Mijn persoonlijke gevoel bij de mens Donald Trump

Van afkeer naar bewondering

 

Foto:

“Toen vier jaar geleden Trump tot president werd gekozen, kon ik niet begrijpen waarom zoveel mensen op dit beest van een kapitalist hadden hadden gestemd”, schrijft Ines van Bokhoven. Maar na verrassing op verrassing hoopt ze nu vurig dat Trump wordt herkozen, omdat anders de balans wereldwijd doorslaat naar nog meer waanzin van veel te dogmatische linksdenkers. 

 

‘Busuk’

Ik heb geen verstand van geopolitiek. En ik heb ook geen verstand van economie, of van de Amerikaanse interne politieke verhoudingen. Ik snap wel iets van mensen, ik schrijf graag over ze – maar ik snapte niks van de mensen die vier jaar geleden op Trump stemden, eerlijk is eerlijk. Het lukte me niet. Ik kon niet begrijpen waarom ze op deze man, die zich toch zijn leven lang een beest van een kapitalist had betoond, hadden gestemd. We weten allemaal: om zo rijk en machtig te worden als Trump, moet je bereid zijn over lijken te gaan. Het beetje dat ik van hem had gezien, als iemand die nooit tv kijkt, gaf me de indruk van een man die absurd vol was van zichzelf. Hij was duidelijk erg intelligent maar ook, zoals mijn moeder die in Indonesië opgroeide kan zeggen,pienter busuk’. En ‘busuk’ betekent ‘(ver)rot’, dus de betekenis van die uitdrukking mag duidelijk zijn. Zo zag ik Trump.

Maar één ding was al wel snel door me heen geschoten: hij komt niet uit het politieke circuit. Ik vond dat een voordeel, dat-ie niet al jarenlang onderdeel was van een establishment dat hem had ingelijfd (zoals zoveel politici overkomt) waarna hij waarschijnlijk weinig anders meer zou hebben gedaan dan zijn eigen carrière en de positie van zijn partij voorop stellen. Kom, we kennen onze politici onderhand, toch? Het was het eerste en enige pluspuntje dat ik zag toen hij ook daadwerkelijk president werd, en ik vond het de moeite waard zo objectief mogelijk te kijken naar hoe hij het zou doen.

 

Verrassing

Nou, dat werd verrassing op verrassing. Ik heb zijn loopbaan niet elke dag tot in details in de gaten gehouden, maar hij maakte steeds meer indruk op me. Zijn overleg in Korea, zijn aanpak van de economie, zijn bestrijding van werkloosheid, maar ook het feit dat-ie zich werkelijk inspande om zijn verkiezingsbeloftes na te komen: dat pluspunt dat ik had gezien, leek te werken. Wat hij de laatste maanden voor elkaar weet te krijgen in het Midden-Oosten kan alleen maar respect en bewondering afdwingen, en ik begrijp uitstekend waarom iemand hem heeft voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede.

 

Rockster

Maar wat de meeste indruk op me maakte was hoe Trump mensen aan zich weet te binden. Ik heb de afgelopen dagen wat van zijn rally’s bekeken op YouTube, en ze zijn verpletterend. Hij wordt binnengehaald als een rockster, het lawaai is overdonderend, de mensen gaan volledig uit hun dak. En het zijn er zo ontzettend véél. Kilometerslange files, mensenmassa’s die aan Woodstock doen denken, en een enthousiasme waar je gewoon kippenvel van krijgt. Het geeft ook een tikkie jeuk: ik ben nu eenmaal wat achterdochtig als het om fanatieke meutes gaat. En deze meutes kan Trump bespelen zoals een dirigent met een orkest doet.

 

Rode knopjes

Hoewel er tot nu toe geen reden lijkt te zijn om Trump, noch zijn aanhangers, te vrezen. In tegenstelling tot wat Geert Mak bezwoer, vier jaar geleden, heeft Trump geen interesse in oorlog en de rode knopjes waarmee je atoombommen kunt afschieten. En dat is niet een klein pluspunt, dat is een joekel. Oorlog is winstgevende business en Amerikaanse presidenten draaien hun hand er doorgaans niet voor om er nog ergens eentje te beginnen. Trump niet. Mijn stiekem best wel linkse hart vond dat mooi van ‘m.

Zijn buitenlandse beleid maakt hem overal, behalve in Europa, populair en ook het ‘Make America Great Again’ neemt hij letterlijk: het gaat simpelweg steeds beter met Amerika onder zijn beleid, en ook zijn aandacht voor de achterstand van zwarte Amerikanen levert hem een steeds grotere aanhang in die groep op. Hij doet wat hij belooft en daarom houden zijn kiezers van hem, dragen ze hem op handen en juichen ze zich schor zodra hij een podium op komt.

 

Echt

En het is ook echt leuk, een Trump-rally. De man barst van de humor; als hij niet herkozen wordt kan hij nog altijd proberen door te breken als stand-up comedian. Zoek ze maar eens op, op YouTube: hij is scherp en grappig, maar hij is vooral ‘echt’. Ik kan er geen ander woord voor bedenken. Je krijgt niet het gevoel naar een politicus met mediatraining te kijken, of iemand die de woorden opleest die zijn team zorgvuldig voor ‘m heeft overwogen en neergepend; hij praat gewoon.

Alsof hij toevallig een microfoon heeft gekregen en ook eens eventjes zal uitleggen hoe hij het allemaal ziet. Maar tegelijkertijd is hij bloedserieus over bepaalde dingen, en dan wordt er aandachtig geluisterd. Hij leunt ontspannen op z’n lessenaartje en praat met mensen. Reageert op ze. Luistert naar ze. Krijgt ze aan het lachen en aan het luisteren. Dat is knap.

 

Biden-rally

Voor de aardigheid heb ik ook eens een Bidenrally opgezocht en bekeken. Tja. Wat zal ik zeggen? Om te maskeren hoe stil het is als de man naar de microfoon loopt zet men de muziek maar hard, en het publiek is doorgaans klein en applaudisseert obligaat. Het is saai. Het is voorspelbaar. Het is geijkt. Van deze man valt niets nieuws of fris te verwachten: de schandalen die hem op dit moment omringen, die de NOS en andere media in Nederland zo manipulerend verzwijgen, tonen aan dat Biden wél hoort bij de standaard-politieke elite, die z’n zakken handig weet te vullen door blijkbaar geaccepteerd misbruik van de posities die men heeft.

Biden heeft niets te melden waar je hart sneller van gaat kloppen en zijn manier van praten is soms ronduit warrig en onsamenhangend. Ik begrijp waarom mensen zich afvragen of hij niet ietwat aan het dementeren is. En ja, ik weet dat hij van huis uit een stotteraar is. Ik bewonder zijn meesterlijke overwinning van die handicap oprecht, maar dat doet niets af aan wat ik zie: hij lijkt er gewoon af en toe niet helemaal bij te zijn. Niet iets dat je wilt zien bij een president.

 

Act

Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat Trump juist een geweldige mediatrainings-act opvoert. Dat weet ik prima. En het is ook heel goed mogelijk dat de man, met de geweldige aanhang die hij heeft, heel gevaarlijk zou kunnen zijn, zoals de Nederlandse media, en zij niet alleen, zo graag in koor roepen. Maar het gekke is: ik zie het niet. Ik zie een man die zich te pletter werkt voor zijn kiezers. Die, nogmaals, geen oorlog is begonnen in zijn regeringstijd. Die zijn presidentiële inkomen schenkt aan goede doelen en ja: dat kan hij makkelijk, want hij barst van het geld. Maar tóch vind ik dat iets zeggen.

Is hij perfect? Verre van, vind ik. Als hij mijn buurman was vermoed ik dat we heel wat pittige discussies zouden hebben, over van alles. Ik ben nog steeds een stuk linkser dan Trump. Maar ik denk ook dat ik ‘m zou waarderen om z’n eerlijkheid en no-nonsense manier van doen, zoals ik dat nu ook doe.

 

Culturele revolutie

Er wordt in sommige kringen in Amerika zelfs gesproken van een ‘culturele revolutie’. De macht van links lijkt af te lopen. De verwachting is zelfs dat Trump een landslide victory gaat krijgen: een overdonderende overwinning. Het zou me niet eens verbazen. Het valt te hopen dat ook hier in Europa steeds kritischer naar links wordt gekeken: hun doelen zijn vaak niet slecht, maar hun methoden beginnen onmenselijk te worden.

Zoals ik vier jaar geleden met verbazing naar Trumps verkiezing keek, zo hoop ik nu uit alle macht dat de man herkozen wordt. Zoals gezegd is geopolitiek mijn ding niet, maar ik heb sterk het gevoel dat als Trump verdwijnt, de balans wereldwijd zal doorslaan naar dingen die we echt niet willen. Naar nog meer waanzin van veel te dogmatische linksdenkers. En met alle respect voor het links waar ik zelf ook nog een klein stukje van ben: het wordt tijd dat men eens ruimte maakt voor nieuwe geluiden, zoals men lang geleden zelf ook ooit die ruimte kreeg. Ook al zijn die geluiden conservatief. Want het gedrag van vooral de linkse media is niet anders dan reactionair te noemen. Waar zijn toch die open mind en al die empathie gebleven, waar links zichzelf zo graag mee op de borst slaat?

 

Farage

Onlangs zag ik Nigel Farage in een video. Hij was te gast op een Trump-rally, en ik was het zodanig eens met wat hij zei over Trump dat ik het heb vertaald. Ik eindig er met plezier mijn column mee. Want ik ben nog links genoeg om me te willen verzetten tegen welke reactionaire elite dan ook.

 

Vier jaar geleden had ik de eer naar Amerika te komen met mijn Brexit-boodschap, de boodschap dat je het establishment kunt verslaan. En dat is wat Donald Trump deed. Hij versloeg de peilingen, hij versloeg de media, hij versloeg het establishment. En het ergste is: ze hebben het hem nooit vergeven. Ze hebben het hem echt nooit vergeven.

Ze hebben vier jaar lang geprobeerd hem te onwettig te verklaren. Vier jaar lang een Russische leugen. Vier jaar lang valse beschuldigingen. De meeste mensen zouden onder die last allang opgegeven hebben. Dit is de meest veerkrachtige en dapperste man die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. En als jullie volgende week stemmen, stemmen jullie niet alleen voor wie de president van de Verenigde Staten van Amerika wordt, hoe belangrijk die vraag ook is – jullie stemmen voor de leider van de vrije wereld.

Jullie stemmen op de enige huidige leider in de vrije wereld die de moed heeft op te staan en te vechten voor de natiestaat. Te vechten voor patriottisme. Te vechten tegen globalisme. Jullie gaan stemmen op de enige leider in de westerse wereld die de werkelijke moed heeft op te staan tegen de Chinese Communistische Partij. Jullie gaan stemmen voor fatsoen, recht-door-zee taalgebruik, en een man die, in vier jaar tijd, niet alleen jullie belastingen heeft verlaagd, niet alleen de economie heeft verbeterd, maar een man die, op dit moment, Israël samenbrengt met Arabische naties, op een manier die niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Dat is wat hij heeft gedaan. Ik wens hem ontzettend veel succes, en ik meen het!”

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een van de mooiste ochtenden dat ik wakker werd in mijn leven , was 4 jaar geleden. Bij de overwinning van Trump. Wat héérlijk die arrogante pers en politici in Europa met kiespijnkoppen te zien.

En daarna die absurde antidemocratische haat campagne. Dag in dag uit. En Trump gaat gewoon lekker door en laat zich er niet onder krijgen. Heel knap, want het is gewoon psychologische oorlogsvoering. Trouwens de mensen die je spreekt en zo anti zijn, papagaaien gewoon de media na. Het is dus ook een propaganda oorlog, die gaat om beeldvorming, niet om rationele argumenten.
Trump is soms een olifant in een porseleinkast. Bij mij kan hij wel wat potjes breken!

Anna
Anna
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Wat is deze man stress bestendig! Ongelooflijk wat het te verduren heeft gekregen alleen omdat hij niet bij “ de elite” Democraten hoort!
Nu nog 4 jaar voor de laatste “ verkiezings belofte “ DRAIN THE SWAMP” ik wens hem succes. ❗️

teun
teun
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ha ines, ik was gisteren op de Trump rally in Scranton, PA, idd charismatische man met ontzettend veel humor… werd idd als rockster binngengehaald

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  teun

Gaaf, ik ben jaloers!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van Bokhoven zegt het goed: ze kan Trump “waarderen om z’n eerlijkheid en no-nonsense manier van doen.” “Hij heeft zijn kiezers, thuis, iets beloofd, en die gaan voor.” Ze is het met Farage eens als hij stelt dat Trump aanhangers “gaan stemmen op de enige leider in de westerse wereld die de werkelijke moed heeft op te staan tegen de Chinese Communistische Partij,” die vecht voor de natiestaat en tegen het globalisme. Andere pluspunten zijn zijn verzet tegen oorlog, meer islam, en ongebreidelde migratie. Doe Nederland, Duitsland, Frankrijk, de EU ook zo’n persoon (m/v/lhbt).

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door BegrensEuropa!
Hijmans
Hijmans
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Buitengewoon met u eens!

Willem van Nerum
Willem van Nerum
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mooi geschreven, geld voor mij ook allemaal, alsof ik mezelf hoorde maar dan beter en prachtig verwoord, dank 👌🏻
Willem van Nerum

Lex
Lex
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfde ervaring vier jaar geleden; hoe konden ze hiervoor kiezen? Maar nu, vier jaar later ben ik het helemaal eens met “Four more years!!”. Hij is lomp, hij is brutaal, hij is arrogant, maar hij is ook authentiek. Het zou een teleurstelling zijn als ze nu voor Biden zouden gaan. Hopen dat Trump twee termijnen krijgt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Empathie is een voorwaarde om een goede roman te kunnen schrijven, en me verplaatsen in anderen is iets dat ik graag mag doen”.
Het volgende kwam bij mij gelijk op: Bij de vorige verkiezingen konden wij ruim van tevoren horen hoe Clinton het gaat winnen en hoe Trump kansloos was met zijn gore grote mond. Mijn eerste gedachte toen was, asjeblieft niet nog eens vier jaar van post-Obama tijdperk gevuld met die arrogante Hillary. Zo arrogant dat de Democraten hun wezenlijke achtergrond, de arbeiders, zich lieten ontfutselen juist door Trump. Wat er daarna gebeurde wens je niet eens je grootste vijand toe. Vier lange jaren vol Democratische pesterijen, welke school zou dit toelaten zonder ingrijpen, er kwam er geen einde aan. Ik had liever iemand zoals Reagan was, veel stiller en enorme humor dan Trump. Maar Reagan was ook een filmacteur en Trump een harde zakenman. En toch nam ik het voor Trump op die toch vooral bezig was om zijn beloftes waar te maken ondanks alle tegenwerking. Ik dacht vaak, hoe kun je in zo omgeving nog presteren eigenlijk? Nu vier jaar later heb ik dezelfde gevoel als toen. Gaan wij de ingeslagen weg of wordt alles weer teruggedraaid. Ongeveer net als toen Fortuyn vermoord werd de PvdA voorzitster Hamer, krokodillentranen latende op een geruststellende toon zei: Zie je wel, alles komt weer bij het oude terug. Laten we het niet hopen. Empathie voelen voor gepeste mensen, hoe zij ook verder mogen zijn
lijkt mij op de plaats. Laten we maar die grote mond nog vier jaar aanhoren, dat is tenslotte beter voor ons en slechter voor onze vijanden. Nu links afslaan zou een ramp zijn.

Cora
Cora
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie column weer Ines. Ga vooral door.

M.W. de Leeuw
M.W. de Leeuw
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal. Trump is een lomperik, maar pakt een aantal zaken goed aan. Het zet een rem op de invloed van China. Zowel als het onder kostprijs verkopen van producten door staatssteun en daarmee de westerse economie ondermijnen en hij temt de invloed van China in Azië. Ook zorgt hij ervoor dat Europa meer betaalt aan de NAVO. Het is belachelijk, dat Europa na 75 jaar nog steeds de hand ophoudt voor de NAVO. Een Amerikaan hoeft minder te vrezen voor een aanval dan een Europeaan. Hij wordt door grote oceanen beschermd. Het wordt hier niet begrepen en lijkt me gevaarlijk. Gelukkig heeft Rusland ook veel problemen en is China ver weg. Ook het beperken van de invloed van milieufanaten, die op geraffineerde wijze hun
“idealen” doordrukken. Vaak is daar niets aan de de bevolking gevraagd. Denk aan kabouter Timmermans, die in deze corona tijd vele miljarden uitgeeft, zonder een goede financiële analyse en goedkeuring van de meerderheid van de bevolking. Zoals van het gas af en denken, dat je met windmolens en zonnepanelen de boel op kan lossen, terwijl elke ingenieur je kan vertellen, dat dat niet lukt. Dat geldt voor Nederland, maar ook in Amerika draaft men te ver door. Dit alles veroorzaakt door linkse groeperingen. Ze vergeten, dat je met goede begeleiding en nieuwe technieken veranderingen beheerst door kan voeren en milieuschades kan wegwerken. Ook klimaatveranderingen. Ook vergeet men de invloed van de bevolkingsgroei. Ieder extra mens geeft een extra hoeveelheid vervuiling van de aarde. Trump gaat er tegenin, maar zijn 4 jaar zijn te kort om al oplossingen te laten zien.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Trump niet herkozen wordt, zijn we pineut. Niemand die het dan voor ons opneemt. Trump is soms grf in de mond. Maar in zijn land ging de economie als een tierelier. Hij heeft geen oorlog gevoerd, zoals Obama, hij heeft vrede gebracht in het MOosten. Een verdrag met VAE. Belastingen verlaagd.
Wil ik ons kabinet? Nee, geef mij maar zo’n leider.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch stuk Ines en bij mij uit het hart gegrepen!

Trump houdt van zijn land en van zijn landgenoten, waarbij ik niet bedoel de elites, maar de doorsnee, hardwerkende en patriottische Amerikaan. Militairen, mijnwerkers, staalwerkers, politieagenten etc. etc.
Hij houdt van ze omdat hij afgezien van zijn miljarden, zijn trophy-wife, zijn vliegtuig en zijn vele residenties, eigenlijk ook een gewone vent is.
Een man die gevoel heeft voor zijn mede-Amerikanen.

En dat voelen ze, en daarom houden ze van hem.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Ines.
Voor mij zelf kijk ik simpel naar wat heeft deze Trump gedaan en niet gedaan, wat hij bij de start ca 4 jaar geleden heeft aangegeven.
Vrede en het beëindigen van oorlogsgeweld waar America bij betrokken was, is zijn sterke punt.
Ook het overleg rondom Israël is 100% positief.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde Inez van Bokhoven!!

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb heel veel rally’s gevolgd. Ik geniet er ontzettend van. Deze sterke leider die op dit moment alles betekent voor de wereld. Ik ben er van overtuigd dat Trump wint, tenzij er op grote schaal fraude wordt gepleegd en dat laatste is heel aannemelijk. Mocht Trump dit niet winnen, dan is het niet alleen de nachtmerrie van de VS, maar ook van Europa. Dan komen wij hier never en te nooit meer onder het juk uit.

Jij noemt het links, ik noem het gesocialiseerd kapitalisme. Jij mag sociaal betalen, wij vullen sociaal onze zakken (Ngo’s, media, lobbyisten, om er maar een paar te noemen).

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inez uitstekend artikel ik bewonder je objectieve blik!

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Biden wint, dan moeten politie, leger, FBI en CIA weer denken dat islam lief is en vrede en barmhartigheid en dan moeten de grenzen open voor de islam en dan wordt islamkritiek verboden en dan wordt stap voor stap steeds meer van de sharia ingevoerd. Want Biden en zeker Harris zijn helemaal knuffel knuffel met de islam.

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“We weten allemaal: om zo rijk en machtig te worden als Trump, moet je bereid zijn over lijken te gaan.”

Fout!
Zo verknipt zijn (half)linkse mensen dat ze zich hebben laten wijsmaken dat arme mensen goed zijn en rijke mensen slecht. Gelukkig lijkt er een ommekeer bij de schrijfster plaats te vinden, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik adviseer therapie. En daarna wat economielessen om te leren hoe je rijk wordt. Rijk worden is niet een functie van slechtheid, maar het gevolg van producten of services leveren waar anderen geheel uit vrije wil hun zuurverdiende centjes tegen willen ruilen omdat ze denken dat ze beter worden van die ruil. Succesvolle mensen zijn weldoeners, helden. Dit in tegenstelling tot de politieke huichelaars die iedereen bergen van goud beloven, dit nooit waarmaken, ook niet kunnen of willen waarmaken en uiteindelijk iedereen heel veel geld afpakken. Het is de georganiseerde criminaliteit waar je dan voor staat te juichen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Youp
Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik zag gisteravond Ivo Niehe die de (Nederlandse) uitvinder van het speelgoed Kaplan in het zonnetje zette. Die man is ongelofelijk rijk geworden (groot kasteel in Frankrijk, prachtige boot in de haven van Monaco). Gewoon een slimme, eerlijke man die iets bedacht en produceerde waar veel vraag naar is gekomen. Die ging niet over lijken maar werkte gewoon heel hard. Dat kan dus gewoon.

Gust Verwerft
Gust Verwerft
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met heel veel interesse gelezen! Ik zie in je analyse niets wat onjuist is.

anton
anton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hear hear.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op het moment dat ik dit schrijf, vrij, 07.30
Is het min of meer wel gedaan,
Het horror scenario komt uit,,,

“De balans wereldwijd doorslaat naar nog meer waanzin van veel te dogmatische linksdenkers.”

Ben benieuwd wat voor ellende we nog gaan krijgen.
De stroom aan beelden en geruchten van fraude zwelt wel aan..
Er zijn toch echt dingen gebeurt die op zijn minst zouden moeten worden onderzocht.

Het is nog even voordat de United States Electoral College bijeen komt.
Ik ben Atheïst, maar ga bidden dat er voor die tijd hard bewijs wordt geleverd..
(iemand nog een tip tot welke god ik moet bidden.. )

Sola Scriptura
Sola Scriptura
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Als het van moderator nog even mag? Indien niet, wilt u het dan alstublieft doorzenden aan Jemaintiendrai?
Dan wilde ik er nog graag aan toevoegen dat het niet heel lang geleden is dat de kids op de scholen “gewoon” werden onderwezen in wat Kerst, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren betekenen.
Nu echter niet meer.

Laatst deel verwijderd door de moderator.
De spelregels vindt u onderaan de pagina. Wij zijn een opinie-site en geen bijbelvereniging. Missie, apocalyptisch denken en bekering (tot welk geloof dan ook) kunt u beoefenen op religieuze sites. Uw eerste alinea volstaat om uw punt te maken in deze discussie.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Uri van As
marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze haten hem natuurlijk, omdat hij niet zo politiek correct is als hun graag zouden willen. Dat maken partijen zoals FVD en de PVV ook mee in dit land. Al die anderen huichelen er liever op los zoals altijd het geval is. En bij de Democraten in de VS is het niet anders. Dat ze zich nog Democratisch durven te noemen verbaast mij steeds weer.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Ik heb geen verstand van geopolitiek. En ik heb ook geen verstand van economie, of van de Amerikaanse interne politieke verhoudingen”‘ schrijft Ines.

Dat is te merken. Trump heeft geen enkel plan voor of visie op de echte problemen in de afkalvende supermacht Amerika. Ik heb het over de gammele infrastructuur (bruggen, wegen, dammen), het wijdverspreide wapenbezit, de voor velen onbetaalbare gezondheidszorg, etc.
Als je je wat meer in de echte situatie van gewone Amerikanen zou verdiepen, zou je wel anders piepen.

Ik besef dat ik hier op deze reactionaire site vele duimpjes naar beneden zal krijgen. Dat moet dan maar. Vaak genoeg was ik het met artikelen op Opienez eens.

Overigens: Trump is nog niet herkozen. Alles wijst er thans op dat de (ik geef het toe) oude en saaie Biden gaat winnen.

Eukalipta
Eukalipta
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In delen kan ik het volmondig met je eens zijn, maar waar ik in principe niet van hou, zijn leugens en het kleineren van je tegenstanders. Sta erboven. Het continue gebruik van “Sloppy Joe” doet de man geen recht. Net zomin als dat gehamer op het geboortebewijs van Obama.
Maar ook zijn connecties en zijn onvermoeide pogingen om met meneer Poetin in contact te komen en in Moskou een Trumptower te willen bouwen, doen hem ook geen recht. Want, er zijn wel degelijk Russische connecties. Zelfs nu nog.
Geef dat dan toe, draai er niet omheen. Het zegt namelijk niet dat de Russen de Amerikaanse verkiezingen hebben willen beïnvloeden, alhoewel dat wel een sterke schijn van heeft.
Maar nogmaals, de man is niet gestruikeld over zijn eerste leugentje en over zijn tweede ook niet. Hier thuis zeggen we: eerlijk duurt het langst. (Voorbeeld: de kooien van Obama; inderdaad, die heeft ze laten bouwen, maar Trump is degene die ze heeft ingezet en kinderen heeft gescheiden van hun ouders)
En ik hoor de man ook nog zeggen, dat er geen 100.000 doden zouden vallen door Covid, in zijn woorden; the China-virus.
Hij mag dan een slimme zakenman zijn, maar zijn horkerig gedrag gaat hem toch nog opbreken. En voor stabiliteit heeft hij ook niet erg gezorgd met het voortdurend ontslaan van naaste medewerkers, die in eerste instantie “faboulous” waren.
Hij heeft een aantal mensen om zich heen, die zijn verkeerde woorden gelukkigerwijze de goede kant op weten te draaien, zodat er niet teveel schade ontstaat.
Ik zal er niet minder om slapen, maar voor mij persoonlijk is 4 jaar Trump meer dan genoeg. Al ben ik ook geen fan van Biden. Ik vraag me af, waarom in die enorme massa geen betere kandidaten opgedoken zijn.

Ineke
Ineke
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eukalipta

Op het onvolprezen internet is genoeg te zien hoe de kinderen onder Obama echt in kooien werden gestopt terwijl president Trump er fleurige opvangplekken van heeft laten maken. Zoek maar op! Daarnaast werden die kinderen niet van hun ouders gescheiden maar van gewetenloze mensenhandelaren. In een perscontact liet een emotionele president de aanwezige, meestal vijandige journalisten weten dat ‘zij niet eens wilden weten wat ze met deze kinderen van plan waren’. President Trump is geen heilige maar het beste wat de USA kon overkomen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eukalipta

Helaas ben ik het volmondig ook niet met u eens wat u hier neer pent, omdat dit ook op een grote leugen berust. U informatie is denk ik eenzijdig en zeker niet kloppend. Wat Ineke hier beneden zegt is zeker wel kloppend. Ik denk dat de linkse media u ook flink te grazen heeft, en u gelooft het gelijk. Dat is precies het hersenspoel werk waar de linkse media wereld wijd voor staat. Informeer u eerst eens correct voor dat u voor papagaai speelt

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen