“Gaza” leidt tot slinks verpakt antisemitisme van media en politici

Dit nooit meer toch?

De media draaien volop overuren sinds het Midden-Oosten conflict opnieuw fel is opgelaaid. Deskundigen en politici worden gevraagd naar duiding en een mening, die zij met geveinsde alomvattendheid en onpartijdigheid maar al te graag ventileren. Wat moet lijken op evenwichtigheid is in werkelijkheid puur antisemitisme. 

Terwijl islamitische Hamas-milities raketten afvuurden op Israëlische burgers gaf onze publieke omroep een verdraaide en bizarre weergave van deze terreur. Met verbazing en ongeloof keek en luisterde ik twee weken naar het bagatelliseren van raketaanvallen, verbazingwekkende interviews en haattweets. De sympathiemeter slaat in Nederland al tijden massaal uit naar de kant van de Palestijnen. In het overgrote deel van de beelden en teksten wordt ons de dader in een slachtofferrol gepresenteerd; om over het omdraaien van oorzaak en gevolg nog maar niet te spreken.

 

Vuil spel van MSM

Volgens de gelijkgeschakelde mainstreammedia is er een duidelijke schuldige aanwijsbaar in dit conflict, in de meeste gevallen blijft die echter onbenoemd. Wat wel benoemd wordt is een aantal eisen aan de partijen om te komen tot een oplossing van het conflict.

Ik som die eisen even voor u op: uitgangspunt is natuurlijk vrede in het Midden-Oosten, het stoppen van elke vorm van geweld (dus ook legitieme zelfverdediging), praten in plaats van wraken, stoppen van het nederzettingenbeleid, Jeruzalem niet als hoofdstad veronderstellen, een tweestaten-oplossing accepteren en het recht van terugkeer van ‘ontheemden’ toekennen. Als u dit lijstje zo leest wordt het wel duidelijk wie de schuldvraag toegeschoven krijgt, vindt u niet?

 

Framing

Door de partijen niet te benoemen en de bovengenoemde zogenaamde oplossingen algemeen te formuleren ontstaat precies de framing die men nodig heeft om geloofwaardigheid te pretenderen, ondanks de overduidelijke eenzijdigheid. Om het narratief geloofwaardig over te brengen worden beide partijen aan het woord gelaten en worden beelden getoond van beide kanten, een kniesoor die erop let dat de balans regelmatig doorslaat naar de kant van zielige bebloede kinderen in de armen van ouders. Wanneer heeft u voor het laatst een huilende Israëlische moeder gezien met haar dochtertje in de armen? Het bericht dat ongeveer een kwart van de door de terroristen afgevuurde raketten in eigen gebied terecht komt, bereikt het grote publiek echter nooit.

 

Contrast

Bewust wordt het contrast nog groter gemaakt als in een volgend shot een zelfverzekerde generaal van het Israëlische leger of premier Netanyahu vol daadkracht vergelding aankondigt voor opnieuw een raketaanval vanuit Gaza. Dat er altijd aan toegevoegd wordt dat civiele slachtoffers bij de gerichte Israëlische vergeldingsacties zoveel mogelijk vermeden worden is voor onze media maar een niet-relevante bijzin. Bataljons deskundigen worden ingevlogen om de illusie te wekken dat men zonder vooringenomenheid afgewogen verslag doet van wat zich afspeelt in het oorlogsgebied. Maar wie goed kijkt en luistert kan niet ontkennen dat Israël bij negen van de tien media-outlets in een veel slechter daglicht wordt gezet dan Hamas.

 

Ongelijkheid

De pogingen van media en elite om ons voor te houden dat beide partijen op ‘gelijke voet’ staan met elkaar is deels toe te schrijven aan het snode streven naar gelijkheid voor iedereen en alles, dat onze tijdsgeest teistert. Oogkleppen op voor wie en wat Nederland, de EU en andere westerse landen jaar in jaar uit met miljoenenbedragen steunen. Wij voelen de raketinslagen niet en wij hoeven geen nachten in schuilkelders door te brengen. In sommige berichten en toelichtingen over het Israëlische antiraketsysteem Iron Dome is haast het verwijt te horen dat dit Israël een oneerlijk technologisch voordeel geeft. Tegelijkertijd worden verwoed pogingen gedaan om een blik met redenen open te trekken, die de aanvallen van Hamas zouden kunnen rechtvaardigen.

 

Wappie van de maand

Deze award gaat in mei ontegenzeggelijk naar Kamerlid Jasper van Dijk van de SP. Volgens deze Jodenhater is Israël een soort Robocop en de arme zielige islamterroristjes van Hamas zijn te vergelijken met een klierende Pietje Bell. Hij zegt het toch echt. Het track record van de SP op dit gebied is toch al niet best, met een oud-Kamerlid als Sadet Karabulut in de gelederen. Deze dame onderhield warme banden met Hamas-fondsenwervers en is faliekant tegen de verkoop van Hollandse hagelslag op de Westoever.

 

Zilver

Na een aantal – eerlijk is eerlijk – goede optredens van Sylvana Simons tijdens haar eerste debatten viel de Bij1-voorvrouw terug in het bekende en gevreesde stramien. In onderstaande tweet verwijt zij onze premier dat hij zich achter apartheid en etnische zuivering schaart. Je kunt Mark Rutte veel dingen verwijten, maar deze nonsens spant toch wel de kroon. Het wordt hoog tijd dat Sylvana het herhaalrecept van haar medicatie weer even gaat oppikken, dit gaat niet goed zo.

 

Brons

Verdere mededingers voor de voornoemde titel deze maand waren nog twee andere usual suspects. De ongeïnformeerde en stokende GroenLinkser Tom van der Lee stak zijn Hamas-sympathie met deze tweet en deze tweet niet onder stoelen of banken. En zoals boven reeds omschreven schuift hij direct de ‘grondoorzaken’ – de schuld dus – in Israëlische schoenen.

Eervolle vermelding

Net buiten de medailles valt streber Sjoerd Sjoerdsma van D66, die precies in de context van dit stuk past. Met een al eerder door Uri van As aangehaalde tweet antwoordde hij op de uiterst correcte tweet van Mark Rutte. Daarna paste hij precies het eerder omschreven stramien toe, waar ook Van der Lee zich van bediende. Een draadje waarin de schuld wederom eenzijdig bij de Israëli’s wordt gelegd. Ook maakt hij gebruikt van een vrijbrief, die u hieronder als toetje aantreft.

 

Vrijbrief voor haat

Om zich te vrijwaren van het verwijt van antisemitisme bestaan er twee jokers, die veelvuldig ingezet worden. Trap er niet in. De meest makkelijke is natuurlijk de dooddoener: “maar ik heb ook Joodse vrienden hoor”. Veelgebruikt is ook de klassieker: “ik ben helemaal niet rechts”. Alsof het niet al jaren overduidelijk is dat links een minstens net zo grote kliek aan antisemieten herbergt.

De herdenking van 4 mei ligt nog vers in het geheugen. Wanneer beginnen we nu eindelijk eens met “dit nooit weer”?

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
hans los
hans los
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moeten we de dodenherdenking op 4 mei in de huidige gedaante maar een andere vorm geven, want degenen die met betrekking tot de Jodenvervolging heel hard roepen dat nooit meer, hebben een paar dagen later er kennelijk geen enkele moeite mee dat er bij demonstraties de meest verschrikkelijke dingen over de Joden worden geroepen. Hoe hypocriet wil je het hebben!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hans los

ja, onbegrijpelijke hypocrisie ligt hier aan ten grondslag. Lijkt of die mensen geen hersens hebben of enkelen verbindingen in de bovenkamer missen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is nog een derde joker die je ook veel ziet; ze zijn niet antisemiet ,maar anti-zionist. Alsof dat niet hetzelfde is. En kijk eens op de website van BNN-VARA , joop.nl .Een extreemlinks haatblog waar de moraalridders en fatsoensrakkers helemaal los kunnen gaan met hun jodenhaat.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook in de NRC (22 mei) wordt het conflict Israël-Gaza gebruikt om de situatie van de Palestijnen in het algemeen weer te benadrukken als een slachtoffer-situatie.
Terwijl de NOS tenminste nog toegeeft dat Hamas raketten ging afvuren nadat er rellen rond de Al Aksa moskee waren geweest, plaatst de NRC onder de kop ‘Conflict Israël en Gaza’ een lang artikel over Mariam Afifi die na een demonstratie in Jeruzalem is gearresteerd.
Relevantie voor Gazastrook: nul komma nul.
Relevantie voor sentiment: aanzienlijk groter.
Het artikel: “Op die dag werd ze in één keer een icoon van de Palestijnse opstand [opstand? welke opstand?] . Haar daad van verzet? Glimlachen.”
Rellen rond een moskee en een groepje illegaal wonende Palestijnen wordt ‘een opstand’ genoemd. Demonstreren met stenen gooien wordt gebagatelliseerd tot ‘een glimlach’, een ‘daad van verzet’.
Uit de rest van het artikel blijkt dat Mariam Afifi geen toevallige demonstrant was, maar een persoon die al jaren professioneel activiste is, iemand die de problemen opzoekt en dat ze werd gearresteerd omdat ze weigerde aanwijzingen van de politie op te volgen.
Maar dat volgt pas later in het artikel, als de toon al gezet is.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De VN hebben voor de zielige “Palestijnen” zelfs een aparte organisatie opgericht, de UNWRA, waar ons aller Sigrid leiding aan heeft gegeven.
Wat is er terecht gekomen van de miljarden aan hulpgeld en goederen?
Waarom wordt alleen Israël om de haverklap ter verantwoording geroepen in de VN Veiligheidsraad?
Waar blijft de morele verontwaardiging van de Linkse Deugers als het om andere onderdrukte groepen gaat?
Wat ze zelf niet zien is dat hun gedeug puur antisemitisch is.
Heel triest en verontrustend!

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is zo simpel, Nederland is door de afspraak olie voor moslims versneld omvolkt.
Dus is het één het gevolg van het ander.
De toestroomt (omvolking) neemt mede door de Kaag club, per jaar in Nederland met tienduizenden personen toe.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede column. Houdt die linkse wegkijkers maar eens een grote spiegel voor en zeg er bij dat ze zo een leugenaar rn huichelaar beter kunnen bekijken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij de BBC weten ze het inmiddels zeker:
Hitler had gelijk.
Dat durven ze bij GL, Denk en SP (nu!) nog niet hardop te zeggen.
https://honestreporting.com/honestreporting-prompts-bbc-investigation-hitler-was-right-journalist/

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

kijk, veel realistische mensen zijn in staat om dingen van 2 kanten te bekijken.
Dat is een heel grote midden-links-rechts groep. Tot een bepaalde reikwijdte links en rechts. Dat maakt niet zoveel uit.
Het wat je zou noemen ‘extreem rechtse’ groepje is m.i niet HEEL groot.
De extreem linkse kant is een heel ander verhaal. Die herbergen een grote groep beter gesitueerde linkse wegkijkers waar een groot deel van ambtenaren, en politici , academici onder vallen maar ook een heel grote groep extreem linksen, gelieerd gek genoeg met de islamo-facisten en antisemieten die zeker zeer potentieel gewelddadig zijn. Maar omdat ze ook een groep wegkijk-linksen binnen hun gelederen herbergen, is dit door het wegkijk gedrag een vele malen groter gevaar voor onze samenleving en voor de wereld.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Habraham
Habraham
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Wegens voortdurende schending van onze spelregels is uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x