VIDEO: VS verlaten de VN-Mensenrechtenraad

Extreme anti-Israël opstelling UNHRC

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en VN-ambassadrice Nikki Haley

Titelfoto: De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en VN-ambassadrice Nikki Haley bij de aankondiging van het vertrek van de VS uit de VN Mensenrechtenraad. Screenshot door redactie OpinieZ van video Whitehouse.gov (CC0)

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en VN-ambassadrice Nikki Haley kondigden gisteravond het definitieve vertrek aan van de Verenigde Staten uit de VN-mensenrechtenraad.

In de Nederlandse media wordt een link gelegd tussen de kritiek op het migratie beleid van president Trump en het ‘plotselinge’ vertrek uit de mensenrechtenraad. Niets is minder waar. De VS dringen al jarenlang aan op hervorming van de raad. Zonder resultaat. Vorig jaar nog waarschuwde Nikki Haley en Donald Trump dat de VS de raad zouden verlaten bij ongewijzigd gedrag en beleid. Iedere poging van de VS om dit orgaan te hervormen strandde op verzet en onwil.

De maat is vol. Het VN-orgaan waarin de grootste mensenrechtenschenders ter wereld de dienst uitmaken koerst hardnekkig richting afgrond. De VN-mensenrechtenraad “drijft de spot met mensenrechten”. Amerika is de “chronische vooringenomenheid tegen Israel” zat. De raad is een “beerput van politieke vooringenomenheid.” Een “hypocriet VN-orgaan dat zijn naam niet waardig is.”

De volledige tekst van beide toespraken vindt u hier.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
5 jaren geleden

Het werd tijd dat er een einde gemaakt is met constant aaien van landen die het helemaal niet belangrijk vinden om ook maar iets aan de mensenrechten te doen. Het is van de zotte dat, waaronder ook Nederland, zich verschuilen achter de VN mensenrechten raad terwijl deze zich over het algemeen eenzijdig en gekleurd uitspreekt zonder de politieke feiten in acht te nemen. Well done USA.

Piet van Linden
Piet van Linden
5 jaren geleden

Eindelijk. Hoogste tijd voor bezems en dweilen daar.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Een weloverwogen en verstandig besluit. Eerder trok Trump terecht 65 miljoen dollar in op de eerste Amerikaanse bijdrage aan de UNRWA voor 2018. Aansluitend trokken de Verenigde Staten ook een toezegging voor 45 miljoen dollar voor voedselhulp in aan de Palestijnen. Die bouwen daar toch enkel raketten en tunnels van om Israel aan te vallen. Die UNRWA moet dan ook opgeheven worden. Dit VN-vehikel geeft Palestijnen meer geld dan alle andere ontheemden ter wereld bij elkaar. En de vluchtelingenstatus voor deze moslims is eeuwigdurend. Bizar. Deze exclusieve status gold nooit voor vluchtende Vietnamezen, Tibetanen, Cubanen, Armeniers, Grieken en al helemaal niet voor de 1 miljoen uit Noord-Afrika met geweld verdreven Joden. Die laatste woonden daar wel al eeuwen.

ni28
ni28
5 jaren geleden

Deze VN heeft geen bestaansrecht want is door de tijd behoorlijk vervuild door diverse schurken. Opdoeken en opnieuw oprichten zou het beste zijn.

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

En dat is terecht want overal waar “UN” voor staat deugt niet

trackback

[…] EU en onze VVD-premier bleven wij het Ayatollah-regime in Iran door dik en dun steunen. En terwijl de VS uit de moreel failliete VN-mensenrechtenraad stapten, eerden wij de antisemitische voorzitter van deze VN-beerput met een speciale prijs: de […]

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Kennelijk willen een aantal mensenrechtenschendende landen (de lijst is eindeloos) van deze raad af. Mensenrechten hebben geen enkele waarde voor ze. De mensenrechtencommissie die eraan vooraf ging was natuurlijk net zo erg. Er komt geen nieuwe commssie of raad want mensenrechtenrespecterende landen willen sancties op mensenrechtenschenders en mensenrechtenschenders niet. Met sancties zou op zijn minst voorkomen moeten worden dat notoire mensenrechtenschenders niet op besluitvormingsposities in de raad of de commissie komen te zitten. Daar wordt men het nooit over eens. Lang leve de VN onder het motto: Zo lang men praat slaat men elkaar de hersens niet in. We zijn nog heel ver verwijderd van de ideale situatie.Helaas gaan sommige van de grootste mensenrechtenschenders er economisch het meest op vooruit. Er lijkt wel een zeker causaal verband te bestaan. Op die manier gaat de wereld als geheel eerder achteruit.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen