De ontsporing van het Transgroene Grootkapitaal

De verdienmodellen achter de klimaat- en gendergekte

 

Veel actuele onderwerpen lijken gedreven te worden door hooggestemde idealen, zoals ‘red de planeet’ en het recht om jezelf te zijn en je eigen gender te kiezen. Maar wat nu als het in feite helemaal niet om mooie idealen gaat, maar gewoon om zoiets platvloers als het verdienen van zoveel mogelijk geld, vraagt Alma van Hees zich af. Over de verdienmodellen achter hedendaagse gektes.

Money makes the world go round, zong Liza Minnelli al heel wat jaren geleden. Het is een waarheid als een koe. Helaas brengen geld en materieel bezit vaak niet het allerbeste in mensen boven. Wie heeft niet meegemaakt dat als er geld of erfenissen in het spel waren zelfs je beste vrienden of meest geliefde familieleden opeens een hele andere, nare, kant van zichzelf lieten zien? Soms dusdanig dat ze onherkenbaar werden, omdat voor hen blijkbaar geld het hoogste goed op aarde was.

 

Verdienmodellen

Van de wind kun je niet leven, dus er moet geld verdiend worden. Er moeten diensten en producten worden verkocht, nieuwe markten aangeboord en innovaties ontwikkeld. Dat levert vooruitgang op, betere medische zorg, betere huizen en wegen, plezier voor consumenten en actie en uitdaging. Bestaat een product al heel lang en is het niet verder te verbeteren, dan wordt het als verdienmodel oninteressant. Er valt immers geen grote groei meer te verwachten, hoogstens een soort vervangingsevenwicht dat geen nieuw groot geld meer oplevert.

Vanuit deze optiek is de cv-ketel oninteressant, want die is eigenlijk al perfect met zijn efficiëntie en hoge rendement. Evenzo zijn de benzine- en dieselauto niet boeiend meer. Ze zijn al zo schoon en zuinig mogelijk en vrijwel uitontwikkeld. Hetzelfde geldt voor ons gasnet, het beste van Europa. Ook daaraan valt niet veel meer te sleutelen.

 

Groene commercie

‘Groene’ stroom komt dan als geroepen. Wat is er nu mooier dan totaal nieuwe vormen van energieopwekking gaan stimuleren en invoeren (wind- en zonne-energie plus biomassa), met de bijbehorende nieuwe vervoersmiddelen (de elektrische auto) en nieuwe verwarmingstoestellen (de warmtepomp)?

Er openen zich opeens grootschalige markten met oneindige verdienmogelijkheden. Weliswaar moet al deze vernieuwing een poosje een stevige subsidieduw in de rug krijgen om vaste voet aan de grond te kunnen verwerven, maar ach, dat is in het begin onvermijdelijk en het is maar tijdelijk, zo wordt iedereen verzekerd. En ook subsidie makes the world go round, nietwaar? Geld is geld.

Nog prettiger is de bijkomstige noodzaak voor een vernieuwde energie-infrastructuur. Het bestaande net moet klaar gemaakt worden voor wiebelstroom, en dat betekent een forse verzwaring gaan inbouwen waarvoor heel Nederland op de schop moet. Mooier kan niet: werk voor jaren!

De energietransitie is een ware goudmijn voor alle handelaren in wind-, zonne-energie en biomassa en alles wat daar verder nog omheen hangt. Er wordt dan ook grof geld mee verdiend. En voor deze transitie worden gigantische bedragen uitgegeven (voornamelijk opgebracht door de belastingbetalers).

 

Red de planeet

Geld is een sterke drijfveer voor het handelen van mensen. De belangrijkste? Natuurlijk niet, zullen alle aanhangers van de beloofde ‘groene’ wereld nu roepen. Het gaat om het redden van de planeet, dat is het hoogste doel. En geloof je nog steeds niet dat de opwarming van de aarde grotendeels of zelfs uitsluitend door mensen wordt veroorzaakt? Hoe dom kun je zijn?

Nee, helaas geloof ik dat nog steeds niet. En nee, ik ga hier niet in op alle theorieën, klimaatmodellen en voorspellingen die al dan niet de vermeende opwarming aantonen. Het volstaat om vast te stellen dat ons kabinet en ook de EU met haar Green Deal daar zelf ook niet in geloven.

Want hun handelen spreekt voor zich. Als je je zoveel zorgen maakt over die vermeende opwarming, dan tref je effectieve maatregelen om die tegen te gaan. De belangrijkste maatregel echter die getroffen is, is het grootschalig kappen van bossen om die te verbranden in biomassacentrales. Dat moet op den duur in zestig procent van de Europese energie voorzien. Terwijl luid, duidelijk en eindeloos is bewezen dat dit beleid juist extra opwarming oplevert, plus meer vervuiling en enorme kaalslag in de natuur. Toch wil klimaatpaus Frans Timmermans van geen wijken weten.

Over kernenergie zullen we maar helemaal zwijgen. Ronald Plasterk schreef al meermaals in De Telegraaf dat je de strijd tegen de opwarming van de aarde blijkbaar niet serieus neemt, als je op voorhand kernenergie uitsluit.

De drijfveer voor de energietransitie is dus niet de zorg om het klimaat, maar boven alles geld verdienen aan nieuwe ‘groene’ energie.

 

Gebrek aan kennis

Het geeft daarom ook helemaal niet dat je Rob Jetten als minister van Klimaat en Energie hebt, die er keer op keer blijk van geeft niets van die onderwerpen af te weten met zijn “Nederland ligt onder een dikke stikstofdeken” en zijn verbazing over het feit dat kernenergie, ja ja, ook huizen kan verwarmen. Of een EU-Klimaatpaus te hebben voor wie hetzelfde gebrek aan kennis geldt. Sterker nog: ze móéten daar juist helemaal geen verstand van hebben. Want hadden ze dat wel, dan zouden ze vast een heel ander beleid voorstaan en dat is nu net niet de bedoeling. Ze moeten luisteren naar het Groene Grootkapitaal, dat zich in een mooi klinkende ideologie hult, waardoor bijna iedereen zich laat inpakken en indoctrineren. Tegengeluiden zijn vanzelfsprekend niet toegestaan en worden met agressie beantwoord.

Maar als de drijfveer voor onze ‘groene’ economie boven alles geld verdienen is, waarvan het ‘klimaatneutrale’ biomassasprookje het bewijs levert, wordt het dan niet hoog tijd om ons niet langer voor de gek te laten houden? En de ‘groene’ propaganda met een flinke vaart de vuilnisbak in te kieperen? Want het gaat dan toch nergens meer over en al helemaal niet over ‘het redden van de planeet’?

 

Transgenderlobby

Kijk je met dezelfde geldbril naar de volslagen ontspoorde transgenderlobby dan levert dat een soortgelijk plaatje op. Want als er één ding in het oog springt is het wel dat hieraan ongelofelijk veel te verdienen valt. Al in 2018 bracht Jennifer Bilek in een artikel in the Federalist in kaart wie de motoren in de VS zijn achter de transgenderpromotie.

Het zijn de usual suspects. Schatrijke mannen, vaak uit de LBTG-gemeenschap, met grote belangen in de farmacie en de medische infrastructuur. “Transgenderism sits square in the middle of the medical industrial complex, which is by some estimates even bigger than the military industrial complex,” schrijft ze.

 

Kweekvijver

Je moet natuurlijk wel genoeg transgenders kweken. Het liefst ook zo jong mogelijk, want hoe eerder ze allerlei medicatie en hormonen gaan slikken, hoe langer en vaker de kassa rinkelt. Het COC doet al zijn best met lessen op basisscholen waarin kinderen wordt geleerd dat het heel normaal is om te twijfelen aan je geslacht.

Disney spant zich ook in om zoveel mogelijk trans- en andere variëteiten in zijn kinderfilms te proppen, zolang het maar geen gewone jongens en meisjes zijn of mannen en vrouwen. En zelfs onze nieuwe minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf laat op Twitter weten dat hij de dag van de Transgendervisibiliteit (wàt?) aandacht geeft. Blijkbaar zijn transgenders onzichtbaar voor hem – maar voor vrouwen niet – en heeft hij hun luide agressieve geschreeuw “Ik ben een echte vrouw!!” nog nooit gehoord.

 

Gender Affirming Care

In de VS zijn ze er al aardig in geslaagd het percentage LHBT’ers van 7,1% op te krikken naar 21% bij diegenen die geboren zijn tussen 1997 en 2003, de zogenaamde generatie Z. In een recent document met de titel “Gender Affirming Care and Young People” van het Office of Population Affairs wordt vroege medische interventie voor kinderen aanbevolen. “Voor transgender- en non-binaire kinderen is vroege genderbevestigende zorg cruciaal voor hun welzijn en gezondheid, omdat dat de kinderen en pubers in staat stelt zich op sociale transitie te richten en het hun zelfvertrouwen kan vergroten, terwijl ze door de gezondheidszorg manoeuvreren.”

Manoeuvreren door de gezondheidszorg. Dat is ook wel nodig bij de in dit document opgesomde care, van puberteitsblokkers tot allerlei chirurgische ingrepen… Aan de schaduwkant van dit alles, zoals ongelukkige ‘nieuwe’ vrouwen of mannen met forse gezondheidsproblemen en onvruchtbaarheid, wordt vanzelfsprekend geen woord besteed. Omdat ook hieraan immers weer geld te verdienen is? Nederland staat eveneens een forse rekening te wachten, afgaand op de almaar verder oplopende wachtlijsten bij genderklinieken.

 

Cynisch

Het is natuurlijk vreselijk cynisch om allerlei hooggestemde idealen door de platvloerse geldbril te bekijken, met als leidraad de vragen ‘wie wordt hier wijzer van?’ en ‘wie moet dat betalen?’.

De antwoorden zijn echter verhelderend. Het Transgroene Grootkapitaal wordt er wijzer van en de burger betaalt, ook al is daarvoor aan die burger nooit toestemming gevraagd. Het lijkt al een tijdje aardig te lukken, maar het geld van de burger is nu echt op met een inflatie van 12% over de afgelopen maand.

Het is tijd voor gezond verstand. Het is tijd voor een exit uit al die ontspoorde dromen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hooggestemde idealen zijn bij uitstek geschikt om mensen aan te spreken op emotie en ervoor te zorgen dat ze niet hun verstand gebruiken.
Kijk naar wie er verdient aan de klimaatangst die irrationeel is:
– anarchistische biljonairs in de VS die de markten van windturbines, zonnepanelen en LNG kunnen financieren en daar goed aan verdienen, omdat hun politieke vrienden via beleid de omzet garanderen;
– anarchistische actievoerders die op allerlei manieren subsidies krijgen om het sentiment van het publiek te bewerken; zonder het geld van allerlei ‘NGO’s’ zouden deze mensen een echte baan moeten zoeken;
– onderzoekers die bijdragen aan het IPCC, meestal biologen, marinologen, glaciologen, mensen die geen benul hebben van het weer of het klimaat, maar die wel afhankelijk zijn van de subsidiestroom om hun onderzoeksstatus te behouden.
En juist deze mensen zijn bepalend voor de publieke opinie….
Alleen al het feit dat er geen echte discussie mogelijk is over dit onderwerp, maar dat de uitkomst wordt opgedrongen, zegt alles over welke belangen er werkelijk spelen achter de aangeprate klimaatangst.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie dat George Soros een van de motoren is achter de transgender beweging. Dat is voldoende om alle alarmbellen tegelijk te laten afgaan. Overigens meen ik dat de uiteindelijke motivatie achter de klimaathysterie een heel stuk cynischer is dan geld verdienen. Immers, elk supranationaal probleem is nuttig voor het versterken van de posities van supranationale organisaties.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Robert Dijkgraf moet zich rotschamen over zijn gedrag, de man die op de stoel zat van Albert Einstein is volledig het spoor bijster.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

toen hij zich d66 ‘er liet dopen dacht ik dat al

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voordat de natuur toeslaat zal men zichzelf vernietigen door eigen overbevolking die lijdt tot oorlogen en massamigratie tegelijk geholpen door het moreel verval van de Westerse maatschappij gestaafd
op democratie die misbruikt wordt door ondemocratische groeperingen die de regeringen naar hun pijpen laten dansen. De groene activisten worden in eigen gelederen gekweekt en worden gespekt door vijanden van buitenaf om te kunnen procederen. Het lijkt net of ook de justitie door Poetin geleid wordt. In wezen Europa mocht geen schaliegaswinning opzetten omdat de actiegroepen het voor schadelijk hebben verklaard. Poetin heeft daar graag deze actiegroepen betaald want dat maakte de afhankelijkheid van Europa van zijn gas groter en hij zijn oorlogen kan financieren. Nu Poetin geboycot wordt krijgen wij dezelfde olie maar veel duurder uit de VS waar Trump het voor hetzelfde reden toentertijd moest ontgelden. De blunders van Merkel hebben voor gezorgd dat Duitsland zich van alle kerncentrales heeft ontdaan en bleven koketteren met de Russen voor goedkope gas. Goedkoop blijkt nu duurkoop te zijn en de klok moet teruggedraaid worden. Onze eigen GroenLinks roept nu dat de kerncentrales niet helpen omdat het te lang duurt voordat zij gebouwd worden maar wie heeft het altijd tegenhouden? Die konden wij al lang hebben.
Het is duidelijk dat hier emoties regeren boven verstand welke onderwerp je ook neemt of het de groene klimaatplannen zijn of migratie. Maar over de overbevolking, de echte reden wordt niet gerept.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

niet de emoties regeren m.i. maar soliede bèta opleidingen , die kunnen de emoties beheersen

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

De opleidingen zelf roepen geen emotie los maar de meeste politici laten zich door emoties leiden wat kortzichtig is. Niet dat iedereen een boekhouder moet worden maar laat de hersens beslissen als het hart eenmaal tot rust is gekomen.

Karel
Karel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘Het is tijd voor gezond verstand. Het is tijd voor een exit uitval die ontspoorde dromen’ eindigt Alma van Hees haar artikel.
Dromen? Het is je reinste nachtmerrie, het is vreselijk dat we dit gewoon laten gebeuren en het is een regelrechte ramp dat we zo weinig tegengeluiden horen en lezen en vooral weer normaal doen. We weten toch nog wat toen normaal was?
Het is nog niet zó lang geleden. Ik heb het nog meegemaakt.
We kapten geen bossen om die te verbranden in biomassacentrales (hoe gek kan je zijn?), onze regering bestond uit ministers met kennis van zaken over de onderwerpen waarover ze moesten beslissen (en geen nitwit als Rob Jetten), en de (meeste) mensen man of vrouw waren en met ‘hij’ of ‘zij’ werd aangesproken, er nog geen schoolklassen bestonden met 5 ! transgenders (dat geloof toch niemand?), arme kinderen!
Those were the days ……..!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Karel

en wat denk je van dat “beste reizigers” in de trein i.p.v. dames en heren ?! Die Marjan Rintel gaat nu naar de KLM/Air France , zij liet het gebeuren samen met meer NS onzin

Karel
Karel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Helemaal waar, we kunnen de lijst nog langer maken.
Het frustreert me en maakt me boos.

karton
karton
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Voor dit vrouwmens, Rintel dus, schijnt er géén verschil te bestaan tussen een man en een mevrouw.
Zij is kennelijk volledig groggy gegaan vanwege de “gender-gekte”.
Bij de NS liggen de vlaggen gereed om uitgestoken te worden ná haar laatste werkdag aldaar.
Wéér zo’n met zichzelf ingenomen figuurtje, waar nog nóóit iets zinnigs is uit gekomen.

Els Schwencke
Els Schwencke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed en duidelijk geschreven!

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk, hier wordt dus van Europarlement tot Tweede Kamer nooit naar gekeken. Reden: grootkapitaal controleert her bestuur -niet de volksvertegenwoordiging. Laat staan de bevolking zelf middels een referendum.

In aanvulling op de auteur: niet alleen de uitontwikkelde producten zijn de drijvende kracht achter dit alles maar vooral de mondiale schuldenberg. Deze moet terug naar een houdbaar niveau. En dat is het niveau dat die berg weer in verhouding staat tot de verdiencapaciteit van de economie.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ondemocratische staten (b.v. NL) en groot geld hier de pineut van worden. Dus die rekening komt bij vooral de middenklasse: extra belastingen , extra leningen. Maar die middenklasse zal alleen deze offers brengen als ze genoeg overtuigd zijn dat het moet omdat ‘de wereld anders vergaat’. Daarom die groene fake business maar ook die overdreven coronahysterie. Of om de zoveel tijd een proxy oorlog waarvan de laatste versie ook weer onnoemelijk veel leed aanricht.

De wereld hoeft niet gered te worden. De democratie moet gered worden.

Jan deJong
Jan deJong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma, dank voor dit wederom helder geschreven opinie stuk.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kapitalisme, het gelauwerde en verafschuwde model dat een logisch gevolg is van hebzucht, een der bijbelse hoofdzonden. Kapitalisme werkt, omdat hebzucht oneindig en van alle tijden is. Geld volgt hebzucht, en hebzucht volgt geld. En het enige doel is groei (meer, meer, meer). Dus om de door u genoemde transgroene beweging te stoppen zullen we de hebzucht moeten ombuigen naar een ander doel. Sub-Antarctische geothermale levenselixers? Teleportatie naar een ongerepte planeet? Het behoud van cognitieve functies na de dood d.m.v. het uploaden van onze herseninhoud?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Hebzucht is menselijk eigenschap en niet alleen in het kapitalisme aanwezig maar nog erger in het socialisme waar alleen de politieke elite van mag profiteren. Waar hebzucht regeert wordt deze snel door corruptie begeleid.

Hendrik
Hendrik
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ze willen allemaal de wereld redden maar de bomen worden gekapt en we vliegen maar af en aan in die vervuilende vliegtuigen terwijl vliegen een goedkope vorm is van reizen maar wel de meest vervuilendste.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is al aan het ontsporen.
De vraag is hoe erg het gaat worden.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘ Voor geld’ is één (verzwegen) motief.
‘Zonder God’ is een ander (ongenoemd) motief.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

verhelderend artikel, kan er vannacht bij wijze van spreken niet van slapen

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Wees blij dat u geen ambtenaar bent; u zou er morgen ook nog een slapeloze dag aan overhouden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit wil ik jullie niet onthouden. Van de week in The Washington Post (het kan 1 april zijn geweest) “pregnant people at much higher risk of breakthrough covid, study shows ”
Als je het niet geloofd, Google het maar.

Louis Moons
Louis Moons
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We wisten uiteraard wel hoe de vork aan de steel zat inzake de dada’s van de Transgroene klimaat en gender kerk. Maar we kunnen het nu eenmaal niet zo klaar en duidelijk verwoorden. De domme burger die het klimaat moet redden en wiens kinderen omgeturnd worden van geslacht met alle gevolgen van dien, krijgt de rekening gepresenteerd. Wat bijzonder erg gaat worden is dat de gevolgen niet te overzien zijn: financiële drama’s en naïeve jongeren die zelfs tot zelfmoord gaan gedreven worden. Het word tijd dat er politiek gereageerd wordt op deze groteske leugens en de nodige verantwoordelijkheden gesteld worden. De geldzucht van deze nieuwlichters dient duidelijk aan de kaak gesteld te worden door gedegen informatie wat de gevolgen kunnen zijn van goedgelovigheid.
Louis.

B.C.E Semerel
B.C.E Semerel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

beste Alma
ik heb hier een artikel dat is de website van Climategate.nll over het nieuwe de IPCC verslag
https://www.climategate.nl/2022/04/atmosferische-vingerafdruk/

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x