De bestorming van het Capitool

Over de verwaarloosde vraag van het ‘Waarom?’

Titelfoto: Jan 6 Capitol door Blink ofanaye, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

“Niks zo gemakkelijk als iemand veroordelen. En dat blijkt vandaag maar weer eens, na de toestand bij het Capitool. Ik ben er zo verschrikkelijk kwaad om – om zowel die stupide bestorming als om de veroordelingen die direct loskwamen.” Ines van Bokhoven over het Waarom van het gebeuren.

 

Geweld

Deze zomer hebben we niets dan geweld gezien in de VS, en het dreigde net zo hard deze kant op te komen. BLM, KOZP en anderen hebben er in elk geval flink hun best voor gedaan, om hier ook mensen enthousiast te krijgen de straat op te gaan om bestormingen en aanvallen uit te voeren. Men keek er niet van op, van al die oproepen tot lomp en moordzuchtig geweld. Sterker nog: degenen die zich verzetten tegen de grofheden werden nota bene weggezet als de slechteriken, want ‘geen begrip voor wat deze mensen drijft, hun emoties die ook belangrijk zijn en meetellen’.

Het was geweld van een groep die het gevoel had door de samenleving in de steek te zijn gelaten, niet gehoord te worden, bevooroordeeld bekeken te worden, en die daarom niet gelijkwaardig behandeld werd. En wij werden gedwongen bij onszelf te rade te gaan: in welke mate hebben wij, elk van ons, bijgedragen aan dat gevoel? Het antwoord waar we op uit moesten komen lag, op straffe van sociale uitsluiting, al van te voren vast: die mensen zijn wanhopig, en dit mag je ze dus niet verwijten. Dit moeten we begrijpen met z’n allen, en zeker niet veroordelen.

 

Medeschuldig

Het is grofweg hetzelfde verhaal dat we nu al jaren te horen krijgen als we onze angsten en woede uiten over het toenemende moslimgeweld: niet veroordelen, we zijn hier zelf mede schuldig aan, die mensen zijn wanhopig en zien geen andere uitweg meer om door de wereld gehoord te worden. Goedkeuren gaat misschien te ver, maar het ‘waarom’ van deze daden, daar mogen we niet zomaar aan voorbij gaan. Niet veroordelen, maar begrijpen.

Het is het verhaal waarmee links zichzelf telkens weer verontschuldigt voor hun ongekende politieke geweld van de afgelopen decennia, waar zelfs doden en verminkten bij vielen: “We waren wanhopig en wisten niet hoe we er anders voor moesten zorgen dat er naar onze zorgen en boosheid geluisterd werd. Jullie schuld.” Men vond zelf dat men een reden had, en dus was het gerechtvaardigd. En uiteraard lag het allemaal aan de tegenstander.

 

Het Waarom

En op zich zit er ook wel wat in: mensen grijpen niet zomaar naar geweld, als er geen noodzaak voor is. Vooral groepen die in hun frustratie besluiten dat dit het enige redmiddel nog is, moeten misschien toch beter beluisterd worden dan we tot nu toe doen, om erger te voorkomen en te ontdekken of we inderdaad niet zoveel beter, eerlijker, zouden kunnen functioneren als samenleving. We moeten uiteindelijk toch met z’n allen door die deur, zoals filmmaker Marijn Poels ooit wijs opmerkte.

Het ‘waarom’ van sociaal en politiek geweld is dus echt de moeite van het bestuderen waard, als we het tenminste werkelijk menen met al onze democratische en sociale principes. Christelijke principes, zelfs. Als we echt iedereen willen laten meedoen, moeten we ons ook ontfermen over de probleemgevallen en zorgen dat zij bij de groep blijven horen.

En zo kan vrijwel elke groep die vecht voor z’n rechten en tegen de onrechtvaardige manier waarop men behandeld wordt, rekenen op sympathie van links. Verzet vindt men er mooi, groepsmentaliteit is altijd al een van hun kernen geweest – en geweld is iets dat men blijkbaar ook wel aardig kan waarderen in z’n toepasbaarheid.

 

Uitsluiting

Maar vreemd genoeg is er een groep mensen die op geen enkele vorm van begrip, laat staan genade, kan rekenen als hun emoties eens overlopen, hun wanhoop naar buiten komt, en zij zich door de samenleving in de steek gelaten voelen: conservatieven. Zie ook deze kleine samenvatting van een nu al jarenlange oproep tot geweld, uitsluiting, veroordeling en haat.

 

Welja, Robert DeNiro die zegt dat-ie Trump in het gezicht wil stompen, Madonna die ervan droomt het Witte Huis op te blazen en Johnny Depp, die in elk geval nog blijk geeft van enige historische kennis, als hij grommend vraagt wanneer een acteur ook alweer voor het laatst een president had vermoord. Voor wie het niet weet: Lincoln werd vermoord door een destijds vrij beroemd acteur, in de loge van een theater. Hij werd, in absolute lafheid, van achteren neergeschoten terwijl hij lachte om een grap op het toneel. En daar dweept en dreigt Depp mee. Het is de bodem van normaal gedrag allang voorbij – het is ziekelijk.

 

 

BLM en Antifa

Maar het plaatst het ‘kopschoppen’ van Akwasi, en de vergevende reactie van het establishment, wel in een context die het begrijpelijk maakt: blijkbaar is men zo vervuld van haat dat men het eigen geweld normaal is gaan vinden. Het blijkt ook regelmatig uit discussies die ik met mensen heb op Twitter: zoveel mensen, die ik zie als volslagen geïndoctrineerd door dit soort filmpjes en nog veel meer haat die wordt verspreid, reageren vaak met een verbaasd ‘Welk geweld?’ als ik wijs op wat er afgelopen zomer gebeurde.

 

Niet gehoord worden

Men ziet het niet als geweld; men ziet het als verzet. Ook dat begrijp ik. Als je meent dat je niet gehoord wordt, dat je niet meer meedoet (of het nou waar is of niet), dan ga je domme dingen doen, zoals maandenlang een land aan alle kanten bestormen en in de fik zetten. Of je gevoelens nou gerechtvaardigd zijn of niet. Gevoelens kunnen ongelofelijk sterk zijn en je hele wezen overnemen.

Maar precies die overtuiging hadden de idioten van gisteravond: dat ze niet meer gehoord werden. Wat mij opviel, was dat dit pas begon nadat bekend werd dat vicepresident Pence niet van plan was Trump nog langer te steunen, en de verkiezingsfraude dus onder het kleed geschoven ging worden. De waarheid van al die feiten komt hopelijk nog ooit boven tafel, maar de emoties zijn er volop, en daar had al veel eerder mee gedeald moeten worden. In plaats daarvan heeft men een tandje opgeschakeld als het gaat om het ridiculiseren van mensen die een andere mening hebben, het uitsluiten van deze mensen, en het verdacht maken en demoniseren.

 

Wanhoops-bom

En zoals ik al eens uitlegde in een column: het doet iets met mensen om zo behandeld te worden, om zo smerig afgeschilderd te worden in de media, door celebrities, door politici – door iedereen die macht of invloed heeft. Ik waarschuwde toen al dat dat soort doorlopende aanvallen doorgaans niet onbeantwoord blijven, en we hebben bij het Capitool kunnen zien hoe kwaad deze mensen zijn. Hoe ze die emoties inmiddels niet meer onder controle hebben.

Na dat bericht van Pence, vermoed ik, ontplofte er onder veel van deze mensen een soort wanhoops-bom. Tijdens Trumps verkiezingen werden ze weggezet als ‘deplorable’, betreurenswaardig, omdat ze racisten, xenofoben en vrouwenhaters zouden zijn, en nog veel meer fraais. Tijdens de regering van Trump was er bijvoorbeeld Russiagate, een poging de man te onttronen die volledig gefabuleerd bleek te zijn, maar die jaren tijd en moeite had gekost, en weggegooid geld was. Maar zijn stemmers waren alweer de idioten die op een trekpop van Poetin hadden gestemd. Gevaarlijk dus ook.

En dat ging maar door. Op elke slak werd zout gelegd, leugens werden verspreid, er werd openlijk opgeroepen tot geweld en uitsluiting van Trump-aanhang, enfin, we hebben het allemaal gezien. De eenzijdigheid van de media heeft er niet om gelogen, ook in Nederland. En toen kwamen die verkiezingen.

 

Politieke puinhoop

Dat Biden het voordeel van de twijfel zou krijgen van de media stond bij voorbaat vast, maar dat men bereid was elke vorm van kritiek en schandaal (en de schandalen die deze man en zijn familie omringen liegen er niet om) te verzwijgen, zich niet neutraal op te stellen maar activistisch, vond ik schokkend. De verkiezingen zelf rammelden aan alle kanten, roepen nog steeds meer vragen op dan dat ze antwoorden weten te geven, en de vraag om hertelling en degelijk onderzoek is luid – en niet meer dan redelijk.

Maar opnieuw wordt elke criticus voor gek versleten en verder de hoek in gedrukt. De kreet ‘er is geen bewijs’ is een media-waarheid geworden, terwijl dat absoluut niet waar is: er is genoeg bewijs, maar het komt niet aan bod omdat vrijwel geen enkele rechter aan deze politieke puinhoop de vingers wil branden en het bij voorbaat al afwijst met smoezen als ‘vorm- en procedurefouten’. En het daarmee dus terugstuurt naar de politiek. De media wrijven het, met leugens en nog meer vernedering, sadistisch in en staan letterlijk iedereen die zij afkeuren recht in het gezicht uit te lachen.

 

Ontploft

Ik vraag me af waarom iedereen het zo vreemd vindt dat deze mensen zijn ontploft en dezelfde domme dingen zijn gaan doen als de mensen van BLM deze zomer. Het verbaast me echt. Elke druiloor had dit kunnen zien aankomen. Ik was er zelf de hele dag al gespannen van, maakte me echt zorgen. Al die kwaaie mensen bij elkaar en de kans dat er nog iets zou veranderen aan de verkiezingsuitslag was klein.

Niets is zo makkelijk als veroordelen: aan alle kanten is de woede over deze actie losgebarsten. Terecht. Het was een onbeschaafde, ondemocratische actie die alleen afkeuring verdient. Maar wat me opvalt, is het grootscheeps ontbreken van die ene vraag, die doorgaans altijd gesteld wordt: “Waarom?” Want zelfs een kind weet dat mensen niet zomaar zo kwaad zijn dat ze regeringsgebouwen gaan bestormen.

 

Voorspelbaar

Maar het mag duidelijk zijn waarom die vraag nu niet gesteld wordt. Dezelfde mensen die nu al jarenlang het vuur opstoken tegen deze Trump-stemmers staan nu verontwaardigd te wijzen, en dat konden we natuurlijk voorspellen. Even voorspelbaar is het feit dat geen van deze mensen, die van ons eisten dat wij onszelf tot op het bot onderzochten op racisme als schuldige respons op al dat BLM-geweld, bereid is ook maar een klein beetje aan zichzelf te vragen: “In hoeverre heb ik hieraan bijgedragen?”

Zelden zag ik propaganda zo goed werken.

En ik wed dat ze het morgen weer over ‘verbinden’ gaan hebben.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
107 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede column die de hypocrisie mooi bloot legt.
Op Twitter gaan ook filmpjes en foto’s rond van oa; krakers die de kroning van Beatrix verstoorden; Koerden die de tweede kamer binnen vielen; en EU-vetbollen Verhofstadt en van Baalen die op het Maidanplein de revolutie uitriepen.

Kern van het probleem is dat de linkse kerk geen onderscheid maakt tussen goed gedrag en slecht gedrag; maar uitsluitend tussen “goede mensen” en “slechte mensen”. Het is iets diep religieus.
Wie “goed” is komt weg met oproepen tot moord en zelfs met fysiek geweld, zie blm en kozp; wie “slecht” is wordt jarenlang vervolgd voor bijvoorbeeld het woordje “minder”. Zie het schijnproces tegen Wilders vanwege “minder Marokkanen”; terwijl “minder Polen” (oa Norder, Aboutaleb, Hamer) wel mocht.

Geen zinnig mens kan deze bestorming goedpraten. Maar we moeten ook niet verbaasd zijn dat 4 jaar geweld van de zogenaamde “democraten” nu ook leidt tot geweld door een kleine groep Trump-stemmers.
Links moet stoppen met het oproepen tot haat en geweld tegen ongelovigen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we het simpel houden, dit is waarschijnlijk een voorbode van wat er staat te gebeuren in de rest van de Westerse wereld.

De anders denkenden zijn het demoniseren zat.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat clubs als Antifa, BLM, KOZP niet schromen geweld te gebruiken is duidelijk. Het overgrote deel van de andersdenkenden is echter vreedzaam. Viruswaarheid, Vrouwen voor Vrijheid, etc. Staan niet echt bekend om oproepen tot geweld. Integendeel. Hetzelfde geldt voor het overgrote deel van de Trump supporters.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag 't weten

Daarom kunnen ze het op een gegeven moment nog wel zat zijn; de kruik gaat zolang te water tot-ie barst!
En in plaats van meteen maar te gaan generaliseren, dat “het overgrote deel van de andersdenkenden vreedzaam is, zou het misschien realistischer zijn, om ook dát te aanvaarden als een gegeven en die andersdenkenden op hún beurt eens wat ‘begrip’ toe te bedelen, dacht ik zo.
Want wat mij betreft, is deze woede gewoon logisch en bovenal menselijk!

Anna
Anna
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag 't weten

Dat klopt en de aanhangers van Trump zijn al vier jaar lang belachelijk gemaakt en gedemoniseerd. Er is een nieuwszender waar zelfs een verslaggeefster met een bebloede kop van Trump in haar handen staat , als zijnde de onthoofde Trump WALGELIJK om te zien. En nog veel meer van deze walgelijke/ onmenselijke dingen .
Deze mensen worden nu allemaal the deplorabele s genoemd! DE HALVE BEVOLKING! Dit kan nooit goed gaan!

Siep
Siep
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie analyse van wat er werkelijk speelde de afgelopen jaren; de kwalijke rol van MSM, het framen , de selectieve verontwaardiging, de houding van policor links en midden en vooral het opkloppen van de gebeurtenissen gister door de nieuwsmedia.
Twitter, Facebook YT zullen nog meer gaan censureren en rechts zal nog meer geframed worden dan het al werd.
De DDR-geest waart rond.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Siep

Vergeet LinkedIn niet, zelfde laken en pak.

J. de Vries
J. de Vries
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor dit artikel dat ik geheel kan onderschrijven. Ook in Nederland heeft het establishment geen begrip voor de acties van agrarische ondernemers, die in hun voortbestaan worden bedreigd (met alle gevolgen voor voedselvoorziening en economie!) maar wel voor gesubsidieerde actievoerders van BML, KOZP en aanverwante organisaties, die slechts uit zijn op geld en macht nadat ze als representatnen van geimmigreerde minderheden VIJFTIG jaar een voorkeursbehandeling hebben genoten, die sinds enige tijd wordt afgebouwd.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Vries

Afgebouwd? Heb ik iets gemist?

Roland
Roland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Vries

Je bedoelt toch niet die boeren die met z’n allen zomaar de tijd hebben om met hun grote, honderdenduizenden euro’s kostende machines helemaal naar Den Haag te komen, en passent iedereen in het verkeer vast zetten, om daar de boel te vernielen en mensen te intimideren terwijl gewone mensen zoals ik die dag moeten werken om hun boterham te kunnen beleggen. Die boeren vind jij zielig?

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roland

Roland,,
Ik raad je aan om je eens te verdiepen in het ontstaan van het landbouw beleid van de laatste zeg 30 jaar..
De toeslagen affaire verbleekt er bij.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roland

Zielig is een ander woord, maar genoeg is genoeg , ook voor de hardwerkende boeren die door allerlei links verzonnen klimaat onzin nauwelijks hun familiebedrijf kunnen voortzetten om het beleg van uw boterham te produceren.
Haal uw kop uit het zand en richt je frustratie op datgene wat ons mooie Nederland kapot maakt…onrendabele windmolens, zonnepanelen, zzp`ers pesten, immigratie van economische gelukszoekers etc

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Roland

Gewoon niets meer eten van boeren. Ook geen boterham.

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zijn er winkels geplunderd?
Geüniformeerde bewakers gedood?
Tegenstanders gemolesteerd?
Nee? Waarom is dit volgens MSM erger dan de shitzooi van BLM en Antifa?

Siep
Siep
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Even kort samengevat hoe genunaceerd, vredelievend en open links was: https://twitter.com/i/status/1347111648222437379

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Goeie vraag, verdómd goed!
Van sommige vragen zou je wensen, dat je ze de MSM desnoods met geweld uit hun strót zou kunnen trekken! En dan aandachtig in je opnemen, wat er precies uit zou komen!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Men ziet het niet als geweld; men ziet het als verzet. ”
Dit is precies de omschrijving van links: ze leven in een omgekeerd wereldbeeld en zien daardoor hun geweld als gerechtvaardigd verzet. Ze zijn volstrekt niet voor rede vatbaar.
Ook in het NOS journaal van 18 uur werd de bestorming van het Capitool weer in de schoenen van Trump en zijn aanhangers geschoven. De oproep van Trump om langs het Capitool te demonstreren is uiteraard geen oproep om naar binnen te gaan, maar de impliciete suggestie werd duidelijk gedaan. Dat een deel van de bestormers al herkend zijn als antifa, bleef in het NOS journaal natuurlijk ongezegd, wel tot twee keer toe ‘ex-treem-rechts’.
Framing is de standaard werkwijze van de NOS. Dat ongeveer de helft van de Amerikanen op Trump heeft gestemd en dat die helft net zo goed rechten heeft op een mening, verdwijnt uit beeld.
Het is walgelijk.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En wat Inez zegt : de vraag stellen : Waarom? die zal nooit gesteld worden door linksmensen, want die hebben een superieur moreel kompas en hoeven zich niet af te vragen wat het waarom? is van rechtse mensen. Ze willen rechtse mensen alleen maar dwingen links te gaan denken, zodat de vraag Waarom? helemaal nooit meer gesteld zal worden.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er komt een moment dat er, voor de mensen die het links denken niet willen, mooie heropvoedingskampen worden ingericht. Daarna komen vanzelf de linkse mensen die toch nog een tikje rechts van extreem-links zitten, aan de beurt. Tenzij de islam voor die tijd aan de macht komt of China dit alles net voor is natuurlijk.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Dat hebt u heel goed gezien. De moderne Westerse cultuur dreigt opgevroten te worden door diverse wanen: de Linkse waan, de islamitische waan en de Chinese waan. En het een is nog gestoorder en moordlustiger dan het ander.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

“Tenzij”? In beide gevallen worden die kampen uiteraard met dubbele snelheid ingericht!

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Ik betwijfel of de islam kampen gaat inrichten. Die hebben genoeg aan viaducten, hijskranen en hekken om te versieren en flats om vanaf te gooien. De filmpjes van halal slachten wel eens gezien? Neem dat in gedachten maar dan met mensen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En het gaat al beginnen, in alle openlijkheid:
Rick Klein, de directeur van ABC news heeft getweet:
“Trump will be an ex-president in 13 days. The fact is that getting rid of Trump is the easy part. Cleansing the movement he commands is going to be something else,”
Bron: Breitbart, ABC News Political Editor Calls for ‘Cleansing’ of Trump Movement.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat André dus al zei: Walgelijk. Want een dergelijk streven IS walgelijk.

MarcelA
MarcelA
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wauw!!! Wat een goed stuk zeg!!! Sta hier helemaal achter.

Bart Harts
Bart Harts
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MarcelA

Deze demonstranten zijn gewoon binnen gelaten door de politie.. Daar circuleren een paar filmpjes van op internet.
Zodat de media “extreem rechts” kon wegzetten als gevaarlijk.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart Harts

Er zit meer achter (zie overige reacties) maar als je de beelden in chronologische volgorde bekijkt dan kun je qaniet anders dan tot de conclusie komen dat dit op zijn minst is uitgelokt en gefassiliteerd en in het ergste geval scene is gezet (false flag).

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart Harts

Ja! Journalistenwatch had het daar vandaag onder meer al over. (Ik vertaal dergelijke artikelen nl. uit het Duits voor mijn eigen blog):
https://theresasvisie.com/2021/01/08/bestorming-van-het-capitool-een-false-flag-operation/

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart Harts

Bart ; ja dat zou zo maar kunnen. Ik denk dat we niet naief moeten zijn over de methoden en tactiek van clubs als Antifa en BLM. Het zijn doorgewinterde beroeps extremisten, die weten hoe te werk te gaan om de tegenstander onderuit te halen. Infiltratie in ‘rechtse’ organisaties en clubs (whats-App van Forum?) , behoort zeker tot een succesvolle strategie.
Alleen het is lastig bewijsbaar. Dus wordt het gelijk conspiracy genoemd.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, Maarten van Rossem gezien en gehoord? En die akelige Charles Groenhuyzen? Dat zijn rare enge linkse mensen in mijn optiek. Geen begrip voor de lagere middenklasse. Zelf goed zakken vullen en dan ’theoretisch’ links.

Observator
Observator
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het zijn door en door hypocriete schurken, waar het in heel medialand van barst. Objectiviteit en zuiverheid is hen vreemd.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Van Rossum heb ik al jaren geleden in de ban gedaan. Door en door verziekte linkse historicus of wat daar voor door gaat.
Zag al zappend hem en Groenenhuizen gisteravond zitten bij Op 1.
Ik dacht ach jee de linkse aasgieren en zakkenvullers zijn al weer neer gestreken.
TV uit gedaan want ik ken hun oordeel toch al.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

inderdaad, walchelijke hypocriete mensen.
De npo is er vol mee, snap überhaupt niet wat die van rossem op tv doet, wat een ranzig persoon, mijn eetlust vergaat mij als ik die familie zie.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

stop met kijken. stop met zappen. je mist niks.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Links lúllen Rechts zakkenvullen. Salon socialisten noem je dat, of zoals de Belgen zeggen, kaviaar socialisten.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

zolang ze de blijde boodschap van de linkse kerk blijven uitdragen bij de NPO van harte welkom, én tegen een fikse vergoeding die wij via de belasting mogen opbrengen. Bij de commerciëlen niet beter; zoontje de Mol zit er een heul programma lang tot aan z’n elleboog in bij Sylvana Simons, Linda geeft Mark Rutte een uur lang reclamezendtijd, en het overgrote deel van de ‘journalistiek’ stelt zich op als vertegenwoordiger van de zittende macht

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij weten al lang dat geweld van rechts veroordeelt moet worden terwijl je de linkse moet koesteren.
Met deze “bezetting” van het Capitol heeft men geen goede dienst bewezen aan de zittende president.
Dat bracht mij op het denken en ik vroeg mij af of zijn deze Trump fans zo dom of heeft iemand
misbruik gemaakt van de situatie. Men verwachtte toch een clash tussen de Trump radicale fans en de linkse
Antifa mogelijk aangesterkt door de BLM, hetzelfde tuig. Het is een oude truuk om demonstranten te infiltreren
door lieden die heisa gaan schoppen om de demonstranten schuld te geven. Het is een goed recht om de
verkiezingen niet als legaal te erkennen als je je benadeeld voelt. Prompt wordt Trump verbannen van de sociale
media om hem dood te zwijgen. Dat is kennelijk de democratie van de Big Tech bedrijven die zich door de
politiek van Trump benadeeld voelden omdat hij het globalisme aangepakt heeft en hun hiermee de goedkope
arbeidskrachten zou ontnemen. De Democraten steunen die bedrijven en gaan liever op de knieen voor China
dan hun winsten te verliezen. Duitsland met Merkel overigens ook want die voelt dat Biden hetzelfde gaat doen
en heeft snel een China akkoord in elkaar gestampt.
Hoe dan ook wat gisteren gebeurd is had niet moeten plaats vinden. Het brengt de Republikeinen alleen in
problemen en daarom denk ik dat na vier jaar Democratische hetze dit ook bij het plan hoorde om nog
de impeachment snel toe te voegen en Trump helemaal kapot maken. Deze verkiezingen stinken in ieder geval naar
een democratie met een heel kleine “d” en lijken hiermee eerder op een communistische putsch dan ordelijke
democratische verkiezingen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als Democraten over het verbinden gaan praten dan denk ik alleen maar, God bless America, want met hun is Amerika op de verkeerde weg gekomen. De Republikeinen verloren nu alle regeringsmacht terwijl minstens de helft van de Amerikanen niet voor Democraten gestemd heeft.
God, bless America!
Heel mooi geschreven, Inez!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
theoprinse
theoprinse
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hoeveelheid bewijs van een ongekende voter en electoral fraud is onweerlegbaar. Donald J Trump won with a landslide. De burgemeester van Washinton had antifa binnen geleid en de lokale politie heeft antifa tot aan de pui van het Congress gebracht. Er zijn al foto’s van de schoonzoon van Pelosi, de Nederlandse NPO journalist Michiel Vos die zo’n tot Trump aanhanger verkleedde Antifa staat te inteviewen. Trump kan de Insurrection act inroepen en de militaire rechtbank onderzoek laten doen naar de fraude. Ook Rutte heeft Geert Wilders gedreigd zijn bescherming op te heffen als Wilders zich via Twitter niet achter de Antifa infiltranten zou scharen.

theoprinse
theoprinse
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  theoprinse

wat wat ?

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat je zaait zal je oogsten zou ik tegen de Democraten willen zeggen.

Van links moet men niks zinnigs meer verwachten. Zij zien zichzelf als de alwetende redders der wereld.
De geschiedgeschiedenis leert echter dat er altijd, uiteindelijk, een tegen beweging op gang komt, met of zonder geweld, maar meestal uiteindelijk mét.
Daar zagen we gisteravond een heftig voorproefje van.

Uiteindelijk kan zoiets ook in ons land gebeuren. Hier worden anders denkenden door links en door de regering Rutte, ook al jaren onder druk gezet en uitgesloten.
Prima artikel!

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is irritant als mensen, groepen, politici, steeds maar er blijk van geven een bepaald kwaad te kunnen waarnemen en een bepaald ander kwaad helemaal niet. Mensen ervaren dat als extreem onrechtvaardig, en worden dan opstandig. — De Linkse Kerk geeft al jaren blijk van een sterk ontwikkelde psychopathie wat betreft het ene kwaad wel zien en het andere beslist niet. Dat is zo langzamerhand het specialisme van de Linkse Kerk geworden: bent u het juiste soort mens, dan willen wij wel empathie met u hebben; bent u evenwel de verkeerde mens, dan kunt u doodvallen. — De Linkse Kerk is een soort psychopate sekte geworden, dat denkt een bepaald heil na te streven, maar dat al doende steeds meer van een hel genereert.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

net de Scientology Kerk: ben je niet 100% vóór ons dan ben je onze vijand.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Zo ook de islam, die wij in grote hoeveelheden binnen halen.

Frits Neijgh van Lier
Frits Neijgh van Lier
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende reactie waar ik mij voor de volle honderd procent in kan vinden!

Bas Vos
Bas Vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel. Maar dat is niet het enige. Er is een tweeledig justitie systeem. De conservatief word om het minste of geringste veroordeeld. Waar links met alles wegkomt.

Tegen hillary clinton is zoveel direct bewijs dat ze tot 150 jaar cel kan krijgen. Er is keihard bewijs dat er gewoon misdrijven gepleegd zijn tegen trump, ondermeer door comey, en jawel biden.

Het is n misvatting dat dit slechts politiek geweld is. Het is veel meer. Zoals bij ons gebeurd met zwarte piet en piet hein, is het geweld tegen alles wat niet woke links is, veel omvattend. Er word eenzijdig, ofwel alkes wat links amerika niet bevalt , afgeschaft. Van cultuur, tot gebruiken. Het gaat zelfs zo ver dat men niet meer als mannelijk of vrouwelijk mag worden aangesproken.

Er heerst een compleet terreur bewind, nog los van de cancel culture die ook steeds heftiger word. Van verboden boeken tot msn tot facebook en twitter.

De democraten glijden af naar een doir hub geleid dictoriaal bestuur. Een bestuur doe socialisme wil invoeren.

Het geweld wat we gisteten in amrika zagen, is een gevecht om hun bestaan. Een gevecht om te mogen zijn wie ze zijn. Dit geweld gaat steeds verder toenemen. En dit gevecht gaat ook naar nederland komen. Naar europa.

Het is een gevecht tehen globalisme en dictatuur.

Niemand die bij zijn verstand is, wil geweld. Maar wat voor de een terreur is, is voor de ander n gevecht voor zijn overleven en vrijheid.Pleegde het verzet dan geen aanslagen op de moffen?

Maar vooral, ik kan het niet afkeuren. Ik heb er begrip voor. Ik snap het. En belangrijker nog, ik vind het terecht.

Laat links zich eerst zelf maar weer eens aan de regels houden die we met elkaar afgesproken hebben. Van hillary clinton tot mark rutte.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas Vos

kort na de dood van draaideurcrimineel George Floyd kreeg deugend Nederland alle ruimte van de MSM om ons vanuit hun ivoren toren duidelijk te maken dat ook in ons land de getinte medemens zwaar heeft te lijden onder discriminatie en racisme.. Dat de situatie in de USA op dit terrein onvergelijkbaar is met die in ons land is kennelijk van geen enkel belang; ‘weg-met-ons en ieder die een andere mening heeft is een racist.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Precies op het moment dat Senator Ted Cruz met het voorstel kwam om 10 dagen te nemen om het bewijs van verkiezingsfraude te bediscussiëren in een Speciale Commissie, brak de hel los. De hekken werden door de beveiliging open gezet en gisteren merkten we al op, hoe opvallend gemakkelijk de “Trump supporters” de trappen op konden lopen en het gebouw binnenkwamen. De vraag is nu dus, wie deze aanval heeft gecoördineerd. In de VS is men ook wakker geworden. Het Capitool mag dan bestormd zijn, het voornaamste doel was om de live uitgezonden zitting van het Congres te beëindigen.

Meine
Meine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik
Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat verschrikkelijke M, dat weerzinwekkende Jinek en dat treurige Op1 met al dezelfde linkse hypocriete meningen: doe het jezelf niet aan.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

toch wel interessant om te zien wat er in het kamp van de vijand speelt.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Noodzakelijk zelfs, maar zeer weerzinwekkend!
.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

het allerergste is Margriet van der Linden; volkomen gehersenspoeld, oliedom, en -dat kan toch niet anders- zwaar aan de valium. Liet al bij het presenteren van ‘zomergasten’ zien over eerder genoemde eigenschappen te beschikken, maar dat is geen enkel bezwaar om bij de NPO een eigen talkshow te krijgen zolang de hypocriete politiek correcte boodschap maar aan de kijker wordt verkondigd.

piet
piet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel

audio1958
audio1958
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst complimenten voor het stuk. Helaas blijft het beperkt tot de lezers hier.
Wat mij vooral opvalt in. de berichtgeving hier is dat het gaat over Trumpfans en Trumpaanhangers. Bam! Geen enkele nuance. En ik vind dat eng.
Ik keur de acties in het Capitool natuurlijk niet goed.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ben het op een enkel punt na helemaal met u eens. Het hoeft niet beperkt te blijven tot de lezers hier. U kunt het delen op al u eigen “Social Media” kanalen.
Heb het zelf ook net gedaan.

Eurohater
Eurohater
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau!! Een zeer lezenswaardig verhaal.

Don Tessers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal door dezelfde deur? Hier aan het begin van dit artikel. Ik ga niet door die deur met een moslim die predikt dat islam vrede brengt. Ik ga niet door die deur waar dit kartel moslima’s na hun strijd in Syrie terughaalt, ik ga niet door die deur waar linkse rechters het voordeel bij criminele asielzoekers legt en de burgers straft.

Het Capitol werd niet bestormd door Trumpaanhangers, wel door de Dems georkestr eerde vermomde Antifa en BLM figuren die voorgaande weken hele steden in de fik
zetten.

Het lijkt wel of volgens dit artikel de mantel der liefde eerst moet worden aangetrokken voordat wij iets mogen denken of zeggen. Want begrip opbrengen is belangrijk, ik wordt niet goed, ben even naar het toilet..!

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Don Tessers

Ik herken uw stadium maar al te goed en bevind mij in ongeveer gelijke sfeer!
Ik wil helemaal niet meer door één en dezelfde deur. Ik wil verandering en gerechtigheid.
Mw van Bokhoven schrijft prima artikelen, maar wat mij betreft mag het wat minder aardig!

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Don Tessers

Mijn begrip is inmiddels ook wel op.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn moeder zei het al;”de krant brengt de leugens in het land” Ook de tv moest het later ontgelden. dat was het oog van de duivel (de misleiding). Europa zoekt de macht en lonkt naar China. Trump was/is de luis in de pels op het wereld toneel. Prima artikel.

Max Staudt
Max Staudt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eens te meer een helder en zachtzinnig verhaal, dat tot verder vragen uitnodigt. Verder vragen niet alleen naar wat de Capitool-vandalen bewoog. Maar ook: hoe kómt het dat mensen niet bij die empathische vraag kunnen komen, dat ze in zichzelf de laag niet kunnen bereiken waar ze zich met die verachte anderen “van gelijke beweging” weten? Hoe zijn mensen naar dat punt gevoerd? Waar spelen de MSM-narratieven op in? Ze scheppen toch niet ex nihilo? Wat is dat in ons? Herkennen wij dat? Er is natuurlijk het verlangen naar geborgenheid in een gemeenschappelijke beleving? (Zoiets speelt zeker ook onder conservatieven in hún/onze bubbel.) Maar wat is het aantrekkelijke van juist de antipopulistische ideologie en van de Trump-haat? Wellicht het superioriteitsgevoel? En waarom dan? Ik weet het: één gek kan meer vragen… Maar soms moet je niet als wijze poseren.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja wat is geweld en wat zijn domme dingen? In de geschiedenis zijn bevolkingsgroepen wel vaker de straat op gegaan om vrijheid en aftreden van hun onderdrukkende leiders te eisen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het instorten van de sovjetrepubliek en natuurlijk de historische bestorming van de Bastille. In de geschiedenis krijgen dergelijke bevolkingsgroepen trouwens altijd gelijk. Ik luisterde zojuist naar het Belgische nieuws en de nieuwscorrespondent verbaasde zich dat de politie gisteren geen weerstand heeft geboden… tja misschien is de politie ook wel op de hand van de betogers, dat zou zelfs best wel logisch zijn daar Trump in werkelijkheid de verkiezingen waarschijnlijk heeft gewonnen. In dat geval kunnen we woelige tijden tegemoet zien waarbij Biden op zijn oude dag flink aan de bak zal moeten en wellicht nog wel in de bak zal draaien.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

de materiële schade in de Schilderswijk -enkele maanden terug aangericht door Marokkaans straattuig- zal wellicht groter zijn dan bij deze ‘bestorming’, en het geweld tegen personen met als gevolg vier doden was niet afkomstig van betogers, anders was dat in de MSM zeker en vast breed uitgemeten. Één vrouw zomaar doodgeschoten door een agent, en van het journaille geen enkele interesse of dit wellicht ook onnodig politiegeweld is. In de Schilderswijk mocht het tuig drie dagen lang de boel kort en klein slaan en de media deden niets dan -samen met de politieleiding- liegen en bagatelliseren’. ‘Eigenlijk waren het jongeren van westerse komaf die waren begonnen.’ Geen journalist die het nodig vond om tegen die leugenfabriek in te gaan; carrièretechnisch wel zo slim.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

De ‘arabische lente’ heeft echter geen zomer, noch verbetering opgeleverd, wel nieuwe vluchtelingenstromen en u mag 1 keer raden in welke richting.

Observator
Observator
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal met dito reacties (enkele uitgezonderd). Geschikt om aan de gehersenspoelde Deugers door te sturen, hoewel het ijdele hoop is dat de boodschap daar ook werkelijk aankomt.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het geweld wat werd gepleegd op capital hill is niet goed te keuren. Uit beelden blijkt dat er dus bekenden waren van antifa, en wat me ook op viel was dat er gekleurde Amerikanen mee naar binnen gingen NEE geen zwarten! Ik spreek niet van zwart of wit, nee mijn voorkeur ligt bij gekleurd of blank. De meeste Amerikanen die naar binnen gingen hadden dat beter niet kunnen doen, maar ok als je niks hebt vernield. Op naamplaatje van Nancy Pelosi na dan, dat snapt iedereen wel dat is een heks van bovenste plank.

In Nederland kunnen we dezelfde taferelen verwachten ergens begin Mei als blijkt dat de PVV het behoorlijk heeft gedaan bij de verkiezingen en opnieuw wordt buiten gesloten door Rutte&Co. De minachting van de kiezers bleek zonneklaar bij de aankondiging van de Lockdown toen Rutte de mensen buiten al benoemde.

Heb zelf met gele hesjes meegelopen, maar dat ging op een moment teveel naar links, maar even goede vrienden. Mocht het zover komen met wat ik voorspel, dan ga ergens bij het buitenhof staan dat je flink hinderd, maar blijf met je handen van politici af!

Bas vos
Bas vos
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Nee het was niet antifa, maar echt trump aanhang. De vrouw die is doodgeschoten ( 1 van de 5 doden) was een landelijk bekende trump supporter. Bovendien een veteraan vd luchtmacht (asaf)

En ik keur het geweld niet af, al hoop ik dat t nooit weer gebeurd. Zie mijn reactie boven waarom.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas vos

zou er bij het neerschieten van die vrouw mogelijk ook sprake zijn van onnodig gewelddadig politieoptreden, of geldt dat niet bij het afknallen van Trump-supporters, zeker als ze blank zijn? Die indruk kreeg ik bij het bekijken van alle deugende deskundigen aan al die deugtafels.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

corona-ontkenners werden in een aantal gevallen keihard door de politie aangepakt, daarbij mensen van middelbare leeftijd die niet snel genoeg naar oom agent luisterden, beelden die ik via de sociale media heb gezien, bij de NPO keek men weer eens weg. Marokkaans straattuig mag drie dagen de Schilderwoijk afbreken en de politie staat toe te kijken. Weet u vast wat u kunt verwachten bij een pro-Wilders demonstratie.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn eerste gedacht was dat dit geframed was. Ondertussen, een dag later, komen inderdaad feiten naar voren dat er leden van de Antifa zijn ingezet. Gezichtsherkenning zou het bewijs zijn. Ik geloof dat ook. Het was het eerste dat in mij opkwam. Hoezo was het zo slecht beschermd? Hoezo konden die mensen binnenkomen? Volstrekt onlogisch.
Het is een diepe zucht. Trump heeft laten zien hoe verwerpelijk mensen echt zijn als ze een agenda naleven. Ik ben zwaar teleurgesteld in Mike Pence en vraag me alleen maar af: waarom???

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Mijn eerste gedachte was, “nou dan is dat Capitool toch een minder ultiem beveiligde “bunker” dan wordt beweerd”.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dankjewel Ines, buitengewoon boeiend betoog met veel empathie voor de deplorables aan de beide kanten van het politieke spectrum. Overigens ben je niet alleen in je observaties, in de VS is er ook een enkeling die zich centristisch en onafhankelijk durft op te stellen, zoals Tim Pool (nog steeds ongecensureerd te vinden op YouTube). Tim hield vandaag vrijwel hetzelfde betoog als dat van jou. Reageerders op deze site hebben verder bijvoorbeeld ook the Epoch Times genoemd. Als het gaat om ultra-links laat je je overigens door de propaganda van “links” wel op het verkeerde been zetten. Antifa en BLM zijn actiegroepen voor een belangrijk deel bestaande uit beroepsactivitisten waarbij er af en toe indicaties zijn door wie ze worden betaald (bij ons leven die lui grotendeels van overheidssubsidies). Wat dat betreft zal ik wel nooit begrijpen hoe de financiering van linkse activisten steeds weer afkomstig blijkt te zijn van eigenaars van multinationals. “Big Tech” en andere kapitalistische miljardairs. Persoonlijk kreeg ik sterk de indruk dat in ieder geval een deel van de bestormers van het Capitool bestondt uit Antifa en soortgelijke lieden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jan
Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spot on wederom Ines. Linkse blindheid helaas.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo

Nee, het is nog erger dan niet kunnen zien. Het is bewust niet willen zien!

MarcelA
MarcelA
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie overal reacties en meningen maar ik hoor en lees niets over 17 januari zijn we bang geworden?

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ze te herhalen” (George Santayana)

Het lijkt erop dat dit inderdaad wereldwijd wel eens zou kunnen gebeuren.

https://historiek.net/bestorming-van-de-bastille-1789/473/

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

En daarna volgde 40 jaar communisme van de Sovjet unie. Ook niets van geleerd, men wil het gewoon zelf ervaren.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump laat zich het best begrijpen als cultuurheld in de trant van Heracles (Grieken) of Simson (Bijbel: boek Richteren). Deze figuren zijn bij interval onmisbaar om vastgelopen samenlevingen weer vlot te trekken. Ze kunnen geen heiligen zijn; het ruwe werk dat zij noodzakelijkerwijs MOETEN verrichten, staat dat niet toe.

Iedere gymnasiast zou Trump moeten (kunnen) identificeren, quod non.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

machthebbers zitten in het geheel niet te wachten op het ‘vlottrekken’ van de samenleving, zie de moord op Pim Fortuyn.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

in tegenstelling tot het ‘vermoorden’ van draaideurcrimineel Floyd door een agent, nergens de vraag waarom een vrouwelijke betoger zomaar werd doodgeschoten: Trump-supporter dus kennelijk van geen belang? Van Rossum riep weer eens bij een van de deugtafels dat alle Trump-stemmers ‘idioten’ zijn, en – vanwege diversiteit uitgenodigde- gekleurde medeburger vond dat ook ook Biden in het verleden racistisch beleid gevoerd heeft . Beetje vreemd, want dat heb ik in de tijd dat Joe hulpsinterklaas van Obama mocht spelen, nooit gehoord? Niet dat een dergelijke vraag bij praatprogramma’s aan de orde komt; de opzet is immer om onder het motto van objectieve journalistiek een puike selectie van ‘deskundigen’ zwelgend in deugdzaamheid de waarheid van de MSM te laten roeptoeteren.

Els Schwencke
Els Schwencke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens met wat er in deze column geschreven staat. Ook ik heb me verbaasd over het geweld van Antifa en BLM dat maandenlang getolereerd werd en dan nu dit bij/in the Capital, niet goed maar toch begreep ik het wel. En een ongewapende trumpaanhangster is doodgeschoten, maar dat mag, dat is oké, want blank en Trump. Wat voor land is Amerika geworden?

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ieder keer weer zijn de conservatieven verbaasd.
In hun naïviteit gaan ze ervan uit dat Links Het Spel volgens de geldende fatsoenlijke spelregels speelt.
Niets blijkt minder waar.
Deze onnozelheid kan alleen verholpen worden door zich in de geschiedenis te verdiepen van het Linkse gedachtengoed, en de feiten van 100 jaar Linkse dictatuur.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hetze tegen Trump is nog niet ten einde. Pelosi suggereert dat Trump een atoombom ergens deponeert. Hoe is het gek kun je zijn? Die vrouw had al lang opgenomen moeten worden.

cornelia
cornelia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er waren filmpjes rond op internet waarop te zien is dat de politie de “demonstranten” gewoon naar binnen liet gaan.
https://www.brighteon.com/fc6da51b-02d3-4b05-878f-29302cd4f541
Het bijzondere van die “demonstranten” was dat ze niets hebben gesloopt, en toevalligerwijs allemaal idioten waren, in tegenstelling tot de 70 miljoen Trump aanhangers die je op alle rally’s ziet.
Dit lijkt zo overduidelijk op een false flag operation, de hele verkiezing staat in het teken van fraude, bedrog en misinformatie.
Was het ook niet vreemd dat onze Rutte meteen met een verklaring kwam dat Trump zich nu toch wel gewonnen moest geven en hij afschuw uitsprak over het “geweld”?
De hele globalistische pers in de wereld stond meteen bol van de anti Trump verhalen, Twitter, Facebook en Instagram blokkeerden meteen zijn account…
Dit is zo doorzichtig als het maar kan zijn.
Hopelijk is de geest uit de fles en gaat hij niet meer terug!

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel naar mijn hart.
Zeer goed beschreven, dezelfde boosheid voel ik ook, en nog een poosje en het komt ook “ deoceaan ” over.. Als je de filmpjes bekijkt mag Amerika blij zijn dat het nog zo afloopt een bloedende doodskop van trump triomfantelijk in je handen houdt…… wat zit daar achter. inderdaad Inez; WAAROM❓❓❓
Vreselijk welk een HAAT Pelosi naar Trump heeft. Pelosi is van HAAT ook niet helemaal toerekeningsvatbaar vatbaar meer.
Dit zegt meer over haar zelf dan over Trump ❗️
Nancy Pelosi haar schoonzoon MICHEL VOS liep ook mee met de Trump demonstanten er is een foto van hem samen met de “ vikingman “ , wat deed hij daar❓ Waarom was hij daar? Wat riep hij? Met z’on van haat vergiftigde schoonmoeder?ook hier WAAROM ❓
Door de HAATVOLLE WOORDEN van Pelosi wordt nu de halve populatie kiezers buitenspel gezet. Dit zal niet zonder gevolgen want de fraude bewijzen zijn overduidelijk : DIT IS EEN STAATS GREEP VAN DE DEMOCRATEN.‼️
Hopelijk komt er geen burger oorlog maar dit zou wel eens de teloorgang van Amerika kunnen worden
China staat al in de startblokken om de “ wereld leider functie “ over te nemen.
Ironisch is dat juist Trump daar een helder in nam m.I. De juiste maatregelen.
“ HET NIEUWE AMERIKA”
Voor nu Inez bedankt. ‼️

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Het is verbazingwekkend dat het plunderen en brand stichten door BLM c.s. wordt gelabeld als protest en deze misdragingen tot gevangenisstraffen leiden. Het gebeurde is absoluut afkeurenswaardig maar ze zijn niet slim genoeg geweest: net als BLM hadden ze zich moeten inpakken in zwart en maskers dragen. Ze zijn nu zo zwaar de sjaak.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede analyse over het totale ontbreken van empathie en begrip voor Trumpstemmers die zich terecht bedrogen voelen.
Ik heb, na het bekijken van een uitgebreide analyse van het gebeurde, echer het vermoeden dat er meer speelde.

De bestorming van het capitool is a-typisch gedrag voor Trump supporters al zou je het, zoals je ook doet, kunnen verklaren door hoog opgelopen emoties.
Het tijdstip van de bestorming, precies op het moment dat het debat over de vermeende fraude van start zou gaan, is nogal vreemd. Het kapitool bestormen en binnendringen op het moment dat je grieven besproken gaan worden?!
Er was al aangekondigd dat Antifa het protest zou infiltreren. Hiervoor is ook bewijs.
Hoewel het overduidelijk was dat de vlam wel eens in de pan kon slaan was de beveiliging niet op orde. Er werd de bestormers geen strobreed in de weggelegd. De beelden die binnen in het kapitool zijn opgenomen roepen zo mogelijk nog meer vragen op bij de critische kijker.
Het blokkeren van Trump op Twitter en Facebook terwijl hij z’n volgers tot kalmte maant lijkt ook onlogisch.

Ik kan iedereen aanraden de analyse van “The Last American Vagabond” te kijken. Hij geeft de feiten goed weer en stelt de critische vragen zonder deze te beantwoorden en conclusies te trekken.

Willem
Willem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verwoord

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jazeker Ines, dat zie je goed.
En nu de democrats alle macht hebben zal dit alleen maar erger worden.

Joan
Joan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inez, wederom de spijkers op hun koppen geslagen.

Dick
Dick
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over welke bestorming hebben we het.

PJvDijk
PJvDijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch artikel! Dank hiervoor.

Geert Martens
Geert Martens
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastische column weer. Ijzersterk.

Louis
Louis
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

als je met geweld je zin door drukt, dat zijn de facisten, geponserd door de Elite media en politiek, dit is een zeer gevaarlijke situatie, en mensen gaan gelukkig zelf op onderzoek uit. en zien dat niets meer klopt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Democratie volgens Pelosi. Voorkomen dat Trump zich nogmaals kandidaat voor presidentschap stelt. Wie wil kan hem nu een schop geven hij ligt op de grond. Schoppen maar! Laat linkse democratie zegevieren. Net zo erg als de bestorming van het Capitol.

Olev
Olev
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een opiniestuk dat zo mooi begint met een oproep tot het stellen van de ‘waarom’ vraag. Helaas vind ik de beantwoording van die vraag vervolgens teleurstellend weinig kritisch en onbevooroordeeld. Een voorbeeld is het klakkeloos als ‘waar’ en ‘onomstotelijk bewezen’ weergeven van een aantal op zijn minst discutabele feiten. En als opiniemakers vinden dat ‘vorm en procedurefouten’, geconstateerd door een (overigens inderdaad politieke) rechterlijke macht, ‘smoezen’ zijn, dan wordt het eigenlijk best ook wel eng.
De bij een deel van de Amerikaanse media populaire vergelijking van de frustratie van een deel van de Trump aanhang met de frustratie bij een groot deel van de zwarte bevolking van de VS is ook zo’n ding. Ik heb er zeer recentelijk een paar jaar gewoond en gereisd, en als je ziet hoe systemisch en hard het racisme in de VS, meer dan 50 jaar na het afschaffen van de rassenwetten, nog steeds is, vind ik dat op geen enkele manier vergelijkbaar met de frustratie van mensen die zich om een ongelofelijk uiteenlopende hoeveelheid van redenen achtergesteld voelen en hun ‘waarden en normen’ zien verdampen. Al deze gevoelens en frustraties verdienen respect, aandacht en daarom een ‘waarom’ vraag. Maar wil je echt open staan voor de antwoorden, zul je jezelf ook open moeten stellen voor ongemakkelijke antwoorden. Zelfkritisch. Altijd en overal.

gerard
gerard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

hoe weet je zeker dat de het rammelde bij de verkiezingen?

Frans B
Frans B
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zat me al af te vragen hoe de Trump-fans het nu weer zouden draaien, maar het is weer gelukt! Gefeliciteerd! Het is weer de schuld van alles en iedereen, behalve van Donald Trump! Als je nu nog niet door hebt dat die vent een leugenaar en een bedrieger is, dan ben ik bang dat je niet meer te redden bent. Wel jammer. Politiek rechts weet soms best de vinger te leggen op wat er mis is in de wereld, maar wordt iedere keer weer gekaapt door egotrippers, complotdenkers en machtswellustelingen.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Niet van alles en iedereen. Links.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

“Mens ken uzelf voor u over anderen oordeelt”.
“De hand in eigen boezem steken” ook prima om eens uit te proberen.
Aandachtig lezen wordt ten slotte warm aan bevolen.

“De splinter en de balk” : Dat riekt erg naar links!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

En de brave Antifa leden zijn netjes thuis gebleven om te bewijzen dat alleen de Trump fans zo slecht zijn.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik ben geen Trump fan en ook geen Trump vijand . Ik ben een kritische Nederlander en daarom anti links!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Mensen denken gelijk dat je het persoon verheerlijkt maar het gaat primair om de breuk met de linkse politiek.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Zo frequent en stereotype is aan Tromp het verwijt is dat hij liegt & bedriegt, dat we alleen daaruit al mogen bevroeden dat hij dat niet deed of doet. En er tevens het vermoeden aan ontlenen dat het dan de beschuldiger is die een gewetensprobleem heeft.

Vanaf zijn inauguratie als Potus, en al eerder, is Trump onophoudelijk mikpunt van hoon en laster geweest. Het begon met de op niets gebaseerde Russia-gate en hield daarna niet meer op.

Cultuurhelden (zie mijn bijdrage boven) sneven vaak onder tumult en geraas, en nu is het wachten op hoe gangsters vader & zoon Biden buiten de gevangenis kunnen blijven. Dat moet lukken.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

daar is weer dat quasi-superieure toontje van de linkse übermensch. Bij een plundering georganiseerd door BLM staat u zeker en vast te juichen, want dat is een te rechtvaardigen reactie op het beleid van Trump en die zonder noodzaak afgeschoten betoger is van geen belang, toch maar een Trump-supporter, alleen als het een zwarte draaideurcrimineel betreft, is er sprake van nodeloos politiegeweld.

PWVC
PWVC
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoveel papier verloren voor een kleine storm in een groot glas water

107
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x