Frans Timmermans: Pater en Patser

Iedereen kent Frans Timmermans. Er is geen medium denkbaar zonder tekst of beeld van deze hip-gebrilde grensopheffer. Overal lacht zijn paapse tronie je weeïg toe.

Mijnwerker
De grootste promoter van deze Timmermanscultus is hijzelf. Via Twitter, Facebook en andere media richt zijn PR-machine zich zeventalig tot iedere uithoek van de wereld. Kleine Frans werd groot in een diplomatengezin. Gelukkig was een achtergebleven Limburgse opa ooit werkzaam als mijnwerker. Frans haalt hem regelmatig naar boven om zijn PvdA-masker te vernieuwen en zijn hoogmoed te verbergen.

Frans is een homo universalis. Zijn kennis lijkt onbegrensd. Alle vormen van wetenschap, beeldende kunst, muziek en literatuur worden ontsloten door Google-koning Frans. Dagelijks verrast hij zijn publiek met leerzame citaten. Wanneer er beroemdheden overlijden deelt Frans alle ‘persoonlijke’ herinneringen ruimhartig met zijn trouwe Facebook-gemeente.

Pater en Patser
In deze voormalige misdienaar huizen een Pater en een Patser. De Pater schetst zalvend hemelse vergezichten ontdaan van alle onwillige feiten. De Patser praalt met een pover samengestelde verentooi. De Pater preekt in bedroevend slecht geschreven pamfletjes over ‘vertellen, verbinden en verheffen’, steekt oudkatholiek-antisemitisme in een jeugdig antizionisme-jasje en verzorgt eigentijdse versies van de beatmis: standup-angstbezwering voor Eurofiele schapen. De Patser pronkt met foto’s en filmpjes van alle groten der aarde, verre reizen en alledaagse dingetjes die hem weer gewoon en menselijk maken.

Grondwet
De Pater was medeauteur van de Europese grondwet. “Ik daag iedereen uit om een grondwet te tonen die helderder is, die moderner is, die toegankelijker is en die de rechten van de burgers beter regelt”, pochte de Patser. Prompt werd dit onleesbare dwangbevel door een overweldigende meerderheid in Nederland naar de prullenbak verwezen. De Pater schreef stug door aan het verdrag van Lissabon en de Patser baande zich een weg naar het hart van Europa.

Stickeractie
Voor de Europese verkiezingen van 2014 luidde de Jezuïet de noodklok over Wilders’ anti-Islam stickeractie. Onze handelsbetrekkingen met Saoedi-Arabië werden ernstig bedreigd. Frans bracht de boycotcrisis tot een politiek kookpunt. Uit landsbelang zou hij na de verkiezingen Riyad bezoeken om het puin van Wilders te ruimen. De reis werd uitgesteld, over de Ramadan getild, opnieuw uitgesteld totdat de kwestie uit het publieke geheugen was verdwenen. Frans is nooit afgereisd noch werden bedrijven met een boycot bedreigd. De Pater hield morele prietpraatjes terwijl de Patser de boel bedonderde. Na eenzelfde retorische inzet tijdens zijn betraande MH17-speech werd hij beloond met zijn huidige functie als ‘eerste-vice-voorzitter’ van de EU. Sindsdien is Frans koning der ijdeltuiten.

Windbuil
Dat deze roomse windbuil zover gekomen is, is een griezelig fenomeen. Deze irrationele internationalist wordt misbruikt en uitgelachen door geopolitieke mannetjesputters als Poetin en Erdogan. Mocht Poetin het ambiëren rolt hij zonder noemenswaardige tegenstand gepantserd en al Brussel binnen. Ondertussen oefent de Ottomaanse sultan Erdogan via zijn islamitische colonne ongestraft macht uit in Europa, bedreigt iedereen die hem onwelgevallig is en gebruikt hij egomaan Frans als zijn veeltalige buikspreekpop. Met een stuurhut vol machteloze malloten als Frans Timmermans koerst Europa af op een allesverwoestende storm.

Waarom haalt Rutte deze Brusselse blaaskaak niet terug hoor ik u denken. Waar trekken we de grens? Wie beschermt de bevolking? Wanneer tonen onze leiders dat ze over ballen beschikken?

Helaas. Het scrotum van Rutte hangt gebroederlijk naast dat van Koenders en Timmermans in de trofeeënkast van Erdogan. Onze fijnbesnaarde castraten zijn zichtbaar opgelucht door de bevrijding van hun viriele last. Zíj missen niets. Zíj zijn tevreden. Wíj zijn vanaf nu op onszelf aangewezen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Of pater Timmermans met zijn gedram en gezwam over diversiteit en de oude wortels en bloeiende toekomst van de islam in Europa. Kanselpraatjes waar hij alle belang bij heeft en de moslimbroederschap erg blij mee is! Of neem EU-hogepriesteres Angela Merkel die maar niet snapt dat ze het niet ‘schaft‘ en haar land heeft ontwricht met de gevolgen van haar diversiteitsboodschap. […]

trackback

[…] pater Timmermans met zijn gedram en gezwam over diversiteit en de oude wortels en bloeiende toekomst van de islam […]

trackback

[…] fascisme, kan in Hillywood rekenen op een live TV-uitzending voorzien van een preek door onze eigen PvdA-pater in Brussel, Frans Timmermans. Ja, zelfs een notoire, zelfverklaarde leugenaar als Ben Rhodes – de […]

trackback

[…] benoemd en niet gekozen. Het walhalla voor plucheplakkers, egotrippers en zelfverrijkers. Hoe zou een blaaskaak als Frans Timmermans anders zo’n machtspositie kunnen verwerven? Of Mark Rutte internationale […]

Aisha Markouch
Aisha Markouch
6 jaren geleden

Rake typering! Globaal gezien, iedereen met een beetje kennis van de geschiedenis weet dat de EU ‘stille oorlog’ is, een vehikel van en door de CIA. Juncker en Tusk zijn ex-Gladio resp. CIA. Timmermans heeft voor het Ned. filiaal van de CIA gewerkt, de Nederlandse Inlichtingendienst.
Kijk eens wat voor Tweets de man de wereld in stuurt. Zeer veel zeggend. Bruikbare idooot of gevaarlijke gek? Beide?Geen andere conclusie is mogelijk, dat F.T. een gevaar is voor de samenleving.
‘Van dik hout’ Timmermans botte en boude uitspraken die door de Nederlandse pers zijn genegeerd:
“the indirect support my own party, the Dutch Labor Party, gives to the Islamo-Nazis of Hamas, “
“a large part of the EU has a criminal mindset. “
“I have always prided myself in being more intelligent than most politicians. I am a suave diplomat and speak many languages. In order to maintain this image, I have often managed to “manipulate the truth in such a manner that my motives aren’t too transparent”
“Europe doesn’t believe this applies to the Palestinians, which is why we whitewash their criminality and genocidal intentions.”
“Our party leader, Diederik Samsom, is a main inciter against Israel.[17]”
“(UNHRC). I knew very well that it is a zealously anti-Semitic body,”
Eigenlijk een politieke terrorist.

WFM de Lepper
WFM de Lepper
6 jaren geleden

Subliem artikel Mijnheer Van As! Chateau! Zelf ben ik opgegroeid in de paapse, lees: R.K. traditie. Ook in het katholieke zuiden. (Bewust géén kapitaal bij katholieke anti-semitische Zooi!!)
Misschien bent u het vergeten, of bewust weggelaten, ??, maar deze ijdeltuit en narcist, moest op de laatste dag van zijn “ministerschap”, waar ook niemand hem voor gekozen had, nog supersnel vele miljoenen overmaken naar zijn hamasvriendjes. In het politieke leven een opvreter van uw en mijn geld, een lamzak van hier-tot-gunder, maar toen was er op eens haast geboden; direct, in No Time geaccordeerd door de andere lapswans. Die hem opvolgde. En Bertje staat nòg dichter bij deze terreurgroep dan Timmermans en Ploumen samen; en dat zegt op zich al genoeg! Ik kan bijna niet wachten tot Receptie mogen stemmen…of zouden we tegen die tijd al overgeleverd en totaal ingepakt zijn door die andere vriend van ze, die alles en iedereen straal uitlacht?. Krijgen we dan allemaal een Receptje Erdogan. Les in geitenneukerij dus?

Ik zou iedereen willen oproepen en toeschreeuwen: laten we de pen blijven hanteren.
Heerlijk dat daar nog steeds gelegenheid voor is!

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden

Prima artikel.

Timmermans zit op een functie met grote macht – terwijl hij door NIEMAND gekozen is.
Die hele “EU” is NIET democratisch tot stand gekomen.
Timmermans is GEEN democraat. Hij is een USURPATOR.
En hij heult met Erdogan, de islamo-fascist en de massa-moordenaar van de Kurden.

Hij doet me elke keer weer denken aan de communistische dictator Erich Honecker [ DDR ].

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

En aan hoe Honecker, in 1989, aan z’n eind kwam: verjaagd door het volk.

VarAway
VarAway
6 jaren geleden

GEWELDIG stukkie Hr. van As. Chapeau!
Ik volg ons Zimmerfranzke al jaren met verbazing.
Een enge blaaskaak welke duidelijk laat zien tot wat een niveau die hele PvdA
kliek is gedevalueerd, n.l. Grachtengordel Kaviaar Socialisten die geheel van
hun wortels zijn losgeraakt.
Kijk eens naar zo’n korpsballetje Koenders, met artistieke lokjes haar en zuinige
mondje, daar op het strand in Libie, losjes uit de pols een paar miljoentjes strooiende
beweging, indruk staat te maken voor de draaiende camera’s….compleet van de
pot gerukt.
Vrouwtje Plaumen kwistig miloenen verkwistende tante, zich met schorre stem een
baantje staat te kopen bij de VN,,van UW belastingcentjes ipv dat haar PvdA clubje
aandacht heeft voor de OUDEREN van dit landje, in hun vuile pampers en welke hun
uren aantal wordt gereduceerd met de thuishulp krachten….
SCHANDE!

Eric
Eric
6 jaren geleden

Grappig geschreven. De grond van de zaak wordt echter samengevat in de laatste zin. Ik zou er nog aan toevoegen: ontvoeren die vent en laten verdwijnen om vervolgens een fors losgeld te eisen. Kijken of dit betaald wordt. Ondertussen blijven wij lafbekken die klagen maar niets doen.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x