD nog nonchalant sprak over de uitnodiging die je wilde versturen, waarvan wij weten dat je je daarbij destijds racistisch en zeer hatelijk uitliet over een van de mogelijke ontvangers en je zus nota bene de hele clientèle van de apotheek adresseerde als ‘al-kufar,’ stemt mij toch wat achterdochtig. De islamitische geleerde dr. Sonya Shami wijst in haar uitleg van soera 3:104 op diverse stadia van afwijzing van de uitnodiging, namelijk verdraaien, afwijzen en verminken van de waarheid (de islam). Volgens Shami is de islam de waarheid en dat leidt ertoe dat er volgens de islam wordt geoordeeld over mensen die de uitnodiging tot de islam afwijzen. In het sharia-handboek van de Hanafi-school, de ‘Mukhtaṣar al-Qudūrī’, is men vrij duidelijk over wat er moet gebeuren met mensen die de uitnodiging tot de islam afwijzen.

Ik parafraseer: ​
Invite them to Islam. If they decline, call them to pay jizya. If they refuse, wage war on them.” (pagina 661 en verder)

 

Extremisten

Het zijn juist extremisten c.q. extremistische groeperingen die dergelijke teksten kennen, gebruiken en hun daden hiermee rechtvaardigen. Extremistische groepen, zoals de Hofstadgroep waarvan jij deel uitmaakte. Volgens Elshout in 2005 (toen Volkskrant) gaven verschillende bronnen binnen de Hofstadgroep aan dat Hirsi Ali, Ellian en Wilders gezien werden als hun grootste vijand. Dezelfde Hirsi Ali van wie jij het privéadres probeerde te verkrijgen. In klassieke islamitische teksten gaat de uitnodiging de islam te accepteren vaak met dreiging en geweld gepaard. Denk bijvoorbeeld aan de brieven die Mohammed schreef aan diverse leiders, waaronder de Muqawqīs (Egypte):
I summon thee with the Call of Islam; make submission to God as a Muslim and thou shalt live secure, and God shall double thy reward. But if thou wilt not, then on thy head will lie the guilt of all the Copts.” (C. Glassé, New Encyclopedia of Islam pagina 329)

 

Rechters

Terug naar het hier en nu. In het AD en het apothekersgesprek verwijs je naar de uitnodiging tot de islam die je wilde versturen en gebruikt dit als argument om aan te tonen dat jij niet dezelfde gewelddadige intenties zou hebben gehad als andere leden van de Hofstadgroep. Er staat in het AD, doelend op jouw intentie tot dawah: “Dat het allemaal niet serieus was, vonden de rechters niet geloofwaardig.” Ik denk dan: lang leve de seculiere maatschappij die de significantie van die oproep tot de islam niet begrijpt.

 

Islam omarmen

In het AD worden je racistische uitlatingen jegens Hirsi Ali en dat je bij herhaling Berbers praat of eist dat je zus in die taal met je praat, niet benoemd. Wellicht vind je Berbers mooier klinken, dat kan. Het kan ook zo zijn dat je een vermoeden had afgeluisterd te worden en daarom niet in het Nederlands met haar wilde praten. Je bent in dat bewuste gesprek bijzonder verheugd te horen dat Hirsi Ali altijd alleen de apotheek binnenkomt. Een vreugde die lastig te plaatsen is wanneer je een brief wilde schrijven om haar uit te nodigen tot de islam. Dan is hoe zij zich door Den Haag begaf, alleen of met anderen, immers volstrekt irrelevant. Je vraagt of ze, de mensen van wie je adressen wilde hebben, medicijnen slikken en raadt je zus aan ‘daar’ (haar werk?) weg te gaan. Allemaal omdat je mensen schriftelijk wilde uitnodigen de islam te omarmen.

 

Je gelijk halen

Al jaren ben je bezig met het bijna verontwaardigd eisen dat anderen jouw onschuld erkennen. Via de media probeer je alsnog je gelijk te halen, nu dat langs de justitiële weg is mislukt. Dezelfde media die jou hiervoor ook alle ruimte bieden en aanslaan op jouw vermeende slachtofferschap of het idee van een damsel in distress die zij ridderlijk te hulp moeten schieten. Ik wilde dat Leah Sharibu zulke ridders te paard had die haar het vege lijf wilden redden. Veertien en ontvoerd en verkracht, al vijf jaar lang door terroristen, en geen haan die ernaar kraait. Goh zeg, jij moet wel heel goed zijn in wat je zelf jouw specialisatie noemt, radicalisering tegengaan, gezien alle hordes die men voor jou wel bereid is te nemen. Of heb jij een andere verklaring?

Lieve groet,

Sonja

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland, het land van tweede kansen, stapjes terug doen en een eindeloze terugtrekking voor invloeden van buitenaf. Geen wonder dat velen hier zo makkelijk misbruik van maken. Op deze wijze bestaat de Nederlander inderdaad niet.

Dino51
Dino51
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alle praatjes ten spijt kijk naar de wereld om ons heen. Iran degradeerd vrouwen tot keukenprinses zonder enige rechten en in Afganistan zien we niet anders. Hoe durft een Islamitische vrouw andere vrouwen uit te nodigen om onder zo’n regiem te gaan leven. Europa heeft dit in 1975 via het verdrag van Straatsburg al gefaciliteerd in ruil voor olie. 2022 zien we de ware aard van de Islam

Ben
Ben
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

Denk eerder dat je de ware aard bedoelt van de Nedelrandse maatschappij en de politek.

Steeds verder normen en waarden verlaten. Alles van buiten wordt boven alles gesteld waar de media podium geeft aan dit soort mensen. Waar alles dat niet links is gelijk als extreem en gevaarlijk wordt gezien.
Echter link en extreem links zels door de VVD goed wordt gepraat. Och wat dom van mij VVD is van rechts naar links over het midden verhuisd, logisch dat de VVD nu ook zo doet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

Ja, waarom gaat Soumaya Sahla niet naar Afghanistan? Daar heeft ze nu de gelegenheid om onder de zuiverste vorm van islam te leven.

Dwaalgast
Dwaalgast
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

@ Dino, ik geloof niet dat u de strekking van de “uitnodiging” helemaal hebt begrepen.

Peter Liemberg
Peter Liemberg
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen al op de voor iedereen met wat ‘Google skills’ na te speuren tijdlijn gaat dat Dawah smoesje onderuit, want de film ‘Submission’ van Ayaan & Theo ging op 29 augustus 2004 in première, Theo werd op 2 november 2004 vermoord en het ‘apothekersgesprek’ vond plaats op 19 juni 2005.

Je moet wel zo dement zijn als een oude Bolk om deze donkerbruine vlek aan het frisse groene blaadje niet op te merken.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter Liemberg

Ja, Bolkestein is volledig de weg kwijt.

Gerard
Gerard
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bizar dat deze ‘dame’ door (ex)politici die beter moeten weten geknuffeld werd en wordt. Zelfs de ultra brave Segers is er in gestonken. Zo ook would-be deskundoloog Van Kappen. En burgemeesteresse Halsema. Om er maar enkele te noemen. Nullomanoela’s als het om de islam en terrorisme gaat. Treurig dat deze lieden in/over het landsbestuur iets te zeggen hebben.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De CDA dacht dat er een gematigde westerse islam ontstaat. De VVD denkt dat islamitische terroristen vredesduiven worden. D66 steunt openlijk de Palestijnse terrorisme.
CU maakt voor alles een stap terug.
Met deze partijen plus Gl en PvdA mag Nederland opgeheven worden.
Vergeet het niet in maart als je gaat stemmen. Niet voor het klimaat maar voor Nederland is het 5 voor 12.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als je het zo achter elkaar zet, is het allemaal echt HEEL erg geworden met die kartelpartijen. Waarom benoemt Sigrid Kaag het gevaar van deze Soumaya niet?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Kaag is van hetzelfde kaliber.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik denk dat die twee elkaar aardig aanvullen.
Hoe kan zo een Soumaya in hemelsnaam in de politieke top terechtkomen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Moet u eens proberen.

Kee
Kee
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij Rutte zijn het meer stapjes geworden
Maar één deze dagen zal hij een misstap maken.
De vvd bestaat uit liegen fraude
Dus een terrorist kan er ook bij .
Het is toch al een foute club .

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De CDA dacht dat er een
gematigde westerse islam ontstaat.
De VVD denkt dat islamitische terroristen vredesduiven worden. D66 denkt niet eens en steunt openlijk de Palestijnse terrorisme.
CU maakt voor alles een
stap terug.
Wat een regering!

Denk eraan in maart. Wil je een verlenging van deze misstanden of wil je een verandering?

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Ni28
Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi geschreven. Het is precies zoals het er staat. Volgens de koran is de volgorde: dawah (uitnodiging), jizyah en uiteindelijk oorlog.
Aangezien de uitnodiging en de jizyah niet acceptabel zijn in onze cultuur, normen en waarden, wordt het altijd oorlog.
Dat is al zo sinds 632.
De Europese regering die multiculturalisme en globalisme uitdragen als oplossing voor alle problemen kunnen geen verandering brengen in de positie van moslims, want die zijn daar gewoon niet in geïnteresseerd.

els
els
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel Sonja voor deze verhelderende column. Het protest van Wilders betreffende haar aanwezigheid bij de VVD had ik gehoord, maar wat er daarna met haar gebeurd is, is mij ontgaan.
“…dat zowel jij als je zus over Hirsi Ali spreken als ‘die zwarte,’ dat ‘kankerwijf,’ ‘mongool’….”
Het is onbegrijpelijk dat mensen van zulk laag en verdacht allooi in regeringskringen worden opgenomen.
Met zulk tuig heb je geen Wet Verbod Politieke Partijen meer nodig en als het lukt Wilders te vermoorden zal Rutte in een persconferentie sorry zeggen en “meeleven met de nabestaanden”, om vervolgens weer tot de orde van de dag over te gaan.
Het wordt steeds gekker en gevaarlijker hier in Nederland.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Bolkestein wat knotsknettergek dat hij zich liet inpalmen door deze enge vrouw. Zijn familie moet hem tegen zichzelf beschermen.

John
John
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Och, je moet dat alles niet al te serieus nemen.

Als je goed kunt liegen , feiten verdraaien en geen herinnering meer aan iets hebben, dan is de VVD de partij voor jouw!!!

Als je daar en boven ook nog de democratie wil afschaffen, wees dan welkom bij D’66.

Wil je dat alles onder een christelijke noemer doen, wees dan welkom bij de CU.

Ben je een totale ras optimist, voor wie het glas altijd 1/2 vol is, in plaats van 1/2 leeg, wees dan welkom bij het CDA.
(kleine uitleg….CDA staat in de peilingen van 15 op 6 zetels)

Ik kijk h e l e m a a l nergens meer van op.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Terrorisme in de Tweede Kamer. Alweer een bewijs dat extreem radicalisme Rutte zo eigen is.

Die man heeft al zoveel op zijn geweten!

Cor
Cor
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas leven er veel figuren die zichzelf zo belangrijk en geweldig vinden en die een onnoemlijke dikke plaat voor hun hoofd hebben om maar enige inbeeldingsvermogen hebben om hun doen en laten te evalueren of te overdenken. Ik heb niet eens medelijden met dit soort figuren, ze zijn een gevaar voor de medemensen omdat ze onberekenbaar en niet te vertrouwen zijn. Het zijn ware recidivisten die het maar constant blijven herhalen wat hun ware missie is.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD heeft bewust of onbewust een keuze gemaakt. Aan de ene kant de mogelijkheid dat een aantal kamerleden van VVD- niet goed gezinde partijen zich nu fysiek meer bedreigd kunnen voelen dan daarvoor Daar tegenover kan het weer opnemen van Sahla in de VVD het goed doen bij de moslim-kiezer. Het laatste is gedaan.

Peter
Peter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

VVD is een partij van wegkijken ,en geen moraal,en als er een tegenstander functie elders moet is het altijd makkelijk als je mensen hebt die ermee bekend zijn hoe dit op een Professionele wijze opgelost kan worden .

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Griezelige vrouw, die Sumaya. Levensgevaarlijk. Die vrouw deugt niet.
Briefje van Jan had er gelukkig ook al een ‘briefje’ aan gewijd. Hij gelooft ook niet in de goede intenties van Soumaya. Nou, ik ook niet. Zeker ook niet na het lezen van de brief van Sonja. Goed dat je je rechtstreeks aan haar richt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige brief met een hoog amusementswaarde. Ik heb hier en daar hartelijk moeten lachen. Maar mensen die domme dingen geloven werken bij mij heel snel op de lachspieren. Ik weet het, dat mag niet. Iedereen moet kunnen geloven wat hij of zij wil. Maar dat wil niet zeggen dat je niet voorzichtig moet zijn met wat je geloofd. Platte aarde gelovers vragen er om.

De vraag is of het geloof van Soumaya Sahla sinds de ontwikkelingen met haar contact met de Hofstadgroep fundamenteel gewijzigd zijn. Zoals bijvoorbeeld terreur als methode om islam hier te implementeren.
Wel, geloof is iets raars. Je zul maar heel weinig mensen tegenkomen die spontaan volkomen tegengestelde zaken gaan geloven van hun oorspronkelijk geloof. Zoals bijvoorbeeld de platte aarde gelovers. Zij zullen consequent vol blijven houden dat de aarde plat is. Welk bewijs hen ook getoond wordt. Voor hun is dat makkelijk omdat er geen specifieke levenshouding verbonden is met hun geloof. Ik denk dat ze gewoon in het vliegtuig stappen om van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld te te reizen.

Anders ligt dat bij een religie. Een religie die specifieke rituelen van je eist om te laten zien dat je diep gelovig bent. Zoals bijvoorbeeld hoofddoekjes. En een heel specifieke man vrouw verhouding. Interessant is dat de islam een uitgebreid arsenaal heeft van dit soort rituelen. Bijvoorbeeld dat je mag liegen om de “ongelovigen” te misleiden.
Terreur is een toegestane tactiek.
Dat maakt het wel een beetje moeilijk. Bijvoorbeeld om Soumaya Sahla te geloven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik voeg er dus ten overvloede aan toe:
Wees voorzichtig met wat je geloofd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als er ook maar in de verste verte heel misschien een gevaar zou kunnen zijn, zou de VVD er alles aan moeten doen om deze figuur uit de werkomgeving van Wilders te houden.
Uit élke werkomgeving trouwens, want wie weet wat ze in haar schild voert.
De mond vol over veilige werkplekken, en dan dit!
Iemand die ook maar 1 vermeend verkeerd woord gebruikt wordt gecancelled, maar een bewezen dubbele agenda voerster wordt binnengehaald!
Ongelooflijk, en wederom iets waar we als NL massaal tegen in opstand zouden moeten komen.

Nyong
Nyong
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze bejaarde – door linkse spookrijders rechts-extreem benoemde – oude man had alle hoop als kind van twee culturen op een beter leven opgegeven. Het proces had jaren geleden reeds ingezet.
Hoe dát mogelijk is van die SS overschrijdt mijn verstandelijke vermogen.
Die opname van SS in de GVD is voor mij dan ook de duw in de rug staand aan de rand van de HEL. Het EINDE.

Alex Delarge
Alex Delarge
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Of heb jij een andere verklaring? Yep. Taqiyya.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Alex Delarge
AAA
AAA
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt voor het inhoudelijke schrijven.
En politici: alvast bedankt voor het verbieden van alle uitingen van mohammedanisme in de openbare ruimte.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x