Extreemlinkse Nederlandse Vrouwenraad vaardigt orthodoxe moslima af naar VN

Bizarre mix van intersectioneel feminisme en islamfundamentalisme

Titelfoto bij Extreemlinkse Nederlandse Vrouwenraad vaardigt orthodoxe moslima af naar VN Wouter roorda opiniez

Foto:

De in 2019 gekozen Clarice Gargard wordt in 2022 opgevolgd door Enaam Ahmed Ali als VN-vrouwenvertegenwoordiger voor Nederland. Enaam is verbonden met diverse islamitische organisaties en trouw aan de hoofddoek. Met Clarice Gargard deelt zij de afkeer van de westerse samenleving, vanwege ‘racisme’, ‘discriminatie en uitsluiting’ of vanuit de salafistische islam. Welke vrouw voelt zich nog vertegenwoordigd door dit extremistische gedachtengoed, vraagt Wouter Roorda zich af.

Enaam Ahmed Ali wordt in 2022 de nieuwe Nederlandse VN-vrouwenvertegenwoordiger. Zij is geselecteerd voor deze functie door de Nederlandse Vrouwenraad, een koepel van vrouwenorganisaties met ca. 1 miljoen leden. Opvallend aan haar is dat zij zich met hoofddoek laat fotograferen. Wie even zoekt op internet merkt al snel hoezeer zij hecht aan de islam en is verbonden met diverse islamitische organisaties.

 

Rolmodel

Het persbericht meldt over haar: “Enaam is afgestudeerd op het gebied van ontwikkelingseconomie. Zij is werkzaam in innovatie binnen de Rabobank en actief als bestuurslid van UN Women NL, Women’s March NL en lid van SPEAK, het collectief van moslimvrouwen. Door haar activiteiten is Enaam een rolmodel voor diverse groepen vrouwen in de samenleving en door haar brede netwerk is zij een verbinder en een representant van de vrouwen in Nederland. Enaam heeft een eigen Youtube-kanaal waarop zij zich richt tot de wereld in het Engels, met Arabische ondertiteling.

Over hoe het permanent dragen van een hoofddoek zich verhoudt tot het opkomen voor vrouwenrechten zijn al heel wat stukken geschreven. Het heeft geresulteerd in een situatie waarin linkse, zichzelf geëmancipeerd noemende vrouwen hartstochtelijk betogen dat het dragen van een hoofddoek een vrije keuze is en geen symbool van onderdrukking. Dit terwijl Dolle Mina in het verleden overging tot collectieve bh-verbrandingen.

 

SPEAK

Haar connectie met S.P.E.A.K., die ze zelf weglaat op haar Linkedin-profiel, maakt dat ze dezelfde merkwaardige achtergrondcombinatie heeft die we ook aantreffen bij iemand als Kauthar Bouchallikht. S.P.E.A.K. zegt te strijden tegen de structurele uitsluiting van “moslimvrouwxn”, waarbij de x het daarbij gehanteerde intersectionele perspectief aangeeft. Hoe deze twee perspectieven zich tot elkaar verhouden wordt niet uitgelegd. Dat die uitsluiting verre van perfect is, wordt alleen al bewezen door het feit dat je als moslimvrouw Kamerlid kunt worden, VN-vrouwenvertegenwoordiger en met hoofddoek op aan de slag kunt bij de Rabobank.

 

Fundamentalistisch gedachtegoed

S.P.E.A.K. ijvert tegen het boerkaverbod, spreekt steun uit aan politici als Kauthar Bouchallikht en Farid Azarkan en zegt expliciet zich verbonden te voelen met extremistische organisaties als BLM, KOZP, Nederland wordt Beter en The Black Archives. Ook spreekt men steun uit voor Yassin Elforkani, voormalig imam van de progressieve Blauwe Moskee in Amsterdam en lid van de PvdA. Elforkani is echter ook iemand die contacten onderhoudt met salafistische predikers. De moederorganisatie van de Blauwe Moskee is in handen van de Moslimbroederschap. Ook hier dezelfde dubbelzinnigheid van progressieve praat en verbondenheid met islamitisch fundamentalistisch gedachtegoed.

Onduidelijk is hoe S.P.E.A.K. wordt gefinancierd, de organisatie is geen ANBI. Wel zijn er banden met het flink door minister Kaag gesponsorde Transnational Institute. Samen publiceerde men het rapport Gendered Islamofobie in Europa.

 

Clarice Gargard

De Nederlandse Vrouwenraad is een zwaar gesubsidieerde koepel van ruim vijftig vrouwenorganisaties, waar ook bijvoorbeeld CDA, VVD en diverse ondernemersorganisaties lid van zijn. Dat voorkomt niet dat het een club is die steeds weer een extreemlinks geluid laat horen. In 2019 was Clarice Gargard de Nederlandse VN-vrouwenvertegenwoordiger. Gargard houdt zich bezig met politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme”. Haar vader speelde een prominente rol in het moordenaarsregime van Charles Taylor, dat huishield in Liberia en Sierra Leone. De levenspartner van Clarice Gargard is Naomi Pieter. Zij maakt al jaren deel uit van de harde kern van KOZP.

 

“Racistisch land”

Gargard zei namens alle Nederlandse vrouwen tijdens de Algemene Vergadering van de VN dat Nederland een racistisch land is. Het officiële Nederlandse VN-account Netherlands at UN vatte op Twitter haar boodschap als volgt samen: “Degenen die het meest lijden onder armoede, kapitalisme, de klimaatcrisis en ongelijkheid zijn vrouwen en de meest-gemarginaliseerden onder ons”. De Nederlandse VN-ambassadeur had het op Twitter over een “strong personal and political message on the need for global change for a more just world.” Dat past allemaal prima in het vocabulaire van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar identiteitspolitiek core business is.

Na protest hiertegen meldde de Nederlandse VN-ambassadeur een dag later via Twitter dat mevrouw Gargard niet sprak namens de Nederlandse regering, maar namens de Nederlandse Vrouwenraad. Gargard werd echter op voordracht van de Vrouwenraad als vrouwenvertegenwoordiger benoemd door de minister van Buitenlandse Zaken. Wat de Nederlandse VN-ambassadeur tweette, klopt dus niet met deze tekst op de website van de Vrouwenraad.

 

Hypocrisie

De toewijding aan de vrouwenemancipatie is in westerse landen vaak schijn als er andere belangen zijn die prevaleren. Dankzij onder meer de stemmen van veel westerse landen, waaronder wellicht ook Nederland, kon Iran recent een plek verwerven in de VN-commissie voor vrouwenrechten. Net als Pakistan. De hypocrisie binnen de VN blijkt ook uit het voortdurend veroordelen van Israël voor mensenrechtenschendingen en moorddadige regimes ongemoeid laten. Mede dankzij islamitische landen ontsnapte China aan een veroordeling door de VN voor het opsluiten van Oeigoerse moslims. China, Cuba, Oezbekistan en Venezuela hebben zitting in de VN-mensenrechtencommissie.

 

Beschuldigingen door de VN

Alle beschuldigingen van ‘systemisch racisme’ in het Westen leiden er toe dat landen waar de mensenrechten wel worden geschonden er steeds gemakkelijker in slagen de aandacht van hun daden af te leiden. De BLM-protesten in de VS gaven China de mogelijkheid Amerika over racisme te kapittelen. De VN zit op datzelfde spoor.

Zo vond de Zambiaanse VN-racismerapporteur Tendayi Achiume vorig jaar dat de Nederlandse regering te weinig doet aan het bestrijden van racisme. Want de figuur van Zwarte Piet is niet uit het straatbeeld verdwenen. Het boerkaverbod treft moslimvrouwen, wat volgens haar een kwetsbare groep is. En in het onderwijs moet er meer aandacht komen voor de Nederlandse rol bij slavernij en kolonialisme en voor de komst van gastarbeiders. Feitenvrij, want volgens Historisch Nieuwsblad is er in het curriculum nu al meer aandacht voor kolonialisme en slavernij dan voor de Holocaust.

 

Hypocrisie is nooit ver weg als het om de VN gaat. De mevrouw uit Zambia bleek een aanhanger van de vorig jaar overleden ex-president van haar buurland, massamoordenaar Robert Mugabe. Een man die ook bekend stond om zijn homofobie. Ook schreef ze dat Brexit de Britten racistischer zou maken. Zij lijkt dus perfect op haar plaats bij de VN.

 

Haat tegen het Westen

Met de benoeming van Enaam Ahmed Ali wordt verder ingeslagen op de weg om twee gedachten mainstream te maken in Nederland, die dat niet zijn en die dat beter ook niet kunnen worden. De ene is die van de fictie en retoriek over racisme, discriminatie en uitsluiting en de andere die van de salafistische islam.

Hoewel beide qua inhoud op gespannen voet met elkaar staan, weten ze elkaar te vinden in hun afkeer van de westerse samenleving. Dat sluit weer aan bij het gedachtegoed van allerlei extreemlinkse groeperingen, die ook overal racisme en islamofobie zien. De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking weet zich niet vertegenwoordigd door dit extremistische gedachtegoed. Hoog tijd om er mee te stoppen dus.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe is het mogelijk dat zo iets kan en ook nog heel veel geld kost:we graven ons eigen graf!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is schering en inslag dat onze vertegenwoordigers niet representatief zijn voor de groep die ze vertegenwoordigen. Bij de vn zijn het onder andere orthodoxe moslima Enaam Ahmed Ali en human (equal) rights bobo Bahia Tahzib-Lie, bij het songfestival de blm-act van Jeangu Macrooy. In de reclames zie je bijna alleen nog maar regenboogmensen (alle kleuren en sexuele voorkeuren). De blanke Nederlander heeft afgedaan, die kan ons blijkbaar niet meer vertegenwoordigen. Het lijkt wel alsof ik sinds een paar jaar in een ander land woon, zo wordt het mij althans wel voorgespiegeld.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door De Dertiende
Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Welke idi@@t heeft DIT verzonnen. Hoe is het mogelijk. Als we een SGP vrouw hadden gekozen was de verontwaardiging groot geweest. Maar die zou nog beter opkomen voor de NL vrouw dan zo’n orthodoxe hoofddoekdraagster als afgevaardigde van een on-nederlandse extreem gevaarlijke religie. Dit is meer dan schandalig.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Idioot is geen scheldwoord maar volkomen normale benaming in de nieuwe wereld.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen.

Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden.

Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft.

Toen ze criminaliteit, geweld, groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam.

Toen ze Sharia wetten wilden in hun eigen gebieden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden hun eigen ruimte nodig en we leven in een vrije wereld.

Toen de eerste Islamitische Staatshoofd geïnstalleerd werd, heb ik niet geprotesteerd, ze waren inmiddels bijna de helft van de populatie en hebben daardoor zo hun rechten.

Toen ze voor het hele land en alle inwoners de Sharia wet verplichtten, was het te laat om te protesteren.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een vrouwenraad, kan dat nog wel? Is dat geen seksisme? Vrouwen bestaan toch niet meer? Tijd dat er een zich vrouw voelende man wordt afgevaardigd!
Alle gekheid op een stokje, hoe kan een hoofddoek, die in het engels en arabisch communiceert, namens alle nederlandse vrouwen worden afgevaardigd? Ze zit er in elk geval niet namens mij.
De VN is een dure farce, tijd dat we uit deze westenhatende subsidieslurpende fascistenclub stappen.

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoog tijd om er mee te stoppen dus, om te beginnen met het lidmaatschap van de VN.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

Yep. Richt een organisatie op van democratische landen met een werkend rechtssysteem. Dictaturen zoeken het maar uit met hun willekeur en terreur.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Linkse mensen willen nu eenmaal niet inzien dat cultuur het handelen van mensen bepaalt.
Het idee dat mensenrechten universeel zijn is een westers cultuurproduct.
Het idee dat als je alle mensen als een individu bekijkt – dus los van hun cultuur – dat dan hun ‘universele menselijke gedrag’ naar boven komt, is een westers cultuurproduct.
Het linkse denken is op zich al een cultuurproduct, dat is ontstaan in het westen en vervolgens is ‘geëxporteerd’ naar buiten Europa.
Deze irrationele interpretatie van universalisme – want niet gebaseerd op empirische toetsing – zal onvermijdelijk leiden tot de ondergang van Europa zoals we dat kennen.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Me dunkt dat het assimilatieproces van links prima werkt, het doet mij zelfs pijn aan de ogen hoe goed het blijkt te werken. Het hangt natuurlijk wel af door welke bril je dit bekijkt. Neem Sylvana Simons, als ik naar haar persoonlijkheid en taal kijk, dan is ze goed te vergelijken met de roti die in de bekende supermarkten wordt verkocht; de pannenkoek is geen roti, de kousenband is vervangen door sperziebonen en de kruidenmengsel begint al aardig op boerenkool te lijken. Sylvana Simons is volledig geassimileerd en door de socialistische Omo wit gewassen. Sylvana Simons is het levende bewijs dat het assimilatieprogramma werkt, net als dat de roti in de supermarkt geen Surinaams eten is, is Sylvana geen Surinaamse meer.

Als Halsema zegt dat ze hoopt dat de moslima ooit de hoofddoek zal afzetten, dan liegt ze; ze gaat ervan uit dat de moslima vroeg of laat zal assimileren. Haar woorden zijn precies dezelfde woorden als die van Wilders, ze gaat alleen uit van de lange adem. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het werkt, veel mensen met een islamitische achtergrond zijn geassimileerd, daar hebben we immers troetelmoslims als Marcouch aan te danken. Het laat zich raden waarom vervolgens deze meneer tot ‘ware moslim wordt gedoopt’. Ik kan er weinig aan veranderen, empirische waarneming laat zien dat het assimilatieprogramma werkt.

Een blik op de landkaart laat zien dat zowel de islam als het christendom een rijke geschiedenis heeft van goed werkend assimilatiepolitiek. De socialist heeft daar universaliteit aan toegevoegd; wetenschap. Dus zegt de socialist, we institutionaliseren gewoon de wetenschap. Dat heb je de afgelopen veertig jaar zelf kunnen vernemen. Dat daaruit een priesters cultuur is ontstaan, deskundigendictatuur, who cares?

Hilda
Hilda
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

lidmaatschap VN opzeggen. De enige remedie!

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De normen en waarden van het Westen vervagen, over 10 jaar bestaat het Westen niet meer maar is ingelijfd in anders denkenden culturen. De gehele wereld is gek aan het worden door niet alleen dit maatschappelijk vraagstuk maar door alle aspecten die nu spelen. Wie kan er nog overzicht houden over de huidige vraagstukken en dit controleren? De uitspraak ‘verdeel en heers’ Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.) is volgens mij hier van toepassing, en kan leiden naar meer dan onrust wat nu al speelt.

mark
mark
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

wie waren de eigenaren van de schepen die de slaven vervoerden? Niet kees, Piet of Klaas die een familie had te voeden.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Al jaren vind ik dat wij uit die corrupte VN moeten stappen. Voorbeelden zat waarin de mensenrechten niet door de VN verdedigd worden. Zoals in de EU en meerdere organisaties zitten de vertegenwoordigers er niet om de wereld beter te maken, maar voor het eigen ego en de hoge inkomsten..

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niets dat bij de VN gebeurt is ook maar enigszins in ons belang. Team Trump.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja allemaal waar. Maar WIE gaat ze stoppen. Politiek rechts bestaat inmiddels uit +- 4 partijen en splinterts van partijen. Als je dit soort dingen van bovenstaand artikel zou uitleggen aan de gemiddelde burger, zou zeg maar 70 % tegen zijn. Waar is de politieke stroming die voor de belangen van deze normaal nuchtere Nederlanders opkomt. Ik ben vanaf het begin lid van Forum, maar inmiddels hevig teleurgesteld. Ze kunnen niet eens tot één degelijk conservatieve partij komen. De ego’s vechten elkaar de tent uit.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met deze politieke correctheid is het duidelijk wie de dienst uitmaakt bij de VN. Daarom werkt get ook niet omdat het bewust gericht is tegen de blanke bevolking die automatisch als racistisch gekenmerkt wordt. Dus krijgt deze racisme een donker gezicht.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn in Nederland ca 7 Miljoen meerderjarige vrouwen, deze Nederlandse Vrouwenraad vertegenwoordigd ca 1 Miljoen van deze ca 7 Miljoen meerderjarige vrouwen.
Zo werkt de democratie in het Nederland anno 2021.
Een angstig, verdeeld land zonder democratie.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dit clubje vertegenwoordigt verre van 1 miljoen vrouwen. Het gaat om een overkoepelend orgaan van tientallen clubjes, waarvan er maar een paar openlijk streven naar sharia, jihad en raciaal geweld. Sterker nog.

Het is net als met alle andere linkse subsidiesponzen; het zijn wolven in schaapskleren. Met hun schapenmaskertjes op werven ze naïeve leden en zamelen ze geld in voor “gelijke rechten” die we allang hebben. En als niemand kijkt slaan de wolven toe; maken kritiek op eerwraak, gedwongen huwelijken, (groeps-) verkrachtingen en besnijdenissen onmogelijk want “islamofobie”.

Nyong
Nyong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ver terug in de vorige eeuw werden de eerste stapjes richting de afgrond gezet. Het aantal stapjes nam toe. De afgrond werd al zichtbaar voor hen die analytisch konden denken. Voor de anderen waren dit de zwartkijkers. De stapjes bleven gezet worden. Werden zelfs naast meer ook nog groter. De richting naar de afgrond werd voor meer personen zichtbaar. Zwart . . . . .kijken mocht je niet meer gebruiken.
Met de stappen, die nu worden gezet is de weg naar de afgrond geplaveid.
Ollie B Bommel in problemen zei Tom Poes verzin een list
Het volk in de problemen. Onze leiding heeft de oplossing met opzet gemist

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beschamend. De onmogelijke spagaat van het moderne feminisme. Je hoort het hier kraken.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Werk voor deze vrouw bij de VN. De Spaanse postbedrijf heeft postzegels uitgegeven waarbij de lichte hogere waarde hebben boven de donkere. Er is protest tegen. Racisme moet bestreden worden in deze open gekkenhuis.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x