The Great Reset: straks alles kwijt in het nieuwe Utopia?

Collectief landbezit als duurzaamheidsideaal

Titelfoto: World Economic Forum, 23 januari 2020 door NATO, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Terwijl wij ons al ruim een week druk maken over de verwikkelingen rond het Forum voor Democratie is er een nieuwe wereld in de maak. Internationale fora vergaderen over plannen die The Great Reset, Transforming Our World en Building Back Better heten. Het World Economic Forum promoot: “You’ll own nothing and you will be happy“. Fraaie toekomstvisioenen als ‘Armoede de wereld uit’. Door welvaart eerlijk te delen, inkomensongelijkheid terug te dringen en zelfs particulier eigendom af te schaffen. Waar doet ons dat nou aan denken?

Goede doelen

Alle armoede moet de wereld uit, zo luidt een van de Sustainable Development-doelstellingen in Agenda 2030 van de VN: “We are determined to end poverty and hunger everywhere”. Dat is een mooi streven, waarmee iedereen vast onmiddellijk instemt. Maar net als met zoveel goede doelen – “vrede op aarde”, “weg met racisme” – zegt dat niet zoveel. Want wie is er nu vóór oorlog of racisme, of vóór armoede? Een lippendienst is snel bewezen, maar vaak betekent die niet meer dan het tonen van de eigen nobele intenties: je bekommert je om het welzijn van de héle wereld.

Waar het echt om gaat is de vraag hoe je denkt dit doel te gaan bereiken. En welke inzet je daar zelf voor gaat leveren. Dan wordt het al snel een stuk lastiger. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden, elk met hun voor- en nadelen.

 

Geen eigendom

Uit de wereld helpen van armoede: hoe doe je dat? In Agenda 2030 van de VN wordt melding gemaakt van de noodzaak om welvaart te delen: Sustained, inclusive and sustainable economic growth is essential for prosperity. This will only be possible if wealth is shared and income inequality is addressed.” Eerlijk delen, iedereen dus even arm of rijk. Het World Economic Forum (WEF, de jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten) bouwt voort op dit thema. Het WEF voorziet een toekomst zonder eigendom. Daarover verspreidt de organisatie prikkelende video’s zoals “You’ll own nothing and you will be happy”.

Je zult niets meer bezitten en toch gelukkig zijn, zo wordt ons voorgespiegeld. Zou het?

 

Huizenbezit mag niet

Waarschijnlijk mag je in dit Utopia nog wel je eigen ondergoed en tandenborstel behouden, maar het is niet de bedoeling dat je nog een huis bezit. Iedereen moet gaan huren.

Al sinds jaar en dag wordt in Nederland het huizenbezit van de burger gestimuleerd. Begrijpelijk, want dan zijn er minder schaarse (sociale) huurwoningen nodig, en dat is veel goedkoper voor de staat. Als iets je eigendom is, zorg je er bovendien vaak beter voor dan wanneer je het in ‘bruikleen’ hebt, al was het alleen maar omdat je de waarde van je eigendom wilt behouden of wilt vergroten. En omdat je blij bent met je bezit, soms moeizaam bij elkaar gespaard. En omdat je je huis graag zelf wilt beheren zonder van een ander afhankelijk te zijn, of van langdurige bureaucratie voordat het lekkende dak eens wordt gerepareerd. Voor de staat van het woningbezit is ‘allemaal huren’ dan ook een slechte zaak.

 

Communisme

Een volgende vraag die zich aandient is wie dan in dit Utopia al onze huizen bezit, als dat niet meer de gewone burgers mogen zijn. Want een huis is en blijft een materieel eigendom. Is de nieuwe eigenaar dan de overheid, die aldus grootgrondbezitter en groot huizenbezitter wordt? Wat een rijkdom! En de burgers zijn direct mooi gelijkgeschakeld, want allemaal huurders, allemaal even arm of rijk, allemaal gelijk. Alleen de één in een kapitale villa en de ander ergens drie hoog achter….

Waar doet dit ideaal ons toch aan denken? Waren er niet al eens samenlevingen waar dit in praktijk is gebracht, en die vervolgens allemaal jammerlijk zijn mislukt? Communistische maatschappijen, waarin ook iedereen hetzelfde inkomen verdiende of zich zelfs in dezelfde outfit moest kleden, of je nu man was of vrouw. Iedereen helemaal gelijk. Wat een zegen, alleen werden de mensen er niet vrolijk van en werkte het verder ook voor geen meter.

 

Demoraliserend

Je kon dat in de jaren tachtig zelf gaan vaststellen in bijvoorbeeld Roemenië. Een stoffig achtergebleven land met half lege schappen in de winkels. Ongeïnteresseerd personeel, want waarom zou je je best doen als je daar zelf niet beter van werd, nee, erger nog, werd misbruikt door de anderen die het wel mooi vonden als jij een stapje harder liep, want dan hoefden zij minder te doen. Dus niemand deed zijn best, en dat was te zien. Troosteloos en demoraliserend.

Wat ook niet hielp in deze communistische landen was dat alle burgers weliswaar gelijk moesten zijn, maar de bazen niet. Die zaten in de hotels aan de beste tafels en lieten zich heerlijke gerechten voorzetten, die door de overige gasten niet konden worden besteld. Zij moesten het doen met wat de pot schafte, meestal een armoedige pot vol uien en waterige aardappelen met een grondsmaak. Zoals George Orwell al schreef in Animal Farm: “Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere”.

 

Iedereen gelijk

Willen mensen eigenlijk wel gelijk zijn? Mensen willen zich juist onderscheiden van de ander, individueel en groepsgewijs. In communistisch China, waar vrouwen tijdens het Mao-bewind hetzelfde saaie en vormloze uniform als mannen moesten dragen, naaide een enkele durfal soms een piepklein lapje gebloemde stof aan de binnenkant van haar jasje, om ietsje meer zichzelf te zijn. Toch een eigen identiteit, hoe klein en verborgen dan ook…

Jezelf kunnen zijn omvat ook eigen bezittingen, eigendom. Waar je je best voor doet en waar je blij mee bent. Alleen mensen met heel veel bezit komen op het malle idee dat afschaffen van het eigendom het heil van de mensheid dient. Misschien om zich te verexcuseren voor hun eigen excessieve rijkdom? In het veilige bewustzijn dat zij in dat bezitloze Utopia die dans wel zullen ontspringen? Want kent u één voorbeeld van zo’n prediker voor ‘geen eigendom’ die alvast het goede voorbeeld geeft?

 

Boeren onteigenen

Vraag aan mensen met geen of weinig bezittingen of zij voorstander zijn van het afschaffen van eigendom. Nooit. Ze koesteren het minimale dat ze bezitten en willen dat graag vermeerderen, om zichzelf maar vooral hun kinderen een beter leven te kunnen geven. Ze willen de mogelijkheid hebben om van een dubbeltje een kwartje te worden, of daar op zijn minst over kunnen dromen. Ze willen een steuntje in de rug als ze dat zelf niet redden door onoverkomelijke achterstanden.

Is het misschien zo dat vooral luie en jaloerse mensen het afschaffen van eigendom een goed idee vinden? Dan hoeven zij zich niet in te spannen en hebben de rijken ook evenveel of -weinig als zijzelf. Net goed voor die vreselijke kapitalisten. In Nederland vindt het WEF alvast Bij1 aan hun zijde, die willen beginnen met het onteigenen van boeren.

 

Landbezit

Succesvolle armoedebestrijding in ontwikkelingslanden begint juist met het invoeren van een landregistratie en daarmee het invoeren van landbezit, zoals het Kadaster laat zien. De trotse eigenaren van een stukje grond gaan vervolgens hard aan de slag met het verbouwen van voedsel. Die landbewerking heeft geen enkele zin als je buurman je bezit betwist en je oogst vervolgens binnenhaalt, of wanneer de plaatselijke hoofdman die rooft met zijn dominante clan.

Zouden al die hoog opgeleide mensen bij het World Economic Forum dat niet weten? Zouden ze zó dom zijn?

Of is The Great Reset complot-denken, zoals de New York Times meent?

 

Geen dromen

We zullen er volgend jaar meer over horen, in de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF. Ditmaal vanwege corona in mei en niet in het mondaine Davos, maar in het luxe kuuroord Lucerne-Bürgenstock. Thema: The Great Reset. Wat zullen hun aanbevelingen zijn over wat we moeten doen met ons bezit: onze E-bike, smartphone, pc, pony of motorboot en de trouwring van oma? Om over hun jachten en privé-vliegtuigen maar te zwijgen.

Het zijn geen dromen meer en geen complotten: het is nu out in the open.

 

Hersenspoeling

Dat afzweren van eigendom wordt een hele lastige om aan de bevolking te verkopen. Daar komt nog aardig wat hersenspoeling, controle en dwang aan te pas. Gelukkig hebben wij geen marxistische regering en wordt eigendom gekoesterd, vooral eigendom van boeren. O nee, dat laatste klopt niet. Onze boeren wordt het leven behoorlijk zuur gemaakt en de overheid stimuleert ze om met het boeren te stoppen. Maar daarvoor zijn hele andere redenen, toch? Zoals natuurbescherming, inperken van stikstofvervuiling en ‘landbouwgif’, voor een duurzame toekomst..

Het is op zijn minst opmerkelijk dat het streven naar duurzaamheid – dus ‘overtollige’ boeren weg – naadloos overeenkomt met het streven naar collectief landbezit. Want wie koopt die vrijkomende landbouwgrond? De overheid, mede of vooral voor huizenbouw. Misschien heeft de hele duurzaamheids-ideologie wel dezelfde wortels als Transform Our World, The Great Reset en Build Back Better. En komt het eigenlijk op hetzelfde neer en levert het identieke resultaten op.

We zouden het er eens over moeten hebben.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
75 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“This will only be possible if wealth is shared and income inequality is addressed.”
luidt het motto van het WEF.
Wie gaat bepalen hoe ver het delen gaat en wat daarvoor de standaard zal zijn?
Er wordt al vele jaren gewerkt aan het herverdelen van de welvaart via ontwikkelingshulp, vele honderden NGO’s, migratie – en dat is allemaal nog steeds niet genoeg?
Andere vraag: al die steenrijke mensen die in het WEF zitten, zoals Schwab, Soros, Gates, wat gaan die met hun megavermogens doen? Valt dat ook onder ‘inequality’?
Mensen willen alleen gelijk zijn als dat voordelen oplevert. Zodra het offers, inspanning en nadelen oplevert is het verlangen naar gelijk snel verdwenen. Iedere Afrikaan wil maar wat graag gelijk zijn aan de modale Europeaan – maar zou iedere Europeaan ook even sterk verlangen naar het leven in een willekeurige buitenwijk van een Afrikaanse hoofdstad?
Maar nog los van al deze globale overwegingen, is er een punt dat een ieder van ons zou moeten alarmeren.
Volgens het Verdrag van Wenen (1969) is elke lidstaat van de VN gebonden aan de uitvoer van ALLES wat de VN besluit – dus ook de Milleniumdoelen / Agenda 2030.
(Verdrag van Wenen inzake het verdragenrecht 23 mei 1969, art. 9 t/m 14., zie: wetten.nl voor de gehele tekst).
In dit verdrag staat dat een staat automatisch akkoord gaat met alles wat de VN besluit, ook zonder een handtekening of een verklaring van de regering van de lidstaat. De enige uitzondering hierop is dat een regering uitdrukkelijk verklaart niet deel te nemen, zoals bijv. Hongarije deed toen het Marrakesh-akkoord werd gesloten (2 jaar geleden).
Onze regering – wellicht ten overvloede – heeft uiteraard geen bezwaar gemaakt.
Goed artikel overigens.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Daarom wilde ik Forum, maar dat lijkt Thierry nou weer te verprutsen.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

U zegt precies wat ik momenteel spontaan denk. Waarom maken FvD en Baudet er zo’n zootje van.
Weg hoop op weerstand en verandering, terwijl de aasgieren rond om ons vliegen

s.e.
s.e.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

maakte thierry, die zei “laten we alles rustig uizoeken” er een zooitje van?
Of waren het nanninga en consorten die dingen eisten met bekende uitkomst? zij lieten de party ploffen! én.. ik vertrouw eerdmans ook niet. die komt om de hoek en opeens is alles mis.. bijna te toevallig

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  s.e.

Het gaat in mijn reactie even niet over de discussie mbt de “schuldvraag” bij FvD.
Het gaat om hoop die in rook is op gegaan voor de stemmers op een partij, die dringend nodig was en is.
Daarbij was het deze keer wat mijzelf betreft, niet voor het eerst, dat ik met kromme tenen zat over acties van Baudet.
Ik had wél hoop en verwachting, want anders was ik nooit lid geworden en ik ben het nog steeds, van FvD.
Die hoop is nu weg!!

Ron Tonmaker
Ron Tonmaker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Zou Thierry dat zelf gedaan hebben of die anderen, om wat voor reden (!) dan ook?

Jannos
Jannos
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Thierry heeft niks verprutst, de mainstream media are to blame

steve
steve
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ja? Was het Thierry? Of waren het slapende schapen zoals jij die niet inzagen dat door Thierry te framen de Nederlandse burgers weer eens op de verkeerde trekpoppen gingen stemmen

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat er gaat gebeuren is simpel. Ten eerste wordt contant geld afgeschaft, je mag er niet meer mee betalen [covid?]. Je mag het inleveren bij de bank, bijvoorbeeld tot 2022. Dat doet 95% van de mensen. Ook wordt het onmogelijk gemaakt geld over te boeken naar het buitenland [ vgl Argentinië in crises]. Zo controleren ze de bevolking van de landen die ‘meedoen’. Vervolgens wordt je vermogen bepaald en mag je 10,20,50% (?) in de ‘solidariteitspot’ storten ; dat wordt gewoon afgeschreven. De grote jongens hebben hun geld in Zwitserland, dus die hebben nergens last van. Daarna mag je niet meer reizen [covid-23?]. Een troepenmacht van de EU [niemand dwingt zijn landgenoten] gaat verplichte entingen uitvoeren. Het Duitse leger in Frankrijk, de Fransen in Duitsland, etc etc. Daarna worden er veel mensen ziek, 30% gaat dood. Dat zijn ouderen en mensen met aandoeningen. Die hoeven niet meer gevoed toe worden, kassa ! Het vermogen vervalt aan de staat ; dat is bij wet geregeld. Daarna komt er een huisvestingswet, je mag niet meer dan 25m² per persoon hebben. Is je huis groter, dan moet je daklozen opnemen… En zo gaat men steeds een stapje verder, tot er geen gewone burger meer is met eigendom. En de boeren ; die hebben leningen bij de banken. Door de rente te verhogen naar 15% zijn ze zó failliet en kan de bank onteigenen. Zó gaat men dat doen, niets ‘opkopen’. Gewoon de Moegabe-methode toepassen ; die kreeg niet voor niets een ere functie bij de VN !!!

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Je kon er wel eens heel dicht bij zitten: die pandemie geeft ze alle gelegenheid en “never waste a good crisis” hebben ze vele malen gezegd.

Maria Ossevoort
Maria Ossevoort
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Als dat echt zo zou gaan komen er nog vele doden bij (door mensen die zelfmoord gaan plegen omdat ze alles verliezen waar ze zo hard voor gespaard en gewerkt hebben…Wat een vreselijke toekomst!!!

Pol
Pol
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Je zou de bijbel eens moeten lezen, m.n. Openbaringen, je zit er zo dichtbij! 👍

Annemarijn
Annemarijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als ik de plannen van The Great Reset lees, en dat doe ik met verbijstering, dan herinner ik me natuurlijk de Sovjet Unie, begonnen vanaf 1917 met idealisten en tenonder gegaan in 1989. Ik herinner me Roemenië dat ik in de 80-er jaren bezocht, en de uiterste droevige indruk die dat land maakte.
Om daar weer bovenop te komen neemt meer tijd dan ik kan berekenen.
Maar als het aan Klaus Schwab, Soros, Bill Gates en nog zo wat rijke lieden
Ligt gaan we daar wel t.z.t. naar toe! Ik hoop hetniet mee te maken.
Ik kan me anderzijds niet voorstellen dat zoiets in werkelijkheid zou gaan gebeuren. Iemand kan tegenwerpen dat in Nederland al begonnen is met de Reset, nl het uitkopen van de boeren. Dat is een dubieuze zaak, daar ben ik het mee eens. Zuivel is een van onze grote exportproducten en dat wordt de nek omgedraaid, als Rutte zijn zin krijgt.
Maar als Rutte het spel van SChwab c.s. meespeelt zal hij ook uiseigenaren moeten gaan onteigenen. Of dat zo gemakkelijk lukt weet ik niet.
Maar hoe dan ook, ik ga met de grootste somberheid de toekomst tegemoet.

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Annemarijn

De “ Grote Reset” en de utopie van het Transhumanisme van Edgar L. Gärtner, is interessant om te lezen, geplaatst op Climate gate. punt nl.
De auteur zegt dat dit plan gedoemd is om te mislukken.

Rien
Rien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Annemarijn

Helemaal niet zo moeilijk hoor Klaas knot gaf al een voorzetje, overwaarde woning in box3. Alle ouderen met een afbetaalde eigen woning en een klein of geen pensioentje zullen dan langzaam hun woning moeten overdoen aan de staat om nog te kunnen blijven wonen.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heel simpel.
We krijgen allemaal een basisinkomen.
En alle persoonlijke eigendommen, inclusief uw onderbroek(!), worden verbeurd verklaard, net zoals het hoort in een Communistische heilstaat.
Wat zullen wij nu toch eindelijk allemaal gelukkig worden!

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

En u denkt dat mensen zomaar hun bezit laten afpakken? Hun fijne leven, hun vakanties. Ik denk het niet. Mensen zullen in opstand komen en niet te zuinig ook. Bovendien stort de hele wereldeconomie dan in en ontstaat er vervolgens chaos en oorlog.
Het is een utopisch plan van een clubje miljonairs, zelf rijk geworden door kapitalisme, die van de wereld een communistische heilstaat wil maken. Zelf blijven ze natuurlijk buiten schot.
Dat we rare tijden tegemoet gaan, geloof ik zeker. We leven overigens inmiddels al in een rare tijd. Communisme als de oplossing van alles, is gedoemd om te mislukken en veroorzaakt alleen maar ellende. Ik geloof niet dat dat daadwerkelijk gaat gebeuren.

Karel Pieterse
Karel Pieterse
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

De ondernemers hebben al laten zien dat ze in staat zijn om hun bedrijf kapot te zien gaan zonder ook maar na te denken over grootschalige demonstraties. Dat zijn dan de meest daadkrachtigen van het land. De bevolking verdeeld als ze is zal door angst gedreven stapje voor stapje haar vrijheid inleveren. Daarbij is de Great Reset een wereldwijd fenomeen. Dus bij welk loket of partij mag de burger haar beklag doen?

T.levering
T.levering
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Dan wordt ik toch liever communist gelijk verhuizen naar China

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Agenda 2030 is zo veel omvattend, vol zoetgevooisde woorden en “goede bedoelingen” dat het overgrote deel van de (wereld) bevolking geen idee heeft wat eraan zit te komen. Ik luister regelmatig naar Scott Adams (Real Coffee with Scott Adams) op YouTube en hij denkt dat de Great Reset niet bestaat. Scott Adams is echter niet de eerste de beste. Maar ik denk dat hij er faliekant naast zit.

Mensen hebben niet door dat het socialisme over een jaar of 10/20 via allerlei slinkse wegen zomaar een feit kan zijn. De democraten in Amerika laten dat zien met Trump. De socialisten zitten op zoveel belangrijke stoelen met zeggenschap dat ze zonder het met elkaar te hoeven af te spreken VN Agenda 2030 uitvoeren en ons zo het socialisme in duwen. Het is een soort van Deep State, waarvan menigeen die het ook zien gebeuren het gewoon als Deep State beschouwen.

Socialisten zitten in allerlei commissies, “goede doelen” en andere activistische groepen, terwijl de ongeorganiseerden aan de rechterflank bezig zijn met bedrijven (MKB), economie en geld verdienen (kapitaal). De rechterflank slaapt wat dat betreft en denkt waarschijnlijk dat het niet zo een vaart zal lopen.

Met de Multinationals is het een heel ander verhaal, zij zijn waarschijnlijk gebaat bij een Great Reset. Wereldhandel zonder grenzen en daarmee het MKB van de kaart te vegen, soevereine landen bestaan dan tenslotte niet meer. Trump heeft dat goed gezien en zegt dan ook eigen land eerst. Nederland zegt eigen land het laatst, een goed voorbeeld zijn de mondkapjes die naar China werden verscheept terwijl we ze zelf nodig hebben.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U ziet goed hoe het socialisme zich als een tumor steeds verder uitzaait. Al noemt zich de regering niet links zijn toch zowat alle institutionele stoelen door links bezet. En de rest gedraagt zich links.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U moet zich realiseren dat het discours in west europa de afgelopen 30 jaar naar links is gedraaid. Startpunt: de val van de muur. Het leek alsof het vrije westen had gewonnen, maar de stemming in met name het onderwijs begon toen naar links te draaien. Kijk naar de onderwijsinhouden en de vaardigheden. Kijk ook wie de aandacht krijgen. Kinderen die excelleren moeten het zelf zien te redden, gelijkheid van kansen staat centraal. Minder individuele verantwoordelijkheid, meer aandacht voor de groep en voor elkaar. Er is een linksachtige vanzelfsprekendheid gegroeid en dan is het erg moeilijk om tegengeluiden te laten horen. We zijn ook nog eens een volk wat slecht met scherpe discussies kan omgaan. Dan is meelopen de makkelijkste oplossing.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Correct. Aanvullend, scherpe discussies werden min of meer verboden op de linkse staatsomroep. Hoe vaak kregen we niet te horen tijdens een discussie het moet wel leuk blijven en daarmee werd een discussie bij voorbaat al afgekapt.

Helena
Helena
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Mondkapjes?? Die werken echt niet voor een virus

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Helena

Helaas een reactie buiten de topic. Het gaat er hier niet om of mondkapjes werken ja dan nee, het gaat om de prioriteiten van de regering. De prioriteit van de regering ligt niet bij de bevolking, de prioriteit ligt bij het goede zier maken in het buitenland. Mondkapjes naar China, Toyota’s naar Syrië, miljoenen naar Palestijnen die ons en Israël naar het leven staan en enorme hoeveelheden migranten binnenlaten waarmee op de langere termijn ons land in chaos gestort zal worden.

Puck van der Land
Puck van der Land
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Helena

Maar wel om een gesprek of een discussie te smoren omdat je elkaar niet goed kan verstaan als je ook nog 1.5 afstand moet houden. Het is een manier om mensen monddood te maken, om ze angst aan te jagen.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het communisme heeft in de vorige eeuw in enkele decennia tijds ongeveer 120 miljoen mensen vermoord. Ook genereerde het een cultuur die is als een constante aanval op de mens, om de mens te pletten, te doden, te vermoorden in eindeloze stompzinnigheid. Maar je zal zien dat ‘Ze Greet Reset’ als een stoomwals er doorheen wordt gedrukt. Door de verzamelde menigte deugmensen. Die ons ook de islam door de strot drukken.

De Dertiende
De Dertiende
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit deze opinie: “We are determined to end poverty and hunger everywhere”. Dat is een mooi streven, waarmee iedereen vast onmiddellijk instemt.

Ik snap hier niets van. Waarom wordt er altijd van uit gegaan dat iedereen op dit vlak dezelfde mening deelt.
Dit stukje gedachtegoed is, net als “wereldvrede”, blijkbaar een universele uiting van menselijkheid geworden.
Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben die hier anders over denkt.
Dat er mensen doodgaan in deze wereld is nodig, we zijn al met te veel.
Het beëindigen van honger en armoede mislukt al decennia. We hebben de hongerige Afrikaan gered in de jaren 80 met water, pap en medicijnen. Het enige dat dit tot gevolg heeft gehad is dat deze Afrikanen bleven leven, veel kinderen produceerden, en er vervolgens achter kwamen dat zij deze kinderen niets te eten kon geven. Wederom armoede en honger. Dus hebben we zijn kindjes ook “gered”, met als gevolg nóg meer arme hongerige kindertjes. En uiteindelijk denken ze nu “waarom zou ik niet naar mijn redders toe gaan, dan hoeven ze het eten en de medicijnen niet naar Afrika te brengen”.
Zonder armoede is er geen rijkdom. Het delen van rijkdom levert gedeelde armoede op, ook wel bekend als communisme En ik als geprivilegieerde Nederlander wil
graag mijn rijkdom behouden. Verschrikkelijk politiek en maarschapprlijk incorrect en daar heb ik geen moeite mee.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal met je eens Alma.
Wel kunnen we ervan uitgaan dat de huidige wereldsituatie qua privé bezit anders is dan toen de communistische landen hun heilzame ideologie zijn begonnen. Veelal na de 2e wereldoorlog toen de burgerbevolking nagenoeg niets bezat.
Zodoende kon het Oostblok, China en anderen hun bevolking knechten. Ik heb die landen zakelijk bezocht en het was er exact zoals jij dat nu omschrijft.
Het WEF streeft dus Orwell’s Animal Farm na en willen natuurlijk zelf de More Equal Pigs” zijn.
Allemaal zelfvoldane ego’s met een goedkoop idealistische slogan die natuurlijk zelf nooit, ook maar iets, gaan inleveren.
Gedoemd om te mislukken.

Auke51
Auke51
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Laat de WEF leden eerst het goede voorbeeld geven en een miljardenfonds oprichten om deze transitie in te zetten. Veelal komt men helaas met dit soort initiatieven als men zichzelf vrrrijkt heeft en dan zegt dat het toch niet juist was. Gedoemd te mslukken?
Er gebeuren de laatste tijd teveel dingen die mij doen verbazen

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Ik deel die verbazing, Auke. Maar dan blijft er toch niets anders over dan een samenzweringstheorie. Zouden onze bestuurders zo intelligent zijn om al die puzzelstukjes in elkaar te laten passen? Ondanks de horror van deze ontwikkelingen zou ik dat een huzarenstukje vinden.

Maria Ossevoort
Maria Ossevoort
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Ik hoop heel erg dat je gelijk hebt (dat het een hele moeilijke opgave gaat worden voor de rijken en politici om al hun plannen ten uitvoer te kunnen brengen. En anders…Ik zou niet in zo’n wereld meer willen leven..Wie nog wel????

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Ik denk dat je met de laatste zin er naast zit. Kijk wat er in Amerika gaande is met de democraten en de onmacht vanuit rechts om ook maar iets te doen. Zie ook mijn reactie op het artikel.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Dat de burgerbevolking in de Slavische landen nagenoeg niets bezat na de WO2 is niet helemaal waar. Tot de communistische overname in 1948 was b.v. Tsjechoslowakije een rijke industrieland gelijk aan de Westerse landen met vele particuliere bedrijven. Er is ook weinig kapot geschoten in de oorlog daar want de Duitsers het goed konden gebruiken. In 1948 zijn onteigeningen begonnen in het private sector en om het geen roof te kunnen noemen werd het bezit van de eigenaren gekocht voor symbolische prijzen en vaak mocht de eigenaar de functie van de directeur vervullen maar in wezen was hij gewoon in dienst. Zo behielden zij de kennis en de bedrijven draaiden door. Tot 1989 toen alles al zowat vervallen was en er geen geld was voor enige vernieuwingen. Bedrijven draaiden veelal als museale rariteiten en er werd geïnvesteerd alleen in enkele pronkstukken om het Westen te laten zien hoe geweldig het daar was.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dank je. Dat van Tsjecho wist ik niet. Best wel slim gedaan daar. Nivelleren en geen kennis weggooien. Ik hoop niet dat je gelijk krijgt met jouw onderstaande opmerking. Ik gruw van de gedachte dat dat de toekomst is van mijn kleinkinderen!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Dat is het beeld die nu leeft in de voormalige Oostbloklanden. Nergens wordt communisme zo gepropageerd als in het Westen door allerlei actiegroepen en zelfbenoemde politici. Met Biden in de VS wordt het alleen maar erger. En niet de VN te vergeten die al deze groeperingen steunt.

Puck van der Land
Puck van der Land
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Lees dan ook Orwell’s 1984: in 1949 kwam dat boek dat een gruwelijke werkelijkheid leek te zijn. De plannen met de great reset gaan helemaal in de richting die Orwell beschreef als fantasie. Je ziet wat er nu gebeurt als je dat verhaal begrijpt.

Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Puck van der Land

Hallo Puck, 1984 heb ik in de 70tiger jaren al gelezen. Heb alle werken van Orwell. Begreep de strekking, maar dacht toen dat het over het ultieme communisme ging. Bizar dat de westerse wereld nu veel vergelijkingen vertoont.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie denkt dat de elite, van wie dit plan afkomstig is, een communistische heilstaat wil stichten heeft het verschrikkelijk mis. Wat ze willen is een technocratische surveillance staat waarbij zij degenen zijn die alles bezitten en bepalen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De corona crisis als mijlpaal om het socialisme af te bouwen in Europa en de hele wereld. Deze keer komt deze niet uit het Oosten maar uit het Westen.

Banderes
Banderes
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je hierin geloofd, en het lijkt er op dat we dat toch wel moeten, is er voor ons nu we ons huis (wat we eerder overnamen uit de erfboedel van m’n ouders en intussen practisch afbetaald hebben) eindelijk aan het eind van ons arbeidszaam leven, niet langer van de hypotheekbank, maar nu écht van óns is en waar we onze levensavond in rust dachten te mogen slijten,
dus het gevaar zien opdoemen dat het gewoon wordt afgepakt…
Ik voel mij nu genoopt om, wil ik ook kunnen profiteren van die kwijtschelding van schulden, wel eerst weer even flink schuld moet máken.
Ik moet alles op alles zetten om maximaal het huis en de grond tot aan de rand vol met schulden te plempen. Dan kom ik zeker aan één miljoen van die straks waardeloze euro’s. Die zal ik maar niet op de bank laten staan, want alles kwijt. Dus omzetten in ‘ergens’ aan te kopen gouden muntjes of zo. Dan zien we wel als ons alle schulden worden kwijtgescholden… Kan ik toch nog wat uitdelen aan m’n kinderen en kleinkinderen !

Als het dan uiteindelijk toch niet doorgaat, kan ikzelf die schulden wel weer dempen door het goud terug om te zetten in geld. Maar heb ik in elk geval niet het gevoel mij als een mak schaap naar de slachtbank te laten leiden.

Communisme is nérgens ter wereld een succes geworden voor de bevolking.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Banderes

In het communisme is alles van iedereen. U kunt niets bezitten want dan kan een ander niet bij. U staat de maatschappij in de weg als u bezit heeft. Uw huis is voortaan van iedereen en u gaat ervoor betalen zoals ieder ander. Onteigeningen zijn de eerste kenmerk van het communisme. Is uw huis afbetaald dan wordt deze van u gekocht voor een symbolisch bedrag. Het zijn heus geen dieven en zij menen het goed met u zoals met iedereen.

AndreM
AndreM
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het onteigenen gaat heel makkelijk, op 31 december lopen alle LIBOR contrackten af. er is al voor 80 biljoen omgezet alleen weten de lening en hypotheekhouders dat nog niet. Stel de rente gaat naar 15% kunt u dan nig blijven wonen? voor veel mensen zal dat dan niet gaan. Dan komt de overheid met een voorstel waarbij u uw woning aan de overheid moet gaan overhandigen als u wilt blijven wonen. Uiteraard wel als u de gewenste prikjes heeft gehaald. Het staat allemaal omschreven in het plan van het WEF u hoeft het alleen maar te gaan lezen. En ja het fiat geld is dan ook verdwenen daavoor krijgt u crypto centen die ze gewoon op 0 kunnen zetten, 25 januar is de grote dag dat het gaat beginnen, ik wens u allen veel wijsheid toe.

Helena
Helena
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  AndreM

De rente is toch vastgezet

DrRise
DrRise
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Helena

Ja sommige hier hebben klap van de molen gehad. Ik heb 20 jaar rentevast getekend. Niemand kan dat omdraaien.
Zolang ik de hypotheek kan betalen in die 20 jaar is er geen enkele reden om het af te pakken of kunnen pakken door de bank ( zoiezo niet door de overheid want die hebben niks te maken met mijn lening van de bank )

Je denkt veelste extremistisch. Wat denk je dat er gebeurd als de banken op grote schaal woningen of andere bezittingen gaan onteigenen? Dan krijg je een burger opstand waar niemand mee gebaat is.

Zo simpel als rente omhoog zodat je het niet kan betalen is domme praat.

En ik vindt het persoonlijk bij de meesten hier extremistisch. Gebruik je gezonde verstand. Er zitten dingen aan te komen maar wat jullie allemaal denken dat ze willen doen is onmogelijk zonder dat er miljarden mensen in opstand komen.

De burgers hebben nog altijd de macht, alleen weten de meesten dit niet. Zomaar alles afpakken bestaat niet zonder dat er bloed vergoten wordt. Athans ik spreek voor me eigen. Niemand pakt mijn bezittingen ongegrond af zonder dat ik hiervoor zal strijden. Als je dit met het hele volk doet is er niks aan de hand. Wel eens gehoord van een staatsgreep en een coupe. Nou wat jullie hier allemaal zeggen is daar een reden voor.

Ape strong together.

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  AndreM

Begint dan echt WO3, zonder wapen gekletter, krijgt Joe Biden iets aan zijn hart en wordt Kamala Harris de nieuwe president. Zou zo maar kunnen.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De angst slaat me om het hart bij dit artikel: ik ben van de generatie die George Orwell heeft gelezen en groupthink is al aan de orde van de dag. Maar het onderwijs is tegenwoordig meer bezig met burgerschap dan lezen, waardoor geen hond meer onderwezen wordt in zelfstandig kritisch denken en meningen vormen.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigendom betekent onafhankelijkheid en dus vrijheid. Door ‘geen eigendom’ te promoten maakt de elite mensen afhankelijk.

Maar het eigendompunt is maar een klein stukje van de great reset. Intersectionalisme, jawel het radicale kindje van het feminisme, is een van hun leidraden. Net zoals de klimaatlobby en inderdaad structurele ongelijkheid tussen mensen in de wereld.

The great reset steunt allerlei radicaal linkse doelen en is in zichzelf natuurlijk ook radicaal. Ze willen zelfs het sociaal contract, wereldwijd, tussen burger en overheid herzien. Alsof wij daar als burgers niet zelf iets over te zeggen hebben.

En denk maar niet dat de elite hun macht en welvaart gaat afstaan…

Hoe je het ook wend of keert, het WEF beschikt over veel geld en is onderdeel van de gevestigde orde. Hun idee zal worden gepromoot bij het leven, zodat zij het narratief beheersen.

Wil je tegengas geven dan heb je bereik nodig om een alternatief narratief een rol van betekenis te laten spelen.

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

WEF: Dus de grootgraaiers van de wereld gaan ons nu vertellen dat we alles eerlijker moeten gaan verdelen. Interessant. Ik zou zeggen, geef het goede voorbeeld en geef je vermogen we en, ga in een rijtjeshuis. Zolang zij hun eigen rijkdom houden vind ik dit hypocriet en volledig ongeloofwaardig.

Ian
Ian
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BIj1 is een verzameling idioten die waarschijnlijk niets eens één zetel gaan halen. Voor de rest: de wereld wordt steeds gekker.

Eck v Leeuwen
Eck v Leeuwen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als die paar multimultimultimulti miljardairs die dit beslissen meedelen, denk ik erover na. Nu is het een dikke no go.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En de een werkt heel hard en de ander doet helemaal niks, is dat eerlijk? Allemaal gelijk=allemaal even hard werken en niet de 1 nooit ziek melden en de ander om de week

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

“Eerlijk” bestaat sowieso niet in dit leven. En als de nachtmerrie werkelijkheid is geworden bestaat zelfs het woord “Eerlijk” niet meer. Links is een meester in woorden uitvlakken.

De Dertiende
De Dertiende
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik werk voor de Nederlandse staat en daar ben ik trots op. Dankzij mij en vele anderen kunnen criminelen volgens de wet worden gestraft. Een van mijn grootste irritaties in dit land is dat een deel van mijn zuurverdiende loon naar klaplopers, profiteurs, gelukszoekers en subsidies voor ultra-linkse groepen gaat. Ik werk blijkbaar ook om die parasieten kunnen laten bestaan.

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het probleem is dat als het niet uitmaakt hoe hard je werkt, de hard werkenden ook zullen stoppen met hard werken, omdat het niet loont.
Ik kan me herinneren dan mijn vader in de jaren zeventig naar Hongarije moest voor een congres.
Toen hij daar een taxi wou nemen, weigerde de taxichauffeur om te rijden. Of die chauffeur nou wel of niet reed, maakte voor hem niet uit, hij kreeg toch hetzelfde loon.
Pas toen mijn vader hem wat extra’s gaf, begon hij te rijden. Een voorbeeld dat communisme niet werkt.
Het dood de creativiteit van mensen en leidt tot grote armoede en uiteindelijk tot oorlog

Andre
Andre
3 jaren geleden

De dame die de video heeft gemaakt doet rond 2m11 de volgende uitspraak:
“Iedereen heeft toch het beste met elkaar voor ” (als het gaat over complottheorieën).
De uitspraak is interessant omdat het iets zegt over hoe mensen denken over goed en slecht. Als je complotten verondersteld, zou je veronderstellen dat er slechte mensen zijn. Terwijl we allemaal ‘gelijk’ zijn, uitgerust met ‘dezelfde’ redelijke vermogens.
De paradox is makkelijk op te lossen door in te zien dat elk wereldbeeld iets anders bedoeld met ‘het beste voorhebben met elkaar’.
Soros heeft het beste met de wereld voor, net als Orbán.
De moslimbroederschap heeft het beste met Israël voor, net als de joden.
Schwab heeft ook het beste met de wereld voor, net als Baudet.
We moeten wel beseffen dat achter de woorden volstrekt andere wereldbeelden schuil gaan. En dat goed en slecht niet absoluut zijn.
De onderliggende pretentie van WEF is dat alle belangentegenstellingen zijn op te lossen op een economische basis en dat dan ook de conflicten tussen wereldbeelden zouden verdwijnen. Dit is niets anders dan een andere verwoording van wat Marx bedoelde met het ontmantelen van ideologie. Het heeft nooit gewerkt en zal nooit werken, omdat zonder ideologie er geen maatschappelijke ordening kan bestaan.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Andre, goede analyse, echter het ellendige is dat ons, de bevolking, nergens iets van weet, nergens iets van weten mag en inmiddels ook geen enkele mogelijkheid meer heeft om iets te zeggen want ons Kabinet sneed met de Noodwet alle mogelijkheden af. Vraag me zelfs af of er in maart nog wel verkiezingen zullen zijn want Noodtoestand….enz. Olongren ventileerde dit al eerder. Vrees dat we deze gifbeker helemaal moeten leeg drinken en dan is het te laat.

Monica Hoogduin
Monica Hoogduin
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Varlam Sjamalov schreef in zijn ‘Berichten uit Kolyma’ hierover een zeer aangrijpende passage. Over dat mensen helemaal in paniek raakten wanneer zij 1x maand gingen douchen. Hij schreef hierover dat mensen daar juist toch naar uit zouden moesten zien. Niets was minder waar. Tijdens het douchen werden de verblijven binnenste buiten gekeerd en al het ‘eigendom’ meegenomen. Hij had, zo beschreef hij in zijn boek, een volwassen man zien huilen vanwege een geconfisqueerd luciferstokje, het enige bezit dat hij nog had.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het afschaffen van eigendom doet niet alleen denken aan de socialistische experimenten. Het fenomeen gaat heel wat verder terug. Alleen noemen we het dan: slavernij.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Begin niet over The Great Reset.
Je wordt onmiddellijk als complot wappie weggezet.
Het grappige is dat Justin Trudeau, u weet wel de Linkse Populistische mp van Canada, begin dit jaar heeft gezegd dat de Corona pandemie hét moment bij uitstek is voor The Great Reset.
Nu haast deze populist zich om dit als Complottheorie weg te zetten.
Kijk vooral eens wat Sky News Australia hier over te zeggen heeft!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn twee grote wereldwijde problemen: armoede en geweld. Met beter beleid (en dus beter bestuur) zou dat beter moeten kunnen. De vraag is waar dat bestuur het noodzakelijke draagvlak aan kan ontlenen. Democratie? Onderwijs? Ethiek? Moet dat centraal geregeld worden? Legt dat niet veel te veel macht bij diegenen die dat centraal regelen? Zit er niet ook een spirituele kant aan de zaak? Verschillende godsdiensten en hun afgeleide quasi-godsdienstige vormen geven sterk verschillende antwoorden. Er wordt in het Great Reset filmpje geproken over een historisch moment en/of momentum (Klaus Schwab in zijn griezelige accent). Dat komt door de crisissen waar we in zitten: financieel, pandemisch, klimatologisch, demografisch. Er is ook een probleem op geopolitieke en institutionele terreinen. Met geen woord wordt gesproken over islam en China, die elk op eigen wijze alle ethische normen negeren. En over de VN die door islamisten en sinofielen van binnenuit zijn uitgehold. De ervaring leert dat er moet worden opgepast met oplossingen zoals universele mensenrechten en wereldwijde handelsbevordering. Het laat zich makkelijk samenvatten als “Je geeft ze een vinger, maar ze nemen de hele hand.” En het wordt er geen haar beter op. Dat optimistische gebral over de Great Reset is extreem ongeloofwaardig.

Verdui
Verdui
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ja dat is zeker ongeloofwaardig. Het is utopisch gelul. Mensen laten zich echt niet hun welvaart en bezit als makke schapen zomaar afpakken. Die komen massaal in opstand en er ontstaan opstanden en onlusten. Als het kapitalistisch systeem wordt omgezet naar een communistisch systeem, zakt bovendien de wereldhandel als een plumpudding in elkaar met enorme armoede en honger als gevolg.
Ik zie dit zomaar gebeuren. Mensen hebben geproefd van de welvaart en zullen deze niet zomaar afstaan. Ze klagen nu al als ze vanwege Corona een vakantie moeten overslaan..
De mensen in de Sovjet Unie pikte het communisme omdat zeg i.t.t. ons, daarvoor ook al straatarm waren.

Kris
Kris
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verdui

Nochtans is deze corona/covid gecreëerd door diezelfde elite en ontnemen ze onze vrijheden zonder enig verzet. Het merendeel van de mensen is zich zelfs van niets bewust.

linda bakker
linda bakker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben wel een Marxistische regering en deze wordt met de dag Marxistischer en brutaler. Alles word kapot gemaakt, boeren verjaagd en winkels gesloten, horeca failliet. En straks word alles voor een habbekrats opgekocht door grote broer China, met goedkeuring van de EU, die ook in de zak zit van de communisten.
Het zelfde spelletje word in de VS gespeeld. De Biden bende, vader zoon en oom zitten totaal in de zak van de communisten.

Netty
Netty
3 jaren geleden

Ik werd achterdochtig toen mevrouw het steeds vaker over gristenen en daarna ook over de bijbel begon. Daar dus afgehaakt.
Gelovigen vertrouw ik net zo min als Bill Gates en Mark Rutte.
Deze Corona situatie leidt in ieder geval tot polemiek en eenzaamheid van gedachten.

Deurloo
Deurloo
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk! Wel graag owe veranderen in own, staat twee keer in de tekst.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees

En zeker met deze thematiek.

Franky W
Franky W
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verwerpelijke ideologie. Al meerdere malen is gebleken dat dit niet werkt in de praktijk., althans voor de burgers. Sterker, het leidt tot meer ellende en uiteindelijk tot bloedige opstanden. Daarom massaal weigeren mee te doen aan test en prik samenleving. Huidige regeringen gebruiken corona slechts als middel voor onderdrukking in aanloop tot deze waanzinnige en idiote build back better ideologie. De rijken worden hierdoor nog rijker.

John Kuhles
John Kuhles
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig goed geschreven … dank … het werd mij aanbevolen door Rob Kuijlenburg op Faceboook.

🌐 tinyurl.com/Hoe-Lang-Gaat-Dit-Duren
⚠️ tinyurl.com/TheGreatReset

#JohnKuhles Februari 2021 🦜🦋🌳

Marleen Brutyn
Marleen Brutyn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie de video ‘You’ll own nothing and you will be happy’ nergens op de website van het World Economic Forum. Als ik bovenaan op de video klik, kom ik op de betreffende video op youtube. Ik zie daar dat deze op youtube geplaatst is door The Bigger Picture. Bij het klikken op het pijltje om de video te starten, word ik onmiddellijk geleid naar een video die werkelijk door het WEF geplaatst is. Als ik op The Bigger Picture klik in youtube kom ik op een pagina waarop de pagina van The Bigger Picture getooid is met een eerbetoon aan Trump. Alles wijst er dus op dat de inhoud van de video van Bigger Picture een complottheorie is. De bewering dat deze video van het WEF is, is puur bedrog. Ik moet hier minstens één ster aan geven om dit artikel gepubliceerd te krijgen, maar eigenlijk verdient ze vanwege het fakegehalte geen ster.

Rien
Rien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marleen Brutyn

Leest u dan een keer het boek wat Klaus Schwab heeft geschreven over deze materie en u bent weer helemaal bij.

Gaby
Gaby
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Albert Einstein

T.levering
T.levering
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat dacht ook iemand in 40/45 een Europa de heersers alles de rest in armoede, maar dat gaat niet gebeuren omdat de mens veel beter nadenkt wat de rijken willen,en eventueel dan maar een oorlog uit laten breken, zal zeker mijn gezin beschermen al moet ik er zelf onder doorgaan.

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen halen de geschiedenis van het communisme erbij, het heeft nooit gewerkt etc.Ook word gezegd dat mensen in opstand gaan komen, want ze geven hun bezittingen nooit op.Het gaat ze nooit lukken lees ik hier.
Er zijn altijd machten geweest die naar absolute macht hebben gestreefd, alleen nu hebben ze de technologie ervoor.Stel je een vijand voor van werelds machtigste (tech)bedrijven(WEF), die samenwerken met de UN,WHO en de regeringen etc.Ik gebruik de term vijand bewust, want ze willen de mensen hun vrijheden/bezittingen afpakken.Het blijven arme sukkels,hoe rijk ze ook zijn
Ik hoop op een great awakening, na het lezen van jullie reacties heb ik daar alle hoop op.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Willem
75
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x