De afrekening van politiek-correct Nederland met Johan Derksen

Elke onwelgevallige kleur in het medialandschap moet verdwijnen

Johan Derksen heeft vorige week donderdag zelf abrupt een einde gemaakt aan het vrijmoedige praatprogramma Vandaag Inside (VI) op SBS6. De reden: de enorme ophef in het land over een onhandige opmerking van Derksen over zijn eigen seksueel grensoverschrijdend gedrag een halve eeuw geleden. Derksen vond het in die omstandigheden niet meer doenlijk om door te gaan met zijn programma. Heel Deugend Nederland – de mensen met ‘de juiste mening’ – hoopte daar al lang op. Over de politiek-correcte hypocrisie rond #DerksenGate gaat deze open brief uit de pen van Robert Raupach.

Lieve politiek-correcten van dit land,

Gefeliciteerd! Bij de zoveelste poging is het jullie dan eindelijk gelukt. Johan Derksen en zijn jarenlange trouwe tafelgenoot René van der Gijp en presentator annex provocateur van dienst Wilfred Genee zijn van de buis. En deze keer misschien wel voorgoed.

Het lukte jullie niet nadat René van der Gijp met een pruik op de spot dreef met de transformatie van een Belgische journalist en de controversiële transgendergrap daarover, waarmee hij zich de woede van de regenbooggemeenschap op de hals haalde. Kijk, van mij moet iedereen gewoon lekker doen waar hij, zij, hen, hullie zich goed bij voelt. Ben je een man in een vrouwenlichaam? Of weet je niet wat je bent? Be my guest, leef je leven en bij voorkeur natuurlijk lang en gelukkig, maar dring het me niet op.

 

Cancellen

Het door mannen gedomineerde programma waarin hierover een grap werd gemaakt – hoe ongepast men hem ook mag vinden – fungeerde als spreekbuis voor de vele voetbalkantines, stamtafels en andere mannenclubjes in het land, waar dit dagelijks aan de orde is. En vind je dat niet leuk of wil je dat niet horen, sorry, het is een flinke open deur: dan zap je gewoon weg. Of nog beter: schakel gewoon niet in. Maar nee hè, jullie kijken tóch want het is zoeken naar ophef. Zoeken om aan de stoelpoten van de heren te zagen. Zoeken naar een reden om hen te cancellen.

Dat moment leek heel dichtbij toen Johan een grap maakte waarin hij Zwarte Piet vergeleek met de rapper Akwasi, wiens vele hits wij natuurlijk zonder moeite op kunnen dreunen. De rapper mocht wel tijdens een Black Lives Matter-demonstratie op de Dam oproepen tot geweld, maar een grap maken over de man – dat kan natuurlijk niet! Smerige racisten aan een talkshowtafel, bah bah. Het OM – en op jullie kom ik later nog kort terug – oordeelde destijds zelf dat de uitspraken van Akwasi “opruiend en daarmee strafbaar” zijn. Maar vervolgen? Ho maar!

 

Mediaboycot

In het kielzog van deze ophef kondigden overigens de spelers van het Nederlands elftal een mediaboycot af tegenover VI. Dezelfde spelers die dit jaar ‘gewoon’ gaan voetballen in Qatar tijdens het WK, een land waar zeker 6.500 doden zijn gevallen tijdens de werkzaamheden ter voorbereiding van het toernooi en waar moderne slavernij aan de orde van de dag is. Maar een grap over Zwarte Piet, dat is pas erg! Nogal selectieve principes houden de heren internationals erop na, of het is gewoon een bevestiging van het vooroordeel dat voetballers vaak niet de slimsten zijn.

De derde poging was dan uiteindelijk succesvol. Natuurlijk was het een oerdom verhaal van Derksen. En natuurlijk was het in dit #metoo-tijdperk wachten op een anekdote over een seksuele escapade van Derksen of Van der Gijp. Maar toen het dan zover was doken jullie er gelijk als aasgieren op. Het waarheidsgehalte van het verhaal is dubieus; de makker van Derksen, die toen deelgenoot van de gebeurtenissen geweest zou zijn, kan zich het voorval niet herinneren en er is nog geen ‘slachtoffer’ opgestaan.

 

Aangedikt

Zoals wel vaker zal het verhaal heus hier en daar aangedikt zijn en misschien wel gewoon compleet verzonnen, zoals gesuggereerd wordt. Dat neemt niet weg, en dit zeg ik in deze tijden maar even als eigenlijk overbodige disclaimer, dat seksueel geweld tegen vrouwen op geen enkele manier goed te praten of te bagatelliseren is. Maar de honger en de gretigheid waarmee jullie erop doken zijn misselijkmakend en tegelijkertijd tekenend voor jullie dubbelhartigheid.

“Doe wat ik zeg, niet zoals ik doe”. Dat schijnt sowieso jullie motto te zijn. Ik waan me in een slechte film als ik een ronde maak langs diverse media, opiniemakers of zelfs politici. Zo wordt op Joop.nl notabene met de tag ‘nieuws’ het volgende geschreven: “Het einde van Vandaag Inside zal ertoe leiden dat boze witte mannen van een bepaalde leeftijd de komende maanden om de haverklap zullen dreinen dat je tegenwoordig niks meer mag zeggen.” Als er nou ‘opinie’ had gestaan was deze misselijke en misplaatste opmerking nog te verkroppen geweest. Maar bij het platform van hoofdredacteur Francisco van Jole, zoals jullie zelf weten niet vies van flink grensoverschrijdend gedrag, klotst de schijnheiligheid over de plinten.

 

Spiegel

Sowieso mag de media-elite eerst wel eens wat beter in de spiegel kijken. De ophef was groot bij de onthullingen over The Voice, waarvan achteraf bleek dat veel meer mensen uit het wereldje daar weet van hadden. Maar je mond open trekken? Nee, natuurlijk niet. Je gaat niet je eigen nest bevuilen. Ditzelfde geldt ook voor de metoo-zweem en aantijgingen over voormalig castingdirecteur Job Gosschalk, wiens vooraanstaande bedrijf voor zowat iedere productie van betekenis in Nederland de casting heeft gedaan.

 

D66

En het wordt nog erger. Waar jullie bij D66 op de blaren zouden moeten zitten, zoals hier en hier vorige week al op dit platform betoogd, durft Sigrid Kaag op een vrijdagmiddagpersmoment doodleuk te zeggen dat het “terecht is dat Derksen met VI stopt”. De partij, waar vrouwelijke juniormedewerkers onveilig zijn en er tientallen gevallen van grensoverschrijdend gedrag aan het licht zijn gekomen de afgelopen weken. Denken jullie nou echt dat wij achterlijk zijn? Hoe durf je nauwelijks een week later je morele highground alweer te claimen, terwijl je het eigen huis nog niet eens op orde hebt? Je handelt zelf op een manier die in strijd is met jouw uitgesproken overtuigingen en waarden en hebt dan alsnog het lef iemand anders de maat te nemen. What the actual f*ck!

 

Openbaar ministerie

Een speciale boodschap heb ik nog voor de mensen bij het Openbaar Ministerie. Terwijl de meldingen van seksueel misbruik met 40% stijgen zetten jullie je toch al schamele capaciteit in voor een eventuele gebeurtenis van zo’n vijftig jaar geleden. Hoe denken jullie nou dat die meiden en vrouwen zich voelen, die vorige week, gisteren en morgen ten prooi vielen en zullen vallen aan barbaren zonder het simpelste fatsoen? Wat moeten jullie je diep schamen zeg, dat je zo meeloopt met een mediahype.

 

Gesloopt

De laatste geestelijke onafhankelijkheid op televisie is afgelopen donderdag ter ziele gegaan. De politieke correctheid heeft het laatste bastion gesloopt. Derksen, Gijp en Genee waren een verfrissend trio, dat gewoon sprak zoals de normale burger dat thuis op de bank, in de voetbalkantine of bij de koffieautomaat op kantoor ook doet. Recht voor z’n raap en altijd overtuigd van het eigen gelijk – ook als het tegendeel was bewezen. Wat ongenuanceerd hier en daar, natuurlijk wat aangedikt zoals het hoort bij sterke verhalen, maar altijd puur en oprecht zonder een blad voor de mond en daarbij ook het tegengeluid uitnodigend in de studio. De afrekencultuur heeft ook jullie genekt. Eén misstap and you’re fired. Het medialandschap wordt er voorlopig niet diverser op, de laatste jullie onwelgevallige mening is zojuist geëxecuteerd.

Mijn enige troost is dat jullie policors elkaar gaandeweg zullen opvreten. Want deugen heeft geen grens, het is namelijk nooit genoeg voor jullie. Er is er altijd één die zich moreel nog superieurder zal voelen ten opzichte van de ander, totdat elke kleur en smaak is verdwenen en zich één universele mening heeft gevormd, waarvoor iedereen moet buigen.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Na 50 jaar geestelijke kwelling hopend op enige verlichting biecht Derksen zijn jeugdige zonde op door wat de geschiedenis in zal gaan als het kaars incident met een nette maar door drank benevelde vrouw. Maar de publieke tribunaal eist bloed. Openbare steniging lijkt onvermijdelijk. Wie werpt de eerste steen? Akwasi of iemand van Bij1? Allemaal met de hooivorken naar Grolloo. De verontwaardigde publiek moet tenslotte ook eigen portie lol krijgen. En de Taliban zou hem ook zeker veroordelen. Alleen de eerder geschapen precedent kan hem nog redden, het sigaar incident van Bill Clinton met “that woman”. Ben je met de kaars de sigaar of is het sigaar de kaars de baas? Gelukkig zijn wij allemaal beschermd door morele norm die gelukkig net zo hoog als onze landschap laag is. Hetzes zijn helemaal van onze tijd. De enige die wij niet horen klagen is die toen beschonken laveloze vrouw maar haar lot hebben wij alvast op ons genomen en misschien kan zijn nu ook nog achteraf wijzer van worden met Me Too hulp. Of zit zij in geval van de afgezwakte verklaring van Johan stiekem te lachen? Zouden onze politici en andere BN’ers durven een jeugdige zonde op te biechten? En dan nog de niet jeugdige zondes gezien de affaires van de laatste tijd. De tegenstanders van het vrije woord hebben helaas weer gewonnen door het opstappen van de drie heren. Het moraal is weer op de oude peil. En mevrouw Kaag die net met afschuw het verhaal van Derksen heeft veroordeeld en goed vindt dat hij verdwijnt mag weten dat wij al langer dan een jaar met afschuw haar valse gezicht moeten aanschouwen met al die echte en vrouwonvriendelijke verhalen van haar partijleden door haar beschermd en die zelf blijft zitten ook. Hypocrisie is het grote woord.

Walter
Walter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het probleem van de beleidsmakers met de boze witte mannen generatie zit hem in de periode waarin vrijheid betekenis had als persoon ,mannen zijn man onder elkaar en geen vriendin.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Walter

Humor kent vele categorien van hoog tot laag. Iedereen prefereert zijn eigen maar elke categorie heeft haar bestaansrecht. Van hoog tot laag wordt gelachen om moppen vaak met de opmerking dat het eigenlijk niet kan. Maar het is een mop en niet meer dan dat. Tegenwoordig is het vragen om problemen. Of je weer wordt gekeeld of je wordt door voor het publiek tribunaal gesleept. Het woke moralistisch gedoe kost de vrijheid omdat velen niet over zelfspot beschikken en dat zijn er steeds meer.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Helemaal raak Ni28,ik heb bewust even gewacht omdat de ontwikkelingen van Vandaag inside elkaar in rap tempo opvolgt. En de tegenstanders o.l.v. Sigrid Kaag & Eva Jinek van het vrije woord krijgen het deksel op de neus: Vandaag Inside komt terug op aanstaande maandag. En dat is een goede zaak. Ben reuze benieuwt wat de reacties zijn van de heren. Ik heb overigens sterk mijn twijfels of Jinek/Beau en op1 profiteren van het aantal kijkers bij het verdwijnen van Vandaag Inside. De kijkers van Vandaag Inside behoren tot een groep die niet of nauwelijks gehoord worden. En juist bij die 2 talkshows van het subjectieve linkse geluid wordt je niet gehoord. Je kijkt er dan alleen nog maar naar onder het motto bij gebrek aan beter. Mijn ervaringen bij Jinek/Beau en op1 is dat het al gauw begint te vervelen. Zelf ben ik uitgeweken naar HLF8 dat ook slecht bekeken wordt. En over Johnny de Mol kan ik niet of nauwelijks oordelen. Maar Helene en Leonie doen het voortreffelijk. En zij zitten ook wel eens aan de tafel bij Vandaag Inside. En ik hoop dat zij dat blijven doen. En het is echt niet zo omdat Leonie een halve regio genote van mij is. Het zijn gewoon twee coole vrouwen, dit terzijde. Vindt overigens wel dat Johan Derksen meer ruggengraat moet tonen, en niet zo gauw in de slachtoffer rol moet kruipen. Achteraf bekeken hadden ze gewoon door moeten gaan. De handdoek in de ring gooien door Johan Derksen is een teken van zwakte. Gewoon seiken laten die deugers, niks van aantrekken, gewoon jezelf blijven, je niet uit het veld laten slaan. Ik kijk reikhalzend uit naar komende maandag. Om maar met de woorden van Gijs Groenteman te beëindigen : KNALLEN MET DIE SHOW!!!!!!!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Achter de kantine humor van VI schuilt wel de nuchtere waarheid over onze samenleving die steeds minder humor kan verdragen door invloed van allerlei minderheden die langzaam een meerderheid gaan vormen. De tijden van de inquisitie zullen dan terugkeren. Dat men elkaar afmaakt in praatprogramma’s heeft een voordeel, misschien komen wij zo af van steeds arrogantere BN-ers. Ik uw relaas over de praatprogramma’s kan ik niet goed beoordelen omdat ik ze niet volg en er blijkt altijd dat ik de tijd toch beter heb besteed. De opgelegde stijl resulteerde altijd in politiek correcte prietpraat en die ontwijk ik graag. Ook VI keek ik maar sporadisch want voor en nabeschouwingen van voetbal wedstrijden ontloop ik graag al kijk ik naar de wedstrijden graag. Het betekent niet dat ik kijken naar praatprogramma’s veroordeel maar hun invloed is natuurlijk groot.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat is inderdaad een harde en in en in trieste constatering. De toenemende intolerantie van humor. Dat is het gevolg van finaal en totaal doorgeslagen links beleid van meer dan een halve eeuw. Als je jaar in jaar uit maar asielzoekers binnen haalt dan laten de gevolgen zich raden : kleine groepjes linkse clans die alsmaar groter worden. En die zullen wel even bepalen wat we wel en niet leuk moeten vinden. En wat we wel en niet mogen vieren als het gaat om tradities. Nou hier in de provincie zijn nog steeds zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas. Wij laten ons de kop niet gek maken door extreem links, dit terzijde. En er is meer : de Vooravond met Renze Klamer en Fidan Ekiz moest van de buis vanwege te weinig urgentie. Denk eerder omdat Fidan Ekiz politiek kritisch is als het om politiek gaat. In op1 had Sven Kockelman en Talitha Muusse 1x per week een talkshow. Na een aantal afleveringen moest Talitha Muuse het veld ruimen. Ook was het zo dat tijdens het programma als het over politiek ging. Dat Talitha buitengesloten werd en alleen Sven de vragen mocht stellen, Talitha is blijkbaar te kritisch. En nu zit naast Sven Kockelman Fidan Ekiz. Echt Ni28 dit land is ziek en ik vrees dat het ongeneeslijk is als het tij niet snel wordt gekeerd. Anyway, programma’s van de buis halen al of niet uit eigen beweging is van alle tijde. Wijlen Henk Terlingen presenteerde in de jaren 60 het radio programma de Paul Meier show. Dat programma moest van de radio worden gehaald vanwege grof taalgebruik. Dat programma was overigens voor mijn tijd, ik las het op z’n wikipedia. De ontwikkeling van humor houdt je niet tegen. Als het aan de linkse Clan ligt gaan we weer terug naar de jaren 50. Vergelijk maar eens de oude jaar conference van Wim Kan met die van Freek de Jong en Youp van….

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Met andere culturen verdwijnt de onze dat is een simpele rekensommetje.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Precies, dat komt mede door een gebrek aan stootkracht van diverse regeringen. Koste wat het kost vast houden aan de linkse idealen. Over zich heen laten lopen door kleine extreem linkse groeperingen. Daarom moeten we een regering hebben die staat voor snoeihard Nederlands beleid. Met een sterke leider, die als eerste de subsidiekraan dicht draait voor die extreem linkse clubjes. En de EU wat meer terug duwt naar hun eigen poppenkast.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

……, het Hek het verschil is enorm. Zo’n beetje midden jaren 70 werd de humor al grover. Neerlands hoop in bange dagen is daar een voorbeeld van. Ook Dolf Brouwers Sjef van Oekels discohoek pikte z’n graadje mee. En later had je Koot&Bie, Jiskefet, Debiteuren/Crediteuren en wat al niet meer. Als het aan extreem links ligt kan deze vorm van humor niet meer. Maar gelukkig hebben we DVD’s en kunnen we die ten alle tijde terug kijken. In het verleden werd er in Groot Brittannië ook een programma van de buis gehaald : Not the nine O clock news. In Nederland uitgezonden door de VPRO. Het was de begin carriére van Mel Smith en Rowan Atkinson. En ik heb me rot gelachen, maar de politiek in Groot Brittannië was not amused. Het programma werd van de buis gehaald. Omdat de monarchie belachelijk werd gemaakt in dat programma. Dus ook uitgerekend het land van de humor werd een hilarisch programma van de buis gehaald eind zeventiger jaren/begin tachtiger jaren. Een lang verhaal Ni28 maar met humor raak je bij mij de hoge E snaar.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Paradoxaal genoeg het was juist links die met grove absurde humor kwam. Links stond voor alles kan en alles mag. Gevloek en schockeren van Freek de Jonge of Youp van ’t Hek vond ik ten koste gaan van het humor zelf. Ik prefereer de humor van Herman Finkers. Voor de rest is het de Vara die het humor bepaalt en dat is vandaag de dag politiek correcte troep. Je mag de RK kerk belachelijk maken maar niet se Islam daar moet vanaf blijven. Kan zelfs strafbaar zijn.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het eerste gedeelte van mij is nog niet goed gekeurd, dit terzijde. Bram Vermeulen en Freek de Jonge hebben die trend destijds gezet. Gevloek en shockeren. Dat hebben de latere cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Hans Teeuwen en Theo Maasen in min of meerdere mate over genomen. En Herman Finkers is 1 van de weinigen die dat niet doet. Maar hij praat in het Twentse dialect (lees Twentsche toal) en die -Nedersaksische taal, waar Twents onder valt- is uitermate geschikt voor de humor. En van de hedendaagse oudejaars conferences vond ik alleen die van Herman Finkers goed. Tegenwoordig worden de oudejaarsconferences gedaan door de vaste VARA ‘cabaretiers’ Claudia de Breij en Martijn Koning. En ja de islam moet niks van satire hebben, in en in triest.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Ik vind Finkers de enige cabaretier die wij hebben de rest ligt mij niet of veel minder. Jammer dat Finkers niet meer op de planken kan.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volledig mee eens, Herman Finkers had ooit een kerstfilmpje gemaakt : Kroamschudd’n in Mariaparochie, HILARISCH!!!!!! iets dat Hans Teeuwen, Theo Maasen, Claudia de Breij en Martijn Koning niet kunnen omdat zij niet in die regio zijn geboren en getogen. En ja helaas zullen we niet meer een conference of oudejaars conference van Herman Finkers meemaken. Teug bij het onderwerp, ik ben reuze benieuwt naar morgenavond. Gaan ze door op de oude voet of is er een ander format. Rene v/d Gijp maakte tegenover de powned verslaggever een relaxte indruk. Dat was na die laatste aflevering van Vandaag Inside wel anders. Hij had toen een gelaats uitdrukking van “ik ben er klaar mee” hoop dat Danny Vera weer terug is met z’n band om en om met de Clarks band. Vind het altijd wel lekker die muziek aan het begin.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Vast staat dat Sigrid Kaag niet zal kijken maar alles weten mocht er weer iets gebeuren.

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik sta geheel achter Johan Derksen en zijn mening over onze maatschappij

johan
johan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Toppunt van hypocrisie, Kaag die dit veroordeeld, en dan die uitgestreken kop daarbij,
wat is dit voor robot zonder zelfreflectie ?

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  johan

En vergeet het Jinek peogramma niet waar een donkere man met een spatel anaal en scrotum behandeling kreeg met tijger balsem. Wie zit daar aan tafel te gniffelen? Juist A. Pechtold van D66. Wat een hypocriete club!

lousberg
lousberg
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

prima bericht! correct , duidelijk en eerlijk!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af of dit wel een overwinning is voor deugend Nederland. Ook de zwijgende massa ziet donders goed dat de hypocrisie er bij dit gedeug vanaf druipt. Dat geldt zeker voor mw. Kaag, die zo arrogant en wereldvreemd blijkt, dat ze niet snapt dat je met zoveel boter op je hoofd beter je mond kunt houden.

Het is een feestje voor een krimpend clubje dwingelanden.

Ron
Ron
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Inderdaad hypocriet want pedofielen lopen vooral rond bij linkse deugers. Johan Derksen wijzen op de splinter in zijn oog maar de balk in het eigen oog niet zien.

Advanekeren
Advanekeren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geheel mee eens. Wat ik nog toe zou willen toevoegen: ik ken redelijk veel types uit de deugfamilie. In t weekend alle remmen los en vol op aan de pilletjes dat is dan weer geen isue. Wel iedereen en alles veroordelen maar waag het niet het ter discussie te brengen. Begrijp me het interesseert me totaal niet wat ze doen maar veroordeel en oordeel dan geen ander

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

@ Redactie Zou het niet een goed plan zijn Johan Derksen hier ook een beetje ruimte te geven?

Netty
Netty
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaal mee eens Robert Raupach. Prima verwoord. Dit land wordt steeds meer onleefbaar en ondemocratischer. Ik hou mijn hart vast nu de hypocriete Deugers weer gewonnen hebben.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat gewoke dooft vanzelf uit. Max 10% van de mensen heeft er iets mee – de rest schudt gapend het hoofd. Als de wokies zich van de MSM meester maken zullen daar ook max zo’n 10% zich nog van bedienen qua nieuws en duiding. Een aardig patroon zie je bij de Oscaruitreiking. Sinds Hollywood haar films vult met ‘correcte categorieën’ i.p.v. ‘goede acteurs’ en dus nauwelijks nog interessant werk aflevert kijkt er geen hond meer naar dat jaarlijkse huilfestijn.
Woke gaat ervan uit dat als je iets ‘cancelt’ het in de hoofden van mensen verdwijnt – of zoiets. Tja, dat dacht Lenin ook.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger gebeurde er ook dingen in het donker, vandaar de uitdrukking hij knijpt de katjes in het donker.
Boer Bavo bebouwde plicht’lijk zijn land
Hij betaalde belasting aan ‘t vaderland
Hij ging elke zondag naar de mis
Hij was op elke begrafenis
Enz

Kop op Johan.

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal klaar met die woke-cultuur. Je wordt gecanceld als je niet politiek correcte meningen uit. Maar als het poltiiek correct is, dan mag je huisartsen op hun vestje spugen en hun big-registratie afnemen, mensen buitensluiten als ze niet gevaccineerd willen worden, etc.
Maar Johan Derksen kan nu wel slachtoffer spelen, maar ook hij wilde de gevaccineerden buitensluiten (nadat hij door Akwasi bijna eerst zelf gecanceld werd).

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Pistolen Paultje

En dan Sigrid Kaag die Derksen ook een veeg uit de pan geeft, maar even vergeet dat haar eigen D66 kopstukken meer op hun kerfstok hebben…..

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Pistolen Paultje

Beetje wokeachtige reactie, want beste Pistolen Paultje, wij hoeven het niet altijd met elksar eens te zijn om elkaar te respecteren. Tolerantie is het woord!

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x