De Great Reset is alleen voor de elites goed

Duurzaam Utopia voor machtigen en miljardairs

De covid-pandemie biedt unieke kansen om de nieuwe wereldorde in de vorm van The Great Reset versneld te realiseren, stelt Klaus Schwab van het World Economic Forum. Dat resetten is op allerlei terreinen al volop gaande onder de hoede van de EU, VN en NGO’s. Maar wie worden er eigenlijk beter van die Great Reset? Het volk: you’ll own nothing, and you’ll be happy? Nee, vooral The Great Elite spint er garen bij. De gewone burger wordt op kosten gejaagd en heeft geen enkele inspraak.

The Great Reset is de inmiddels gangbare benaming van het toekomstplan van Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), waarover heel verschillend wordt gedacht. De een vindt het een nobel streven en de ander vermoedt een duister complot. Afgelopen voorjaar werd dit plan besproken op de jaarlijkse WEF-conferentie. Voor OpinieZ schreef ik daarover eerder een artikel met als focus de slogan “You’ll Own Nothing and You’ll Be Happy”.

Dit toekomstvisioen is één van de acht scenario’s op de WEF-website en heeft aanleiding gegeven tot wereldwijde felle kritiek. De Australische conservatieve opiniemaker en satiricus Rowan Dean vat het treffend samen: ‘Een angstaanjagende coalitie van big businessbig tech en linkse totalitairen zijn zo zelfzeker dat […] ze nu beloven dat jij niets zal hebben en gelukkig zal zijn. Wat ze erbij hadden moeten zeggen is dat “wij, de zeer rijken, alles zullen bezitten en nóg gelukkiger zullen zijn”.’

 

Communistisch

Ach ja, je zou kunnen zeggen dat het gewoon wat onschuldige denkoefeningen zijn, maar het wordt wel gepresenteerd als  toekomstscenario. Dean heeft natuurlijk gelijk: als niemand meer iets mag bezitten, wie wordt dan de eigenaar van al dat bezit? Juist: de staat. Inmiddels is die slogan van de WEF-website gehaald, of toch niet helemaal? Het klonk ook wel erg communistisch.

De zin “You’ll Own Nothing and You’ll Be Happy” zal ook niet snel uit ons geheugen verdwijnen, hoe graag het WEF dat ook wil. Het is een prachtige slagzin die absoluut een prijs verdient: één keer lezen en je vergeet hem nooit meer. Bij elke toekomstige greep in de portemonnee van de burger voor goede doelen of de schatkist zal hij weer klinken.

 

Rigoureuze ommezwaai

Wat moeten we van al dat gedoe over The Great Reset vinden? Elseviers Weekblad publiceerde een poosje geleden “De waarheid achter The Great Reset”. Een verhaal dat de waarheid belooft te vertellen prikkelt altijd de lezer. Maar zo’n kop is tegelijk pretentieus, omdat de auteurs denken over ‘de waarheid’ te beschikken. Dat is nogal een claim. “Overal hoor je over The Great Reset na corona. Maar wat is het? Een idealistisch plan van de gevestigde orde, of een sluwe manier om de samenleving te herordenen en te beheersen?”

Een goede vraag, waarop we graag het antwoord willen horen: “Een rigoureuze culturele en economische ommezwaai, met als doel een groenere, ­socialere en eerlijkere wereld. En dat allemaal geregisseerd vanuit de Zwitserse bergen. Dat is The Great Reset, een plan van het World Economic Forum dat zich hiermee medio 2020 schaarde achter klimaatactivisten als de Zweedse Greta Thunberg.” Maar “online floreert het veronderstelde complot en niet het nobele VN-streven of Schwabs leer”, schrijven ze.

Om te vervolgen met: “Het World Economic Forum, met zijn CEO’s, non-profitorganisaties en politici, wordt gezien als ‘elite’ die burgers en kleine ondernemers wil onteigenen en een totalitaire staat wil vestigen in de vorm van een socialistische, marxistische wereldregering. De ‘nieuwe wereldorde’ zou de enige manier zijn om de groeiende wereldbevolking eronder te houden, menen boze burgers die zich uitleven op sociale media.”

 

Nobel streven

Tja… het lijkt of de Elsevier-auteurs zelf al onbewust gereset zijn. Want wat is ‘groener, socialer en eerlijker’? En wat is een ‘nobel streven’? Armoede de wereld uit helpen klinkt mooi, maar hoe dan? Je kunt ook armoede bestrijden door iedereen even arm te maken via eindeloze overheveling van miljarden belastinggeld van rijke naar arme landen. Zoals bijvoorbeeld voor het bereiken van klimaatdoelen.

 

Of je kan mensen uit arme landen naar rijke landen halen en hen daar onderhouden. Als je je schaart achter doorgeslagen klimaatactivisten als Greta Thunberg is dat sowieso al geen aanbeveling. Eigenlijk moet je dat type activisten met gepast wantrouwen tegemoet treden, omdat hun activisme vaak zo blind en heethoofdig is dat ze alle oog voor de werkelijkheid verliezen. Idealisme is mooi, maar reken je plannen eerst even door en bekijk ook de nadelen. En wie wil zich vanuit de Zwitserse bergen laten regisseren? Hebben we zelf nog iets in te brengen?

 

Onderonsje van de elites

Het post-coronatijdperk biedt volgens de machtigen en rijken der aarde “een gouden kans om iets goeds uit deze crisis te halen (…). Wereldwijde crises kennen geen grenzen. Ze benadrukken hoe afhankelijk we van elkaar zijn, als een volk dat een planeet deelt“. Dat zijn de woorden van de prins van Wales, een graag geziene gast op de WEF-onderonsjes. Steeds klinkt uit de monden van de deelnemers dezelfde slogan: Build Back Better: onze wereld moet worden getransformeerd naar een paradijs.

Dat is de boodschap van invloedrijke mensen als Tony Blair, Emmanuel Macron, de Clintons, Nancy Pelosi, Justin Trudeau, Boris Johnson, Elizabeth Warren, Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Kristalina Ivanova Georgieva, Kamala Harris, de Britse prins Harry, Jacinda Ardern, secretaris-generaal van de Verenigd Naties António Guterres, Ursula von der Leyen. En niet te vergeten onze premier Mark Rutte. Plus nog talloze CEO’s, bankiers, leden van koningshuizen, kopstukken van maatschappelijke bewegingen en activisten.

 

Naïef

Je moet wel ongelofelijk naïef zijn als je denkt dat zulke bijeenkomsten onschuldige gedachtewisselingen zijn en verder geen enkele betekenis hebben voor de samenleving. De grote jongens en meisjes geven namelijk de toon aan en promoten hun denkbeelden actief. Ze hebben daar zelf behoorlijk belang bij, anders deden ze dat niet. Ze beschikken ook royaal over de middelen daartoe.

The Great Reset is zo’n bewust verspreid toekomstperspectief, waarin we opeens van allerlei huidige kwalen – zoals vervuiling en ongelijkheid – zullen zijn verlost. Wie wil dat nu niet, een betere wereld? Als nieuwe profeten verkondigen ze hun evangelie: zij wijzen ons de weg naar de nieuwe heilstaat. En daarmee verklaren ze zichzelf heilig en onaantastbaar, want het is voor een hoger doel. Dan ga je toch niet over kleinigheden zeuren zoals de vraag wie er gaat profiteren van het nieuwe egalitaire paradijs? Want sommigen blijven toch meer gelijk dan anderen.

 

Naar een wereldregering

Bezaten in de agrarische samenleving de landeigenaren het meeste kapitaal, in de Gouden Eeuw waren dat de handelaren en daarna de industriëlen. Die laatste groep is inmiddels ingehaald door Big Tech, beleggers en banken plus Big Pharma, die allemaal mondiaal opereren. Welke gevolgen heeft dat voor onze samenleving? Volstaan natiestaten nog wel? Nee, stelt Klaus Schwab van het WEF. Er moet een nieuwe politieke en economische orde ontstaan, waarbij een wereldregering noodzakelijk is. En zijn plan voor The Great Reset, Transforming our world and building back better, geeft daarvoor de blauwdruk. Het betekent een overgang naar een World Government, waaraan nationale staten ondergeschikt zijn en waarin internationale organisaties (VN, WEF en WHO in nauwe samenwerking met NGO’s) de regie voeren. De covid-crisis biedt volgens Schwab unieke kansen om deze Great Reset te versnellen.

