Het morele en economische failliet van The Great Reset

WEF-ideeën stap voor stap door politici overgenomen

Al jaren lang werkt het Wereld Economisch Forum (WEF) aan een netwerk van organisaties en personen ‘die ertoe doen’ om The Great Reset te realiseren. Stukje bij beetje worden zelfs in ons eigen land de gevolgen daarvan zichtbaar. Zo is het maar de vraag of er in nieuwe steden voldoende parkeerplaatsen beschikbaar komen, waarmee autobezit wordt ontmoedigd. En Rabo-topvrouw Barbara Baarsma pleit voor een persoonlijk CO2-budget. Maar wie wil in zo’n wereld leven? Het morele en economische failliet van deze Nieuwe Wereldorde dient zich al aan, schrijft Alma van Hees.

Onlangs presenteerde minister Hugo de Jonge van Wonen plannen voor nieuwe steden. Want er is een groot woningtekort, vooral door de bevolkingsgroei die uitsluitend door asiel/immigratie wordt veroorzaakt. Dus er moeten heel veel woningen worden gebouwd. Maar hoe zit het met de parkeerplaatsen? Die kosten heel veel ruimte die er niet is. Neem dus liever de fiets, aldus het Nationaal Toekomstbeeld Fiets (2021) van het ministerie van Infrastructuur.

 

Parkeerruimte moet weg

Welke autobezitter wil in nieuwe steden met (te) weinig parkeerplaatsen wonen? Niet de cv-monteur, de klusjesman, de aannemer, de timmerman, de stukadoor of de behanger. Want zij hebben allemaal (zwaar) gereedschap nodig en materiaal dat niet op de fiets te vervoeren valt. Ook niet de tweeverdieners met twee auto’s, die op weg naar hun werk of terugkomend hun kinderen bij de opvang ophalen, ondertussen nog snel wat boodschappen in hun achterbak ladend. Noch de wijkverpleegsters en de thuiszorg, die zich van de ene naar de andere afspraak moeten haasten. Komen er voor elektrische auto’s wel voldoende parkeerplaatsen en laadpalen? O nee, dat kan niet, want door de ‘groene’ wiebelstroom is het elektriciteitsnet al zo overbelast dat op veel plaatsen geen nieuwe aansluitingen meer mogelijk zijn.

 

Niet-werkenden

Zulke nieuwe steden worden dus woongebieden waar overwegend niet-werkende mensen zullen gaan wonen. Mensen met een uitkering, gepensioneerden en studenten. Met zo’n eenzijdige bevolkingssamenstelling zijn dergelijke steden al bij voorbaat ten dode opgeschreven. Want voor een levensvatbare en bloeiende stad zijn werkenden een noodzakelijke voorwaarde. Voor de middenstand, de horeca en het uitgaansleven, om maar wat te noemen. Werkenden en kapitaalkrachtige burgers zijn onmisbaar, anders bloedt het stadsleven dood.

 

Ontmoedigen autobezit

Het ontmoedigen van autobezit is ook een streven van het Wereld Economisch Forum (WEF). Klaus Schwab als oprichter en baas, sprak zich onlangs ook uit tegen het privé-autobezit. Want auto’s zijn heel slecht voor de planeet. En u weet toch wel dat een auto in Engeland gemiddeld maar vier procent van de tijd gebruikt wordt? Wat een verspilling. Dus moet iedereen zijn of haar auto verkopen en op deelauto’s overstappen of gaan lopen.

In 2020 schreef ik een artikel over de Great Reset-plannen van het WEF om privébezit af te schaffen. “You’ll own nothing and you will be happy.”

Ach, overdrijf niet zo, luidden heel wat reacties. Dit mogelijke toekomstperspectief, waarin je niets meer bezit maar alles deelt of huurt, is maar een denkoefening uit 2016 van WEF-lid Ida Auken, een Deense politica voor de Sociaal Democraten. Wat moet je daar voor waarde aan hechten? En bovendien: het WEF is slechts een praatclubje van gelijkgestemde zielen. Zij kunnen dit spoor niet inzetten zonder instemming van onze op democratie gebaseerde samenleving, waarin toch altijd eerst de bevolking wordt geraadpleegd.

Dat ‘raadplegen’ over minder parkeerplaatsen in nieuwe woongebieden is duidelijk overgeslagen. En die ‘denkoefening’ van het WEF heeft inmiddels – stap voor stap, bijna ongemerkt – vorm gekregen in de overheidsplannen.

 

Lofzang op biologische landbouw

Vorig jaar schreef ik een artikel over het ondoordachte landbouwbeleid van de EU, gepromoot door Frans Timmermans met zijn Fork to Farm-plannen. Een enthousiaste lofzang op de biologische landbouw, die, hoe sympathiek ook, voor veel meer landgebruik en veel minder opbrengsten zorgt, dus hogere voedselprijzen. Bovendien behelzen deze plannen een strijd tegen de reguliere landbouwbedrijven en het fors terugdringen van de veeteelt – want iedereen moet immers vegetariër worden.

Inmiddels is het gevecht hierover in volle hevigheid losgebarsten. De boeren laten zich niet zomaar onteigenen vanwege onduidelijk en ook onwettig stikstofbeleid, waarover nooit met hen – laat staan met de samenleving – is gesproken.

 

Burger moet inleveren

Vorig jaar schreef ik ook een artikel met als kop: “De Great Reset is alleen voor de elites goed”. Want het is natuurlijk allemaal mooi en aardig en doordrenkt van eindeloos veel goede doelen, maar niet de elites spannen zich – met hun jachten, vliegtuigen en aardse paradijzen – in voor een betere wereld. Dat is aan de burger, die op allerlei gebieden moet inleveren. Van korter douchen tot niet meer vliegen, van auto weg tot barbecue in de ban.

Die elite liet onlangs weer van zich horen in de persoon van (WEF-lid) Barbara Baarsma. Zij hield een pleidooi voor het invoeren van een CO2-budget.

 

Baarsma’s CO2-budget

Niet verrassend, zij is inmiddels CEO van de Rabo Carbon bank die heel veel verdienmogelijkheden ziet in het verhandelen van CO2-rechten, voor boeren en voor burgers. De Rabo experimenteert al met een app die iedereen inzicht geeft in de CO2-uitstoot, door hun aankopen veroorzaakt. Andere spelers, onder wie het Zweedse Mastercardbedrijf Doconomie  en Visa wereldwijd, gingen hen al voor. ‘Denkoefeningen’? Wat is die klimaatstrijd tegen de CO2-uitstoot toch een heerlijk verdienmodel.

Barbara Baarsma heeft heel wat CO2-budget nodig vanwege haar royale levensstijl. Geen probleem, dan koopt ze die toch van minder bedeelde burgers die zich niet kunnen permitteren om een vliegreis te boeken? En die krijgen daar weer geld voor. Iedereen blij. Dat dat vermeende CO2-probleem hiermee echt niet wordt bedwongen doet blijkbaar niet terzake. Gaat Barbara minder vliegen als ze CO2-vliegrechten van niet-vliegers koopt?

 

Digitale euro

Terzijde: deze geplande digitale totalitaire CO2-controlestaat mislukt jammerlijk als burgers weer overschakelen naar contant geld. Maar daarop is ook door de EU de aanval ingezet, want contant geld is besmet met het coronavirus en het ene na het andere pinautomaat verdwijnt, net als de bankfilialen. De toekomst is aan de digitale euro, vindt Brussel.

 

WEF-ideeën overgenomen

Zo zien we stap voor stap de Nieuwe Wereldorde vorm krijgen, een nieuwe wereld die bepaald wordt door klimaatactivisme en de Great Reset- of Build Back Better-ideeën van het WEF. Het WEF werkt zo’n beetje met elke grote organisatie, NGO of bedrijf samen. Zoals met de VN, waarmee samenwerking is afgesproken gericht op zes onderwerpen: het financieren van de Agenda 2030, klimaatverandering, gezondheid, digitale samenwerking, gendergelijkheid en educatie/vaardigheden.

De grootste bedrijven ter wereld zijn partners van het WEF: olie (Saudi Aramco, Shell, Chevron, BP), voedsel (Unilever, Coca-Cola, Nestlé), technologie (Facebook, Google, Amazon, Microsoft, Apple) en farmacie (AstraZeneca, Pfizer, Moderna). En de banken natuurlijk. Climate Action Infrastructure for Sustainable Finance meldt vol overtuiging dat de financiële industrie een centrale rol speelt in het gevecht tegen klimaatverandering. “We provide banks and financial institutions with the digital infrastructure for green finance”, aldus softwarebedrijf Ecolytic. Toe maar…

 

Nieuwe Wereldorde

Allemaal delen ze het streven naar een Nieuwe Wereldorde, een ‘groen’, duurzaam en klimaatneutraal Utopia. Eigenlijk zijn al die clubs qua ideologie inwisselbaar geworden, tot en met het Internationale Energie Agentschap (IEA). Dat vertelt aan landen dat zij de hoeveelheid brandstof aan huishoudens moeten verminderen en mensen moeten overhalen hun auto weg te doen om de consumptie te verlagen. Hun ene mooie doel vermengt zich naadloos met het andere totdat al hun mooie doelen zo langzamerhand één grote ‘progressieve’ hutspot zijn geworden, zoals onlangs op ongeëvenaarde wijze werd geïllustreerd door Milieudefensie.

 

Mond houden

Het klinkt allemaal prachtig en sustainable, vol liefde voor de planeet en voor de mensen. Maar in de praktijk betekent het vooral: You’ll own nothing and you will be happy. Eigenlijk: you must be happy, en verder je mond houden natuurlijk.

Zo gebeurt er van alles bijna ongemerkt en we laten het ons overkomen. Alleen de boeren protesteren en kondigen hardere acties aan. De rest zwijgt omdat ze er nog geen last van hebben. En degenen, bij wie inmiddels het water tot de lippen staat, steken al hun energie in het gevecht om te kunnen overleven. Verhuizen naar een kleiner huis of schaffen een petroleumkachel aan. Tot zover dat happy.

 

Failliet van de wereld

Het morele en economische failliet van de nieuwe utopische klimaatneutrale WEF-wereld, al decennia lang geïnspireerd door de klimaatactivisten, dient zich aan. Een moreel failliet, omdat steeds duidelijker blijkt dat de elite zelf in luxe wil blijven leven en alle inspanningen ‘voor een beter klimaat’ van de gewone burgers verwacht, aan wie zij zich niets gelegen laten liggen. Economisch, omdat het ‘groene’ ideaal’ onhaalbaar, maar vooral onbetaalbaar blijkt voor de gewone mensen.

Hoe lang zal het duren voordat dit broze, onrealistische en elitaire toekomstbeeld in scherven uiteenspat? Tot de herfst misschien, wanneer de energierekeningen voor grote groepen mensen helemaal niet meer te betalen zijn en nog meer mensen van de voedselbank afhankelijk worden? En er een enorme woede uitbarst?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
66 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp niet zo goed waarom het erg is dat een auto maar 4 % van de tijd rijdt. Ze zijn na 2030 allemaal elektrisch, dus dan is hun footprint toch koolstofneutraal geworden?
Het gaat er denk ik meer om dat een auto rijdt wanneer en waarheen de eigenaar wil en dus een uitdrukking van de individuele wil is. Terwijl het gebruik van openbaar vervoer een zekere mate van conformisme oplegt aan mensen.
Maar erger is dat dit hele idee van de toekomstige samenleving een fundamentele denkfout bevat. Als energie veel duurder wordt, zal ook openbaar vervoer onbetaalbaar worden voor veel mensen. De afnemende mobiliteit zal de consumptie sterk afremmen in allerlei gebieden: vakanties, uit eten, dagje uit naar strand. Die consumptie hoeft dus niet meer geproduceerd te worden en dat betekent werkloosheid. Werktijdverkorting (in Frankrijk geprobeerd) lost niets op, omdat ook dat een verkapte kostprijsverhoging betekent.
Er ontstaat een economische crisis met waarschijnlijk afwisselend inflatie en deflatie.
Tot dusver gaan veel mensen er kennelijk van uit dat de huidige leefkwaliteit gehandhaafd zal blijven in een duurzame economie. Ik voorzie dat ze bedrogen uit zullen komen.
Tenslotte wil ik nog opmerken, dat de globalisten al tientallen jaren bezig zijn met het opleggen van dit beleid en dat het wonderlijk is dat zoveel mensen blijmoedig stemmen op partijen die het voornemen hebben om de kwaliteit van leven van miljoenen te vernietigen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is altijd een vraag van economie. een investering moet meer opbrengen dan wat er in is gestoken. Dat is een absolute wet.
Consumeren kun je net zo lang doen tot het geld op is.
Wat doe je als het geld op is?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het WEF verhaal is utopie die nooit werkelijkheid kan worden maar het kan ons voor tientallen jaren in enorme problemen brengen net als het met de oude communisme het geval was resulterend in totale afbraak. Een mensenleven is te kort voor dit soort fratsen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ter aanvulling: ongeveer 80 % van alle energie in Nederland wordt verbruikt door industrie, handel, transport, landbouw. De resterende 20 % dus door huishoudens en daarvan 16 % voor verwarming. Blijft 4 % over voor wassen, douchen, radio, tv, enz.
Wie denkt hier makkelijk 15 % van te kunnen inleveren moet maar eens uitleggen hoe.
15 % is heel veel en is niet haalbaar door de verwarming 1 of 2 graden lager te zetten, door de helft minder lang te douchen. Het betekent echt dat hele industrietakken op halve kracht moeten gaan draaien. Met alle gevolgen van dien voor productiviteit, werkgelegenheid en inkomen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zeer goede aanvulling, Andre.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We worden gewoon wat 40 jaar geleden een derde wereldland genoemd werd. Steden met grote groepen mensen die zich niet meer zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien, zware criminaliteit, er is geen economie meer en totale overbevolking.
Het blauw wit rood gaat de vlag worden van dat nieuwe land want het originele Nederland bestaat niet meer. Het nieuwe normaal.

Als iemand denkt te weten hoe we hieraan kunnen ontkomen hou ik me aanbevolen.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik heb de oplossing ook niet,maar je zult toch ergens moeten beginnen.Waarom roept Wilders zijn achterban niet op tot een massaal protest bij het Binnenhof?Waarom is dit volk de straat niet op te krijgen?Ca 18 miljoen inwoners:dan moeten er toch een paar miljoen van op de been zijn te krijgen om het Binnenhof leeg te vegen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Volgens mij gaat er een reset komen, alleen niet zoals zij dat willen.
Ze denken er controle over te hebben. Ik denk dat het totale chaos gaat worden.
Je ziet ze eigenlijk met de tijd steeds meer controle verliezen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zij proberen voor te doen alsof ze alles onder controle hebben. Ik denk dat dit al een tijdje niet meer het geval is. Een gierende inflatie, een machteloze ECB, sancties die de eigen bevolking harder treffen dan de Russen en ga zo maar eentijdje door..

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En zij roepen, ja, maar wilden die reset.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Weet u zeker dat het geen onderdeel van het plan is? Iedereen arm + iedereen angstig = iedereen kneedbaar. Een hongerige koude hond is heel blij met een insectenburger.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Het plan is de bevolking tot iedere prijs rustig te houden.
Let gewoon scherp op wat de officiele media naar buiten brengen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Zolang er meer slapers en deugers zijn en de politie de wapenstok gretig hanteert, ga ik (nog) niet vooraan staan bij demonstraties. Wil zo lang het kan nog enig plezier in mijn leven hebben en met stenen door je ruiten en collegae die je met de nek aankijken als je ervoor uitkomt dat je PVV of FvD stemt en tegen immigratie bent, is het een stuk minder aangenaam. Vermoedelijk zijn er meer die er net zo over denken als ik. Zolang we ons niet verenigen kunnen we geen vuist maken. Voor die noodzakelijke saamhorigheid moeten we het een stuk slechter krijgen. We hoeven daar overigens niet lang meer op te wachten, vermoed ik.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ja Realist, zo staan wij er ook in. Wij zijn (ook gezien onze leeftijd) geen vooroploper bij protesten, maar ik steun het wel. Voor het eerst in mijn leven was ik lid van een politieke partij geworden (FvD) Veel onderschrijf ik nog wel, maar lidmaatschap opgezegd omdat Thierry toch niet in staat bleek de boel bij elkaar te houden. Helaas.
BBB sta ik achter, Pieter sta ik achter. De SP van Renske sta ik achter, JA21 sta ik achter. Geert Wilders uiteraard ook. Die moeten echt nu een eenheid proberen te vormen met zijn allen.

Rianne
Rianne
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Precies dat! Het moet kennelijk voor de burgers persoonlijk een stuk erger worden willen ze in beweging komen. Ze moeten echt persoonlijk worden geraakt. Bezittingen afgepakt. En hopelijk komen ze dan van hun stoel. We hebben de massa nodig. Een paar honderdduizend man/vrouw naar het hol van de leeuw en die psycho’s aan hun jasje/pakje eruit zetten. Wie denken zij wel te zijn zeg? Dan ben ik erbij, eerder niet. En nee blijven zeggen, volhouden. Ze hebben ons nodig om hun plannen te laten slagen. En wat jij zegt @Realist 1966 verenigen is daarbij de sleutel. Ze moeten weten met hoeveel we zijn en dat we woedend zijn. Dat vrezen ze.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Liefst met giertank, valt rest van Rutte IV niet te ruiken

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

daarom dat nu gerestaureerd wordt, er zit geen kip meer

Henk
Henk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, ik gok ook op de herfst. Als er ineens tienduizenden of nog véél meer mensen in diepe diepe schulden verzeild raken, niet meer te eten hebben, en hun huis uitgezet worden vanwege huurschuld dan MOET de bom toch een keer barsten.

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Ik leef nu in de herfst van mijn bestaan, dat ik tot mijn einde kleurrijk wil houden.
Maar er is een uitdrukking met kleur, die op mij en ons van toepassing zal zijn.
Wij staan er geKLEURd op. met de dood voor ogen

Toen werd ook beweerd ” Waar een wil is is een weg”
Nu echter omgekeerd ., maar er WAS een WIL en er WAS een WEG.”
Die WIL is Foetsie die is WEG.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De apocalyptische wereld van sci-fi verhalen en films komt steeds dichterbij. De regisseur Klaus Schwab heeft zich goed laten inspireren. Zijn nieuwe orde waar niemand wat bezit en daardoor gelukkig moet zijn zal een ordinaire dictatuur worden waar een kleine elite de enorme arme massa die geen middelen bezit zal onderdrukken al dan niet met behulp van A. I. De tendensen merken wij nu al door de zeggenschap van het volk telkens te verminderen. Communisme 2.0. De ultieme complot op aarde uitgevoerd door de WEF sekte.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

DE EU staat op springen, economisch en politiek. Benieuwd hoe het straks met de energievoorziening zal gaan.
Zoals vroeger de USSR uit elkaar viel, zie ik straks de EU uit elkaar vallen.

En inderdaad, ze zijn er zelf verantwoordelijk voor, alleen denk ik niet dat ze de gevolgen kunnen dragen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De kans dat deze EU uit elkaar spat wordt steeds groter. Daarom zal Brussel nog de teugels extra strakker trekken. Hun natuurlijke reactie om de val te vertragen. Maar dit kan niet straffeloos aanhouden in een democratie. Dit moet barsten.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Eigenlijk hoop ik daar een beetje op. Misschien schudt het meer mensen wakker.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk ook dat hoe harder de maatregelen hoe eerder men wakker wordt.

Meine
Meine
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Niet gezien trailer veelbelovend. Zelf hou ik nog steeds als voorbeeld The Invasion of the Body Snatchers. De totale overname.

JooJootje
JooJootje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De great reset is niets anders dan de door de elite gewenste terugkeer van de feodale wereld, en wij vrije burgers zijn hun lijfeigenen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  JooJootje

ja, dat is precies wat het is. Eerst moesten wij met geweld scholing krijgen. Ze hadden ons beter dom kunnen laten…………… Want nu worden we teruggeworpen in het feodale systeem.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan geen toeval zijn dat al die grote bedrijven, ngo’s en regeringen, allemaal dezelfde visie hebben, dezelfde doelen hebben en dezelfde maatregelen nemen. Dat riekt naar een overstijgende factor.

Deze week nog vond de VN (1 van de grote spelers in dit verhaal met hun 17 SDG’s) het nodig om de oorlog te verklaren aan “gevaarlijke” complottheorieën. Nee, er is geen wereldelite, geen complot, geen kwade Soros en Rothschild. Uw regering is betrouwbaar en heeft het beste met u voor, en iedereen die iets anders beweert dient u (digitaal) aan te geven. De media zijn onafhankelijk en kunt u op hun blauwe ogen geloven
Move along, nothing to see here…

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We leven inderdaad in een dystopisch roman, de machthebbers denken dat de bevolking bestaat uit de hielenlikkers waarmee zij dagelijks te maken hebben.

De internationale bedrijven weten beter, aansluiten en er aan verdienen. Microsoft, Google etc. die hun data bedrijven willen koelen met zoveel drinkwater (dat genoeg is voor 25.000 huishoudens) dat het klootjesvolk maar vijf minuten mag douchen en geen tuintje besproeien. De CEO van Nestlé is al jaren bezig om te zorgen dat drinkwater geen eerste levensbehoefte meer is om zijn dure bronwater aan de man te brengen.

Ik hoop dat dit boos opzet is van de machthebbers, want als zij geloven wat zij zeggen en schrijven is het nog veel erger, dan zijn zij dom en weten niet dat er chaos en heel veel criminaliteit ontstaat en kleine bendes (lees: primitieve warlords) het voor het zeggen krijgen.

cereusmonstruosus
cereusmonstruosus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben te maken met een dictatoriale elite die de gewone burger tot lijfeigene maakt. Doormiddel van hypotheken en andere schulden worden mensen geintimideert, je wilt immers niet uit je huis gezet worden, de meeste mensen zitten al in de rattenval. De rechten van burgers worden steeds meer ondermijnt. Onze kinderen hebben geen kans meer op de woningmarkt, mensen raken compleet in de schulden, uitzichtloos, dus ik kan me voorstellen dat we op een confrontatie met de zittende dictatoren af stevenen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  cereusmonstruosus

Ik ben blij dat ik oud ben.
Ik heb te doen met mijn Kinderen en kleinkinderen die als een robot moeten gaan leven.
Verschrikkelijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk oprecht dat onze overheid uiterst nerveus is over de reacties vanuit de bevolking. Er is geen enkel precedent over hoe deze reacties zullen zijn. Ze vertrouwt daarom volledig op de media.
De media komen hierdoor in een spagaat terecht omdat ze de burgers ook moeten informeren over de woonlasten, de energieprijzen, de inflatie , de migratie zoals de problemen bij de AZC`s, de sancties de boerenacties en noem maar op. Er mag bij deze opsomming geen enkele radicale kritiek vallen op die overheid.

De vraag is hoe lang ze dat gaan volhouden omdat de situatie met de dag kritischer wordt. Lees net dat de prijzen in de supermarkt bijna 19 % gestegen zijn

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, hier gaat het om, de plannen van oa het WEF, die moeten leiden tot een soort slavernij 2.0. Hun huisfilosoof, Yuval Harari, vraagt zich hardop af wat er moet gebeuren met al die nutteloze eters – ze gaan ervan uit dat de productie van goederen zal plaatsvinden via nanotechnologische fabriekjes – voorlopig is de verwachting dat ze worden zoetgehouden met videospelletjes (hallo metaverse) en drugs, seks misschien ook. Onze elites zijn dus helemaal ondergedompeld in een sci-fi modus waarvan niemand met zekerheid kan zeggen of die gaat plaatsvinden. Misschien toch maar een keer heroverwegen hoe graag je bestuurd wilt worden.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik zal de link hier maar even plaatsen. https://renaissanceinstituut.nl/artikel/de-wef-papers-de-betrekkingen-tussen-de-nederlandse-overheid-en-het-world-economic-forum

Het is een onderzoekje van het Renaissance instituut van het FvD – ik weet dat ze hier minder populair zijn – waar zij, op basis van WOB-documenten, een beeld trachten te vormen van de relatie tussen het WEF en de Nederlandse overheid. Al snel wordt duidelijk dat de banden innig zijn, ofschoon het moeilijk is concrete beleidspunten waar te nemen tussen het woud van globalistische managementspeak. Met democratie in de zin van volksvertegenwoordiging heeft het in ieder geval weinig te maken, wel met een pas de deux, of meer een pas de beaucoup tussen diverse overheden en grote internationale spelers.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ooit was er het benul dat waar verandering nodig was, waar gebouwd of afgebroken moest worden, er helder geformuleerde plannen en een infrastructuur nodig waren om die verandering te bewerkstelligen. De elites die het op het moment blijkbaar voor het zeggen hebben behalve weinig historisch benul ook geen praktisch benul. Ze hebben ideeën zonder enige kennis van praktische implicaties. Hoe komt het dat juist dit soort mensen in het centrum van de macht fungeren.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ooit hadden we de (grote) bedrijven,maak industrie. Die brachten ook nog goeie dingen. Scholing een structuur in vele levens. Een gezonde arbeider is een goed arbeider. De vertegenwoordigers van deze sector hadden veel invloed.
Nu worden we geregeerd door linke Loetjes en ritselaars

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zouden de migranten van nu ingelicht zijn over de toekomst plannen? Het wordt nog steeds drukker aan de grens dus waarschijnlijk niet.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

nee die denken nog het Walhalla binnen te wandelen waar alles voor je gedaan wordt, gratis.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het lijkt op moment de enige kans om dingen om te draaien. Maar zolang worden zij onderhouden van onze geld.

Wil
Wil
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Waarschijnlijk wel, deze zijn nodig om er allerlei onzin doorheen te drukken.
Anders werd er wel gezegd “vol is vol”
Nu speelt het kinderliedje van “er kan nog meer bij”

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Zij houden zich waarschijnlijk aan berekeningen van onzinnige modellen zoals met klimaat. De modellen zeggen dat het zo een mooie nieuwe wereld wordt. En zij bepalen wat het volk wenst.

Marcel
Marcel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze laten ze komen om voor de toekomst kiezers te hebben. Immers, een groep mensen die je alles gratis geeft zal immer op je blijven stemmen. Op deze manier polariseert het hele politieke landschap en kan je sowieso niet meer spreken van democratie, eerder van massale omkoperij.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marcel

Eindeloze aanvoer van de onderkant van de maatschappij zal op termijn een onderontwikkeld land opleveren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

de Nederlandse overheid wil gemeentes gaan verplichten om asielzoekers op te vangen. Meer mensen zullen dus geconfronteerd worden met hoe de overheid haar eigen burgers behandeld. Dit gaat gewoon onrust teweegbrengen.
Ik zie het aantal asielzoekers niet minder worden, dus…

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Weet jij AvH wie het hoofd is van de Gemeente. ?
Juist, ca 80% van de door de kroon benoemde Burgemeesters, stemt op partijen die tot het Rutte Kartel behoren en die Burgemeesters willen graag, nog een of twee trede op de ladder omhoog klimmen voor hun pensionering, de bestuursfuncties na hun burgemeestersambt spelen ook een zeer vooraanstaande rol.
Burgemeesters zijn de lakeien van de Oranjes.
Goed zo Wim, graag gedaan Max.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ja. Alma goed verwoord. Die Barbara Baarsma staat goed symbool voor hoe de zelfbenoemde elite denkt. Men heeft lak aan de ‘gewone ‘ burger. Daar staan labbekakken als mw Baarsma boven (denkt ze zelf, dan he)
Frans Timmermans is ook een hatelijk ventje.
Mijn auto is mijn zelfstandigheid. Wij wonen in een dorp met simpel OV. En hoe moet ik mijn boodschappen doen in de winter? Als er sneeuw ligt kan ik niet fietsen als 60 plusser. Tenzij de elite graag heeft dat ik dood val. Misschien is dat de bedoeling. Dat veel mensen zelfmoord plegen of verongelukken, zodat de ‘elite’ meer ruimte heeft.

Rene Pascal van Poorten
Rene Pascal van Poorten
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een hele mooie analyse. Ik gebruik hierbij het bekende spreekwoord: de weg naar de hel is geplaveid vol goede bedoelingen.

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het doet me goed dat steeds meer journalisten e.a. zich openlijk spreken over de Great Reset (WEF), wat volgens de definitie van onze minister-president een clubje is die de hotelkosten betaalt.

Meine
Meine
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het toilet wordt minder dan 4% van de tijd gebruikt…..

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Goede opmerking. Hetzelfde geldt voor de douche. De volgende stap in de collectiveringsplannen van onze regering zal dus zijn om – als die 20.000 boeren eindelijk weggepest zijn – om in de beschikbaar gekomen ruimte een geheel nieuw huizenproject neer te zetten.
Huizen zonder water aansluiting. Douchen, toiletgebruik, water halen voor koken doe je in collectieve sanitairblokken net als op de camping. Elk huizenblok krijgt er een. Uiteraard gaat dit aangeprezen worden als ecologisch verantwoord en duurzaam en in het belang van de kinderen en het klimaat enzovoort. En natuurlijk goed voor de sociale contacten.
Ceaucescu en Mao hadden soortgelijke maatregelen.
Het is dus waarschijnlijk echt waar dat de geschiedenis zich herhaalt. Linkse mensen kunnen het weten, want die kijken altijd naar wat hun linkse leiders in het verleden hebben gedaan en volgen dat na.

Caroline
Caroline
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

smart cIties…met collectieve voorzieningen…worden al uit de grond gestampt, o.a. In Amsterdam, Geen aansluiting voor een wasmachine, maar een collectieve wasruimte. In beleidsstukken is al terug te vinden dat toilet en douche collectief kunnen in sociale woningbouw. En steeds een stap verder: het hele MKB doelbewustwegggevaagd: uw voedsel komt uit de Foodhubs. En als uw zich aan de vele regels houdt die al in ontwikkeling zijn, van jaarlijkse prikken tot verplicht vrijwilligerswerk, kunt u uw bestaan nog een beetje upgraden. The Great Reset is voor U..niet voor degenen die het ontwikkelen.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het schandalige is dat de bemoeienis van het WEF totaal stiekem is gegaan, wij als volk hebben daar niet voor kunnen kiezen en dus ook niet tegen kunnen zijn.
Ik vind dat elke bewindspersoon die bindingen heeft met het WEF die moet verbreken of moet vertrekken als bewindspersoon en als dat dat niet doen ontslaan.
De chaos in Nederland is zo immens dat ze niet weten hoe dit aan te pakken en dat krijg je als je, zoals Rutte “koploper”wil zijn in van alles dan zit je kop ook eerder in de strop.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk wordt het gewoon oorlog tussen de middenklasse/MKB en elite/grootkapitaal. Die laatste bindt de onderklasse aan zich met uitkeringen of basisinkomens. Zodat de elite getalsmatig even groot of groter wordt dan de middenklasse. Zie de democratische partij in de VS waar paupers en de echt rijken op stemmen. Zou normaliter ondenkbaar zijn.

De crux om het WEF-ideaal te breken is een revolte van de middenklasse. De vraag is in welke vorm dat zou moeten.

Jozef van Els
Jozef van Els
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hallo Alma, ik heb je artikel gelezen en vraag me af waarom de WEF en jij als commentatrice het niet hebben over het werkelijke probleem van de komende decennia nl de overbevolking. Onze aarde telt dan 10 miljard mensen terwijl er gelet op het einde van het olie tijdperk plaats is voor Max een miljard! Iedere politicus, kortetermijndenkend als ze zijn, vermijdt dit probleem, maar vroeg of laat zal het moeten! Graag je reactie hierop!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jozef van Els

Het antwoord hierop is eenvoudig. De VN hebben jaren geleden bevolkingsconferenties gehouden. De ‘rijke’ landen zagen na 1960 het aantal geboorten snel zakken tot onder de 2,1 – de zogenaamde vervangingsfactor waarbij de omvang van een populatie stabiel blijft. De bevolking van de rijke landen neemt dus sinds ongeveer 1965 af (zonder immigratie).
De VN wilde hetzelfde bereiken in de ‘arme’ landen. Die weigerden daaraan mee te werken. De laatste bevolkingsconferentie werd gehouden in Caïro in 1994 en de onwil van de Afrikaanse landen om te doen aan gezinsplanning was zo groot dat de VN besloot om te stoppen met bevolkingsconferenties.
Let wel: de huidige groei van 60 miljoen per jaar wordt grotendeels gerealiseerd in subsahara Afrika (40 miljoen), de rest in de moslim landen ( het gebied van Marokko tot Afghanistan). Ook in Oost-Azië en Zuid Amerika zit men inmiddels op of onder de vervangingsfactor.
In China zit men zelfs zo ver onder de vervangingsfactor (1,3 kind per vrouw) dat de bevolking daar de komende generaties razendsnel zal krimpen. Overigens zitten Spanje, Bulgarije en Italië in hetzelfde schuitje. Deze bevolkingen zullen over 200 jaar bijna helemaal verdwenen zijn. In plaats daarvan zullen daar andere mensen wonen.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Alleen, het doortrekken van trends stopt op enig moment. Verder is er helemaal geen overbevolking. Dat wordt je aangepraat sinds de Club van Rome. Tot voor kort kon je de hele wereld, echt iedereen, in Texas plaatsen. Tegenwoordig is er iets meer nodig. Als we allemaal in Australië gaan wonen hebben we ieder iets van 100 vierkante meter per persoon. De rest van de planeet is dan leeg. Welke overbevolking? Bovendien begint ook in de derde wereld de bevolkingsgroei af te nemen. Veel kinderen krijgen is een voortplantingsstrategie die met name plaatsvindt gedurende onzekere tijden. Als er meer zekerheid is kiezen ouders voor minder kinderen waar ze meer aandacht en meer geld aan kunnen besteden omdat de kans gering is dat ze onverwachts vroegtijdig zullen sterven. Het wordt de r-strategie versus de k-strategie genoemd. Niet bang laten maken door de overheid. Niet voor covid, niet voor het klimaat, niet voor Poetin en niet voor overbevolking en uitputtende grondstoffen. We kunnen zo overstappen op nucleaire energie en andere energiebronnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Dus de hele wereldbevolking past in Australie en heeft iedereen 100 vierkante meter?
Ik denk dat ik gillend gek zou worden. Hoe zit het met de mensen in het midden? Hoe moeten die zich verplaatsen. Waar moeten ze werken of naar school gaan? Ik hoop dat u zelf de gekte van dat beeld inziet.
Overigens denk ik dat er toch niet zo veel meer overschiet. Je kunt alleen wonen in de bewoonbare gebieden. Woestijnen en bergen vallen al uit. We kunnen nog wel flink wat regenwoud kappen voor extra plek.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is maar een voorbeeld om aan te geven dat er geen overbevolking is als je 7 miljard mensen in Texas alleen kwijt kunt en iedereen (dus ook kinderen) 92 vierkante meter leefruimte geeft. Ja, er is geen rekening gehouden met wegen, supermarkten e.d. Er is evenmin rekening gehouden met hoogbouw zodat je er veel meer kwijt kunt per 100 vierkante meter.

Je kunt er ook voor kiezen om dit eenvoudige rekensommetje niet te willen snappen, dan mag je heel blij zijn met de globalisten die iedereen in megacities gaan proppen waar ze insecten mogen eten en groentes uit AI-gestuurde verticale tuinen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

1) Ja het doortrekken van trends stopt, alleen niemand weet wanneer. Het huidige patroon werd al rond 1930 voorspeld door specialisten van de VN. Daaruit blijkt toch wel dat trends een taai leven hebben.
2) ik heb het woord overbevolking niet genoemd.
3) de vergelijking met Texas ken ik . Dan heeft elke bewoner 1 m 2 net genoeg om te staan. Lijkt me niet heel prettig.
4) de bevolkingsconferenties van de VN werden o.a. georganiseerd vanuit de visie dat gezinsplanning een snellere weg is naar meer welvaart dan andere wegen, omdat het de aanbodkant op de arbeidsmarkt verandert. Ook in Afrika is de gemiddelde levensverwachting al ver boven de 60 gestegen, dus onzekerheid over de lengte van het leven is niet meer een belangrijke factor. Het is eerder andersom: omdat er zoveel relatief hoog opgeleide jongeren in Afrika zijn die niets met hun opleiding kunnen doen omdat voor elke baan er 300 kandidaten zijn (in veel landen is meer dan de helft van de bevolking jonger dan 15 jaar), dat meisjes besluiten dan maar te trouwen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

van 45 miljoen naar ruim 180 miljoen in 50 jaar.
Zucht.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik lees veel fouten. in je antwoord: https://www.youtube.com/watch?v=vZVOU5bfHrM&t=4s

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees

Of een land overbevolkt is heeft te maken met het ontwikkelingsniveau van haar bevolking. Verantwoordelijke mensen maken de keus of, en hoeveel kinderen ze nemen. We zien dat bijvoorbeeld in Nederland. Migratie is hier verantwoordelijk voor de bevolkingstoename, een keus van onze overheid.

Tim
Tim
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed stuk weer. Zoals altijd op opniez.

66
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x