De versleten slogans van de EU-hogepriesters

Tegenspraak of kritisch denken worden niet getolereerd

EU-bobo’s Tusk en Juncker op de EU-top van 29 juni 2018

Titelfoto: EU-bobo’s Tusk en Juncker op de EU-top van 29 juni 2018. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Euronews

Een jaar geleden zat ik nog in de collegebanken toen een docent van mij met de volgende uitspraak kwam: “De Europese Unie is een prachtig instituut dat voor vrede en veiligheid zorgt, anders was er allang weer oorlog tussen landen in Europa geweest.” Ik was het daar niet mee eens en antwoordde dat het beeld van een EU die voor vrede, veiligheid en handel zorgt een facade is waarachter EU-promotors zich graag verschansen.

En dat het juist de steun en bescherming van de VS, de allereerste handelsverdragen op gebied van kolen en staal en een wapenwedloop die een einde maakte aan de Koude Oorlog zijn geweest die Europa vrede, veiligheid en voorspoed hebben gebracht. Europa kan prima in vrede leven en onderling samenwerken zolang de individualiteit en soevereiniteit van de afzonderlijke landen maar niet worden ondermijnd.

Zoals het een ‘goede’ politiek-correcte docent betaamt probeerde hij mij na mijn kritiek te kakken te zetten voor de klas door mij bij verdere vragen geen beurt meer te geven: “Jou sla ik over want je gelooft toch niet in de EU.” Zo’n reactie is precies het probleem van de huidige EU. Wie ook maar enigszins kritisch is over de juichverhalen en superstaat ambities van de EU dient zich te bekeren of krijgt reacties zoals ik toen in die collegezaal of erger.

Onwaarheden

Onder de bevolking van de Europese lidstaten geniet de EU steeds minder populariteit. De kritiek op een instituut dat volstrekt oncontroleerbaar en ondemocratisch te werk gaat zwelt aan. Een instituut waarvan de propagandisten op dreinende toon blijven mekkeren over de plicht om vluchtelingen op te vangen en de Europese integratie tot stand te brengen. Daarbij worden onwaarheden rondom het ontstaan van de EU niet geschuwd.

PvdA-commissaris Frans Timmermans vindt dat nationalisme vergeleken kan worden met het zout op patat: er is steeds meer voor nodig om hetzelfde effect te bereiken. Zijn zoveelste hijgerige poging om nationalisme als het ultieme kwaad aan te wijzen. Nog absurder en walgelijker is de claim van Timmermans dat de Europese Unie ‘geboren is’ in Buchenwald. De slachtoffers in de kampen zijn niet bevrijd door Europeanen, die in veel gevallen hun vervolgers waren, maar door de Amerikaanse en Russische soldaten. Classy hoor, Frans Timmermans!

Vreemd verhaal ook dat de EU al sinds de Tweede Wereldoorlog voor vrede zou zorgen, terwijl zij pas in 1993 het levenslicht heeft gezien met het Verdrag van Maastricht. Met de geboorteakte van de EU kan kennelijk naar eigen goeddenken gefraudeerd worden. Straks krijgen we nog voorgeschoteld dat de EU achter het Marshallplan zat in plaats van de Amerikanen.

Diversiteitsboodschap

Eén van de belangrijkste EU-propagandamiddelen is etnische diversiteit. Natuurlijk worden de EU-hogepriesters bijgestaan door een leger lobbyisten, die overuren draaien om deze etnische diversiteitsboodschap op alle mogelijke manieren door de strot van het zo geminachte proletariaat te duwen. Denk hierbij aan de hijgerige met spelfouten bevuilde tweets van EU-parlementslid Judith Sargentini, een GroenLinkse fantaste die diversiteit en de multiculturele samenleving als verlossende waarden ziet en fysieke grenzen in en rond Europa als de creatie van de duivel beschouwt.

Of pater Timmermans met zijn gedram en gezwam over diversiteit en de oude wortels en bloeiende toekomst van de islam in Europa. Kanselpraatjes waar hij alle belang bij heeft en de moslimbroederschap erg blij mee is! Of neem EU-hogepriesteres Angela Merkel die maar niet snapt dat ze het niet ‘schaft‘ en haar land heeft ontwricht met de gevolgen van haar diversiteitsboodschap.

Maar werkelijk niemand haalt het bij de Opper-Hogepriester van de Europese Unie: Guy Verhofstadt. Zijn dwaasheid kent geen grenzen. Zo tweet Verhofstadt de ene keer als een ‘Europeaan’ die de mond vol heeft van diversiteit, terwijl de bijbehorende foto een groep mensen laat zien die allesbehalve divers is. En is hij een paar dagen later in een andere tweet opeens uitbundig blij en zo nationalistisch as they come als België op het WK-voetbal in de laatste minuut van de extra tijd van Japan heeft gewonnen. Om nog maar te zwijgen over zijn tomeloze geldzucht en zijn overspannen speeches over ‘universele Europese oplossingen’ voor de migratiestromen.

Straf

Zoals dat het geval is bij elk moralistisch instituut wordt tegenspraak of kritisch denken niet getolereerd door de pro-EU elite. Wie tegen de regels en wensen van de EU ingaat, komt op de strafbank. Landen als Polen, Hongarije, Oostenrijk en Italië raken in de problemen, omdat zij weigeren op slaafse wijze ieder besluit uit Brussel te volgen. Iedereen die ook maar overweegt om de Brexit achterna te gaan krijgt te maken met de financiële chantage van Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank eist dat als een land de EU wil verlaten het dan eerst alle Europese leningen moet terugbetalen.

Ook andere pesterijen vinden plaats. Zo wordt de regering van Hongarije bedreigd door Frans Timmermans omdat de Hongaarse standpunten over immigratie niet rijmen met die van de EU. Speeches van de Oostenrijkse premier Kurz worden genegeerd en doodgezwegen in Brussel. Omdat de Poolse regering weigert moslimvluchtelingen toe te laten, worden Poolse politici persoonlijk aangevallen in het EU-parlement. Want wie de diversiteitsboodschap niet deelt, krijgt een andere behandeling.

Kosmopolitische droom

De Europese Unie is een plek waar idealisten hun bezopen “Woodstock dagen” kunnen (her)beleven. Waar ze hun kosmopolitische droom koste wat het kost werkelijkheid willen laten worden. Een wereld zonder grenzen. Waar universele wetten en regels dwingend opgelegd worden voor iedereen. Waar de bevolking verplicht allergisch moet zijn voor plastic en CO2-uitstoot. Waar de inwoners alles en iedereen moeten respecteren en tolereren om als brave eenheidsworsten verder te kunnen.

Binnen de EU wordt de kloof tussen het verlangen naar soevereine, nationale staten enerzijds en de ondemocratische almacht van Brussel anderzijds pijnlijk zichtbaar. Bij de uitvoering van hun moralistische queeste tonen de EU-hogepriesters geen enkel respect meer voor de geschiedenis, cultuur, individualiteit en soevereiniteit van de afzonderlijke landen. Vanuit hun ivoren torens roepen ze dat iedereen het EU-evangelie van versleten slogans braaf en klakkeloos moet opvolgen en claimen ze de moral highground.

Maar juist de Europese geschiedenis heeft ons geleerd dat het kritiekloos naleven van een ideologie leidt tot verwoeste samenlevingen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Bij de EU moet ik denken aan de anarchy-tyranny-theorie. De leiders zijn niet in staat de burgers te beschermen terroristische aanslagen, liquidaties op klaarlichte dag in woonwijken, illegale migrantenstromen, juridisch uitgeprocedeerden, het dumpen van chemisch drugsafval, wekelijkse plofkraken en brute roofovervallen. Politie en Justitie zijn krachteloos en de misdaad aan de macht. Anarchie in een narcostaat. Aan de andere kant wordt diezelfde burger door de regering dagelijks en tot achter de voordeur ge- en vervolg voor de minste overtredingen, plastic wattenstaafjes en de juiste de kromming van komkommers terwijl kritische politici worden vervolgd en de belastingdruk blijft stijgen. De tirannie van de onverkozen Brusselse nomenklatura die zich gedraagt als Zonnekoningen, op kosten van het volk. Quatorze Juillet !

ni28
ni28
5 jaren geleden

Ik heb welens de EU vergeleken met een maffia organisatie. Je treedt in verticaal en je verlaat het horizontaal. Met andere worden zwaar gestraft en financieel uitgekleed. De EU blijkt een starre, bureaucratische en vooral ondemocratische organisatie waar geen afwijkende mening toegestaan wordt en op been gehouden wordt door een aantal slogans die de communistische tijdperk doen verbleken. Diversiteit is er een van, ik herinner mij de tekeningen op de lagere school met de kindertjes van alle kleuren gezellig tezamen. Het werd je van jongs af door de strot geduwd net zoals nu hier ook gebeurd. Geen wonder met zoveel links aan het roer. En niemand wil herhalen hoe die droom afgelopen was. Afwijkende mening wordt bestraft door uitsluiting. De wetenschap is gepolitiseerd en zeker met de klimaatgekte moet ik denken aan de wetenschappers die het tegen vroeger de Roomse kerk moesten opnemen. Rome werd Brussel. Je mening op de werkvloer telt zwaar dus als je net anders over denkt, en je wilt je werk behouden, zwijg dan. Zo ging het precies in de Oostbloklanden tijdens het communisme. Ik waarschuw daar altijd voor omdat ik de parallelen steeds duidelijker herken. Zij worden sterker. In die zin had de Bulgaarse zieneres gelijk met haar stelling dat de communisme haar retour zal kennen binnen afzienbare tijd. Wij zijn goed op weg en ik pas er voor om die periode opnieuw te herbeleven. Gelukkig ben ik op leeftijd. En de jonge mensen kunnen het niet beoordelen, die denken iets moois tegenmoet te gaan. Het wordt dan een moeizame ontwaking.

B. van Rijswijk
B. van Rijswijk
5 jaren geleden

Bravo Pamela. Hoe reageerden je medestudenten op het gedrag van die docent? Is het echt zo dat de universiteiten een broeinest zijn van linkse indoctrinatie en laten de studenten zich ook gemakkelijk hersenspoelen?

Elly
Elly
5 jaren geleden

Linkse docenten kunnen een ware terreur uitoefenen. Mijn dochter op de middelbare school had dat tijdig in de gaten en heeft 2 jaar lang haar mond gehouden in de lessen van …We hebben er soms ook om gelachen. Mam,….was bijna in tranen omdat Trump had gewonnen i.p.v. Hillary Clinton. Overigens vind ik het gemiddelde niveau van algemene ontwikkeling, inclusief een basiskennis van geschiedenis, bedroevend onder de gemiddelde leerling. Daar is het complete onderwijs, te beginnen bij de basisschool, mede debet aan.

Anton
Anton
5 jaren geleden

Het staat buiten kijf dat wat de EU genoemd wordt steeds verder in het slop raakt.
We kunnen ons alleen afvragen hoe het verval verder verloopt na het bezoek van Trump.

karton
karton
5 jaren geleden

De EU kan, wat mij betreft , z.s.m. ontmanteld worden, er komt niets goeds uit voort.
Het enige dat de “gewone” mens er van merkt is het kunnen betalen met één muntsoort in diverse landen in de EU. Het “open grenzen beleid” bestaat niet meer, dus Schengen bestaat in werkelijke zin, niet meer.
Een instituut dat handenvol geld kost, opgebracht door de “gewone” EU-mens. De EU-mens, die steeds minder te besteden heeft, terwijl de “elite” blijft schreeuwen dat we héél rijk én welvarend zijn. Waar bevindt zich al die rijkdom dan wel, vraag ik mij weleens af.
En als ik Juncker weer eens een keer, zo ladderzat als een aap, over een rode loper zie waggelen (in Rome) dan schaam je je toch dood , als EU-ingezetenen , dat zo’n gedegenereerde persoon zich “leider” durft te noemen ?

Wim de Goede
Wim de Goede
5 jaren geleden

Helemaal waar!

J. Hellemons
J. Hellemons
5 jaren geleden

Reele weergave van de situatie.

B. van Rijswijk
B. van Rijswijk
5 jaren geleden

Pamela, hartelijk dan voor je reactie. In mijn jeugd was het anders. Ik herinner me de docent die ons aanraadde naar Zuid-Afrika te verhuizen, omdat de Sowjet-Unie binnen 5 jaar West-Europa onder de voet zou lopen. Ik heb ervan geleerd om mijn leerlingen niet (i.e.g. zo min mogelijk) lastig te vallen met mijn opvattingen. Verdietig dat er nu nog steeds mensen voor de klas staan die zo weinig respect hebben voor hun studenten.

Otto Braeckenssieck
Otto Braeckenssieck
5 jaren geleden

Wat doet het goed deze prachtige beschouwing van een kritische, tot voor kort, studente te lezen. En wat doet het telkens pijn van de dictatoriale en visieloze instelling, van fröbelschoolonderwijzeres tot professor, te vernemen.

Johanna Janssen
Johanna Janssen
5 jaren geleden

Ik meen dat toch wel wat geleerd heb, na twee oorlogen en een concentratie kamp te hebben . meegemaakt. Goed om me heen kijkend heb ik gezien dat bepaalde systemen die zich uiterst onsympathiek opstelden, uiteindelijk het loodje legden..

karton
karton
5 jaren geleden

Ik lees hier diverse reacties die nogal “afgeven” op het huidige onderwijs, m.i. volkomen terecht.
Wat ik echter nog steeds niet begrijp is het feit dat diverse Nederlandse “regeringsfiguren” maar blijven roepen dat het NL-onderwijs voorop loopt in de wereld.
Waar haalt men die nonsens toch vandaan ?

demanpieter
5 jaren geleden

Eens was er de Europese Economische Gemeenschap of EEG.Een vrijhandelsverdrag dat zeer lucratief was voor de deelnemende landen.
Na de hereniging van Duitsland in 1989 sloeg de paniek toe.Duitsland was namelijk de psychopaat van de 20e eeuw, en diende voorgoed te worden kaltgestellt.
Vandaar het wangedrocht de EU! Waarbij een ieder een deel van zijn vrijheid inleverde ten koste van een vleugellamme Duitse Natie.

Cool Pete
Cool Pete
5 jaren geleden

Heel goed artikel.
Met verantwoorde geschiedkundige analyse.

WO II eindigde door bevrijding door de Geallieerden.
De Marshall-hulp legde de basis voor de weder-opbouw en de welvaart.
De Nato zorgde voor veiligheid en vrijheid.

De aanvankelijk vrijwillige samenwerking tussen landen in Europa,
is verworden tot een totalitair, destruktief “EU”-konstrukt.

Rien Eradus
Rien Eradus
5 jaren geleden

Prima epistel weer mevr Pinas, goed leesbaar, duidelijk en “to the point”

Maenhout
Maenhout
5 jaren geleden

De EGKS en EEG zullen best bijgedragen hebben aan vrede in (West-)Europa. De UNIE voegt daar echter alleen maar ellende aan toe, en lijkt eerder een nieuwe bron van conflicten te zijn cq worden. Waarbij de Verhofstadtjes, Timmerfranskes enz. eerder olie op het vuur san op water aan het gooien zijn.

Wim
Wim
5 jaren geleden

Helder, duidelijk en waar!

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x