Heibel in Hillywood – De doodsstrijd van de NPO

Mοraliserende publieke omroep zet linkse koers voort

Nieuwsuur-journalist Eelco Bosch van Rosenthal in interview met Steve Bannon (6 juli 2018).

Titelfoto: Nieuwsuur-journalist Eelco Bosch van Rosenthal in interview met Steve Bannon (6 juli 2018). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Nieuwsuur

Er moet worden bezuinigd, gonst het door het Gooi. De nieuwe begroting van de Nederlandse publieke omroep (NPO) voor 2019 is vastgesteld op 740 miljoen euro. Dat betekent één infuus minder – zo’n 60 miljoen euro aan gemeenschapsgeld – aan het door infuuspalen omringde sterfbed van de NPO. Een kleine ingreep die zorgt voor grote heibel in Hillywood

Lijdensweg

De terminale lijdensweg is van eigen makelij en jaren geleden ingezet door omroepbobo’s die ieder contact met de werkelijkheid verloren zijn. Hardnekkig trachten zij nieuwe kijkers en luisteraars voor hun belegen waar te interesseren. Alsof jongeren voor een radio of TV gaan zitten wachten tot er iets van hun gading voorbij komt. Alsof vrije geesten geïnteresseerd zouden zijn in de stichtende praatjes van de moraalmeesters en -meisjes uit Hillywood. De vergezichten van NPO-bobo’s als Shula Rijxman vol verbinding en inclusiviteit, leiden buiten Hillywood vooral tot verbijstering, hilariteit en afschuw. Een ding is duidelijk. Hillywooders leven in een parallelle werkelijkheid.

Amusement

Omdat TV-series en andere verstrooiing meer reclame-inkomsten generen dan de journalistieke producten die Hillywood produceert, gaat de NPO het komend seizoen sterker inzetten op amusement en minder op journalistiek. Tot grote woede van alle radio- en TV-nieuwsredacties en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Het lijkt een tactische zet van de NPO. In april zei voorzitter Rijxman: “Het kabinet stelt dat een sterke publieke omroep onmisbaar is voor een vitale democratie. Een stevige publieke omroep vraagt om een fatsoenlijke financiering.” Door te bezuinigen op journalistieke programma’s, hoopt de NPO de Haagse politiek te alarmeren. Geef ons meer geld is de boodschap anders gaat de waakhondfunctie van de omroepjournalistiek verloren.

Links is goed

Dat het juist de erbarmelijk slechte omroepjournalistiek is waardoor meer en meer luisteraars en kijkers de NPO de rug toe keren, is nog altijd niet doorgedrongen bij het NPO-bestuur en de vele nieuwsredacties. Van onafhankelijke omroepjournalistiek is in Hillywood al lang geen sprake meer. Het merendeel van de nieuwsredacties is gevuld met PvdA-, D66-, GroenLinks-, SP- en PvdD-sympathisanten. Met als gevolg dat Nederland van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat via radio en TV een in linkse dogma’s gemarineerd wereldbeeld krijgt voorgeschoteld. Links is goed en rechts is fout, luidt het mantra. De enige waarneembare verandering in tijden van afbrokkelend links gezag is dat nu ook CDA’ers of VVD’ers kunnen rekenen op lof en bijval, mits zij aan de deugtafels van Hillywood met een stem vol linkse emoties kunnen spreken.

Hautain

NPO-journalisten geven hoog op over hun internationaal gerichte blik. Zij verschuilen zich niet achter de dijken. Een TV-programma als Buitenhof waarin de hoogopgeleide kijker wekelijks wordt voorgelezen uit buitenlandse kranten laat zien hoe hilarisch deze houding is. Maar ook hoe hautain. Men denkt dat het publiek geen buitenlandse media ziet en hulp uit Hillywood nodig heeft om een eigen mening te kunnen vormen. In werkelijkheid reikt het wereldbeeld dat de gemiddelde NPO-journalist ons voorschotelt niet verder dan het evangelie dat gepredikt wordt in de linkse kerken van Hillywood. Om onheil en onrust in de samenleving te voorkomen verhogen de mediameesters iedere dag de deugdijken van ons land om de inwoners het zicht op de werkelijkheid te ontnemen.

Trump-bashing

Sinds het aantreden van president Trump heerst er woede en ontzetting in Hillywood. Het oude linkse luchtkasteel wordt kapot geslagen door de sloophamer van een rechtse bruut. Waar komt zijn populariteit vandaan? En welke kwalijke invloeden oefent zijn politiek uit op ons publiek?

Omdat ideologisch gestaalde geesten alleen ontvankelijk zijn voor emotie en geloof, is slechts een enkeling in omroepland in staat tot zelfreflectie en onderzoek. En dus blijven rationele analyses over het succes van Trump uit en gaan onze NPO-journalisten, net als hun rancuneuze collega’s in het buitenland, over tot spot en hoon, beledigingen onder de gordel en het opporren van negatieve emoties. Journalistiek gif waarmee het publiek al bijna twee jaar lang dag in dag uit wordt bestookt.

In Hillywood worden buitenlandse gasten met een negatief verhaal over president Trump met open armen ontvangen. Oud Clinton-politica Madeleine Albright die een boek presenteert waarin zij het succes van rechtse politici duidt als opkomend fascisme, kan in Hillywood rekenen op een live TV-uitzending voorzien van een preek door onze eigen PvdA-pater in Brussel, Frans Timmermans. Ja, zelfs een notoire, zelfverklaarde leugenaar als Ben Rhodes – de rechterhand van Obama en de architect van de Irandeal – kan in Hillywood rekenen op een warm bad aan de deugtafel van Jinek.

Ben Rhodes

Rhodes wordt geen enkele kritische vraag gesteld. Niets over zijn ‘echokamer’ waarin hij naar eigen zeggen onnozele journalisten voedde met leugens en propaganda over de Irandeal. Niets over zijn pogingen de politieke islam een plek te geven in Washington. En al helemaal niets over zijn afkeer van Israël en de wijze waarop hij het land in de internationale politieke arena heeft getreiterd en gedwarsboomd. Deugdiva Jinek hing vol bewondering aan Bens lippen, prees zijn boek en vroeg verlangend naar nieuwe woorden van troost uitgesproken door godenzoon Obama. Met journalistiek heeft zo’n talkshow niets van doen. Het is tenenkrommend deugamusement verzorgd door linkse activisten.

Manipulatief Nieuwsuur

Nergens wordt de dagelijkse propaganda zo nauwkeurig in elkaar gedraaid als op de redactie van Nieuwsuur, het TV-programma dat de kijker naar eigen zeggen onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden biedt bij het nieuws. Niets is minder waar, zoals u kunt lezen in deze OpinieZ reconstructie van de wijze waarop Nieuwsuur verslag deed van de voorverkiezingen in de VS. Sinds het aantreden van president Trump is deze manier van manipuleren in hevigheid toegenomen. Geen middel wordt geschuwd. In tegenstelling tot vergelijkbare nieuwsprogramma’s in de ons omringende landen en de VS heeft Nieuwsuur geen enkel vertrouwen in de geestelijke vermogens van de kijker. De ‘juiste’ interpretatie dient te worden uitgelegd en voorgekauwd. Alles wordt in stelling gebracht om de zo gevreesde zelfstandige gedachtengang van de kijker te voorkomen.

Steve Bannon

Leugens worden daarbij niet geschuwd. Zo presenteerde Nieuwsuur afgelopen week vol trots een ‘exclusief‘ interview met de voormalige Trump-campagneleider Steve Bannon. Een gesprek waaraan de sterreporter van Nieuwsuur, Eelco Bosch van Rosenthal, maanden zou hebben gewerkt. En dat is gek, want de hele wereld interviewt Steve Bannon. Een paar weken geleden nog spraken Newsnight, Euronews en andere Europese journalisten met hem. Maar ook in de VS hebben alle networks en kabelstations regelmatig uitgebreide vraaggesprekken met de voormalige politieke strateeg van Donald Trump. Van CNN tot ABC. Zelfs de schrijvende pers en internetmedia laat hij filmend toe in zijn eigen huis.

Bovendien laat Bannon weten altijd bereid te zijn in te gaan op uitnodigingen voor interviews en debatten. Kennelijk is Eelco Bosch van Rosenthal op het sociale vlak nogal onhandig, heeft hij wellicht een telefoonklapper vol verkeerde contacten of neemt hij een loopje met de waarheid om zo zijn journalistieke handeltje te slijten.

Minachting

Door zijn houding, zijn vraagstelling en zijn onverholen minachting voor president Trump, zijn medewerkers en zijn kiezers kon Bosch van Rosenthal rekenen op een stevige botsing met de retorisch en intellectueel begaafde Steve Bannon. Het Nieuwsuur-interview en de ingestudeerde studiogesprekjes met sidekick Mariëlle Tweebeeke – bij wie spot en dédain vochten om een plaats op haar lippen – duiden op een provocatie met voorbedachte rade.

Een kinderachtige poging om Bannon te irriteren en te portretteren als een extreemrechtse bruut. Een man met gevaarlijke politieke ideeën waarvoor de kijker gewaarschuwd moet worden. Maar ondanks alle interrupties, de montagetrucs en het manipulatieve opvoedkundige commentaar kon het zelfs de meest murw geslagen Nieuwsuurkijker niet ontgaan hoe krachtig de uitgangspunten en analyses zijn van Steve Bannon en hoe slap en inhoudsloos die van Nieuwsuuranker Eelco Bosch van Rosenthal.

Newsnight

In Hillywood komen mensen met een ‘fout’ wereldbeeld alleen aan het woord aan deugtafels vol tegenstanders. Of nadat hun woorden op de montagetafels van Hillywood tot de gewenste proporties zijn teruggeknipt en voorzien van waarschuwend commentaar. In het buitenland heeft men meer lef. Neem het interview dat BBC’s Newsnight op 23 mei j.l. uitzond met Steve Bannon. Ook journaliste Emily Maitlis heeft niets op met de politieke ideeën van Steve Bannon. Maar zij gunt hem in ieder geval wel een volwaardig interview.

Zelfs de linkse NBC reporter die Steve Bannon drie kwartier lang interviewt voor het Europese televisiekanaal Euronews doet dat zonder begeleidende plaatjes en vermanende studiopraatjes. En in Praag bleek zes weken geleden nog dat een botsing van twee tegenovergestelde wereldbeelden kan leiden tot een beschaafd, spannend en informatief debat.

Verwrongen kijk

De betreurenswaardige Nederlanders die afhankelijk zijn van de NPO en geen buitenlandse en sociale media volgen, worden opgezadeld met een zeer verwrongen kijk op de wereld en de (geo)politieke werkelijkheid. Het is hemeltergend dat de bevolking deze propaganda en mediamisleiding zelf moet bekostigen. Niemand van ons kan invloed uitoefenen op het beleid van de NPO. We kunnen nergens opzeggen. We dienen de propaganda lijdzaam te ondergaan.

Geen wonder dat steeds meer kijkers en luisteraars afhaken. Dat het aantal TV-abonnementen bij providers sterk afneemt. Dat oud radionieuws wekenlang kan doorgaan voor nieuw. Dat vrijwel niemand de NPO nog serieus neemt.

Doodsstrijd

De doodsstrijd van de publieke omroep heeft lang genoeg geduurd. Een verstandige regering haalt alle infuuspalen weg bij het onwelriekende sterfbed vol megalomane mastodonten en richt een kraamkamer in voor een nieuw omroepbestel boordevol fris en onafhankelijk mediatalent.

Tenzij Den Haag de belastingbetaler wil dwingen om de doodsstrijd van de publieke omroep tot de laatste rochel te financieren en te aanschouwen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
4 jaren geleden

Oh..oh…wat wou ik dat ik zo kon schrijven!!! Geen woord teveel, geen woord onterecht, voorbeelden onderbouwd…….allemaal zo waar…..perfect!

Dit is nu de kern van het Nieuw Realisme dat over de hele wereld in hoog tempo aan het groeien is, de mensen willen de waarheid en niet meer gevangen gehouden worden in dat vijftig jaar lang voorgekookte Linkse Kerk narratief van wensdenken, luchtkastelen en ideologische fijneslijperij dat de wereld op de rand van de afgrond heeft gebracht.

Inmiddels is alles uitgedraaid op een ware mentale en politiek dictatuur, waarin andersdenkenden en vrijdenkenden de mond wordt gesnoerd middels de introductie van begrippen als “nepniews” en de zogenaamde bestrijding ervan. Dat de MSM zélf de grootste en werkelijke verspreiders van dit nepnieuws zijn ontgaat ze ten ene male en de voortschrijdende Newspeak zorgt ervoor dat die waarheid verhuld blijft en men ongestoord kan blijven doorgaan met de realisatie van het Linkse Evangelie.

Maar de tijden zijn aan het veranderen: de Mens ontwaakt.
Hoogste tijd, de wereld staat in brand, een rechtstreeks gevolg van links politiek geleuter, slapheid en wanbeleid en een totaal gebrek aan realisme en waarheid, wat ertoe heeft geleid dat duistere krachten op cruciale plaatsen binnen het mondiale machtssysteem zijn geïnfiltreerd.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
4 jaren geleden

Ik ben razend benieuwd hoeveel mensen in NL deze mening delen. Een uitstekende analyse van Uri van As.

Paul Kremer
Paul Kremer
4 jaren geleden

Uitstekend stuk! En laten we vooral de staats-deug-radio niet vergeten. Radio1 is ook verworden tot een politiek correcte speeltuin voor linkse activisten. Tenenkrommend, werkelijk. Opvallend bijvoorbeeld hoeveel al dan niet uitgerangeerde PvdA-politici er wekelijks voorbij trekken. Ook daar gaat er vrijwel geen uur voorbij zonder Trump te bashen. En dan die Lara Rense en haar deugprogramma op (jaja!) prime time. Moslimknuffelarij van het zuiverste, meest kritiekloze slag. Elke dag weer. Bureau Buitenland van de VPRO. Stuitende linkse propaganda van een omroep die een paar decennia geleden tegen elk heilig huisje aan schopte. En dan de dagsluiting voor de linkse kerk: Met het oog op morgen. Nog 100.000 dagelijkse luisteraars? Vroeger toch een alom gerespecteerd programma. Ik kan het niet meer aan horen.
Uri van As heeft het over een ‘doodsstrijd’. Ik wil verder gaan: de publieke omroep is al lang dood en begraven. Ze willen het alleen nog niet weten in Hillywood.

Michael Jacobs
4 jaren geleden

Nederland, het land van huichelaars, profiteurs en verraders.

Carthago
Carthago
4 jaren geleden

Grote dank voor dit uitmuntende artikel over de Nazionale Omroep Stasi .
We are walking with a giant , Uri Van As !

ni28
ni28
4 jaren geleden

Een uitmuntende omschrijving van de NPO journalistiek door Uri van As. Het tenenkrommend interview van Steve Bannon was een staaltje van onbeschofte journalistiek. De moralistisch en suggestief gevuurde vragen van Eelco Bosch van Rosenthal mistten echter het doel om Bannon in problemen te brengen. De NPO journalist mocht zich terecht schamen voor zijn onbeschofte optreden. Van de NPO hoeven wij niet een objectieve beeld te verwachten over regering Trump. Als nieuwsbrenger is de NPO een waardeloze apparaat van linkse propaganda die de Nederlandse kijker indoctrineert met hun linkse moraal. De gemiddelde kijker laat zich door toch beïnvloeden en daarom is men zo murw als het om eigen mening gaat. De NPO is geen toonbeeld van een vrije land.

libroleona
4 jaren geleden

Goede analyse van wat er allemaal misgaat etc. Vooral goed voor de mensen die nog weinig in de gaten hebben van hoe Hillywood de nieuwsgaring manipuleert en zich altijd inzet voor behoud van de eigen baantjes.
Maar die kraamkamer: daarvoor hoeven we niet te wachten op de regering! Die kraamkamers bestaan al langere tijd en leveren hard groeiende en intelligente nieuwe preekbuizen op: neem bijvoorbeeld Café Weltschmerz, met gisteren nog een uitstekend interview over de beweging van studenten, academici en promovendi die economie studeren of onderzoeken; zij deden een uitgebreid onderzoek op alle Nederlandse universiteiten naar de eenzijdige keus van de bestaande staf voor het economisch onderwijs. En zij publiceerden daarover een boekje dat aan al deze universitaire docenten persoonlijk werd overhandigd.
Helder en leuk interview met een geweldige actie om universitaire docenten wakker te schudden, maar ook om veel breder weer belangstelling te wekken voor economisch onderzoek dat niet alleen met op statistieken etc. laat zien hoe geweldig (rampzalig) al die economische groei is voor de ontwikkeling van de wereld en de consumenten.

Dit is maar een voorbeeld. Maar Café Weltschmerz doet wekelijks enkele uitstekende interviews. Of neem naast OpinieZ ook De Dagelijkse Standaard, De Doorbraak en Novini en andere.
Geef elkaar een platform om visies, standpunten etc. breed te verspreiden want op de NPO en de regering van Rutte con suis moeten we zeker niet wachten, noch ze kapot te laten maken door zgn. nepnieuwsbestrijders als juffrouw Ollengren, pardon, minister Ollengren.

bep geurtsen
bep geurtsen
4 jaren geleden

geweldig artikel, hoop dat veel mensen dit lezen, gigantische manipulatie van linkse media

Gerard Guinee
Gerard Guinee
4 jaren geleden

Bedankt voor dit artikel, wat ik al heel lang denk wordt hier onder woorden gebracht

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Als ik nog zo nu en dan Nieuwsuur kijk let ik heel goed op de subtiele bijwoorden die men gebruikt, om van meningen feiten te maken en andersom. Bij veel onderwerpen is via alternatieve media al lang bekend wat er echt speelt en vaak moet ik alleen maar grimlachen om al die linkse propaganda. Vooral als er weer geciteerd wordt uit de zogenaamde “qualiteitscouranten” als de NYT, het NRC en de Volkskrant. Moehaa! Weg ermee.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

“Een verstandige regering …richt een kraamkamer in voor een nieuw omroepbestel boordevol fris en onafhankelijk mediatalent.” Maar wie zegt dat we een verstandige regering hebben? De mammoettanker is zijn koers aan het verleggen, maar heeft de nieuwe koers nog niet gevonden. Tot die tijd liever geen kraamkamers, want voor je het weet zit het babybestel opnieuw vastgeklonken aan een verouderd wereldbeeld, weliswaar iets bijgesteld, maar nog steeds te veel lijkend op wat we nu hebben. Dus beter nog even wachten tot de veranderingen die nodig zijn hebben doorgezet.

Cool Pete
Cool Pete
4 jaren geleden

De NPO wordt gefinancierd uit belasting-geld.
Dat levert een Staats-Omroep op; met inhoud die wenselijk is voor de overheid en
voor de EU.
Dus : propaganda en censuur. Geen open debat. Geen levende democratie.
Alleen in een diktatuur, is er een Staats-Omroep.
Opheffen, dus.

[ RTL = Bertelsmann VfB, media multinational = groot-aandeelhouder G. SOROS.
Dus geen haar beter. ]

Overigens : over Steve Bannon is een razend interessant boek geschreven;
auteur : K. Koffler.

Anton
Anton
4 jaren geleden

Toevallig zag ik het intervieuw dat Rosenthal met Rutte had voor het gesprek met Trump. Eigenlijk was het geen intervieuw, maar Rosenthal wilde Rutte vertellen wat een ongelooflijke zak Trump wel niet was en dat Rutte zich vooral niets van Trump moest aantrekken omdat Trump een crimineel was.
Zelfs Rutte zat zich te iriteren aan Rosenthal tijdens dat ïntervieuw”.

K Claassen
K Claassen
4 jaren geleden

De ‘publieke waarden’ (programma’s op het gebied van economie, wetenschap, journalistiek, geschiedenis, levensbeschouwing en cultuur) moeten het afleggen tegen de kijk- en luistercijfers.
Dacht niet dat dit met de politiek correcte links-liberale redacties een verlies is.
Maar ook in het amusement van de het WK voetbal kunnen de NOS-presentatoren Henry Schut en Hugo Borst en Evgeniy Levchenko het niet laten om (FIFA-functionaris) Marco van Basten op z’n donder te geven vanwege zijn bezoek aan Poetin.

Peter
Peter
4 jaren geleden

Zeer goed artikel.

Jubbe Feenstra (@JubbeFeenstra)

Weet u nog toen Tweebeeke voor een verkiezingsdebat Jan Peter Balkenende een paar vragen ging stellen? Er waren al een paar anderen aan de beurt geweest.
Tweebeeke stond voor Balkenende en die zei tegen haar: ‘En u lijkt zo lief’!
Kijkend Nederland vatte dit verkeerd op.
Wat Balkenende m.i. bedoelde was: ‘Wat ben je een gemene bitch’.

rob dekker
rob dekker
4 jaren geleden

spijker op de kop!! jammer dat maar een 20tigtal de moeite neemt om te lezen en te reageren, de rest v nederland speelt met z,n i-phone of laat z,n hond uit. ik vraag me nog steeds af, wie heeft deze apathie in gang gezet en wanneer is het begonnen? ik wel een idee, maar een goed geschreven artikel over deze kwestie zie ik graag te gemoet vr gr rob dekker

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Het is om te huilen, deze hoernalistiek. En ook om te lachen, wat een idioot die Eelco. Duiding? Hij meent het ook nog.

Sola Scriptura
Sola Scriptura
4 jaren geleden

Dit zond ik 21 juli jl. naar NOS / Nieuws uur:

Met verbijstering uw berichtgeving aangehoord. Geen woord over de tientallen raketten die vanuit Gaza door door ons gesubsidieerde schatjes zijn afgevuurd, hoeveel bebouwde grond is in vlammen opgegaan, niets gehoord daarover, want dan had Israel maar niet moeten bestaan, ééns verbrand (Holocaust) altijd verbrand, we zullen het oordeel over Gods volk toch volbrengen door verbranding, nu ZAL het lukken. O, Israel verdedigt zich, maar dat mag niet, ze mogen niet bestaan.

GENESIS 12 : 2 e.v. 2 En Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken; en wees een zegen!

3 En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden.

Alles wat Israel overkomt overkomt zijn haters, zie alle rampen over de hele wereld, nog blijft u bij uw valse berichtgeving, geen volledige informatie is des-informatie, het zwijgen over oorzaak en gevolg is LIEGEN!!!! En dat moeten wij voor zoete koek aannemen? Wie denkt u dat u voor u heeft, zwakzinnigen of zo? Al die steekpartijen, over-rijdingen met vrachtwagens, eerst in Israel, nu, omdat wij Israel loochenen, beliegen en bedriegen, nu overal, maar… geen terroristische motieven bij voorbaat al gezegd. Wie is zwakzinnig! U die het onder het tapijt veegt of uw toehoorders die uw leugens niet geloven.

Anton
Anton
4 jaren geleden

Kim yung un wordt met meer respect door de MSM behandeld dan Trump.

ruud beijer
ruud beijer
4 jaren geleden

Helaas is het volk van Nederland verworden tot een welkom vreemdelingen cultuur.Ook de islam vinden de Nederlanders geweldig.De toekomst van hun kinderen en kleinkinderen interesseert ze niet.Huichelaars behalve de PVV stemmers.

Marc Bekkers
Marc Bekkers
4 jaren geleden

Beste Uri,
Het kommentaar op de publieke omroep is met prachtige retoriek beschreven. Chapeau voor je “mooie” Neerlandieke taalkeuze waarin je de, in mijn ogengekleurde, publieke omroep beschrijft. Echter is het wachten nu op je analyse van de commerciële omroep. Deze kort door de bocht en poëtische analyse over de journalistieke capaciteit van de publieke omroep dient afgezet te worden tegenover de nimmer aflatende dreunen van de lawaaierige reclamezuilen van de commerciële omroepen. Ik betwijfel of het de zogenaamde onafhankelijke journalistiek van deze reclamezuilen is die we dan blind zouden moeten volgen. Bij deze omroepen komt het in mijn ogen er op neer dat tijd geld is. Ik vind alle kanalen gekleurd van toon maar die van de geldmastodonten doen niet onder voor de publieke omroep. Ik heb respect voor je mening en ben blij dat vrije journalistiek bij jou hoog in het vaandel staat maar iets meer nuance zou welkom zijn. Ik ben benieuwd naar je “onafhankelijke” analyse van de commerciële journalistiek. Overigens acht ik kijkers prima in staat om zelf een mening te vormen en is dat niet het geval dan kunnen ze eventueel lekker voor de TV in slaap vallen. Slaapverwekkend is de Poldermodel journalistiek zo wie zo.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

De NPO is te eenzijdig met het nieuws en treft zelden echt op de waarheid. Er zijn inmiddels genoeg kijkers die deze alleen maar op links gerichte berichtgeving doorhebben. Daarom vind ik deze zenders niets meer. Kijk liever naar nat,geo channel dat komt wat meer in de buurt van de waarheid.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden

Nieuwsuur presenteert zich als het programma dat het nieuws ‘duidt’. De kijker heeft dit blijkbaar nodig en is niet zelf in staat om nieuws te ‘duiden’.

Sola Scriptura
Sola Scriptura
4 jaren geleden

P.s dit heb ik nog vervolgd, geschreven aan de NOS, nu een beetje aangevuld en gecorrigeerd:

P.s. en what ever het motief vd moordenaars ook is, het gebeurt gewoon; -in Israel- dan ook in de landen die Israel bashen (BDS) en haten en verantwoordelijk houden voor door journalisten verzonnen leugens.

Heel het M.O. ligt plat, Israel bouwt, dat mag niet, Israel moest in de Middellandse Zee gedreven worden.. wie drijven er nu al jááren in de Middell.Zee (tot mijn groot verdriet hoor!) en de overlevenden komen West Europa verrijken (de goeden niet te na gesproken, vanzelfsprekend)!

En Israel wordt bestookt met -vuur aan vliegers gehangen-, hoe verzint men het; kijk hoeveel branden er momenteel zijn in Europa.

Matjan Tutul
Matjan Tutul
4 jaren geleden

Het is onverteerbaar dat wij niet zelf onze zender mogen kiezen maar moeten betalen voor nieuws dat gemanipuleerd wordt door een overheidsinstelling. Dit is noch liberaal noch democratisch, maar hersenspoeling zoals in China en Rusland. De bemoeienis van de Staat met radio en televisie is uit den boze en moet vervangen door een systeem dat echte keuzevrijheid biedt.

theo
theo
4 jaren geleden

Links zit in een hallucinatie. Een hardnekkige.

Het zit zo.
Er is weinig geleerd van de tweede wereldoorlog. Hitler wist een idee in de hoofden van het Duitse volk te krijgen waarvan je achteraf kunt zeggen dat het een hallucinatie was. Een vergelijkbaar principe wordt nog steeds (of opnieuw) toegepast.

Er wordt propaganda bedreven door een kleine groep (o.a. overheid en journaille) door hele en halve waarheden te verkondigen en daarmee belangrijke informatie te ontkrachten, verdraaien of anderszins geweld aan te doen. Hiermee gaan meerdere dingen fout. Er wordt het volk een onrealistisch beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld dat scheefgroei en daarmee frustratie onder het volk bevorderd.

In plaats van op te komen voor bepaalde rechten (zoals het recht op vrije meningsuiting) en de eerlijkheid te bewaren en te bewaken hebben we helaas te maken met een hardnekkige hallucinatie die alle goede dingen teniet doet met als gevolg een teloorgang van waarden en normen.

Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om de politiek correcte bril eens af te zetten en na te gaan waar je staat met je moraliteit. Lieg, draai en manipuleer je of ben je gewoon eerlijk en oprecht in de leer. Ga voor jezelf eens na hoever de hallucinatie bij jou zijn weg heeft gevonden. En check gelijk even je beroepscode. Daarin staat vast dat je als beroeps (-journalist, -politicus) de morele PLICHT hebt om eerlijk te zijn…

otto egberts
otto egberts
4 jaren geleden

Elk mens investeert met zijn denken en zijn gedrag voor een volgend denken en gedrag. Daarom keren mensen zo moeilijk terug van een eenmaal ingeslagen pad. Dit geldt dus ook voor de deugdmensen die eigenlijk helemaal niet zo deugen. Zij hebben een lange gedragsgeschiedenis achter de rug die zachtjesaan opgebouwd is; soms vanuit een slordigheid.

Ruud Beijer
Ruud Beijer
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO.

suzanne t.
suzanne t.
4 jaren geleden

Im confused. Waar gaat het artikel precies over? En wat is precies aan de hand in de maatschappij en wie zijn verantwoordelijk voor wat? Halve waarheden en manipulaties waar dan ook brengen de maatschappij uit balans lijkt me. Toch is er vanuit verschillende gezichtspunten ook behoefte aan een bepaalde orde in de chaos denk ik. Wat mij betreft worden de dingen benoemd die in de maatschappij spelen met oog op de feiten en ook met een sociale insteek. Vrijheid van meningsuiting moet wel gepaard gaan met goed onderbouwde meningen die gebaseerd zijn op feiten. En vanuit verschillende gezichtspunten bekeken. Mensen kunnen elkaar daar op aanspreken. Over Trump bijvoorbeeld kan men goed onderzoeken waar hij voor staat en de voor en nadelen van zijn beleid op een rijtje zetten en dan de hele wereld daarover inlichten. Ook zijn voorgangers Bush en Obama zouden nog steeds besproken kunnen worden wat die op de politieke agenda hebben gezet. Ook het beleid in Israel zou grondig onderzocht kunnen worden.

Popeye Kamper
4 jaren geleden

Ik heb maar 1 opmerking, Oog om Oog, Tand om Tand. Take care.

trackback

[…] hulp van bevriend Hillywood en Amsterdam belanden de beelden en info op de bureau’s van de nationale en internationale media. […]

trackback

[…] Een wervelend weekje vol angst-analyses in de media en hilarisch gesprekken aan de deugtafels van hysterisch Hillywood. Commentatoren buitelden over elkaar heen om de tweets, de uitspraken en de geestesgesteldheid van […]

trackback

[…] nu’, het is een aaneenrijging van oppervlakkigheid en scoringsdrift. OpinieZ-collega Uri van As beschreef het onlangs op treffende […]

trackback

[…] ….lees verder […]

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x