 

Ondemocratisch

Daarbij is er alleen een groot probleem, waarschuwt hoogleraar Bob de Wit van Nyenrode Business Universiteit. De Great Reset dient vooral de belangen van Big Tech en financiële en farmaceutische bedrijven in een wereldorde, waarin nationale staten en democratische controle ondergeschikt zijn. Want geen enkele wereldregisseur, van internationale organisaties tot NGO’s, is democratisch gekozen. En er is op wereldschaal geen democratisch feedbacksysteem om de belangen van burgers te dienen. The Great Reset is daarmee in feite een Great Elite Reset: een feodale maatschappijvorm op wereldschaal, stelt De Wit. En alle burgers zijn de nieuwe horigen.

 

Critici weggezet als complotdenkers

In The Great Reset, die eigenlijk een Great Elite Reset is, is er geen plaats is voor de belangen, behoeften en rechten van gewone burgers. Het is dan ook niet zo gek dat kritische mensen haarfijn aanvoelen dat er iets grondig fout zit met die nieuwe wereldorde. Dan worden ze al gauw weggezet als complotdenkers. Dat is zo ongeveer een standaardreflex. Maar als er overal door ‘wereldleiders’ grootschalige visies worden uitgedragen waarbij de burger geen enkele inspraak wordt gegund, mag je dat dan geen complot noemen?

Het is niet toevallig dat onze overheid al tijden weigert de grote problemen van onze tijd met ons te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het migratiedossier, het Marrakesh-verdrag en het klimaatbeleid. We mogen wel uitkiezen welk type lantaarnpaal in de straat komt te staan. Maar als het gaat over de vraag hoe ons landschap en de Noordzee eruit komen te zien, of ze moeten worden volgeplempt met windmolens en zonneparken, of wie er in Nederland mogen wonen: dan hebben we opeens niets in te brengen. We mogen ook niet kiezen met welke brandstof we onze huizen willen verwarmen of willen koken, en er volgt vast nog meer. Bent u nog steeds geen veganist of vegetariër?

 

Leiband

Al decennia wordt de macht van de nationale staten uitgehold. We worden op hoofdlijnen niet meer bestuurd door onze nationale overheid, maar door de EU en door de VN, die allebei aan de leiband lopen van talloze NGO’s. Het zal u niet zijn ontgaan dat zo’n NGO, Urgenda, in ons land zelfs het klimaatbeleid weet te bepalen. ‘Something is rotten in the State of the Netherlands’, schreef Syp Wynia al begin vorig jaar over de absurde invloed van ‘de machtigste man in Nederland’, Boudewijn Poelmann, de baas van de zogeheten ‘Goede Doelen Loterijen’, die Urgenda financiert. Something is rotten in the world, voeg ik eraan toe.

Dat alles voor een nieuwe ‘groene’ wereld, die ook veel ‘eerlijker’ is en waarin geen armoede meer zal bestaan. Het lijkt er echter veel meer op dat we vooral met zijn allen steeds armer gaan worden, omdat het nagestreefde sustainable Utopia niet alleen luchtfietserij is, maar ook voor de gewone man en vrouw volslagen onbetaalbaar.

De enigen die er op vooruit gaan bij een Great Reset zijn de globalistische elites.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De herhaling van de Roaring Twenties hebben wij ons anders voorgesteld. EU, VN, NGO’s, garantie voor slechtere tijden voor de gewone werkende of gepensioneerde mens.
“You’ll Own Nothing and Yu’ll Be Happy”. Tijdens het communisme was zogenaamd alles van iedereen maar niemand had wat. Komt dus op hetzelfde neer. In het begin was iedereen happy totdat men achter kwam dat het een grote leugen was. Vooral de communisten van de eerste uur zijn er ingetuind en ook als de eerste weggezuiverd toen zij vasthielden aan de primaire socialistische waarden. Het systeem die gevoerd werd was de door Marx eerder beschreven kazerne socialisme om alle neuzen een kant op te krijgen want anders lukt het niet Iedereen kon lid worden van de partij maar niemand mocht de partij verlaten. Bij de Maffia is het ook ongeveer zo. Het bedrijf of huisbezit werd voor symbolisch bedrag opgekocht dus de staat heeft eerlijk gehandeld. Persoonlijk bezit is alleen goed voor hebzucht. Iedereen gelijk en iedereen arm op de bazen na want die hadden ontheffingen om te kunnen regeren. Het streven naar gelijkheid zien wij nu al bij de gepensioneerden. Om het niveau in de EU gelijk te krijgen worden wij al 14 jaar gekort. Het stopt als wij op niveau van zeg maar Bulgarije komen en dan kan niemand meer zeuren dat het elders beter is. Armoede als garantie voor eerlijkheid. Vanuit het rijke Davos wordt de armoede verdeelt. De Zwitsers boffen maar. En bij ons gaat Rutte overtuigd het communisme inleiden want van fouten in het verleden leert men. West Europa stort zich in ellende met goedkeuring van de burger die de leugen nog moet ontdekken die het voormalige Oostblok al kende. Baba Vanga had gelijk en men lachte om. Straks niet meer. ook het leren van het verleden werkt nooit. Geschiedenis herhaalt zich weer.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen is het met elkaar eens, deze The Great Reset is niet goed voor 99,99 % van de wereldbevolking en toch lopen in bv Nederland, de kiezers op het Rutte Kartel vrolijk fluitend achter Rutte aan, een van de vaandelzwaaiers van deze WEF.

Kijk bv in Nederland wat zo’n Bruls oppert, uitsluiting van andersdenkende op de werkvloer.
Terwijl hijzelf kilo’s te zwaar is, dus mijn voorstel ook Obesitas in het zelfde rijtje scharen.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik ken van zeer nabij iemand die “vrolijk fluitend achter Rutte” aanloopt, en geloof me: de oogkleppen die deze mensen dragen, zijn zo ontzettend groot, dat ze niets anders zien dan Rutte en zijn collega’s. En telkens vraag ik me af: ben ik hier nu gek, zie ik dingen die er niet zijn, of zijn deze personen de echte “wappies”?

Fred
Fred
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Ik ken er ook een paar, maar die snappen er echt helemaal niks meer van. Ze weten niet waar de informatie vandaan komt, en waarom verkeerde informatie door Rutte naar buiten gebracht wordt. Maar goed, ze hebben een goed salaris.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geen Great Reset zonder Great Genocide en dat laatste is precies waar ze mee bezig zijn.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We gaan het zien. In ieder geval zien we ook, dat oost-Europa hier niet aan gaat meedoen, de Russische landen ook niet, Het leeuwendeel van Azië evenmin. Zuid Amerika lijkt me er ook niet warm voor te lopen en Afrika is een bodemloze put. Bestuurd door mensen die enkel verstand hebben van zelfverrijking, onderdrukking van alles wat niet tot de stam van de heerser behoort en een visie, die in een uiterste geval reikt tot overmorgen.

Het is vooral een feestje van Eurocraten en die Europese Unie zakt binnen afzienbare tijd wegens haar enorme wanbeleid door haar hoeven. Verhoog de rente in de Eurozone met 1% -om maar iets te noemen- en heel clubmed is in 1 klap failliet en trekt de EU mee in haar val.
Dan is het WEF verhaal ten einde en zal de bevolking haar woede botvieren op de huidige regenten en hun knechten zoals de msm.
En in de crisis die daarna ontstaat is er geen aandacht meer voor het milieu, voor wokeness en zullen immigranten proactief mede als zondebok worden gezien.
In zo een situatie mag je hopen en bidden, dat geen extremist als Adolf Hitler aan de macht komt.

Of je die situatie moet willen is een andere vraag, maar we koersen er wel onvermijdelijk op af; We worden geleid door dubieuze types, die op dit moment hun hand overspelen.

Arie
Arie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het.
Nergens wordt zoveel geld gegraaid als in subsidieafhankelijke “goede doelen” sectoren zoals klimaat, derde wereld, racisme, etc. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat decennialang peperduur “idealisme” alle problemen alleen maar heeft verergerd.
Door de nu al nihile democratische controle te elimineren hopen deze graaisectoren hun enorme inomens veilig te stellen.

Alle macht lit straks bij ongekozen en ongecontroleerde elites. En degenen die het meeste uit de staatsruif vreten, zullen hun eigen bezittingen echt wel veilig stellen, zoals ze nu ook al doen.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Arie

En in verband met die laatste voorspelling denk ik dan alweer automatisch aan één familiekliek: Die van de (nep)Oranjes – die hetzelfde geintje tenslotte al in 1940 flikteen…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank.
In principe zou ik niet eens tegen een bepaalde vorm van een wereldregering zijn, maar aub niet met de hedendaagse bevelhebbers (EU/VN/WEF/multimiljardairs enz) aan het roer. En niet met het doel van permanente volksverhuizingen en permanente onteigening van het westen.
Arme(re) landen helpen doen we in het westen al decennia, helaas zonder echt resultaat voor de bevolkingen van die landen, maar het heeft wel tot extreme rijkdom geleid van hun dictators en een wildgroei aan westerse NGO’s. Die hebben er alle belang bij om hun verdienmodel in stand te houden.
Men spreekt hier schande over de chantage met ‘vluchtelingen’ door (wit-)Rusland en Turkije, maar waar blijft die ophef over de chantage van de klimaatadepten met z.g. ‘klimaatvluchtelingen’ ?
We worden bedolven onder de ene ‘crisis’ na de andere. Het volk wordt murw gemaakt, is dat voor een groot deel al. Voor we het weten (over-)leven we in een dystopie.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat wat u misschien nog sympathiek lijkt zal ons ook niet helpen.
Ook hier zijn de resultaten uit het verleden garantie voor de toekomst: prikkeldraad en concentratiekampen.
Ieder keer weer….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

Ben bang dat u gelijk heeft. Daarom zeg ik ook ‘in principe’. Ik WIL nog graag geloven in de mogelijkheid van een ‘betere wereld’, al denk ik ook dat we daarvoor te ver heen zijn met de gebleken oppermacht van bigpharma, bigfinance, bigtech enz.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Is het niet een aardige gedachte dat het juist de elite is die deze wereld gemaakt heeft zoals ze nu is?
En de boer, hij ploegde voort.

r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie de toekomst somber in.Oude tijden gaan herleven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

Niet somberen. Met woorden blijven vechten.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

Ik ook.
Als boreling uit 1938, geloof ik niet meer in een toekomst met perspectief, voor de anders denkenden.
Ik zie dan in gedachten mijn oude buurman, weer lopend op zijn klompen met een aardappelriek de polder in trekken, om bij de grote boeren aardappels te gaan rooien, als het in de loop van de dag ging regenen, werdt hij naar huis gestuurd geen arbeid geen loon.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Juist de mensen uit de periode van ‘mijn kinderen eten turf’, die aan den lijve hebben gevoeld wat het is om geknecht te worden, moeten zich laten horen. Luid en duidelijk.

Robbert
Robbert
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Maar wie luistert? Zodra je je uitspreekt tegen de huidige tijdsgeest, wordt je praktisch onmiddellijk gezien / bestempeld als ‘wappie’, ‘complotgekkie’, of één van talloze andere kleurige benamingen. Het ‘laten horen’ is niet zozeer het probleem, het ‘willen luisteren’ van anders denkenden des te meer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Robbert

Men mag mij van alles noemen, ik blijf mijn eigen verstand gebruiken.
Men kan mij alleen met valide argumenten van mijn vermeende ongelijk overtuigen, en die heb ik nog niet gehoord, gezien of gelezen.
Wat ik zie is voortdurend en toenemend ophitsen, en dat de meesten uit gemakzucht daarvoor buigen.
Kijk naar het inzetten van burgers om andere burgers stiekem te controleren, iets wat geradicaliseerde Brulsboei nu weer in de arena gooit als ‘maatregel’.
Waar doet dat aan denken?
We zullen gewoon moeten volhouden, doorleven en niet buigen voor de wereldwijd gecoördineerde aanval op de vrije burger.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als iedereen die er toe doet openlijk spreekt van build back better via de 17 SDG die samen Agenda 2030 vormen, ook wel bekend als: the great reset, dan kan er van een complot geen sprake meer zijn.

Uiteindelijk moet het leiden tot populatiereductie. Het lijkt erop dat multimiljardairs zich daar zorgen over maken. Zijn er nog wel genoeg grondstoffen? Is er genoeg land en water? Als mensen zich onghinderd kunnen blijven vermenigvuldigen dan is het einde zoek. Ook zullen er geen beestjes meer zijn of groene plekken. Er moeten dus minder mensen leven op de wereld en die moeten dusdanig gemanaged worden dat het niet opnieuw uit de hand kan lopen. Ik stel me voor dat een multimiljardair een dergelijke gedachtengang er op nahoudt. Een mens moet zich immers ergens zorgen over maken.

Vanzelfsprekend kun je een dergelijk doel niet en plein publique uitspreken. Maar je kunt wel klimaatbeschermende en gezondheidsbeschermende maatregelen opschroeven. Plus, uiteraard, het medische paspoort – eenvoudig uit te breiden naar een kredietscore – op basis waarvan je toegang tot alles wat ongewenst is ontzegd kan worden.

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Mongolië, één groot grasland, 40 keer zo groot als Nederland, 3 miljoen inwoners.
Congo, 70 keer zo groot, lekkerder weer, 100 miljoen inwoners..
En zelfs Alaska kent hittegolven (schreef Tony Heller), en is bijna leeg.
En al die mensen leven.
Ruimte zat lijkt me

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

Natuurlijk is dat zo. Ik meen dat iedereen in Australie past en 100 vierkante meter leefruimte heeft. Maar zo denken de globalistische elites niet. Ik vermoed dat ze de trend van bevolkingsgroei tijdig willen keren en niet willen wachten totdat het echt vol is. Met 8 miljard duidelijk nog niet, maar bij 80 miljard of 800 miljard wordt het misschien anders. Bovendien, als je zo machtig bent dat je de hele wereld kunt controleren en naar je pijpen kunt laten dansen, waarom zou je niet bovenop de apenrots gaan zitten. Macht is de ultieme mensenwens. Nietzsche wist dat al.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Wereldregering” klinkt als EU in het kwadraat. Inclusief de bijbehorende geldoverheveling van rijk naar arm. En om de levensvatbaarheid van een wereldunie in te schatten hoef je alleen maar te kijken naar de staat van de EU. De EU lijkt een democratische instantie, maar is in feite een achterkamertjes-lobby-onderneming met faux verkiezingen, drijvend op idealisten die uitermate bedreven zijn in het manipuleren van de geldstromen in hun eigen richting. Er heerst extreme verdeeldheid tussen de lidstaten, er is diep wantrouwen vanuit een deel van het volk en het is een podium voor doordenderende ideologieën. En er is een enorme hoeveelheid propaganda, subsidies, en destructieve ingrepen in het huishoudboekje nodig om de boel overeind te houden. Er is geen reden om aan te nemen dat een wereldunie anders zou functioneren. De globaliseren zullen, als altijd, falen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Het IS m.i. de EU in het kwadraat, in ieder geval zoals de potentaten die zich nu wereldleider noemen het voor zich zien. Het manipuleren van geldstromen, heeft u goed gezien. Een permanente transfer, en het de facto onteigenen van de inwoners van ‘rijke’ landen, hetgeen nu volop aan de gang is.

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Iemand die multimiljonair wil worden, moèt wel actief zijn in China, zag ik vandaag. Want daarheen wordt alle produktie overgeheveld..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

Misschien is dat wat men wil, inclusief de chinese controle op iedereen, elke minuut van de dag en overal.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Opa Bernhard is in 1954 begonnen met de Bilderbergconferentie.
Zoek gewoon eens naar de namen van de deelnemers en de agenda uit bv 2016 Dresden Duitsland.

Snapt u het nu.?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Belangrijkste constatering is: the great reset is niet democratisch.
Het volk is de bron van alle macht.
Zelfs het tsaristische Rusland én de Sovjet-Unie zijn daarover gestruikeld.
Maar het volk moet inzien dat democratie allereerst het behartigen vh eigenbelang is en niet het najagen van een globalistische illusie.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een duidelijk verschil Andre, geen vaccinatie’s in de Sovjet-Unie die de mens onderuit haalde.

rico
rico
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het een prachtig idee met wel een kleine aanpassing, als al die rijken nou eens beginnen met hun geld en bezittingen weg te geven dan ga ik misschien nog in de goede bedoelingen geloven. Ik vrees dat ik het nu niet zo ziet zitten om afhankelijk te worden van mensen die alles bezitten. Dat geeft te veel macht over mij. Dan krijg ik wat zij willen dat ik mag hebben en moet ik doen wat zij willen wat ik moet doen. Als ik wat anders wil krijg ik waarschijnlijk niets daar zijn de voortekenen nu al van zichtbaar. Een ander woord voor de The Great Reset is een al oud woord bestaand woord. Ze noemden het vroeger slavernij en gelukkig dat die mensen ze waren. Ze hadden niets en kregen ‘haast’ alles wat ze nodig hadden.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waar moeten we banger voor zijn: The Great Reset, of The Big Reset (Willem Middelkoop)? Zijn beide resets wellicht met elkaar verbonden? Het is een vreemde, enge wereld aan het worden, voor zover het dat nog niet is. Was ik 5 jaar geleden dan nog te naief? Heb ik toen dit soort zaken compleet gemist? Did I take the wrong pill?

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Ik denk wel dat het klimaat, covid, massa-immigratie en straks een CBDC als alternatief voor de met schulden overbeladen euro en andere fiat munten, allemaal met elkaar te maken hebben. Niet los van elkaar kunnen worden gezien en allemaal middelen zijn om tot eenzelfde globalistisch doel te komen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Great Reset door Ernst Wolf, uitgelegd in nog net geen 9 minuten. Chapeau!

Daar hoef je dan verder geen boek over te lezen.
Alhoewel. In het boek ‘The New World Order’ van A. Ralph Epperson (1990) wordt het e.e.a. al omschreven. Ruim 300 pagina’s kleine letters.
De 28e druk (2020) is nog steeds (nieuw!) bij BOL te bestellen.

In zijn voorwoord (februari 2000) maakt hij melding dat hij in 1990 ervan uitging dat ‘The New Word Order’ op 1 januari 2000 zou beginnen, maar dat deze datum niet gehaald was.
Waarschijnlijk later zou plaatsvinden, echter wel dichtbij zou zijn.

Nou, dat was het!
Al een paar dagen eerder namelijk, op 27 december 1999, als we het interview met Jean-Claude Juncker in “Der Spiegel’ nalezen.

Citaat uit het interview:

“Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert.
Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar niet begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter – Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt”.

Had A. Ralph Epperson in 1990 toch gelijk.

9 minuten Ernst Wolf: https://deeljevideos.nl/watch/E7Vf2tYXjUBpXbR

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Knappe samenvatting van the Great Reset. En dan heeft u het niet eens gehad over de Sustainable Development Goals, de massale onttrekking van kapitaal van de wèl belastingbetalende burger die daarvan het gevolg is, het rondpompen van (klimaat) belasting naar het internationale grootbedrijf en dus elite.
Overheid samen met het groot bedrijf, dat was een gouden combinatie tijdens het Derde Rijk.
Een herhaling daarvan op wereldschaal, de Nazi World Order , was beoogd maar zal worden voorkomen.
En zeer velen zullen voor tribunalen verschijnen.
#DrainTheSwamp
Voor machtsmisbruik, covid en erger.
Niks concreets daarvoor aan te wijzen, want Big Tech bezit ook de Main Stream Media, dus dat blijft afwachten.
Future Proves Past, heet dat in Amerika ..

Hans
Hans
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zie ook eens het interview met de Canadese journalist Elaine Dewar die in 1990 Maurice Strong interviewde. Onderstaand een zeer veelzeggend deel.

JC: …………… What was your sense with Maurice Strong? Was he guarding and defensive with his questions and answers or was he quite open about this?

ED: Nope, very open. One of the things that interested me was the question of whether he set up an intelligence system for this country that functioned abroad that was informal. I put that question to him and he basically said to me I really didn’t think about it that way but, you know, now that you mention it, well, yes, I guess.

He also described his situation at the UN, he loved working at the UN because he said he had more unfettered political power at the UN than any Canadian cabinet ministry, even a Prime Minister would have. He was able to fund his own office, he was able to fund his own officials, he could do it without being audited, he could move money here, there, and everywhere without anybody asking him any questions, I mean, he had unfettered power. And he also described the UN system as an open leaky ship in which everybody was watching everybody else. So, he assumed that the KGB or the follow on organization, the FSB, was watching him. He assumed that MI5, and MI6, and CIA, and everybody was watching everybody else and they often gave him information or shared information with him that might be of use. And, yes, he was open about that, he did not back off one bit when I asked those question.

https://www.corbettreport.com/interview-1131-elaine-dewar-on-maurice-strongs-cloak-of-green/

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen