Allochtoontje scoren bij de NOS: De Divibokaal

Mensen van kleur gereduceerd tot exotische diertjes

Titelfoto: NOS.nl. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Onlangs heeft een medewerker van de NOS via GeenStijl (en van deze site kan je alles vinden, maar dit was wel een grote scoop) als klokkenluider gefungeerd en naar buiten gebracht dat er binnen de NOS zoiets bestaat als een ‘Divibokaal’. Dat is een prijs voor een medewerker die een allochtoon heeft weten te scoren, die dan in een artikel of voor de camera iets komt vertellen.

Nu heb ik in mijn recente stuk gesteld dat de politiek, het onderliggende bestuur en de media al decennialang meewerken aan het willens en wetens in stand houden van een slachtofferrol voor allochtonen om zo de eigen baantjes te blijven garanderen. Maar dat het in deze mate zou gebeuren, op zo’n moreel verwerpelijke manier, bij de NOS? Dat had ik werkelijk nooit kunnen bedenken.

 

Moreel superioriteitsgevoel

Een Divibokaal als beloning voor het morele superioriteitsgevoel. “Kijk mij eens die ‘arme allochtonen’ in het zonnetje zetten! Ze even beroemd maken, want meer dan dat hebben ze niet. Die arme allochtonen. Ze zijn ook niet tot veel in staat, die allochtonen.”

Ik kan u vertellen dat, wanneer men de hele dag alleen maar bezig is met het selecteren op kleur binnen een organisatie, deze organisatie vanzelf racistisch wordt. Eigenlijk kan ik het deze medewerkers van de NOS daarom dan ook niet eens kwalijk nemen, hoe verdrietig deze gang van zaken ook is.

Wanneer je de hele dag alleen maar op zoek bent naar ‘nieuws’ en scoops vol diversiteit met de bijbehorende allochtonen, zijn de volgende uitspraken dan ook niet ver weg meer.

Medelijden

Leest u die betreffende zin even aandachtig: “Om in zo’n witte mannenwereld een vrouw te vinden met een migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is erg knap”. Kunnen mensen nog meer gediscrimineerd worden op basis van afkomst?

Er was een tijd dat ik hier heel boos en bedroefd om kon worden. Tegenwoordig hebben deze emoties plaatsgemaakt voor medelijden. Medelijden omdat dit soort mensen dus echt denkt dat er kennelijk geen vrouwen met een migratieachtergrond zijn die ‘vlot’ de Nederlandse taal spreken. Dit is ook moeilijk voor te stellen wanneer je alleen onder blanke medemensen verkeert. En de redactie alleen uit blanke collega’s bestaat en het alleen maar ‘blanke mensen met een superioriteitsgevoel’ zijn wat de klok slaat, wanneer je de programma’s op tv bekijkt.

 

Baas Marcel Gelauff

De hoogste baas bij de NOS, de heer Gelauff, verklaarde na de ontstane commotie rond de Divibokaal tijdens een interview bij WNL dat het ‘een dingetje’ was.  Men heeft dan ook binnen de NOS, na de grote weerstand in de publieke opinie, het uitreiken van deze ‘bijzondere prijs’ dus weer afgeschaft. Maar wanneer je allochtonen verzamelt in een kaartenbak en medewerkers beloont met een prijs voor de medewerker die een allochtoontje scoort om te voldoen aan de ‘diversiteitsquota’, is dit geen ‘dingetje’, maar je reinste discriminatie, meneer Gelauff.

Je kiest mensen namelijk uitsluitend uit op basis van hun afkomst en niet op basis van hun kwaliteiten en kunde. Mensen worden gereduceerd tot een wezen dat kan praten en waar even mee gescoord kan worden vanwege het kleurtje, maar meer ook niet.

 

Gelijkwaardige behandeling

Wordt het na zoveel decennia niet eens een keer tijd dat we iedereen gelijkwaardig gaan behandelen? Dat we mensen niet meer op basis van hun kleurtje een of andere status of voorkeurspositie toebedelen, maar hen gewoon zien als iedere burger van dit land? Dat we stoppen met die vergiftigende identiteitspolitiek die de nadruk op die afkomst blijft leggen. Want hier wordt geen saamhorigheid mee gecreëerd. Nee, er wordt alleen polarisatie bevorderd, want jij bent niet zoals ik ben in dit land. Jij zit in dat hokje en ik in een ander.

Dat is waar de politiek en media nu continu op hameren. Ik kan u vertellen dat ik er echt mijn buik vol van heb.

 

Diversiteit in meningen

Begrijpen mensen dan niet dat er bijna geen mensonterender manier bestaat dan mensen bij voorbaat af te rekenen op hun afkomst? Dat ze beoordeeld worden op basis van waar hun wieg of die van hun ouders stond en niet op hetgeen ze kunnen en welke kwaliteiten ze bezitten?

De enige diversiteit die er toe moet doen is de diversiteit in meningen en belevingen. Daar bestaat heel veel diversiteit in, net als in de politiek. Maar deze diversiteit wordt nauwelijks belicht. Interviews met kritische allochtonen bijvoorbeeld, die op tv hun verhaal doen, zijn op één hand te tellen. Ik zie ze nog amper in de media voorbijkomen.

En omdat er bijna geen diversiteit in de media bestaat, échte diversiteit, is er in de afgelopen jaren een soort paria-cultuur ontstaan; niet politiek-correcte meningen en/of stellingen worden niet belicht. Niet geuit. Omdat mensen bang zijn dat ze als racist of fascist worden weggezet. Een maatschappelijke en politieke gijzeling die nog steeds dagelijks plaatsvindt met alle gevolgen van dien. Het niet kunnen uiten van je mening geeft een gevoel van verbale vrijheidsbeneming. En dat is verstikkend.

 

Censuur

Ik merk dat ook in mijn eigen ‘diverse’ kringen: mensen die op conservatieve partijen stemmen en daar nauwelijks voor (willen) uitkomen. Bang voor de familie, vrienden, baan. Bang om verketterd te worden, alleen maar omdat je een eigen mening hebt, nadenkt en je niet laat leiden door politieke correctheid. Omdat je met een realistische kijk op de zaken je een eigen mening en visie op deze maatschappij hebt gevormd.

De ‘algemene omroep’ wordt al jaren gedomineerd door politiek-correct geneuzel. Nauwelijks problemen belichten of bespreken en geen beestjes bij de naam noemen. Wat wel in overvloed aanwezig is, is eenzijdige berichtgeving. En met eenzijdig bedoel ik politiek-correct. Zaken onder het tapijt blijven schuiven en maar niets bespreekbaar maken. In de hoop dat het verdwijnt, tegen beter weten in.

 

Kwaliteit en kunde

Zo vind ik bijvoorbeeld dat zelfverklaarde Arabisten op z’n minst het Arabisch dienen te beheersen. Anders ben je geen Arabist in mijn optiek. En dat kan dan net zo goed een Fatima uit Amsterdam zijn, of een Birgit uit Friesland. Mij om het even.

Als ik verder actuele informatie wil hebben over een Marokkaanse stad als Agadir, dan vraag ik dat aan een autochtone collega die daar regelmatig komt. En niet in de eerste plaats aan een Marokkaan. Dat bedoel ik met diversiteit. Het gaat om kennis en expertise, niet over ‘het kleurtje’ of waar je wieg stond.

 

Hoe lang nog?

Hoe lang gaat het nog duren, beste media, voordat jullie de ogen openen, je ontdoen van die morele superioriteit en alternatieve geluiden ook eens laat horen? Hoe lang gaan jullie nog de mensen een rad voor ogen draaien? Wanneer gaan jullie eens maatschappelijke problemen bespreken met realistische mensen die kunnen vertellen hoe het echt zit? Mensen uit de praktijk die weten wat er echt speelt?

Hoe lang gaan jullie mensen nog wijsmaken dat het zittende kabinet als held uit de peilingen komt en dat mensen het een negen als rapportcijfer geven, terwijl veel sectoren uit de publieke sector (zorg, onderwijs en politie) vóór deze crisis bijna wekelijks protesteerden?

Hoe lang gaan jullie nog via je machtige kanaal voor burgers bepalen wie ze lief moeten hebben en wie ze moeten haten?

Hoe lang gaan jullie nog doen aan valse berichtgeving en politieke partijen in de lucht schieten met een zogenaamd ‘historisch aantal zetels’? Peilingen waar doorgaans maar tweeduizend mensen aan hebben meegewerkt presenteren als ‘de beslissende opinie’? Hoe lang gaan jullie dit nog volhouden?

Want echt overtuigend is het niet. Al lang niet meer.

 

Tot slot nog even de diversiteit en inclusiviteit bij de media:

Buitenlandse correspondenten NOS:

 

Foto: NOS. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

 

Redactie Jinek:

Foto: RTL4. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Mood for Magazine, de redactie die Linda Magazine maakt:

Foto: Mood for Magazine. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

 

En verder is er helemaal niets mis met de media en de manier waarop zij haar invloed uitoefenen op de publieke en politieke opinie in Nederland.

Echt niet.

 

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo chapeau voor dit artikel.
Ik kijk altijd uit naar artikelen op opiniez. Een ander (verademend) geluid.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De mensen kijken alleen nog maar naar opgedrongen meningen,en de waarheid kan de NOS gestolen worden ,dat ze worden betaald door de burger die hierdoor verplicht wordt door de regering is in deze tijd toch te gek voor woorden ,duidelijk is dat er een belangenverstrengeling is tussen regering en media ,en als dank alles naar buiten gooit wat ze maar willen .
Onmiddelijk opheffen,en objectief nieuws naar buiten laten brengen,wat vanzelf gebeurd als ze zelf hun broek omhoog moeten houden .
Met staatssteun een bedrijf runnen ,wie droomt daar in deze tijd niet van ?
De paleizen en groot geld huizen in het Gooi,hebben ze gekregen ,niet verdiend .

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

klopt, maar waarom zou onze regering een NOS die braaf aan het lijntje loopt afschaffen? De zittende kliek wordt in aanloop naar de verkiezing dagelijks naar de mond gepraat, kunnen ze daarna weer -misschien in iets andere samenstelling- samen door

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Gele Hesjes gaven het eind 2018 begin 2019 al aan NOS = FAKE NEWS.

RUTTE praat niet MET ons, RUTTE praat OVER ons.

Het consumenten vertrouwen in nog nooit zo laag geweest, maar dat is geblokkeerd nieuws.

Wat nu bij iedere nieuwsuitzending wordt geventileerd, is dat de Nederlander in 2019 zo tevreden was.

RUTTE plaatst iedere Nederlander in een vangkooi en heeft de sleutel weggegooid.

RUTTE is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@ HJ.
Helemaal met u eens.
RUTTE IS VERSCHRIKKELIJK !!!!!!

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het verschil tussen links en rechts is niet langer een economische discussie, tegenwoordig zijn het allemaal sociaaldemocraten. Het verschil zit hem in de erkenning dat mensen verschillend getalenteerd zijn (conservatief rechts) en dan ook verschillende resultaten zullen boeken in het leven; en de gedachte dat alle mensen gelijk getalenteerd zijn (links) maar dat de overduidelijke verschillen het gevolg zijn van óf minder gediscrimineerd zijn, óf meer kansen gekregen hebben. Er was ooit een tijd dat links, in navolging van Marx en Engels daar toch echt anders over dacht, maar ze hebben geen argumenten meer om zich mee te onderscheiden. Ook nu zitten ze faliekant fout, zoals ze eigenlijk altijd fout zitten. Als ze niet zichzelf zouden kunnen subsidiëren met belastinggelden was het al lang afgelopen geweest. Een heel treurig clubje.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Links heeft overduidelijk een blinde vlek wat betreft vormen van werkelijkheid die niet in de Linkse Waarheid passen. En dat begint iedereen steeds meer op te vallen. Men schrijft er boeken over, vult er websites mee, lezingen, artikelen, nieuwe politiek… Het wordt zo langzamerhand uitgespeld in Jip-en-Janneketaal, maar Links blijft er Oostindisch doof voor. Vandaar ook die verassingen steeds: Trump, Brexit, AFD, FVD… Men ziet het niet aankomen. En dat komt omdat ze ook helemaal niet luisteren. Ze leven in een eigen bubbel van hoe de wereld in elkaar zit en waar het naar toe moet. En de echte wereld zien ze niet.

Jantje
Jantje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

De linkse ideologie is gebaseerd op een heel voorzichtig geconstrueerde ontkenning van de werkelijkheid, die verder strekt dan de sektes/religies die zij hoopt te bekoren. Dit vertaalt zich al te vaak in rhetorische woordspelletjes, waarbij elke tegenstander weg gezet kan worden als racist en/of facist.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

in vroeger dagen hield links zich in Nederland bezig met het verheffen van de arbeider, toen bleek dat die liever in een dikke BMW reed moest een andere knuffelgroep -de allochtoon (inmiddels door taalnazi’s verboden woord, moet zijn: mensen van niet westerse afkomst)- worden gevonden als bewijs van het eigen deugen deugen deugen. Als de elite ergens een hekel aan heeft is het de autochtone (ook verboden woord) onderklasse, zeker vanaf het moment waarop die voor een groot deel op Fortuyn, Wilders en Baudet ging stemmen; allemaal racisten en fascisten!

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

De grootste fout van Links is het niet willen onderkennen van het intolerante en gewelddadige karakter van de islam. De opkomst van het zogenaamde populisme heeft voornamelijk te maken met de islam. Enorm veel criminaliteit en terreur is islamgerelateerd. Maar die Linkse Kerk wil het niet zien, wil het niet waarnemen. Denkt dat het allemaal verzonnen wordt door Wilders. Dat Wilders het allemaal uit z’n racistische duim zuigt. Dit is als een stoornis. Een psychose. Een massapsychose.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag mij af wanneer het programma Buitenhof gepresenteerd wordt door een lesbische transgender negerin gehuld in een nikaab en die elke 10 minuten ‘Allah Akbar!!’ roept.

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Breng ze nou niet op een idee alstublieft!

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Ik stel het nogal overdreven uiteraard, maar heus, het zou mij niets verbazen als ergens in de komende jaren dat Buitenhof gepresenteerd wordt door een pittige moslima gehuld in hoofddoek, en dat er voortaan heel veel islam-items aan bod komen, bijvoorbeeld hoezeer de moslims de nieuwe joden zijn, hoezeer de islam ‘een belangrijke rol’ heeft gespeeld in de ontwikkeling van de wetenschap, en hoezeer het tijd wordt dat kritiek op de islam totaal verboden wordt. Daar gaat het naartoe, let maar op. Tenzij… Tenzij… Een of andere electorale aardverschuiving een rol gaat spelen natuurlijk. Richting PVV, FVD. Maar buiten dat kan je er op wachten dat op een gegeven moment de islam dat programma Buitenhof gaat bepalen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

@ Neef Jansen.
Beste Neef , maar dan wel graag gepresenteerd zo’n door u gewenste presentatrice zittend in een rolstoel, heb je gelijk enige diversiteit in één persoon.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Samirrha Tarrass, voor het artikel hier vijf sterren maar voor uw gedachten geef ik u honderd.

P.S. Als je naar de foto’s kijkt zie je het best de hypocrisie van links. Geen quota’s bij de NPO? Wel een Divibokaal!
Wie met een beetje hersens kan Links nog geloven?

Ben
Ben
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Linkse mensen zien niet de balk in hun eigen oog, wel de splinter bij de ander.
Links is zo ongeloofwaardig.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben

Ben, dat verwoord je heel mooi. Links is ongeloofwaardig maar ook vals en hypocriet. Ook zijn zij goed met uitgeven van andermans geld en hun dromen veranderen bij mensen die het uiteindelijk moeten betalen en opknappen in nachtmerries.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Even over GeenStijl. Die worden in de MSM weggezet als extreem. Ik zie ze vanaf de start echter als de Nar aan het Hof. Dingen zeggen en kritiek leveren tegen de stroom in. Onthullen. De Camera Obscura, de Tijl Uilenspiegel, de Propria Cures van deze tijd. Respect.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Klopt tot dat de Bobert Jensem gate kwam.
Sindsdien heb ik toch vaak een zure smaak in de mond.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De NOS is een propagandamachine. Dat heeft ernstige gevolgen voor de nieuwsvoorziening als elementaire vorm van diensteverlening aan het brede publiek c.q. belastingbetaler. De burger wordt door de propagandistische aard van het NOS nieuws gedwongen zich extra in te spannen om objectief geinformeerd te worden. Niet iedereen neemt die moeite. Hierdoor neemt het democratisch tekort, dat altijd en eeuwig boven een democratie dreigt, ernstig toe. De minister van binnenlandse zaken dient de NOS terecht te wijzen of de nieuwsdienst te korten wegens wanprestatie. In plaasts daarvan houdt zij zich bezig met nepnieuws over nepnieuws, zowel nationaal als in EU verband. De minister dient een motie van wantrouwen aan haar broek of rok te krijgen. Hoehoe, Tweede Kamer, zijn we er nog? Of is de democratie gemakshalve maar even helemaal opgeheven.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

dat is al langere tijd heel gewoon en heet positieve actie. De NPO is verworden tot een big brother opvoedmachine, op infantiele wijze wordt het multiculturele paradijs waarin we volgens de leer van D66 en GL leven gepredikt, net als alle zegeningen vanuit Brussel, gelardeerd met het dagelijkse anti Trump nieuws.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Hoe lang gaan jullie nog de mensen een rad voor ogen draaien?”
Nog heel lang. Want het is heel simpel: al vanaf Marx verdienen dit soort mensen hun geld met het idee dat de maatschappelijke ordening is gebaseerd op autoriteit en dat die autoriteit moet worden afgebroken. Ga maar na: als de linkse media niet als centrale boodschap hebben dat blanken racistisch zijn en de rest van de wereld uitbuiten, dan hebben die media tegenwoordig nauwelijks nog bestaansrecht. Dan gaat het nieuws alleen nog over auto ongelukken, staatsbezoeken en mislukte oogsten. Tegenwoordig is de content van media grotendeels gewijd aan ‘sociale’ onrechtvaardigheid en alles wat er omheen verzonnen kan worden. Zonder deze marxistische framing zouden kranten en nieuwsdiensten minstens de helft van hun omvang verliezen. Het is illusiehandel, met bespreking van de alledaagse werkelijkheid is het veel moeilijker mensen te boeien.

Jantje
Jantje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meest schrijnende zijn die bleke gezichtjes op een rij van die redactie foto’s, ben je zo hard je “best” aan het doen om buiten je bubbel iets aan diversiteit te doen, zit je alsnog met alleen maar blanke dozen op de afdeling. Zou je kunnen zeggen, neem er eentje aan; zo’n kaartenbakfigurant, zodat iedereen zich kan verbazen over hoe snel die mensen weer weg zijn, want de witheid spat er van af.

Rogier
Rogier
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Samira al weer een uitstekend stuk. 👌

Ger Marinus
Ger Marinus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

@Samira, heel goed dat deze miskleun nog eens benadrukt wordt!
Hoogste tijd voor echte diversiteit zonder aanzien! van persoon!!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goede column.
Dit roepen wij al jaren. Leuke mensen van elders die iets te vertellen hebben, prima. Hartstikke leuk. Maar de problemen die sommigen meebrengen vanuit cultuur en religie mag je niet onbesproken laten. Links NL zat ook te hakken op de Refo’s. prima, zijn best wat vreemde ideeen soms, die ze daar hanteren, maar dan ook andere relegieus gestoelde problemen durven te bekritiseren of bespreekbaar maken. Dat er een aparte buslijn van AZC ter Apel naar Emmen moet komen omdat ze zich niet weten te gedragen mag best als probleem besproken worden.
Een programma maken over oude wijken in Nijmagen of andere steden met het ‘kleurrijke’ plattere volk wat daar woont, wordt OOK gedaan en toch zelfs als positief gezien door linkse mensen. maar zodra het over andere cultuur of kleurtje gaat, moet het positief gepromoot worden of de problemen onder het tapijt.
Niks hypocrieter dan de omroepen en al het kakvolk dat daar werkt.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vere weg de meeste mensen die ik ken, hebben eigenlijk geen benul hoe de wereld in elkaar steekt.
Veel van hen, vinden zich zelf nog reteslim en goed geïnformeerd ook.

Ja echt,
behalve dat ze het NOS journaal voor waarheid aan nemen, (een mooi voorbeeld is die affaire met Poetin destijds op een vliegveld, waarbij de NOS deed voorkomen of Poetin niet de moeite nam om een kritische journalist te woord te staan.)
Daarvoor al naar SBS nieuws hadden gekeken.

Volledig geïndoctrineerd..
Eng…..

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

2 van 2

Helaas wordt die positie van slachtoffer vaak ook gretig geaccepteerd en soms zelfs gezocht. Logisch omdat via links daar veel voordeel uit te halen is.
Het zal allemaal wel een doel hebben in deze tijd waarin er veel veranderingen en bedreigingen zijn voor de journalistiek. Het is triest voor de journalist die in deze situatie zijn of haar werk moet doen. Werk je wel mee dan heb je niet begrepen wat goede journalistiek inhoudt.
Burgers pas op de dictatuur van het onbenul rukt op.

Mijn simpele oplossing is de media te boycotten. Pak ze in hun bestaansrecht van oplagecijfers en kijkcijfers. Het volk heeft de macht gelijk het volk ook de politiek moet kunnen dwingen haar burgers op een goede wijze te dienen.

Het gaat bijna altijd weer over links met die wereldvreemde ideologie als bijna een ernstige ziekte met reeds uitzaaiingen in de media, de plaatselijke politiek (Amsterdam), wetenschap en universiteiten en zelfs in ons rechtssysteem

Friburch
Friburch
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk Samira, je bent een licht in de duisternis van ons medialandschap! De Nos is inderdaad een hele foute club, zie ook de site van TheKarskensTimes , een Nederlandstalige site die een zwartboek heeft samengesteld over de racistische (anti-blanke) berichtgeving van de Nos. (link voor wie mij vertrouwt: https://www.thekarskenstimes.com/weblog/item/704-zwartboek-nos-journaal-annex-16e-vangst)

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

1 van 2

Weer een artikel waar ik mij goed in kan vinden. Die media in algemeen en de NOS in bijzonder hebben voor mij al lang afgedaan. Te walgelijk te achterbaks om nog aandacht aan te geven dus richt ik mijn pijlen nog slechts op mensen die er nog wel vertrouwen in hebben. Toch moet je soms nog lezen en kijken om te zien of eea verbetert echter het lijkt steeds erger te worden.
De media is verbonden met de politiek vooral links en tracht daarin ook te sturen met propaganda en eindeloos herhalen het lijkt op indoctrinatie.
Andere meningen worden genegeerd of zelfs onmogelijk gemaakt. De vrijheid je mening te uiten wordt de laatste jaren steeds meer bedreigd.
De dwangstoornis om vooral (links)politiek correct te zijn zorgt voor een niet gezien averechts effect en gaat sowieso volledig voorbij aan een mogelijk negatief effect voor de gewone Nederlanders die voor links niet meetellen.
Niet alleen allochtonen zijn daar slachtoffer van maar dat geldt mi ook voor vrouwen met voor beide groepen vervelende gevolgen.

Verder naar 2

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Medelijden omdat dit soort mensen dus echt denkt dat er kennelijk geen vrouwen met een migratieachtergrond zijn die ‘vlot’ de Nederlandse taal spreken.”

Ik snap dat u dit voor uw artikel op deze manier interpreteert, maar de betreffende zin slaat ook specifiek op de bank-nerds van de handelsvloer. Ondanks wat u in de films ziet zijn dat doorgaans geen mensen die vlot voor de camera gaan spreken.

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x