Vaccinatie: weinig gevoel voor urgentie

Bureaucratisch getreuzel in Nederland

Terwijl in de VS en het VK de massale vaccinatie tegen COVID-19 is begonnen en in Duitsland grootschalige faciliteiten al in gereedheid zijn gebracht, moet er in Nederland nog heel veel gebeuren. Minister Hugo de Jonge kan nog geen duidelijkheid geven over de planning en er moeten bureaucratische barrieres worden genomen. Freek van Beetz over het bestuurlijke getreuzel in ons land.

Toen President Trump in maart jl. aankondigde dat nog voor het einde van het jaar, misschien zelfs eerder, in de Verenigde Staten een vaccin tegen het coronavirus ontwikkeld en gereed zou zijn voor toediening, werd dat in de ‘factcheckende’ media (Washington Post, 5 maart), weggehoond. In mei verklaarde Trump: “We’re looking to get it by the end of the year if we can, maybe before.” Maar volgens door NBC-News geraadpleegde experts zou er dan een wonder moeten geschieden. Kennelijk heeft Trump dat wonder bewerkstelligd: inmiddels is in de VS met een grootschalige vaccinatie begonnen.

 

Versneld

Deze week is of wordt ook in een aantal andere landen (Israël, Canada, Mexico) begonnen met het vaccineren, op grote schaal, tegen het coronavirus. Zowel in de Verenigde Staten als in Groot-Brittannië is de toelatingsprocedure versneld doorlopen en hebben de autoriteiten het vaccin goedgekeurd. Daarbij is, aldus o.a. Marcel Levy, de gerenommeerde Nederlandse medicus die de leiding heeft over een aanzienlijk aantal ziekenhuizen in Londen, heus niet over één nacht ijs gegaan. Zoals ik ook al tweette: die instanties worden daar echt niet bemenst door kneuzen. Ook daar worden internationaal gestandaardiseerde veiligheidscontroles nauwgezet uitgevoerd.

 

EMA

Niettemin blijkt de EMA, de organisatie die in de EU over de toelating van medicijnen gaat, daar nog een aantal weken meer voor nodig te hebben. Weet u nog, de EMA, dit Europese Geneesmiddelen Agentschap, verhuisde in maart in verband met de Brexit van Londen naar Amsterdam. Nederland haalde deze trofee juichend binnen.….

Maar misschien wel dankzij die Brexit konden de Britten, immers nu niet gehinderd door EU-bureaucratie – en wellicht ook uit prestige-overwegingen – de toelatingsprocedure versnellen, zonder daarbij af te doen (aldus Marcel Levy) aan de vereiste zorgvuldigheid.

 

Bureaucratie

Pas onder grote druk vanuit Berlijn, waar met toenemende ergernis werd waargenomen dat een in Duitsland ontwikkeld vaccin in de VS en Engeland al wordt toegediend, terwijl de Duitsers nog tot begin januari zouden moeten wachten, is via Brussel de EMA aangespoord tot grotere spoed en weet de EU-bureaucratie, hoe verrassend, ineens meters te maken en toch nog enige tijdwinst te boeken.

In Nederland zou het vaccin zou dus al een week voor de jaarwisseling kunnen worden toegediend. Nou, dan heeft u buiten de Nederlandse bureaucratie gerekend; die zijn er nog niet klaar voor….

 

Stappen

“Er moeten nog stappen worden gezet”, zei minister Hugo de Jonge vanochtend op Radio 1. Toen een journaliste doorvroeg waarom men dan nog niet klaar stond en nog niet alles al in gereedheid was gebracht, wist de ministerniets anders dan dit mantra: “er moeten nog stappen worden gezet om veilig en verantwoord te kunnen vaccineren” en “zorgvuldige procedures doorlopen” nog een aantal malen te herhalen.

Zo moet volgens hem kennelijk de IT nog worden afgerond, nog een advies van de Gezondheidsraad worden ingewonnen, moeten nog vaccinatierichtlijnen worden opgesteld. Kortom, aldus de minister, die kennelijk het ambtelijk advies uit zijn hoofd had geleerd: “We moeten de stappen in de goede volgorde zetten en geen bocht korter afsnijden dan we kunnen”. Er wordt aldus De jonge “ongelooflijke snelheid’ betracht en hij komt volgende week met een planning “die wij verantwoord achten.”

Opnieuw moeten we vaststellen dat Nederland gewoonweg niet meer in staat is om adequaat en resoluut op noodsituaties te reageren.

 

Duitsland is er klaar voor

In hetzelfde actualiteitenprogramma werd een Nederlandse ondernemer van de Alkmaarse firma Losberger De Boer geïnterviewd, die in het Duitse Recklinghausen, niet ver over de grens, in twee weken tijd een compleet massa-vaccinatiecentrum opbouwde, waar zeven dagen per week tweeduizend mensen per dag kunnen worden ingeënt, volgens stringente regels waarbij tal van procedures worden doorlopen en met een uitgekiende routing.

Die zijn er dus wel klaar voor. Zodra Brussel zijn fiat geeft aan het advies van de EMA kan daar dan dus meteen worden begonnen.

 

Gevraagd of hij dat ook in Nederland zou kunnen, deelde de woordvoerder van het bedrijf mee dat hij maar liefst voor 700.000 vierkante meter aan tenten gereed heeft liggen en dat hij een paar weken geleden wel door Den Haag benaderd was….. Kennelijk zijn er dus nog geen knopen doorgehakt.

Er is in Den Haag te weinig gevoel voor urgentie, stelde Marcel Levy vast in Op1. En geen gebrek aan jargon bij onze minister, moet ik vaststellen…

Over de auteur

Freek van Beetz
Freek van Beetz
Freek van Beetz, studeerde Planologie en Politicologie, was van 2001-2010 adviseur van de MP van de Ned.Antillen. Auteur van Uitzicht op Zee (roman, 2015) en van Het laatste Kabinet (2010) en Het einde van de Antillen (2013).

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland treuzelt nu eenmaal altijd met alles. Maar alle ogen zijn nu wel gericht op het vaccin, dat als een soort niet-menselijke Messias de volken van geheel Europa moet verlossen uit de Vagevuur van de Lockdown.
Ik gebruik deze pseudo-religieuze metafoor omdat het vaccin toch vooral een psychologische betekenis heeft en geen medische.
Even terug naar de feiten.
Wat was ook alweer een vaccin? Een vaccin is een dood of verzwakt ziekmakend organisme dat het afweersysteem prikkelt, zodanig dat het bij een volgende, echte infectie sneller en heviger reageert.
Je kan dus na vaccinatie nog steeds ziek worden van corona of er aan overlijden. Als het afweersysteem niet of onvoldoende werkt, daar kan geen vaccin iets aan doen.
We werken al tientallen jaren met griepvaccin. Heeft dat griep uitgebannen? Zijn we griep ‘de baas” geworden? Is het griepvirus ‘onder controle’?
Kortom mensen: dit hele theater is psychologie, is manipulatie. Niets anders.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

We mogen blij zijn dat we enige weken achterlopen. De bijverschijnselen zullen dan wel manifest zijn. Wat er nu wordt geleverd is een setje DNA/RNA blokjes die deeltjes van het covid reproduceren, geen verzwakt virus. De gedachte is dat er dan antistoffen tegen ál de varianten worden aangemaakt door het lichaam, maar sommige van die fragementen komen voor in lichaamseigen stoffen. Bizar.

Cas H. Millens
Cas H. Millens
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is erger. Zoals ik inmiddels heb begrepen is er sprake van een nieuwe die ingrijpt op het DNA. Onvoldoende getest, daarom nemen overheden de aansprakelijkheid voor eventuele gezondheidsschade over van de fabrikanten. Anders durven die het niet aan!
Ik wacht nog even!

Cas H. Millens
Cas H. Millens
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cas H. Millens

nieuwe techniek

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cas H. Millens

Dit klopt tot op zekere hoogte. Het vaccin tegen corona bevat geen verzwakt corona, maar mRNA, dat een stukje eiwit bevat dat kennelijk gelijk is aan het messenger eiwit dat het afweersysteem prikkelt. De injectie met het vaccin brengt het mRNA direct in een aantal cellen van het lichaam, die daardoor reageren alsof ze al een infectie ondervonden hebben. Het nieuwe eiwit blijft aan de oppervlakte van de cel. Of dit ook echt een verandering van het DNA in de betreffende cel veroorzaakt, is niet duidelijk, maar het lijkt me dat het geen gevolgen heeft voor latere cellen die het lichaam weer aanmaakt.
Het is in ieder geval een nieuwe techniek.
Voor een uitvoerig behandeling ervan verwijs ik naar:
“Understanding mRNA COVID-19 Vaccines”van CDC in de USA.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mooi dat het volgens u geen gevolgen lijkt te hebben. Mij lijkt het verstandig af te wachten tot helder is dat het geen gevolgen heeft. Gelukkig staan er vrijwillige proefkonijnen genoeg te trappelen om zo snel mogelijk te worden gevaccineerd want vakantie, evenementen en voetbal.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cas H. Millens

Kinderziektes

Maurits Dekker
Maurits Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Freek van Beetz

Lijkt mij zeer plausibel

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mijn complimenten. Schitterend verwoord zonder toeters en bellen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Al dit gebrek aan daadkracht heeft wel een voordeel. We horen nu al de eerste verhalen over mogelijk ernstige bijwerkingen en andere bijzondere gevolgen van vaccinatie. Zo kan er blijkbaar gezichtsverlamming optreden, waarbij de experts natuurlijk over elkaar heen tuimelen om te beweren dat dit niet ernstig is. Wat is het voordeel van zo snel mogelijk beginnen met vaccineren? Kunnen de winkels open als de eerste 100 duizend mensen gevaccineerd zijn? Kunnen de euro’s dan weer eerder rollen? Kunnen we dan weer eerder op reis? Kunnen we dan eerder terug naar hoe het voor Corona was? Men lijkt zich niet te beseffen dat de vaccinatie van een heel land lang gaat duren. Dat we niet verlost worden van het vermaledijde mondkapje door een prikje te halen. Dat we nog niet eens weten hoe lang we beschermd zijn na een vaccinatie. En in welke mate.

Nu was ik sowieso niet van plan om me te laten vaccineren. Niet omdat ik een anti-vaxxer ben. Ik vind het ten eerste niet nodig om me te laten inenten. Ik ben gezond en mijn afweersysteem is goed. Ten tweede vind ik het heel vreemd dat men in zo’n korte tijd een vaccin weet te maken, terwijl we al eeuwen vechten tegen de griep.
Daarnaast zijn er op dit moment al mutaties van het Coronavirus in oa Denemarken en het VK. Dat worden er meer en meer. Over enkele jaren zullen virologen, net als bij de griepprik, een inschatting moeten gaan maken over welke varianten van Corona het jaar daarop worden verwacht. Van daaruit wordt dan een cocktail samengesteld die we ons regelmatig kunnen laten inspuiten. Nee dank u. Dan liever een trotse tweederangs burger.

CoBerg
CoBerg
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Met het ongeluksgetal “de dertiende ” zou ik ook voorzichtig zijn !

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  CoBerg

Tja, bijgelovig en goedgelovig schijnen vaker samen voor te komen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

citaat: “Daarbij is, aldus o.a. Marcel Levy, de gerenommeerde Nederlandse medicus die de leiding heeft over een aanzienlijk aantal ziekenhuizen in Londen, heus niet over één nacht ijs gegaan. Zoals ik ook al tweette: die instanties worden daar echt niet bemenst door kneuzen. Ook daar worden internationaal gestandaardiseerde veiligheidscontroles nauwgezet uitgevoerd.”

Ik breng nog maar eens het “des hormoon” in herinnering, dat miskramen moest voorkomen. Dat was ook niet door Pietje Bell en zijn zwarte hand in de handel gebracht, maar door kundige mensen.
Desalnietteming pakte dat hormoon voor veel mensen rampzalig uit.

En nu moeten we geloven dat een vaccin dat in de gauwigheid is ontwikkeld en nog sneller op de markt wordt gebracht volkomen veilig is?

Daarbij vraag ik me af waarom ik het risico op allerhande bijwerkingen zou gaan lopen om me te vaccineren tegen een kwaal waar bejaarden en mensen met onderliggend lijden aan doodgaan.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal mij niets verbazen als het allemaal met de verkiezingen te maken heeft. Nog corona? Dan verkiezingen via stembus (dat te manipuleren is).
Want het NIETS te maken met gezondheid maar meer met het voortzetten van de eigen positie.

Vassie
Vassie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Nou ,denk eerder dat half februari beter gaat,alles weer open en zo
Als dank graag tekenen bij het juiste kruisje in maart…

Maurits Dekker
Maurits Dekker
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vassie

Ik denk niet dat het over 8 a 9 weken al beter gaat. We zitten dan nog in het begin van de vaccinatie-periode. Bereid je er maar op voor dat de gang naar de stembus op 17 maart niet doorgaat. Als er dan per stembus gekozen moet worden staat de weg naar ongebreidelde en niet controleerbare fraude wijd open.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Verkiezingen gespreid over meer dan één dag lijken me acceptabel, maar stemmen per post mag niet gebeuren (afgezien van de uitzonderingen die nu al bestaan). De mogelijkheid om per post te stemmen zal leiden tot het ophalen van stemmen bij mensen die helemaal niet van plan waren te gaan stemmen, maar zich laten overhalen om op partij X te stemmen. Nog afgezien van alles wat er tussen het posten van de stemmen en het tellen allemaal mis kan gaan.
Misschien kan iemand van OpinieZ daar ruim voor 17 maart eens aandacht aan besteden?

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

net als in de VS ?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU eigent zich het recht om geen land zichzelf te laten coördineren want waar hebben wij dan de EU nog voor nodig? Dus toen Nederland met nog een paar landen begonnen met contracten te sluiten met farmaceutische bedrijven heeft de EU snel ingegrepen en het overgenomen als gezamenlijke organisator. Sindsdien gaat alles langzamer. Ik moest aan denken toen ik las wat de
heer Gommers (van de IC’s) zei over het spreiden van patiënten door het land om alle IC – bedden te benutten zonder dat een ziekenhuis in problemen zou komen.
Hij belde in zo geval zijn collega in het land en het was geregeld. Nu wordt het landelijk georganiseerd en het loopt gelijk spaak. Hier is Nederland een kei in om alles door te laten schieten via talloze commissies en adviseurs en zorgvuldige procedures. Het kost bakken met geld en het werkt niet. En de zorg wordt onbetaalbaar, zeggen zij dan en dat is te begrijpen met al die dure koppen die het coronageld in hun zakken stoppen. Niet voor niets is Nederland altijd een van de beste jongetjes in de klas. Hier helaas in het aantal corona besmettingen.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Zoals u zegt : er worden commissies en adviseurs aangesteld met als gevolg dat er niks gebeurt; maar let op : volgende week zal er per Veiligheidsregio , één Denktank én één Platform worden geïnstalleerd , de mogelijkheid bestaat dat dat eveneens per gemeente gaat gebeuren, maar dat wordt eerst nog besproken in een Regionale Burgerpraat Commissie, maar dat horen we t.z.t. dan wel.
Nederland op z’n smalst !!!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

En intussen gaan mensen dood, weer een paar huizen vrij en dat komt goed uit want corona of geen corona de stroom migranten gaat maar door.

Helena
Helena
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Godfried Bomans heeft ooit gezegd: ‘Als wij in Nederland een probleem hebben, lossen we dat niet op. Nee, wij richten een commissie op die zich over dat probleem mag gaan buigen. Die commissie richt vervolgens een subcommissie op.
En dan gaan allen naar bed, met het idee dat er toch iets gebeurd is.’

Uitgesproken in de jaren ’60 vermoedelijk, en er is nog niks veranderd.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie kan mij uitleggen wat het vaccin tegen Covid-19 nu precies doet in het lichaam van een mens, wat is de werkzame stof en wat is het resultaat? Als een persoon gevaccineerd is houdt dat in dat deze persoon niet meer besmettelijk is? Dus Covid_19 niet meer kan overdragen? En waarom wordt dit vaccin versneld toegelaten voor gebruik? En helpt dit vaccin tegen alle mutaties van Covid-19?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Wat doet Covid: het dringt een cel binnen in de longen.
Wat is de werkzame stof: een eiwit.
Resultaat: virus bestuurt cel, dus infectie. Virus gaat vermenigvuldigen. Afweersysteem wordt actief (eerst cellulair, later specifiek)
Na vaccinatie kun je nog steeds ziek worden van covid, dood gaan en anderen besmetten, allemaal afhankelijk van de virusload en de kracht van je afweersysteem.
Vaccin wordt versneld toegelaten om heel veel redenen, belangrijkste is uiteraard geld verdienen en het volk het gevoel geven dat de overheid zijn best doet.
Geen enkel vaccin helpt tegen alle mutaties van een virus, want uiteindelijk moet het afweersysteem (de killercellen) het echte werk doen. Vaccin is alleen een stukje voorbereiding.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

bedankt Andre, voornamelijk het stuk over snel en veel geld verdienen.
Big Pharma is de meest lucratieve branche om geld te verdienen, en Covid-19 is een middel om dit te bewerkstelligen.
Money rules the world.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is geen beter vaccin dan het eigen immuunsysteem. Bil Gates heeft 7 fabrieken laten bouwen voor de productie van het vaccin. Wat een wereldredder toch ! 🤮

Colombe
Colombe
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons regeringsbeleid zit graag op het achterhandje. De profes ontbreekt: de gelofte aan de samenleving, aan de Nederlandse mensen. Het beleid vindt pas wat nadat anderen actie ondernemen. Door gebrek aan inhoudelijke betrokkenheid? Door het ontbeken van eigen ideeen? Door het gemis aan perspectief? Oorzaak is mogelijk het omhelzen van systeemdenken waar gewone mensen nauwelijks een plek hebben. De betrokkenheid op mensen lijkt te ontbreken.

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bureaucratisch getreuzel en geveinsde zorgvuldigheid zijn in Nederland tot kunst veheven om excuses voor eventueel later falen klaar te hebben. Zie ook het constante veschuilen achter de meningen en het advies van de ‘experts’. Alles om eventuele blaam te vermijden en bij voorbaat de eigen huid te redden. Dat is absoluut geen leiderschap.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

@ John
Met u eens; maar ik vermoed tevens dat de mogelijkheid bestaat dat NL pas ná het einde van de z.g. lock-down ( in januari 2021) kan overgaan tot vaccinatie want de Jonge wacht tot hij bijpassend schoeisel bezit en dat kan pas als de winkels weer zijn geopend.
Een normaal mens wordt toch helemaal stapelgek van dit hele gedoe rond het corona-gebeuren ?!
Wie een spuit wil , neemt het en als je ’t niet wilt , neem je ‘m niet.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Helemaal raak, Karton.

Vassie
Vassie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Heb al gelezen dat Belgie vanaf januari gaat inenten
Men zet in op 250.000 personen per maand
Ze hebben ruim 10.000.000 inwoners …

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vassie

40 maanden x 2 spuiten = 80 maanden is ruim 6 jaar en ze weten ook nog niet of en hoelang je dan beschermd bent en of je over 3, 6 of 12 maanden moet herhalen of nooit meer… dan hebben we het nog geeneens over eventuele bijwerkingen, ernstige gevolgen en de (maatschappelijke en zorg)kosten daarvan op korte en vooral ook langere termijn.

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles had toch al maanden geleden klaar moeten staan of ben ik nou gek, hier zakt toch echt mijn broek van af.
Wat een kneus die Hugo

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ko de Ruiter

@ Ko de Ruiter.
Gezien het feit dat u denkt zoals u denkt (u bent beslist NIET gek) bent u NIET geschikt in onze “regering”………..u bent té slim en denkt teveel, beste Ko.

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

😂

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat allemaal nogal gretig en enthousiast over het resultaat na toedienen van dit vaccin, waarvan helemaal niets bekend is over bijwerkingen op termijn. Dat alles überhaupt nogal eenzijdig wordt belicht, vind ik bedenkelijk. Black Friday als schuldige aanwijzen voor toename besmettingen is redelijk overdreven. Vanaf 1 december was er de mondkapjes plicht. Kan dat misschien ook een oorzaak van de stijging zijn? Mogen we niet vragen.
Een hoogleraar beweerde vandaag, dat verplichte inenting best mag worden overwogen, want inenting tegen bv mazelen etc. vindt iedereen ook normaal. Jazeker, maar daar kennen we de bijwerkingen wel van en van de corona spuit niet. Mag ik misschien even zelf bepalen, welke risico’s ik wil lopen bij een inenting? Was alle overheidsinformatie afgelopen tijd dan zo betrouwbaar? Waarom vindt onze premier een onderzoek naar structureel lekken van elk kabinetsoverleg disproportioneel? Waarom moet het basisonderwijs de rekening betalen van werkgevers die het personeel onnodig naar kantoor laat komen? Waarom wordt Schiphol uitgezonderd van handhaving? Daarom wacht ik nog even met die spuit. O ja ik houd me aan de regels van mondkapje en afstand en aantal bezoekers, maar ik blijf drie keer per week mijn schoonvader van bijna 95 bezoeken. Die man doet al ruim 30 jaar vrijwilligerswerk in een verpleeghuis en de burgemeester vond verleden jaar nog dat zoiets toch wel erg mager was om in aanmerking voor een waarderingspeldje te komen. In het voorjaar was hij niet meer welkom als vrijwilliger, maar een paar weken terug werd hem dringend verzocht om weer te komen om zich in te zetten met spelletjes en met bewoners wandelen achter een rolstoel. Gelukkig maar, want zonder steun kan hij zelfstandig ook niet meer lopen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik geef het al een aantal jaren aan, dit Linkse Rutte Kartel interesseert het niets, wat er met de Nederlandse bevolking gebeurt.

Zij denken alleen aan hun eigen carrière en voor de rest interesseert het hun geen drol.

37000 ziekenhuis bedden beschikbaar, waarvan er nu 2000 zijn bezet voor deze Corona hype.
En de ziekenhuizen verzuipen door deze 2000 Corona bedden.
De gewone zieken wachten al maanden op behandeling.
Het gevolg is een land in angst en chaos.

Vanaf Februari is Rutte 3 er mee bezig en nu is het nog steeds een chaos.
Neem ook mee in je keuze in Maart 2021 het onrecht wat deze Rutte de gedupeerde ouders heeft aangedaan in de uitkeringsfraude.
Nederland is geen rechtsstaat meer. maar teert op vriendjespolitiek.

Bedankt Rutte.

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x