Nederland Coronacratie

Virologen en epidemiologen in het centrum van de macht

Foto:

De eerste OpinieZ-column van 2020 wijdde ik aan de voortgaande strijd tegen de postmoderne democratie, zoals gesymboliseerd door het kabinet-Rutte 3. Ik schreef – met enige pathos – dat we leven in een verwording van de democratie die is bedoeld om een politiek-bestuurlijke elite in stand te houden die burgers haast als noodzakelijk kwaad beschouwt. De situatie is door de Coronacrisis verslechterd. Nederland is een Coronacratie geworden.

Ik sloot mijn nieuwjaarscolumn af met de woorden: “Democratie mag nooit de vorm krijgen van een ministerie van Waarheid, dat burgers vertelt wat zij moeten vinden en hoe zij moeten leven. We willen geen overheid als morele opperrechter die lastige, kritische media classificeert als vuilspuiters. We willen geen kabinet dat zich manifesteert als klimatologische eindtijdverkondiger, boodschapper van het immigratie-evangelie of PR-apparaat van een Europese superstaat.”

Een verzuchting die uit de toppen van mijn tenen kwam. Een jaar verder, aan de vooravond van 2021 zijn we onvoorzien beland in een lamgelegde samenleving. De gebreken van onze democratie zijn verdiept gedurende de Coronacrisis die we over ons hebben laten uitstorten. Ja, “laten uitstorten”. We leven in een feitelijke noodtoestand die ons leven, onze bewegingsvrijheid en liefst ook onze meningen voor onbepaalde tijd aan banden legt. Gelegitimeerd door een Noodwet als Shield Wall voor angstige politici en bestuurders. De beperkingen van het dagelijkse leven worden braaf aanvaard door een grotendeels volgzame bevolking.

 

Coronacratie

Nederland is een Coronacratie geworden, een land dat wordt geregeerd door het kabinetstandem Rutte/de Jonge die effectief hun collega-bewindslieden buiten spel hebben gezet. Economische overwegingen spelen in het kabinet nauwelijks een rol meer. Het kabinet als geheel trekt niet meer aan de touwtjes. Het illustere duo Mark en Hugo laat zijn acties ingeven door wat hen door een kleine groep virologen, epidemiologen en medisch specialisten wordt ingefluisterd. Deze selecte groep van deskundigen is het die feitelijk bepaalt hoe u en ik moeten leven en hoe lang het lamleggen van de samenleving nog gaat duren. Ik heb de indruk dat wat hen betreft het normaal pas weer mag intreden als het virus volledig is verdwenen.

 

Experts

Zonder twijfel gaat het om experts met de beste bedoelingen, die opereren vanuit hun vakmatig perspectief: bescherming van de zorgcapaciteit en het indammen van een virus dat zich niet wil laten indammen. Alle lockdowns en contactbeperkingen ten spijt. Want mensen als Gommers, Van Dissel en Kuipers hebben in de Coronacrisis van het kabinet het beleidsmonopolie op een presenteerblaadje aangereikt gekregen. Virologen en epidemiologen besturen het land. Epidemiologische, medische en virologische perspectieven zijn voor het koningskoppel Rutte en de Jonge de enige maatgevende factoren voor het overheidsbeleid geworden.

 

Government by Press Conference

Coronacratie Nederland heeft zich ontpopt als de nieuwe verschijningsvorm van de gemankeerde democratie die ons land het afgelopen decennium al was geworden. Parlement en oppositie doen niet echt meer mee in het uitzetten van de lijnen van het landbestuur. Ze blaffen nog wel een beetje, maar bijten niet door. Ze stellen zich op in de schaduw van de premier, onze nationale crisismanager. Rutte heeft in korte tijd zonder noemenswaardige tegenstand het Government by Speech en Government by Press Conference ingevoerd. Met de hoogste kijkcijfers ooit als gevolg en een haast onaantastbare positie van de VVD in de peilingen.

De Grondwet met al zijn waarborgen voor de vrijheid van de burger en het indammen van de macht van de overheid is ver weg onder in een la gestopt. Het parlementair debat is niet meer dan een verplicht nummer. Wij staan erbij, kijken er naar, tonen begrip en schikken ons in ons lot. De staatsomroep en de mainstream media houden zich overwegend verre van een kritische benadering van het Coronabeleid en gedragen zich als loyale communicatie-afdelingen van het kabinet.

 

Versnippering

In de uitvoering wreekt zich de organisatorische versnippering van de polder. Een conglomeraat van schimmige veiligheidsregio’s met ongekozen en ongecontroleerde bestuurders en een onontwarbaar web van ziekenhuizen, zorginstellingen en GGD’s moet het maar zien te rooien met vage, wisselende en tegenstrijdige instructies uit Den Haag. Een paar maanden terug hoopte ik nog dat door het beschikbaar komen van vaccins het einde van de Coronahorror in zicht zou komen. Maar daar ben ik ook al weer van afgestapt door alle geblunder en gekluns van de Jonge met het vaccinatieplan.

Wat ik inmiddels zeker weet is dat het technologisch en logistiek hoogontwikkelde Nederland Distributieland nu het laatste land in Europa is dat gaat vaccineren en dat het nog heel lang gaat duren. We zijn de risee van het vrije westen geworden.

 

Kernkabinet

De Coronacratie geeft een disproportionele macht aan de experts. De staatsrechtelijke Trias Politica van gescheiden wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende machten verschuilt zich sinds het voorjaar in de coulissen. Het werkelijke machtscentrum zit bij Mark Rutte en zijn klusjesman Hugo de Jonge die de toekomst van ons land laten bepalen door telefoontjes, tweets en Whatsapp-berichten vanuit het Outbreak Management Team, de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van Dissel, Gommers en Kuipers zijn de leden van het echte kernkabinet. Dat realiseerde ik me vanochtend weer eens extra.

 

Oude normaal

Mijn eis – het stadium van wensen ben ik allang gepasseerd – voor het nieuwe jaar is dat er een einde komt aan de Coronacratie. Dat bij politici en bestuurders het verstand terugkeert. Dat we daar zelf bij de verkiezingen ook aan meehelpen. Dat bij iedereen het besef indaalt dat de basis van ons welzijn en welvaart berusten op een bedrijvige maatschappij die je niet tot in lengte van dagen kan laten gijzelen door een virus. Want dan bestaat er uiteindelijk geen samenleving meer.

Het is waard om te vechten voor de terugkeer naar het oude normaal. Dat moet wat mij betreft de inzet zijn: Nederland weer normaal en wel per 1 juli of 1 oktober 2021. Ga ervoor. Help het nieuwe normaal de wereld uit.

Het nieuwe jaar had ik graag ingeluid met familie en vrienden in mijn stamkroeg in Leiden, maar die is dicht. Ik hoop dat er bij de volgende jaarwisseling nog überhaupt kroegen over zijn in ons land.

Het OpinieZ-team dankt alle lezers voor de het afgelopen jaar getoonde belangstelling. Wij wensen iedereen een in alle opzichten beter en gezonder 2021 toe! 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
54 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geen woord over de WHO in dit artikel, de aanstichter van de Corona-angst-hype, door angstaanjagende berichten en beelden en door corona onterecht tot pandemie te bestempelen.

Bill Gates, de Microsoftverkoper, geobsedeerd door vaccins, KOOPT MACHT met zijn miljarden, hij noemt zichzelf filantroop, en is de grootste sponsor van de WHO, China de 2e grootste.

De WHO is niet democratisch gekozen, maar gedraagt zich als een wereldregering, (Global Governance) en Rutte, van Dissel (RIVM krijgt subsidie van Bill Gates) en de Jonge zijn uitvoerders/managers van de richtlijnen van de WHO. (Al-Qak-Kaag zit in het bestuur van de WHO= nevenfunctie)

De corona en de bewustzijnsvernauwing door angst, aangewakkerd door de media, wordt gebruikt om een ONDEMOCRATISCHE agenda door te voeren, een soort wereld-communisme voor de grote massa,
met 1% zeer rijken en machtigen en een grote groep financieel afhankelijken( zie basisloon, WEF, great reset)

Het gaat niet om corona, corona is een middel om Global Governance te realiseren.
WORD WAKKER

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

De corrupte VN regeert over de hele wereld en bepaalt onze leven hier.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

De heer Gates heeft zoveel niet werkende Shit-software geproduceerd (overigens eerst min of meer gestolen van andere bedrijven) en met deze software vervolgens zijn concurentie uitgeschakeld dat hij persoonlijk negatief in beeld kwam van de toenmalige Amerikaanse senaat. Hij heeft vervolgens de Bill & Melinda Gates Foundation opgericht om te laten zien hoe goedgevig hij was. Later in een interview verklaarde hij dat de oprichting van de Foundation zijn beste investering ooit is geweest. Elke dollar heeft hij hiermee 5 x terugverdiend met de door hem opgerichte en betaalde vaccinatieprogramma’s in arme landen. Hij is tevens een van de grootste sponsors van de WHO om dat voor elkaar te krijgen.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Mensen die bang zijn kunnen helaas niet helder nadenken. Daarom volgt de ene crisis de andere op: terrorisme, klimaat, corona, etc.

“The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary.” – H.L. Mencken

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het mislukte koppel Rutte en de Jonge, sturen Nederland niet aan, maar voeren alleen maar opdrachten uit, die door andere wordt gedicteerd.
Zij zijn de stromannen van ?.
Deze Rutte, heeft tussen 2012 en 2016 de zorg in Nederland grotendeels ontmanteld.
Zorgpersoneel op straat gezet en ziekenhuizen gesloten.
Zijn sterke punt is het uiten van leugens en veel dingen snel vergeten.

Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog, de man die de democratie heeft afgeschaft en de burgerinspraak (referenda) heeft afgeschaft en een CordonSanitair heeft ingesteld richting partijen met een andere mening.

RUTTUP.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Komt er wel een verkiezing….De Nederlander is monddood gemaakt

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Paul wie weet.
Ik wens een ieder, een fijn, gezond en voorspoedig 2021 toe en hopelijk minder Rutte.

Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Asher heeft volkomen gelijk: Het ‘koningskoppel’ heeft de grenzen van legitimiteit ver overschreden, zéker gezien de disproportionaliteit. Inderdaad wordt dit ‘koningskoppel’ aangestuurd door instanties die wij nooit hebben gekozen. Daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed. Waarom zwijgen de media? De propaganda gaat intussen zó ver dat een meerderheid hunkert naar inenting, terwijl de overgrote meerderheid van het vaccin wellicht meer te duchten heeft dan van het virus (IFR 0,05). Op de vaccin-onveiligheid ligt een taboe (censuur). Het idee dat je een virus uitroeit met een lockdown is een illusie. Wat die uitroeit is het culturele leven, de levenslust, een gezonde ontwikkeling van onze jongeren en een gezonde toekomst. Om over ‘democratie’ maar te zwijgen. Het hulpmiddel is angst, waar dit ‘koningskoppel’ niet alleen niets tegen doet, maar willens en wetens in stand houdt. Het is de angst waar de burger zich van moet bevrijden. Wie langs de censuur glipt, komt tot heel andere conclusies dan al onze voorlichters. Deze dictatuur is nergens voor nodig. De omvang van het dodental blijkt geen enkel zinnig verband te houden met de strengheid, hardheid of ‘intelligentie’ van de lockdown. Verifieer zelf! Waarom zwijgen de media?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans H

Kijk Hans, jouw vraag is waarom zwijgen de media.?
NPO, DPG, TALPA, TMG, RTL, SANOMA.
Een pot nat.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk kan ik het woord Corona niet meer verdragen want ik word er doodziek van. Elke dag weer die leugens. De tienduizenden besmettingen vliegen je dagelijks om de oren en iedereen gelooft het, …ongelofelijk! Ja, al die testen zeggen het toch? NEE, het moet nu toch inmiddels duidelijk zijn dat die testen helemaal niets aantonen. Heel die PCR-test is zogenaamd wetenschappelijk onderbouwd maar nooit onderworpen aan een ‘peer review’, zoals ik vernam. Binnen een enkele dag lag het plan op tafel, maar talloze ‘onafhankelijke wetenschappers’, dus niet door de overheid betaald, tonen al maanden aan dat van die testen weinig klopt. Zie de grafieken, sinds september is de relatie tussen z.g. besmettingen en aantal testen volledig zoek zoals ieder ‘niet wetenschapper’ kan constateren. Hiermee stort de hele geloofwaardigheid al in elkaar, afgezien van het feit of die geloofwaardigheid er al ooit is geweest.
Het vaccin, talloze echte, onafhankelijke medici heb ik al horen uitleggen dat het nu, vooraf al geroemde vaccin, heel gevaarlijk is door het gedoe rondom RNA dat ‘NOG NOOIT EERDER OP MENSEN IS TOEGEPAST’. Aan welke gok waagt men zich? Wie wil dit op z’n geweten hebben? Er wordt een medische test over ons uitgerold. Geen hond weet waar dit gaat eindigen! Ik ben 70+ en wil me absoluut niet laten vaccineren en als ik ernstig ziek wordt dan zal dat een onderliggende oorzaak hebben en hoop dat ik dan behandeld kan worden door onafhankelijke artsen en niet door politici, of artsen die onder invloed staan van politici zoals nu vaak gebeurt. Al deze onafhankelijke artsen wordt de mond gesnoerd. Met talloze aanbevelingen en open brieven zoals die van 40 wetenschappers, later van 2.000 medici (8 aug.) werd niets gedaan! Is dit alles niet een beetje gek? Of ben ik gek?

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

U bent beslist niet gek,integendeel!En anders zijn we samen gek,want ik deel uw mening voor de volle 100%!

Helena
Helena
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Helemaal mee eens!

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Chapeau! Waar i k nu eigenlijk in geïnteresseerd zou zijn, zijn de motieven van de – tot nu toe – 2 personen, die deze uiterst gedegen reactie negatief meenden te moeten beoordelen.
Ieders goed recht, uiteraard, maar komaan, laat dan meteen zien, wat de rest níet ziet.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe gemakkelijk mensen meehuilen met de Rutte-kudde. Er zijn er maar weinig die zelf op onderzoek uitgaan. De overgrote meerderheid laat zich gedwee naar de slachtbank brengen. Vernam zojuist dat het Corona-vaccin (dat geen vaccin is) 50 maal meer ernstige bijwerkingen blijkt te hebben dan een normaal vaccin (lees: zonder mRNA) in de VS. Hier hoor je alleen maar jubelverhalen. Mijn dochter, PZ in de kinderopvang, mailde ons zojuist dat kinderen ook het smerige vaccin krijgen met alle ellende van dien. Waarom zwijgen de medici? Waarom, ja alles is waarom en niemand geeft antwoord en onze overheid, daar hoeven we helemaal niets van te verwachten dan alleen nog veel meer ellende en nog meer onderdrukking! Ook de verkiezingen zie ik niet doorgaan en dan kan men, gedekt door de Corona-wet, onbeperkt doorgaan. Let maar op!

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe wil een overheid, die het toppunt van onbetrouwbaarheid uitstraalt, permanent minachting voor het volk toont, verwachten dat het volk adviezen opvolgt, die voortdurend tegenstrijdig zijn.
Het vaccin, dat nog verstrekt moet worden wordt opeens heel goed verdragen door ouderen, maar vorige week was dat nog onzeker.
We krijgen na inenting met het vaccin onze vrijheid terug, maar we weten nog niet of men na inenting wel of niet besmettelijk blijft.
De sterfcijfers lopen direct terug na inenting, zo roept men, maar na een paar miljoen inentingen elders in de wereld, zijn de sterftecijfers daar gisteren nog nooit zo hoog geweest.
Inenting is niet verplicht, blijft de Jonge beweren, maar hij heeft wel een voorstel ingediend afgelopen week dat degenen die zich niet laten inenten geen toegang meer hebben tot de zorg, tot onderwijs, openbaar vervoer en openbare ruimtes.
Hoewel bij nagenoeg elk sterfgeval ten gevolge aan corona een groot gebrek aan vitamine D is vastgesteld ziet VWZ geen aanleiding tot onderzoek.
De VVD had wel beschamende opmerkingen over AH bonuspunten van een kaalgeplukte bijstandsmoeder, maar de eigen bonus voor volksverlakkerij wordt verzwegen.
Blijf erover schrijven OpinieZ. Ik wens u allen een voorspoedig en gezond 2021 toe.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal waar, maar in 2021 gaat de Coronacratie verder als Vaccinocratie. We worden al maanden lang volgestopt met het narratief dat ‘alles weer normaal wordt als we het vaccin maar hebben’.
Dat is uiteraard onzin.
Een vaccin remt de verspreiding van virus hooguit een klein beetje af, omdat de milde ontstekingen minder vaak zullen voorkomen. Maar elke infectie kan dodelijk worden als de dosis virus (virusload) maar groot genoeg is.
Bovendien worden infecties allereerst bestreden door cellulaire afweer en pas in een later stadium door specifieke afweer – en dit laatste type is waar vaccin op werkt.
De situatie dat het vaccin zozeer de kans op infectie heeft geremd dat de zware ontstekingen veel geringer voorkomen dan nu het geval is, zal zich dus misschien wel NOOIT voordoen.
Vergelijk het met de griepvaccins: die worden al minstens 25 jaar ingezet en elk jaar liggen de ziekenhuizen vol met duizenden oudere, zwaar zieke mensen. Dus als de werkzaamheid van dit virus het criterium wordt, dan betekent dat collectieve economische zelfmoord.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Medische specialisten mogen expert zijn op hun vakgebied, voor al het overige zijn zij minkukels. Zwaar narcistisch en zwaar autistisch denken zij dat er naast hun vakgebied geen wereld bestaat. En zijn ze te stom om te begrijpen dat ingrijpende keuzes ook ingrijpende gevolgen hebben. Veel dieper en veel ingrijpender dan deze epidemie.
Deze mensen begrijpen (dus) niet, dat zij er enkel zijn om mensen te genezen en dat beleid maken weer een taak is voor andere mensen.

Probleem daarbij is, dat Rutte een kwaadaardige trekpop is, die zo te oordelen een dubbele agenda hanteert. Ik las laatst op GS, dat vergaderingen met Rutte ook niet meer genotuleerd worden, zodat er nooit een schuldige kan worden achterhaald van het mismanagement in 070.

Grootste probleem is echter de domme volgzaamheid van de Nederlandse burgers, die dit alles maar laten gebeuren. Mensen, die niet meer in staat zijn om kritisch na te denken, om zich kritisch af te vragen wat er in ‘s-hemelsnaam gebeurt en of dat wel kan. Mensen, die weigeren om zich uitgebreider te informeren.
Voor een nieuwe televisie, een andere auto, of een set zonepanelen van € 4.000 ,= dan vragen ze uitgebreid offertes op, maar als het over hun bestaansrecht -en dat van hun kinderen- in de toekomst gaat slikken ze alles voor zoete koek.
En dan gaat het niet over tokkies, maar over de samenleving in zijn geheel.
Dit zijn de idioten, die in 2017 weer doodleuk op het kartel stemmen. Omdat ze niet beter weten en omdat ze niet beter willen weten.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer opvallend is dat niet ook virologen en epidemiologen aan bod komen die een tegengeluid laten horen. De psychiatrie wordt niet gehoord en dat geldt voor een heleboel ander disciplines. Ook valt het zeker op dat de angst kaart onoorbaar wordt uitgespeeld. Want denk je wel aan opa als je je vaccin weigert of niet slaafs de maatregelen opvolgt?
Vanaf dag een blijkt dat noch de politiek, noch de deskundigen die werden geraadpleegd enig idee hadden. We zijn nu 10 maanden verder en ik ben keihard in mijn oordeel, dit kabinet stuurt aan op een ramp. En mij maakt u niet wijs dat ze dat niet weten. Het zou lucht geven als je eventueel zou kunnen vluchten. Maar naar het populaire liedje moet ik u vertellen dat dat geen enkele zin heeft. Want er waart kennelijk een ander virus rond dat het verstand van politici en deskundigen wereldwijd in vuur en vlam zet. Het is een feit dat men gezamenlijk de fuik in is geraakt van hoe het niet moet. Alsof dat helpt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Werkende virologen willen blijven werken en daarom zijn die stil of delen de mening van RIVM. Vrij spreken mogen alleen de gepensioneerden.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elk tegengeluid wordt in de kiem gesmoort,bij you tube zijn de berichten zo weergegeven dat je er niet op kan reageren,en de media hoor je al helemaal geen kritiek geven op dit waanzinnige beleid , in wat voor staat zijn wij vervallen dat e regering te pas en te onpas je bedrijf kan sluiten ,de eerste lockdown net achter de rug ,en de tweede is nu,een *nieuw* virus aangewakkerd door de pers en regering,geeft aan dat de derde lockdown al op de loer ligt,kunnen ze makkelijk doen in Den Haag, salaris van 150,000 en 3 maanden reces gaan gewoon door en de echt grote bedrijven merken er niks van ,terwijl familiebedrijven van meer dan 100 jaar het loodje leggen , politiek is veranderd in een hoogmoed van ongekende hoogte,en ik hoop dat ze ongenadig op hun bek gaan bij de volgende verkiezingen ,er zitten er daar meer als 100 ,die als ze er niet meer zijn ,geen mens het zou opvallen ,de vuilnisman die 2 weken niet komt ,dat is erg ,maar mensen zoals Rutte mist geen mens .

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn grootste angsten voor 2021 op een rijtje.

-Dat de VVD weer de grootste partij wordt. Vrijwel een zekerheid, zeker omdat Rutte zijn schandknaapje de Jonge nog onder de trein gaat duwen als het nodig is om dit doel te bereiken.

-Dat we blijven toestaan dat onze vrijheid wordt ingeperkt door wat tegenwoordig voor beleid moet doorgaan. Verkapte vaccinatieplicht met twijfelachtige vaccins. Opgelegde lockdowns.

-Toenemende Europasering en opgelegde migratie.

-Dat de macht in deze wereld nóg meer komt te liggen bij Big Pharma en Big Tech. We maken ons zo enorm afhankelijk van Big Pharma om ons te “redden” dat we straks een gelddonor worden. Niet betalen is doodgaan. En de macht van Big Tech is al jaren evident, vooral bij de sociale media. Het censureren van andere meningen is de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast gemanipuleerde polls en onderzoeksresultaten. Nu we ons steeds meer laten isoleren is sociale media de ideale manier om het volk te voorzien van de gewenste mening.

En mijn enige hoop voor 2021 is ontluikend gezond verstand, bij zoveel mogelijk mensen. De verhouding tussen mijn angsten en mijn enige hoop is nogal scheef, ik weet het. Maar hoop doet leven.

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Right on Asher! Als de kroeg toch dicht is, (her)lees dan eens “Het Process / Het Prozess” van Franz Kafka, tijd zat…We (he) have (has) seen it all before…Glückliches Neues Jahr!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan zijn dat een regering het virus als compagnon omarmt voor eigen agenda. Mensen bang maken is tegenwoordig moeilijker dan vroeger, zeker in de moderne wereld. Dan moet je een stapje verder gaan om het doel te bereiken. Ik geloof het nog steeds niet dat het nu al gaande is en benader de crisis nog steeds vanuit de medische kant. De foute intentie zullen wij pas na de verkiezingen voelen als die komt. Die is overigens al bezig vanuit Brussel. Wel een reden om de regerende partijen uit te sluiten samen met de hele linkse wereld. Blijft niet veel over maar een schop tegen de huidige tendensen is op de plaats. Ik maak mij zorgen om de socialistische Europa die op moment in de maak is en dat overstijgt mijn zorgen voor de corona. Wij hebben een monddode parlement die weliswaar nog blaft maar al lang niet bijt. De toenemende censuur en het van boven af bepalen waarvoor wij staan wordt ons door de media dagelijks opgedrongen. Het Museum Nederland moet straks alleen voorwerpen bevatten die diverse minderheden ook leuk vinden dus weg met de oude geschiedenis er wordt een nieuwe mooie geschreven. Op de knieën voor China en Iran om de live vrede te bewaren voor enige tijd. En de Palestijnen blijven steunen zodat er zand gestrooid wordt in de ontwikkelingen in het M. O. Er is een voorspelling dat de Roaring Twenties terugkomen maar ik vrees dat de voorspellingen van Baba Vanga waarschijnlijker zijn.
Toch nog een fijne 2021.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als toevoeging te vermelden de verdwijning van de scheiding van kerk en staat. Alles is verboden behalve het samenkomen in de kerk. Daar komt de redding heus niet vandaan en de regering durf het niet om in te grijpen.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede maar ook trieste constatering. Echter, als je nog gelooft dat we ons hier uit kunnen stemmen of gehoorzamen dan heb je iets gemist. Op de personen en organisatie die deze waanzin wereldwijd aansturen kun je niet stemmen. Democratie is een illusie, een georganiseerde groepsverkrachting.

Ita
Ita
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik voorspel dat de (gespeelde) crisis nog zo’n 2 maanden zal duren. Dan een paar weken voor de verkiezingen krijgen we onze vrijheid terug. Niet helemaal want we hebben de ‘leiders’ natuurlijk nog oh zo hard nodig. Rutte komt met een uitgebreide speech hoe hard hij eraan gewerkt heeft en hoe trots hij is dat ‘wij met zijn allen’ (lees rutte) het virus eronder hebben gekregen. De msm zal hem dagelijks bejubelen en heilig verklaren. En wij zitten met nog 4 jaar ellende opgescheept.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ita

Tja hoe het precies gaat lopen is koffiedik kijken. Maar ik ben het roerend met u eens dat we in een scenario zitten. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat ze de verkiezingen anders gaan organiseren om zo vals te kunnen te gaan tellen. Dit voorbeeld hebben we gehad in de VS dus zou ook hier kunnen gebeuren!

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer verhelderend. Mist nog wel de rol van de landelijke voorzitter van alle Nederlandse veiligheidsregio’s in het “schaduw kernkabinet”. De burgemeester van Nijmegen.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De agenda die nu onder het mom van Corona versneld wordt uitgevoerd is al decennia oud. Misschien dat mensen in groten getale wakker worden als we, ook na vaccinatie, niet terugkeren naar het oude normaal. Misschien ook niet.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zonder twijfel de beste voorspelling voor dit jaar, met welk onheil ons nog meer te wachten staat…..

orthopeer
orthopeer
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem met ‘onafhankelijke’ overheidsinstanties is, dat ze bemand kunnen worden met politiek welgevallige leden , die ooit van pas kunnen komen. Er zijn hiervoor geen verkiezingen; waarschijnlijk wel een carroussel , waarbinnen men elkaar op hetzelfde of lager niveau binnenhaalt…Voor een crisissituatie is dit te weinig . Dus wordt imitatie van anderen het aangeraden `Beleid” .

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig eens. De T. heeft nu een zeer kritisch artikel over Hugo de Jonge geplaatst. Werd eens tijd. .

Frans B
Frans B
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb ook zo mijn twijfels over het huidige beleid, maar we moeten toch iets doen tegen het virus. Als je ergens kritiek op hebt, moet je ook met ideeën komen over hoe het beter kan. En die zie ik hier niet.

Helena
Helena
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Corona is niet anders dan een nogal pittige griep, vooral voor ouderen met onderliggend lijden gevaarlijk. Er zijn goede geneesmiddelen tegen. Zie Dr Elens. De meeste jongeren merken er niet veel van, verkouden , keelpijn enz, de gebruikelijke rinusvirussen. Alles wordt onder Corona geschaard. Artsen verdienen per patiënt 10, eu als ze Corona diagnostiseren. Het zgn. vaccin is geen vaccin, maar een genetisch gemodificeerde stof. En , virussen komen en virussen gaan… Dit virus muteert als een gek, dus tel uit je winst….

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Juist dat is het gevaarlijker er aan.
Veel mensen zijn nu totaal gefocust op ‘het virus’.
Dat kan ook niet anders, want het is tegenwoordig gewoon net zoiets geworden als het weer bericht.
Maar dan standaard aan het begin van de nieuws uitzendingen.
“De corona stand” tegenwoordig zelfs al met een soort ANP (zoveel boven of onder het gemiddelde.. 🙂

En omdat iedereen daarop gefocust is, zien ze niet hoe we gewoon in een soort van enge “Folow The Leader”

Corona is alleen maar het voertuig om het te bereiken..

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Dat de regeringslieden zich door experts laten voorlichten is op zich normaal of zou normaal moeten zijn. Maar politiek trekt hun advies of in eigen gewin of als excuus voor hun falen. De politiek heeft sowieso invloed op het wetenschap en probeert deze naar hun eigen hand draaien. Dhr. Gommers moest al eens voor de Jong het aantal IC-bedden opschroeven om het publiek gerust te stellen terwijl het niet eens meer kon. En spanningen tussen de artsen en wetenschappers en regeringsinstanties zoals het Outbreakteam en RIVM zijn er altijd al geweest maar wij horen alleen de regeringsstem. Het recente oproep van Gommers en Kuipers wordt genegeerd en dat is een reden voor zorg. Niet de medici bepalen de gang van zaken maar politici of verzekeringen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Henk Stuiver
Henk Stuiver
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een flutartikel, een hoop commentaar op alles en iedereen, maar oplossingen HO MAAR!

Wat we ons zelf allemaal kunnen verwijten is dat wij gezamenlijk de zorg tot een minimum hebben teruggebracht, alles in het kader van EFFICIËNT werken en LAGERE kosten….

Wat we ons als mensheid ook kunnen verwijten is dat wij van mening zijn dat wij alles kunnen doen en laten met onze aardbol en wat er op leeft, zonder dat dit consequenties heeft.

EN DAT, samen met de coronaregels aan je laars lappen, zijn de werkelijke redenen dat wij deze pandemie niet goed de baas kunnen zijn….

Enne troost je Asher……… ook de omliggende landen zitten zwaar in de problemen……

Met andere woorden: de hele wereld is een Coronacratie welke zeker tot ver in 2021 aan zal blijven houden…………..

Maar hoe dan ook, allen een goed gezond en welvarend 2021 gewenst!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

“Wat we ons als mensheid ook kunnen verwijten is dat wij van mening zijn dat wij alles kunnen doen en laten met onze aardbol en wat er op leeft, zonder dat dit consequenties heeft.”
Corona bestaat al vele jaren, net als alle virussen en heeft niets te maken met wat wij wel of niet doen op deze aardbol. Een virus zoekt gewoon een gastheer om zich te vermenigvuldigen en als er geen mensen zouden zijn, dan stappen het virus gewoon over op dieren.
Verder wil ik opmerken dat Europa voorop loopt met recycling van grondstoffen en geboortebeperking en dat de bevolkingsgroei tegenwoordig alleen nog maar plaatsvindt in Afrika en de islamitische wereld, met de bijkomende belasting voor milieu, natuurlijke bossen, grondwater, enzovoort.
Dus niet de hele mensheid.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Henk
Henk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Covid-19 is een nieuwe variant, en dat Europa overal mee voorop loopt is wishfull thinking. Wel zo gemakkelijk om Afrika en de Islamistische wereld de schuld te geven. Ga gerust verder met de rest van de wereld de schuld geven Andre…

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Dat wij onze zorg uitgekleed hebben is zeker waar. Het aantal IC’s is zelfs voor een vredestijd niet toereikend. Wat is hier een mensenleven eigenlijk waard? Mag niets kosten lijkt de enige regel te zijn. En dat velen geen respect voor de zorgsector hebben ook. Een applaus is dan hypocriet en niets waard.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

Beste Henk,

‘wij gezamenlijk de zorg tot een minimum hebben teruggebracht’ ik heb niet gestemd op de huidige coalitie dus ik verwijt mijzelf niets hierin.
‘wij alles kunnen doen en laten met onze aardbol’ ik ben tegen biomassa verbranden en ook hier heb ik niet mee ingestemd tijdens de laatste verkiezingen. Och is ook zo daar werd in de verkiezingsprogramma’s van de huidige coalitie ook met geen woord over gerept. Dus in deze verwijt ik mijzelf helemaal niets.
‘wij deze pandemie niet goed de baas kunnen zijn’ helaas de WHO heeft zelf al aangegeven dat de COVID-19 virus geen pandemie is. Wanneer de IFR global 0,23 % is en dat de griepvirus van 2017- 2018 de IFR 0,18 was en dit vergelijkend met Ebola met een IFR tussen de 50 en 90 % wat wel degelijk een pandemie is. Ook hierin verwijt ik mijzelf niets.
Wat ik mijzelf wel verwijt is dat ik te weinig tijd uittrek om dit soort commentaren te schrijven om mensen de feiten te laten zien en zodoende niet op emoties gaan handelen.

Voor 2021 kijk naar feiten, wees een realist en blijf (na)denken en bekijk de situaties van meerdere kanten. Veel geluk hiermee.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Ik ben het met u eens dat u (en mij) niets te verwijten valt. Maar dat u Ebola een pandemie noemt is niet waar. Ebola blijft beperkt in zijn reikwijdte door zijn dodelijkheid. En kan dus geen pandemie worden.

Henk
Henk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Verschuilen achter “Ik heb niet gestemd op de huidige coalitie”… Hoe triest, wat voor uitvluchten heb je nog meer…?

Het is altijd de schuld van een ander, of niet Cor?

Jij verbruikt zeker niets in deze wereld, geen gas, geen electriciteit, geen vakantie er cetera.

Jij geen footprint op deze aardbol? Dacht het wel. Denk daar in 2021 maar eens over na 😉

Cor
Cor
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Beste Henk,

Als ik dit zo lees ben je redelijk zwaar op de hand en mag ik als mens niet meer leven want ik moet boete doen en direct verdwijnen van deze aardkloot. Ik kan waarderen dat je je zo inzet voor onze mooie planeet en waar ik graag op mag leven. Maar als je deze planeet zo aan het hart hebt geef dan het goede voorbeeld misschien volgen er nog wel enige mensen jou.

Henk uit Tilburg
Henk uit Tilburg
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Henk sorry Dat Ik toch even je footprint theorie in de vuilnisbak moet gooien en daar benoem Ik maar een voorbeeld bij waar je eens diep over na zou moeten denken.
Deze theorie is namelijk in de wereld geschopt door de milieu maffia die een stok gevonden dacht te hebben om de belastingbetaler zijn laatste geld uit zijn zakken te kloppen.
Want hebben we het dan over footprint wil Ik graag je mening horen over het feit dat wereldwijd bossen en zelfs oerbossen gekapt worden om in elektriciteit centrales gemieterd te worden en opgestookt om CO/2 te besparen terwijl diezelfde bossen nodig zijn om hetzelfde CO/2 de wereld uit te helpen

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

1) De footprint heeft niets te maken met het muteren van corona virus. Als je die stelling toch wilt volhouden, dan moet je met bewijs komen, of argumenten of een rapport.
2) De footprint is kunstmatig zwaar gemaakt omdat ongeveer de helft ervan bestaat uit CO2 productie. Als je dat wegneemt, dan blijkt plotseling dat Europa en Amerika de enige werelddelen zijn die ongeveer in ecologisch evenwicht verkeren. En Afrika zit zwaar in de problemen, omdat de bevolkingsgroei daar onstuitbaar is.
3) Dit zijn feiten en feiten moeten niet verward worden met het zoeken naar schuld.
4) Tenslotte wil ik erop wijzen, dat als Europa niet was geïndustrialiseerd, we niet al die goederen zouden kunnen importeren uit Afrika waarmee de migranten weer hun overtocht en hun mobieltjes betalen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Beste Henk,

Dit is nu precies het soort gedrag wat ik spuugzat ben. Uw manier van schaamte aanpraten is walgelijk.
Wat u hier probeert te propageren is precies waar ik me zorgen om maak in deze wereld.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Dat verbruik e.d. dat is natuurlijk onmiskenbaar.
Maar daar gaat het niet om en al zeker niet onder dit artikel van Asher.

Maar ik ben het met Cor eens…
Sowieso had het beleid er de laatste 20 jaar totaal anders uit gezien,
En hadden we door het weglaten van de massa immigratie, minder/geen woning tekort gehad, de criminaliteit zou er anders uit zien, etc..
Dan hadden we inmiddels echte duurzame energie in de vorm van Thorium.
We zouden een veel beter en leefbaar milieu gehad hebben, waar we tot onze onvermijdelijke dood een heerlijk leven hadden kunnen leiden..

Ik heb hier niet voor gestemd,
Dit hebben ook massa’s mensen niet gewild,,
En toch blijven mensen als u, geloof houden in het systeem..

Zottekap

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

U spreekt uzelf tegen, u stelt dat wij onszelf allemaal moeten verwijten dat we de zorg tot een minimum hebben teruggebracht maar tegelijkertijd moeten wij ons troosten dat ook omliggende landen zwaar in de problemen zitten?! Maar omliggende landen hebben niet allemaal de zorg tot een minimum teruggebracht. Dus wat moeten we onszelf verwijten?
Dan moeten wij ons als mensheid ook verwijten dat we van mening zijn dat wij alles kunnen doen en laten met onze aardbol en wat er op leeft, zonder dat dit consequenties heeft. Alleen al het gegeven dat een mens geboren wordt heeft per definitie consequenties voor de aardbol. Dus ook hier de vraag, wat moeten wij onszelf verwijten? Het zou u sieren als u toegeeft dat u vindt dat wij ons als mensheid moeten verwijten dat we geboren zijn anders spreekt u zichzelf wederom tegen.
Als u binnen uw eigen betoog uzelf al tegenspreekt stel ik mij de vraag of u bekwaam bent een gefundeerde mening te vormen over complexe kwesties waar heel veel verschillende aspecten spelen.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

@ Foaak.
Ik zit me de gehele ochtend al te verwijten dat ik ben geboren, maar ’t heeft mij niks gebracht. Mijn ouders wilde ik ook verwijten gaan maken, maar zij leven helaas niet meer, ware dat wél het geval geweest, ik weet zeker dat mijn ouders hun resp. ouders óók verwijten zouden hebben gemaakt enz. enz.
Ik begrijp uw reactie volkomen @Foaak , maar uw schrijven over het verwijten van geboortes sprak mij wel aan, of juist niet, ik weet het niet meer. Ik vermoed dat ik zelf óók het slachtoffer ben geworden van de Coronacratie.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De heer stuiver is in-ieder-geval ten prooi gevallen aan de Coronacratie, God hebben zijn ziel. Ook ik zou nog wel kunnen geloven in Coronacratie mocht het niet zo zijn dat onze deskundigen het vertikken wetenschappelijk naar dit ‘’probleem’’ te kijken, daarom hou ik het liever bij democratie.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

@ Henk Stuiver.
Wij hebben gezamenlijk de zorg tot een minimum teruggebracht ??
Hoe durft u, is het ooit aan u gevraagd ? Aan mij niet.
Dát is juist één van de vele verwijten de Pinokkio Rutte gemaakt worden ; niet WIJ hebben dat gedaan maar ’t is het “werk” van Rutte en co.
Dan staat deze “staatsman”(hoe bedénk je het ?) vervolgens als een kleutertje te applaudisseren voor de zorgmedewerkers, maar vóór het stemmen over hun salarissen, rent de gehele “regering”, met Pinokkio a.h. hoofd de Kamer uit.
Terwijl met óns geld, van u én mij dus, criminele bendes in ’t Midden Oosten worden gesteund met medeweten van Pinokkio en co.
Wát een stelletje……….

vbremers@outlook.com
vbremers@outlook.com
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Stuiver

.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door vbremers@outlook.com
54
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x