Kajsa Ollongren: minister van Waarheid en Deugmedia

Opinie van de hoofdredacteur

Titelfoto: minister Kajsa Ollongren. Screenshot YouTube-video, kanaal Lissauer. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Er is een poging tot karaktermoord gedaan. Minister van Waarheid en Deugmedia Kajsa Ollongren heeft via een duurbetaald, pseudo-wetenschappelijk broddelonderzoek aan de Tweede Kamer laten weten dat OpinieZ en een reeks andere rechts georiënteerde websites “junk news” brengen.

Het is te gek voor woorden. We kunnen vaststellen dat de minister en haar gretige UvA-onderzoeksposse het verschil niet kennen tussen een opinieartikel en een nieuwsbericht. Het eerste gaat over een mening, het tweede gaat over feiten. Een opinie is subjectief en persoonlijk, een nieuwsbericht is zo objectief mogelijk en ontdaan van persoonlijke inkleuring. OpinieZ is – de naam zegt het al – een opiniemagazine, geen nieuwssite.

Maar de zaak is veel erger dan een technische definitiekwestie.

Ollongren heeft een agenda. De minister vindt dat kritische meningen gevaarlijk zijn. Meningen die afwijken van de opvattingen die 24/7 door politici, ambtenaren en de MSM worden rondgebazuind. Ze vindt die afwijkende meningen zó bedreigend voor het van overheidswege gepropageerde eenheidsdenken, dat de burger er tegen moet worden beschermd.

Want de dreiging komt van rechts, volgens Ollongren en haar universitaire smaadsquad. Ze komt met een onderzoeksrapport met onbegrijpelijke lawaaitaal, rap getrokken conclusies, lijstjes van foute websites, bolletjesplaatjes, tabellen en grafieken.

We zien een minister die via een onderzoeksbureau van de Universiteit van Amsterdam denkt te moeten bepalen wat de waarheid is, wat betrouwbaar nieuws is en wat betrouwbare meningen zijn. Het angstvisioen van George Orwell is zo weer een stap dichterbij gekomen. Het gevaar komt van rechts, volgens de minister.

Dat gevaar wordt voorzien van een ministeriële bijsluiter: Let op, foute mening! Nepnieuws! Hyperpartijdig! Tendentieus! Ongeloofwaardig! Geen journalistieke standaards!

Mijn wrange conclusie is dat voor Ollongren de norm voor betrouwbaar nieuws en betrouwbare meningen op links ligt. Het suffige en brave midden, belichaamd in de MSM, heeft het linkse narratief allang op allerlei gebieden overgenomen. De D66-isering en GroenLinksificatie van het medialandschap zijn al ver gevorderd. De echokamers van de inclusiviteit, de diversiteit, de klimaatgekte, de multikul, de religie van de vrede, de Europese superstaat en de open grenzen denderen dag en nacht door de matrix heen.

Voor mij is één ding duidelijk. De neutrale overheid die de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting respecteert – hoe uiteenlopend die meningen ook mogen zijn – is alleen nog maar een staatsrechtelijke fictie. De burger wordt door mensen als Ollongren niet meer capabel geacht om zelf de afweging te maken wat hij/zij wil lezen, waar hij/zij naar wil luisteren en wat hij/zij wil zien. De minister stelt vanaf nu de norm en verdeelt het (sociale) medialandschap in goed en kwaad.

Ollongren’s uitspraak in haar brief aan de Tweede Kamer dat het de overheid niet past een oordeel te geven over de door de onderzoekers gebruikte kwalificaties van websites en media, is het toppunt van hypocrisie. De bizarre NewSpeak van 150 pagina’s UvA-lasterpraat heeft ze direct gepubliceerd. Tekenend voor de Nieuwe Waarheid die wordt verkondigd: de overheid is neutraal, maar bepaalt wel hoe u geacht wordt te denken.

Mijn respectvolle mening: zak er maar in, mevrouw de minister.

OpinieZ gaat door met het geven van tegendraadse meningen, hoeveel valse brieven je ook schrijft, hoeveel linksdraaiende onderzoekers en voorgeprogrammeerde rapporten je ook uit de kast trekt en hoeveel ronkende tegenmaatregelen je ook afkondigt. Het is nog geen 1984.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
59 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Opiniez, een prima, onpartijdige blog met ruimte voor allerlei meningen. Gestoeld op liberale realiteitszin. Ga zo door! Overigens was de UvA al eind 70er jaren toen ik er begon met studeren een Marxistisch bolwerk. Dus wat verwacht je dan?

Vulkanoloog
Vulkanoloog
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Welke universiteit in NL is tegenwoordig niet een marxistisch bolwerk? In Nijmegen, Groningen, Utrecht is het niet veel anders. De mars door de instituties is nagenoeg voltooid, nu alleen nog het uitroepen van de Socialistische Eenheidsstaat van Europa ontbreekt nog..

Ina67
Ina67
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze partij komt steeds verder van de burger te staan. Wat een betuttelde vreemd mens is dit. Hoe meer ze gaan bepalen in den haag, hoe verder ze van de normale burger af komen te staan. Tenslotte zijn wij Hollanders en maken we zelf wel uit wat we doen en niet doen of lezen of welke mening we hebben.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is inderdaad het dieptepunt. Wat een vals misbaksel is die Karen O. Dagelijks worden wij door de MSM op propaganda voor de islam, illegale migratie, de EU en klimaathysterie getrakteerd. De krant is allang geen meneer meer. Steeds meer burgers vinden feiten en zinnige analysen op onafhankelijke websites als Opiniez, Saltmines, en Verenoflood. Over bijv. het Orwelliaanse VN-pact van Marrakesh, waarin de pers wordt verplicht alleen maar positief nieuws over illegale migratie te publiceren. En geen Nederlandse krant die daar een letter over publiceert. Hoe verknipt wil je het hebben? Het NOS journaal dat selectief shopt in het wereldnieuws en knipt in reportages en zo het publiek beperkt informeert. Ik heb bij de bovengenoemde blogs nog nooit een rectificatie hoeven lezen. Bij GeenStijl idem. Dat kun je over de zelfbenoemde kwaliteitskranten en de NPO niet zeggen. Neem je moeder in de maling.

Ben Steijn
Ben Steijn
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Belangrijke Quote uit het rapport: “De inhoud vormt niet per definitie een weergave van het standpunt van de Minister van
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties”.
Laten we deze opmerking koesteren. Het zal nodig blijken.
Uw verontwaardiging is terecht, hr. Asher. Deze leugenachtige vrouw Ollongren heeft niets met Voltaire, houdt niet van democratie en vrijheid van mening. Heeft een geniepig dictatoriale inborst met een uitgesproken hypocriete dubbele agenda. Zeer beangstigend.

Il Rotterdam
Il Rotterdam
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk! Blijf er mee doorgaan, want meningen vanuit rechts zijn heel belangrijk in dit land, voordat we overspoeld worden door nog meer buitenlanders en deugmensen die ervoor zorgen dat er niets overblijft van onze tradities en vrijheden. Bedankt!

RonZ
RonZ
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Il Rotterdam

Helemaal mee eens, nog even en er zijn geen normale rechtvaardig weldenkende mensen meer in dit land. Verdreven of verjaagd door een anders denkende soort die zich wijzer noemt.
Wat ik dan niet begrijp, is dat zij zich vredelievend en pacifist noemen + zich versieren met vredestekens en bloemen.
En zodra het hen niet aanstaat, niet met argumenten, overleg komen maar grof geweld gebruiken om aandacht en hun zin te krijgen, ja zolang het maar andermans eigendom is dan mag alles stuk.
En noemen zich (hoog) opgeleid en voor vrede.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De volgende stap is verbieden, daarna wordt het Stasi apparaat opgetuigd, en dan is de Niederlandische Demokratische Republik een feit.
Dan zijn we helemaal klaar om opgenomen te worden in de EUSSR, het volgende grote (salon)socialistische experiment.
Tegen die tijd hebben we dan ook een door buitenlanders bemand politie apparaat, vallend onder Eurogendfor, en een Europees leger, of een door buitenlandse huurlingen bemand Nederlands leger, loyaal aan het politbureau, en vooral niet aan het volk.
Dat alles om de tegen die tijd nog resterende andersdenkenden met wapenstokken en rubberen kogels, en indien nodig echte kogels, van de straat te kunnen vegen.
De transformatie van het ooit vrije Europa naar de door Coudenhove-Kalergi beoogde socialistische Europese heilstaat ligt goed op schema.
En de “useful idiots”, oftewel het deugmensen volk, snurken maar door.
Waarbij Nederland dan, gezien maar liefst driekwart van de Nederlanders er van overtuigd is dat de minister van propaganda de absolute waarheid spreekt, op een dubieuze nummer één staat.
Het is te hopen dat ook de tweede “Battle for Britain” in het voordeel van de Britten beslecht gaat worden, en dat dit dan het instorten van de EU inluid, anders gaan onze kinderen en kleinkinderen een donkere toekomst tegemoet.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Frans, met alle begrip voor uw reactie, u gaat eraan voorbij dat bv de LEGA in Italie NA het uitstappen van Salvini uit de regering toch weer in de peilingen is gestegen. Natuurlijk heeft hij duidelijk gesteld dat Italie niet uit de Euro stapt met de LEGA, daarvoor is op DIT moment geen steun van de Italiaan, WEL voor uitvoering van acties tegen de immigratie. Er komt beweging voor het rechtse front, al zal het 2 – 10 jaar duren voordat WE Europa hebben terug veroverd. Ik moet OOK schuld bekennen, ik ben pas in 2016 overgestapt van VVD naar FvD……. En de FvD bestaat Feitelijk pas een jaar….

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Ik las uw reactie aan @ Frans. Ik ben géén lid van een politieke partij, maar ben een zéér anti-links-stemmer, dus op FvD of PVV.
Ik wil geen lid van een partij zijn omdat, als dat linkse geteisem, zoals momenteel in de NL-“regering” aanwezig, onverhoopt tóch nog meer zeggenschap zal krijgen in dit arme landje, zij er niet voor zullen terug deinzen om te handelen zoals in Duitsland in de jaren ’30, n.l. het vermoorden c.q. zwaar verwonden van anders-denkenden, zoals in NL al is gebeurd met de heer Fortuyn en Hans Janmaat. (de gebeurtenissen in Duitsland jaren ’30, heb ik uit overlevering, dus niet zelf meegemaakt)

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda
Er zijn immigratieverdragen ondertekend die omvolking onontkoombaar maken en het einde van onze etnische identiteit en cultuur inhouden (zoals Marakesh), en er zijn klimaatverdragen ondertekend die de Europese economieën tot de grond gaan afbreken, en alle Europese rijkdom naar de derde wereld gaan laten wegvloeien (zoals Parijs).
In landen als Duitsland en Frankrijk zijn inmiddels al wetten actief die andersdenkenden de mond snoeren, en in Nederland wordt daar inmiddels, door Kajsa “Goebbels” Ollongren & Co, ook hard aan gewerkt, de ontwikkelingen naar de politiestaat bevinden zich momenteel in een stroomversnelling.
Ik ben dus bang dat we geen 2 à 10 jaar meer gaan hebben mijn beste, het door de EU geplande grote socialistische experiment zit namelijk al in het einde van de voorbereidingsfase.
En de politieke verandering gaat gewoon veel te traag, van 6% wakkere kiezers in 2004 naar 15% wakkere kiezers in 2017 tot mogelijk ~20% in 2021, terwijl we 50% benodigen alvorens het cordon sanitair sneuvelt.
De enige reële hoop die nog rest is dat EU instort voordat het te laat is.
Een succesvolle Brexit is wat dat betreft een cruciale stap in de goede richting, want zonder die Brexit gaan de problemen met Italië op zichzelf de EU waarschijnlijk niet vellen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat “Democraten”66 waar die partijnaam naar verwijst is toch heel ver weg. Ollongren zal de statuten van deze partij wel als toiletpapier gebruikt hebben.

En als studenten van een universiteit niet in staat zijn om feit van mening te onderscheiden kan met de UVA beter tot MBO-opleidingsinstituut degraderen. Beter een eerlijke MBO’er den een fake-wetenschapper.

Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat je zegt dat ben je zelf, oftewel, wat je zegt dat een ander doet, dat doe je zelf. Al jarenlang liegt Rutte en bedriegen hij en de zijnen het Nederlandse volk. Al jaren worden wij bestookt met fakenews. Kijk naar de huidige klimaatgekte en zogenaamde stikstofcrisis. Ook daar worden pseudo-onderzoekers (bang voor hun baantjes) ingezet om de Nederlandse burger angst aan te jagen. Wat dat betreft is o.a een citaat uit het rapport eveneens op onze regering van toepassing:
…… is er wel trol-achtige activiteit gesignaleerd die zich uitstrekte over meerdere kwesties.”
Trouwens nog even en wij hebben geen “nep”nieuws-kranten meer nodig want het nieuws over het beleid van onze regering, (“de inclusiviteit, de diversiteit, de klimaatgekte, de multikul, de religie van de vrede, de Europese superstaat en de open grenzen”) komt steeds meer bij ons op straat te liggen.
Tot slot: behalve hypocrisie en arrogantie (“De burger wordt door mensen als Ollongren niet meer capabel geacht om zelf de afweging te maken wat hij/zij wil lezen, waar hij/zij naar wil luisteren en wat hij/zij wil zien”) zou ik ook graag de lafheid willen benoemen van de zich in onschuld handen wassende Kajsa Ollongren, want
“De inhoud (van het rapport) vormt niet per definitie een weergave van het standpunt van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.”
Hoezo nepnieuws?!

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ollongren ? Das toch die domme Zweedse ? Ik trek me van dat mens helemaal niks aan, lekker laten sputteren. Zij omarmt de dictatuur en heeft daarom het referendum de nek omgedraaid. Zij is de Nederlandse Frau Merkel !
Houd haar in de gaten, zij is volkomen onbetrouwbaar.
Eigenlijk een vrouw om mededogen mee te hebben, zij ziet overal spoken om haar heen en lijdt aan achtervolgingswaanzin. Óóit was er ene Adolf H. te D., ook die maniak leed aan achtervolgingswaanzin. De gevolgen daarvan zijn wereldwijd bekend. Laat dit mens a.u.b. niet zóver komen.

E. Vreeland
E. Vreeland
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een flut rapport weer. Het ministerie van Propaganda is weer aktief.
Je vraagt je wel af waar het heengaat met de democratie en vrijheid van mening in Nederland en west Europa.
Het is duidelijk dat de heersende elite bezig is de publieke opinie te sturen. Bij mij zijn de ogen wijd open gegaan met de immigratie hausse van 2015.
Opiniez , ga zo door. Jullie hebben serieuze goed onderbouwde opinies.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is dat. Wij hoeven toch de foute mening van Ollongren en haar kliek niet opgedrongen te krijgen?

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Karl Popper sprak al van de noodzaak van een open samenleving waarin in een continu doorgaande deugdelijke discussie gezocht wordt naar zo adequaat mogelijke kennis – voortschrijdend inzicht – betreffende de werkelijkheid, juist omdat dit ten goed komt aan de algehele kwaliteit van die samenleving. Als evenwel van tevoren bepaald gaat worden dat bepaalde mensen, visies, opinies, niet mogen deelnemen aan die discussie, dan vormt dat het begin van de afbraak van die kwaliteitsvolle open samenleving, en ga je toe naar een gesloten samenleving, de soort van samenleving dus die je aantreft in bijvoorbeeld China, Noord-Korea en Saoedie-Arabie. Wie nepnieuws wil bestrijden, doet dat het best door de deugdelijke discussie te bevorderen waarin nepnieuws gewoonlijk snel wordt onderuit gehaald. Het is evenwel te verwachten dat mensen die er een eigen politieke agenda op na houden, ertoe zullen neigen – zoals dat staand beleid is in gesloten samenlevingen – de standpunten van politieke tegenstanders te bejegenen als zijnde te onderdrukken nepnieuws. Wie wil bijvoorbeeld dat Nederland belangrijk gaat zakken in de Human Development Index, de Social Progress Index, de Freedom of Press Index en meer van dergelijke indexen, die moet voorstellen doen in de trant van Ollongren.

Paul Schermers
Paul Schermers
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Een mooie samenvatting van een belangrijk inzicht van Karl Popper

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

En verschrikkelijk dat een van zijn voormalige studenten met dit inzicht op de loop is gegaan: De Hongaarse miljardair George Soros, die met zijn Open Society Foundation wereldwijd de linkse agitprop van Antifa en SJW-ers e.d. ondersteunt. Europa probeert te slopen, Een organisatie verboden in Hongarije en Rusland, die landen zijn woke. In Nederland is zelfs prinses Mabel openlijk werkzaam voor zijn club. Doodeng.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik Opiniez ontdekte was ik prettig verrast vooral door de intonatie van de gegeven meningen. Hier wordt de waarheid niet geclaimd maar wordt de andere kant van het verhaal belicht. Iets wat totaal ontbreekt bij de MSM. Opinie en nieuwsgeving is bij de MSM tot een eenheid samen gesmolten wat de MSM tot een propaganda machine maakt. De meest irritante nieuwslezer vind ik Eelco Bosch van Rosenthal die het nieuws brengt met zijn eigen mening die Kajsa Ollongren geweldig moet vinden want ongemakkelijke personen worden meteen door het slijk gehaald. Laatst heeft het mij zo ver gekregen dat ik een mail naar de NOS gestuurd heb. Natuurlijk geen antwoord maar dat verwacht je niet als je kritisch bent. Neen, dan maar Opiniez, de Elsevier of Syp Wynia lezen, daar wordt tenminste een echte verhaal verteld. Ik las net ergens dat mevrouw Ollongren voorstander van een nieuwe referendum in de VK is. Hypocrisie en arrogantie ten top, hoe durf je?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Een mail naar de NOS gestuurd ??? Écht ??? En géén antwoord ???
Was ook niet te verwachten !!!
Hier noemt u wel ff de ster-figuur van de NOS : Eelco Bosch van Rosenthal. Jammer dat deze man géén cyaankali lust !

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het UvA rapport mist een heldere structuur en verantwoording, vooral ten aanzien van de eigen eenzijdigheid (= ‘bias’ of vooroordelen). Allevijf de aanbevelingen lijken sterk gericht op subsidieverstrekking aan opstellers van het UvA rapport, denk bijv. aan ‘mediamonitoring van polarisatie’, ‘mediawijsheid training’, ’trainingen in mainstream media om extreemrechts te negeren’ (en dus het cordon sanitaire te versterken), ‘bevordering van maatschappelijk debat’ (vermoedelijk om het verzet tegen het mainstreamen van allerlei particulier-identitaire SJW thema’s te breken), en ‘belangenbehartiging van onderzoekers’. De rapporteurs denken in klassieke kaders, waarbij de PVV en FvD worden ingedeeld bij exstreem-rechts. Het is wel duidelijk uit welke hoek dit rapport komt. Waarom de regering en een D66 minister zich er mee willen affilieren is mij onduidelijk.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
Dat de PVV én FvD worden ingedeeld bij extreem-rechts komt m.i. vanwege het feit dat de rapporteurs zijn ingedeeld bij
extreem-links; dus……..gevaarlijk én populistisch extreem-links, nóg linkser kán niet !!
Kaatje Ollongren behoort tot dat soort en dus omarmt zij dat rapport !

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton Ja, zoiets vermoedde ik al. Blijft natuurlijk het feit dat een kind begrijpt dat het rapport verre van neutraal is. Ollongren had de onderzoekers terug de bibliotheek oid. moeten sturen om hun rapport op zijn minst de schijn van onpartijdigheid mee te geven. Hoe kan ze nou denken dat ze hier niet (opnieuw) mee door de mand valt? Of is het om te laten zien: kijk, ik vind het goed, probeer me maar eens van de GL/D66 lijn af te houden (samen goed voor slechts 16% van de stemmen, maar ja kamermeerderheid, he).

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onbestaanbaar. Je wilt een wetenschappelijk onderzoek naar nep-nieuws en dan kom je uit bij de UVA, een instituut vol agressieve SJW-ers, neo-marxisten en ander links-activistisch gespuis. Lieden die iedereen die het niet eens is met Joop.nl van de Vara voor racist en fascist uitmaken. En de censuur heerst. Het is mijn Alma Mater maar daar ben ik al vele jaren niet trots meer op. De stank van de stinkende linkse hypocrisie is niet meer te harden, de onmogelijke spagaat van de islam-knuffelende feministen kun je overal horen scheuren. Laat dan onderzoek door het Commissariaat voor de Media … oh, wacht daar is Madeleine de Cock Buning (D66) de baas, die troela van het compleet gefaalde EU vs Disinfo. https://www.villamedia.nl/artikel/geen-kort-geding-meer-tegen-eu-vs-disinfo

Piet van Linden
Piet van Linden
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat een Pools pistool blijkt te zijn. Zo een met de loop naar achteren gekeerd.

Paul Schermers
Paul Schermers
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Terecht geschreven artikel. De linkse kranten en NPO horen in het lijstje Junk nieuws van Ollongren thuis. Robert Jensen doet dat in zijn show ook uit de doeken met voorbeelden.

Apbuddy
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mag heel graag de artikelen op OpinieZ lezen. Juist omdat ik hier een tegengeluid lees in degelijk onderbouwde en transparante artikelen. Wil niet zeggen dat ik het overal mee eens ben, maar het heeft mijn ogen meerdere keren geopend. Zeker voor wat betreft de klimaatgekte.
Met verbazing heb ik dan ook dit artikel gelezen. Dat hakt er bij mij behoorlijk in en zelfs zodanig dat mijn vertrouwen in de politiek en de huidige bewindslieden nu tot ver onder het vriespunt is gedaald. Ik ben er helemaal klaar mee dat er voortdurend zand in de ogen wordt gestrooid en weet echt niet meer wat ik vanuit die hoek nog moet geloven.

Els
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Apbuddy

Beste Apbuddy, welkom bij de club.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Apbuddy

@ Apbuddy.
U weet niet meer wat u vanuit de “linkse” hoek nog moet geloven ?
Ik wist dat, tot enige jaren geleden, óók niet. Toen werd de heer Hans Janmaat zwaar gewond door een aanslag, werd de heer Fortuyn vermoord door een idioot die door het linkse geteisem hier is binnen gelaten, en meer van dat fraais.
Sinds die tijd geloof ik totaal helemaal niks meer vanuit die hoek. Afgezien van de vermelde feiten, doe uw ogen en oren open, kijk om u heen en aanschouw wat dat linkse volkje van dit eens zo rijke en mooie landje heeft gemaakt.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

OpinieZ,gewoon eerlijk ,en hoop dat ze op deze weg doorgaan ,en zich niet laten afschrikken ,zou de hoogste tijd worden voor journalisten over hoe je ook de mensen iets nieuws kunt brengen ,en niet continu nieuws weglaten ,om maar geen politieke nitwit in verlegenheid te brengen ,omdat hij er voor zorgt dat je wekelijks je judasloon krijgt .

Rob
Rob
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

laatst had mevrouw ook een mooie, betreffende de woonwagenbewoners, het wonen in woonwagens was hun cultuur, als je langs de woonwagenkampen rijdt zie je alleen maar riante villa’s,

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

@ Rob.
Deze “mevrouw” is nog nóóit langs een woonwagenkamp gereden. Zij weet dus absoluut NIET waarover zij praat, maar dat is bij veel Nederlanders al bekend. Een heel dom wicht !

Joost mag't Weten
Joost mag't Weten
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wat afwijkt van de politiek correcte norm wordt tegenwoordig in het hoekje polariserend of nep geduwd. Het heeft er alle schijn van dat er wereldwijd een oorlog gaande is tegen onafhankelijke media die de leugens, misdaden en stemmingmakerij van de gevestigde orde keer op keer pijnlijk blootlegt. De vervolging van Julian Assange is hier waarschijnlijk het meest schrijnende voorbeeld van.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een volgende stap richting “dictatuur” in Nederland is hedenmorgen gezet :een journalist weigert zijn bron te melden op verzoek/bevel van een D66-“rechter”. De journalist is nu “gegijzeld” = opgepakt en in een cel gestopt totdat hij doet wat deze “rechter” hem heeft bevolen !
Je kunt in dit landje véél beter een meisje in een autobus verkrachten, dan is de straf SLECHTS 20 dagen ! (Gijzeling is niet beperkt in aantal dagen !)
Dit is democratisch Nederland.
D66-“rechters” én “politici” = levensgevaarlijke smeerlappen !

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

OpinieZ verwoordt meningen. Ik hoop van harte dat alle schrijvers die sinds begin 2019 hier artikelen hebben geplaatst dat blijven doen. Hier vind je ervarings deskundigen over diverse onderwerpen. Daar kun je aan toevoegen dat het lezen van OpinieZ oplevert dat je kunt verifieren welk nieuws ECHT is. EW, Veren of Lood, TPO (behalve groen linkser en rechts hater Chris Aalberts), en een klein beetje Fenixx (waar ik helaas soms stevig anti-semitische en pro-nazi artikelen tegenkwam) EN daarbij Volkskrant en NPO, en je hebt een indruk van wat er in de wereld gebeurt.
Ik blijf ervan overtuigd dat het feeks Ollongren en haar D66 mee-marcheerders niet zal lukken op langere termijn (10 jaar) HUN waarheid erin te rammen en rechts te verzwakken.
Ook blijf ik ervan overtuigd dat rechts OF in 2021 OF in 2025/26 zich een solide positie kan verwerven. Aleen met die overtuiging kan dat ook werkelijk lukken. NU al opgeven is hetzelfde als je hoofd voortijdig in de guillotine te leggen, dus opgeven voor je je omgeving hebt aangesproken FvD of PVV te gaan stemmen…….

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik ben voor de VVMU, dat Fenixx een dergelijke pre-occupatie heeft met Zionisten en Joden is zeer treurig. Weet niet waar dat vandaan komt. Lees hun blog dan ook zeer kritisch. Belangrijker is dat het anti-semitisme vanuit uit de islamhoek bijna nooit bekritiseerd wordt. Zeker niet door Ollongren, notabene Minister van Binnenlandse Zaken. Wat doet een onverkiesbare Zweedse freule daar?

Thomas
Thomas
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een schandaal. Ik ken weinig Nederlandse websites waar de auteurs hun mening zo zakelijk en beargumenteerd naar voren brengen.
Een overheid die zich daar überhaupt mee bemoeit (en hoe!) meet zich Orwelliaanse bevoegdheden aan. Griezelig, maar ik verbaas me hier allang niet meer over.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Knap staaltje wetenschap met verbluffende resultaten van de UVA. Verder volstrekt toevallig dat de scheidslijn tussen kwaliteits- en junkmedia precies samenvalt met de pollitieke voorkeuren van de onderhavige media.

En gelukkig hebben we in Mw Ollongron iemand die nieuws, meningen en democratie bewaakt. Wat hebben die kwaliteitsmedia dan te melden over mw. Ollongren?

Ze is premierwaardig… (Via 1):
https://www.trouw.nl/nieuws/kajsa-ollongren-heeft-alles-in-huis-om-premier-van-nederland-te-worden~b059b470/

En heeft veel draagvlak!.. (via 2):
https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/veel-mensen-zijn-toe-aan-een-vrouwelijke-premier-dit-zijn-de-favorieten/

Ik kan er niks aan doen, ik houd van absurdime en zwarte humor. Vroeger moest ik daar moeite voor doen de juiste schrijver vinden, of de juiste serie (blackadder bijvoorbeeld), maar tegenwoordig, zie je het gewoon om je heen gebeuren. Iedere dag. Bizarre tijden. In het jaar 2100 zal democratie worden onderwezen als een anomalie in de wereldgeschiedenis. Een tijdelijke oprisping die tot zoveel verspil leidde, dat er begin 21ste eeuw vakkundig is ingegrepen door de EU, Rutte, Ollongren, ’66 adepten bij media en rechterlijke macht. Dat is wat ik verwacht…

Overigens – hup Opiniez.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

@ “Buurman Bazarov”.
Heeft Kaatje Ollogren draagvlak ?? Tot op heden zag ik één maal alleen haar zitvlak, vaker hoeft dat voor mij ook niet.

audio1958
audio1958
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is maar goed dat er opiniesites zijn als deze. Goed onderbouwde stukken die de andere kant laten zien. Ik merk in mijn omgeving wel dat men dit soort opinies vaak als complotdenken beschouwd. Het is moeilijk om discussies aan te gaan. De MSM media vertelt de waarheid volgens hen. Ollongren zou ook eens kritisch moeten kijken naar Joop.nl. Wat men daar schrijft is pure propaganda. Ik reageerde daar vaak in nette bewoordingen, het leverde mij een ban op…

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Heb het rapport gelezen maar dat hele Joop komt er niet in voor. Dat is kwaadaardig. En compleet niet onpartijdig want door BNNVara betaald. Van uw geld dus.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Euh, niet goed gelezen. Joop, het links-activistische, racistische en antisemitische blogje, staat bij de Mainstream media. Dan kan dit onderzoek de prullenbak in. Wat een land.

Henk Stuiver
Henk Stuiver
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hartelijk dank, zeer lezenswaardig rapport, OpnieZ wordt 18 x genoemd.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Een andere mening wordt automatisch ingedeeld onder fake nieuws, zeer lezenswaardig voor de politburo Den Haag.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Henk Stuiver, WAT is voor u een lezenswaardig rapport? Daarmee bedoelt U ongetwijfeld dit artikel op OpinieZ! Natuurlijk bedoelt u er zeker niet het inhoudsloze vodje van todje ollongren mee. Als u dat lezenswaardig vind, dan weet ik zeker dat u graag met ons de specifieke punten deelt waarom dat zwakbegaafde notitietje de moeite waard zou zijn. Uw uitgebreide reactie tegemoet ziend…..

Henk Stuiver
Henk Stuiver
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Net als OpinieZ is het rapport (volgens vanDale) persoonlijk, volgens eigen mening; = partijdig. Met andere woorden, niet blind staren op OpinieZ of het rapport maar zelf vanuit verschillende invalshoeken een mening vormen.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Henk Stuiver, Het vodje van feeks ollongren is, zoals u weet of hoort te weten, als onderbouwing bijgevoegd aan een kamermotie en daarmee GEEN mening.

visser
visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Alle stervelingen zijn gelijk, maar hun maskers verschillen”,
Voltaire

nietwaar mevr. Ollongren?
.

peter klein
peter klein
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

The minister of Truth

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

Eerder minister of silly walks.

Realist1966
Realist1966
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Silly talks ..

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

dank u!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter klein

@ Peter Klein.
Een Trut(h)-minister !

PAULUS G.M. SCHMIDT
PAULUS G.M. SCHMIDT
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De blijdschap spat van het scherm af bij de linkse publieke omroep (NOS en Buitenhof) nu de Democraten waarschijnlijk aan de macht komen in de USA . Eenzelfde fenomeen zien we in Nederland, zodra het gaat over het FvD of PVV vernemen we donkere rookwolken. Maar de thans gevestigde orde kan geen kwaad doen. VVD staat inmiddels gelijk aan GrL en D66. De macht is aan linker zijde, het gevaar komt van linker zijde. Naargeestige tijden zullen ons deel zijn.

trackback

[…] naar ‘junk news’. Met het lachwekkende resultaat dat onder andere OpinieZ van fake news werd beschuldigd. Opeens waren opinies fake. Nieuws kan fake of junk news zijn, want niet kloppend met de […]

trackback

[…] Wedden dat @KajsaOllongren nog nooit iets op @OpiniezMagazine zélf gelezen heeft…😏 Kajsa Ollongren: minister van Waarheid en Deugmedia https://opiniez.com/2019/10/23/kajsa-ollongren-minister-van-waarheid-en-deugmedia/asherbenavraham/ […]

Henri G.
Henri G.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk heet ze ook KAFKA Ollongren

Aad Boudewijn
Aad Boudewijn
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik stuur toevallig vd week n email over ollongren naar de uva… met zeer bijzondere info..en wil deze aan u sturen..

59
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x