De hysterische haatoorlog tegen president Donald Trump

De Moraalridders van de Media lasteren er op los

Foto: President Trump spreekt aanhangers toe op het terrein van het Witte Huis (10 oktober 2020)

Je kunt geen krant pakken, geen nieuwssite openen of een radio en tv aanzetten of de Trump-haat spat je tegemoet. Dag in, dag uit. President Donald Trump beroert al meer dan vijf jaar het gemoed van onze journalisten, politieke duiders en ‘Bekende Nederlanders’. Aan de deugtafels van onze omroepen dienen de gasten te getuigen van hun minachting voor deze despoot. Pas dan word je voor vol aangezien en vergroot je de kans dat je mag toetreden tot het exclusieve Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes.

Een postmodern genootschap waarin het niet draait om het vergaren van kennis maar om gevoel. Het Juiste Gevoel. Het Goede Gevoel. Die gelukzalige gloed van verbinding en saamhorigheid wanneer je met z’n allen die weerzinwekkende oranje fascist en zijn stompzinnige aanhang kastijdt, kleineert en te kakken zet. Want wie niet voelen wil moet meer en meer en nog meer voelen. Beuken tot op het bot. Zo zijn de mores van onze hysterische tijd.

Zijn er – buiten de eindeloze stroom Trump-Haar-en-Psyche specialisten en Melanie-Hand-en-Gelaat Watchers – dan geen deskundigen voorradig die het beleid van Donald Trump op zijn merites kunnen beoordelen, vraagt u zich af? Nee. Helaas. Althans, niet in links-liberale kringen. Daar pruttelt de ratio al heel lang op een laag pitje. Het is de emotie die telt. Want gevoelens zijn puur en de waarheid is een mening.

 

Ronald Reagan

De wat oudere lezer herinnert zich vast nog wel de denigrerende mediabehandeling die de Republikeinse president Ronald Reagan ten deel viel. Hoe kon de kiezer de aimabele Jimmy Carter laten vallen, riepen de doem-duiders van die tijd. (Je zou met Carters falen, zijn antisemitisme en (geo)politieke geblunder bibliotheken kunnen vullen, maar ach…) Carter inruilen voor Ronald Reagan? Die derderangs Hollywood-acteur? Die schietgrage cowboy en demente dwaas? En zo’n idioot krijgt toegang tot de kernbomknoppen? O, wat nu? Straks verwoest hij onze planeet in een apocalyptische atoomoorlog.

Journalisten, analisten en docenten wisten in de jaren ’80 hele generaties voorgoed traumatische angsten aan te jagen met nucleair horror-nieuws en als-de-bom-valt spookverhalen. In de kroegen en discotheken van die tijd werd dit gruwelijke toekomstperspectief weggelachen op de tonen van Two Tribes van Frankie Goes To Hollywood.

 

Zoals u weet is die kernoorlog nooit uitgebroken en hebben we onze vrijheid en de val van het communistische regime in Rusland te danken aan het met briljant tactisch en politiek inzicht gevoerde beleid van die zo intens bespotte president en zijn team. Gek genoeg is Ronald Reagan nu een links-liberale held en zijn de kilometerslange planken vol vuilspuitende essays, boeken en tv-reportages vakkundig verdwenen in stoffige, ontoegankelijke archieven. En niemand die van deze duistere periode ook maar iets heeft geleerd.

 

Mediameesters

Want ook nu weer zijn de mediameesters het roerend eens. Donald is dom en dictatoriaal. Een tirannieke egoïst zonder inlevingsvermogen. Een narcistische nitwit uit op zelfverrijking. Een vunzige vrouwenhater. Een ziekelijke racist. Een antisemitische KKK-fascist. We hebben te maken met een door media-psychiaters gediagnostiseerde geestelijk gestoorde die het concentratievermogen bezit van een verwende kleuter. Een weerzinwekkend mens dat enkel plaatjes bekijkt en nauwelijks kan lezen. Een ongeletterde dwaas die pocht over de grootte van zijn atoomknoppen.

Zo daar al sprake van is, kent het beleid van deze zwakzinnige geen enkele verdienste. Zijn handelen wordt bepaald door Poetin en co. Zijn tweets en uitspraken gesouffleerd door Foxnews-tv. Door zijn wanbestuur is Amerika veranderd in een puinhoop en de westerse wereld aan de rand van de afgrond gebracht. Trump is een brutale barbaar die de ragfijne rules-based wereldorde van Obama en zijn voorgangers aan gruzelementen slaat. Nog eens vier jaar met zo’n gevaarlijke gek betekent het einde van ons vreedzame, multilaterale bestaan.

 

Ad hominem

Dat is zo’n beetje de kern van iedere journalistieke en (geo)politieke beschouwing in alle nette bladen en studio’s van ons land.

Fatsoenlijk intellectueel Nederland houdt zich liever bezig met ad hominem redeneren dan met het maken van echte analyses. Zelfs onze beroepsduiders komen niet verder dan de veronderstelling dat president Trump van Amerika een isolationistisch land heeft gemaakt. Het is America first en de rest kan stikken.

Het eens zo stabiele land is een verwarde bondgenoot geworden die ons niet langer wil beschermen en heult met onze vijanden. En zo weet de geblondeerde bruut zelfs bedaagde ‘denkers in een tank’ tot razernij te brengen. De vulgaire vastgoedproleet laat geen heilig huisje of denktank heel.

 

Verontschuldigingen

Wie ondanks alles toch het lef heeft iets positiefs over het beleid van Trump en zijn team te berde te brengen kan het podium alleen betreden met inleidingen als “ik ben allesbehalve een fan van deze president” of andersoortige “ik vind Trump net zo erg als jullie” verontschuldigingen. Want de angst regeert. Ook in onze polder. Niemand wil slachtoffer worden van een publieke geseling door het Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes met hun in gif gedoopte Roedes van het Goede Gevoel.

Ook op school en op de werkvloer, en zelfs in privé-kringen is voorzichtigheid geboden. Voor je het weet ontaarden Trump-discussies in niet te sussen ruzies tussen vrienden of familieleden. Met de presidentsverkiezingen in aantocht raken de emoties extreem verhit. In de VS zijn inmiddels alle Trump-haters gemobiliseerd en strategisch in stelling gebracht. Het strijdkabaal is oorverdovend.

 

Democrats

De Democrats hebben na het verlies van Hillary Clinton het geloof in de democratie definitief verloren. Ondemocratische middelen worden met morele verhevenheid ingezet en goedgepraat. Alles om een democratisch gekozen president te beschadigen en te ondermijnen. Elk beleidsvoornemen van president Trump wordt politiek en juridisch getraineerd. Nog voor Trumps aantreden heeft de zittende elite alles in gereedheid gebracht om hun vijand zo snel mogelijk uit het Witte Huis te verwijderen.

 

Russia Hoax

Trump en zijn medewerkers worden met instemming van Obama en zijn team bespioneerd en afgeluisterd. Geheime diensten, de FBI en andere overheidsorganen worden gebruikt om zijn leven en dat van familie, vrienden en medewerkers overhoop te halen of te verwoesten. Diplomaten en overheidsfunctionarissen lekken geheime info naar de media. De Russia Hoax wordt door Clinton en de Democrats betaald en in gang gezet. Een bizarre complottheorie op basis van ‘geheime’ bronnen en documenten, geschreven en verzonnen door medewerkers van binnenlandse en buitenlandse inlichtingendiensten.

Dag in dag uit regent het krankzinnige verhalen. Leugens die de media gretig ventileren. Van Golden Showers op het hotelbed van Obama tot Trumps verachting van veteranen en gesneuvelde soldaten. Een uiterst lage laster-hoax die zelfs door de meest geïnterviewde buitenlandduider van ons land woedend voor waar werd aangenomen.

 

Hysterie

Journalisten die de vunzige verzinsels het smeuïgst weten te verpakken worden beloond met prestigieuze prijzen. Nederlandse media doen dagelijks mee. Van ochtendkrant tot avonddeugtafel. Nederland maakt kennis met een pornoactrice die samen met tv-sterreporter Twan Huys in een speciale uitzending tot in detail de bijzonderheden van Trumps geslacht onder de loep neemt. De waanzin regeert. Zelfs de meest bedaagde duiders geven zich over aan hysterie.

Na een jarenlange juridische strijd in alle gerechtshoven en een dramatische serie mislukte onderzoeken en afzettingsprocedures, maken links-liberaal Amerika en Europa zich nu op voor de finale eindstrijd. Trump moet weg! Tegen iedere prijs. De politiek bezet de straat. Georganiseerde protesten lopen uit op dodelijk geweld. Activisten terroriseren en vernielen met toestemming van linkse bestuurders de binnensteden van de VS. Zij dreigen met nog meer geweld mocht Trump herkozen worden. Het is oorlog. En die moet door de Democrats gewonnen worden. Alle middelen zijn geoorloofd. En alle media doen mee.

 

Mond gesnoerd

Op de sociale media gaan handleidingen rond over hoe je kunt frauderen met stembiljetten. Hoe je knokploegen vormt zonder leider die zich snel kunnen verplaatsen. Wie kritiek heeft op de werkwijze van links wordt de mond gesnoerd. Werkgevers, bedrijven en klanten worden opgeroepen om Trump-aanhangers te boycotten. Google, Facebook en Twitter kiezen openlijk partij. Biden is hun man. Übertwitteraar Trump is de vijand van de Big Tech elites. Zij schromen niet om ‘foute’ gebruikers, ‘verkeerde’ politieke boodschappen en ‘schadelijke’ nieuwsberichten te censureren of van hun platforms te verbannen. Ook het Trump-team treft dit lot.

 

Einde vrije media

Na het voor de Democrats verbijsterende verlies van Hillary, doen de links-liberale elites er alles aan om de sociale media in de VS en rest van de westerse wereld om te vormen tot reguliere media. Een win-win deal tussen Big Tech en de heersende elite. De mainstream media verloren door het internet hun poortwachtersfunctie en de gevestigde orde hun propagandakanaal. De vrijheid van meningsuiting op het wereldwijde web vormt een existentiële bedreiging. Onder het mom van buitenlandse verkiezingsbeïnvloeding, desinformatie, agressieve trollenlegers, complotten, islamofobie en virale gezondheidsrisico’s wordt het vrije internet vanaf 2016 met hulp van links-liberale politici, bureaucraten en academici stapsgewijs de nek omgedraaid.

De zogenaamde factcheckers doen hun intrede. Zij worden ingezet om politiek onwelgevallige berichten op de sociale media te controleren. En niemand die het vreemd vindt dat de organisaties die dat controlewerk moeten verrichten met aandelen en bedrijfskapitaal gesteund worden door Google, Facebook en Twitter. Bijgestaan door factcheck-medewerkers en overheidssubsidies uit links-liberale hoek.

 

Big Tech Coup

Rechts en links zijn er inmiddels beide van overtuigd dat het internet gevaarlijk is. Over het waarom lopen de emoties hoog op en de meningen uiteen. Rechts vreest de toegenomen censuur en links vindt dat er nog veel meer censuur noodzakelijk is. Terwijl de links-liberale elite op tech-bestuurszetels plaatsneemt en aan de knoppen draait kijkt rechts als verlamd toe. En zo glijden we af naar een maatschappij waar enkel links-liberale ideeën de juiste zijn. Alles wat afwijkt moet in de kiem worden gesmoord en bestraft. Het is de werkwijze van president Xi en de Chinese Communistische partij. Big Tech gebruiken als staatsopvoeding, politieke propaganda en ultieme controle. Menig despoot of dictator in spé likt er zijn vingers bij af.

 

Dystopie

Onze vertrouwde werkelijkheid is door de heersende elite binnen vier jaar op z’n kop gezet. Trump wordt nu beschuldigd van alle rampspoed die zij en de Democrats hebben veroorzaakt. Zelfs de Chinezen krijgen gelijk als ze glashard liegen dat de pandemie niet door hen maar president Trump is veroorzaakt. De wereld als dystopie. Daders doen zich voor als slachtoffers. Onderdrukkers prediken vrijheid. Leugenaars verkondigen de waarheid. En dan te bedenken dat de Chinezen Europa binnenwandelen, Google ruim 80% van alle zoekopdrachten beheert en Facebook en Twitter een monopolie bezitten op internet en mobiele communicatie. Bijzonder griezelige ontwikkelingen.

 

1984

Dit alles doet niet alleen denken aan George Orwell; zijn werk wordt werkelijkheid. 2020 is bezig 1984 te baren. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom leveren we zonder verzet onze vrijheid in? Hoe kon die Trump-haat ontstaan? Waar komen al die emoties vandaan? En wat is er gebeurd met de onafhankelijke media? Waar is het zicht op de werkelijkheid gebleven?

Waarom wordt over de corruptie van de familie Biden niet bericht? Hoe de familie Biden aan Chinese communisten toegang verkocht tot het Witte Huis? Waarom worden de successen van Donald Trump verzwegen? Is werkelijk iedereen zo negatief over Donald Trump? Welke mensen steunen hem en wat is hun achtergrond? Is Trump-haat universeel? Hoe denken de bewoners en bestuurders op andere continenten over deze president? En kan Trump deze ongekende oorlog die tegen hem is ontketend politiek overleven?

 

Aangezien je bij OpinieZ nog gewoon kunt schrijven wat je wilt – ook na de Haagse kastijding van ons blog door de D66-roedes van censuur-meesteres Kasja Ollongren en haar UvA-knechten – leek het me aardig om de komende weken op deze nog altijd vrije pagina’s een poging te wagen om deze vragen van een antwoord te voorzien.

 

Zie ook

Deel 2: Macabere manipulatietechnieken in de Trump-verslaggeving van de NOS

Deel 3: De successen van Donald Trump zijn onomkeerbaar

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
51 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linkse pers en politici verdienen hun brood met het uitventen van een illusie: nlm. dat een sociale samenleving beter en rechtvaardiger zou zijn dan elk ander soort samenleving. Er is geen enkel bewijs voor hun stelling, wel heel veel tegenbewijs: Sovjet-Unie, DDR, Cuba, Noord-Korea en vele anderen.
M.a.w. ze leven van het produceren van leugens die mooi klinken. De werkelijkheid is saai – werken, eten en slapen – en illusies fleuren het leven aanzienlijk op, zeker als je arm bent. Maar ook illusie hebben af en toe wat voeding uit de werkelijkheid nodig, in de vorm van subsidies, gratis geld, herverdeling enzovoort. Als links te lang er niet in slaagt om het geld van anderen te herverdelen, dan verliezen ze wat hen aantrekkelijk maakt in de ogen van hun sympathisanten. De angst om weer de verkiezingen te verliezen is wat hen de afgelopen maanden erg fanatiek heeft gemaakt. Zonder inkomsten op basis van een illusie moeten ze een echte baan zoeken in de echte wereld en dat doet pijn.

Mart Wieërs
Mart Wieërs
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Geweldig artikel Uri, bedankt daarvoor. Vooral de wijze waarop je op een bijzonder nette manier het volledig falen van links blootlegt en het subtiel opneemt voor de huidige en straks weer herkozen President van de VS.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat mij verbaasd is dat (al?) de democraten zo dom zijn dat ze Clinton als president willen ná al de vuilnis die is boven komen drijven. Natuurlijk stapt Harris eerst naar voren, maar met een welgeplaatst schandaal wordt die getackeld en ziehier, “..Hillary is back in town..” . Hebben die mensen geen aha moment, in grote getalen ? Van Candace Owens is het bekend [ https://youtu.be/BSAoitd1BTQ ]. Gaan we het pas zien bij het tellen van de stemmen ; de aardverschuiving van democraten die plotseling op Trump stemt ? Zelfs daar hebben de democraten een werkgroep voor opgericht ; hoe saboteren we de herverkiezing. Mogelijk zijn er bij de [tot voor kort 49% van de bevolking] democraten mensen die niets anders willen dan een marxistische dictatuur, maar zullen dat er meer dan 9% [van de 49%] zijn ? Zou het kunnen dat Trump straks 91% van de stemmen krijgt ?

onzichtbarehand
onzichtbarehand
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Candace Owens… wat een geweldige vrouw! Dank je voor de link!

pedro dos
pedro dos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uri, ik sluit me graag en van harte bij je aan. De domheid regeert (bijna)!

de baetselier
de baetselier
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

en niet alleen in de VS . De helft van de wereld is gek of ziet niet goed

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uri een deftig stuk, om op een Zondag te lezen.
Veel dingen zijn herkenbaar en te onderschrijven.

Als boreling van voor de tweede wereldoorlog, zie ik Nederland afglijden naar een licht irritante maatschappij, een maatschappij zonder richtpunt, we leven maar van dag tot dag.
Niets is meer normaal, iedere opmerking is er een teveel, de woorden Racist, Fascist, Populist vliegen je om de oren.
De zekerheden die een mens nodig heeft, zijn volledig onder gesneeuwd, in de Linkse denktrant van de regeringen in deze nieuwe eeuw.
De eeuw waarin de bestuurlijke macht, niet op een leugentje meer of minder kijkt.
De eeuw waarin de omvolking bijna is voltooid.
De eeuw van de tweede politieke moord in ons Nederland.
De eeuw waarin de bestuurlijke macht uit handen is gegeven.
De eeuw van het Cordon-Sanitair van Rutte (VVD).
De eeuw waarin Links zich als een gezwel, in alle geledingen van het bestuurlijke apparaat heeft genesteld en iedere anders denkenden, per omgaande gaat demoniseren.

Jammer Nederland was best een leuk land om in te wonen.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Precies. Als Nederland mijn Nederland was zoals in de jaren tachtig was ik allang terug geweest. Goed stuk Uri!

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Journalistiek is een verdienmodel geworden. Onlangs heeft onze “nos” miljoenen erbij gekregen van de minister.
Want blijkbaar hebben ze goed geluisterd en gedaan zoals hun bevolen was. Corona opblazen totdat het een hype geworden is. Dat daardoor de bevolking geschaad is, zal hun een worst zijn.
En Trump wordt steeds in een kwaad daglicht gesteld zodat iedereen denkt dat hij een clown is.
Jammer voor de tegenstanders, maar Trump wordt herkozen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Laten we hopen op een herverkiezing van Trump, want als de Amerikanen , en de rest van de vrije wereld het van de links-radicalen van Biden moeten hebben…

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bijna alle negatieve berichtgeving over Trump, zo niet alle, is afkomstig van anonieme bronnen, maar dat maakt de linkse deugmedia niet uit. Zij doen die roddel en achterklap af als bewezen feiten. Neem nu alleen al dat haatblog van de Vara, joop.nl, waar je bijna iedere dag dat soort onzin over Trump kan lezen, en waar de Joden-en Trumphaters volledig op los gaan,zoals door Uri van As zo mooi beschreven,als hij zegt dat gevoelens puur zijn, en de waarheid maar een mening.

p.
p.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals gewoonlijk bij Uri is iedere zin raak. Dit is de waarheid mensen, over de tijd waar wij in leven. 1984 is niet langer een dystopie, het is onze dagelijkse werkelijkheid. Later is al lang begonnen…
Ik heb éen opmerking. Want door de heftige emoties rondom Trump en de enorme omvang van de hoeveelheid bagger zou je haast vergeten dat deze de hele westerse wereld splijtende ‘discussie’ in feite heel eenvoudig gaat om éen ding: een verschil van inzicht over hoe onze wereld een betere wereld kan worden. Een andere visie.
Maar – dat andere inzicht, die andere visie staat wel VOLLEDIG haaks op de huidige heersende visie en koers. Dus het conflict gaat diep, zeer zeker.
Deze tijd leert ons dan ook dat er in onze wereld in feite GEEN NEUTRALE GROND is. Er is niet iets als ‘het doet er niet toe’. Moreel relativisme kan niet bestaan, is niet geschikt als fundament voor een maatschappij. Het is niet levensvatbaar, het richt te gronde.
En juist dat, juist dat ‘waardenvrije’ leven, dát is wat de elite zoekt en wil behouden. Door hun macht (invloed, positie, geld) kunnen zij zich het namelijk permitteren. Zij verzetten zich tegen ELKE wet. Ten koste van het ‘plebs’.
(leestip in dit verband: Theodore Dalrymple – Leven aan de onderkant).

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De NL media zullen zonder Trump geen leesvoer meer hebben maar wel een wereld zonder Trump. Alles wordt weer zoals het was, zoals na de dood van Fortuyn mevrouw Hamer met een zucht zei, krokodillentranen latend. Trump heeft vanaf begin al ongeveer alle schadelijke etiketten opgeplakt gekregen die men kon verzinnen en allemaal zonder enig effect. Het is kenmerkend voor de linkse kant van de politiek dat zij niet hun eigen kwaliteiten rapporteren maar liever de tegenstander luidruchtig zwart maken. Broederlijk steunen zij elkaar in praatprogramma’s of in het parlement. Zoals Asscher laatst bij de corona debat begon met Trump te bashen om Wilders te raken. Terwijl op dat moment Nederland het al slechter deed dan de VS. Trump heeft de linkse hobby’s weggedaan om de wereld politiek en economie tot normale en gezonde proporties te brengen. Trump boekt successen in het Midden-Oosten met maatregelen waarbij iedereen die meedoet baat bij heeft. Het legt bloot de agenda van de Palestijnse politieke top waarbij een voor een de Arabische staten de voordelen van zien. Nu nog Europa die zwijgt bang voor eigen gezichtsverlies . Rechts bouwt en links sloopt, dat is de moraal van de hele verhaal. Met progressief links beleid gaat de wereld een ramp tegenmoet waarbij de volkeren het tegen elkaar opnemen omdat de multiculturele idee eenmaal niet werkt in een democratische samenleving gestoord door ondemocratische menselijke golf die maar blijft Europa binnenstormen.
Europa heeft het best van allemaal gepresteerd maar door de tegenwoordige blankenhaat door linkse blanken gevoerd wordt tot stilstand gebracht en terug in de tijd gegooid. En daar is Corona niet aan schuldig. Wat nu in de wereld gaande is mag je gerust een complot van de VN noemen.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Ni28
Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“De Democrats hebben na het verlies van Hillary Clinton het geloof in de democratie definitief verloren. ”

Ik heb het geloof in de democratie ook verloren. Democratie veronderstelt een volkswil, een zekere mate van gelijkgestemdheid. Dat is er niet meer. De westerse wereld is wederom gespleten; ditmaal niet in een links versus rechts tegenstelling, maar in een nationalisten versus populisten tegenstelling. En het gaat er smeriger aan toe dan ooit tevoren. Vanzelfsprekend vanuit links/globalistische zijde. Ditmaal slopen de antifa/BLM stormtroepen alles wat ze in hun vingers krijgen terwijl de hun goedgezinde MSM hierover slechts in dusdanig bedekkende termen berichten dat de term verslaggeving niet langer van toepassing is. Critici worden geëxcommuniceerd of publiekelijk aan de schandpaal genageld via een serie aan onheuse bejegeningen als guilt by association. Het wordt tijd dat we uit elkaar gaan. Geef ze aub precies wat ze hebben willen. Dat is de snelste manier om er vanaf te komen.

C ollette
C ollette
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

100% eens, W.E.F is de leidende rol, van 1500 allerrijkste die in privéjet gaan bepalen hoe kapitaal van ons wordt verspreidt. “Virus” wordt verspreidt, voedselketen (monsanto-bayer zaadloze planten), middenklassen worden nu kapot gemaakt en “afhankelijk”, 70+ leggen gelukkig eerst het loodje, bouwen wereldwijd met “bezuinigingen” politie en defensie af. Ondertussen een onpersoonlijk EU leger wordt opgezet, Handel, Gezondheid, leger, banken onder een corrupte noemer UN (gelukkig doet Trump nu onderzoek naar UN en alles wat er onderhangt. Media in handen v 4 W.E.F tafelgenoten, alle fact checkers, rechters en NGO’s van $oros ook W.E.F. “Vaccins” worden gewoon GPS-chips “vrijwillig” aangeboden, maar doe je het niet dan kan je ook HELEMAAL NIKS meer. Kiesrecht, ziekenhuis, verzekering, bankrekening, basisinkomen vd overheid, reizen, winkelen…. en ze lachen mij uit. Ondertussen zit iedereen thuis of met mondkapje in ANGST te wachten op t verlossende woord. Trump is de enige die vecht tegen deze wereldwijde bilderberg-tirannie. Hij is de held.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik nergens lees, en ook hier niet, is het besef dat in Nederland – en een groot deel van de Westerse wereld – in feite sprake is van een Marxistische/Maoistische half-dictatuur. Ze zijn er nog net niet in geslaagd om elke vorm van vrije meningsuiting om zeep te helpen, maar we zijn er niet ver vanaf. Daarom erger ik me zo aan dat gepraat over ‘links-liberaal’. Wat is er ‘liberaal’ aan die lui? Dat ze de macht in het parlement nog niet hebben overgenomen? Feitelijk wel. De VVD is niet anders meer dan een bijwagen van Maoistisch GL. Dat schrijvers en lezers van blogs zoals Opiniez voortdurend ‘rechts-extremistisch’ en ‘rascistisch’ worden genoemd? Dat is standaard agit-prop gedrag uit de Communistische USSR handboeken (en van de Nazi’s; maar die hebben het dan ook aan Lenin en zijn trawanten geleerd). En het is verbijsterend dat de linkse dictatuur op de achtergrond wordt aangestuurd door het wereldomvattende (IT) groot-kapitaal. Uri, bekijk het ook eens vanuit dit perspectief.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Zeker. Martin Bosma had het in zijn preek naar Ollongren over de Nederlandse Eenheidspartij in het parlement. Dat UvA-onderzoek van haar naar Russische inmenging leverde niks op en toen werden gewoon alle opinie- en alternatieve sites als fake news bestempeld. Ongehoord. Kan kan tegenwoordig allemaal. En op de Ministeries, universiteiten en bij het OM zitten bijna ook alleen maar marxisten aan de knoppen. Doodeng.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Voor mij en mijn vrouw voelt het als van de regen in de drup. Hopen dat het niet van de drup in de regen wordt.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

extra griezelig dat een eenzijdige kliek als de NOS doodleuk mag liegen bron van onafhankelijk nieuws te zijn en naar waarheidsvinding te streven. terwijl alleen volk dat vooraf door de cultuurkamer van de MSM is goedgekeurd wordt toegelaten om het kijkvolk de blijde politiek correcte blijde boodschap te brengen: fijne linkse dingen voor het klimaat en onze multiculturele heilstaat, waarbij de schuld van scherpe kantjes van die multicul immer bij de vooroordelen van de blanke (witte) man(!) worden gelegd.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een paar jaar terug had ik contact met iemand die communist is en ook atheist en het viel mij op dat de man bijna omviel van de haat als hij het over Trump had. Ook gaf hij aan dat hij elke dag Breitbart volgde ‘omdat je moet weten wat de vijand denkt en zegt’. Ik denk dat Trump zo ongeveer het archetype is dat door de communist gehaat wordt en dat in de communistische leer omschreven wordt als te vernietigen. Trump staat voor blank, christelijk en kapitalisch. Trump heeft zich ook kenbaar gemaakt als islamkritisch, of in ieder geval niet, zoals dat voor communisten zo kenmerkend is, islamknuffelend en islam tegen kritiek beschermend en islamcritici demoniserend. Ik heb recentelijk Trump al horen wegzetten als ‘fascist’ en dat de VS bezig zijn een fascistische staat te worden. Tja. Het communisme heeft de lange mars door de instituten voltooid en gaat ervan uit dat met nog enkele stappen te gaan de communistische heilstaat alsnog te realiseren is. En de bijna 150 miljoen slachtoffers van communistische experimenten in de 20e eeuw, worden voor het gemak maar even verzwegen. Verder is men dikke maatjes met de net zo nihilistisch-genocidale islam, die via open grenzen juichend wordt binnengehaald om mee te helpen de traditioneel christelijke en op wetenschap en mensenrechten georienteerde westerse cultuur te slopen. Verder zijn er de klimaatgekte en de EU-waan om een dusdanige verarming en ontmondiging teweeg te brengen, dat de overblijvende samenleving zich vanzelf wel gewillig laat voegen in de nieuwe heilstaat. Maar ja, toen was er Trump. En dat maakt heel die gevestigde orde van communisten bijna hysterisch. — Ideetje: Als hij wint, dat komt er burgeroorlog. Als hij niet wint, dan komt er ook burgeroorlog. Deze catch-22 hebben we ook in Europa.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Neef Jansen
P.
P.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Wat dat laatste betreft: idd gróte kans opvlam in de pan. Maar dan zal Trump winnen. En snel.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door P.
Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

In het communistische programma ‘De Vooravond’ wordt iemand aan het woord gelaten die in verband met die onthoofde leraar in Frankrijk zegt dat vrijheid van meningsuiting goed is maar dat je niet mag kwetsen. En aldus is het hele incident al praktisch weer weg-gerelativeerd. Typisch de propaganda waar we avond aan avond tegenaan kijken.

Peter Winter
Peter Winter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er een Pulitzerprijs zou bestaan voor artikelen dan zou ik deze perfecte weergave van de werkelijkheid nomineren!

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter Winter

Ja.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal niet mee vallen maar neem 10 minuten de tijd om het gebazel van Biden aan te horen ,en dan weet je precies wat voor soort lui die met hem weglopen aan verstand bezitten,zo goed als niks ,iemand als Trump ,een miljardair wegzetten als gek ,dan ben je niet goed bij je hoofd ,zou iemand dit zeggen over mij geef ik hem groot gelijk ,maar van Trump neem ik alles aan ,omdat hij door de wol geverfd is,en ze hem niks meer kunnen wijsmaken ,wat de media uit alle macht ook probeert,ze hebben geen poot om op te staan .

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er één kliek is die alleen ruimte biedt voor de eigen waarheid is het de NOS, en dan janken te te worden lastiggevallen door lieden ‘die in hun eigen bubbel’ leven. en huichelen dat de NOS garant staat voor objectiviteit en waarheidsvinding. Zelfs terrorismedeskundige Beatrice de Graaf komt bij Jinek -naar de commerciëlen overgelopen vanwege de centjes, maar maakt nog dezelfde rotzooi als bij de staatsomroep- bedreigers van de NOS in de terroristenhoek(!) zetten. De Graaf is een van die ‘deskundigen’ goedgekeurd door de cultuurkamer van de de MSM; je weet vooraf precies wat er voor teksten gaan komen. Zowel bij de NOS als bij de commerciëlen is er alleen ruimte voor de blijde boodschap van dit soort deugende medelanders, iedere afwijkende menig wordt in de hoek van extreem rechts gezet.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

De NOS moet echt weg. Eigenlijk de hele NPO kliek.

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ga me verheugen op de nederlaag van Biden! Heerlijk idee als ik in de ochtend Jurgen van de Berg hoor Jammeren over hoe dit nu toch kon gebeuren dat Trump de verkiezingen wint met vlag en wimpel. Het constante in een hoek drukken van Trump door ook hier genoemde Rob de Wijk die wel wist te vertellen dat de Amerikanen echt geen troepen uit europa terug trekken wat The Donald dus WEL doet. En Rob de wijk is ideaal voor het RIVM die liegen ook alles aan elkaar. Je hoort niet op de NPO dat Israël het voor elkaar krijgt vrede te sluiten met landen die eerst vijandig waren. Nee dat komt ze niet uit namelijk, maar is wel een feit. Reagan was een goed president maar dat geven ze in de msm nooit toe. Nee Obama was much better want gekleurd (maakt voor mij niet uit) maar beleid was absoluut zero. Natuurlijk is Trump iemand die dingen fout doet, maar is onze Rutte zo perfect dan?

Max Staudt
Max Staudt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed geschreven en inhoudelijk raak. Ik ben benieuwd naar de vervolgartikelen. Er woedt op dieper niveau al lang een meer algemene cultuurstrijd waarvan rond Trump – en dat is zijn grootste verdienste – veel aan de oppervlakte komt. Een aanrader: The Read Thread, van Diana West – vooral in combinatie met haar eerdere boeken American Betrayal en The Death of the Grown-Up. Het in de instituties binnenkruipen van radicaal progressivisme/(neo-)marxisme heeft ook een aspect van personele banden (Brennans communisme, Obama’s relatie met Bill Ayers e.d.).

Antiislam
Antiislam
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag eens aan mensen die tegen Trump zijn waarom ze dat zijn wat blijkt de meeste hebben daar geen antwoord op.
Verder dan in hun ogen grove Twitter berichten van hem komen ze niet conclusie de constante negatieve berichtgeving doet prima zijn werk.
Wie de media in zijn macht heeft wint altijd laten we hopen dat Trump deze corrupte kliek breekt en de verkiezingen wint.

Marino Barkel
Marino Barkel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klasse artikel; may God bless Donald Trump in the name of Jesus Christ!!!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bahrain heeft in navolging van de Verenigde Emiraten ook al de betrekkingen met Israël aangehaald en de rest behalve de Palestijnen gaat volgen. Trump zou terecht de Nobelprijs voor de vrede verdienen maar wat kan je verwachten van een club die wel de terrorist Arafat hiermee heeft onderscheden?

Johanna
Johanna
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk stuk: waar gaat het heen? Ben heel erg benieuwd naar je antwoorden

johanna janssen
johanna janssen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Johanna

wat bedoel je met waar gaat dat heen? misschien dit: Het hangt van de kiezers die op Trumps hand zijn af. Als velen van hun bedreigd worden of zelfs gemolesteert , dan zal er m.i wel eens een burgeroorlog kunnen uitbreken. Gut, alsof die er nu al niet is. Maar Trump kan eigenlijk nooit verliezen !!

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk ben ik wel blij met dit gedemoniseer de afgelopen vier jaar. Het is nu voor iedereen duidelijk hoe links de media is. Om kotsmisselijk van te worden.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Jan
peter klein
peter klein
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien interessant: de Hunter Biden computer werd ingeleverd bij een bijna blinde computerreparateur.. Als de reparatierekening niet werd betaald, ging het eigendom naar de reparateur.
Toen dat het geval was en die man de computer bekeek, stuitte ie op zeer kwalijke zaken, reden dat te melden bij de FBI . Die kwamen langs om hem even later eind 2019 op te halen.
Ondertussen had de reparateur de schijf gecopiëerd, om die later over te dragen aan rudy giuliani, die na een tijdje het doorspeelde aan NewYorkPost.

Nu zag ik berichten dat mogelijk al va eind 2019 de computer wordt onderzocht niet door FBI corruptie, maar door FBI ZEDENZAKEN.
En dat dat mogelijk de reden was dat deze bijna blinde reparateur de computer was toevertrouwd zodat ie niet aangeklaagd kon worden voor het in bezit hebben van illegaal “pornografisch” materiaal.
Wat doet denken aan opzet.

Tegen de achtergrond dat de Bidens intensieve contacten hadden met China, en hun hele hebben en houden door China was bespioneerd. Gecombineerd met een machtsstrijd binnen china tussen de Xi aanhangers en zijn tegenstanders die zijn autocratische. confronterende regeringsstijl niet vinden passen in de chinese traditie.
Zou het best eens kunnen zijn dat die Xi-tegenstanders de computer hebben bezorgd bij de reparateur, zodat via hem de vuiligheid van china en de bidens boven tafel zou komen, en dat Trump mogelijk ook in China de geesten heeft wakker gemaakt en er daar een contra revolutie gaat plaatsvinden..

Bronnen: NYP, tweets van chinese activisten, en de 16 october YT video van BCP, black conservative Patriot..

peter klein
peter klein
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

YT filmpje van de Chinese twitteraar: https://youtu.be/8bXgULtz6cI

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

Ja maar dat hele verhaal is verdacht. Hunter Biden brengt een laptop bij een reparateur en komt die laptop niet meer ophalen terwijl het ding tjokvol zit met gevoelige informatie. Zou jij dat doen? Nee, je koopt een nieuwe laptop en zet de gevoelige informatie daar op. De oude laptop veeg je schoon en die gaat bij het grof vuil. Misschien probeert Hunter ergens onderuit te komen, misschien is het wat anders. Hoe dan ook: er zit een luchtje aan.

peter klein
peter klein
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

de man die de computer afleverde schijnt een ‘dronken indruk’ gemaakt te hebben. En natuurlijk is het vreemd. Maar. op de inleverbon staat wel biden’s handtekening zag ik via Fox

pensionista
pensionista
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mag in de USA niet stemmen.
In Nederland wel maar daar mag ik niet over worden geïnformeerd.
Met een zucht van verlichting sluit men iedere dag het nietszeggende journaal en wenst mij een prettige avond.

Willem de Ruiter
Willem de Ruiter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn artikel en tegengeluid. Reagan vond ik ook niks, maar ben daar ook op terug gekomen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ook een rol zal spelen is dat Trump met zijn militair defensieve gedrag de militaire wapenindustrie in de USA hindert. En daar zullen enorme belangen in zitten.
Daarmee is hij ook een bedreiging voor de USA defensie.

De vijanden van Trump konden wel eens over een veel groter netwerk beschikken dan alleen het democratische kamp. Met de vraag welk geldverkeer dat in Dollars oplevert.

Anna
Anna
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Democraten hebben al vanaf de kandidaat stelling van Trump bespioneerd.
Al tijdens zijn kandidatuur heeft Hilary Clinton te zogenoemde “ Russia Hoax” opgetuigd wat Trump zeker 2,5 tijdens zijn regering heeft achtervolgd.
Daarna zijn de Democraten met een impeachment begonnen omdat Trump de corruptie van Hunter en Joe Biden in de Ukraine “ bijna “ boven water kreeg.
Verder zijn ALLE VOORSTELLEN die eerst “ democratisch” waren door De heks Pelosi getraineerd puur en alleen om Trump dwars te zitten.
Trump is geen heilige maar economisch heeft hij het goed gedaan.

De Democraten zijn nu doodsbang dat hun corruptie uitkomt.
Trump heeft via de minister de DOJ Barr en Durham, de vorige regerings kliek die naar nu blijkt vreselijk CORRUPT IS GEWEEST ,laten onder zoeken.
Deze resultaten zijn nu klaar er sijpelt al naar buiten van Biden hoe hij corrupt met zijn zoon Hunter op een schandelijke manier geld heeft binnen gehaald voor zichzelf zowel in Ukraine als in Rusland en in China.
De hele regering Obama op de hoogte van de spionage van Clinton naar Trump en het blijkt dat de CAI en de FBI hier Ook van wisten.
Generaal Flyn is bijna 4 jaar in onderzoek geweest en via hem wilden ze Trump “ pootje lichten “ dit is niet gelukt. Flyn vocht terug Hij is vrijgesproken.

Volgens de tactiek van de UITERST CORRUPTE DEMOCRATEN mag Trump niet winnen
Daarom Biden Als kandidaat een slappe corrupte figuur WAAR ZE ALLES MEE KUNNEN DOEN
Dan kan het Hilary Clinton schandaal en de evt. Obama vervolging in de prullenbak

Hendrikus
Hendrikus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe heeft het zover kunnen komen?
.
De complete analyse is omvattend maar het begint wat mij betreft bij het idee dat na de WWII de algemene en begrijpelijke gedachte ontstond dat fascisme moest worden bestreden. Fascisme gekoppeld aan nationalism wees de natiestaat aan als boosdoener. De natie met zijn eigen gewoontes, taal, cultuur, nationale instituten was dus erg gevaarlijk. En dus zou een federatie van landen, het trans-nationalisme, ons redden en zo oorlog voorkomen. De nieuwe trans-nationalistische instituten zouden ons helpen (Europese Unie, U.N, I.C.C., UNESCO, WHO etc). Met deze gedachtegang ging het dus eigenlijk al verkeerd.
.
Maar omdat een plotselinge overgang middels revolutie geen optie was onstond de overweging om deze overgang heel langzaam te laten gebeuren. Dat staat bekend als “de lange mars door de instituten”. En na 70 jaar zijn onze instituten (scholen, universiteiten, kranten, denktanks, etc) zo erg opgeschoven naar een moralistisch ideologisch wereldbeeld dat er vrijwel geen ruimte meer is voor het Socratisch debat. En Donald ziet dat erg goed.
.
De situatie is in feite nog veel ingewikkelder maar dit is wel één van de fundamentele oorzaken volgens mij.

Carla Fehl
Carla Fehl
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verademing. Ben dat Trump bashen zo zat. 1984, het 1e waaraan ik dacht. Men vergeet zo snel de geschiedenis. Eng, doodeng….later….wir haben es nicht gewußt.

Carla Fehl
Carla Fehl
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verademing,bendat Trump bashen zo zat. Inderdaag 1984, het 1e waar ik aan dacht . Eng, doodeng en later…wir haben es nicht gewußt

Paul Schmidt
Paul Schmidt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig worden we telkens opnieuw objectief geïnformeerd door de mensen van @OpinieZ . Echter, de linkse MSM zoals @NOS en #NPO blijven telkens opnieuw zinloze wiggen drijven.

Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een fantastisch artikel!! Ik kan er niets aan toevoegen. Dank je voor het zo helder in kaart brengen van de vijand waar we tegen aan het vechten zijn.
Overigens denk ik dat Trump het gaat winnen. Het enige waar we scherp op moeten letten, of eigenlijk zij, omdat wij er niet veel aan kunnen doen, is fraude. Maar Trump liet al weten daarop voorbereid te zijn.

Marc Van Herck
Marc Van Herck
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

4MY !

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel! Heb ervan genoten!

Het probleem is natuurlijk dat Trump de spiegel is die de overtollige van de gevestigde orde voorhoudt, dus steun geven aan Trump is evenmin een optie. Zo is de spiegel die Trump Francisco Jole van Joop.nl snel duidelijk. Beide schuwen geen middel om hun doelen te bereiken, beide schuwen fake nieuws niet, beide schuwen niet de ander zwart te maken, beide zijn achterbaks, bedienen zich van list, achterklap, manipulatie en dergelijke. Beide schijnen ze de belastingbetaler op te lichten, Trump door geen belasting te betalen, de ander door zijn propaganda door de de belastingbetaler te laten betalen.

Lastig, lastig, wat moet je hiermee?

Alleen de enkelingen kun je uit de kudde wegtrekken, het gepeupel moet je eerst de oren stukslaan wil men met de ogen leren luisteren. Of ik blij moet zijn met de ideeën van Trump, meestal niet, soms wel (zijn Iran opstelling steun ik bijvoorbeeld wel, al denk ik dat rancune een overweging in zijn oordeel zal zijn), maar aanwezigheid vind ik bijzonder amusant, het is een heerlijke spiegel dat hij de gevestigde orde voorhoudt.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Trump heeft toch al zo’n 60 miljoen belasting afgedragen. Zijn bedrijven proberen echter zo min mogelijk te betalen net als alle andere bedrijven daar.

51
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x