Machtsspel en maskerade in crisistijd

Bezweren of besturen?

Foto:

 

Door een zeldzame combinatie van opportunisme, kortzichtigheid en eigen belang, wereldwijd, werd een virus-uitbraak in China een pandemie. Wereldwijd is gefaald, van China, de WHO, de VN, de EU tot Nederland door geruststellende verhalen te vertellen en onwelkom nieuws te verdoezelen. Net doen alsof alles ‘onder controle’ is.

Dat is het patroon. Maar ondertussen voltrekken zich drama’s. In Nederland hebben we in crisismanager Mark Rutte een Grote Communicator, die het volk kalm weet te houden. Voor hoelang?

 

Doofpot China

China heeft het eindelijk voor elkaar om als fabriek voor de hele wereld te functioneren, want ze produceren supergoedkoop en dat is onweerstaanbaar. Dan breekt er eind 2019 opeens een vreemde ziekte uit. Dat komt de hoge mandarijnen heel slecht uit, want er staan net allerlei grote feesten op het programma om het zoveel-jarig bestaan van de staatspartij te vieren. Dimmen dus die berichten.

Voor de zekerheid worden de artsen die alarm slaan de mond gesnoerd. En ook het viruslaboratorium in Wuhan, vlak naast de plek van de uitbraak, wordt elke communicatie verboden. Dat geeft alleen maar gedoe over gevaarlijke corona-experimenten zonder voldoende veiligheidsmaatregelen, en ‘nep-nieuws’ dat het virus hier vandaan komt. Lastige journalisten die met videobeelden verslag doen van plotseling neervallende mensen en andere corona-scènes worden verwijderd.

Want een gevaarlijk virus, voor de zoveelste keer ontstaan in China, dat is geen reclame.

 

Sussende berichten

Het eerste buurland, Taiwan, slaat alarm en meldt zijn zorgen aan de WHO. Maar Taiwan hoort niet bij de club, dus wordt het genegeerd.

De WHO is China’s vriend, evenals de VN. Want de VN wil graag een wereldregering worden en investeert daartoe volop in vriendschapsbanden met álle landen, ook met de meest dictatoriale en corrupte. Dus werkt de VN aan een steeds breder draagvlak en benoemt onophoudelijk de ergste mensenrechtenschenders in comités die de mensenrechten moeten beschermen, of vrouwenrechtenschenders in clubs ter bescherming van vrouwen, enzovoorts. Hillel Neuer van UN Watch doet er bijna dagelijks verbijsterd verslag van.

De WHO neemt probleemloos China’s sussende berichten over. Sterker nog: ze gaan zich inzetten tegen mogelijke discriminatie van Chinezen door dit Wuhan-virus, dat al gauw neutraal tot COVID-19 wordt omgedoopt. ‘Progressieven’ roepen zelfs op om vooral China-towns te bezoeken en Chinezen te knuffelen. Zoals Nancy Pelosi in de VS.

Mooier kan China het toch niet hebben?

 

Niet dat al dat liefkozen tegen het corona-virus hielp: dat verspreidde zich razendsnel over de wereld. Want er werd volop gereisd en het virus was toch nauwelijks besmettelijk, zo heette het. Zodat die vreemde nieuwe ziekte zich van een epidemie tot een pandemie ontwikkelde. Het duurde nog geruime tijd voordat de WHO dat toegaf. Had dat soms ook te maken met financiële belangen? Zoiets als een lucratieve verzekeringspolis die bij een pandemie moest worden uitgekeerd?

 

EU speelt niets klaar

Ook Europa werd onaangenaam overvallen door deze pandemie. Daar was net een enorm kostbare Green-deal afgesloten om Europa als eerste continent in 2050 CO2-neutraal te maken. En het ging ook goed met de migratie en de open grenzen, ook al was er hier en daar protest. Maar dat kon eenvoudig worden gesmoord met de antihaat- en anti-discriminatiewetgeving, ook wel ‘censuur’ genoemd.

En dan nu een pandemie.

De EU riep veel, maar speelde als eenheid niets klaar. Niet zo gek als je bedenkt dat het de EU eigenlijk zelden lukt om tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. In crisistijd duurt dat veel te lang, en is de situatie voor elk land bovendien anders. De EU is een bureaucratische droommachine. Ze hebben de ambitie om als ‘big government’ op te kunnen treden, maar daarvoor is dit orgaan veel te log als snel handelen vereist is. En missen ze ook nog eens legitimiteit.

 

Eurobonds uit de kast gehaald

Tenslotte stonden de voor de hand liggende maatregelen – controle, grenzen sluiten – haaks op het tot dusver door de EU gevoerde beleid van ‘open grenzen’ en ‘iedereen welkom’. Maar waar Brussel altijd goed in is, is in het bijeen harken van geld, zodat zij dat vervolgens kunnen verdelen.

Geld is macht. De EU als een superstaat, en Brussel weet natuurlijk precies hoe dat budget het beste kan worden aangewend. Beter dan de afzonderlijke landen zelf. Er kwamen dus plannen voor het creëren van nieuwe stapels crisisgeld. Die heel snel moeten kunnen worden uitgegeven. Met zo weinig mogelijk restricties. De eurobonds werden weer uit de kast gehaald: never waste a good crisis. Nu met emotionele betogen over solidariteit: zo’n unieke kans om deze aloude wens van het Zuiden alsnog af te dwingen!

Wie de rekening betaalt? Wij?

 

Nederland

Nederland kreeg onvermijdelijk ook corona op bezoek. Maar ‘we waren goed voorbereid’. Alles is onder controle. Het kabinet volgt de experts van het RIVM’, die op hun beurt weer de WHO-adviezen volgen. Twitteraar OlifaNT, die de corona-crisis vanaf het begin volgde en iedereen alarmeerde, zette de RIVM-adviezen op een rij. Een hilarisch overzicht, maar eigenlijk is het om te huilen.

“We moeten vooral de kwetsbaren en de ouderen beschermen”, was en is nog steeds het mantra van het kabinet. Helaas is daar bitter weinig van waargemaakt, zo blijkt uit het grote aantal slachtoffers in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Een schrale troost: in Frankrijk is het nog erger. Daar blijven de talrijke overleden (misschien) corona-slachtoffers noodgedwongen dagen in hun kamers liggen.

 

Anderhalve meter-economie

Inmiddels verkeert Nederland met veel buurlanden al weken in een lockdown: blijf thuis. En moeten we ons voorbereiden op een anderhalve meter-economie. Mondkapjes worden afgeraden. De argumenten: ze helpen niet, of alleen maar in het buitenland, en wij zijn te dom om die verstandig te gebruiken. Of zijn er ze gewoon niet? Met het testen en het aankopen van voldoende beschermingsmiddelen wil het nog steeds maar niet lukken. Die anderhalve meter-economie wordt straks een doorslaand succes. Vooral in de horeca met het serveren van bestellingen op afstand.

 

Corona-app

Om toch wat daadkracht te tonen heeft onze regering nu modieus het idee van de corona-app omarmd, die behulpzaam moet worden bij het leven buitenshuis en waarschuwt voor corona. Mistig blijft welke gegevens worden ingevoerd als niet (grootschalig) wordt getest, en wat je er afgezien daarvan aan hebt. Bijna de helft van de geïnfecteerden heeft immers geen klachten, stelt een traumatoloog en COVID-19 intensivist, die tweet onder de naam Barking Dog: waarschuwend blaffend in de nacht.

Of tweette, want hij stopt er nu mee, heeft er geen zin meer in te blijven melden wat er mis gaat en zal blijven gaan in de corona-aanpak. De meerderheid zal ‘achter de idioterie aan blijven lopen’.

 

Grote Communicator

Gelukkig hebben we in Nederland een Grote Communicator in de persoon van Rutte. Vol overtuiging spreekt hij zijn door quarantaine geplaagde volk toe: “Hou vol! Doe het voor elkaar! … En dat doen we samen.” En maakt hij hen deelgenoot van zijn eigen worstelingen bij dit onderwerp: “We zitten in een spagaat.”

De teugels worden een heel klein beetje gevierd, zo gaan de scholen straks deels weer open. “Wel met de harde randvoorwaarde dat het onderwijspersoneel toegang tot testen krijgt.” Hoe dan? Zijn de drama’s in de verpleeg- en verzorgingstehuizen inmiddels aangepakt, en kunnen thuiszorgmedewerkers al worden getest zodat hun cliënten niet van hulp verstoken blijven? We horen er niets over en er worden ook geen vragen over gesteld.

Hoe lang zal Rutte er nog in slagen de bevolking koest te houden met loze beweringen in plaats van met effectieve daden? Vooral nu onze buurlanden een totaal andere koers volgen?

Een Groot Communicator is nog geen Grote Leider, ook al denken velen dat wel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een prachtig stuk en zo deftig geschreven, hulde Alma.

Vandaag over een week, gaat de club van Opa Bernhard, in het Engelse Grove Hotel iets ten noorden van Londen, de rest van ons lot bepalen.

Ik ben zeer benieuwd welke Nederlanders zijn uitgenodigd en welke Orange klanten er aanwezig zijn.

Het laatste stukje van onze vrijheid staat op het spel.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ruttes corona-beleid heeft maandenlang gefaald, op alle denkbare gebieden. Baudet slaagt waar Rutte faalt, en regelt binnen een paar dagen honderdduizenden mondkapjes (volgens Rutte onmogelijk). Verschil; Rutte wint 10 zetels in de peilingen, Baudet verliest er 4.

Ik kan alleen maar concluderen dat het merendeel van de stemmers niet zo heel goed geïnformeerd is. Dat geldt voor alle ellende rond corona, maar zeker ook op de dossiers EU en ECB; euro’s en eurobonds; immigratie en islamisering; greendeal en energietransitie; noem maar op.

Er is letterlijk geen één positief aspect van Ruttes beleid te bedenken. Hooguit dat zijn beleid ons land zo snel failliet maakt, dat stemmers misschien op tijd wakker schrikken. Als pakweg 1% van onze main stream media kritisch zou zijn geweest, dan was de wekker trouwens jaren geleden al afgegaan. Maar helaas.

Dus zolang de msm consequent falen is het onze taak om familie, vrienden en collegae uit te leggen hoe het werkelijk zit. Zeker ook met corrupte organisaties als de EU, VN en natuurlijk de WHO.

Raymond Peil
Raymond Peil
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

De TK-peiling kun je ook als volgt zien: Rutte verliest 10% van het huidige zetelaantal, FvD wint 500% ;=)

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Raymond Peil

Vandaag 40 zetels, welk verlies?

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte kan deze politiek uitvoeren omdat hij steunt op zes partijen en deze zes partijen ongeveer 65 % van de kiezers vertegenwoordigen – en dus kan het kartelsysteem rustig doorgaan.
Want de meerderheid heeft als centrale missie: het dagelijkse leven moet doorgaan, cognitieve dissonantie geeft onrust, en van het systeem kun je niet winnen.
Het alternatief lijkt zo simpel: een vakje rood maken in een stemhokje, is dat nu zoveel gevraagd?
Voor die 65 % kennelijk wel. Die maakt zichzelf wijs dat je maar beter bij de meerderheid kunt horen en probeert te profiteren van de nieuwe situatie. Ze rationaliseren hun keuze achteraf op allerlei manieren.
In zo een situatie hoeft Rutte geen groot leider te zijn, want de massa wil het en de media spelen mee uit eigenbelang.

Raymond Peil
Raymond Peil
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een heel mooi artikel!! Ik zou 1 kleine correctie willen voorstellen:
De EU is een bureaucratische DOOM-machine.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De corona geschiedenis geeft genoeg stof opgeleverd om diverse complottheorieën te voeden en China lijkt toch best veel vrienden te hebben in de westerse wereld, en zeker organisaties, dat is wat mij het meest opvalt. De WHO komt op als sterk pro-Chinees, dat ontgaat niemand. Een pandemie trotseren is echt niet makkelijk
en Nederland met andere landen heeft bewezen dat ie er niet voor klaar stond. Behalve dat het nog erger kon. De cijfers geven een overzicht maar niet de echte waarheid. De statistieken bewijzen zich weer als het minst betrouwbaar middel tot een overzicht. Op het zelfde moment waarschuwt Duitsland voor een tweede golf van het virus terwijl onze RIVM geen tweede golf verwacht. Het kan vriezen en het kan dooien. Het lijkt een weerbericht. Hetzelfde geldt voor mondkapjes, alleen door het zwaar ontbreken aan deze hulpmiddel geeft wordt hier geadviseerd om ze niet te gebruiken. En tot voor kort ook in verplegingshuizen waar de regering alles doet voor de meest kwetsbare, zie het aantal doden.
Maar niet getreurd die mensen kosten allen maar geld, zou drs. Kelder en soortgelijken zeggen, het virus is ook een zegen voor de samenleving. En de EU werd ook wakker en de miljarden euro’s vliegen om onze oren. Maakt het nu uit, geld zat ook voor leningen die niet terugbetaald mogen worden, dus giften via het belastinggeld die je zo makkelijk kan uitgeven zoals altijd het geld van een ander. Na de pandemie zal het voor de overlevenden zwaar worden dat hebben wij bij de vorige crisis ook gemerkt alleen nu wordt het nog erger. En de mogelijke politiek/ economische veranderingen die ons staan te wachten want zo crisis leent zich daar goed voor. Het zal nog moeten blijken wie er na de pandemie beter af is, de levende of de dode? Het is in ieder geval nu mooi weer buiten.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

´Op het zelfde moment waarschuwt Duitsland voor een tweede golf van het virus´. Duitsers zijn het zat en gaan de straat op (ZIJ WEL) en dus moet je iets anders verzinnen om mensen kalm te houden en niet zelfs ouden van dagen in elkaar slaan tijdens het protest.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

“Duitsers zijn het zat…” en ook mensen hier zijn het zat. Daar kijk ik echt van op. Beseffen al die mensen niet dat het hier om leven en dood gaat? Als zij lekker massaal op straat gaan zal een ander die zich aan de regels wel houdt de dupe van kunnen zijn. Of de artsen en verpleegsters. Dit is echt een ik en alleen maar ik denken van mensen die vergeten dat dit niet over politiek gaat maar gezondheid. Of is een intelligente lockdown alleen voor intelligente mensen?

Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Er is hier geen tegenstelling. Je kan ergens aan meewerken en het toch zat zijn. Simpel.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Er zijn blijkbaar toch genoeg mensen die zich niet aan de regels houden. Zij zijn er net zo zat van als de mensen die zich wel aan houden, zo zie ik het.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wat is nu zo intelligent aan die lockdown?

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Het intelligente aan deze lockdown is, dat hij eerder door PVV en FvD werd voorgesteld en toen verworpen en daarna door RIVM en Rutte overgenomen onder toevoeging van de term “Intelligent”. Is ook de nieuwe hype. Oplossingen, voorstellen etc. krijgen tegenwoordig het adjectief “intelligent” of “slim”. Foede wijn behoeft geenkrans.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Is het de laatste zin die minnetjes levert?

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik vreemd vind is dat het kabinet wordt geadviseerde door het RIVM en dat dat ook wordt gefinancierd door Bill Gates. Dat Bill Gates de hele wereld wil vaccineren terwijl vaccineren eigenlijk grote onzin is omdat een virus zich altijd weer hervormt en er dus helemaal geen garantie bestaat dat men daarna beschermt is.

Zoals het artikel dat hiervoor is geplaatst duidelijk beschrijft is dat de metingen niet altijd een goede weergave zijn van de realiteit en dat metingen in het juiste perspectief geplaatst moeten worden. We weten niet waarop wordt getest, of de modellen kloppen en of mensen die niet zijn getest al immuun zijn. Het virus bleek ook al veel langer in Nederland/ Europa te zijn. We weten ook niet of iedereen die als Covid 19 dode is geregistreerd daadwerkelijk hieraan is overleden. Daarbij duikt de media op elke emotioneel persoonlijk verhaal en dat geeft een vertekend beeld en het niveau en de onvolwassenheid van de media aan.

Iedereen wordt in het ongewisse gelaten en/ of angst aangepraat en Rutte blijft ons tot kalmte manen. Maar voor hoelang nog. Steeds meer mensen wereldwijd zijn aan het losbreken van deze waanzin.

Anja
Anja
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Martine

Bill van the gates off hell en RIVM: Rijks Infiltratie Voor Manipulatie

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het allerergste van alles is nog dat Rutte 10 zetels stijgt in de peilingen ,we zijn afgegleden naar een volk waarvan ik de meerderheid echt niet meer kan begrijpen ,niemand die het doet,maar iedereen de telefoon het raam uit,en er ontstaat een probleem voor Brussel ,en is het binnen een maand over en uit voor hun .

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Peter, het gaat hier om een momentopname. Rutte is een 1e klasse oplichter en maakt makkelijk veel slachtoffers.
Het stemvee is tamelijk onnozel.

Waar Rutte zijn populariteit vergrootte was vooral op het moment dat “hij” de Eurobonds tegenhield. Met vrindje Hoekstra.
Ook binnen de VVD was veel bezorgdheid. Rutte had mijns inziens de keuze tussen het opblazen van zijn partij, of te glanzen in een gigantische winnaarsrol in de Nederlandse politiek.
Daarvan plukt hij nu de vruchten.

Je kunt het staatsmanschap noemen, maar volgens mij heeft de beste man in de afgelopen week zijn knopen geteld en daarop gehandeld.

Tussen nu en de tk 2021 komt er nog een nare periode, waarin de de schade van de lock-down in beeld krijgen. Het is de vraag, wat de VVD dan nog overhoudt van die 10 gewonnen zetels.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

De peilingen kunnen ook manipulaties zijn van de media, we hebben alleen nog maar staatsmedia in dienst van Rutte en consorten!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft in zijn eerste optreden de hele bevolking ten prooi aan de virus gegooid. Laat het over je heen gaan. De virus doodt toch alleen maar oude mensen en daar zijn er teveel van. Ook werd geregeld dat verzorgingshuizen geen medisch materieel kon krijgen want het gaat toch weer alleen maar over oude mensen. Nog steeds wordt ontraden om mondmaskers te dragen want het helpt niet en het zou zelfs averechts werken. Terwijl vele landen met monddoekjesplicht bewijzen dat het wel helpt. Maar monddoekjes zijn er niet dus het wordt ontraden. Nederland heeft gemiddeld een heel hoog aantal doden en doet het dus niet goed. Conclusie:
De VVD stijgt razend snel in de peilingen en Rutte(met zijn mensen) is een geweldige crisismanager.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“De virus doodt toch alleen maar oude mensen en daar zijn er teveel van. ”
Volgens het RIVM vallen de meeste doden in de categorie 85-89, daarvan zijn nu bijna 1000 personen overleden.
Zie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
(grafiek:”Leeftijd en geslacht overledenen”.
Volgens het CBS zijn er nu 26.000 mannen en 39.000 vrouwen in de leeftijd van 85 jaar. De hele groep 85-89 jaar telt ongeveer 250.000 mannen en vrouwen (ongeveer 60 % vrouwen).
Zie: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingspiramide (jaar 2020).
Van deze leeftijdsgroep is dus overleden 0,4 %. Dit gaat dus geen waarneembare invloed uitoefenen op het geheel. Als in 2021 het cohort dat nu 84 is, 85 wordt, zijn er weer 71.000 85-jarigen bijgekomen.
De taal van cijfers levert meer duidelijkheid dan die van emotie.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een duidelijk en vast nuttig overzicht voor de wetenschappelijke en andere statistieken Andre, maar als je eenmaal zelf boven de doodskist staat denk je toch niet direct aan een deeltje van 0.4% maar aan een mens. Bij de dood hoort emotie en niet boekhoudkundige cijfers. Laten we de menselijke factor niet uit het oog verliezen door een statistiek. Dat is wat ik bedoel mee te zeggen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat gebeurt er als je collectivistische systemen accommodeert? Dan wordt je als deelgenoot medeverantwoordelijk aan de pathologische waanzin ervan en uiteindelijk erdoor vernietigd. Over welke collectivistische systemen hebben we het? Communisme, islam, ecofascisme, identiteitspolitiek. Is accommodatie dan niet mogelijk? Jawel, maar uitsluitend op basis van verbeterd inzicht, niet op basis van doortrapte leugens. En al zeker niet met gelijktijdige machtsoverdracht aan het pathologisch collectivisme du jour. In Nederland gebeurt dat bijv. door de VVD aan het GL/D66/CU conglomeraat. Het is beter om dit soort waanzin door hernieuwde verkiezingen te voorkomen. Wat de McKinsey-Wiebesen in eigen gelederen daar ook verder van mogen vinden.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk.
Helemaal mee eens.
Onder Rutte is niet alleen de zorg maar alles kapotbezuinigd.
Dat geld gaat naar de EU, massaimmigratie en klimaatgekte ten koste van het Nederlandse volk.
Nu gebruiken Rutte en de EU de coronacrisis om alles er door te drukken, de klimaatgekte, eurobonds, enz.
Een app om de communistische staat te vervolmaken.
Want beschermende kleding, mondkapjes, testers, enz. hebben en/of gebruiken ze niet.
Wat heb je dan aan een app?
We worden door Rutte en zijn deskundigen “deskundig” voorgelogen zoals altijd!
Helaas hebben zij alle media mee die in dienst staan van het linkse kartel, Rutte en consorten, Staatsmedia!

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja goed artikel.

Als er toch een groot voordeel te noemen is aan deze Corona crisis dan is het wel het zichtbaar worden van de staat van chaos in ontwikkeling in de wereld gedreven door onkunde en incompetentie van die zogenaamde leiders.
VN, EU of landen met verschillende lagen van bestuur van bijvoorbeeld in ons land van parlement tot recent in leven geroepen RES regio’s (de Regionale EnergieStrategie organen) die invulling moeten geven aan het streven CO2 vermindering als gemaakt over klimaatafspraken in Parijs (2015).
Nu burgers maak de borst maar nat en haal de hand van de knip want dat gaat dus gruwelijk veel geld kosten, geld ook dat er straks niet meer zal zijn

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Nederland hebben we in crisismanager Mark Rutte een Grote Communicator, die het volk kalm weet te houden. Voor hoelang?

Van een psychologe zou ik eigenlijk een psychologische verklaring willen.

Ik denk dat het zeer wetmatig is dat we erg gesteld zijn op onze eigen vrijheid, maar het niet zo nou nemen met de vrijheid van de ander. Vanuit een Darwinistisch oogpunt is het niet zo moeilijk daar verklaring voor te vinden.

Zijn we eigenlijk wel gesteld op onze eigen vrijheid? Het doet mij denken aan dit fragment; https://www.youtube.com/watch?v=jeMux1GjA7Y (Morgan Freeman – Shashank redemption). In vrijheid leven is denk ik maar voor heel weinig mensen weggelegd. Zolang mensen zich tevreden kunnen stellen is men snel bereid de gevangenismuren van ‘de maatschappij’ op te trekken. Ik ben 52 jaar, zolang ik leef is dit proces gaande met een versnelling in de jaren ’90 tot nu.

Hoe lang gaat dit nog door? Waarschijnlijk totdat de meerderheid niet meer tevreden is en in de gaten krijgen dat de onzichtbare hand ons allemaal geïnstitutionaliseerd heeft.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

De media en het onderwijs hersenspoelen de mensen links.
Zij weten niet beter!

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“… door dit Wuhan-virus, dat al gauw neutraal tot COVID-19 wordt omgedoopt.”

COVID-19 is niet de naam van het virus, COVID-19 is de naam van de ziekte. SARS-CoV-2 is de naam van het virus.

Benamingen voor virussen worden door de “International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV)” gedaan. Dit om te voorkomen dat je verkeerde namen als “Spaanse griep” (spoiler: het kwam niet uit Spanje) krijgt die dus totaal niet informatief zijn.

Daarbij is “SARS-CoV-2” geheel volgens richtlijnen die al in 2015 zijn vastgelegd.

Bronnen:
https://talk.ictvonline.org/information/w/news/1300/page
https://www.who.int/mediacentre/news/notes/2015/naming-new-diseases/en/
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/163636/WHO_HSE_FOS_15.1_eng.pdf

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De WHO lijkt vooral de schuld te krijgen van politici die zelf ernstig aan het falen zijn in hun aanpak en nu de geschiedenis proberen te herschrijven en de schuld op de WHO af te schuiven.

Een kijkje in de Twitter-tijdlijn leert echter dat de WHO in januari gegaan is van:

“#China has reported to WHO a cluster of #pneumonia cases —with no deaths— in Wuhan, Hubei Province Flag of China . Investigations are underway to identify the cause of this illness.”
4 januari, bron: https://twitter.com/WHO/status/1213523866703814656?s=20

naar

“BREAKING

“For all of these reasons, I am declaring a public health emergency of international concern over the global outbreak of #2019nCoV.”-
@DrTedros”
30 januari, bron: https://twitter.com/WHO/status/1222968733829865477?s=20

Alle vertraging in overgaan tot actie hierna komt op rekening van de regeringen.

Ik zeg het niet vaak maar Baudet had gelijk met z’n spoeddebat-aanvragen.

Ik vind het zelf in ieder geval onbegrijpelijk dat carnaval zonder maatregelen heeft plaatsgevonden. Ik denk dat we achteraf zelfs van geluk mogen spreken dat er veel optochten zijn afgelast vanwege de harde wind.

Verder nog:

“On 31 December 2019, WHO was informed of cases of #pneumonia of unknown cause in Wuhan City, #China. A total of 44 cases have been reported: 11 patients are severely ill, while the remaining 33 are in stable condition.
5 januari, bron: https://twitter.com/WHO/status/1213795226072109058?s=20

Dit lijkt in strijd met het eerste bericht in het genoemde draadje van Derk Jan Eppink, maar misschien hangt het er vanaf hoe je “genegeerd” opvat:
“31/12: Taiwan stuurt haar eerste waarschuwing naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Deze waarschuwing wordt genegeerd.”
bron: https://twitter.com/djeppink/status/1251097163834314753?s=20

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verder nog het volgende (want het past allemaal niet in één reactie):

Pelosi heeft inderdaad geprobeerd het toerisme naar Chinatown wat te herstellen. De tweet van Trump die u daar helaas bij plaatst bevat (uiteraard) meerdere onwaarheden:

1. Er is geen bewijs dat Pelosi hierover een tweet heeft geplaatst die later weer verwijderd is. Er zijn sites die dit heel nauwkeurig bij houden. Zie bronnen.
2. “closed the border to China” is verre van juist. Sectie 2 van de verklaring bevat zoveel uitzonderingen dat ik me af vraag of er überhaupt nog iemand onder valt.

Daarnaast was het virus al in diverse landen buiten China geconstateerd dus was dit vooral een gemiste kans om de bredere travel-ban van een paar weken later nu al in te voeren.

Bronnen:
https://projects.propublica.org/politwoops/user/speakerpelosi
https://www.snopes.com/fact-check/pelosi-tweet-chinatown-tourism/
https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/

En tot slot nog het Twitter-draadje van OlifaNT … één en al stropopredeneringen. Er zijn ongetwijfeld mensen die het fijn vinden om ze te lezen omdat het bij hun eigen vooringenomen opvattingen past maar wat pas echt “om te huilen” is is dat u er blijkbaar enige informatieve waarde in ziet.

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  alma

Waarom plaatst u dan niet een losse link naar de video in plaats van de aantoonbare onwaarheden van een Tweet er omheen te verspreiden? Waarom laat u het nog steeds staan?

OlifaNT tuigt een mooie RIVM-stroman op met een lijstje van overdrijvingen, verdraaiingen, en verzinsels. Dat is natuurlijk fijn voor een aai over de bol van de achterban maar heeft geen informatieve waarde. Maar u denkt dat het blijkbaar iets “aan toont” en waarde toe voegt aan uw artikel.

Als u daadwerkelijk iets wilde aantonen dan zou u de moeite nemen om wat citaten van het RIVM zelf op te zoeken om te laten zien hoe deze elkaar tegen spreken.

Het tweede puntje van “Over OpinieZ – Wie wij zijn” zegt dat jullie “onderbouwde artikelen” brengen. Dus ik verwacht een daadwerkelijke onderbouwing.

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen