Het Klimaatakkoord: na Marrakesh het volgende misbaksel

De gewone burger doet er op het Binnenhof niet meer toe

Ontwerp van het Klimaatakkoord.

Titelfoto: Ontwerp van het Klimaatakkoord. Screenshot video YouTube kanaal Lissauer.com

 

Na het Marrakesh-pact dient zich vandaag het volgende politieke misbaksel aan: het Klimaatakkoord. Dit betreft de plannen van de ‘Klimaattafels’ die het afgelopen jaar onder leiding van oud VVD-minister Ed Nijpels zijn samengekomen. Gisteren werd bekend dat milieuorganisaties en de vakorganisatie FNV het akkoord niet steunen. OpinieZ-auteur professor Kees de Lange over het jongste wangedrocht van dwalende politici.

Met een heet-van-de-naald beeldimpressie door parlementair journalist en OpinieZ-auteur Ernst Lissauer. 👇🏽

 

Ingrijpende besluiten

Tegen het eind van 2018 mocht de Nederlandse burger getuige zijn van twee besluiten van regering Rutte 3 die zijn toekomst ingrijpend gaan beïnvloeden. Het eerste betreft het ondertekenen van het Marrakesh-pact dat juichend de deur openzet voor grootschalige immigratie uit landen met een hoge primitiviteitsindex die al sinds mensenheugenis hun eigen zaakjes niet op orde hebben.

Het tweede betreft het aannemen gisteren door de Tweede Kamer van de Klimaatwet en de presentatie vandaag van het daarmee samenhangende Klimaatakkoord. Voordat de gewone Nederlandse burger aan zijn definitieve vervanging toe is, moet hij eerst nog financieel uitgezogen worden voor een zinloos doel dat slechts als religieus gekarakteriseerd kan worden. Hiermee heeft Rutte 3 de Nederlander definitief de oorlog verklaard en wordt verzet haast een burgerplicht.

 

Onzinnig immigratiebeleid

Onder diverse kabinetten Rutte worstelt Nederland al jaren met een onzinnig immigratiebeleid. Onderscheid maken tussen echte vluchtelingen en economische gelukszoekers is te moeilijk gebleken. De voorkeursbehandeling die allerlei onbestemd volk dat komt binnenwandelen ten deel valt, is stuitend en een slag in het gezicht van de burger die er financieel voor opdraait en dagelijks met de zegeningen van de nieuwe culturen geconfronteerd wordt.

In diverse steden, en zeker in bepaalde wijken ervan, is de Nederlander vreemdeling in eigen land geworden. De politiek heeft in grote meerderheid geen oog voor de problemen die dit veroorzaakt, maar zet een ieder die kritiek op de gang van zaken durft te hebben weg als islamofoob, racist, fascist, en wat er aan meer fraais bedacht is om de eigen bevolking te schofferen. Intussen gaat de gettovorming versneld door en maken de stoottroepen van vooral de islam overuren.

CO2-hysterie

Over klimaat is inhoudelijk al heel veel gezegd. Het klimaat van de aarde verandert al 4,5 miljard jaar, waarbij allerlei indicatoren zoals temperatuur, niveau van de zeespiegel, ijsvorming aan de polen, en zo voort grote variaties vertonen. Dat die variaties het gevolg zouden zijn van de invloed van CO2, en nog wel door dat geringe deel van de CO2 dat door menselijk toedoen wordt uitgestoten, wordt door de geologische geschiedenis op geen enkele manier ondersteund. Bovendien is er geen enkele natuurkundige aanwijzing, behalve uit inadequate klimaatmodellen, dat minder CO2 in de atmosfeer tot minder klimaatvariaties zou leiden.

Onwetende volksvertegenwoordiging

Hoewel met recht en reden gesteld kan worden dat wat er aan welvaart op de wereld is het gevolg is van de inzet van fossiele brandstoffen, is Nederland nu “gezegend” met een onwetende volksvertegenwoordiging van overwegend fossielhaters die als Middeleeuwse flagellanten hun geweeklaag en schuldgevoel, gelardeerd met een gigantisch kostenplaatje, dagelijks de wereld in slingeren. Het klimaatdebat of wat daar voor doorgaat ontbeert alle natuurwetenschappelijke basis en wordt dan ook vooral gevoerd door volslagen wetenschappelijke leken. Een paradijs voor klimaatreligie uiteraard, maar voor serieuze wetenschap moet je helaas niet langer in Nederland zijn.

Natuurwetenschap is immers ook maar een mening

 

Burger wordt uitgemolken

De gevolgen voor de gewone Nederlander van deze ontwikkelingen zullen enorm en buitengewoon negatief zijn. De eerste signalen dienen zich reeds aan middels de energierekening. Wat migratie betreft: cultureel, religieus en economisch wordt Nederland een wingewest voor achtergebleven landen die het eigen onvermogen om hun landen te ontwikkelen maskeren met een spijkerharde wereldwijde veroveringsideologie. De Nederlandse burger wordt uitgemolken alvorens uitgefaseerd te worden.

Maar heeft die burger over deze onderwerpen ooit iets te zeggen gehad? Werden deze voorstellen die enorme gevolgen voor iedereen hebben ooit normaal bediscussieerd in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen die nu aan de macht zijn of die dit “beleid” steunen? Natuurlijk niet, zoals iedereen met een minimum aan inspanning zelf kan vaststellen.

 

Staatsgreep

We hebben dus te maken met wat niet anders dan als een ordinaire staatsgreep betiteld kan worden. Het Nederland van de gewone burger wordt gesloopt, hij kon het niet zien aankomen, laat staan er zich tegen verzetten. Deze regering heeft haar onbetrouwbaarheid nu wel voldoende geëtaleerd. De tijd voor grootschalig burgerverzet is aangebroken.

Over de auteur

Kees de Lange
Kees de Lange
Prof. Dr. C.A. (Kees) de Lange studeerde wis-, natuur- en sterrenkunde aan de UvA en promoveerde in de Theoretische Chemie in Bristol, UK. Hij is emeritus hoogleraar fysische chemie en chemische fysica aan zowel de UvA als de VU. Zijn research betreft atmosferische chemie en fysica, en magnetische resonantie, alsmede het ontwikkelen van complexe fysische modellen. Zijn onderzoek is vastgelegd in enige honderden publicaties. Hij is tot op de huidige dag actief in wetenschappelijk onderzoek. In de periode 2011-2015 was hij als een van de zeer weinige bèta’s lid van de Eerste Kamer.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze staatsgreep wordt uitgevoerd in samenwerking met de staatsomroep NPO die in ruil voor die medewerking 800 miljoen per jaar ontvangt van de plegers; geld uit de zakken van de Nederlandse belastingbetalers

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Helemaal mee eens.
We hebben alleen nog maar linkse Staatsmedia, ze zijn knettergek.
Alleen FVD en de PVV zijn tegen die gekte en voor de gewone Nederlander!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Islam, immigratie, EU en klimaat, afbraak Nederland, uitknijpen zelfredzame burger. Ziedaar de pijnpunten. Niemand die het even doorrekend. Of als iemand het doet (Baudet) dan wordt het genegeerd. Als iemand anders een mislukte poging doet (Klaver, vergissing van factor 10 in zijn voordeel) dan wordt er luid gelachen (om Baudet). Hoe stom zijn die kamerleden eigenlijk. En als ze een tijdje voorgebakken zijn als stemvee dan worden ze minister. En als ze dan een tijdje minister zijn geweest en wat andere baantjes hebben gehad (CvdK, burgemeester etc.) dan gaan ze blind draagvlak zitten organiseren voor dingen waar zelfs de eigen partijgenoten zeer grote vraagtekens plaatsen of het eigenlijk totaal mee oneens zijn. Maar ja, beter dat hij het doet dan een andere viool. Waar blijft de Bolkestein revolutie? Dit gaat zo echt niet. Nexit of dezelfde status als Denemarken. Er is geen andere manier om die exportbeluste, immigratiebevorderende Duitsers aan het verstand (?) te peuteren dat de grens bij hun westerburen bereikt is.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Een goeie reden toch wil je niet helemaal uitgeknepen worden door deze regering om je heil ergens anders te zoeken,en het liefst in een land waar je als mens nog een leven hebt dan toch.

Ben Steijn
Ben Steijn
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Helemaal mee eens!
Aanvankelijk dacht ik over de groep Nijpels, Minnesma en Samson: “Wat is dit?: Idealisme of domheid”. Maar inmiddels weet ik het. Ijdelheid en Geld graaien. Het klimaat, milieu en Energie Transitie openen de grootste subsidiestromen.
Het komt uiteindelijk neer op puur egoïsme.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onze nationale Pinokkio, alias Rutte, is een totale ramp voor Nederland.
Deze figuur is zo bezeten van macht en van zichzelf, dat hij NL steeds verder de afgrond in werkt zonder zich rekenschap te geven van de gevolgen voor de bevolking. En dit alles ter meerdere eer en glorie van hem zelf.
Wát een ongelooflijk minne figuur.
Hij “werkt zich in ’t zweet” voor de grote bedrijven, maar allemaal ten koste van de burgers.
Het enige dat ons, burgers, nog kan redden is : deze man in de isoleer voor de rest van z’n leven.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe komen wij in Godsnaam van dit kabinet met onbenullen af? Jaren lang is het er ingebeukt bij de bevolking, dat schuldgevoel over klimaat verandering, wat is verworden tot een verdienmodel van de rijken, om uw laatste centjes te stelen. Ieder weldenkend mens heeft het verleden van de aarde als bewijs dat er niets aan de hand is. Het is een verschrikking te constateren dat de klimaatmaffia ons in de greep heeft evenals het vluchtelingen beleid van onze EU criminelen in Brussel. Dit gaat niet goed aflopen. Het artikel van Prof. Dr. Kees de Lange moet toch alle alarmbellen doen rinkelen in Den Haag? Ik denk dat een verborgen agenda de voorrang geniet. God behoede het volk!

Theodorush
Theodorush
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

CO2=Collective oplichting in het kwadraat.

Ben Steijn
Ben Steijn
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theodorush

Deze is super. Mag ik hem gebruiken?

Theodorush
Theodorush
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Natuurlijk Ben

peter
peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Compleet van God los,en dan vinden ze het gek dat er populisten bij komen ,pek en veren voor dat stelletje minkukels in Den Haag .

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wat je aan dit verhaal toevoegt is dubbel gezegd. Ik laat het ook graag over aan het bewoording van prof. de Lange. Vanmiddag dacht ik even aan dit. Terwijl de energie nu al te duur is wordt men gejaagd op nog hogere kosten door een dure warmtepomp aan te moeten gaan schaffen. Rutte lijkt zowat op Marie Antoinette. Als men het brood niet kan betalen kan hij toch cake nemen? Alleen wordt Rutte weggepromoveerd naar Brussel in plaats van dat het hem de kop gaat kosten. Andere tijden?

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je de bij dit artikel behorende foto bekijkt van de twee kneuzen : Nijpels en Wiebes, dan zie je in één oogopslag dat van dit komisch duo niks goeds te verwachten is. Maar zij zitten nu eenmaal ook in ’t circus en heel af en toe mogen ze ff optreden voor ’t grote publiek.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kees for president!

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

De enige Beta in allebei de kamers die zijn Beta-opleiding ook wil gebruiken.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woningen moeten verwarmd gaan worden middels een warmtepomp, met o.a. warmte uit de aarde.
Over enige tijd roepen/blèren deze zelfde “deskundigen” dat de aarde te koud wordt en dat er nodig iets aan gedaan moet worden met behulp van uw én mijn portemonnee. Op deze manier blijven al die “deskundigen” zich vreselijk belangrijk vinden, mogen zélfs met (wan)”beleidsmakers”, als Wiebes enz. aan tafel, om even later op tv te verklaren dat ze hun zin niet kregen en zijn afgehaakt, dát is dictatuur ter linkerzijde. Óók deze milieu-clubjes en hun “deskundigen” krijgen héél hoge vergoedingen van de “regering”, zodat zij deze “regering” gaan steunen in hun milieu-standpunten t.o.v. de bevolking.
’t Is één héél groot circus dat de bevolking alleen maar héél veel geld kost en nergens toe leidt.
Op deze manier wordt de bevolking al jááááren besodemieterd !!!

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank meneer de Lange.
Rutte een gevaar voor Nederland ontpopt zich als een talent vol toneel speler met enorme narcistische trekken!
Tijd voor gele hesjes!

Ben
Ben
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Maart en mei volgend jaar mogen we kiezen.
Het zou fantastisch zijn als deze opportunisten en volksverlakkers worden afgestraft.

jan
jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben

Nee hoor, de Pinokkio partij wordt gewoon weer de grootste

Ingrid
Ingrid
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Mensen geef je op als waarnemer bij het stemmen tellen en geef de telling door aan FvD.

Theodorush
Theodorush
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als de 4 grootste bedrijven 60% van alle uitstoot voor hun rekening nemen.Dan kun je er ook een sluiten,als je die 10000 werknemers 50000euro per jaar geeft ,dan zijn we een half miljard kwijt.Dit kost ons(17.000.000 inwoners) 3 tientjes per jaar en een reductie van 15% in een jaar. Tel uit je winst.Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

E=MC2. Energieaccoord=Meervoudige Catastrofe in het kwadraad.

Daniel
Daniel
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe zou dit verzet eruit moeten zien? Nederland is geen revolutieland. Het meest recente voorbeeld van tegengas, de gele hesjesbeweging, lijkt vooralsnog niet aan te slaan in ons land.

Dan maar via de stembus? Met de Fortuynrevolte heeft de kiezer een flinke koerswijziging willen inzetten, en toch zijn de daarop volgende kabinetten onverminderd doorgegaan op de ingeslagen weg richting globalisering.

Ik hoop dat de kiezer komend voorjaar massaal oversteekt naar de populisten (voorts te beschouwen als geuzennaam). Maar dan nog: kan dat de zaak nog kenteren?

trackback
4 jaren geleden

[…] gevallen worden wij gewoonweg besodemieterd: zie het klimaat en de maatregelen daaromtrent. Van wetenschappers die daar écht verstand van hebben, wordt hun objectieve kennis en wetenschappelijke werk gereduceerd tot ‘ook maar een mening’. […]

marien
marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

maar hoe gaat dat verzet vorm krijgen/
Ik heb mijn bestelde gele hesje al binnen, maar ik weet niet goed of het indruk maakt zoals er nu gelopen wordt in diverse steden.
Het moet voor de overheid eigenlijk wel een beetje pijn doen. b.v bepaalde belastingen massaal niet meer overmaken of zo.
Maar in je eentje durf je dat niet.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marien

De media pakken het niet op.
Je hoort en ziet er noets van.
Een handjevol klimaatactivisten krijgen het halve journaal ter hun beschikking!

trackback

[…] regering die oorlog voert tegen haar eigen bevolking; hoe lang leven is die beschoren? Kees de Lange beschrijft dat al mooi voor Opiniez, hoef ik dat niet meer te doen. ..Bijltjesdag komt spoedig! Het Populisme zegeviert in […]

Peter Blauw
Peter Blauw
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis de feiten in het stuk en ik mis verstand van zaken; in Nederland hebben we ongeveer 7 miljoen huizen en jaarlijks worden ongeveer 70.000 huizen gebouwd (1%). Dankzij onze gasbel worden 95% van die huizen verwarmd met relatief goedkoop gas van eigen bodem; de opbrengsten vloeien terug in onze eigen economie. Het eind is echter in zicht. We hebben nog ongeveer 10 jaar gas van eigen bodem waarna we afhankelijk worden van gas uit het Midden Oosten/Rusland.
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82539NED/table?dl=46F2

Daarnaast lopen ook nog eens de kosten van het schadeloosstellen van de mensen in Groningen op. Het 1 op 1 vervangen van een gasketel door bijv. een warmtepomp in een bestaand huis is onpraktisch, lastig en erg duur. Er moet bij nieuwbouw derhalve direct ontworpen worden met een warmtepomp in gedachten. Daar moet je dus direct mee beginnen (nu) en niet, zoals de heer De Lange suggereert, mee wachten want dan worden de problemen voor onze burgers alleen maar groter …

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen