Sigrid Kaag en haar zelfverklaarde plekje in de hel

Ingestudeerde media-riedels en pijnlijk narcisme

Eindelijk hebben Sigrid Kaag en haar partijvoorzitter gesproken. Na de Paas-onthullingen over ontspoorde seksuele mores binnen D66 en achterhouden van explosieve informatie onthielden ze zich dagenlang van commentaar. Maar vanmiddag was het dan toch zover. Zijn we er iets wijzer van geworden? Nee. Het was een treurige vertoning vol vaagheden, gemeenplaatsen en wederom allemaal mooie beloften, waarvan we inmiddels weten dat die niets voorstellen. “Spreek je uit”, zeiden ze. Dat doe ik dan bij deze, schrijft Ines van Bokhoven.

Wat moeten we nu nog zeggen over D66? Voor wie op donderdag de persconferentie zag waarin Sigrid Kaag en partijvoorzitter Victor Everhardt probeerden te redden wat er te redden viel, moet het nu wel duidelijk zijn: er is niets meer over van de ‘fatsoenscampagne’ die deze partij voerde. Er is niets meer over van Kaags imago als fiere voorvechtster van vrouwenrechten, en er is niets meer over van het vertrouwen dat we horen te hebben in de mensen die ons besturen.

 

Aftreden geen optie

Kaag was duidelijk: aftreden was geen optie, zowel voor haar als het partijbestuur. Ze had het niet overwogen en vond dat we breder moeten kijken naar haar werkzaamheden dan alleen maar haar strijd voor vrouwen – een onderwerp dat ze juist, tijdens de verkiezingscampagne, als een van de speerpunten aanvoerde van wat haar nu werkelijk na aan het hart ligt. Ze bracht dit punt zo agressief onder onze aandacht dat er zelfs dreiging met ‘een plekje in de hel’ bij kwam kijken voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen: je reinste emotionele chantage.

Nu ineens is dat hele onderwerp ‘maar een van de vele dingen die zij doet’ en moeten we niet van haar verwachten dat ze achter de veilige rug van het partijbestuur tevoorschijn stapt om haar geweten te laten spreken. Het partijbestuur vertelde haar wat ze moest doen – en ze deed het klakkeloos. En dat was, in grote lijnen, haar enige excuus. Tien keer tijdens een persconferentie zeggen dat je jezelf dat aanrekent komt dan niet heel erg geloofwaardig meer over, achteraf, als anderen deining moesten maken over wat jij zelf naliet aan het nemen van verantwoordelijkheid.

Nog treuriger waren de antwoorden van Everhardt, de partijvoorzitter: de man klampte zich wanhopig vast aan zijn script. Rechtstreekse antwoorden op vragen vermeed hij door welhaast elke keer te beginnen met “Wij hebben…” en dan een ingestudeerde media-riedel af te steken – iets wat de aanwezige journalisten steeds ergerlijker leken te vinden. Voor mij bereikte hij zijn dieptepunt toen hem gevraagd werd of D66 mee wilde werken aan een geheel nieuw, onafhankelijk onderzoek: nee, dus. De partij houdt het bij het rapport van Bing.

 

Niks is veranderd

Kort samengevat: al langer weten we dat die ‘nieuwe bestuurscultuur’ dat ons beloofd is, nooit gaat komen. Het is oude wijn in dezelfde oude zakken – er is niets veranderd en er gaat niets veranderen. En nu moeten we geloven dat een van de grootste spelers van die ‘oude wijn’-politiek intern de zaken zo gaat vernieuwen dat de hele seksuele cultuur binnen die partij aangepakt gaat worden. Vergeef me dat me dat een luid lachsalvo opleverde, dat antwoord. Want ik geloof er geen woord van, en tijdens die persconferentie overtuigde niets me van het idee dat D66 ook maar iets heeft geleerd van deze affaire. Zelfs het ‘straatje schoonvegen’ wilde dit keer niet echt meer lukken.

 

Beerput

En Kaag begrijpt het weer eens niet, waarom dit nu zo’n gedoe geeft. “Ophef om de ophef” noemde ze het; wat is dat toch met onze hoogopgeleide en van zichzelf overtuigde bestuurders, dat ze zo weinig feeling hebben met wat er in onze samenleving omgaat? Want het is helder wat zoveel mensen woedend maakte over wat de Volkskrant schreef: het verschil tussen wat Kaag preekt en wat ze in de praktijk doet kan niet groter zijn. Een vrouw die zich zegt in te zetten voor vrouwen en ondertussen zo’n stinkende beerput aan misogynie schuilhoudt: dat is niet meer recht te praten.

 

“Laat niemand vallen”

Want zoals ik al eerder betoogde: sommige slogans maakt Kaag wel degelijk waar. Haar “Laat niemand vallen” vindt genoeg weerklank bij de leden: iedereen die in hun ogen een ‘niemand’ is – en dat is iedereen die niet meewerkt aan de glorie van D66 – wordt door D66’ers behandeld als minderwaardig en het liefst buitenspel gezet.

Zoals ook de vrouwen die binnen de partij aandacht probeerden te krijgen voor hun misbruik merkten: dat paste niet binnen het plaatje dat de partij nu juist zo driftig via alle denkbare media aan het verkopen was, dus dat mocht gewetenloos onder een kleed. De partij liet die vrouwen ijskoud vallen. Negentien zaken binnen deze partij zijn trouwens voor Kaag geen aanleiding om dat ‘structureel’ te noemen. Je vraagt je af hoeveel zaken voor haar wel genoeg zijn.

Als je je vrouw-zijn misbruikt om politieke winst te scoren door slogans in de strijd te gooien als “Een speciaal plekje in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen”, en je bent in staat tot vier keer toe een aangevraagd gesprek van een vrouw in nood (binnen de organisatie waar jij leiding aan geeft) te weigeren, dan ben je de grenzen van het hypocriete zelfs voorbij. Dan ben je diep-narcistisch. Zeker als je inmiddels weet dat dat gesprek het topje van de ijsberg is van een probleem dat misselijkmakend is, zowel in aard als in omvang. Kaag had het slachtoffer om toestemming kunnen vragen het vertrouwelijke deel van het rapport in te mogen zien – ze deed het niet. Ze zat veilig achter het partijbestuur en bleef daar.

 

Groter probleem

Maar het is niet noodzakelijk een D66-probleem. Het is groter dan dat. Al jaren verbaas ik me over de manier waarop links met vrouwen en hun rechten en veiligheid omgaat: achteloos. De zaak van de perschef bij GroenLinks staat ook nog velen helder bij, hoe hard GroenLinks het zelf ook, nog steeds, weg probeert te zwijgen en de media hen daarbij helpen. En ook over het Oxfam-Novib-schandaal, het grootscheepse misbruik van meisjes door nota bene een ontwikkelingshulp-organisatie, hebben we het niet meer als we kijken naar GroenLinks, terwijl er toch twee prominente leden van de partij bij betrokken waren: Tom van der Lee en Farah Karimi. Het is wonderlijk hoe onze media het ene schandaal in leven weten te houden en er steeds weer op terugkomen, en het andere met plezier in de vergeethoek duwen.

 

Jole

En het spijt me, maar ik ga er nu toch echt ook nog eens Francisco van Jole bijslepen. Deze activistisch-linkse deugerd die bekende een vrouw te hebben aangerand – nadat hij er niet meer omheen kon, uiteraard – is nog altijd hoofdredacteur van de linkse website Joop.nl en krijgt daar alle ruimte om, alsof er niets gebeurd is, over anderen de meest vernietigende morele oordelen te vellen. Voor zover ik weet heeft niemand in zijn redactie, ook de vrouwen niet, moeite met het feit dat hij een aanrander is. Ook de leden van de omroepen VARA en BNN, die achter de website zitten, schijnen het allemaal wel best te vinden.

 

Genderterreur

Sinds we zuchten onder extreemlinkse woke-terreur krijg ik soms zelfs de indruk dat men vrouwen haat. De manier waarop de veiligheid van vrouwen in gevaar wordt gebracht door mannen, die zichzelf voor het gemak een vrouw noemen en toegang krijgen tot onze kleedhokjes en toiletten, plekken waar vrouwen zich juist veilig zouden moeten voelen, is volkomen onverschillig tegenover ‘biologische’ vrouwen, die van al deze gevaarlijke dwang vaak terecht boos worden, en zich – die groep wordt steeds groter in ons linkse land – ongehoord voelen met hun bezwaren.

In landen waar deze transgender-‘vrouwen-met-penis’ zijn geplaatst in vrouwenafdelingen van gevangenissen gaat het al vreselijk mis: de verkrachtingszaken zijn talrijk. En dit is maar één artikel: wie de moeite neemt de woorden rape, transgender en prison in te voeren bij Google schrikt zich rot van het aantal stukken en zaken.

 

Vrouwenrechten in gevaar

Opnieuw benadruk ik dat ik geen enkel probleem heb met transgenders en hun redelijke rechten – wel met de manier waarop in ons tijdsbestek wordt omgegaan met de hierdoor veroorzaakte dilemma’s en de onredelijke rechtenverdeling. De zwemsters die het tegen Lia Thomas op moesten nemen durfden niet te protesteren uit angst voor uitsluiting van deelname aan de wedstrijd, en daarmee hun kansen op een plekje in de betere teams. En dat geldt niet alleen voor deze vrouwen: het lijkt verboden te zijn op te komen voor je rechten als vrouw. Er staan soms ernstige consequenties tegenover.

Links, dat zich al decennia opwerpt als dé voorvechters van vrouwenrechten, lijkt de bezwaren van ‘biologische’ vrouwen ten opzichte van hun woke-dromen niet te willen zien of horen. Men is onbenaderbaar. Vrouwen worden vervangen door mannen, en men lijkt het de normaalste zaak van de wereld te vinden. Dit stuk van Nieuwspaal.nl is satirisch bedoeld, maar voelt niet eens zo gek ver van de waarheid af.

 

Ondergang

De snelheid waarmee Kaag naar het buitenland vertrok: het lijkt een patroon te worden. Elke keer als zij eens langs de morele meetlat moet, schijnen er uiterst dringende buitenlandse afspraken in haar agenda te staan. Het valt te hopen dat dit toch wel Kaags politieke ondergang wordt; ik ben niet haatdragend, maar deze vrouw brengt andere vrouwen in gevaar door zichzelf en de partij waarvan ze hoopt dat die haar premier gaat maken doorlopend centraal te stellen, en met haar verder onverschillige beleid vrouwenrechten in gevaar te brengen. Zover zelfs dat ze bereid is emotionele chantage te plegen via slogans waarvan ze weet dat ze die zelf absoluut niet bereid is na te leven, en beloftes te doen over dingen als ‘nieuw bestuur’ terwijl ze weet dat het inhoudsloze woorden zijn.

 

Narcistisch

Narcisten scoren graag ‘voor de bühne’, zodat iedereen blij is en de narcist het stralende middelpunt. Dat zagen we vandaag weer terug op de persconferentie: veel beloftes, veel spijtbetuigingen – veel woorden die makkelijk uit te spreken zijn, net als in verkiezingscampagne. Maar of die woorden voor deze mensen zelf ook inhoud hebben – we moeten er maar op hopen. Want deze politici vinden (hoe verrassend) zelf dat ze niet weg hoeven en dus ons het risico mogen aandoen dat er nog veel meer schade veroorzaakt gaat worden. Zodat het vertrouwen in onze politiek nog verder zinkt, zo onderhand in de min-regionen belandt, en men met goede moed – want onaantastbaar – door kan gaan steeds meer mensen buitenspel te zetten, zoals men nu al tijden doet.

Nee, er is geen plekje in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen. En da’s maar goed ook: het oordeel hoort hier en nu te komen, niet strakjes in een of ander hiernamaals. We horen zelf te dealen met de onderdelen van onze samenleving die ons welzijn ondermijnen. De manier waarop links vrouwenrechten aan het slopen is: het wordt echt tijd dat we de ogen openen en zien dat men aan die kant vrijwel geen grenzen kent.

Kaag heeft in één ding gelijk: we moeten ons blijven uitspreken.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Secura
Secura
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag liet wederom vanmiddag weer duidelijk merken hoe de verhoudingen liggen. Het speet haar zoals het was gegaan en verder moet je niet zeuren en vooral niet zo’n ophef maken hierover. Hoe durf je!
Weer die arrogantie en minachting voor een ieder die tegen haar spreekt.
Deze mevrouw zal ons vertellen hoe wij te leven hebben volgens de ideeën van het WEF, daartoe is zij hier neergezet! Alles volgens plan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Er is gewoon meer aan de hand en daar mag het publiek geen lucht van krijgen.
Kaag houdt haar kaken stijf op elkaar en laat verder niets van haar weten, wat een goede kwaliteit is voor een minister president.
En de burger wordt met een kluitje in het riet gestuurd.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Als de rechterflank van de politiek zich zou verenigen lag de weg naar de 60+ zetels open en was deze met goud geplaveid. Maar ook daar zijn de partijbonzen meer met zichzelf bezig dan met hun kiezers.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

D66 zet vol in op de dementie van de kiezer, dat ze een partij zijn die niks maar dan ook helemaal niks toevoegt aan het herstel van Nederland mag duidelijk zijn .

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, waarom zou je je excuseren voor het feit dat je ook die vieze van Jole erbij betrekt?Waar de Vara ooit nog een zender voor de arbeiders was , (net als dat de PvdA ooit nog een nette arbeiderspartij was) ,zijn beide verwoorden tot niks anders dan lelijke,hypocriete deugers die met hun morele gezwets vooral anderen de maat mogen te kunnen nemen, maar zichzelf niet aan hun eigen deugregels kunnen en willen houden.

Links en progressief, dan kun je van alles flikken..Net als die vieze van Jole, die ongevraagd zijn tong bij een jongedame die zijn dochter had kunnen zijn, naar binnen werkte..

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

De VARA is never nooit een zender voor de arbeiders geweest. Kijk maar eens naar bijv. de vrouw van Wim Kan, Corry Vonk met haar ‘met mijn vlaggetje, mijn hoedje en mijn toeter’: 100% dedain voor het ‘plebs’. Die betaald te kakken werden gezet.
Evenzo was de PvdA helemaal nooit een ‘nette arbeiderspartij’. Den Uyl was beslist geen arbeider. Hij was een door de revolutie begeesterde ex-christen die het heil op aarde dacht te kunnen brengen. Drees kwam nog in de buurt maar daarna was het afgelopen en veroverde ‘Nieuw Links’ de macht. Om hem NOOIT meer af te staan met hun neerbuigende ‘socialisme’.
De huidige ‘arbeider’ (waaronder ik iedereen schaar zonder vetbetaalde bullshit baan en meer gezond verstand dan diploma’s) stemt PVV of FvD. Omdat een kind snapt dat het huidige beleid je naar de afgrond leidt. Je hoeft maar even naar de Vara te kijken of naar de PvdA in de kamer te luisteren (Attje Kuiken – Lord have mercy!) om te weten dat ze bijzonder weinig op hebben met dat deel van ‘het volk’.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  P.

ja, P. Lucht je hart maar eens. Ik ben het volledig met je eens. Zelf heb ik nog wel sympathie voor dhr Drees sr. Maar daarna ging het bergafwaarts met de PvdA. Om die reden zei Drees later ook nog zijn lidmaatschap op.
Die man heeft wel veel betekend voor de arbeiders.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag en het hele kabinet hebben een doel en daar laten ze zich niet van afbrengen. De mening van de bevolking doet er helemaal niets toe. Zie de belachelijke criteria die ze aan een referendum willen hangen.

Het doel is de agenda van het WEF en alle middelen heiligen dat doel.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Aftreden is geen optie, zegt Kaag en treedt hiermee in de voetsporen van Rutte en daarmee heeft zij hun voor even gescheiden weg van oud en nieuw politiek weer herenigd zodat zij elkaar niets meer kunnen verwijten. Het is een pot nat. Alleen is het volk weer de klos maar dat wordt weer snel vergeten net als iedere keer weer als er verkiezingen zijn.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het volk dat Kaag/ D’66 in stand houdt, dat is zo onbegrijpelijk..Zogenaamd hoogopgeleid, maar gezond verstand zit er blijkbaar niet in..

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Ook hoogopgeleiden hebben hun beperkingen meestal van sociale aard.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Het volk dat D’66 in stand houdt is er alles aan gelegen om hun in de afgelopen jaren bij elkaar gesprokkelde status en rijkdom te behouden. Net zoals het ging in de middeleeuwen.

Dick
Dick
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat moet zijn, wij sch..ten op die wegen

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Blij dat ik niet alleen maak fouten. Wel zijn onze posities zodanig verschillend dat je beter zou verwachten.

Heleen
Heleen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@Jos Visser
Ik denk dat ze hier een ver-engelst zinnetje uitgesproken heeft – misschien iets wat is blijven hangen uit haar internationale loopbaan. In het Engels is het ‘here our ways do part’. Ze heeft dit letterlijk overgezet naar het Nederlands en was blijkbaar vergeten dat deze uitdrukking in het Nederlands net een beetje anders is.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

D66 vind ik de partij van de nouveau riches, mooie vergezichten uitblazen vanuit een leeg a-cultureel onopgevoed innerlijk

Demanpieter
Demanpieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je mag in dit land collega’s stalken of gore opmerkingen maken tegen vrouwen. Of zwendelen met mondkapjes. Geen actieve herinneringen aan je miskleunen hebben. Alles mag! Het heeft geen nadelige effecten op je carriere. Zolang je maar niet openlijk er voor uit komt dat je FVD,PVV, BBB, of JA21 stemt.
Dat is verboden!
Deze verknipte houding is helaas algemeen erkend.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben er nu achter hoe een duivel er uit kan zien.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Hou dat vooral goed vast. Hij vertoont zich als een engel des licht en gaat rond als een briezende leeuw.
Helaas hebben de meeste mensen niet door dat dit een strijd is van duistere machten.

peter450
peter450
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is kaag te belangrijk geworden voor het WEF. Kaag is gladder dan Rutte. Ze blijft dus aan. Eer er verkiezingen zijn zijn de meeste mensen deze herrie alweer vergeten… Helaas.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  peter450

Mensen moeten zelf herrie maken. Helaas lijden ook vele kiezers aan geheugenverlies net als de politici.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid K. deed mij in alle opzichten denken aan Mark R.
Geen zelfreflectie, geen emotie, geen oprechte spijt, geen verantwoordelijkheid. Veel door de spindokters ingegeven teksten, het weigeren om op te stappen, en een vlaag van het bekende selectieve geheugen.

Misschien betekent “Hier scheiden onze wegen” in het D66’s “Oh gezegende Mark, leidt ons de weg, vanuit het licht naar de duisternis.”

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door De Dertiende
Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Sigrid K. Doet mij ook heel erg veel denken aan Hyacinth Bouqet van de hilarische Engelese comedy serie Keeping up appearances en Mildred van de eveneens hilarische Engelse comedy serie George & Mildred en Mark R doet mij denken aan de buurman van George & Mildred, anyway “geen zelfreflectie, geen emotie, geen oprechte spijt, geen verantwoordelijkheid. Veel door de spindokters ingegeven teksten, het weigeren om op te stappen, en een vlaag van het bekende selectieve geheugen” MESSCHERP!!!dat heeft D’66 allemaal geleerd tussen 1994 en 2002 tijdens de paarse rampen kabinetten Kok. De legendarische Els Borst was daar ook zeer bedreven in, in het afschuiven van verantwoordelijkheid. Iemand die die “paarse kabinetten” -volledig terecht- niet zag zitten was Hans Wiegel een echte VVD’er. Hij bracht dat ‘kabinet’ aan het wankelen door de nacht van Wiegel Door z’n poot stijf te houden over het referendum van gekozen burgemeester, ingediend door Thom de Graaf – ook een man met een reputatie tov Pim Fortuyn-, echter viel het “kabinet” niet, maar het was uitstel van executie want later viel het gelukkig alsnog. Laten we hopen op een herhaling want VVD en D’66 hebben totaal geen toegevoegde waarde voor Nederland, sterker nog die hebben HE-LE-MAAL NIKS!!!!!!!! met Nederland.

J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Go, moet ze nu niet gaan dansen op de tafel. Wat een afgang inclusief, die voorzitter. En dat moet leiderschap toonen. Zitten er alleen om belangrijk te zijn, wat een farce net als hun klimaat doelen. Wat een afgang stoppen alles onder de grond

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Niet mis te verstaan en stevig onderbouwd. Ik ga de komende tijd mijn deugende “vrienden” hartstochtelijk om de oren slaan met quotes uit dit artikel.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bijna alle politieke partijen in Nederland behalve de 4 permanente oppositie partijen zijn aanhangwagentjes van Brussel, want EU recht en VN regels zijn automatisch geldig in Nederland (art 93 en 94 in de Grondwet).
Dus hebben de politici weinig anders te doen dan mooie praatjes afsteken, veel beloven, want ze weten dat ze anders hun internationale loopbaan of een burgermeesterbaan of positie bij NGO als beloning wel kunnen vergeten.
Deze mensen hebben niets met Nederland en dus ook niets met de vrouwen van Nederland.
Vandaar dat vooral narcisten, ijskonijnen, pathologische leugenaars en mensen met een zeer selectief ‘actief’ geheugen komen bovendrijven. Ze zijn namelijk jaren lang ‘geselecteerd’ door het partijapparaat en dat houdt iemand alleen vol als je over de genoemde eigenschappen beschikt. Een normaal mens weet echt wel leukere dingen om te doen met zijn leven.
Omdat veel politici over de genoemde eigenschappen beschikken, zijn we het onderhand normaal gaan vinden dat ze zo zijn.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste André,

Volgens mij was het Friedrich Ebert – de eerste Weimar president – die iets zei in de zin van dat een noodzakelijke voorwaarde voor politiek het begrijpen van de realiteit was. Maar het kan ook een andere Duitse interbellum knakkert geweest zijn.

Dat hofhoudinkjes vleiers en glijers produceren is bekend en ook dat als dit soort sociaal succesvollen de touwtjes in handen krijgen het meer dan eens niet zo goed afloopt, omdat hun skills niet passen op wat we maar de realiteit zullen noemen. Of er moet een mooier hof zijn om tot toe te treden.

Met een immer krimpend ledenaantal van de politieke partijen – maar ook van het algehele maatschappelijk middenveld – is het meer dan logisch dat dit soort handigerts boven komen drijven. En dat het Peter Principle – die van het door kunnen stijgen tot je eigen niveau van incompetentie – onverkort werkt.

Dat mevrouw Kaag de peddle to the metal houdt en immer aufwärts nog aan het himmelhoch jauchzen is, is alleen maar de kracht van de persoonlijkheid.

Of de rest toch net even slimmer is dan ze dom is, dat is de hamvraag.

‘There are no Americans in Bagdad’ waardig, maar wie zijn hier de groene mannetjes in de groene autootjes op de achtergrond en wat doen ze (voor wie)?

Kaag zal verder een GTST-je doen en wie weet na het Afghanistan-debacle nog eens uit de politieke dood willen herrijzen. Het is er immers het jaargetij ervoor..

johan
johan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vanmiddag omstreeks 13.30 was er code rood, lucht verontreiniging, de bekende Doofpotten BV , ging wat deksels van beerputten halen, niet te harden de lucht maar vooral de wollige taal om het probleem te duiden , was niet om aan te horen.
Een volk dat dit soort prietpraat accepteert verdient ook geen eerlijke lijders, bewust lange ij want dit valt onze jeugd toch niet op.

Alex Delarge
Alex Delarge
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alexander Pechtold. Meer schrijf ik niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Een bedrimmelaar.

H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze vrouw is een groter gevaar voor de Nederlandse bevolking dan Poetin.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bedrimmelen is een serieus woord aan het worden die in de dikke van Dale gaat komen.
Advies voor vrouwen die solliciteren in een organisatie. Pas op dat je je niet laat bedrimmelen.

Piltdown
Piltdown
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

D66 houdt er wel degelijk een nieuwe bestuurscultuur op na. Het is alleen niet de openheid en eerlijkheid die iedereen verwacht. De nieuwe cultuur is juist het beter afsluiten van het bestuur. Meer achterkamertjes, lekken dichten en voorgekauwd mantras preken richting het volk. Als er vuiler was naar buiten komt zegt men dat ze er lessen uit leren. Die lessen zijn het beter dichten van de lekken, privé email gebuiken om WOBs te omzeilen, meer achterkamertjesoverleg en vooral niet notuleren.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag en haar adviseurs hebben enkele dagen nodig gehad om hun ongenoegen (of hun woede ?) onder woorden te brengen dat hun slinkse methodes niet hebben gewerkt om deze doofpot dicht te houden. Het bruin loopt nu al langs hun enkels met het idee dat het slachtoffer wel eens naar buiten zou kunnen treden, aangifte zal doen en de tot nu toe ‘niet gelezen’ bijlage zo openbaar wordt dat heel Nederland er kennis van kan nemen.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Niet bruin, maar alle kleuren van de regenboog glijden daar langs

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk wat er in Rotterdam speelt bij deze club van Palestijnen knuffelaars.
Het is geen incident, het is gewoon een optelsom van billenknijpers.
Kaag is gewoon een product van deze club.
Zij is gewoon een WEF symbool.

Kee
Kee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ach het spijt haar waar hebben dat meer gehoord .
Het standaart excuses sorry
Het is toch van de zotte sorry zeggen en doen of er niks gebeurd is.
Deze Narcist is het zelfde als Rutte.
Gevaarlijke gekken die achter slot en grendel horen.
Heel snel opstappen alle twee .
En dat verwacht politiek vertrouwen. 👎👎👎👎👎🖕🏾🖕🏾🖕🏾

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is wel een plekje in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen, hier op aarde en dat plekje heet: D66 Kan trouwens ook bij Groen Links.
Is ook niet zo moeilijk, als je alle normen en waarden opzij schuift resteert enkel nog de hel op aarde.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen zwijgt over het feit dat het slachtoffer een aantal malen telefonisch contact met mw. Al al-Qaq heeft gehad. Dus zij had het rapport helemaal niet nodig. Iemand met zo’n slecht geheugen lijkt mij totaal ongeschikt als minister.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Klakkeloos doen wat de partijbestuur voordraagt lijkt mij niet iets voor een sterke leider. Nu is Kaag natuurlijk geen sterke leider als je arrogantie niet mee telt en zeker geen voorbeeld voor politiek nieuwe stijl. Wat zij doet is oude vertrouwde stijl met de altijd sterke punt, de geheugenverlies. Ik stel voor dat de politici voor hun aantreden examen moeten afleggen waarbij hun IQ en geheugen wordt getest. Dat zou een hoop ellende schelen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat onmens liet ook Lala Gul als een baksteen vallen. Ex-moslima’s hoeven niks van Kaag te verwachten. En al die dames in de Blijf van me Lijf huizen ook niet. Ze is getrouwd met een PLO-er en dat heeft ze in eerste instantie verzwegen voor het ministerie. Hoe wordt zo iemand in Godsnaam minister in dit land? Idem voor die Finse freule Ollongren. Volgens de pers voorheen ook zo’n hoge top-diplomaat en top-ambtenaar. Nou, het zegt veel over de staat van ons verrotte land.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij nog het meeste stoort eigenlijk is het feit dat een links medium De Volkskrant dit weer boven tafel trekt! Het toont aan dat Rechtse media meer dan nodig zijn en niet WNL, nee goed Rechts! En nee ik bedoel niet extreem rechts, maar dit is nu weer zo’n geval waar bijvoorbeeld Ongehoord Nederland zich had kunnen laten gelden. Arnold kan het niet in zijn uppie maar een goede neus in die organisatie zou toch goed rechts moeten kunnen vinden op school voor journalistiek? Ja het is op die school natuurlijk links, maar kan me niet voorstellen dat daar niet ook een fatsoenlijk rechts mens rondloopt.

Kaag is natuurlijk nu een aangeschoten stuk wild, en voor ze lijsttrekker werd heeft ze duidelijk gevraagd naar lijken in de kast, en die waren er niet zegd ze op beeld bij de MSM. En natuurlijk waren en zijn die er wel! Pechtold net weg met hoop stof en een achtergelaten raport voor de volgende en natuurlijk had ook Pechtold met zijn handjes aan de meisjes her en der gezeten en zelfs nog 1 vrouw bezwangerd. Dus eigenlijk is de conclusie vieze partij wel terrecht!

Aad
Aad
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zij laat iedereen vallen en laat niemand meedoen.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag heeft helemaal niets met mensen, ze staat er mijlenver boven.
Als de media Thierry ridiculiseert dan is het een gewogen en terechte ophef.
Maar als het raakt aan de core bussiness van haar leugens dan handen af.
Gewend als zij is aan de gehoorzaamheid vanuit de media moet het toch pijn doen.
Dat zij zonder franje eindelijk eens geporteerd wordt zoals ze is.
Een vrouw met inhoud maar met de verkeerde agenda en een gemis aan menselijkheid.
Wie zijn die mensen die stemmen op een partij die vrije mensen walgelijk vindt?

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid Kaag is inderdaad een narcist. Eng mens.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Die camera die inzoomt op de zenuwtrekjes in Sigrid Kaag haar gezicht direct na terugkeer uit de USA………. HILARISCH.

P.
P.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze wereld zit erg logisch in elkaar. Dat betekent dat wanneer we geconfronteerd worden met iets dat ons erg ONlogisch voorkomt, we eerder moeten gaan zoeken naar een ‘logische’ oplossing dan dat we het ons onder ogen gekomene scharen onder de noemers van ‘onbegrijpelijk’, ‘bizar’ en dergelijke labels. Dat zijn alleen maar schaamlapjes voor het blote feit dat we het niet begrijpen.
Een vaste kern van de pavlov-achtige verontwaardiging die veel mensen voelen wanneer ‘links’ weer eens inconsequent is in woorden en / of daden, is afkomstig uit een tekortschietend dan wel verkeerd begrip. Men is onthutst, verbijsterd, vaak ook boos, verontwaardigd en wat dies meer zij.
Die verontwaardiging is gebaseerd op een verkeerde verwachting, een verkeerd beeld. Men verwacht nl. een zekere consistentie of samenhang van een persoon of partij, die op rationele (logische) wijze gebaseerd is op een stelsel van morele uitgangspunten dat min of meer vast staat. En inderdaad kan het verstand er dan vaak niet bij.
Maar we moeten vanuit de werkelijkheid naar een principe toedenken, en niét andersom (dat is nl. juist ook de grote ’truc’ van ideologisch links). Het principe moet op logische wijze de praktijk verklaren.
Als we op die manier kijken, moeten we deze logische conclusie trekken: er is (ik generaliseer, dat weet ik) bij links ten diepste GEEN min of meer vaststaand ethisch kader. Hun etische kader is flexibel, en het middelpunt waarom het draait zijn zijzelf en de handhaving van hun zijn, hun ego, hun macht. Rond dat principe wordt het ethisch kader in stelling gebracht.
Eenmaal op deze manier naar de werkelijkheid gekeken is er geen verrassing meer en klopt het allemaal als een bus.
En zijn ze ook definitief afgeschreven als wegwijzer op welk terrein dan ook. Punt, uit.

J. de Vries.
J. de Vries.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het gelijkheidsideaal van Links gaat voorbij aan biologische realiteiten. Het feministische maandblad Opzij publiceerde jarenlang advertenties waarin homo- en heteroseksuele wensouders draagmoeders of eiceldonoren vroegen. Ook toen commercieel draagmoederschap al verboden was ging Opzij door met deze advertenties. In de twee jaar dat Opzij de, inmiddels verboden, advertenties plaatste ging het 25 keer om advertenties van wensouders en 1 keer om een advertentie van een potentiele draagmoeder. Zij is, blijkens latere krantenberichten, dankzij Opzij, in zee gegaan met een homopaar en heeft zich door een van hen laten bezwangeren. Voor de huur van haar baarmoeder betaalden de heren fl. 1000,- maar na de geboorte weigerde ze het(de) kind(eren?) af te staan. Het homoseksuele koppel spande rechtszaken aan m.b.v. een homoseksuele D66-advocaat en beklaagde zich in o.a. de NRC over de draagmoeder. Uiteindelijk bleven hun inspanningen, gelukkig, tevergeefs.
I.v.m. het verbod op commercieel draagmoederschap werd er wel een vervolging ingezet door het O.M. Volgens die wet waren zowel de redactie van Opzij, de uitgever, de wensouders en de aspirant-draagmoeder strafbaar maar de enige, die werd vervolgd en veroordeeld, was de arme draagmoeder. Klassenjustitie van de bovenste plank. De feministische hoofdredactrice van Opzij, Cisca Dresselhuys, werkte volop mee aan deze strafrechterlijke veroordeling door de naam van de persoon, die de draagmoederadvertentie had geplaatst, door te geven. De Opzij-feministen vinden gelijkheid belangrijker dan het biologische gegeven dat het doneren van sperma iets anders is dan het doneren van eicellen of het baren van een kind.

johan
johan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Onze Kaag heeft geluk, de hel is gesloten wegens grasproblemen, de hitte is tegenwoordig te duur. Gelukkig heeft deze ijskoningin het al bij 20 graden te warm, z kan dus wel naar de hel, zodra ze daar is zijn mijn slaapproblemen opgelost.
Interessant in dit verband is of de Roomse Kerk de hel zal subsidiëren om de gelovigen bang te houden.

49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x