Het Groene Sprookje moet nu echt eens afgelopen zijn

Klimaat- en energieplannen stuiten op harde realiteit

Titelfoto bij artikel Het Groene Sprookje moet nu echt eens afgelopen zijn Alma van hees opiniez

Foto:

Terwijl de EU vergaderde over het uitbannen van plastic rietjes bouwde Poetin een legermacht op. En toen brak er een oorlog uit. De torenhoge energieprijzen, al daarvoor veroorzaakt door de energietransitie, dreigen nu helemaal door het dak te gaan. Fossiele energie werd immers afgebouwd maar we hebben nog steeds Russisch gas nodig. Ook al dringt het maar moeizaam tot het groene klimaatbastion door: het groene sprookje loopt ten einde, stelt Alma van Hees.

Na de Tweede Wereldoorlog nam het Westen zich eensgezind voor een dergelijke tragedie in de toekomst te voorkomen. Dit nooit meer. Er werden allianties gesmeed en er gloorde een nieuwe toekomst, zonder oorlogen. Dat was iets van het verleden. Conflicten moesten voortaan worden opgelost door diplomatie en onderhandelingen. En legers? Die waren ook iets van vroeger, vrijwel niet meer nodig. Het zou allemaal anders gaan worden.

 

Progressieve identiteit

De eenwording van Oost- en West-Duitsland versterkte deze overtuiging, net zoals het uiteenvallen van het Sovjetrijk. De wereld lag nu open voor mooie toekomstplannen. Weg met de industriële vervuiling en de fossiele energie! Terug naar de natuur met ‘hernieuwbare’ energie uit zon en wind. Volop aandacht voor allerlei ‘vergeten’ slachtoffergroepen. Pijnlijk zelfonderzoek naar vermeend racisme en koloniale schuld, dat vaak alleen maar het eigen ego streelde: kijk eens hoe goed ik ben.

Terug naar ‘harmonie’ en onze oorsprong, je diepste ‘zelf’ leren kennen en eindeloos narcisme over dat ‘zelf’, genders en ‘witte schuld’, en dat alles werd een pré voor een progressieve identiteit. Die overigens wel beschermd moest worden door safe spaces voor micro-agressies en aanklachten tegen iedereen die iets ‘kwetsends’ durfde te zeggen.

Weerbaar zijn werd ingewisseld voor weerloosheid, maar watjes en sneeuwvlokjes brengen geen vrede. Gevoel ging het verstand domineren, dromen vervingen de realiteit en oeverloos narcisme en navelstaren kwamen in de plaats van gemeenschapszin. Want gemeenschap? De natiestaat bestond niet meer.

 

Opnieuw oorlog

En nu is er opnieuw oorlog in Europa. Echte oorlog met raketaanvallen, verwoestingen, doden en gewonden. Zijn er safe spaces tegen deze macro-agressie van Rusland waarin de Oekraïners kunnen schuilen? “Het betekent een schok voor het systeem van de knusse op regels gebaseerde internationale orde, die al decennia het Westen verzekert dat zulke dingen als naakte agressie tot het verleden behoren”, schreef redacteur Opinie Hayden Daniel in The Daily Caller.

“Poetin is slecht maar hij is niet dom”, stelt hij. “Hij wist dat de VS Oekraïne niet direct zouden helpen, een paar maanden na de desastreuze terugtrekking uit Afghanistan. Hij gokte erop dat echte vernietigende EU-sancties zouden uitblijven vanwege afhankelijkheid van Russisch gas. Zeker, Russische banken lijden onder de sancties maar de echte rijkdom van Rusland, olie en gas, blijft vloeien.”

 

Energie

We zijn in Europa steeds afhankelijker geworden van Rusland voor onze energie, alle mooie praatjes over de energietransitie ten spijt. Europa produceert 3,6 miljoen vaten olie per dag, maar heeft er 15 miljoen nodig. Europa produceert 230 miljard kubieke meter gas per jaar, maar gebruikt 560 miljard. En van kolen wordt 950 miljoen ton jaarlijks gebruikt, terwijl de EU zelf maar de helft kan leveren, schrijft auteur en ecomodernist Michael Shellenberger.

Hoe kon dit gebeuren?

 

Groene dromers

Omdat de EU in de greep is van een misleidende ideologie die de realiteit ontkent. De groene ideologie. Inzetten op wind- en zonne-energie: hernieuwbare energie. Weg met nucleair, schrijft Shellenberger. “It insists that it’s just a matter of will and money to switch to all-renewables—and fast. It insists that we need “degrowth” of the economy, and that we face looming human “extinction. Eraan toevoegend: ik kan het weten want ik behoorde vroeger ook tot die club.

Ondertussen werd kernenergie door de klimaatactivisten bestreden met hulp van Rusland (dat zelf nieuwe nucleaire centrales bijbouwde), want dat Russische gas/olie/kolen moet natuurlijk wel verkocht kunnen blijven worden. Het blijft aandoenlijk, de domheid van de groene dromers, die zich nog steeds niet realiseren dat ‘hernieuwbare energie’ altijd een fossiele back-up nodig heeft bij ontbreken van zon en wind. En dat de grootste bedreiging van fossiel kernenergie is, een energiebron die zij uitsluiten.

 

Brandstofkosten

Wat nu? Veel van onze vissers kunnen niet meer uitvaren omdat de kosten voor brandstof nu zo hoog zijn dat die niet meer opwegen tegen de verdiensten van hun werk. Een optimist antwoordde dat dit dé kans is om de schoonste vloot van de wereld te worden met nieuwerwetse zeilen, helemaal geautomatiseerd. Mooi, maar als het nu niet waait? En wie betaalt dit allemaal?

De patatboeren slaan ook alarm (je frituur kun je niet lager zetten) net zoals de bakkers, die de graanprijzen zien stijgen.

Maar dan gaan we toch razendsnel extra windmolens en zonnepanelen bijbouwen? Dwaze en onrealistische dromen (mijn vrije vertaling), stelt lector energietransitie Martien Visser die nauwgezet de stand van zaken op dit gebied rapporteert.

 

‘Oplossingen’

Zo buitelen de suggesties voor ‘oplossingen’ over elkaar heen. Van toch maar meer Gronings gas tot onze hypermoderne kolencentrales weer in bedrijf nemen (zelfs klimaatpaus Timmermans staat dit toe), tot heel veel energie besparen (alsof de mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen dat nog niet doen met de verwarming lager, gehuld in een dekentje op de bank), en anders een klimaatlockdown of afsluiting van (delen van) Nederland van het gas. Aldus onze nieuwe deskundige en daadkrachtige energieminister Rob Jetten, die niet wist dat je met kernenergie ook huizen kunt verwarmen.

En wat te denken van deze? Kunstmestindustrie afschalen want ze verbruiken teveel gas, aldus Diederik Samsom.

 

Voor de fabricage van kunstmest is ammoniak essentieel. De productiekosten hiervoor zijn in een jaar tijd bijna vertienvoudigd, zei Svein Tore Holsether, CEO en president van de Noorse kunstmestproductiegigant Yara International bij de afgelopen klimaattop in Glasgow. “De wereld kan een dramatische terugval in de voedselproductie verwachten omdat kunstmest veel te duur is geworden”, waarschuwde hij.

 

Voedselzekerheid

Ja, dat is ook nog een dingetje, onze voedselzekerheid. Als je kunstmest wilt terugdringen komt de voedselproductie in gevaar. En met de Green Deal van de EU die biologische landbouw nastreeft en beperking van de veestapel, nog veel erger. Zullen we eens over die voedselzekerheid spreken, stelde Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) onlangs voor. Maar de Kamer vond een discussie over omgangsvormen belangrijker. In de EU gaat men de Green Deal herzien, want is het wel zo’n goed idee om de productie van voedsel te verminderen in deze tijden?

Hier worden ondertussen boeren van het land verjaagd dat al generaties lang in hun bezit was. Ontworteld en gedesillusioneerd worden ze tot vertrek gedwongen, maar dat telt niet voor de Groene Nieuwe Wereld. Niemand heeft blijkbaar hun producten nodig, maar wel de bijzondere plantjes, die op het nieuw geschapen ‘eeuwenoude’ cultuurlandschap moeten gaan floreren, waarvan niemand de namen kent.

 

Graanschuur

Oekraïne werd de graanschuur van Europa genoemd, maar nu is die leeg of onbruikbaar. Wat betekent dat voor de wereldwijde voedselvoorziening? De Partij voor de Dieren wil dat iedereen daarom zo snel mogelijk vegetariër wordt, want dat scheelt heel wat graan waarmee de veestapel moet worden gevoed. Deskundigen stellen dat onmiddellijk met de productie van biobrandstoffen moet worden gestopt, die geen enkel (klimaat)doel dient. Zelfs halvering van de productie van ethanol voor biobrandstof door de VS en Europa vervangt al direct alle export uit Oekraïne.

 

Windmolenpark

Maar ja, kom je dan geen energie/brandstof tekort? Geen nood, ons kabinet plant een verdubbeling van het windmolenpark op de Noordzee. Dat zet vast veel zoden aan de dijk: vorig jaar is er voor vier miljard aan windenergie weggegooid vanwege te veel aanbod (op het verkeerde moment) en een netwerk dat al die wiebelstroom niet aankan. Zo bijt de slang van de ‘groene energie’ steeds in zijn eigen staart en blijven de energieprijzen stijgen, omdat je voor ‘groene’ energie in feite vier keer betaalt: voor opwekking, voor de back-up van fossiel, voor toch betalen ook al wordt er niets geproduceerd en voor het weggooien.

De energietransitie eiste voor de inval in Oekraïne al zijn tol met een enorme stijging van energieprijzen. Maar Rutte is er, net als Biden, als de kippen bij om ons te waarschuwen voor nog hogere rekeningen vanwege de Oekraïne-crisis. Hem en zijn beleid treffen natuurlijk geen schuld.

 

Tekorten

Hoe deze afschuwelijke oorlog tussen Oekraïne en Rusland gaat aflopen is niet te voorspellen, net zoals de gevolgen daarvan voor de hele wereld. Wat inmiddels wel duidelijk is is dat ons zo geliefde Westen het contact met de kille werkelijkheid allang verloren is, en nu verdwaasd alle kanten op springt om dit enorme falen te verhullen – en hoopt dat tijdig te repareren. Voordat er volksopstanden uitbreken vanwege tekorten aan alles. Want money makes the world go round, maar energie nog veel meer. Dat is de basis van ons leven. Zonder energie geen warmte, geen gevulde schappen, geen transport en vervoer, enzovoort.

De groene verwende dromen botsen nu heel hard op de realiteit. Toch presteerde PvdA-EU-politicus Paul Tang het om met veel medestanders aardgas niet groen maar zwart te verklaren vanwege Russisch gas. De EU wilde aardgas op de groene lijst zetten vanwege minder CO2-uitstoot dan kolen, maar om politieke redenen wil Tang dat blokkeren, want ‘van het gas af’ en in het bijzonder toxisch Russisch gas.

Helemaal in stijl: vanuit een ideologie de feiten negeren. En je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Dan moet je een poos op blote voeten lopen. Maar wie moeten er op blote voeten lopen? Tang en Timmermans en grachtengordelgroene dieren, of de gewone mensen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De westerse wereld is in de greep van een blasé, verwend, en in onuitstaanbare mate decadent links dramleger.
Het redden van de aarde, poeh poeh, maar wel met mobieltjes en laptop, elektrische auto’s, windmolens en zonnepanelen die bij hun fabricage eveneens om (soms zeldzame) aardgrondstoffen vragen, bij de productie veel (meer) vervuiling veroorzaken, en waarvan vaak veel onderdelen niet of maar ten dele recyclebaar zijn.
Misschien ben ik te cynisch, maar is het toeval dat dhr. Jetten direct na het uitbreken van die Oekraïne-oorlog zijn plan lanceert voor enorme nieuwe windparken op zee?
Is het toeval dat men beweert dat we geen zonnebloemolie meer krijgen, en tegelijkertijd een plan presenteert om fast-food-bedrijven te weren?
Is het toeval dat juist achter het rookgordijn van die afgrijselijke oorlog in het hoogmoedswaanzinnige BX snode plannetjes worden doorgedrukt zoals een digitaal paspoort waar van alles aan (prive) data onder gehangen kan worden?

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vergeet niet dat ze ook enorm DOM zijn. Echt héél dom. Ze kunnen niet alleen niets, ze begrijpen óók niks.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we onder ogen zien dat een meerderheid van de kiezers in dit land vorig jaar nog heeft gestemd op partijen die het volgende willen:
– windturbines bouwen die stroom leveren op andere momenten dan je nodig hebt
– alternatieve energiebronnen die 2 of 3 keer zo duur zijn als wat nu het geval is
– dat dit doorwerkt in alle prijzen, dus sterke inflatie veroorzaakt
– bovendien energietekorten veroorzaakt, er zullen winterdagen komen zonder verwarming, zonder dat je je mobieltje kunt opladen, zonder warm douchewater
– zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gaat de opbrengst van de oogst halveren
– warmtepompen installeren die op een winterdag als het – 5 graden is nauwelijks nog warmte produceren.
Willen deze mensen echt zo gaan leven in de toekomst? Ze hebben geen idee van wat hen te wachten staat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

We gaan terug naar de plaggenhutten en turfsteken als we dit Schwabinet zijn gang laten gaan.

scherpschutter1943
scherpschutter1943
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Timmermans en Samsom hebben inderdaad geen idee wat ze te wachten staat als ze zo doorgaan

J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe willen ze eigelijk stoppen met fossiele brandstoffen!!! O ja wij en de nieuwe generatie gaan weer normaal met elkaar praten, geen telefoon , comp, labtop meer . Als er iets is waar uit fossiele brandstoffen materiaal komt om dit te maken, is het wel uit fossiele brandstoffen. Dus wat we gaan stoppen hiermee, Jette moet eens goed gaan nadenken. Wie zadelt de toekomstige generatie op met de waterstof die men wil gebruiken voor de voertuigen. Waar laat je al het vocht wat hiermee vrijkomt, als heel veel mensen daar mee gaan rijden e.d. Oh dat is toch niet zo erg, klopt nu niet . Maar het klimaat op den duur wel.

PearlDragon
PearlDragon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

En het mooiste eraan is dat het “afvalproduct” van waterstof waterdamp is. En dat is net als CO2 ook een broeikasgas.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Een motor die op fossiele brandstof rijdt (benzine of diesel) stoot ongeveer even veel water uit als CO2. Dus dat gebeurt nu ook al.
Bovendien wordt waterstof gemaakt uit water, tenminste als je een circulaire energiehuishouding wilt. Nu gebeurt dat vaak nog uit aardgas, maar dat is niet wat ze bedoelen met duurzame energie. In een circulaire energiehuishouding is de cyclus water> waterstof> water enzovoort.

Gerrit
Gerrit
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Om er nog maar over te zwijgen dat de productie van waterstof twee keer zoveel energie kost als het produceert.

Koen
Koen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi artikel met lekker veel feitjes, die eigenlijk iedereen zou moeten kennen.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, chaos is het plan zodat ‘ze great reset’ voortgang kan vinden. We zijn met te veel mensen op de planeet. We gebruiken, met zijn allen, te veel grond, te veel water en te veel grondstoffen. Op termijn kan dat niet goed gaan. Daarom moet er nu ingegrepen worden. Althans, zo lijkt men te denken bij de globalisten. Daarvoor en tegelijkertijd moeten we gechipped worden, voorlopig nog een QR code, waarna data-analyse software ons gedrag gaat monitoren. Dat zal beter lukken als we allerlei bio- en nanotechnologische snufjes ingebracht krijgen. Sommige gedragingen zal men willen stimuleren, andere beperken, sommige ronduit verbieden door de aankoop ervan middels een CBDC te verhinderen. Zo kunnen de mensen die overblijven beter geholpen worden hun menselijke beperkingen te overwinnen, of is dat omzeilen. Dit streven naar transhumanisme en later posthumanisme is de ware antichrist. Immers, de mens als de schepping Gods, of de natuur, is onvoldoende gebleken. De wetenschap neemt het over.

Ze lijken de laatste tijd wel erg veel haast te hebben met hun agenda. Ook doet hun overbevolkingsdoemporno nogal overdreven aan. Ik denk dat het gaat mislukken en het resultaat zal heel veel ellende en narigheid zijn + de rol van het westen is uitgespeeld. We zien onze eigen ondergang, mooi in het kielzog van onze Atlantische partners.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Youp
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De USA vluchtten in 2021 hals over kop uit Afghanistan. Een wereldmacht, verslagen door een stel boeren uit Pakistan. De USA hitsten in 2021 / 2022 de Oekraïne op tegen Rusland, maar trok zich terug toen die oorlog uitbrak. Als de USA straks in Taiwan faalt -wat onder de idioot Biden gegarandeerd is- is de USA niet meer de politieagent van de wereld, maar de clown van de wereld.

Wij in het westen kunnen nog zo vol zijn van onszelf, in de rest van de wereld ziet men wat er gebeurt en die mensen zijn bepaald niet achterlijk.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Je weet niet wat het werkelijke doel is van die oorlogen. Net zomin als je weet wie er nu eigenlijk de lakens uitdeelt daar. Is het de president met zijn adviseurs? De CFR en de trilateral commission? (voor buitenlands beleid dan). Is het de mysterieuze Deep State? Of heeft Klaus daar inmiddels de touwtjes ook in handen? Is er eigenlijk verschil tussen de agenda van het WEF, the Deep State, the Council on Foreign Relations en the trilateral commission?
Ik denk wel dat het intelligente mensen zijn die aan het roer staan. Je met er dus rekening mee houden dat het precies zo gepland en bedoeld is. Het kan goed zijn, zoals sommigen zeggen, dat chaos het doel is. Dat geeft je vervolgens als overheid het momentum en de ondersteuning om meer vrijheidsbeperkende maatregelen in te voeren. Natiestaten of het Westen, westerse waarden, het lijkt hen niet bijzonder te interesseren.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik benoem slechts feiten. Jij speculeert over wat er allemaal wel mogelijk is. En misschien toch ook niet. Oorlogen verliezen is nou eenmaal geen pré voor een supermacht.

Je zou het boek van Maarten Toonder, De Bovenbazen eens moeten lezen.
https://www.bol.com/nl/nl/f/bovenbazen/9200000048663951/

Gerrit
Gerrit
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Paranoïde prietpraat

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

Natuurlijk, en de juiste antwoorden zijn…

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het juiste antwoord is: Youp speculeert.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met covid regeerde de angst in Nederland. Dat gaf het kartel de vrije hand om dingen te doen waar ons volk niet op zit te wachten.

De oorlog in de Oekraïne leidt de bevolking ook af van wat het kartel verder voor plannen smeedt. Maar komt een wapenstilstand in zicht. Poetin en Zelenski hebben elk goede motieven om die oorlog te beëindigen, waarbij beiden begrijpen dat ieder het resultaat aan de achterban moet kunnen verkopen.
Die landen weten dat wij afhankelijk zijn van Russisch gas en Oekraïns graan. Ze zullen hun prijzen fors verhogen ten behoeve van herstel van de oorlogsschade.

Dan rest de realiteit van alle dag. Met bijvoorbeeld inflatie. Die was in 2021 al opgelopen tot 5,6% en kan in 2022 volgens DNB oplopen tot bijna 10%. Een stel dat samen netto € 3.000,= netto per maand verdient heeft eind 2022 effectief minder dan
€ 2.600 ,= te besteden. Geen rente, dus spaartegoeden smelten harder dan het poolijs op Groenland.
Amper inflatiecorrectie en pensionado’s hoeven ook niets te verwachten. Een snel groeiende groep Nederlanders gaat heel ontevreden worden. Gaat nadenken en brengt ook allerhande misstanden in kaart.

Dit wordt het moment dat onze regenten erg goed moeten oppassen wat ze zeggen en doen, want na meer dan 10 jaar van hun wanbeleid komt de woede los. Waar dat toe leidt weet ik niet, maar een forse omwenteling in Nederland ligt zo wel in het verschiet.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, ik bewonder je standvastigheid om steeds maar weer op de feiten te wijzen. Maar feiten interesseren de ideologie en geld gedreven politici en ambtenaren niet. Zij krijgen hun ruime salarissen toch wel. Ik heb er geen zin meer in.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

op de poort voor mijn erf hangt een bord met Stop de Groene Leugen. 1 X 1 M. Al jaren vragen voorbijgangers waarom dit bord ( gestolen idee uit Twenthe, dank ! ) daar hangt. Een complete uitleg is niet mogelijk maar wijzen op het ruimen van bossen voor verbranding/energie doet een lampje branden.
Ondergrond van het probleem is het ontbreken van bèta’s als politici , een systeemrot begonnen in de 19-de eeuw waar slechts meesters in de rechten ,herkomst Minerva Leiden, ons met feiten-on-vriendelijke politici opzadelden en opzadelen.

PearlDragon
PearlDragon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Goede reactie, maar de ondergrond van het probleem is NIET het ontbreken van beta’s als politici. Diederik Samson en Merkel zijn beta’s (afgestudeerd in kernfysica notabene) en ze doen het geen haar beter dan Frans Timmermans. Ik denk zelf dat het probleem veel meer ligt aan de gecorrumpeerde media en wetenschap die alle afwijkende meningen cancellen om maar geen geld van de globalisten mis te hoeven lopen.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PearlDragon

U vergeet Jan Terlouw , die klaagde in de pers over zijn ‘omgang’ met de alfas en de gammas. 2 werelden , ver uitelkaar. Denk ook aan boer Koekoek, belachelijk gemaakt in kamer en door pers.
Ik bedoel met bèta’s mensen die van huis uit denken in termijnen, van boer tot vliegtuigbouwer , minimaal 4 jaar en 15 jaar vóóruit op basis van feiten.
Ook wil ik naar voren brengen dat de vogeltjes favoriete liedjes hebben uitgekozen op grond van hun bèta en non-bèta geaardheid. Luister naar de zgn. debatten , meestal 100 % getallen vrij.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De ‘mar door de instituties’ zoekt wel weer naar anderen wegen om iedereen even arm te krijgen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als oud (polder)bestuurder nog geregeld contact met de jonge garde, wat ik zie vanaf mijn perceel(tje) wordt door deze jonge garde bevestigd, vroeger werdt er kunstmest gestrooid, maar dat was slecht voor het grondwater ed, nu worden de polders verzopen met gier (natte stront) uit andere delen van Nederland en de EU.
Zowel de Groene Maffia als de natte stront Maffia worden er rijk van.
Wie het snapt mag het zeggen.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een exacte weergave van de feiten.

Maar , Helaas voor ons, worden we geregeerd door WEF puppets, en idealisten.

Henk B
Henk B
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hi Alma het is allemaal nog veel erger de woke groene energy droom is bedrog
het is bekent wat ik doe energy innovatie van 1 Kwh maken we 2.3 Kwh,
aantoonbaar en rekenkundig correct nee het is firma listig &bedrog er is geen
energy tekort de regering en buitenlandse energy deals verkopen nederland!

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen