Het totalitaire narratief van White Privilege

Oorlogsretoriek en “Thought Control”

Titelfoto: San Francisco Street Painting door Christopher Michael, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

De dood van George Floyd heeft overal in het Westen chaos veroorzaakt. Demonstraties, rellen, strooptochten, vernielingen en brandstichting, in steden in Amerika maar ook in Brussel en Londen. Op de sociale media wordt van links tot rechts en omgekeerd met modder gegooid. Praattafels verkondigen de boodschap dat ook in Nederland institutioneel racisme bestaat, dat bestreden moet worden. Waar komt dit vandaan?

Critical Race Theory

De Critical Race Theory is een theorie die zich in de Verenigde Staten ontwikkelde. Uitgangspunt is dat ras, wet en macht sterk met elkaar zijn verbonden in die zin dat white supremacy wordt gehandhaafd in de maatschappij, ook al is iedereen op basis van de wet gelijk. Omdat zij de dominante groep zijn, zouden blanken altijd voordeel hebben ten opzichte van minderheden. Deze theorie maakt weer deel uit van een nog groter geheel, dat van de social privilege.

Eind jaren ‘80 schreef Peggy McIntosh voor het eerst over het zogenaamde white privilege. Aangeboren privileges, niet verdiend, waar de witte mens zich niet (genoeg) van bewust is. Er bestaat ook male privilege; het idee dat vrouwen vanaf hun geboorte op achterstand staan vanwege hun sekse. En, u gelooft het niet, er is zelfs Christian privilege. De lijst werd later aangevuld, onder andere door Black en Stone (2005), met seksuele oriëntatie, religie (vandaar de claim dat ‘islamofobie’ racisme is), onderwijs, fysieke beperking, genderidentiteit, sociale klasse en leeftijd. Privileges worden gezien binnen een concept, een wereldbeeld, van onderdrukkers en onderdrukten. Wit, man en christelijk is het grote Kwaad van onze tijd.

 

White privilege

De massale aandacht voor de dood van Floyd en het gebrek aan aandacht, ik schreef het al eerder op OpinieZ voor de christenvervolging en slavernij van zwarte Afrikanen in landen als Nigeria, Libië, de Centraal Afrikaanse Republiek en Mali, moeten we bezien vanuit de theorie van white privilege. Geen vuist in de lucht tegen de misogynie in landen als Iran, Saudi-Arabië en Pakistan. Dat zijn geen ‘witte’ onderdrukkers. Ironisch, omdat islamitische (de dominante religie in deze landen) bronteksten benadrukken dat Mohammed wit was en niet zwart. Er is zelfs een hadith die zegt dat iemand die claimt dat Mohammed zwart was, gedood moet worden. 

Schrijvers als Ibn Ata, Ibn Khaldun en al-Tabari legden verband tussen de vloek van Ham, slavernij en een zwarte huidskleur. Overigens werd in die teksten met wit Arabisch bedoeld.

 

Huiswerk voor ‘onderdrukker’

In ons land protesteerde de Grauwe Eeuw tegen de naam van de Coentunnel, in Engeland werd een beeld van Churchill beklad met ‘racist.’ In beide landen zijn scholen vernoemd naar Ibn Khaldun en Ibn Sina (Avicenna). Van Ibn Sina is de uitspraak dat ‘zwarten van nature slaaf zijn’ en Ibn Khaldun schreef over de Zanj (zwarte Afrikanen) dat zij ‘weinig beschaving hadden, onderdanig zijn aan slavernij en dat zij niet als mens gezien konden worden.’ Dat lijkt geen enkel probleem, niemand die eist dat zij hun huiswerk doen. 

Huiswerk ja, want als onderdrukker moet je weten dat je onderdrukt. Als je dat niet weet (of onvoldoende bewust bent) moet je boeken lezen, je geschiedenis kennen.

 

Islam is de oplossing

In deze karavaan van oproerkraaiers, die zich vermommen als vredestichters, marcheren ook de nieuwe kissas: islamitische verhalenvertellers. Al in het verleden wisten zij hun verhalen aan te passen aan hun publiek. Zij zien in de ontstane chaos en onrust een uitgelezen kans om de islam te promoten. Mohammed was een feministDe islam is de oplossing tegen seksueel misbruik-schandalen en tegen racismeEn de islam als oplossing voor het milieuvraagstuk

Voor al het Kwaad van het Westen is de islam de oplossing, zo moeten wij geloven.

 

Racistisch?

Nog voor het onderzoek was afgerond, werd Floyd’s dood gekenmerkt als racistische daad. Een witte agent doodde een zwarte, ongewapende man. Dat er vier agenten betrokken waren bij dit incident en twee daarvan niet ‘wit’ waren, liet men aanvankelijk zorgvuldig achterwege. #BlackLives doen er alleen toe wanneer het als bewijs kan dienen van vermeend institutioneel racisme, opgelegd door witte onderdrukkers.

De dood van de zwarte agent David Dorn tijdens de rellen was daarom van geen enkele waarde. Immers: Dorn maakte deel uit van het systeem van de ‘onderdrukkers,’ namelijk de politie. Er wordt zelfs opgeroepen daarin niet meer te investeren of er maar helemaal vanaf te zien: “Some people wonder how we could ever have a world without police, but let’s put it this way: When there’s a fire, we don’t have people who are trained to kill and have guns show up, we have fire fighters. Similarly if someone with a mental disorder is wandering the streets hurt, wouldn’t you want a mental health professional there?

 

Target Events

Die Sunrise Movement is een Green Deal beweging, maar ook het milieuvraagstuk wordt gezien vanuit het idee van de white supremacy en de privileges. Alles wat op dit terrein de afgelopen jaren is bereikt, wordt ontkend, met voortdurende hyperfocus op ongelijkheid en onderdrukking. Media, politici en bestuurders gaan hierin graag mee. Uit sympathie of gedeelde idealen of omdat ze niet weten hoe ze deze massahysterie anders kunnen beteugelen.

Er zijn trainingen zoals die van Momentum die jongerenorganisaties leren van een incident gebruik te maken en hun acties daaromheen te plannen en uit te voeren. De zogenaamde target events. Het gaat niet om de dood van Floyd, die was slechts bijzaak. Het doel is zo’n gebeurtenis trending te maken om sociale druk uit te oefenen en mensen uit elkaar te drijven. Het narratief bepalen en daarmee gedachteverandering veroorzaken.

“Popular movements need to force the public to take notice of the issue and take a ​​stance. Escalating strategic nonviolent action drives a wedge into the public’s moral conscience by asking: which side are you on?

 

Thought control

Hoe geweldloos, want dat is de claim, deze acties zijn, kun je je afvragen. Er zijn doden gevallen in Amerika tijdens de rellen en vernielingen, maar er is ook een zorgvuldig geplande uitsluiting van mensen. Bullying, taalbeheersing (zoals wit in plaats van blank) en thought control. Excuses aanbieden voor de slavernij waar je zelf part noch deel aan hebt gehad en knielen om te ervaren wat onderdrukking is.

De massa manipuleren zodat deze reageert met heftige reacties op sociale media, in de politiek en het onderwijs. Groepsdruk als wapen van mensen die claimen tegen onderdrukking te strijden. Het kan allemaal in deze tijd.

 

Wij tegen zij

Actie voeren versus de rede, en daarom is er ook geen inhoudelijk debat. De actievoerders houden vast aan hun vier strategische punten op elke kritiek: een woord of gebeurtenis targetten, het narratief bepalen, mensen dwingen tot uitspraken en hen uit elkaar drijven. Wij tegen zij, waarbij bijvoorbeeld journalist Wierd Duk, wetenschapper Ruud Koopmans of schrijver Leon de Winter als totem dienen. Die moet je bestrijden om hun invloed te verkleinen. Zij kunnen namelijk het beoogde doel, de publieke opinie bepalen, frustreren door er een ander narratief tegenover te stellen.

 

Oorlogsretoriek

Momentum leert organisaties om mensen publiekelijk tot een uitspraak te dwingen. Zo probeerde Unicorn Riot de burgemeester van Minneapolis te dwingen om te zeggen de politie in zijn stad te willen ontmantelen. Toen hij niet zei wat ze wilden horen, kon hij gaan. In zijn eigen stad.  

 

De vergelijking met een stammenstrijd is snel gemaakt. Kijk naar de oorlogsretoriek van betreffende sites met woorden als war, fight, army enzovoort. De actievoerders, als de Robin Hoods van deze tijd, verschuilen zich achter maskers (ook buiten coronatijd) en nick names op het internet en vallen en masse aan. En jij moet kiezen: of je hoort bij hen die social justice eisen of je bent tegen ze. Meer smaken kennen ze niet.

 

Goddelijk heilsplan

Het beoogde doel is goedkeuring van de Allerhoogste, de peer group, en verlossing van je aangeboren schuld. Er zit beslist een religieus tintje aan dit alles. Iedereen die geboren is met een zogenaamd privilege, moet zich daarvoor schamen en schuldig voelen. Nu God uit beeld is, moet ergens anders rechtvaardigheid, boete en vergeving vandaan komen. Deze bewegingen zijn de Hogere Macht geworden; zij bepalen wie en wat jij bent.

De groep bepaalt je identiteit, gedachten, taalgebruik en gedrag. Niet zwart genoeg zoals Biden iemand toewierp, niet ‘gay’, zoals David Sarka, dus racist of nazi. Niet wachten op een escathologisch Laatste Oordeel, maar straffen en belonen nu en non stop. Hun ideale maatschappij moet worden opgebouwd, als alternatief voor het Goddelijk heilsplan. Wie daar niet in meegaat, krijgt de hel op aarde.

God sta ons bij.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven. Ik heb een kortere versie van het geheel. Er wordt zoveel geplunderd omdat het kan. De overheid doet niets. De bevolking mag niets doen, dus doet deze terroristische groepering van alles wat ze willen.
Ander kabinet, ander beleid, ander gedrag.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ayaan Hirsi Ali roept blanken op om te stoppen met schuldgevoel: ‘Dear Whites, please let go of your guilt. It is time.’ J.Goebbels zei ooit dat als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, gaan de mensen het vanzelf geloven.
Laat mij de media controleren en ik verander elke natie in een kudde varkens. En hij kon het weten.
Amerikaanse politicus Huey P. Long zei dat “de fascisten van de toekomst zullen zichzelf presenteren als antifascisten.”
De Senegalese antropoloog en historicus Tidiane N’Diaye schrijft dat de Arabische slavenhandel begon in de 7de eeuw toen de islam naar Afrika kwam. In dertien eeuwen heeft deze meer slachtoffers gemaakt dan de
trans-Atlantische slavenhandel met ook meer dan een miljoen blanke slaven., las ik bij A. Bakas. Wordt nooit aangehaald door de zwarte broeders.
Plato: “Zware tijden scheppen sterke mensen, sterke mensen scheppen goede tijden, goede tijden creëren zwakke mensen en zwakke mensen brengen zware tijden over zich heen”. Net of Plato Rutte kende die in plaats van optreden tegen de overtredingen van de activisten met de medewerking van de burgemeester hun denkbeelden overneemt  en anders is gaan denken over Zwarte Piet. De zwaar gesubsidieerde zwarte activistische groepen profiteren van de zwakte van onze leiders behekst door de politieke correctheid en de succesvol ingeprente schuldgevoel bij de burgers die geen mening meer durven uit te spreken met behulp van de Marxistische propaganda van de Nederlandse media. Politieke correctheid is op zich al fout maar teveel daarvan gaat averechts werken. Dat beseft men in zijn blindheid niet. Ik geloof dat de meerderheid zwarten niet eens denken zoals de actievoerders maar worden vrijwillig verplicht in de strijd meegesleept want als je niet met hun ben dan ben je tegen.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil niet kinderachtig doen, maar als de blanken er nooit waren geweest, leefden de mensen nu nog in de ijzertijd, in stamverband. Werden er nog mensenoffers gebracht aan de goden, was slavernij van een overwonnen stam hééééél gewoon. Kannibalisme en koppensnellen was een culturele traditie.

In principe is bijna alles uitgevonden door de blanken, van tandenborstel tot ruimtevaartuig.

Wat heeft zwart Afrika voortgebracht? Wat de islamitische wereld?
De islam heeft zowat de apartheid en slavernij uitgevonden..
Een uitzondering wil ik nog maken voor de Indiërs en Chinezen.
Buskruid, de Veda’s.
Geniet u ook zo van de pre-koloniale Afrikaanse literatuur?
Tja..

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Zo is het als die zwarte bevolking zich zelf nou eens de moeite hadden genomen om geschiedenis te leren zouden ze niet hoeven demonstreren voor iets wat ze schijnbaar met hun minimale kennis wat ze hebben over slavernij en racisme,en het opjutten door een terroristen organisatie als de black matters,maar weten en stoppen met hun gedemonstreer en plunderingen .Het lijkt er steeds meer op dat dit alles is wat ze kunnen herrie schoppen en alles in de vernieling brengen.Hoe wil het zwarte ras nog sympathie gaan krijgen waar ze zogenaamd voor demonstreren.Niemand vind dit soort demonstraties normaal waar je alles in de vernieling helpt en steelt door plunderingen van hardwerkende ondernemers.Dag X zal snel genoeg komen voor hun,daar moeten ze zelf maar mee rekenen.De burgers in dit land en overal op de wereld zal dit echt niet langer meer pikken van hun.

Miranda
Miranda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Hoewel ik het grotendeels met u eens ben wil ik daar wel aan toevoegen dat ze misschien niet de mogelijkheid hadden om dingen uit te vinden. Een groot deel van de bruin en zwart gekleurde mens werd onderdrukt en als slaaf gehouden, zonder rechten. Hoe moesten zij in deze tijd een ‘uitvinding’ op de markt brengen? Zelfs al zouden ze iets uit vinden werd er niet naar gekeken omdat ze niks waard waren.

Hendrikus
Hendrikus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

(mening) Het is identity politics aangestuurd door een ego georiënteerde elite met gevaarlijke socialistische ideeën. Je kunt naar de achterliggende agenda raden maar dit lijkt toch sterk op het zaaien van verdeeldheid en chaos. Dat de oproer zo snel aanslaat is mede het gevolg van het grote verschil tussen “the haves and the haves not” en dat is weer een ander onderwerp. Veel millenials hebben geen besef van geschiedenis en bovendien niets te verliezen. Het zal nog erger worden voordat het beter gaat.

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hendrikus

Geen besef van geschiedenis? Niet alleen millenials maar ook de oudere generaties. Je hoort soms zaken waarvan je de haren te berge rijzen.Geen enkel benul.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed weer geschreven Sonja.

Het blijft vreemd dat het allemaal zo doorzichtig en duidelijk is voor ons realisten om het maar even zo te noemen, maar zo onduidelijk voor hen die wel buigen en meegaan in het schuldgevoel en als blanken meegaan met hun slachtofferschap.

Ze zijn geen slachtoffer, juist mensen die vooral naar Nederland komen hebben privileges en niet zo’n beetje ook. Het begint al met voorrang op een woning en vervolgens voorrang op banen, want gemeenten hebben allerlei plannen om juist statushouders aan een baan te helpen.

Gemeenten hebben juist complete paletten liggen om mensen uit een achterstand in het arbeidsproces te krijgen.
De ene na de andere subsidie wordt gegeven voor initiatieven in wijken om jongeren te begeleiden, al jaar in jaar uit maar het lukt maar niet gros van de jongeren weg te houden van de criminaliteit en ze dus gewoon een baan te geven.
Zij blijven kiezen voor hangen op straat en criminele activiteiten want ach het verdiend zo makkelijk.

Privileges noemen ze dat maar ze worden niet gegrepen!!

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En NPO en MSM liegen voort. Alle media hebben het over “4 witte agenten” wat dus een leugen is. Niemand gaat in op de tientallen doden (blank en zwart) die de rellen inmiddels gekost hebben. Niemand gaat in op de werkelijke statistieken over geweld, politiegeweld en criminaliteit.

Dat de politie vaker mannen dan vrouwen doodschiet bewijst toch niet dat elke agent een feministische mannenhater is?
Dit is echt basale logica, er moet wereldwijd een linkse journalist zijn die dit begrijpt.

Maar helaas. Tot op het jeugdjournaal blijft men benadrukken hoe kwalijk “institutioneel racisme” wel niet is. Dat het bestaan nooit bewezen is vinden de ophitsers irrelevant. De linkse kerk predikt altijd geweld tegen hele bevolkingsgroepen omdat die behept zouden zijn met een erfzonde. Vandaar dat het socialisme in de 20e eeuw zo’n 200 miljoen mensenlevens kostte. Maar leidde dat ooit tot een betere samenleving?

De ultra-linkse schrijfster J.K Rowling is nu zelf het mikpunt van de linkse inquisitie vanwege “transfobie”. Dat omdat ze heeft gezegd dat “alleen vrouwen menstrueren”. De linkse kerk verbiedt elke vorm van serieuze wetenschap, dus ook biologie.
De revolutie vreet wederom haar eigen kinderen op. De volgende “nacht der lange messer” is onderweg.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

De NOS, de politie- en Justitietop en de rechterlijke macht zijn in NL al lang door links gekaapt
Willen we onze maatschappij terug willen hebben dan zal er terug geknokt moeten worden.
Links verdient een een hard koekje van eigen deeg.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

ja NPO en bijna alle andere nieuwssites in NL verspreiden desinformatie. Je kan niet een item behandelen en maar vanuit 1 perspectief kijken.
Waarom zijn wij nu de kop van jut? Er lijkt in Hilversum geen redelijkheid meer te zijn. Je kan toch niet volhouden dat wij ‘slavenhandel’ hebben gehad zonder te vertellen dat oorlogsvoerende stammen zelf hun gevangenen verkochten? We lezen elders dat die vent die nou de boel staat op te rakelen, een paar jaar geleden in een interview zei dat zijn volk de Ashanti’s / zijn familie rijk was geworden door het verkopen van hun gevangenen (van kleur) Waarom wordt er zo eenzijdig bericht?

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Verontrustend. Er heeft zich een nieuw totalitarisme gemeld en het spreekt ons verwijtend toe in de gebruikelijke praatprogramma’s elke avond. En op de radio. En in de kranten. En in het lezingencircuit, en in de ‘filosofische’ cafes, en in allerlei leesclubjes, en op de universiteiten, hogescholen, middelbare scholen, en in gemeentelijke raadskamers. De lange mars door de institituten is voltooid, en nu komt de gekte je overal tegemoet met die verwijtende blikken, met die alarmverhalen, met wat voor aanleiding dan ook. Het doet denken aan de DDR, dat soort kafka orwell wereld. Het werkt vervreemdend.

Henk
Henk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Evenwichtig stuk. Waar ik me dan wel weer over verbaas is dat je het witte agent noemt, ipv een blanke agent. Wit is in deze context een racistische term, waarvan je zelf aangeeft dat het om bullying gaat.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu het duidelijk is dat onze politici niet van plan zijn deze bewegingen te bestrijden (het valt ook niet mee omdat ze werkelijk overal zitten, de BLM en Antifa stoottroepen zijn slechts het voetvolk van een wijdverbreide decentrale beweging) lijkt het mij een goed idee ze precies te geven wat ze willen. In Seattle, waar ze 6 blokken hebben veroverd, heeft een warlord de leiding op zich genomen en is de criminaliteit vervolgens met 300% gestegen. Ook hebben ze geen eten meer omdat ze in hun eindeloze goedheid alle zwervers van Seatlle hebben uitgenodigd waarna hun voedselvoorraad op was. Dit lijkt me de meest efficiënte manier om van de zulthoofden af te komen. Wel graag een groot hek eromheen zetten.

Op eenzelfde manier zullen verstandige, conservatieve mensen zich moeten afscheiden van links zodat deze hun fantasietjes mbt de circulaire economie (groen communisme) naar hartelust kunnen uitleven. Dat betekent wel dat onze westerse staten tot failed state verklaard moeten worden omdat eigendommen niet langer beschermd worden, maar daar zijn we sowieso niet ver van verwijderd.

Ten slotte, misschien dat het je interesseert: Edward Dutton over de religieuze aspecten van BLM: https://www.youtube.com/watch?v=2togWYJnWo8

K.Neppérus
K.Neppérus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we als reactie eens wat meer gaan praten over de Barbarijse slavernij oorlogen. In mijn familie zijn er gevallen bekend die gaan over het meenemen/ontvoeren van een paar tantes in 1881. Ze hebben hun familie nooit meer teruggezien.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  K.Neppérus

Grappig dat moslims zich ook benadeeld voelen. Google maar eens op Arabische / Turkse slavernij.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het opvallende is dat zij die tot de bewegingen worden gerekend en die dan bepalen wie en wat ik ben, volgens mij juist de gefortuneerden zijn met talloze privileges. Bij mijn weten stam ik af van straatarme aardappeleters die nog nooit van de VOC hadden gehoord. De gefortuneerden op wiens land ze hun ruggen kapot werkten natuurlijk wel. Wederom voelen de verkeerden zich schuldig door gelieg en manipulatie. Persoonlijk voel ik me zeer zeker niet aangesproken.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Rienus. De nazaten van de VOC wonen op de Amsterdamse grachtengordel. Dat zijn de D66GL stemmers.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Alle huidskleuren werden finaal uitgebuit, zolang de familienaam niet paste. Als ik zie hoe bijvoorbeeld de familie van Oranje wel op een troon weet te stellen dat materialisme verwerpelijk is, maar ondertussen Rutte als slippejonge de beurs laat vullen dan kots ik echt op het oordeel van wie dan ook.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De zwarten zouden zich eens moeten afvragen wat er gebeurd zou zijn als de moslims in 717 Constantinopel hadden ingenomen of in 732 de slag bij Poitiers hadden gewonnen.
In dat geval zou de slavernij nooit zijn afgeschaft in Europa.
Columbus zou een moslim zijn geweest.
In de 19de eeuw zou de slavernij niet zijn afgeschaft door de VS en Europese staten, want daar zouden moslims hebben geheerst.
In de 19de eeuw zou Afrika niet verdeeld zijn door Europese staten, maar geleidelijk zijn verdeeld onder moslim invallers, die daar de overwonnenen vaak tot slaven zouden hebben gemaakt.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Geschiedenis kennis is een vreemd woord voor de zwarten blijkt wel,anders zouden ze zich nu moeten gaan schamen dat ze zoveel herrie en ellende veroorzaken.Het woord racisme en discriminatie hebben ze geleerd van alles wat onozel links is.Vroeger gebruikte wij deze woorden niet eens , dat was niet nodig.En slaven zijn wij allemaal in dit land Blank en Zwart.Dus laat ze stoppen met hun zielig gejammer waarvan A tot Z zowiezo niets van klopt.

Kees
Kees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom hebben we zo’n “will to please”?
Zolang ik me aan wet- en regelgeving van ons land houd, roepen ze maar wat ze willen.

Mijn white privilege is me lief, als het bestaat laat ik het niet afpakken.
Als anderen mij daarom een racist vinden dan is dat maar zo. Ik wil niet luisteren naar hun argumenten want het interesseert me niet. Ik houd me aan artikel 1 van de grondwet en dat is voldoende.

Als het mij hier niet meer bevalt omdat de woke/policor clan meer macht heeft dan me lief is, dan vertrek ik gewoon naar Hongarije of een ander conservatief land.
Vooralsnog zou ik liever zien dat lieden die het hier niet naar hun zin hebben zelf vertrekken. Veranderingen zijn zelden verbeteringen.

Ik mis een rechtlijnige opstelling inzake de verdediging van onze cultuur & maatschappij. Begrip voor zieligheidsdenken en slachtofferschap leiden tot zelfdestructie en overheersing door de slachtoffers.

Voelt Neêrland, voelt uw zelfs! zijt trotsch op eigen waarde!
Blijft, blijft oorspronklijk! zwicht in kunst voor niets op aarde
(J.F. Helmers)

Tom
Tom
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een zooitje.begint het hier eng te vinden.ze vragen overal hier ook al om je mening.ten eerste ik heb er helemaal niks mee. Ik leef gewoon m,n leven . Netjes 40 uur werken en belasting betalen zoals de overige 98% van Nederland. Maar het gevoel bekruipt me dat ik toch een wapen ga aanschaffen.Dit om me zelf en m,n gezin te kunnen beschermen tegen deze horde’s wilde bavianen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zit niet alleen een religieus tintje aan dit alles, wat we meemaken is een van de kantelpunten in de overgang naar de Natuurreligie. De natuur moet het middelpunt van onze spiritualiteit zijn.
Wat heet ‘white privilege’ is geen verdienste van vele generaties die een cultuur hebben opgebouwd, nee volgens de natuuraanbidders is het een afwijking van de ‘natuurlijke gelijkheid’ en omdat ieder mens nu eenmaal een neus, twee ogen en 46 chromosomen heeft, moet ieder mens ook in gelijke mate delen in alles.
Dit zeggen ze niet letterlijk, maar het is de onvermijdelijke consequentie van wat ze zeggen. Een wereld zonder politie, overheid, brandweer, ziekenhuizen, geld, etc. is een anarchistische wereld zoals de indianen leefden ten tijde van Colombus. Het is dan ook geen toeval dat juist beelden van Colombus werden neergehaald, ook al leefde de man lang voor de industriële revolutie.
De verheerlijking van de underdog (zwarte, indiaan, moslim, eigenlijk alles buiten het westen) is centraal onderdeel van de natuurreligie. Zij vormen de brandstof waarmee de cultusdienaren nieuwe aanhangers werven.
Het wordt nog meer bizar als je bedenkt dat dit verzonnen is niet door mensen van buiten de ‘blanke machtsstructuur’ maar juist door mensen uit hun kring. Het is ontstaan in de 18de eeuw en in dit boek wordt uitgelegd welke stappen daarbij zijn doorlopen:
https://www.bol.com/nl/p/van-nobele-wilde-tot-marx/9200000104604517/?bltgh=kmzLohrJNGmSUUnZxG5INA.1_4.5.ProductTitle

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BLM, Critical Race Theory en dergelijke zijn narratieven. Er zit een element van waarheid in, maar het is niet de absolute waarheid. Daarvoor veronachtzaamd het feiten, logica, en methodologie veel te veel.Andere observaties (al dan niet in de vorm van narratieven) bevatten eveneens elementen van de waarheid. Het is niet de dood van Floyd die dit heeft veroorzaakt, maar een filmpje van de dood van Floyd in een hulpeloze positie door een blanke agent bovenop hem. Floyd moest naar het bureau, maar verzette zich zo heftig, dat hard moest worden opgetreden. Dat is geen excuus, maar een feit. Meer weten we niet voorlopig.In die zin lopen de protesten (als je ze zo kan noemen) op de feiten vooruit. In andere woorden, de feiten die mogelijkerwijs de protesten zouden kunnen rechtvaardigen (althans in vreedzame, niet vandalistische vorm) zijn nog niet beschikbaar en het is de vraag of er ooit een realiteit is geweest die het vaststellen van de noodzakelijke feiten rechtvaardigt. Dit wijst erop dat men op voorhand al overtuigd was van de racistiche intenties van de politie.Gezien de omstandigheden waarin ze hun werk moeten doen. Daar valt wel wat op af te dingen.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik heb al andere filmpjes gezien van zijn uitvaard.Dansend met zijn kist, die ze toen lieten valen en waar n hoop rommel uit viel maar geen floyd.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rinus verkondigde het uit volle borst, voetbal is oorlog.
Maar als je het nog verder gaat, is het hele leven oorlog.
Kijk de bom moet barsten, voor het tij niet meer te keren is.
Ik geloof niet meer in deze Linkse Rutte Clan.
Leugens en bedrog is hun handelsmerk.
In Amsterdam wordt nog een messentrekker gezocht, een zogenaamde neksteker.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel en raakt de kern van het probleem. Zeker ook de slotzinnen tonen realisme. Het ontkennen van God is een vrijheid en zeker een recht. Door Christenen wordt dat niet betwist. Wie dat niet geloofd, moet de Bijbel maar eens zelf gaan lezen, ipv allerlei theologische uitlegging, die verplichtingen afdwingt. Het ontkennen van een kwade macht, die in de Bijbel ondermeer de grote imitator wordt genoemd, mag ook, maar toont weinig realiteitszin. Deze werkt naar mijn vaste overtuiging zeer destructief met als resultaat hetgeen we nu massaal meemaken. Navolgers van de goede of kwade krachten bemerken de gevolgen zelf. Ontkennen ervan betekent dat je als mens je zelf het meest bekwaam acht. Als je dan niet weet, door wie je wordt bestuurd, dan gaat het dus echt fout. Daar wrikt de kern van de problematiek in de wereld, in het verleden, heden en toekomst. Ik wilde het weten, heb het uitgebreid onderzocht en heb mijn keuze gemaakt. Daarom vind ik nog steeds alles wat er gebeurt net zo verschrikkelijk als ieder weldenkend mens, maar kan het wel verklaren.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Door al zeker 40 jaar, niet te luisteren naar de waarschuwingen van Wilders en zijn voorgangers Janmaat , Fortuyn en nu ook weer Forum, maar deze rechtse politici te demoniseren en uit te sluiten van meeregeren, is de ongecontroleerde immigratie en mislukte inburgering, compleet uit de hand gelopen.

Allerlei splintergroepen zien hun kans om te profiteren en misbruik te maken van niet-realistische, te linkse wetgeving en onderwijs en een
sterk beknot politie-apparaat. Ze zijn eropuit om de maatschappij te destabiliseren en chaos te creeeren, ze willen macht en eisen geld zonder ervoor te werken.

De kartelpolitici zijn hoofdzakelijk geinteresseerd in eigen carriere.
De kiezers zijn overwegend makke schapen.
WE WETEN WAT ER GEBEURT MET MAKKE SCHAPEN

WORD WAKKER NEDERLAND

Vee
Vee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede analyse. Maar hoe gaan we de publieke opinie ombuigen? Hie bereiken we de (geindoctrineerde) massa. Zelf heb ik een totaal geen probleem mee om als nietdeuger te worden bestempeld en zelfs als die antifa an blm gekkies mij rassist noemen haal ik daar mijn schouders over op. Maar de ‘normale’ burger is zoooo bang om ‘fout’ te zijn.

Daniël
Daniël
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goede analyse weer van Sonja Dahlmans. U brengt op heldere wijze het allerminst spontane karakter van de BLM-beweging en aanverwanten in kaart.

Één klein puntje: u veklaart het ontbreken van tegengeluid onder bestuurders, media en politici door sympathie, gedeelde idealen en door het niet weten hoe om te gaan met de massahysterie. Daar zou u zeker nog angst aan kunnen toevoegen. In de talkshows durft vrijwel niemand een kritische vraag te stellen. En dat is ook zeer begrijpelijk gezien de retoriek die de activisten opleggen: wie kritiek uit moet wel een racist zijn.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Racisme en uitsluiting vind overal plaats. Bedrijven waar bijvoorbeeld personeelsmanagers voornamelijk moslims aanneemt omdat de manager zelf moslim is. En zo zie je dat onder Turken die alleen Turken aanneemt, Marokkanen alleen Marokkanen, etc, etc.

De socialisten zelf zijn de grootste racisten en sluiten mensen uit. De socialisten komen met “witte” mensen voor blank, ze brengen als eerste scheiding aan. Dan mag je bij de socialisten geen andere mening hebben en heb je die toch dan wordt je uitgesloten, ook mensen die zeggen zelf socialist te zijn en op bepaalde punten een iets andere mening hebben.

De socialisten zijn voor totalitariteit en wil mensen onderdrukken zodat het net lijkt of iedereen met iedereen kan opschieten. In Indonesië liet men de onderdrukking vieren en wat gebeurde er, aanslagen door moslims op ander gelovigen en daar ging de zogenaamde melting pot dat in werkelijkheid nooit bestaan heeft.

De oplossing van de socialisten is uiteindelijk een dictatuur met schijnoplossingen zonder vrijheid.

pascal
pascal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb net onder een andere column een gelijksoortige bijdrage geplaatst, ik verbaas mij nl. hogelijk over het gebrek aan weerwoord ten aanzien van wit privilege dat volgens mij rechtstreeks gekoppeld is aan het koloniaal verleden, en waar dus niet voor in aanmerking komen de inwoners van de voormalige Oostbloklanden. En als zij daar idd geen onderdeel van kunnen zijn – van wit privilege – dan bestaat het niet.

De tegenargumenten tot nu toe gebezigd zijn – hoe waar en terecht dan ook – te veel “zij doen ook”.

trackback

[…] Het totalitaire narratief van White Privilege aangeboren schuldbullying Posted in onderwerpen  •  […]

news
news
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

I have been finding out this kind of website a lot of days ago and still at this time finally find it looks great and much-loved information provided by the writer I appreciated him/her for this mind-blowing performance and hope to join in the upcoming for more updates.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik verwonder mij vooral over de grenzeloze naïviteit van burgers en bestuurders, die vallen voor de voorwendsels waarmee deze postmoderne neomarxisten hun vernietigingsdrang maskeren.

Waarom beseffen ze zich totaal niet dat ze worden gemanipuleerd?

trackback
3 jaren geleden

[…] Justice Feministen geven niks om individuele vrouwenrechten Het totalitaire narratief van White Privilege De bittere realiteit van Europa: Waarom de bevolkingsuitwisseling wordt afgedwongen en wie er aan […]

trackback
3 jaren geleden

[…] Ze hebben een mythe gecreëerd dat we onschuldig zijn”, zegt Afrikaanse historicus. Het totalitaire narratief van White Privilege Nederland en de slavernij deel VI: Mythes en […]

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x