Van Reptielencomplot tot Sjeikbehagen

Weekstaat van het bizarre politieke theater

Een Kamerlid dat ervan overtuigd is dat de wereld wordt geregeerd door reptielen, een minister die er geen kwaad in ziet om de koning naar een schurkenstaat te sturen en een andere minister die doorheeft dat het opzeggen van verdragen wel degelijk mogelijk blijkt. Nee, dit is niet ‘Dit was het nieuws’ met een satirische blik op actuele gebeurtenissen, maar de Muppet Show waartoe onze politiek is verworden, zo betoogt Robert Raupach.

Menig satire- of parodietekstschrijver zou jaloers worden van de gebeurtenissen die in de Haagse werkelijkheid plaatsvinden. Halverwege de week zou er al voldoende materiaal geweest zijn om deze column mee te vullen. De Muppet Show waarin onze politieke kaste is getransformeerd heeft zichzelf deze week weer eens overtroffen. De burger lijkt de wanhoop nabij te zijn als een partij die niet eens bestaat en misschien wel nooit het levenslicht zal zien inmiddels 28 zetels peilt.

 

Lizard people

Het enfant terrible van de Tweede Kamer spande begin van de week de kroon. OpinieZ-collega Maaike van Charante wijdde woensdag een column aan het meest recente interview waarin Thierry Baudet bevestigde wat we al een tijdje wisten: “So definitely, I am a conspiracy theorist.” Tot zover niets nieuws onder de zon. In de wetenschap dat hij met zijn partij vanaf een bepaald moment in de coronacrisis de ophef-strategie hanteerde mag het bovenstaande geen verrassing zijn. Verontrustend echter is de volgende zin: “I believe that we are governed by a global conspiracy of evil reptiles.” Het is nooit een goed idee om je overtuigingen af te leiden van een tekenfilmserie op Netflix, Thierry.

Ergens in mijn achterhoofd laat ik nog een klein deurtje open voor het idee dat jij met je ontegenzeggelijk bovengemiddelde intellectuele capaciteiten wel beter weet en ons voor de gek houdt, puur om je achterban te pleasen en stemmen te winnen in het Småland der wappies. De vrijheid van meningsuiting is voor mij het allergrootste goed, en nee, er volgt geen maar. Als echter een Kamerlid tekenen van wilsonbekwaamheid begint te vertonen begin ik me zorgen te maken of hij zijn rol als volksvertegenwoordiger nog wel kan uitoefenen.

 

Dansen op graven in Qatar

Laten we van wilsonbekwaamheid even zappen naar chronische hypocrisie. Een meerderheid van de Kamer heeft eerder een motie aangenomen om geen regeringsafgevaardigde naar het aanstaande WK-voetbal in Qatar te sturen. Misschien maar beter ook dat onze naïeve koning niet weer met een pilsje in de hand gekiekt wordt naast een persoon als Poetin. De verdere redenen zijn overduidelijk: naast meer dan 6.500 dode moderne slaven, ik bedoel natuurlijk arbeidsmigranten, blinkt het land ook nog eens uit in homohaat (tot zeven jaar cel voor same sex relations) en vrouwenonderdrukking (volledige afhankelijkheid van mannen).

 

Symboolpolitiek

Nog even ter herinnering: de Tweede Kamer is de volksvertegenwoordiging. Deze wil in meerderheid expliciet niet dat er een afvaardiging naar de zandbak gaat. Maar wat doet Wopke Hoekstra? In eigen woorden zei hij een “zorgvuldige afweging te maken.” In mijn woorden: hij negeert de wil van het volk omwille van ‘grote belangen’ voor Nederland. Poen gaat dus weer voor moraal. Alle regenbooguitingen en slavernij-excuses op eigen bodem zijn dus inderdaad niets meer dan tekenen van symboolpolitiek. Als het erop aankomt gaan deze in de prullenbak. Je zou haast denken dat zo iemand in een eerder leven consultant voor een bedrijf als McKinsey is geweest. Oh wacht…

 

Gascontracten-gedoe

Tegen het einde van augustus begonnen publieke instellingen en gemeenten zich te roeren. Zij voorzagen grote financiële problemen omdat zij een nieuw gascontract moesten afsluiten als zij tot dan toe klant van Gazprom-gelieerde bedrijven waren. Een verplichting die voort zou komen vanuit Europese sancties. Gemeenten en instellingen zijn gezamenlijk nu tientallen miljoenen duurder uit, en u mag raden wie hiervoor uiteindelijk opdraaien. Exact, wij belastingbetalers. Een belletje naar zijn internationale collega’s had de ongeïnformeerde klimaatdrammer Rob geholpen, zeven andere (grote) EU-landen hebben dit namelijk heel anders en verstandig aangepakt.

 

Selectief verdragen shoppen

Woensdag werd bekend dat minister (het blijft onwerkelijk om dat te typen) Rob Jetten het energieverdrag ECT wil opzeggen. Dat verdrag staat namelijk de ambities van de Klimaatwet in de weg. Aha, weet je welke internationale verdragen Nederland ook in de weg zitten? Het volstaat denk ik als ik hier nu alleen de woorden ‘stikstof’ en ‘immigratie’ noem, toch Rob? Maar daar staat jouw partij natuurlijk heel anders tegenover.

De discussie over de inhoud is niet eens relevant, of het nu terecht is om een internationale afspraak wel of niet op te zeggen is niet eens de kwestie. Wat wel relevant is dat de vinger gelegd moet worden op de zere plek dat ministers niet zomaar kunnen shoppen in welk verdrag of overeenkomst wel of niet opgezegd kan worden omwille van hun eigen politieke overtuiging. Het landsbelang moet 24/7 staan boven het belang van de eigen kerk. Wat vanzelfsprekend klinkt, is blijkbaar allang niet meer normaal.

 

Foute Corinne

Tot slot nog een laatste sideshow die geen nieuws is, maar wel het nieuws haalt. Doet de naam van GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet een belletje rinkelen? Juist, zij was de dame die een van de weinige GL’ers met gezond verstand een mes in de rug duwde. De meesten zullen haar verraad als vertrouwenspersoon van Zhini Özdil alweer vergeten zijn. Deze week nam Ellemeet het op voor vertrekkend VVD-Kamerlid Ockje Tellegen en de tijdelijk uit de running zijnde Esther Ouwehand. Ellemeet zei dat daarbij veel te wijten is aan de ‘haat’ op de sociale media die over politici wordt uitgestort. Ten eerste: If you can’t stand the heat, get out of the kitchen. En ten tweede: zolang je de naam van Geert Wilders bewust weglaat – de enige die echt recht van spreken heeft als het gaat om bedreigen en haat – zijn je uitspraken hypocriet misselijkmakend. Ga je schamen, Corinne.

 

De staat van het land

Men zou haast vergeten dat het land wordt geteisterd door serieuze problemen. Pleisters plakken zoals het invoeren van een tijdelijk energieplafond is leuk en hard nodig, maar in plaats van tijd te verspillen met zaken zoals bovenstaand aangevoerd wordt het tijd dat de volksvertegenwoordiging zijn werk gaat doen. Niet vanuit hun eigen belangen, maar voor de onze. Dat is namelijk precies waarvoor wij hen hebben aangenomen en waar die 120k vergoeding per jaar voor is. 15 maart komt steeds dichterbij.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is veel gedoe geweest over Baudet die iets raars gezegd zou hebben. Logisch want onze regering zegt nooit rare dingen. Toch? Probeer dit eens:
– Rutte schuift de Nederlandse samenleving ‘systemisch’ racisme in de schoenen, terwijl elke school protocollen en lesprogramma’s heeft tegen ‘verkeerde’ denkbeelden, bol staat van de diversiteit, en de asielzoekers/migranten die hier massaal binnenstromen, allemaal gekleurd zijn en kennelijk geen moeite hebben met ‘systemisch’ racisme, als het maar een huis en levenslange uitkeringen oplevert.
– We geven miljarden uit aan het tegengaan van klimaatverandering, terwijl iedereen in vijf minuten kan uitrekenen dat we niet genoeg windturbines en zonnepanelen kunnen plaatsen tot 2030 of 2035 om zelfs maar deels klimaatneutraal te zijn. Waar de rest van de energie vandaan moet komen, weet niemand, maar dat dondert niet, we gaan gewoon door met deze zelfmoord-campagne.
– We stoppen met Russisch gas, maar Gazprom verdient meer dan ooit tevoren en de Russische economie draait beter dan ooit te voren. We nemen tegoeden in beslag van Russische privé—personen, wat juridisch willekeur is. Elke euro gas die we NIET afnemen van Rusland is een kostbare grondstof voor ONZE economie en kost ons misschien wel 10 of 20 euro welvaart. Maar we gaan door met deze economische zelfmoord want Brussel zegt dat het iets met democratie of zo te maken heeft.
Even serieus mensen: wie zegt en doet hier nu rare dingen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Goedemorgen Andre,
Inderdaad, de krankzinnige dingen die het geradicaliseerde rariteitenkabinet doet en zegt zijn honderd maal erger dan wat een gekozen volksvertegenwoordiger uit het oppositiekamp zegt.
Dat ze niet inhoudelijk reageren, maar alleen (voor de vorm) aanslaan op woorden is een absoluut brevet van onvermogen.
Dat Rutte ons land heeft uitgeleverd aan de glibberreptielen van D66 neem ik hem hoogst kwalijk.

cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoland de homo sapiens bestaan zijn er vele mensen voort gegaan in het proberen te regeren over de gehele wereld. 80 jaar geleden was dat een klein mannetje met een snorretje. Vergeet vooral Stalin niet en nog meer van dat soort lieden die dit geprobeerd hebben met wat voor middelen dan ook. Nu is het WEF aan de beurt die het probeerd met digitalisering en met de slogan ‘jullie bezitten niets en zijn gelukkig, en wij bezitten alles en zijn gelukkig’. En wanneer je denkt dat dit een complot is dan sorry lees dan het boek van opper reptiel Klaus Scwab met de titel The Great reset. Dit is geen complot maar de waarheid. En wanneer Thierry daar iets van noemt wordt deze geplaatst en geframd als een complotdenker. In dit artikel gebeurt dit ook, en ja ik ben voorstander van meningsuiting en ik mag zeggen wat ik denk. Helaas mag dit niet van het narratief want dan wordt je voor van alles uitgemaakt en gecanceld. Ik ben een rationalist die op zoek naar de echte feiten gaat, en de beide kanten van een verhaal belicht. De Corona (pandemie) die geen pandemie is bevestigd dat we 1 kant op worden gedrukt door de elite die alleen het verdienmodel voor ogen heeft in deze gecreeerde crisis. De pandemie is gebruikt om te kijken hoe ver ze de burges kunnen manipuleren en indoctrineren door gedragsverandering toe te passen. Kijk op You tube naar een filmpje van Marc van Ranst de belgische tegenhanger van van Dissel. Dit een training geeft hoe goed een pandemie gebruikt kan worden om mensen bang te maken en hierdoor de emotie angst te laten overheersen om gedragsverandering door te voeren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waarschijnlijk leefden wij al vele jaren in een broeiende Marxistische complot die zich de laatste tijd pas goed aan het ontwouwen is tot realiteit.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Goedemiddag Ni28,
Dus u bent ook een complotdenker? Net als ik? Net als steeds meer mensen? Omdat alles wat de laatste jaren tot ‘complot’ is verheven door kartelpolitici en media, toch bleek uit te komen en/of waar te zijn.
En er veel nieuwe uiterst dubieuze zaken op de rol staan bij de machtigen in hun ondoordringbare spelonken , die tot nu toe (weer) als complottheorie worden weggehoond, maar ondertussen…..

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Op zich ben ik geen echte complot denker maar al vele jaren geleden dacht ik opeens, ‘wat is dit allemaal wat gebeurt er! Het is niet normaal daar moet iets, iemand achter zitten, normaal mens bedenkt toch zoiets niet. Iets onbegrijpelijk waar je geen grip op hebt dus het lijkt onzin maar intussen. Vandaag de dag lijkt zich dat te ontwouwen, er komt steeds meer uit over WEF, Bilderberg en de ontbrekende transparantie daarover lijkt het te bevestigen. Complot theorieën als zodanig vind ik wel prachtig in films en literatuur, dat wel. Ik denk niet dat ik de enige ben. Maar nu vind ik dat wij gewoon middenin zitten.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Ronald
Ronald
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend overzicht van de mallotige en schadelijke incompetentie van politici en ministers. Deze club kent zijn weerga niet.

Ook bij mij melden de lachspieren zich bij het lezen of horen van “minister’ Rob Jetten. Zijn onnatuurlijke geprogrammeerdheid in gratuite zinnetjes – nagenoeg dezelfde iedere keer maar weer met hetzelfde toontje, – bevestigen dat we hier met een charlatan van doen hebben.

Te gek voor woorden dat zo’n kereltje, dat ūberhaupt 1 minister een internationaal verdrag zo maar kan opzeggen. Al weet ik er wel eentje waarbij ik dat geweldig zou vinden – uit 1951.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Nou Ronald op YT was een video uit de eerste kamer met Theo Hiddema en die zei heel duidelijk dat er een regel is in dat verdrag waarbij je binnen 24 uur kunt opzeggen . Slechts een briefje naar de voorzitter van dat verdrag is voldoende. Het kan dus maar er is veel onwil

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In het communistische China is Xi Jinping voor de derde maal ‘gekozen’ tot president. Afschuwelijk dat communisme.
In het ‘democratische’ Europa zijn de Duitsers Usula von der Leyen en Klaus Swab aan de macht. Het heeft een paar jaar langer geduurd, maar nu heersen ongekozen Duitsers over heel Europa. En we zijn er nog trots op ook!?
We volgen niet de USA, maar het communistische China. Met het verschil dat de Chinezen niet veinzen een democratie te zijn.
NEXIT!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Inderdaad, wat is hier inmiddels anders? Moties worden gewoon NIET uitgevoerd, de wet wordt naar believen genegeerd, de ongekozen EU machthebbers maken ondoorzichtig en meestal onverstandig de dienst uit, de media zijn volledig in de zak van de wef en eu politiek, de rechtspraak is eenzijdig gepoold en mag naar believen op de stoel van de politiek gaan zitten, alle D66 geïnfiltreerde instituties zijn gericht op het verregaand accommoderen van vooral importburgers.
Als de eigen autochtone burgers door hun roverheid stelselmatig achtergesteld en in meerdere opzichten beroofd worden (toeslagen, box 3 diefstal, woningtoewijzingen, allerlei dwang) zou je inderdaad kunnen stellen dat we al een stuk op weg zijn naar een communistisch chinees model.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

In ‘democratisch’ Nederland wordt een kabinet na vele leugens, misstanden en onrechtmatigheden de laan uit gestuurd, maar komt onbeschaamd gewoon terug met voor de 3e keer dezelfde PM en veel dezelfde pionnen op een ander plekje.
En maar vingerwijzen…..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden

Goedemorgen Marco,
Ik denk niet dat Opiniez zich heeft vastgezet in een groef. De auteurs die kritisch over Baudet schrijven hebben alle recht om dat te doen, want we willen toch niet óók een eenheidsopinieworst worden?
Juist de reactiedebatjes die hun artikelen opleveren zijn interessant. Je hoeft geen sympathie voor Baudet te hebben om inmiddels te constateren dat veel van wat hij beweerde en als complotdenken en ‘gevaarlijke’ stemmingmakerij werd afgeserveerd, toch is uitgekomen. En er zit nog veel meer in de pijplijn.
Ik denk dat het in deze krankzinnige tijd heel goed is om uiterst wantrouwig te zijn. Helaas.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden

Een complottheorie wordt geplaatst in hetzelfde laadje als klimaat scepticisme e. d. om niet serieus te nemen. Maar zijn de plannen van de VN of WEF niet een grote complot waar men geen invloed meer op heeft? Ik vind in dit geval best moedig dat Baudet het hardop zegt want uitlachen is nooit ver weg. Zijn Poetin standpunt vind ik dan wel niet verstandig en denk dat hij daarin te ver doordenkt zodat je alles goed kan praten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een complot zou niet berusten op racioneel denken dus mag het geen theorie heten maar dingen worden bedacht tegenwoordig door niet racioneel denkende mensen, zie maandverband ook voor mannen. Dan denk ik dat het best een theorie kan genoemd worden.

Wim
Wim
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als het over complottheorie gaat, denk ik meer aan de volgende verklaring volgens Van Dale: een persoonlijke opvatting ter verklaring van zekere gebeurtenissen (theorie als anglicisme).
Zo’n opvatting kan wel degelijk gestoeld zijn feiten die in de officiële verklaringen verzwegen worden of onderbelicht blijven.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Ik heb het niet kunnen vinden maar zo voel ik het ook precies zoals u schrijft. Complot is samenzwering en als geen transparantie geboden wordt zoals over WEF waar men over blijft zwijgen of zelfs liegt wordt het voeding voor een complottheorie.

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik nog bedenkelijker vind, is dat Nieuwsuur de link legt tussen de heksenvervolging en de ‘complotdenkers’ c.q. wappies, die keer op keer hun gelijk halen, maar niet krijgen. Zoals in een eerder artikel geschreven heeft Baudet een slechte marketing aanpak. Een ander woordgebruik zou hem sieren, zonder daarmee de waarheid geweld aan te doen.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jammer dat U toch nog even Poetin er bij moest halen maar ik begrijp dat U de koning liever een pilsje ziet drinken met die demente oorlogs gek Biden

Joost Visser
Joost Visser
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zou Baudet wellicht een strategie uitgestippeld kunnen hebben om de hypocrisie, onbenul, domheid, kwaadaardigheid van Rutte c.s. bloot te leggen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Goedemiddag Joost,
Niet wellicht hoor. PVV en FvD doen precies dát, nl. blootleggen hoe het volk gepiepeld wordt. Kartelpolitici en zij die dat hopen te worden, zijn daar zo bang voor dat ze alles in het werk stellen om die partijen uit te schakelen. En daarom moeten die oppositiepartijen oppositie voeren met héél stevige, kort door de bocht vlijmscherpe uithalen.
Het zou mooi zijn als daarop een debat zou volgen, maar dat durven the powers that be niet aan. Hopelijk gaan er hierdoor wel meer mensen hun oog- en oorkleppen verliezen.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x