De kruistocht tegen de onwelgevallige mening

Gecoördineerde zuiveringsactie door Big Tech

Titelfoto: Donald Trump door Marco Verch Professional Photographer, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

In de afgelopen week is de aanval op onwelgevallige meningen in de sociale media in een stroomversnelling terechtgekomen na de bestorming van het Capitool. Wat is er op dit moment in de VS aan het gebeuren? En welke rol spelen overheid, politieke partijen en big tech-corporaties hierin? De ongekende aanval op onze vrijheid van meningsuiting kan geen goede afloop kennen, schrijft Robert Raupach.

All is fair in love and war”, schreef de Engelsman John Lyly in 1578 in zijn werk Euphues. Nooit had de schrijver kunnen bevroeden hoe toepasselijk zijn woorden 443 jaar later zouden zijn. In het gevecht om het meningenmonopolie zijn in de laatste dagen de maskers afgegaan en lijkt alles geoorloofd.

 

Wokeness

Halverwege het vorige decennium, en versterkt door de dood van Michael Brown in Ferguson (Missouri), vond de progressieve woke-ideologie via Amerikaanse universiteiten zijn weg naar de mainstream. Deze beweging van de diversiteit en inclusiviteit benadrukt het bestrijden van maatschappelijke misstanden als ongelijkheid en racisme. Wokeness raakte dan ook verstrengeld met de Black Lives Matter-beweging. De opkomst van Trump vormde een dankbaar aangrijpingspunt voor Woke Amerika. De gebeurtenissen in Washington DC vorige week zorgden voor een stroomversnelling, waarbij links alle remmen loslaat in een crackdown op alle “foute” meningen.

 

De bestorming van het Capitool en de naschokken daarvan zijn de voorlopige culminatie in de strijd van het globalisme jegens de gewone burger in de VS. Deze finale misstap van de door hen zo intens gehate Trump was hét moment waarnaar de Democratische Partij en al hun linkse metgezellen in de media, sinds zijn bekendmaking in juni 2015 om te gaan voor het presidentschap, hebben gesmacht. Sinds die zestiende juni, vijfeneenhalf jaar geleden, is er geen dag voorbij gegaan dat de CNN-anchors, de NYT- en WaPo-redacteuren en de big tech-CEO’s uit hun bed gestapt zijn zonder de hoop dat hij nu eindelijk die kapitale fout zou maken.

 

Afrekening

Afrekenen met Trump en de basket of deplorables die op hem gestemd hebben prijkt bovenaan hun agenda. Zij weten namelijk wat goed voor ons is, zij beslissen over wie fout is en wie deugt. Zij bepalen welk verhaal wij vanaf het ochtendnieuws tot en met de talkshows in de avonduren door onze strot geduwd moeten krijgen. En dat verhaal kent maar één hoofdrolspeler. Het valt misschien niet eens meer op, maar het gaat enkel nog maar over één persoon. De inhoud heeft allang plaatsgemaakt voor een maniakale benadering. Of je nu pro- of anti-Trump bent doet er niet eens toe, het is een extreem ongezonde situatie. Leiders en politici zijn passanten, zij gaan op een gegeven moment weg. Wie overblijft en met de aangerichte schade moet leven is de gewone burger.

 

In perspectief

Natuurlijk is het een president van de VS onwaardig om zijn volgers zodanig op te hitsen dat zij uiteindelijk een regeringsgebouw met geweld bestormen. En natuurlijk mag de kritiek daarop heftig en duidelijk zijn. En ja, misschien moet iemand die daartoe oproept wel uit zijn ambt ontheven worden. Wat er gebeurd is was ontegenzeggelijk fout. Maar rationeel bezien was het ook niet meer dan een uit de hand gelopen protest, waarin de president een aanmoedigende rol speelde. Het duurde echter niet lang voordat de termen ‘binnenlands terrorisme’ en het onvermijdelijke white supremacists van stal werden gehaald. Cynisch genoeg uitgesproken door de mensen die het platbranden van binnensteden en oprichten van anarchistische zones in de zomermaanden van 2020 negeerden of erger nog, aanmoedigden door zich niet uit te spreken of, godbetert, op te treden.

 

BLM versus Stop the Steal

Ik heb in de afgelopen periode één ding geleerd. Als je in Amerika je stem wil laten horen moet je de straat op gaan, dingen in brand steken en Amerikaanse iconen afbreken. Dat gebrek aan fatsoen zal worden geprezen en ondersteund als je zaak ‘de juiste’ is en de motieven ‘rechtvaardig’. Een ieder die vorige week op Capitol Hill verscheen geloofde dat hij daar was om de juiste redenen. Het enige verschil tussen de mensen die standbeelden neerhaalden en de man die een spreekgestoelte mee naar buiten sleepte is de kleur van zijn politieke vlag.

Als men het niet belangrijk vindt om stil te staan bij de vraag waarom burgers één van je meest heilige democratische monumenten bestormen, dan is men zijn ambt en macht niet waard. Zoals FOX-commentator Tucker Carlson betoogt, moet de schuld niet toebedeeld worden aan de demonstranten, maar aan diegenen die weigeren om de oorzaak te onderzoeken. In eigen land is tot nu toe Ines van Bokhoven één van de weinigen, die de belangrijkste vraag naar het waarom stelde. Meer redelijke geluiden en grondige analyses zouden zeer welkom zijn tussen het zelfgenoegzame sensatiegeblèr van Erik Mouthaan of de altijd neutrale Michiel Vos.

 

Ongekozen machten

In de tussentijd hebben ongekozen advertentieverkopers zich ongehinderd de macht toegeëigend om de gekozen president van de Verenigde Staten de mond te snoeren. Wie in vredesnaam heeft hen verantwoordelijk gemaakt voor wat wij mogen lezen, zien en horen? Hoe kunnen we – los van alle aantijgingen en vermoedens van verkiezingsfraude – überhaupt spreken over eerlijk verlopen verkiezingen, als zij voor ons menen te mogen bepalen wat waar is en wat niet? Lopen zij aan de leiband van topstukken uit de Democratische partij, uit angst om zelf slachtoffer te worden, of zijn big tech-ondernemers per definitie linkse censuur-lievende mensen? Zij doen ironisch genoeg exact wat zij anderen verwijten, namelijk met repressie het tegengeluid smoren.

 

Leugens en hysterie

Als je iets maar vaak genoeg herhaalt, dan wordt het vanzelf de waarheid. Het is niet alleen een marketing mantra, maar ook hoe geschiedenis wordt gemaakt. Niemand begrijpt de macht van het woord beter dan (social) mediabedrijven. Juist daarom willen zij controle houden over wat er gezegd wordt, over wat er gezegd mag worden. Dat is beangstigend, temeer omdat er na de exit van Trump op mondiaal niveau geen persoon of instantie in zicht is om ons daarvoor te behoeden.

 

Fascistische methodes

U vindt dat ik overdrijf? Niet lang na de bestorming van het Capitool meldde de uitgever van Rep. senator Josh Hawley niet langer met hem samen te werken aan de publicatie van zijn boek ‘The Tiranny of Big Tech’. Zijn misdrijf? Het meewerken aan bezwaren tijdens de Electoral College.

Of neem de Political Director van ABC News, die zei dat Amerika gezuiverd moet worden van Trump-kiezers. Terminologie die hoort bij een genocide, maar toch niet bij een nieuwszender in een eens democratisch baken? En natuurlijk mag ook Alexandra Ocasio-Cortez in zo’n rijtje voorbeelden niet ontbreken. Als ondersteuner van het Trump Accountability Project stelde zij direct na de verkiezingen voor om lijstjes te maken van mensen die Trump steunen. Lijstjes maken van mensen wier mening ons niet zint en van wie men af wil. Ik wil geen Schwarzenegger zijn, maar die praktijk heeft in de geschiedenis altijd verkeerd uitgepakt.

 

Angst wordt werkelijkheid

Toen eind oktober de CEO’s van de grootste big tech-bedrijven zich (weer eens) in een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat moesten verantwoorden over onder andere content moderation en censorship, in aanloop naar de verkiezingen, werd dit door de Democratische senator Schatz afgedaan als ‘pesterij’. Nog geen drie maanden later zijn de Republikeinse zorgen werkelijkheid geworden. En niet alleen gooien BigTech-bedrijven als Twitter, Facebook en Instagram mensen van hun platforms af, ze bepalen ook de toegang tot de markt.

Zo is het alternatieve platform Parler uit de bekende app stores verwijderd en zijn hun servers geblokkeerd door Amazon. Zomaar eventjes je eigen platform starten wordt op deze manier onmogelijk gemaakt en is een overtreffende trap van het censureren van enkele tweets of personen. Private bedrijven die zijn uitgegroeid tot monopolisten met een publieke functie ontnemen hele groepen mensen in een samenleving hun recht op vrije meningsuiting in de digitale omgeving. En dat in een tijd waarin het elkaar fysiek ontmoeten moeilijk wordt gemaakt door corona.

 

Zelfbedrog

Het hypocriete zelfbedrog waarmee de Democraten, enkele Republikeinen en vooral de mainstream media zich achter de beslissing scharen om de leider van de vrije wereld monddood te maken, is meer dan zorgwekkend en een voorbode van wat nog op ons af gaat komen. Tegelijkertijd wordt gewelddadige en totalitaire regimes geen strobreed in de digitale weg gelegd. Twitter-accounts van dictators, die hun volk onderdrukken, vrije pers bemoeilijken of waarachtig social media beperken of verbieden, hoeven niets te vrezen. Daags na de bestorming in Washington was de arrestatie van meer dan vijftig pro-democratie activisten in Hongkong slechts een ondergesneeuwde voetnoot in de media.

Naast de sociale netwerk-giganten en de media zijn ook andere invloedrijke organisaties en bedrijven, die een bepalende rol spelen in onze dagelijkse infrastructuur zoals banken en zorgverzekeraars, zich gaan roeren in dit spel. Zij stoppen hun donaties aan senaats- en congresleden die zich waagden uit te spreken tegen de verkiezingsuitslag. Ontneem je tegenstanders hun communicatiemiddelen en draai de geldkraan dicht, lijkt het devies. Dan draaien ze bij uit lijfsbehoud of verdwijnen simpelweg van het toneel.

Mission completed.

 

Duivels verbond

Het is duidelijker dan ooit tevoren dat een groot deel van de Amerikaanse mainstream media, de big techs en de Democraten en hun activistische uitwassen met elkaar in bed liggen. Ze zeggen intolerantie te bestrijden, maar zijn niet bereid afwijkend denken te tolereren. Ze lopen over van rancune tegenover 74 miljoen landgenoten en hun leider, die overigens nog steeds de democratisch verkozen president is. Ze willen hun zin doordrukken door het verbieden van meningsuitingen die hen niet zinnen en het veroordelen van iedereen die zich niet achter hen schaart.

Ik begon met het citaat van Lyly over liefde en oorlog. Soms heeft een strijd geen winnaar. De geest is uit de fles. En die geest gaat niet meer terug die fles in. Wat overblijft zijn alleen scherven op de vloer.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
54 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Robert Raupach, de zogenaamde vrije Westerse wereld, heeft afscheid moeten nemen van de vrije meningsuiting, de democratische waarden zijn voorlopig verdwenen.

Wat er voor in de plaats komt, voorspeld niet veel goeds.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, zoiets word node gemist in de MSM. Alleen de woordkeus ‘bestorming’ van het Capitol is wat tendentieus. Veel Trumps fans zie je rustig naar binnen lopen nadat bewakers/politie de hekken voor ze opzij hebben gezet. Ook zichtbaar op video’s is dat mensen die proberen de ruiten in te slaan tegen worden gehouden door Trumpers. Dat BLM/Antifa activisten de boel hebben proberen op te ruien is inmiddels ook wel bekend geworden. Verder is die actie natuurlijk niet goed te praten maar valt inderdaad in het niet bij wat er afgelopen zomer in vele steden is gebeurd. Dan is de verontwaardiging van links wel erg schijnheilig.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Denkt u zelf niet – terwijl u het gebeuren in kwestie hier beschrijft – dat het hier gaat om een, op de koop toe ook nog, knullig uitgevoerde ‘false flag operation’?

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Dit is niet hoe de media dit gebeuren weergeven. De ware toedracht zal wel als desinformatie of complot theorie geframed worden. Het doel, andersdenkenden monddood maken, heiligt de middelen. Volgende stap: zet andersdenkenden weg als Neo Nazi’s en potentiële terroristen.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi stuk inderdaad, echter als je de speech helemaal terug luistert, hoor je hem zeggen “to peacefully and patriotically make your voices heard”
Lijkt me nu niet bepaald een oproep tot het bestormen van het capitol.
Maar zoals u zelf ook schetst, media is grotendeels fake en vooringenomen.
Ik hoop dat mensen wereldwijd hun ogen openen voor dit big tech gedrocht.
Het moet echt een kopje kleiner gemaakt worden , al is het maar voor het walchelijke opruien in bijna alle kwesties.

Adrienne
Adrienne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op zijn kop.
En hier gaat het dezelfde kant op.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad, een kwalijke zaak die hele censuur die ons opgelegd wordt door de big tech. Het bedrijfsleven regeert, zoveel is wel weer duidelijk.Het enige gepaste is dan ook dat men massaal Twitter, Facebook en al die andere hypocriete social media opzegt,maar ik ben bang dat het niet zo ver zal komen.

En natuurlijk heel triest dat het presidentschap van Trump zo moet eindigen, want om de hele toestanden rond het Capitool, daar zal hij om herinnerd worden, niet om al het goeds dat hij heeft gedaan.Al hoorde je dat laatste toch al niet of nauwelijks in de deugmedia.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Massaal opzeggen van “hypocriete Social Media” is best mogelijk. Iedereen die ermee begint zal het dan wel heel erg duidelijk moeten berichten aan zijn eigen achterban. Wellicht tevens het laatste bericht door verwijdering? Dat is dan maar zo! Het is eventueel te voorkomen door het bericht eerst consequent per email te verspreiden, desnoods met foto’s i.p.v. met tekst? Eerlijk gezegd, wie ken nu echt alle 500+ connecties op bijvoorbeeld LinkedIn, personen waar je de afgelopen jaren een zakelijke relatie mee hebt opgebouwd? Ik heb het in het weekend uitgezocht. ± 30 !

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De ‘minderwaardigen’ slaan terug.

Die aanval op het Capitool was natuurlijk afschuwelijk laat dat duidelijk zijn. Hoe kon zoveel boosheid tot uiting komen? Was het een oproep van Trump of was er meer aan de hand?

Mijn analyse is er zat meer achter en hier mijn mening.

Vanaf het moment dat Trump als wettig president werd gekozen is hij 4 jaar lang door zijn tegenstanders en de MSM tegengewerkt en zelfs gecriminaliseerd. En niet alleen hij maar ook de vele stemmers op Trump zijn weggezet als ‘minderwaardige’ mensen [1]. En dat gaat zich wreken zeker als die anderen waaronder de BLM en Antifa aanhangers, zeg maar de zelfverklaarde deugmensen, zich zo opzichtig hebben misdragen.

De vooral linkse media uit nu afschuw over dat wat er gebeurde in Washington maar keek de andere kant op toen bv in Seattle de democratie echt in gevaar werd gebracht. Die linkse tranen over de bestorming van het Capitool zijn dan ook vooral krokodillentranen en moeten eigen rol in voortraject maskeren.

[1]

US Democratic presidential nominee Hillary Clinton has called half of Donald Trump’s supporters a “basket of deplorables”.
Speaking at a fundraiser, she said they were “racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamophobic – you name it”.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien naief maar ik hoop dat Trump nog ingrijpt met het leger,en al die landverraders oppakt. Verkiezingsbedrog,dat betaald is door miljardairs,het vaticaan, en vol ondersteund door de media,die er allemaal zijn voor het grote geld, macht, over de gewone bevolking zoals u en ik.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Hoewel misschien inderdaad naïef, het zou mooi zijn, als hij het metterdaad zou doen.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

“Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ze te herhalen.” (George Santayana-1905) De US of A heeft een grimmige historie van een burgeroorlog gekend, waarschijnlijk al weer vergeten. Een vergelijk met het bestormen van de Bastille, het begin van de Franse revolutie is ook mogelijk. De “Melting Pot” zal voorlopig nog even uitblijven.

BenBinnen
BenBinnen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mag ik een ieder herinneren aan regel 13 uit Saul Alinsky’s Rules fro radicals:

“13. “Pick the target, freeze it, personalize it, and polarize it.” Cut off the support network and isolate the target from sympathy. Go after people and not institutions; people hurt faster than institutions.”

Hillary Clinton was een leerling van Alinsky en zij heeft dit zonder twijfel doorgegeven aan anderen. Dit is wat je ziet gebeuren.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar het om gaat is de context waarbinnen we sl deze ontwikkelingen zich zien voltrekken.
Kort na de inval van de vs in Irak zien we een sterke opleving van links in de media. In eerste instantie als kritiek op de dubieuze argumenten voor dat ingrijpen. Maar hier in het westen blijkt dat links steeds meer de enig juiste opvatting mag zijn. Oorzaak is dat het marxistische gedachtengoed via de universiteiten en hogere opleidingen langzamerhand een vanzelfsprekendheid is gaan worden.
Iedereen die dat ter discussie stelt is de afgelopen jaren steeds scherper aangevallen en buitengesloten. Nu ziet men de kans om wraak te nemen en burgerlijke vrijheden de kop in te drukken. Ook in ons land zal het niet anders gaan. Ellendig genoeg werken de omstandigheden nog mee ook.
Maar ik ben het meest bang voor de gevolgen van opvoeding en onderwijs. Kritisch en scherp denken zijn daar geen aandachtspunten meer. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Deugen en gewaardeerd worden zijn hoofddoel. Opvattingen over wat voor een gezonde maatschappij nodig is? Geen idee….

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest geschokt was ik toch wel door de de vergelijking die Schwarzenegger (voormalig gouverneur REP in Californië) maakt tussen de bestorming van het Capitool en de Kristallnacht in 1938.
Ten eerste is de vergelijking absurd omdat het Capitool politieke macht symboliseert en de joden in Duitsland allerminst een politieke macht vormden.
Ten tweede is de vergelijking schandalig omdat ze de rollen in het geheel omdraait.
Trump en zijn aanhangers zijn 5 jaar lang belachelijk gemaakt, de mond gesnoerd in de pers, tegengewerkt op alle mogelijke en onmogelijke manieren.
Wie zijn hier nu eigenlijk de joden en wie zijn de vervolgers?
De vervolgers verklaren zich tot joden en eigenen zich op grond daarvan het recht toe om hun kwellerijen nog verder door te drijven.
Je kunt Hitler veel verwijten, maar hij was open en transparant: al in 1925 schreef hij in Mein Kampf dat hij de pest had aan joden. Geen verrassingen.
Deze ‘Democraten’ zijn veel erger nog: het zijn narcisten die geheel in hun eigen fantasiewereld leven, in een omgekeerde wereld, waarin daders slachtoffers zijn en omgekeerd. Hun democratie kent maar één stem, hun pluriformiteit kent maar één partij, hun diversiteit kent maar één richting, hun empathie geldt alleen voor henzelf en hun verdraagzaamheid wordt alleen toegepast als je het met hen eens bent – en het dus niet nodig is.
De VS worden een land met 75 miljoen joden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zwarzenegger mocht ooit maar een zin uitspreken: I’ll be back!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Terwijl zijn achternaam nooit als racistisch werd aangemerkt. Vreemd.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De theorie over de Big Tech bedrijven geeft te denken hoe de wereld beheerd wordt. Ik heb mij al jaren afgevraagd wie met de dit soort denken alle wereldleiders bestuurt. Een sterke complottheorie. Waarschijnlijk hebben zij ook de VN in handen. Paradoxaal kunnen alleen de gebruikers deze bedrijven stoppen door geen gebruik van te maken. Die bedrijven weten dat zoiets niet gebeurd. Heel goed artikel, heer Raupach.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, zo is het. Het is vreselijk. En beangstigend. Kafkaiaanse toestanden.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het samengaan van kapitalistische monopolisten met (nu: cultuur-) Marxisten onder het gelijktijdig monddood maken van tegenstanders (en vermoorden) heette in het Italië van Mussolini (begonnen als communist): Fascisme.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jan
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Mussolini hoefde zijn tegenstanders niet monddood te maken, want die waren er nauwelijks. Net als Mussolini kregen de communisten in Italië al snel in de gaten dat er geen wereldrevolutie zou komen na de Russische Revolutie in 1917. Binnen een jaar na de machtsgreep van Mussolini was 90 % van de communisten overgelopen naar de fascisten. In de hele regeerperiode van Mussolini waren er maar ongeveer 1000 politieke gevangenen, waarvan de meesten de gevangenschap overleefd hebben. Is allemaal keurig beschreven in biografieën over Mussolini.

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

boeiende info! dank

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Twitter is in een paar dagen tijd 10% kwijt op de beurs. Dat begint zeer te doen bij de aandeelhouders. Hoe het zit met LinkedIn, Facebook en de rest is interessant.
Hopelijk beseffen steeds meer mensen dat als ze op deze “Social Media” blijven tevens onderdeel blijven uitmaken van Big Tech slinkse agenda’s en mee blijven werken aan hun mistige methodes en verborgen handel in hun gratis verkregen Big Data. Hopelijk beseffen ze dat ze verslaafd zijn geraakt aan hun gratis ‘sociale media’ accounts en nemen ze stappen om van hun voorturende angst af te komen om van alles te missen, niet meer gehoord te worden of in de waan zijn dat ze het nodig hebben om in deze wereld te kunnen functioneren. Stap uit en ga na alternatieven, er zijn genoeg mogelijkheden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Ik heb nog nooit een social media account gehad en zal er nooit een maken. Ipv google gebruik ik duckduckgo. Je kunt veel doen, je kunt veel vermijden. Maar niet alles, ik weet zeker dat er toch ergens een pakketje data met mijn naam erop verhandeld wordt.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Denk dat ik ook maar ga overstappen op Duckduckgo. Om me heen hoor ik het ook al wat meer dat mensen overstappen. Net bekend geworden dat Google enorme winsten via Nederland heeft geparkeerd op Bermuda, geeft ook te denken!

edward
edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nb:
Vananond om 2000 of 2100, dat is me niet duidelijk, een speecht van Trump.
Ik heb een voorgevoel dat het historisch gaat worden.

https://youtu.be/c_WNI43s3ds

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De democraten hebben binnenkort een absolute vrijbrief voor de komende jaren, ze zijn zowel in senaat als in huis van afgevaardigden in de meerderheid. Zeer verontrustend!

Deugen, media en big tech zijn de nieuwe morele heilige drie-eenheid geworden. Wat wel en niet acceptabel is wordt beoordeeld op hun kapotte weegschaal. Samen pompen ze de gewenste mening (propaganda) in de hersentjes van het volk (indoctrinatie) waardoor draagvlak voor andere meningen geëlimineerd wordt. En alles wat ze niet zint wordt uitgegumd, zoals nu met Trump gebeurt. Alle kanalen om zijn mening te verkondigen worden afgesloten, wat een ongelofelijke macht heeft big tech toch. Welke zoekresultaten staan er over een jaar bovenaan als je op google Donald Trump invoert? Zal over 4/8/12/enz jaar een republikeinse kandidaat een eerlijke kans krijgen om zijn of haar verhaal te doen, zonder te worden afgeschilderd als Capitool-bestormer in de dop?

Één ding mogen we echter niet vergeten. De VS zijn exemplarisch, maar niet de as waar de wereld om draait. De nieuwe morele heilige drie-eenheid verspreidt zich als een virus over de wereld. Daarmee worden zij straks de zuiverste vormen van globale macht. Niet gebonden aan landsgrenzen, alleen aan een verwerpelijke ideologie.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is of de big tech en de democraten (what’s in a name) hier hun hand niet overspelen. Voor een bestand aan hysterisch deugvolk zal dit een gouden tijd zijn. Ik vermoed echter dat dit gedrag ook heel wat democratische stemmers aan het denken gaat zetten.
Stemmers die Trump niet moesten, of een andere kijk op de zaak hebben, maar verder geen rancune koesteren tegen republikeinse stemmers of Trump aanhangers.
Goede kans, dat dit feestje bij de democraten en de big tech in hun gezicht gaat ontploffen.

Gee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ernie van de Wal. In 2018 is de campagne “Walk Away” begonnen, opgericht door een voormalig Democraat stemmer Brandon Straka, “Why I left the Democrat Party”. Dit vanwege de haat, verdeeldheid, hypocrisie, wrok en de aanmoediging van slachtofferschap door de Democraten. “Liberals have become the very thing they sworn to destroy”. https://www.youtube.com/watch?v=51UGcghHZsk&feature=emb_logo
Vanochtend las ik dat zijn campagne pagina door facebook is verwijderd: FACEBOOK has removed the #WalkAway Campaign and has BANNED ME and EVERY MEMBER of my team!!!” he tweeted Friday. “Over half a million people in #WalkAway with hundreds of thousands of testimonial videos and stories is GONE. Facebook has banned everything related to #WalkAway.” https://www.washingtontimes.com/news/2021/jan/8/brandon-straka-500k-strong-walk-away-page-banned-b/

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

De hand overspelen? Ik ben bang van niet. De macht van bijvoorbeeld Amazon is vele malen groter dan we denken. Parler wordt simpelweg uit gezet omdat Amazon de servers levert en het beter vindt om de stekker eruit te trekken. Dat is slechts een glimp van de macht van big tech. Een pure globale macht. De democraten zijn daarbij vergeleken peanuts, die mogen de komende jaren een welgevallig beleid voeren. Big tech zal toezien of de democraten het in hun ogen goed doen en corrigeren waar nodig.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De reformatie begon in de 16e eeuw toen de Roomse kerk het hele leven en de hele pers in haar zak had. Maar als teveel burgers er klaar mee zijn, houdt het toch een keer op. De val van het communisme in Europa is redelijk vergelijkbaar.
Punt is dat je tot op grote hoogte de bevolking kunt manipuleren, maar dat je het ook niet te gek moet maken. En dat is wat de “wokeness” als ik alle vreemde en agressieve beleid in deze container mag samenvatten wel doet.
Waarbij de heksenjacht van de dems en big tech weinig mensen zal ontgaan. Ik voorzie dat die partijen de grens van het maatschappelijk (belevingswereld bevolking) gepasseerd zijn; ze maken het op dit moment te bont.

Bovendien zullen er naast Amazon toch meer partijen zijn die servers leveren? En globaal? Je kunt altijd in een land als Polen terecht.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

U heeft een goed punt. Maar waar u denkt dat de hand op dit moment wordt overspeeld zie ik dat nog niet. Ik zie in de maatschappij nog veel te weinig tegengeluiden die daar op duiden.
Het grote probleem is dat de massa zich laat indoctrineren door deze deze wanpraktijken. Het zelf nadenken wordt veel te makkelijk overboord gegooid omdat de massa, net als in vroeger tijden, denkt dat de leiding het beste hen voor heeft. De herder en zijn hond wijzen de weg en de schapen laten zich leiden.
Uiteindelijk zal er natuurlijk een einde aan komen, zoals dat met alles gebeurt. Maar macht op deze schaal is ongekend en een revolutie op de benodigde schaal is ook niet eerder voorgekomen.

De grote vraag is ook wie er tegengas durft te geven aan deze ontwikkelingen. Vanuit de politiek zie ik het niet gebeuren, die hebben geen mandaat over de landsgrenzen. Daarnaast hebben regeringen big tech nodig om het volk volgzaam te houden. Wie gaat het dan doen?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Aanbieders van servers zijn er genoeg, maar welke aanbieder is niet afhankelijk van big tech en durft zijn eigen weg te gaan als ze zelf gecanceld worden? Kijk naar Parler. Zeer trots op het feit dat ze ongecensureerd waren. Totdat ze gecanceld worden door Amazon. Dan blijkt dat de principes overboord gaan en gaan ze toch censuur toepassen in de hoop weer online te mogen komen.

En ook Polen bezwijkt onder de extreme druk van geld, zie de EU begroting en herstelfonds. In de pas lopen wordt aangemoedigd en beloond, uit de pas lopen keihard afgestraft.

Maenhout
Maenhout
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Ik wil geen Schwarzenegger zijn, maar die praktijk heeft in de geschiedenis altijd verkeerd uitgepakt.”
Volgens mij was Sulla er erg succesvol mee. Wel de eerste en de laatste.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

WWW waar dat voor staat wordt dus door de big tech grondig verkracht! Facebook instagram google youtube enz nog zoveel meer bepalen dus wat je wel of niet mag zien. Dus eigenlijk is het nog verwonderlijk dat we überhaupt konden zien hoe het er op capital hill aan toe ging. Want voor hetzelfde geld krijg je de melding dit mag vanwege rechten niet worden getoond.

In Nederland krijgen we ook steeds meer mensen die het met de politiek wel hebben gehad en tegen situaties aanlopen die niet prettig zijn, alleen al omdat je een rechtse mening erop na houd. Dat meer mensen na de berichten over big tech hun facebook opzeggen wordt al meer merkbaar, omdat na elke 2 berichten er al een advertentie komt waar je helemaal niets mee hebt, en ben je eigenlijk niet meer voor je plezier op facebook!

pankonthemove
pankonthemove
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Robert, in het artikel verwijs je onder: “het een president van de VS onwaardig om zijn volgers zodanig op te hitsen”, naar een fake verhaal van Reuters. Newsmax laat echter een video zien van de speech waarin Donald enkel het woord peacefully gebruikt. https://youtu.be/iyDTFee3jUI op 4:28
Verder een puik stuk!
Een tip voor de iPhone bezitters die Parler hebben geïnstalleerd: bij de instellingen is het mogelijk om te voorkomen dat Apple de app verwijderd.

Barbara
Barbara
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, alleen jammer dat je aanhaalt dat Trump zijn supporters zou hebben aangemoedigd om gewelddadig het Capitool te bestrormen. Inmiddels is vast komen te staan dat Antifa dit op.zijn geweten heeft…een goede journalist had dat kunnen weten…

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed artikel maar als je de conservatieve media in de USA als Newsmax, OAN, epoch times, volgt.
Dan gaat Trump NIET WEG❗️
Trump is bezig om zijn laatste verkiezings belofte “ drain the swamp!” te volbrengen, met een 2 e termijn❗️De onderzoeken naar verkiezings fraude zijn klaar, ze liggen inmiddels ter beoordeling bij het Supreme Court, de omstreden speech (geanalyseerd) van Trump was” trumpiaans “ maar niet kwetsend, heeft Trump gisteren verklaard bij zijn bezoek aan Alamo ( Mexico).
Hij heeft op 6 januari zijn achterban geïnformeerd over de verkiezings fraude, daarbij heeft hij exact aangegeven waar, op welk manier, en hoeveel stemmen hem en zijn Achterban zijn ontstolen. Dit moet op waarheid berusten want anders zou de “ nationale garde “ ….. niet achter hem staan.
De mayor van Washington DC heeft om versterking van de Veiligheids troepen gevraagd, Trump heeft daarop direkt geantwoord dat er 15.000 manschappen komen MET BEWAPENING❗️EN TEGELIJK HEEFT HIJ DE EMERGENTIE TOESTAND AFGEKONDIGD IN W.D.C. tot en met 24 januari.
Het team van Trump heeft de laptop van Nancy Pelosi in handen.❗️Deze bevat w.s. De correspondentie van 4 jaar HAAT TEGEN TRUMP!‼️
M.I. Is het plan om op 20 januari de hele democratische kliek te arresteren en in staat van beschuldiging te stellen. Sidney Powell heeft “ iets dergelijks losgelaten “
En Trump opnieuw te inaugureren Trump is geen domme jongen hij kent de wet goed. Het leger zou niet aan dit avontuur beginnen als dit “ onwettig “ zou zijn.
De verkiezings uitslag IS FRAUDULEUS. ❗️
Het lijkt één filmscript deze man houd wel van theater, nou de wereld kan het krijgen!
Hopelijk zonder bloedvergieten
We wachten het af.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Klopt.

DrainTheSwamp
DrainTheSwamp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel verder maar oneens dat Trump de menigte opgehitst zou hebben. Dat is woorden uit hun context halen. Hij riep op tot vreedzaam protest en huiswaarts te gaan. Dat zijn tweet “it will be wild” luidde doet hier niet aan af. Hij bedoelde niet de chaos van de bestorming. De politie, die de hekken opendeed en de demontstranten maanden verder te komen heeft een dubieuze rol gespeeld. Daarnaast aanwezige, inmiddels herkende BLM en Antifa activisten die de boel opstookten. Het is 1 groot toneel geweest.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch even een kleine correctie. Trump heeft niet opgeroepen het Capitool te bestormen.
Maar netjes te zijn.
Even ter info. antifa was wel ruim vertegenwoordigd en vermomd als Trump aanhangers om de boel op te stoken. Maar het mooie is Trump is briljant. Er waren ook special forces bij (geinfiltreerd binnen antifa) en die hebben nog even snel de labtop van Pelosi meegenomen. Ben benieuwd wat er op staat.

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om nog even te herinneren hoe de democrats en media zich gedroegen, zonder consequenties..
https://tv.gab.com/channel/andystern/view/this-will-remind-you-why-youre-5ff87c01b9e669851ea50363

Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U schrijft:

Het hypocriete zelfbedrog waarmee de Democraten, enkele Republikeinen en vooral de mainstream media zich achter de beslissing scharen om de leider van de vrije wereld monddood te maken, is meer dan zorgwekkend en een voorbode van wat nog op ons af gaat komen.

Waar men zich ook aan heeft bezondigd, het grootste deel van de bevolking van de ‘vrije wereld’ had het wel gehad met de liegende, bedriegende en bedreigde leider van de ‘vrije wereld’.

Hij heeft aangetoond dat iemand (met de rode knop onder handbereik) in zijn eentje middels simpele leugens, ontkenningen, bedreigingen en bedrog via sociale media grote delen van een bevolking dusdanig kunt beïnvloeden, deze overgaan tot geweld….

Ik ben van mening dat een groot deel van de bevolking van de ‘ vrije wereld ‘ een lesje heeft gehad in hoe het NIET moet!

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

bevolking gaat over tot geweld als ze keer op keer op keer bescheten worden, en niets te verliezen hebben, niet doorzogenaamd opruien van Trump.
Lees uzelf beter in en vooral in de geschiedenis!
Die wellicht 100 miljoen als het niet meer zijn Amerikanen die achter Trump staan hebben echt niet allemaal een “lesje ” nodig.

Ina67
Ina67
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Het gaat helemaal niet over de persoon Trump. Het gaat erom dat er GEEN vrijheid meer is van MENINGSUITING. Er is CENSUUR en dat is nu tegen Trump en dadelijk keert dit zich tegen u en mij. Nu is Trump de vijand maar WIE is de VOLGENDE???

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ina67

Iedereen overstappen naar telegram,daar is alles nog open.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Als u Trump bedoelt vind ik dit een onlogische conclusie. Trump heeft zich harder voor de wereldvrede ingezet dan welke USA president dan ook in de laatste decennia. Hij heeft ook veel terughoudender gereageerd op allerhande internationale provocaties dan andere USA presidenten in de laatste decennia.

En mensen zodanig beïnvloeden dat deze overgaan tot geweld….? Serieus….? Na alle gewelddadige optredens van BLM en Antifa in talloze USA steden in de zomer van 2020, die door “democratische bestuurders / de nieuwe machthebbers werden getolereerd ….?
Dan heeft u toch wel een zwaar verwrongen kijk op de situatie.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Beste Henk, is het u opgevallen dat onder leiding van Trump geen enkele oorlog is begonnen, eerder dat hij zijn troepen heeft teruggetrokken uit een groot aantal oorlogsgebieden die voor het grootste deel aan zijn voorgangers te danken waren. De vier aan hem voorafgaande presidenten hadden er wel een handje van om de wereldvrede op zijn kop te zetten. Is het u opgevallen dat hij toenadering heeft gezocht tot allerlei “gevaren voor het westen” ? Blijkt dat dit, wellicht nog in eerste instantie magere, maar wel resultaten heeft opgeleverd. En weet u wie in het zicht van zijn vier jaar presidentschap alvast begonnen is om “Castro’s” Cuba weer op de lijst te zetten van terroristenstaten, terwijl er geen Castro meer te zien is in dit land. Alleen het feit dat ze communistisch zijn is voldoende, maar ook daarvoor leven in de US of A nog een groot aantal invloedrijke personen nog steeds onder een steen.

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Henk valt zozeer uit de toon op Opiniez, moet wel een trol zijn

Henk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

🤔

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Sterke inhoudelijke reactie, Henk, scherp gevonden.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

“Hij heeft aangetoond dat iemand (met de rode knop onder handbereik) ”
Wat heeft de rode knop hier nu mee te maken? De rode knop speelt alleen een rol in de internationale politiek en de verkiezingen zijn toch echt een binnenlandse kwestie. Dit wordt er puur argumentatief bijgesleept om interessant te doen.
Of de’rode knop’ veiliger is in de handen van een dementerende president of een activistische vice-presidente, betwijfel ik toch erg.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Voor de rode knop zijn nog twee andere vingers nodig. De hetze tegen Trump gaat echt over in waanzin van de Democraten. Op wie zou Trump een atoombom dan willen richten? Hij trok zich juist terug van alle oorlogen die zijn voorgangers zijn begonnen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

75 miljoen Amerikanen hebben op Trump nu gestemd, zijn zij allemaal dom? Ja, deplorables volgens de Democraten. Ik denk dat de Democraten toen van Trump verloren hebben juist door hun arrogantie en minachting van vele kiezers. Dat was de echte reden. En dat bewijzen zij nu weer omdat zij de rellende menigte koppelen aan de officiële kiezers van Trump nu.

54
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x