Black Lives Matter-protest als oefening in Deugen

Politici en media poetsen gretig eigen imago op

Ruim een week na de tragische dood van George Floyd duiken overal protesten tegen racisme op. In de VS, Canada, Groot Brittannië, Nederland en elders wordt al dagenlang gedemonstreerd. Niet elk protest verdient de benaming demonstratie; aanhoudende vernielingen en plunderingen maken tevens deel uit van deze anti-racismeacties.

De protesten houden ook de gemoederen online bezig, zoals op Twitter en Facebook. Diverse nieuwssites waaronder het NOS-journaal en RTL Nieuws rapporteren dagelijks hierover. Politici en politieke partijen zijn druk doende niet alleen een standpunt in te nemen, maar vooral hun imago op te poetsen en de eigen achterban duidelijk te laten zien waar zij staan. De GroenLinkse burgemeester van Amsterdam liet zich tijdens de demonstratie aldaar zien in het publiek zonder mondkapje, maar met actiebutton.

Klaas Dijkhoff van de VVD sprak zich uit bij Op1. Premier Mark Rutte liet onlangs weten nu anders te denken over Zwarte Piet dan voorheen. In Canada knielde premier Trudeau uit solidariteit met Black Lives Matter. Net als de politie in diverse steden in het Verenigd Koninkrijk en in Zweden.

 

Deugen

Iedereen moet on camera laten zien waar hij of zij staat. BN’ers en zogenoemde social influencers hadden gelukkig weer wat te doen. Tijdens de thuisisolatie waren verpleegkundigen en artsen toch net wat belangrijker geworden, dus dat er weer volop gedeugd kon worden, was een enorme verademing. Men had wel even geprobeerd genderissues en het gebrek aan deskundigen van kleur aan de praattafels op de agenda te zetten, maar dat kon niet op veel sympathie rekenen tijdens de crisis van de afgelopen maanden.

Liedjes, thuisisolatietips, recepten, het kon zo gek niet zijn of vol enthousiasme gooiden onze BN’ers voor volk en vaderland zichzelf vanuit de eigen huiskamer voor de camera. Helaas zat niet iedereen daarop te wachten; de kinderen zelf thuis onderwijzen, zorgen om pa en ma in het verzorgingstehuis en thuiswerken slokten alle aandacht op. Maar goed, er mocht weer gedemonstreerd worden, hoera! Ik vind het best; iedereen moet aan de kost komen op de een of andere manier en in onze mediatijd is imago daarbij niet onbelangrijk.

 

Hashtag-activisme

Wanneer je niet bekend genoeg bent, kon je op diverse sociale media een zwart blokje plaatsen, zodat je eigen kleine achterban kon zien dat jij ook uit het juiste hout gesneden bent met een hashtag #BlackoutTuesday. Meer dan symboolpolitiek is het allemaal niet, geen enkele vorm van racisme wordt ermee opgelost, maar dat lijkt volstrekt irrelevant. Net zo min als vernielingen, diefstal, strooptochten en geweld, zoals in diverse steden gebeurde, een bijdrage zullen leveren aan het tegengaan van racisme.

 

Ik las draadjes op Twitter waar een ieder die niet mee demonstreerde, de demonstratie in Amsterdam afkeurde vanwege het gebrek aan veilige afstand in verband met het coronavirus of de plunderingen ter discussie stelde, meteen voor racist uitgemaakt werd, maar zag ook mensen die de dood van George Floyd bagatelliseerden. Nieuw is het duiken in zijn levensgeschiedenis en erbij halen wat voor crimineel hij geweest zou zijn, alsof dat ook maar enigszins verklaart of vergoelijkt waarom een man herhaaldelijk moet zeggen “Ik krijg geen adem” en uiteindelijk op straat sterft met de schoen van een agent in zijn nek. Houd toch op, zeg!

Onze maatschappij is zo gepolariseerd dat iedereen onmiddellijk bij elke online hype de eigen, veilige en vertrouwde kant kiest en zich meent te moeten uitspreken voor of tegen wat dan ook het onderwerp van belang op het moment is. Nu de dood van George Floyd.

 

‘Niet zwart genoeg’

Het gaat er daarbij allang niet meer om dat wij met de andere kant in gesprek willen, we duiken en masse achter de eigen verdedigingslinies om van daaruit elkaar te bespotten en uit te schelden. Als kind uit een gemengd huwelijk weet ik maar al te goed dat ik voor de ene partij nooit wit genoeg zal zijn en voor de andere kant nooit zwart genoeg, afhankelijk van mijn mening of die van de ander.

Zoals Joe Biden, presidentskandidaat van de Democraten in de V.S. iemand verweet ‘niet zwart genoeg’ te zijn. Maar je kunt ook, zoals David Straka, not gay zijn wanneer je niet op de Democraten stemt. Dit alles hangt kennelijk af van je politieke voorkeur en anderen maken uit wie jij bent of niet bent. Opmerkelijk genoeg zijn dat vaak juist de mensen die zeggen voor vrijheid te staan en eigen keuzes. De waanzin van identity politics heb ik al eens hier op OpinieZ belicht.

 

Discriminatie

Racisme bestaat. Ook in ons land. Dat we allemaal voor de wet gelijk zijn, maakt nog niet dat wij allemaal altijd gelijk behandeld worden. Ik heb zelf mijn fair share qua discriminatie gehad. Ik herinner mij de docent die zei: “Ik heb altijd al gedacht dat je onbeholpen taalgebruik had,” direct nadat ik had gezegd dat mijn moeder uit Suriname komt. Ik zat in mijn tweede jaar van de studie Nederlands en werd ineens te licht bevonden. Zo kwaad als ik toen was, was ik ook toen ik hoorde dat de NOS een intern bericht over de Divibokaal liet rondgaan: “Om in zo’n witte mannenwereld een vrouw te vinden met een migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is erg knap”. 

Ze mogen mij altijd bellen.

 

Selectieve stilte

Gek genoeg kwam daar van de activisten van Kick Out Zwart Piet, Black Lives Matter en aanverwanten zeer weinig reactie op. En precies daar wringt wat mij betreft de schoen. Wanneer black lives echt belangrijk zijn, protesteer je ook tegen de slavernij in landen als Nigeria en Libië  en tegen de christenvervolging die o.a. in Afrika steeds ernstigere vormen aanneemt. Maar toen deze afschuwelijke beelden naar buiten kwamen, gingen de demonstranten, plunderaars en hun sympathisanten niet in grote getale de straat op. En ook bleef het opvallend stil toen een zwarte agent, David Dorn, gedood werd tijdens de rellen van de afgelopen dagen.

Consequent en consistent handelen is vereist zowel van burgers, organisaties, media, instituties, politici en bestuurders. Etnisch profileren hoort niet thuis bij de Belastingdienst, niet bij de politie en niet bij de NOS. Bizar genoeg maken wij ons niet om dit alles evenredig kwaad, maar ook dit hangt weer af van welke partij wij stemmen of tot welke groepering wij ons aangetrokken voelen. Bizar.

 

Al het leven is waardevol

En ondanks dat dit op een middelvinger van Sylvana Simons kan rekenen, is de enige manier om hieruit te komen al het leven waardevol te vinden. Helaas willen een aantal organisaties en raddraaiers liever een grote puinhoop scheppen omdat zij de illusie hebben dat pas wanneer alles wat zorgvuldig is opgebouwd helemaal kapot en met de grond gelijk gemaakt is, wij op de puinhopen een socialistische utopie kunnen bouwen. Het Westen moet kapot. Wanneer je ‘supporters’ IS en de Islamitische Republiek Iran zijn moet je wellicht eens nadenken over wat je echt hoopt te bereiken.

En de meelopers die knielen, zwarte blokjes plaatsen en handtekeningenacties delen, moeten zich eens afvragen waar zij zich aan committeren. Consequent en consistent aangaande onze principes en aangaande de bescherming van al het leven. Daarvoor hoeft niets kapot, niemand voor worden gedood, noch het leven ondragelijk te worden gemaakt door schreeuwers of online bullies. Het leven van elk mens en dier is zo kwetsbaar en tegelijk zo waardig en waardevol.


Niet buigen voor geweld

En daarbij moet een ding als een paal boven water staan en dat is dat wij nooit, nooit buigen voor geweld of voor dreiging met geweld. Precies dat, zo begrijp ik van Femke Halsema, heeft zij nu juist wel gedaanZoals men in het Verenigd Koninkrijk de vluchtelinge Asia Bibi geen asiel wilde verlenen uit angst voor geweld. Buigen voor dit soort dreigementen doe je nooit, anders help je zelf mee aan de afbraak van alle orde en veiligheid en dat raakt ons allemaal, wie wij ook zijn of waar we ook vandaan komen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die denkt dat hij in politiek of media iets voorstelt, stond de afgelopen dagen te dringen om mee te doen aan de race om aandacht in de media. Van plunderaars, antifascisten tot politici, het was een bont gezelschap van opportunisten.
Het meest heb ik me toch wel geërgerd aan ‘gaaf land’ Rutte, die nu plotseling zeker wist dat Nederland zich bezondigt aan ‘systemisch racisme’. Alle nuance was weg, generaliseren en de goeden laten lijden onder de slechten was plotseling in orde.
Van politici als deze konden we natuurlijk niet veel anders verwachten, toch denk ik dat het nieuw dieptepunt markeert.
Want beweren dat er ‘systemisch racisme’ voorkomt in Nederland (nooit iets van gemerkt) betekent volgens mij dat Nederlanders in het algemeen en in dagelijkse situaties racistisch denken en handelen. Een absurde beschuldiging, die door niets ondersteund kan worden.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is een in heel de Westerse wereld verbreide Extreem-Linkse subcultuur die elke gelegenheid aangrijpt om te gaan rellen, vernielen en mensen molesteren, en geregeld doen daaraan mee grote groepen jihaat verwarde mannen en ook jongeren die het puur sadistisch en sensatiezoekend lekker vinden om te vernielen en mensen half dood te slaan. Dit leger van Destructie & Dood is blind voor de relatief hoge kwaliteit van leven in de Westerse wereld, en staat waarschijnlijk bol van de minderwaardigheidsgevoelens jegens al die mensen die gewoon hun werk doen, of dat ze zich te pletter vervelen in een leeg inhoudsloos bestaan. Het gaat er waarschijnlijk naartoe dat overal controlemechanismen worden ingesteld als die we kennen van China, met gezichtsherkenning en camera’s en een algemeen verbod om jezelf onherkenbaar te maken. Mogelijk ook gaat het er naartoe dat je een chip krijgt ingebouwd die je zelf niet verwijderen kan en die maakt dat je ten alle tijde identificeerbaar en opspoorbaar bent. Al die techniek is er al en het is een kwestie van tijd voordat het geimplementeerd wordt. Vanuit Westerse vrijheidsdrang zal men zich verzetten tegen deze maatregelen, maar waarschijnlijk betreft dat maar enkelingen. De grote massa zal zich er volgzaam in schikken.

Ad van Ekeren
Ad van Ekeren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ieder normaal denkend mens is tegen racisme. De wijze waarop het debat nu wordt gekaapt door mensen die zeggen te strijden voor gelijkwaardigheid gaat alle perken te buiten. Men bereikt het tegendeel met de toespraken doordrenkt met haat ( zie Akwasi), ik kreeg op dat moment zowaar een gevoel van: zoek het lekker uit. Het tegendeel wordr bereikt. Doe zaken met Surinaamse mensen die vertelden me een stukje geschiedenis hoe het allemaal echt zat. Het gros van de demonstranten heeft geen notie van de onderliggende zaken in Amerika Afrika en Europa. En roept maar mee zonder deugelijke achtergronden te kennen. Ieder mens is van waarde en wederzijds respect noodzakelijk. Wij worden geacht de diverse culturen te respecteren en mogen toch ook verwachten dat onze cultuur wordt gerespecteerd.
Er zijn aanwijsbare misstanden op de arbeidsmarkt maar ligt hier ook niet een grondlag die begint bij de opvoeding? Kom regelmatig families tegen waarvan oma moeder en kind alleen maar de taal spreken van het “ moederland” hier begint het al fout te gaan. Ook de inburgering doet hier aan mee. Had Syrische staier op de zaak. Kende redelijk nederlands maar wilde doorgaan met Nederlands om het echt goed te leren spreken voor zijn toekomst. Heb hemel en aarde moeten bewegen om hem nog op ons bedrijf te houden want hij kon wel naar de plantsoenen dienst. Heeft nu een leuke baan door zn doorzettingsvermogen, conclusie: Er valt nog genoeg te verbeteren en zeker moet racisme uitgeroeid worden ( geldt overigens wederzijds,wie durft als blanke door diverse buurten in NL) maar die weg die nu ingeslagen wordt,mede opgejut door groot deel pers zonder achtergrond info te hebben of niet te willen delen,is de verkeerde die alleen maar leidt naar geweld en meer tegenstellingen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ad van Ekeren

U beschrijft twee verschillende opvattingen van racisme.
Voor een linksmens is racisme een eigenschap van een bepaalde maatschappelijke ontwikkeling, die zich alleen in de moderne samenleving heeft voorgedaan. De moderne samenleving is kunstmatig en is tot stand gekomen door ongelijkheid en uitbuiting ten koste van andere samenlevingen.
De linksmens beoordeelt racisme niet per persoon of situatie, zoals in het beschreven geval van de Syriër die de taal leert om zich op te werken.
Voor de linksmens is ‘racisme’ uitsluitend een middel om een socialistische samenleving tot stand te brengen. Dat zal een samenleving zijn zonder ‘culturen’, want culturen werken machtsverhoudingen in de hand. Vandaar dat de linksmens geen enkel respect heeft voor Europese cultuur, die is alleen maar slecht. De agressie van de linksmens tegen Europeanen komt voor uit een gespleten bewustzijn: hij verwerpt de omgeving waarin hij leeft, wat kwetsend is voor zijn ego, omdat hij steeds weer wordt geconfronteerd met iets dat hij eigenlijk niet wil kennen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat u beschrijft lijkt mij een geestelijke stoornis. Je zou een regeling kunnen treffen die het mensen financieel in staat stelt te verkassen naar een cultuur naar keuze elders in de wereld. Als het hier in de Westerse cultuur allemaal zo verschrikkelijk is, dan kunnen ze daar proberen hun heilstaat te stichten. Het lijkt er evenwel op dat de grote migratiestromen vooral gaan naar de Westerse cultuur toe, om dan direct te genieten van gratis geld en huisvesting en medische zorg en tolerantie en de vrijheid om hier een grote bek op te zetten en om te eisen dat de cultuur hier wordt aangepast aan de cultuur van herkomst.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Wat u beschrijft lijkt mij een geestelijke stoornis. Je zou een regeling kunnen treffen die het mensen financieel in staat stelt te verkassen naar een cultuur naar keuze elders in de wereld. “
Klopt, linksmensen zijn niet goed in staat om te onderscheiden dat een samenleving niet op wetenschap of logica berust, maar op belangen van levende mensen. Dat begon al met Diderot en Hegel.
Linksmensen zullen niet proberen elders hun heilstaat op te richten, omdat ze daartoe niet gemotiveerd zijn. Hun motivatie komt voort uit de veronderstelling dat zij weten hoe de samenleving ingericht zou moeten worden en dat mensen met een andere mening ‘heropgevoed’ moeten worden. Zonder die mensen met een andere mening zouden linksmensen geen doel in hun leven hebben, verontwaardiging is hun psychologische brandstof.
Wat betreft de tweede groep die je noemt, de migranten, hun belang is zoals u beschrijft. Linksmensen zouden overigens ook niet in de islamitische wereld of in Afrika kunnen bestaan, omdat men daar wel denkt in termen van alledaags belang. Er hebben weliswaar daar allerlei machthebbers bestaan die zich socialisten noemden, maar dat was meestal maar een verbale camouflage om steun uit de USSR te krijgen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ervaar het als een nieuw fascisme. Een monsterverbond van Communisme & Islam, dat doortrokken is van een diepe criminele drang tot destructie van heel de Westerse cultuur en geschiedenis. Als deze waan zich helemaal kan uitleven, dan is het gebeurd met de Westerse wereld, met de democratie en de wetenschap en de mensenrechten en de cultuur van christendom. Dit is het Nieuwe Nihilisme, dat wil slopen en moorden, om op de puinhopen de eigen dystopie te stichten, een totalitair gekkenhuis met waarschijnlijk overal stapels afgeslagen hoofden.

P.Visser
P.Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ik raad u aan het boek Cultuurmarxisme van Paul Cliteur en Perry Pierik te lezen. Het doel van deze bewegingen is het opbouwen van een socialistische maatschappij. Nevendoel is het monddood maken van de blanke witte mens. En dan bij voorkeur de man.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

P.Visser@ Het opbouw van socialistische maatschappij in het Westen is evident. Ik merk de gelijkenissen met de vroegere Oostblok al een langere tijd maar nu zitten wij in een behoorlijke versnelling wanneer de coronacrisis een opening voor verandering biedt. De raciale ophef van de laatste dagen sluit mooi aan en is alleen maar de volgende hoofdstuk in deze crisistijd van 2020. Het boek van Cliteur&Pierik zal zeker het lezen waard zijn. Al geloof ik daar niet direct in maar ook Baba Vanga heeft het al voorspeld.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

@ P.Visser — Ik ken dat boek maar zal het nog eens lezen. Ondertussen vrees ik dat met het communistisch sloopwerk ook de islam overal wordt gestimuleerd flink veel af te breken. Bovanal vrees ik de censuur, de censuur en de hersenspoeling. De hersenspoeling die je ziet in de grote media, en de censuur in de sociale media. Bijvoorbeeld Facebook censureert historische feiten die de islam tonen als de criminele ideologie die het is. Ik weet niet wie hier allemaal achter zit, Saoedie Arabie, Iran, Soros, maar op Facebook wordt islamkritiek zwaar onderdrukt. Als er electoraal niet echt iets verandert, dan rollen we zomaar een gruwelijk totalitarisme in. Communisme en islam hebben allebei geen enkel probleem met massamoord. Althans, historisch gezien hebben beide een spoor getrokken van vele miljoenen vermoorde andersdenkenden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hedendaagse raciale ophef geeft aan dat een multiculturele samenleving een farce is. Gelijkheid wordt door velen vertaald door het wisselen van de rollen. De blanke cultuur heeft zich door de geschiedenis heen het 
meest ontwikkeld en daardoor is leidend geworden voor andere culturen. Als je leidend bent wordt je gehaat. Kijk naar Israel waar de Joden na de holocaust als zielig werden beschouwt en nu zij leidend zijn worden zij gehaat. Er is een nieuwe zielige groep die hun plaats inneemt. Politici en bekende figuren willen daar van profiteren door hun imago van wereldverbeteraars en rechtvaardigen over te komen.
Bange Rutte is het voorbeeld van met zijn slaafs gedrag. 
Hij vergooit zijn leiderschap aan enkele werkeloze activisten die nu de politieke scepter zwaaien. Nu een raciale crisis dreigt wil hij rechtvaardig overkomen en zichzelf zuiveren bij de Sylvana’s e.d. types. Racisme in Nederland is ineens zo groots aanwezig nu de zwarte bevolking opgehitst wordt door enkele activistische clubjes die de tragische dood van een voor de meesten onbekende zwarte man gebruiken voor hun doelen. Tegelijk bedreigt een foute zwarte rapper openlijk iedereen die zich als zwarte Piet zou schminken en krijgt geen straf maar bijstand in een praatprogramma van de NPO. Kan een foute blanke zich dat veroorloven?
Racisme bestaat echt in Nederland alleen wordt behandeld als een eenrichtingsweg. Vergeet de “positieve” discriminatie niet. De aangekondigde demonstratie voor All lives matter die niet doorgaat door doodsbedreigingen op adres van de organisator. All lives matter maar de black lives meer. Precies zoals het de activisten bij de Verenigde naties willen. Daar is de bron van veel ellende te vinden.

Patricia
Patricia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BAM Sonja niets dan de waarheid.
Alle levens doen ertoe, maar dat geld blijkbaar niet voor de BLM en de KICKOUT’s van de wereld.

Jan dijkgraaf niet per definitie de man die ik volg maar hij schreef een top brief deze keer over de rapper die het voortouw neemt in de demonstraties, beschreef de rap van deze man.
Als dat is waar het om moet draaien sorry maar dan ben je geen discriminatie aan het bestrijden maar aan het verspreiden.
Polarisatie en segregatie dat is wat er hier van komt maar dat snapt men niet.

Inderdaad ook niet de afkeur uit durven spreken over de zwarte agent die omgekomen is tijdens de rellen, überhaupt geen afkeur uitspreken over de rellen want ja dat is toch eenmaal het gevolg van alles volgens hun.

Mbt George Floyd wat de agent gedaan heeft valt niet goed te praten, wat mij wel stoort is dat deze Floyd wordt weggezet als held en dat was hij dus 100% niet. Dat is waarom mensen zijn criminele verleden erbij halen, ze vergeten echter de afkeur van wat de agent deed erbij uit te spreken.
Zelfde laken een pak als BLM en KICKOUT zou je kunnen zeggen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Het ging ze in werkelijkheid ook niet om floyd.Ze gingen al de straat op in Nederland zonder dat ze wisten dat ze dit voor een zware crimineel zouden doen dan, gewapende roof overval.Een zwangere vrouw een wapen opp de buik zetten.Dit alles wordt niet benoemd.Sinds wanneer geven we in Nederland met medeweten van de politiek zoals Groenlinks dit heeft gedaan een podium.Of is het dan toch de normaalste gang van zaken bij Links Nederland om dit te doen.En moeten eigen burgers dan maar stil zijn en geen negatieve reactie s hierop geven, omdat dat beter in hun straatje past.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, met slechts een kleine observatie van mijn kant. Hoe gruwelijk ook, vraag ik mij af of de dood van George Floyd een daad van racisme is geweest. Of het uberhaupt moord met voorbedachten rade is geweest. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de dader zichzelf heeft misdragen als een zielepiet vervuld van machtswellust die stoer heeft willen doen tegen de twee mannen in opleiding die bij hem waren. Overigens van de vier aanwezige agenten waren er twee niet blank. Dat de politie willekeurig zwarte mensen doelbewust vermoordt is ook niet waar. Vooralsnog sterven er ruimschoots meer blanken dan zwarten door politiegeweld. Aantoonbaar. En dit terwijl jongen zwarte mannen vele malen vaker voorkomen in de misdaadstatistieken. Waarom dit soort van goed onderbouwde gegevens in het inmiddels scheefgroeiende discours niet worden meegenomen is mij een raadsel. Wordt vrijwel nooit benoemd. Maar goed, dit terzijde. Ik zei het al, een goed artikel.

Piet
Piet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Het ergste nog is dat ze George Floyd als een martelaar zijn gaan zien en een held van hem hebben gemaakt. Floyd had net 5 jaar gezeten voor een gewapende, en zeer brute, roofoverval op notabene een zwarte zwangere vrouw. Moet je voorstellen dat je hele leven naar de kloten is door die Floyd en iedere dag nu zijn naam leest en hoort scanderen als een soort geuzentitel. Blijkbaar tellen niet alle zwarte levens mee dus voor BLM.

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Helaas willen een aantal organisaties en raddraaiers liever een grote puinhoop scheppen omdat zij de illusie hebben dat pas wanneer alles wat zorgvuldig is opgebouwd helemaal kapot en met de grond gelijk gemaakt is, wij op de puinhopen een socialistische utopie kunnen bouwen.”

En die nieuwe socialistische utopie heet de circulaire economie. Wordt op handen gedragen door de VN, de EU en de globalisten in het algemeen. We begrijpen nu de klimaatgekte, waarom de boeren kapot moeten, waarom de EU meent dat we insecten moeten gaan eten, waarom de natiestaten middels cultuurmarxistische technieken stelselmatig afgebroken worden. Antifa en BLM zijn enkel pionnen die ingezet worden in dat spel. Over George Floyd gaat het natuurlijk al heel lang niet meer.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Youp
h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed zo Sonja. In Drenthe liet de schrijver Anne de Vries zijn historische romanfiguur Bartje zeggen: bind ze de boks op.
Je noemde ook in het artikel nog even een Amsterdams raadslid, die de middelvinger wel zal opsteken, maar ik zie daar meer een pleeborstel, die haar hele hoofd in een donkerbruin hol drukt, daar waar de rug van naam verandert. Ook zag ik deze week het kamerdebat en toen ik daar een VVD’er in een lichtblauw pak gestoken zag met zijn ‘witte gezicht en handen’, heb ik Ziggo gebeld, om te vragen of de kleurweergave aangepast kon worden. De witte motor wordt als chocomel op mijn scherm getoond! De BN’ners draai ik altijd zo snel weg, dat ik de bruine kleuren niet opmerk.
Maar goed, al met al wil ik zeker mijn waardering uitspreken voor jou, dat je je goed staande weet te houden. Wij die volgens dezelfde meuk uit de randstad, als uit de ‘provincie’ komend, net zo denigrerend worden behandeld, herkennen dit alles zeer goed. Maar weet je, Rutte en consorten baseren zich volledig op ‘het advies van deskundigen’, kennelijk omdat er meer appelmoes in de hersendelen rond doolt, dan wat er voor bestemd is. Blij dat jij dat in ieder geval niet hebt uitgeschakeld, evenals de meesten uit de provincie.
Ben ik nu een ‘niet deuger’? Geweldig, dan dan hebben de aanhangers daarvan toch nog iets gebruik gemaakt van enig denkvermogen. Hopelijk begrijp je mijn onderliggende gedachte. Iedereen is voor mij namelijk gelijkwaardig, maar dient zich wel normaal te gedragen.

H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat deze demonstranten nu aan het doen zijn is simpel, ze vullen de plaatsen op die worden gesponsord door diverse organisaties, niets is spontaan.

Allemaal voor de show, met zoveel mogelijk selfies voor het internet.

Vroeger had je rooie / schele / slome en kromme.
Die zijn waarschijnlijk uit Nederland verdwenen of niet interessant genoeg voor de media.

Piet
Piet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elkaar beoordelen op hoe we eruit zien of wat we geloven doen we in feite iedere dag, week, jaar of eeuwen door. Alleen zit daar bij 99% van de mensen nooit iets racistisch achter omdat we het normaal vinden dat niet iedereen hetzelfde eruit ziet of hetzelfde gelooft. Sterker nog, het merendeel vindt het zelfs een aanwinst op het ‘ normale’ leven.
Nu worden alle blanken even duidelijk gemaakt dat ze zich allemaal moeten schamen dat ze blank en racist zijn en dat hun leven eigenlijk niet meetelt want black lives matter tenslotte.
Dat is wel een hele racistische boodschap van lieden die zich zeggen gediscrimineerd te voelen. Het verbaasd me dan ook dat blanke mensen knielen en hun rechterarm omhoog moeten brengen (nee, ik zal geen Godwin maken) omdat een paar racisten vinden dat ze voor alleen zwarte levens moeten knielen. Kan iemand mij de logica daarvan uitleggen? Waarom zou je jezelf zo laten vernederen, heb je dan helemaal geen zelfrespect?
De gesubsidieerde gekrenkten van BLM komen steevast met allerlei beweringen over institutioneel racisme in Nederland en de media neemt dat klakkeloos over zonder te checken of de beweringen van BLM berusten op feiten. Een klein beetje bron onderzoek bewijst al dat ze feiten en onderbuik gevoelens door elkaar halen en in feite geen enkel bewijs kunnen leveren voor de aanwezigheid van institutioneel racisme in Nederland. Goed, er bestaan natuurlijk mensen die een hekel hebben aan andere huidskleuren (er zijn meer gekleurden die een hekel aan gekleurden hebben overigens). Maar om nu iedere blanke Nederlander dan maar voor racist uit te maken, te vernederen of te chanteren gaat wel heel erg ver en dat zal de aandacht voor het onderwerp alleen maar tegen gaan werken op termijn.

Daniel
Daniel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet

Zelfrespect ontbreekt bij nuttige idioten. Decennialange communistische indoctrinatie heeft de meeste weekhartige blanken omgevormd tot wat het nu is en ik heb daar nog geen benaming voor gevonden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu in onze theaters.
Hoofdstuk 1. Black lives matter beats Corona.
Hoofdstuk 2. Corona strikes back
Hopelijk alleen maar onder de demonstranten.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als mijn informatie correct is dan zijn er vorig jaar 51 politieagenten in de VS na hun werk niet meer bij vrouw en kinders thuisgekomen. Omgekomen door geweld. Volgens mij is mij informatie ook correct dat vorig jaar in Nederland het schrikbarende getal van 0 politiedoden te betreuren valt door geweld. Het lijkt mij evident dat agenten in de VS met een ietwat ander gevoel naar hun werk gaan als in Nederland. Het lijkt mij redelijk vast te stellen dat in de VS sprake is van een structureel geweldproblematiek waarvan buitenproportioneel politiegeweld een onderdeel is.

In tegenstelling tot Femke Halsema heeft de politie in de VS de opdracht niet te wijken voor geweld. Ik probeer mij dus ook voor te stellen hoe de belevingswereld van een agent in de VS eruit ziet met in het achterhoofd dát er vorig jaar 51 agenten na hun werk niet meer bij vrouw en kinders zijn thuisgekomen. Femke Halsema kan het geloven of niet, ook de agent in de VS wil ’s avonds graag naar vrouw en kinders. De situatie daar met Nederland vergelijken is appels met peren vergelijken, de geweldspiraal aldaar kan niet alleen bij de politie doorbroken worden.

Of er sprake is van racisme is nog niet eens vastgesteld, wel wordt meteen de racismekaart getrokken. Als ik goed geïnformeerd ben dan blijkt het zo te zijn dat de politie bij dit soort geweldsmiddelen de zwarte inderdaad vaker harder aanpakt. Bij schietincidenten zijn de blanke weer vaker de klos. Maar wat ze op Harvard doen is natuurlijk allemaal manipulatie. Wij oordelen te makkelijk over wat daar gebeurd.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Het is de hype van de media in de VS,alles links en het waait dan gelijk over zodat links Nederland ook weer wat te doen heeft.Hun slaven de straat opjagen om te gaan demonstreren toch.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hutus/tutsis. Rascisme (her)kent echt geen kleur!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal een kwestie van maat en oordeel, anders wordt het een kwestie van religie. Ik geef een voorbeeld. Christus stelde naastenliefde boven alle andere overwegingen in combinatie met een diep geloof in een hogere werkelijkheid als garantie voor wederkerigheid van die naastenliefde. Dit is het grote gebod (Mattheüs 22:37-39). BLM doet een beroep op de naastenliefde van blanken jegens zwarten. Daarbij vallen een aantal dingen op. Het gebrek aan naastenliefde zou alleen het gedrag van blanken jegens zwarten betreffen. Dat is feitelijk onjuist. Daarbij komt dat zwarten zich bij hun protesten laten bijstaan door allerlei groeperingen met duistere bedoelingen, zoals antifa (feitelijk gewelddadige anti-westerse communisten en anarchisten), islamisten (feitelijk wereldveroverende kalifatisten, die niet-bekeerlingen tot slaven van henzelf of slaven van het kalifaat willen maken, zgn. dhimmis),en hun gewillige helpers in min of meer gewone politieke partijen. Deze BLM hulptroepen zijn uitsluitend geinteresseerd in zwarten om hun eigen belangen te bevorderen. Om nu de boodschap van BLM over te brengen wordt elke noodzaak tot wederkerigheid voor de naastenliefde van blanken jegens zwarten en hun helpers buiten beschouwing gelaten en onbespreekbaar gemaakt. Immers, dan zou de boodschap elke overtuigingskracht verliezen. Die boodschap is dus kennelijk: “Love me, or I’ll beat the hell out of you!” Verachterlijker of treuriger kan het niet. Het is ook simpelweg onmogelijk.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Kleine toevoeging. Men protesteert tegen Zwarte Piet, maar tijdens de rellen die dit protest kennelijk moeten onderstrepen zie ik heel veel Zwarte Pieten die een soort sinterklaasfeest vieren. Wat een ‘cadeaus’, wat een vreugde, wat een kinderlijke opwinding. Volwassen mannen en vrouwen, maar het vrolijke enthousiasme voor de plunderingen is er niet minder om. Rasgenoten van Sinterklaas (eigenlijk een man uit het Midden-Oosten, zou nu ‘zwart’ genoemd worden) doen niet mee of worden in elkaar geslagen of vermoord. Het lijkt erop dat men niet tegen Zwarte Piet protesteert, maar het juist probeert te worden. Zwarte Piet in zijn meest duistere vorm. Het protest is tegen Sinterklaas en zijn ‘blanke’ rasgenoten. Dat de zwarte medemens de blanken zou overvleugelen wordt al sinds de vijftiger jaren voorspeld, onder andere door Ian Fleming in Dr. No. Maar het gebeurt maar niet, ondanks alle gigantische inspanningen. Dan maar zo. Betekent wel dat het plunderen van blanken door zwarten een systematische vorm moet aannemen. Oh, wat zeg ik nu. Dat was al zo, natuurlijk. Systematisch plunderen zonder politie, dat gaat misschien beter.

Belastingplichtige
Belastingplichtige
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spijtige van dit Randstad ‘probleem’ wat razendsnel ongevraagd in elke porie van NL gewreven is, dat onze MP al brak na een dagje. De goedwillende burger wordt nu namens de regering indirect verweten racistisch te zijn. Terwijl de oververtegenwoordiging in criminaliteit en overlast ook toevallig in handen is van deze groep klagers en zieligerd. Gisteren een “hartverscheurend” verhaal over een donkere man die het raar vond dat oude dames hun tas tegen zich aandrukken als ze hem zien. Vraag dan door, waarom? Misschien zijn die oude dames al meerdere keren lastig gevallen of erger door donkere mannen! Dat ligt gevoelig. Accepteer dat er veel, heel veel criminaliteit en bende vorming is bij allochtonen. Dus niet alleen maar klagende meisjes en boze jongetjes met kartonnetjes in de lucht onder het toeziend oog van hun moeder-overste burgemeester.

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Of je bent voor ongelijkheid in vrijheid,
of je bent voor gelijkheid in onvrijheid.

Het is duidelijk waartoe mensen gemanipuleerd worden, door activisten, door media en uiteindelijk door de elite.

Donald Pesch
Donald Pesch
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

opiniez.com geeft een nuchtere kijk op de zaken! De wereld is een steeds groter gekkenhuis aan het worden, normale mensen kunnen het niet meer volgen. Opiniez.com geeft prachtige, goed verzorgde analyses van de actualiteit. De lezers krijgen hoop en vertrouwen terug in de toekomst.

FitzChevalric
FitzChevalric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig ben ik niet de enige in ons land die zich enorm stoort aan de strenge lijn die Groen Links heeft uitgestippeld. Een terechte opmerking is dat Groen Links niet bestaat, maar een masker is van PSP/ CPN, hetgeen het gedrag verklaart. Jammer genoeg is het niet in Den Haag opgepikt, alleen ‘radicale’ partijen als FVD en PVV herkennen het, maar worden zelfs door de gevestigde partijen monddood gemaakt en beschuldigd van narcisme, of extreem rechtse sympathieën, hetgeen in dit plaatje een strategie is, wederom bedacht door GL. Rutte is niet krachtig genoeg om door te pakken en waait met alle winden mee, met alle gevolgen van dien. Zachte heelmeesters enz enz…
Ik vraag me af of we het tij nog kunnen keren, want het gaat beslist niet gebeuren met de huidige club.

Noordman
Noordman
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn veel van die nitwitjes die lang stil moesten zitten vanwege corona, zij hebben nu weer eens wat te doen, op hun manier.
Als je de toespraak van Martin luther King goed beluisterd heeft hij het niet over een burgeroorlog uitlokken, en alles stuk rammen slaan en wij zijn Fascistische monsters.
Nee wand King had verstand dus kon denken, en had denk ik gevraagd aan ieder van hen waar was je moeder, waar was je vader ??? toen jij opgevoed en grootgebracht werd??.
Nu sta jij protest mensje in de wereld als niks anders dan Vernieler, hele grote bek ( als jij alleen zou staan zo goed als zeker een heel klein hartje) en iedereen die jou niet aanstaat kapot en stuk wensen.
Jullie hebben je zo gedragen, ieder weldenkend mens zag het en weet het nu! dat je in onze beschaafde wereld Niks bent nu en later Niks zult zijn, Niks goed doen, niet en nooit luisteren wand de ander zal toch maar eens gelijk kunnen hebben dus nooit laten uitpraten .
Weet je? als ik voorheen een gesprek had met wie of welke kleur dan ook, dan was het een medemens waar ik naar (luisterde) en had hij, zij gelijk dan kreeg hij , zij dat zo gaat dit ook (normaal).
Ik wens jullie nu vast alle sterkte!! je zult het heel hard nodig hebben wil jij straks (een) keer goed en eerlijk werk vinden, jou eigen geld verdienen!. In plaats van van universitair niks doen en lekker subsidie omdat jou hardwerkende weldenkende Medemens toch jou geld wel verdiend.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar ook met beschuldigingen van white privilege. Sterker nog, zachtjes aan beginnen mijn nekharen te reizen zodra ik die term hoort. Het is puur een racistische stelling richting de blanke groep.

Het verbaasd me daarom des te meer dat hier niet meer weerstand tegen komt en het maar voor zoete koek wordt geslikt. 
En dan ook nog dat compleet gestoorde knielen anders ben je een racist gebeuren. De waanzin ten top.

De antipathie tegen dit soort bewegingen en groepen groeit bij mij met de dag. Terwijl mijn motto altijd is geweest I don’t judge by the color of your skin or religion, just based on if you are an asshole or not.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x