Gaza-taferelen wakkeren antisemitisme in Nederland aan

Politici en media scharen zich kritiekloos achter Hamas-propaganda

Persiflage Eurovisie Songfestival winnares Netta Barzilai in de Sanne Wallis de Show, BNNVARA

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van persiflage Eurovisie Songfestival winnares Netta Barzilai in de Sanne Wallis de Show (19 mei 2018), BNNVARA

De door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas georganiseerde Mars van de Terugkeer kan een succes worden genoemd. Niet omdat het de deelnemers is gelukt om ‘terug te keren’ naar een land waar ze nooit gewoond hebben, noch geboren zijn. Dat is een fantasie die nooit werkelijkheid zal worden. Nee, de Hamas-mars is vooral uit antisemitisch oogpunt een schot in de roos.

Martelarentaktiek

Bij hun pogingen om gewapend met messen, machetes, bijlen, machinegeweren en explosieven de staat Israël binnen te dringen is het de terreurorganisatie gelukt om met een uitgekiende mix van mannen, vrouwen, kinderen en terroristen zo veel mogelijk ‘martelaren’ te creëren. Een beproefd recept dat kan rekenen op grote steun, aandacht en woede richting Israël van Europese overheden, media en het islamitische en linkse deel van de bevolking.

Zo bleken in 2010 maar liefst 630 Westerse Israëlhaters bereid zich op zes schepen van de zogeheten Gaza Freedom Flotilla te mengen met 40 bewapende terroristen om zo te dienen als menselijk schild. Door deze gegarandeerde Westerse steun zijn de Hamas-leiders zo zeker van hun zaak dat ze openlijk opscheppen over hun ‘dode vrouwen en kinderen’ tactiek.

Delegitimering

Iedere gedode terrorist is immers koren op de molen van de Jodenhatende Europese elites en hun linkse meelopers. Zij grijpen iedere mogelijkheid aan om de Joodse staat te veroordelen en te delegitimeren. Het is een weerzinwekkend gezicht: Arabische antisemieten die de fakkels en brandstapels van de aloude Europese haat opnieuw laten ontbranden, bijgestaan en geholpen door gretige Europese Jodenhaters.

Alles en iedereen doet mee. Onze regering laat de Nederlandse VN-delegatie geleid door BuZa-diplomaat Karel van Oosterom plechtig gedode Hamas-terroristen herdenken met een minuut stilte in de Veiligheidsraad. Een stuitende vertoning waarbij de Amerikaanse en Israëlische VN-vertegenwoordigers terecht verstek lieten gaan. Nadat de Amerikaanse VN-diplomate Nikki Haley nog eens fijntjes uit de doeken had gedaan wat zich daadwerkelijk afspeelt in Gaza verliet deze powervrouw demonstratief de zaal toen de Palestijnse VN-vertegenwoordiger, bloedsprookjesverteller en aartsantisemiet Mansour het woord nam.

Schuimbekkend

Zodra het over Israël gaat veranderen Nederlandse journalisten in schuimbekkende activisten. Zij krijgen van hun redacteuren vrij baan te getuigen van hun Jodenhaat. De feiten doen er niet langer toe. Elk journalistiek verslag van de afgelopen week bevat leugens en Hamas-propaganda. In columns en commentaren buitelen ‘antizionistische’ columnisten, literatoren en hoofdredacteuren over elkaar heen om te laten zien wat een vreselijke land Israël wel niet is. 70 jaar kolonisatie, onderdrukking en uitbuiting. Meedogenloos staatsterrorisme. Enzovoort und so weiter. De hysterie regeert. De oude haat berooft eenieder van zijn verstand.

Hamas-propaganda

Op radio en tv doen de iconen van Hoogopgeleid Nederland naar hartenlust mee. Hun haat spat keurig verwoord uit luidsprekers en van beeldschermen. Verwacht van een pro-Palestijnse Met het oog op morgen-presentator als Chris Kijne geen kritische vragen over Hamas, ophitsing en terrorisme. Voor zo’n gestaalde linksmarcheerder ligt alle schuld en verantwoordelijkheid vanzelfsprekend bij Israël. Net als voor de redactie van het TV-programma Nieuwsuur dat dagen achtereen de meest schandalige leugens en verzinsels in smerige splitscreen beelden liet presenteren door TV-dominee en policorprediker Eelco Bosch van Rosenthal. Met een ingehouden snik, het handelsmerk van deze moraalridder, spuwde hij pure Hamas-propaganda de huiskamers in. Klassieke agitprop. Gemaakt volgens de regels van de totalitaire grootmeesters van het genre.

Ongestraft

Geen antisemiet hoeft zich in het Nederland van 2018 nog langer te verbergen. In de Tweede Kamer kun je Israel vergelijken met nazi-Duitsland, als gemeenteraadslid mag je ongestraft oproepen zionisten te vernietigen en als journalist of analist mag je doodleuk vaststellen dat het ‘project Israël’ (een soevereine staat!) is mislukt. Een marxistisch Kamerlid dat een politieke bijeenkomst toespreekt waarvan bezoekers en organisatoren uit zijn op de vernietiging van de staat Israël, wordt geen strobreed in de weggelegd. Voor bestuur, politie en het OM zijn Joden waarschijnlijk minder gelijkwaardig dan Turken of Marokkanen.

[https://youtu.be/Qy3VAGE3L8I?rel=0]

Boycot

En wat Israël ook doet en presteert, in de ogen van ‘antizionisten’ is het nooit goed genoeg. Ook op de terreinen die niets te maken hebben met politiek. Vindingen waarvan de hele wereld, dus ook de antizionist, enorm profiteert. ‘Boycotten die handel”, zo klinkt het. Want technologische en wetenschappelijke prestaties verhullen ‘de Israëlische uitbuiting van een onderdrukt volk’ en worden ‘ingezet om de wereld te manipuleren’. Zelfs het organiseren van een wielerwedstrijd is volgens de kenners op dit gebied regelrecht overgenomen uit het draaiboek van nazi-propagandaminister Joseph Goebbels. Dat Israël het Eurovisiesongfestival wint is uiteraard doorgestoken kaart en de show volgend jaar in Jeruzalem dient door ieder weldenkend mens te worden geboycot.

NSB-TV

Dat dit voortwoekerend antisemitisme ook bij omroep vereniging BNN/VARA bon ton is, is menigeen bekend. De VARA die in de Tweede Wereldoorlog de kant koos van Jodenhatend Nederland is daar nooit mee opgehouden. De rode activisten, die grossieren in komieken waar met de beste wil van de wereld niet om te lachen valt, lieten treurwilg Sanne Wallis de Vries en haar team losgaan op de Israëlische zangeres Netta Barzilai en haar winnende lied Toy. Het liep uit op een vunzig stukje NSB-TV.

Jodenhaat als amusement

Bedenk hoeveel mensen er betrokken zijn geweest bij de productie van deze antisemitische drek. Hoe deze smerigheid is opgepopt in iemands brein. Hoe de rioolhumor van deze act is verzonnen, opgeschreven en uitgewerkt. Hoe er is nagedacht over kleding, licht en choreografie. Hoe driftig er is gemonteerd en gezocht naar de ‘juiste’ filmbeelden. Hoe het geheel is gerepeteerd met muzikanten en zangeressen. Hoeveel momenten er moeten zijn geweest waarop het mogelijk was dit wanproduct te stoppen. Hoe het uiteindelijk is beoordeeld door medewerkers, regie, redactie en Sanne Wallis de Vries. Hoe het kan dat niemand van de betrokkenen bezwaar heeft gemaakt en gezegd “kunnen we dit wel maken?”. En hoe hard er gelachen zal zijn. Want kennelijk vond men het zo goed en hilarisch dat deze vullusact mocht dienen als uitsmijter van de show.

Geaccepteerd

Dat dit wordt gezien als amusement laat zien dat antisemitisme in Nederland een volledig geaccepteerd bovengronds bestaan leidt. Dat je je voor je Jodenhaat niet langer hoeft te schamen. Mits je het maar weet te verkopen als ‘antizionisme‘. Dit misselijkmakende verschijnsel, de opruiende effecten en de gruwelijke gevolgen ervan doen zich voor in heel Europa. Met zo’n hevigheid dat Joden zich opnieuw bedreigd voelen en Europa massaal ontvluchten. Er lijkt geen toekomst meer te zijn voor Joden op een continent dat zich keer op keer hult in de nevelen van de oude duisternis.

Antisemitisme weggedefinieerd

Of deze neergang nog te stoppen valt waag ik te betwijfelen. Ik vrees dat het te laat is. In Nederland is aangifte doen van antisemitisme niet alleen lastig, het wordt ontmoedigd of verdwijnt in de la. In plaats van bescherming te bieden dringen politieagenten aan op het verwijderen van pro-Joodse uitingen. Antisemitisch geweld wordt door politie en bestuurders razendsnel ontdaan van islamitische smetten en toegeschreven aan ziekte en verwarring. De VVD-burgemeesters van onze grote steden omarmen de islam en weigeren op te treden tegen islamitisch antisemitisme.

Voor onze VVD-premier is antisemitisme alleen een item zodra er verkiezingen in aantocht zijn. Dan is antisemitisme uiteraard ‘heel verschrikkelijk en onaanvaardbaar’. Het zijn woorden die iedere politicus, journalist of opiniemaker weleens uit de mond of pen laat vloeien. Helaas leidt het nergens tot inkeer of tot daden. Tot het indammen van islamitische en linkse Jodenhaat. Tot het terugdringen van antisemitische ophitsing en antisemitisch getinte berichtgeving.

En zo zijn ook in ons land het bestuur, de politiek en de journalistiek medeverantwoordelijk voor de opmars van het ‘nieuwe’ antisemitisme. En de facilitering daarvan. Verantwoordelijk voor iedere toekomstige gewelddaad gericht tegen Joodse Nederlanders.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jolanda
Jolanda
5 jaren geleden

Dit is een post die ik vorige week dinsdag ochtend (15 mei) op mijn feed plaatste. In de ochtend voor ik zou terugvliegen naar Nederland. Geschreven in een grensgemeenschap bij Gaza.
Okay, er moet me iets van het hart. Lees het of scroll door, het maakt niet uit. Iedereen weet dat we nu in Israel zijn. En dat ik met name op de eerste rang zit qua Gaza. Ik besef ook dat velen geen behoefte hebben aan politiek getinte posts op hun feed en die scrollen vervolgens door bij de informatie die ik plaats over de situatie hier. Ik weet dat men mijn post wel leest want ik krijg reacties op berichten over Batel’s feestje (Waarvoor mijn dank) en Maor’s eerste reregistreerde dans. ( vondt hem kei strak). Mijn frustratie in dit is de stroom aan anti Israelische berichten die op mijn feed terechtkomen vanuit de Westerse media. Vanmiddag gaan we terug en ik ben eigenlijk meer nerveus om terug te komen in een dergelijk politiek klimaat dan hier te zitten aan de rand van de Gaza. De situatie hier is volstrekt anders dan beschreven door nieuwsoutlets als de NOS. Stel je voor dat je in een woongemeenschap leeft waar (op flinke afstand) duizenden woedende Gazanen op hekken afkomen. Vastbesloten om de hekken neer te halen en de soldaten en bevolking erachter hetzij te vermoorden of gevangen te nemen. Bewapend met messen en bijlen. Opgehitst door oorlogsrethoriek van de hamas die hen begeleidt met luidsprekers. Duizenden. Als de hekken zouden neergaan….. dat is geen demonstratie. Dat is een aanval. En die wordt afgeslagen door Israel. Eerst met rookbommen en en rubberkogels en wanneer men blijft doorgaan: met scherp. Ook de vliegers met brandbommen. Die veroorzaken branden in velden in een land dat zo droog is dat elk vuur een gevaar kan vormen. Sommige van die vliegers komen terecht in tuinen van gezinnen die vlak bij wonen en veroorzaken branden. Dat zijn aanvallen. Voor vandaag gaat het bericht dat de hamas de bevolking heeft opgeroepen om weg te blijven bij de hekken. Zij zullen voor vandaag gaan reageren met raketten. En dan bedoel ik geen zelfgeknutselde lege kachelpijpen, zoals de mythe gaat, maar echte raketten. Geleverd door Iran. Hamas moet een reactie geven op de doden die zijn gevallen. Dat doen ze middels raketten afgeschoten op de bevolking in dit gebied. Vlakbij de grens gaan mensen dan in een sprintje richting schuilkelder omdat het afweersysteem niet werkt. Het is te dichtbij. En alhoewel mijn lichaamelijke anticipatie op een eventuele code rood zich al kenbaar maakt in mijn maag, is mijn nervositeit om terug te keren naar Nederland en een anti Israelisch klimaat sterker. De stilzwijgende ontkenning van de waarde van jouw mening, de uitgesproken ontkenning van je ervaringen, afgewezen omdat men al volstrekt en volledig op de hoogte is van het hele politieke en historische gebeuren in deze regio en men jou mening niet nodig heeft, ook al heb je hier gewoond. Het kwetst. Meer niet. Maar toch: de onrust is er. Voor je kinderen vooral die ook op school geconfronteerd worden middels de nieuwsuitzendingen die ze krijgen te zien en het schoolkrantje (kidsweek:dat wordt uitgedeeld onder alle scholen in Nederland. Actualiteiten speciaal voor kinderen) dat ze onder ogen krijgen en waarin een dermate eenzijdig verhaal over Gaza wordt geplaatst dat je dochter in huilen uitbarst in de klas vanwege de onrechtvaardigheid. En dat was nog voor deze escalatie. Wat staat hen te wachten ? Wat gaat er gebeuren hier ? Gaat hamas vandaag of morgen raketten afvuren ? We gaan het zien. Is het alleen oorlogsrethoriek van de hamas en verder niets ? Zou kunnen. Is het opgeklopte berichtgeving in de Israelische media en gaat het met een sisser aflopen ? Eventueel. Hoe dan ook: het was geweldig om terug te zijn. Alsof ik nooit ben weggegaan. De kinderen hebben het alvast zo leuk gehad dat ze helemaal niet terug willen. En de bewoners hier gaan door met hun dagenlijkse bezigheden zoals gebruikelijk. De kinderen snel even bij oma naar binnen stuiterend ( waar ik dit zit te typen) om iets lekkers uit de ijskast te pakken voor de schoolbus aankomt bij de bushalte die, heel gunstig, direct tegenover oma’s huis staat..)Maar onrustig ben ik wel. Gespannen over de reacties in Nederland. Me innerlijk wapenend tegen de frustratie die ik nu al heb door het lezen van de berichtgeving en vooral het anticiperen op de reactie tegenover de kinderen. Twijfelend of ik hen nu wel of niet moet gaan vertellen dat ze niet te veel de nadruk moeten leggen op het feit dat ze net uit Israel komen. En hopend, dat bovenal, dat het inderdaad met een sisser gaat aflopen. Dat de hamas genoegen neemt met grootspraak en geen conflict aangaat waarbij alleen maar verliezers zijn. Niemand heeft zin aan al die doden en ellende. Dus mocht toch nog iemand dit lezen.. bid met iedereen hier en met bewoners van Gaza die zich niet door de hamas laten opstoken, dat het niet weer escaleert in een oorlog. Onafhankelijk van de schuimbekkende betogers en berichten in Nederland. Gewoon: omdat oorlog altijd stom is.

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
5 jaren geleden

Vergis u niet Uri van As! Al die uitingen van antisemitische “elites” worden door de normale Nederlanders – met name protestante christenen – gehaat! Voor het gelovige deel van de bevolking – en dat zijn de mensen die niet telkens op de barricades staan – is Israël als staat best wel eens aan kritiek onderhevig, maar oogst ook grote bewondering. Denk eens aan de bloeiende economie, de zesdaagse oorlog, de raid op Entebbe etc.. Israël als volk is voor dat deel van de bevolking nog steeds het uitverkoren volk van God, die door de Joden door de historie heen van alleen hun God ook de onze is geworden. De Almachtige zegene en behoede u; Hij doe zijn aanschijn over u lichten en zij u genadig; Hij verheffe zijn aangezicht over u en geve u Sjalom. Amen!

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Heeft Nederland iets nodig om het antisemitisme aan te wakkeren? ik dacht dat het door de instroming van de islam al voldoende aangewakkerd werd dag in dag uit met dank aan het Brusselse tuig en in Rutte die “kom maar binnen” blijft fluisteren.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

In 1948 werd Israel door zijn Arabische buren aangevallen en die verloren dik. Nadien zijn een miljoen Joden uit de Arabische en Noord-Afrikaanse landen verdreven, weggepest of vermoord. Weggejaagd uit streken waar men al eeuwen woonde. Deze miljoen Joodse vluchtelingen raakten al hun bezittingen, bedrijven en landgoederen kwijt. Daar is nooit een vergoeding voor betaald. Daar hoor of lees je nooit iets over in de MSM. Er is ook geen speciale VN organisatie voor deze vluchtelingen, wel eeuwigdurend slachtofferschap voor het verzonnen Palestijnse volk. Immigranten zijn allemaal zielig volgens de linkse pers, behalve als het Joden betreft. Misselijkmakende hypocrisie.

Bosgeus
5 jaren geleden

Wat mij ooit raakte op TV, was de ontruiming van Gusj Katief.
Dat is al lang geleden.
Het was zinloos, want de Palestijnen helden zich niet aan de afspraak van vrede in ruil voor gebied. Integendeel, Gaza werd en uitvalsbasis en commercieel ontwikkelingshulpinkomsten project.

Joop
Joop
5 jaren geleden

Israël is een land dat zijn eigen bevolking beschermd. Daar kunnen talloze Europese landen een voorbeeld aan nemen. Voorbeelden opsommen is niet nodig, denk ik.

Eddy Michiels (@emichiel1)
5 jaren geleden

Hoog tijd ook dat we de geschiedenis weer recht aandoen. Hoog tijd dat we eens te lezen krijgen wat er geschreven werd ten tijde van de vorige antisemitische golf in Europa nu 80 jaar geleden. Dat het wel degelijk links is waarin zich die vunzigheid ontwikkelde. Dat de linkse beeldenstormerij snel een ongeleid projectiel wordt waarin haat en jihadisme zich nestelen.

Henny Keur
Henny Keur
5 jaren geleden

Triest, maar waar.

Arie
Arie
5 jaren geleden

Goed stuk, foute titel. Al wed ik dat de auteur dat ook wel weet.

Het antisemitisme van socialisten en islamisten in Europa heeft precies 0,0 niks met Gaza te maken. Die tientallen dode hamas-terroristen in Gaza vallen in het niets bij de duizenden doden die het Turkse leger maakte in Turkije, Irak en vooral Syrië. Nota bene bijgestaan door diverse jihadgroepen, deels ex-isis terroristen. Een logische keus; Turkije steunde ook jarenlang isis.
De door Erdogan gecontroleerde Turkse moskeeën roepen schaamteloos op tot de jihad, ook in Nederland.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1681468/jihadpreek-in-hoorn

Alleen al rond de Syrisch Koerdische stad Afrin vielen vele honderden doden.
Vergelijken we dat met de tientallen dode in Gaza, dan mis ik;
– een bloedbad in een Turkse supermarkt in Parijs;
– het leegschieten van een Turks museum in Brussel;
– de executie van Turkse kleuters in Toulouse;
– talloze (regelmatig dodelijke) aanslagen op Turkse moskeeën, overal ter wereld;
– idem voor Turkse vliegtuigen, sportploegen, scholen, etc.

En dan ben ik nog zo vrij om joden met Turken te vergelijken, in plaats van joden met moslims. Niet elke jood is een Israëliër, maar voor de totenkopf commando’s van links en de extreemrechtse islam maakt dat niet uit. De gedachte dat in Toulouse Somalische kleuters zou executeren vanwege Erdogan slaat al helemaal nergens op, toch?
Maar de zogenaamde “antizionisten” vinden het normaal dat een Franse Berber willekeurige joodse kleuters afschiet vanwege Israël. Diverse linkse clubjes/personen (waaronder EU-golddigger Lady Ashton en allesweter Peter R de V) weten de moordpartij in Toulouse aan “zionisme”.

Er gaat jaarlijks bijna net zoveel geld naar palestijnse vluchtelingen, als naar alle andere vluchtelingen ter wereld. Vergelijk UNRWA en UNHCR. Als de Palestijnse elites maar de helft daarvan zouden gebruiken om hun land op te bouwen, dan zou Gaza rijker dan Israël kunnen zijn.
Maar alle geld gaat naar corruptie en terrorisme.
En de juichaapjes hier vinden dat prachtig.
Want zij vinden hun Jodenhaat belangrijker dan mensenrechten; zelfs die van Arabische moslims.

karton
karton
5 jaren geleden

Wellicht te verduidelijking :
de Gaza-taferelen hebben bij mij géén antisemitische gevoelens teweeg gebracht.

J. Hellemons
J. Hellemons
5 jaren geleden

Helaas is dit de stand van zaken. Aangezien het hele onderwijs van laag tot hoog verziekt is en alle overheidsbanen in handen zijn van deze zieke geesten, zal er niet zo gauw iets veranderen.
Toch vraag ik me af of er niet een of andere strategie ontwikkeld kan worden waardoor de mensen overvoerd worden met de andere kant van de medaille. Misschien moet dit dan ook gebeuren met gebruikmaking van hun eigen methodes.

Stork
Stork
5 jaren geleden

Het is om te huilen. En het Ander Joods Geluid: hoe staat deze organisatie tov deze ontwikkelingen??

Ron
Ron
5 jaren geleden

Ik begrijp de veralgemenisering:
‘Dat dit wordt gezien als amusement laat zien dat antisemitisme in Nederland een “volledig geaccepteerd bovengronds bestaan leidt”.’

Ik kan het niet stoppen maar ik verafschuw het absoluut.

trackback

[…] steeds indringender of Joden zich in dit Europa nog wel veilig kunnen wanen, nu ook in de media alle remmen los zijn gegaan en politici er het zwijgen toe doen of meehuilen met de wolven in het […]

Frank
Frank
5 jaren geleden

De eigenlijke vijand van de zogenaamde Palestijnen is niet Israël, het is de Hamas die volledig schijt hebben aan hun ‘eigen’ bevolking die zich keer op keer laten gebruiken/misbruiken door Hamas om hun misdadig anti-zionistisch houding te kunnen praktiseren. Ze geven niets om mensenlevens.

karton
karton
5 jaren geleden

Ieder weldenkend mens weet/begrijpt door wie én waarom de rellen in Gaza zijn georganiseerd. Dat veel inwoners van Gaza zich voor ’t karretje van hun “leiders” laten spannen, toont hun IQ aan.
Dat er met scherp zou worden geschoten indien zij zouden proberen de grens over te steken, was al weken daarvoor bekend gemaakt; dus één en ander mag/kan voor niemand een “verrassing” zijn.
Dat er zoveel onwetenden zijn gedood, is triest, maar het zou niet nodig zijn geweest indien hun “leiders” hen goed hadden voorgelicht, dat bleef én blijft achterwege.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x