De successen van Donald Trump zijn onomkeerbaar

Droom links-liberale wereldorde is voorbij

Foto:

In het artikel de hysterische haatoorlog tegen president Donald Trump komt het monsterverbond tussen onze links-liberale elites, de main stream media en Big Tech aan bod en hun strijd tegen Trump en zijn achterban. In Macabere manipulatietechnieken in de Trump-verslaggeving van de NOS wordt zichtbaar gemaakt hoe de grootste nieuwsorganisatie van ons land het nieuws over Trump en zijn kiezers volledig vervormt, vervalst en manipuleert. De werkelijkheid is dat Amerikanen uit alle lagen en groepen van de bevolking het beleid van president Trump steunen. 

Hoe succesvol verloopt de haatoorlog tegen Donald Trump in de rest van de wereld? En hoe wordt daar het buitenlandbeleid van deze president beoordeeld? Uri van As met deel drie van zijn Trumpserie.

 

Azië

In Azië, waar ik begin dit jaar de virus-lockdown doorbracht, zijn de gevolgen van Trumps geopolitiek overal merkbaar. Het Trump-fenomeen is in dat werelddeel niet hét, maar wel een belangrijk onderwerp van gesprek. In de media en onder de praatgrage bevolking aan de terras-, café- en eettafels. Wat onmiddellijk opvalt is dat men zich in Azië weinig aantrekt van de politieke analyses geschreven door Never Trump-analisten in bladen als Foreign Affairs, de Washington Post en de NYTimes. Ook het geblèr van CNN-presentatoren en Hollywoodsterren, die hun anti-Trump-emoties de vrije loop laten, wordt slecht begrepen in deze regio.

 

Verfrissend

Van Thailand tot Taiwan en van Japan tot India wordt Donald Trump door de bevolking gewoon gezien als een prima president. Er is simpelweg geen sprake van Trump-haat, angst of afkeer. Uiteraard is er ook kritiek. Van links tot rechts. Van marktkraam tot diplomatenbar. Maar wat je ook leest en met wie je ook praat, voor het merendeel is Azië tevreden. Vooral met Trumps stevige aanpak van China, de bullebak van deze regio. Trumps gedrag en uitspraken worden door voor- en tegenstanders gezien als verfrissend en vermakelijk. Zijn buitenlandbeleid als vruchtbaar en doortastend. Menig diplomaat of expat klinkt er, met een cocktail in de hand aan de rand van zee of zwembad, heel wat milder dan in de thuishaven Europa.

Na Obama, die Amerika ‘strategisch’ terugtrok uit de regio en China vrij spel bood, wordt de luidruchtige en daadkrachtige terugkeer van Trumps Amerika in de regio gezien als een zegen. Dat is het beeld dat in veel Aziatische analyses en gesprekken opdoemt. Pardon? Obama trok zich terug, hoor ik u denken? En dankzij Trump is Amerika weer aanwezig op het Aziatische geopolitieke toneel? Dat kan toch niet waar zijn? Trump is toch de isolationist?

 

Telefoontje met Taiwan

Op 2 december 2016 werd Donald Trump, de kersverse winnaar van de verkiezingen, gebeld door de Taiwanese president Tsai Ing-wen.

 

Het telefoongesprek was van tevoren in stilte voorbereid. Logisch, want het brak met het tot dan toe strikt nageleefde diplomatieke protocol: met Taiwan onderhoud je geen officiële overheidscontacten. De linkse president Jimmy Carter sloot op 29 januari 1979 (middenin de Koude Oorlog!) een ingrijpende overeenkomst met China, waarmee hij het jarenlange verzet van de VS tegen de Chinese Communistische Partij (CCP) beëindigde en volledige diplomatieke betrekkingen met het communistische regime aanging. De Chinese republiek Taiwan, in de ogen van de CCP een ‘afvallige provincie’, werd door Carter gedegradeerd tot een sub-soevereine staat, waarmee je wel handel kunt drijven maar geen diplomatieke banden onderhoudt. Het was een van de vele, vele blunders uit het vierjarige presidentschap van deze dwaze Democraat.

 

Beschamend

Het was een sensationeel telefoongesprek. Een toekomstige VS-president, die rechtstreeks spreekt met de president van de Chinese republiek Taiwan. Over politiek, economie en veiligheid in de regio. In links-liberale kringen sprak men er schande van. Waarom zou je China schofferen? Het is zo riskant. Net nu het land deel uitmaakt van onze links-liberale wereldorde. Vanuit het Trump-team klonken andere geluiden. De wijze waarop de Westerse wereld dit baken van vrijheid in de Zuid-Chinese zee sinds 1971 behandeld heeft (Taiwan werd ook door ons land gedwongen zijn VN-zetel af te staan) is op z’n zachtst gezegd beschamend.

 

Chinese chantage

China ventileerde dreigementen. Trump ging door. Er volgden meer gesprekken met leiders uit de regio. In Azië was men aangenaam verrast. Eindelijk betreedt iemand het Witte Huis die zich niets aantrekt van Chinese chantage. Terwijl Obama aan het eind van zijn termijn nog eens onderstreepte dat zijn regering het ‘Één-Chinabeleid’ zou respecteren, liet Trump weten dat de VS niet gedwongen zijn dat beleid te volgen. Zo maakte hij alvast duidelijk dat de VS onder zijn leiding de plannen van communistisch China om het ‘opstandige’ eiland met geweld te veroveren niet zouden accepteren.

 

Vloot

De toon was gezet. En Trump hield woord. Waar Obama en Biden de Amerikaanse marine opdracht gaven om conflicten in de Zuid-Chinese zee te vermijden, laat Trump de vloot juist opstomen, patrouilleren en oefenen met vrijwel alle landen uit de regio. En waar Obama afgesproken wapenleveranties aan Taiwan annuleerde staat Trump garant voor de grootste wapenleveranties ooit. Onlangs nog voorzag hij de democratische Chinezen op het eiland van geavanceerde raketsystemen.

 

Zuid-Chinese zee

Terwijl Obama toekeek greep China de macht in de Zuid-Chinese zee. De Chinese communisten veroveren eilandgroepen, bouwen kunstmatige eilanden voor militaire doeleinden en claimen alle belangrijke vaarroutes en vis- en boorgebieden in het gebied. Geweld wordt daarbij niet geschuwd. Het leidt tot ernstige conflicten met de Filipijnen, Japan, Taiwan, Vietnam, Brunei, Maleisië en andere zeestaten.

Op advies van Obama vroeg de Filipijnse President Duterte het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag uitspraak te doen over de betwiste wateren, eilanden en riffen. China heeft hier geen recht op, luidde het bindende vonnis. Een uitspraak die de lieveling van onze globalisten met dreigende toon terzijde schoof. Tot zover het internationaal recht.

 

Obama’s verraad

Obama zweeg in alle talen. Hij stuurde zijn nationale veiligheidsadviseur naar de communisten in Beijing. Om de Chinezen gunstig te stemmen kwam de rechtszaak niet aan bod. Zelfs een discussie over de agressie in de Zuid-Chinese zee werd tijdens dit bezoek vermeden. Dit conflict-vermijdende gedrag van Obama wordt door de landen in de regio nog altijd ervaren als verraad. Je kunt verdragen sluiten met de VS, maar als het erop aankomt zwijgen ze en komen ze hun verplichtingen niet na.

Duterte was woedend. Na een minachtende reactie van Obama over zijn leiderschap gaf hij met een scheldkanonnade te kennen dat de VS hun militaire basis op de Filipijnen dienden te sluiten. Het werd een wettelijk besluit, dat door het zakelijke optreden van president Trump en de diplomatieke massage door buitenland-chef Mike Pompeo weer volledig is teruggedraaid.

 

Horden EU-ambtenaren

Er valt zoveel meer te vertellen over deze regio, waarover u in onze media niets verneemt. Over horden EU-ambtenaren die er rondtrekken met zakken vol geld en moralistisch geheven vingertjes. Idealisten die vruchteloos proberen hun EU-concept te implementeren in het nationalistische Zuid-Oost Azië (inclusief EU-bureaucratie, open grenzen en een volkslied). Over EU-legerfantasten die bij wijze van Europese Grandeur dolgraag met een paar EU-bootjes dwars door het vliegdekschepengeweld van de VS willen varen. Over Trump en zijn sluwe aanpak van Noord-Korea. Over de enorme economische groei in het gebied. Over de militaire samenwerking tussen de VS, India, Japan en Australië. Over de groeiende Aziatische wil om met steun van de VS de opmars van communistisch China te stoppen.

 

India als bondgenoot van de VS in een nieuwe koude oorlog. De maffia-politiek van China, dat landen als Cambodja, Laos en Myanmar met onbetaalbare leningen wurgt en chanteert. Chinezen die een Panamakanaal in Thailand wilden graven en er zelf invielen. De CCP die banden onderhoudt met het terreurregime in Iran. En de sancties en interventies die de logistieke lijnen tussen Noord-Korea en Iran verwoesten. Over dit enorme gebied dat het grootste en belangwekkendste geopolitieke toneel wordt van onze tijd. Daarover een volgende keer meer, want deze column reist door naar het Midden-Oosten.

 

Onderhandelingsolifanten

Ook daar treffen we beduidend meer blije gezichten aan dan tijdens de Obama/Biden jaren. Toen Obama’s diplomatieke dompteur John Kerry met een kudde onderhandelingsolifanten dwars door alle Arabische en Israëlische porseleinkasten trok. Toen Israël tijdens de Gaza-oorlog leerde dat het politiek en militair niet kan vertrouwen op een door Democraten geleid Amerika. En ondanks hevig verzet van Benjamin Netanyahu, de soennitische staten in de regio en leden van het Congres en de Senaat, drukte Obama met hulp van de EU, China en Rusland de beruchte Irandeal door.

 

Irandeal

Een deal die Iran op termijn uitzicht biedt op eigen kernwapens. Ondertussen kan het ayatollah-regime naar hartenlust raketten ontwerpen en fabriceren. Kreeg het toegang tot tientallen bevroren miljarden. Obama liet zelfs 1,8 miljard dollar cash gestapeld op pallets per vliegtuig afleveren in Teheran. Geld dat door generaal Qassem Soleimani werd ingezet om er zijn terreuroorlogen, legers en netwerken in het Midden-Oosten en de rest van de wereld mee te financieren.

 

Agressieve ayatollah’s

Dat Obama de kant koos van de agressieve ayatollahs wordt door de soennitische landen in de Arabische wereld gezien als een onvergeeflijk verraad. Net als in Israël, dat in de laatste officiële regeringsdagen van het Obama-team in de VN-Veiligheidsraad ook nog eens door een VS-mes in de rug gestoken werd.

De in Nederland door hysterische arabisten toegejuichte Arabische lente, een door Obama en de EU gesteunde gewelddadige greep naar de macht door de moslimbroederschap (een radicale islamitische organisatie die inmiddels doorgedrongen is tot vrijwel alle bestuurslagen in Europa en de VS), leidde tot een ongekend bloedvergieten in de hele regio. In Egypte kwam de dictatoriale moslimbroeder Morsi aan de macht met steun van de EU en de VS. Van Libië tot Syrië braken oorlogen uit, waarbij de rebellen materieel en financieel gesteund werden door Obama en de EU. Het ontketende geweld was verschrikkelijk. ISIS betrad het strijdtoneel. Wij werden ongewild getuige van de hel op aarde. Een links-liberale lente die ontelbare levens, tradities en culturen heeft verwoest.

 

Versleten VN-verhaal

En zelfs nu Donald Trump een einde heeft gemaakt aan ISIS, hun leider al-Baghdadi heeft gedood, vanaf zijn eerste toespraak voor alle Arabische leiders heeft aangedrongen op de bestrijding van islamitische radicalen in eigen huis, de Moslimbroederschap in steeds meer landen verboden is, de geldstromen naar (VN-)organisaties die terreur steunen zijn stopgezet en de Irandeal is verscheurd, blijven onze Midden-Oostendeskundigen doorzeuren over zijn beleid.

We moeten Iran in toom houden met verdragen en inspecties, klinkt het versleten verhaal. Het is gevaarlijk om de druk op het regime op te voeren. Voor je het weet richten ze hun terreur op ons, bibbert de links-liberale betweter. Het zijn angsten en dreigingen waar Trump onmiddellijk mee afrekent. Alle Iraanse aanvoerlijnen naar hun terreurlegers, groepen en cellen zijn of worden doorgesneden of flink beschadigd.

 

Hezbollah

Wapenfabrieken en opslagplaatsen in Iran, Irak en Syrië worden op grote schaal vernietigd. Het grootste terreurleger ter wereld, Hezbollah, verkeert door de stokkende aanvoer en de sancties van Iraanse en Libanese geldstromen in een benarde situatie en een toenemend politiek isolement. Hezbollah is na niet aflatende druk van het Trump-team door Duitsland eindelijk op de terroristenlijst gezet. Alleen Macron en de EU-commissie volharden nog in het politiek beschermen van deze multinationale terreurgroep. De Iraanse wapen- en rakettransporten die via Soedan naar de Sinaï en Hamas lopen zijn, door het door Trump geïnitieerde vredesakkoord tussen Soedan en Israël, gestopt.

 

Uitschakeling Soleimani

Soleimani, de terreurgeneraal die de logistieke leiding had over dit enorme netwerk, is gedood in opdracht van Trump.

 

En ondanks het oorverdovende gemekker van onze Midden-Oostendeskundigen was deze doelgerichte uitschakeling een groter succes dan de dood van Osama bin Laden en een zeer ingrijpend verlies voor Iran. Met de uitschakeling van deze terreurgeneraal zagen de Arabische staten dat Trump niet alleen woord houdt, maar ook het lef heeft om doortastend op te treden. Dit is een president die liever handelt dan eindeloos onderhandelt. Het optreden van Donald Trump in het Midden-Oosten kweekte een enorme goodwill voor zijn Deal of the Century.

 

Israël

In rap tempo werden alle heilige huisjes van de links-liberale diplomatieke elites met de grond gelijk gemaakt. De VS-ambassade werd naar Jeruzalem verplaatst. De Golan-hoogte erkend. De term ‘bezette gebieden’ geschrapt. Stappen die volgens alle ‘Midden-Oostenkenners’ terreur en oorlog zouden veroorzaken. Uiteraard had geen van hen het bij het rechte eind. Integendeel. Arabische staten sluiten vredesakkoorden met Israël. Palestijnse terreur wordt alleen nog gesteund door Iran en gefinancierd door de EU.

 

Abraham-akkoorden

Collega OpinieZ-auteur Ernst Lissauer heeft veel geschreven over het pad naar het nieuwe Midden-Oosten, dat zich nu voor onze ogen ontrolt. Wie ik ook spreek in Israël, iedereen is opgetogen. De Abraham-akkoorden zijn vredesverdragen die enorme mogelijkheden bieden. Geen deals tussen staten maar overeenkomsten die samenwerking bieden voor alle inwoners, op maatschappelijk en zakelijk gebied. Israël zou, mocht dat kunnen, met een overweldigende meerderheid stemmen voor de herverkiezing van president Trump. Wat hij en Netanyahu met hun diplomaten bereikt hebben is zonder meer één van de grootse geopolitieke doorbraken uit de moderne geschiedenis. Dat u daar in Nederland weinig tot niets over hoort is een journalistiek en politiek schandaal van de allerhoogste orde.

Donald Trump, Genie - Bruce Bawer - American Greatness - 20-10-2020

Donald Trump, Genie – Bruce Bawer – American Greatness – 20-10-2020

 

Zuid-Amerika

Ook in Zuid-Amerika boekt Trump diplomatiek succes. Hij heeft tot opluchting van veel Zuid-Amerikaanse landen het door Obama en de EU op het wereldtoneel gehesen Cuba – het met straatarme en folterkelders gevulde vakantieoord van EU-commissarissen en linkse Europeanen – er weer van afgeslagen en opnieuw in de ban gedaan met reisverboden en stevige sancties. Geld- en goederenverkeer naar Venezuela wordt afgeknepen. Iraanse Hezbollah drugs- en terreurlijnen opgerold. Guatemala en Honduras hebben ambassades geopend in Israël. Andere staten volgen. Er is in deze landen nauwelijks sprake van Trump-haat. Er worden geen oorlogen gevoerd en geen revoluties ontketend. Dit continent heeft genoeg van links-revolutionair bloedvergieten.

 

Gehaat in Europa

In Europa wordt Trump tot in alle vezels gehaat. Hij is het die de gedroomde links-liberale wereldorde aanvalt en stukmaakt. Een wereld waarin de EU als het morele geweten van de wereld de internationale wetten verzint en tevens optreedt als aanklager en rechter. De VS dienen de taak van politieagent te vervullen. De NAVO moet worden omgevormd tot een links-liberaal leger dat overal ter wereld EU-democratie afdwingt. Dit alles uiteraard betaald door de Verenigde Staten.

De natiestaat moet vernietigd worden. Het is beter voor de wereldvrede dat zij opgaan in supranationale organisaties. Dat de EU en de VN bestuurd worden door ongekozen bureaucraten is zo pijnlijk duidelijk, dat dit democratische deficit slechts door krankzinnig geworden idealisten over het hoofd wordt gezien.

 

Links-liberale wereldorde

Voor communistisch China is deze links-liberale wereldorde het perfecte vehikel om geruisloos en efficiënt een greep te doen naar de absolute wereldmacht. Onze links-liberale elites denken China te kunnen temmen in hun rules based wereldorde terwijl zij zichzelf en ons verlammen met Chinees 1984-gif. China wordt niet Westers, onze links-liberale elite wordt Chinees.

 

Zelfs nu het Chinese corona-virus onze economieën platlegt en het in de eerste maanden door China aangestuurde beleid van de WHO honderdduizenden doden heeft veroorzaakt, laat men China nog altijd zijn gang gaan in supranationale organisaties.

 

VN ontmanteld

Donald Trump heeft deze corrupte instituten verlaten, ontmanteld of de financiering gestopt. Van de mensonterende Mensenrechtenraad, de WHO, WTO, UNRWA tot en met de Parijs- en Iranakkoorden. Het is Europa dat nu de rekeningen betaalt. In het Midden-Oosten en Azië is Trump bezig om op NAVO-leest geschoeide militaire allianties te smeden. Europese overheden zouden uit eigenbelang de trans-Atlantische banden moeten herstellen en in NAVO-verband moeten bijdragen aan de verdediging van het eigen continent.

Dinsdag beslist de Amerikaanse kiezer over onze toekomst. Wordt het Donald Trump die een wereldorde voorstaat waar soevereine natiestaten, ieder met hun eigen cultuur, tradities en verleden, samenwerken aan vrede en voorspoed in de wereld, of wordt het Joe Biden, de vertegenwoordiger van de globalistische elites in New York, Los Angeles en Brussel?

 

Onomkeerbaar

Wie het ook wordt, de in 1989 begonnen droom van een links-liberale wereldorde is sowieso voorbij. De geopolitieke successen van Donald Trump zijn onomkeerbaar. In het Midden-Oosten is niemand bereid terug te keren naar de diplomatieke dogma’s van weleer. In Azië zal Biden weinig bereidheid vinden om onder het mom van klimaatakkoorden of andere Greendeal-onzin een hernieuwde samenwerking te forceren met China.

Een reanimatie door Biden en links Europa kan de 31-jarige links-liberale patiënt niet meer redden. Om het lijden niet onnodig lang te rekken zou Amerika er goed aan doen Biden niet op pad te sturen naar zijn Waterloo, maar Donald Trump zijn heilzame werkzaamheden in de wereld te laten voltooien.

 

Zie ook

Deel 1: De hysterische haatoorlog tegen president Donald Trump

Deel 2: Macabere manipulatietechnieken in de Trump-verslaggeving van de NOS

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige analyse. Precies zoals het is en toch dringt het niet door bij de jongens en meisjes van deugend Europa. Het is als een affiche, een binnenkomertje, laat het T woord vallen en je bent meteen geaccepteerd. Lekker makkelijk. Vandaar dat er zo eenzijdig wordt bericht. Ik heb nog niet een keer op TV of Radio horen opperen dat dat gedoe met Oekraine (Burisma) en Biden op zijn minst verdacht is. Biden schept er in zijn onbenulligheid nota bene zelf publiekelijk over op. Geen miljard of de openbare aanklager die onderzoek naar Burisma wilde doen er uit. Verdacht toch? Of de miljarden deals die het bedrijf van zijn zoon met Chinese ondernemingen heeft gesloten. De hele Biden familie doet onderhand mee. Laat staan het beruchte laptop incident. Het wordt onmiddellijk afgedaan als onwaar. Kamala Harris wordt met gejuich op de troon gehesen terwijl zij Biden tijdens de voorverkiezingen nog op alle fronten onderuit haalde. Zelfs openlijk de kant koos van enkele dames die hem van overschrijdend gedrag beschuldigden. En nu Biden voor alles? De stilte is oorverdovend en daarom zeer verontrustend. Het wordt zo langzamerhand een behoorlijk eng verhaal. Nog even en ze staan ook bij mij voor de deur omdat ik vind dat de Islam een buitengewoon griezelige ideologie is. Of dat die zogenaamde lone wolves heel wat minder alleen zijn dan men ons wil doen geloven. Ik hoop op Trump (en Wilders en Baudet), het laatste bastion!

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Zelfs als alle geruchten over Biden onjuist zouden zijn, dan nog is het raar dat de MSM daar zo over zwijgen. Want elke roddel over Trump werd wel dag in dag uit herhaald, hoewel er nooit bewijzen voor waren.

De kwaadaardige leugen dat Trump gesneuvelde soldaten “losers” zou hebben genoemd bijvoorbeeld, is in alle MSM breeduit herhaald. En zelfs nadat alle aanwezigen die laster hadden weerlegd; inclusief tegenstanders van Trump ging die laster door. Obama herhaalde die leugen vorige week ook weer in een toespraak.

De meeste MSM zijn op dit moment gewoon linkse actiegroepen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi overzicht van Uri van As. De wereld is hard dus heeft de vrije westerse wereld iemand nodig die durft. In Europa ondenkbare gedachte, in Amerika de werkelijkheid. Europa houdt niet van Trump omdat hij de zwakte van Europese leiders zichtbaar maakt met hun pappen en nathouden machteloze politiek. Trump vecht voor Amerika terwijl Europa weggegeven wordt door haar leiders aan haar vijanden.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een sterke leider voor de Europese eigen burgers zal er denk ik nooit komen De burgers in Europa zullen zelf het heft in de hand moeten nemen tegen de moordende import die Europa overspoeld. Men zou wensen dat er zo iemand als Trump opstond in Europa en aan de slag ging, zoals Trump het doet.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Macron lijkt uit zijn schol te klappen maar ik verwacht daar niet veel van. Het zal weer politiek correct afgehandeld worden met als resultaat weer nieuwe slachtoffers.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede en vooral interessante column. Met name alle informatie over de Chinese chantage in Azië, daar hoor je hier nooit wat over.

Laten we hopen dat Uri gelijk heeft. Dat Trump in de rest van de wereld veel goeds heeft gedaan zullen veel Amerikanen niet beseffen. Dat Trump ook in de VS zelf heel veel goed gedaan heeft evenmin; ook in de VS zijn de MSM volledig ontspoord in hun berichtgeving, net als hier.

Trump moet herkozen worden, want zijn successen zijn helaas wel degelijk omkeerbaar. Precies zoals Trump het wanbeleid van Carter tot Obama ongedaan maakte, zo kan Biden ook Trumps successen ongedaan maken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een heerlijk stuk: “Nederland moet meer Uri van As gaan lezen” (Pennings 2016). Hij stelt: “de in 1989 begonnen droom van een links-liberale wereldorde is sowieso voorbij.” Toch zijn de krachten die deze wereldorde aanjagen nog lang niet verzwakt. Wel hebben we er zelfs een paar spelers bij: Google, Twitter, Amazon, Facebook, Alibaba. Daarbij gaat het om de wereldwijde consument. Maar het sluist ook enorme bedragen in de handen van enkelingen. Bij Soros kunnen we zien hoe dat ontspoort. Het China van Alibaba is sowieso al ontspoort. Google, Twitter en Facebook zijn ondertussen begonnen aan een informatieoorlog. Als Biden wordt gekozen hebben ze die gewonnen. Het gaat niet zozeer om bepaalde feiten en inzichten over het voetlicht te brengen, maar om linkse feitenvrije outcome-gerichte opvattingen (BLM, islam, anti-israel, communisme) te bevorderen. De feiten die Van As noemt zijn belangrijk en zouden onomstreden moeten zijn. Om er een paar te noemen: 1. soennitisch en shiitisch fundamentalisme moeten worden bestreden (IS, Iran, moslim broederschap); 2. links-liberale orde is in belangrijke mate gebaseerd op anti-democratisch wensdenken; 3. democratie is het product van breed gedragen principes, kan alleen gedijen in natiestaten en kan niet vervangen worden door supranationale top-down bureaucratieen die mensenrechten als schaamlap en drijfstok gebruiken.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Biden de loop der dingen niet meer kan omkeren, geloof ik meteen. Maar indien Biden ondanks alles toch gekozen wordt, dan zal Kamala Harris waarschijnlijk snel de taken overnemen. Deze vrouw is een activistische advocaat. Stel dat ze Hilary C. weer als minister van Buitenlandse Zaken aanstelt. Hilary C. heeft ooit beweerd dat Israël veiliger zou zijn als Assad weg is. Terwijl bijna alle Syrische rebellen streng-soennitisch zijn en dus anti-joods. Zelfs als een president van de Democrats niets doet in het Midden-Oosten, dan doet hij nog heel veel kwaad.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk van Uri van As.

Kijk in Amerika spreekt men over het goede en het kwade.
Maar in Amerika is er nog een keuze te maken, ondanks alles.
In Nederland is dit door het demoniseren, gevolgd door een Cordon Sanitair, niet meer mogelijk.
Links heeft de macht en geeft die zonder meer niet meer uit handen.
Welke machten zijn het, die in Nederland werkelijk aan de touwtjes trekken.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Daarom leven wij ook niet in een democratie waar hun zelf de mond van vol hebben. Ze weten volgens mij zelf niet eens wat Democratie werkelijk in houd, anders zouden ze stoppen met het demoniseren wat meer op fascisme lijkt als wat hun zelf beseffen.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lex Hoogduin, econoom, beweert – zonder al te veel feiten – het volkomen tegenovergestelde in de Telegraaf van zaterdag. Als je die krant goed leest zie je langzaam een transformatie in een Volkskrant no.2. Fijn, dat feitenvrije Belgische mediahuis dat bij ons de media in zijn greep heeft gekregen.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Jan, ja ik lees al vanaf 1975 de Telegraaf. De redenen om hem (nog) niet op te zeggen zijn, de Columns van Leon de Winter, Annemarie van Gaal, Nausicaa Marbe, alhoewel zij soms ook wel eens de plank volledig misslaat. Ook de columns van Plasterk zijn uitermate lezenswaardig. Vooral zijn verhaal toont aan hoe onze politiek werkt. Een eigen mening hebben kan dan niet want hij werkte jaren lang mee aan de destructie van ons land, zoals het ‘over de schutting gooien’ van vrijwel alle rijksverantwoordelijkheden, nu op het bord van de Gemeenten en dat voor een paar grijpstuivers. En als er dan klachten komen over het totaal uit de hand lopen van de WOZ, je handjes omhoog steken en nederig bekennen: Hier ga ik niet over! Toen had hij z’n hakken in het zand moeten trappen maar deed het niet!
Diverse malen stuurde ik een WUZ bericht over de pensioenen, die voor een groot deel aantoonbaar naar de ECB zullen gaan maar ze weigerden het te plaatsen (mocht natuurlijk niet van Rutte en Dijsselbloem). De Telegraaf is inmiddels verder een flutkrant die nauwelijks meer te onderscheiden is van Trouw en NRC! Nog even en ik ben weg!

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Het Telegraaf-artikel is van de econoom Jaap van Duijn, niet de econoom Lex Hoogduin.

Hendrikus
Hendrikus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed artikel. Hier valt eigenlijk niets aan toe te voegen.
.
De oorzaken van de huidige situatie liggen echter nog verder in het verleden. Het is overduidelijk dat socialistische invloeden zich genesteld hebben in de haarvaten van onze instituten. Vooral na WWII was de neiging om het “rechtse” fascisme geen enkele kans meer te geven een reden om instituten op te richten die dit wel eventjes zouden regelen en daarging het eigenlijk gelijk mis. Het langzaam infiltreren van lokale als internationale instituten met socialistische brainwashing is zeer succesvol gebleken. “Mensen hebben geen ideeën, Ideeën hebben mensen” zei Carl Jung, maar zijn inzichten en suggesties werden verbannen uit onze Academia, en niet zonder reden.
.
De gevolgen van de huidige situatie vormen de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Wat mij betreft zijn we op een cruciale splitsing gekomen. Als Biden wint en Amerika valt dan valt de wereld dus laten we hopen dat het Trump lukt om nog 4 jaar wat richting te geven aan het gezonde verstand want in de jaren daarna zijn er oplossingen nodig om grote fundamentele problemen aan te pakken en op te lossen en te voorkomen dat onze beschaving ten onder gaat. En dan gaat het niet over Global Warming of Transhumanism. We zijn op zoek naar een nieuw wereldbeeld waarin we de “infinite game” kunnen spelen en daarmee afstand kunnen nemen van het oude 19e eeuwse business model dat er geen consequenties zijn. Die zijn er namelijk wel en die nieuwe viewpoints moeten zich vooral openbaren als psychologische inzichten en dat is best lastig vooral nu we het moeten opnemen tegen de A.I.’s van Facebook en Twitter.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Hendrikus
Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump is een patriot. Zoals Baudet en Wilders dat zijn. En dat is ‘fascisme’ en ‘racisme’, zeg maar ‘Hitler’ …

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

En dat is eigenlijk heel raar.
Niet alleen omdat vaderlandsliefde niks met fascisme te maken heeft.
Maar vooral ook omdat linkse dictators ook fel nationalistisch waren; Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Castro, Saddam, Nasser, noem maar op. De meeste linkse terreurbewegingen idem dito; IRA, ETA, PLO, PLFP, etc.

Al die dictators en terreurbewegingen werden hier decennialang bejubeld.
Een aantal terroristen van IRA en ETA zaten ooit ondergedoken in de Nederlandse kraakscene. Linkse Franse, Duitse, Belgische en zelfs Venezolaanse en Japanse extremisten waren medeplichtig aan Arabisch terrorisme. Onder andere in Nederland door de Zwarte September.
Interessant stukje over een vergeten aanslag in Ravenstein op onze gaswinning in 1972. https://anderetijden.nl/aflevering/580/Terrorisme-in-Ravenstein

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Nee dat is niet raar, omdat links per definitie tegen nationalisme is, inclusief patriotisme.
Inderdaad heeft vaderlandsliefde weinig met fascisme te maken.
Links hanteert hier het criterium dat Mussolini en Hitler weliswaar het communistisch manifest van Marx uitvoerden, maar alleen op nationaal niveau. De centrale principes van socialisme – de klassenstrijd en het streven naar opheffen van de staat – werden door hen losgelaten. Dit is dezelfde reden als waarom er een splitsing ontstond tussen de ‘echte’ socialisten en de sociaal-democraten op de Tweede Internationale. Dat ETA en IRA marxisme en nationalisme kunnen verenigen, is alleen omdat hun nationalisme ‘bevrijdend’ is. Het bereiken van onafhankelijkheid is voor hen slechts een tussenfase. Indien ETA en IRA inderdaad afscheiding van resp. Baskenland en Ulster zouden hebben bereikt, zou daar hetzelfde zijn gebeurd als in Cambodja, Cuba, Zimbabwe enz. Nationalisme is dus voor ETA en IRA een middel om de staat op te heffen, en voor Baudet en Wilders niet.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Links is niet tegen nationalisme of patriottisme. De speeches van Stalin, Castro, Nasser, etc staan er vol mee. Er is nog nooit een socialistische staat geweest die zichzelf heeft opgeheven, ook Cambodja, Cuba en Zimbabwe niet.

Uiteindelijk draait het allemaal om macht. Socialisten streven naar een brute dictatuur waar zijzelf de absolute macht hebben. Om “de massa’s” achter zich te krijgen hanteren ze holle slogans. Die slogans zijn nationalistisch of internationalistisch; afhankelijk van welke doelgroep overtuigd moet worden. Om diezelfde reden is links ook zowel racistisch als antiracistisch; fascistisch als antifascistisch; religieus (islamitisch) als antireligieus (christendom), etc.

Het is allemaal nietszeggende kretologie. Het enige echte doel van al die kreten is sociale onrust om de macht te grijpen. En als dat eenmaal gelukt is; totale gelijkschakeling om de macht behouden.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

“Links is niet tegen nationalisme of patriottisme. De speeches van Stalin, Castro, Nasser, etc staan er vol mee. ”
Ik ken die speeches niet, maar ik weet desondanks zeker dat ze het alles hebben over de ‘natie’ dan wel volk en nooit het woord nationalisme noemen. Die term is al sinds 1850 een vies woord onder socialisten dat ze gereserveerd houden voor hun vijanden.

“Er is nog nooit een socialistische staat geweest die zichzelf heeft opgeheven, ook Cambodja, Cuba en Zimbabwe niet.”
Nee logisch want ze ontdekten dat de klassenstrijd zich niet internationaal ontwikkelde en dat ze zich moesten aanpassen aan de omstandigheden.
Het is een vergissing om een tactische aanpassing op te vatten als de centrale ideologie van het socialisme.
Hoe wil je anders verklaren dat de socialisten overal internationale organisaties hebben opgericht: VN, ILO, de EU, AZG, AI, die allemaal nadrukkelijk of supranationaal of subnationaal werken, met het doel om de natie onbelangrijk te maken?
Al deze organisaties zijn het antwoord van de socialisten op het niet doorzetten van de wereldrevolutie in de jaren na 1917.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Je gooit verschillende internationale organisaties op een hoop, die weinig met socialisme te maken hebben. De VN en de EEG (voorloper EU) zijn opgericht in een tijd dat de meeste Westerse landen nog conservatief en kapitalistisch waren. Er is niks mis met internationale samenwerking.
Alleen het ILO staat voor hetgeen wat je hen verwijt; maar men zou hetzelfde kunnen zeggen over de samenwerking tussen Farage en Trump.

Zoals gezegd hadden tientallen linkse dictators en terreurbewegingen een puur nationalistische inslag. Alleen in hun buurlanden predikten ze “internationalisme”, om die buurlanden te verzwakken. Net als pacifisme; daar werd het Westen toe opgeroepen, nooit het Oostblok.

Internationalistische revoltes zijn leuk bij de buren, niet in eigen land.
Stalin en Hitler verdeelden Europa, maar Hitler had al lang beslist dat hij méér wilde. Het “rode schisma” tussen Chroesjtsjov en Mao draaide ook om grondgebied, en om Chroesjtsjovs angst voor een tè ontwikkeld China. De grote socialistische “pan-Arabische natie” is er nooit gekomen omdat alle deelnemende dictators zichzelf als meest logische leider zagen.

Uiteindelijk vermoordde de IRA doelbewust Britse arbeiders, en Stalin verordonneerde zelfs het systematisch verkrachten van miljoenen Duitse, Tsjecho-Slowaakse, Poolse en Joegoslavische vrouwen en meisjes.
Tot zover “arbeiders aller landen, verenigt u”.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Stalin was druk doende de verschillende volken binnen zijn grondgebied te mengen. Dit gebeurde door grootschalige deportaties. Doel was uiteindelijk om een “nieuwe mens” te scheppen. Een kosmopolitische mens, geen identificatie met één volk dus.

Dat is marxisme.

Fascisme en Nazisme richten zich duidelijk op de identiteit van één ras en één volk. Bij de nazi’s kwam daarbij nog de rassen strijd. (= Darwin) .

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Dit klopt zeker niet het woord fascisme is hier niet op de plaats. Het is juist links waar men het woord fascisme bij kan plaatsen, zeker omdat ze juist het fascisme omarmen en massaal Europa binnen halen. Met dit soort handelen kan je gerust zeggen dat je fascistisch bent, gezien je je eigen burgers op een serveerblad aan hun voert.

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel.
Het geeft duidelijk weer welk een onbekwame boef Obama is geweest.
Bij zijn aantreden zei hij “ we gaan Amerika veranderen” dat is het enige wat hij heeft waargemaakt. AMERIKA veranderen maar wel de verkeerde kant op.
Het is nu sociologische chaos in het land

De elite van de democratische partij had geen enkele invloed op dit sujet.
Bovendien werden hun eigen zakken behoorlijk gespekt door vleierijen en beloftes die nimmer kunnen worden waargemaakt. Kijk nou naar Biden. Terwijl hij Vice President was heeft hij zijn bank rekening behoorlijk gespekt in China!! alleen met ZIJN NAAM dit heet corruptie. Zelf geld “ verdienen / scoren “ terwijl je “ in het ambt “ van een ander land staat.

Neem dan Trump een conflict van 70 jaar lost hij “ in stilte “ op. Binnen drie jaar❗️
Een zoon van “ het verbond” sluit vrede met “ de zoon van de belofte” alleen omdat zijn Schoonvader de machtigste man van de wereld is.
INDRUKWEKKEND; WAT KOMT ER NOG MEER❓

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop het uri. Obama heeft laten zien dat je in 8 jaar tijd veel kapot kunt maken.

Maar goed dat je dit verhaal hier opstelt. Vele Nederlanders zullen van een boel dingen niet op de hoogte zijn en alleen het verhaaltje kennen wat de mainstream ophangt.

Fijn om een keer iets te lezen waar ik niet vermoeid van wordt door de vele onwaarheden.

Natassa Vassiliou
Natassa Vassiliou
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een gigantisch goed stuk! Ik wou dat ik dit eerder had gelezen. Dit had in alle grote media moeten staan. Het geeft ook hoop nu Biden zichzelf via frauduleuze verkiezingen tóch het presidentschap in heeft weten te konkelen. Hoe hoop ik dat Uri van As gelijk krijgt en dat de Trumpverdragen inderdaad onomkeerbaar zijn. Dat links-liberale globalisme wordt zo met geweld afgedwongen dat je niet meer weet hoe er ooit aan te ontkomen!

Steve
Steve
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe de wereld en de positie van China met nog 4 jaar Trump had uitgezien zullen we nooit weten, helaas net in het verkiezingsjaar brak een virus vanuit China uit.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

zie die kop van Robert de Niro. Dat is een mega-rijk fossiel die het andere mensen niet gunt dat ze een baan verwerven. De lower class zal ik maar zeggen.
Wat een egoisten zijn die BA’s toch (vrij naar BN er afkorting)

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen