Nederland is een zinkend schip

Pompen of verzuipen

Titelfoto bij artikel Nederland is een zinkend schip Pamela Pinas opiniez

Foto:

 

Zoals u van mij gewend bent krijgt u mijn ongezouten mening. In een tijd waarin negativiteit de boventoon voert valt het me zwaar om mijn gedachten op te schrijven. Als iemand mij vier jaar geleden vroeg: “Hoe gaat het met Nederland?” zag ik nog optimistische kanten en lachte ik om het gebrek aan bestuurlijk inzicht en politiek talent. Inmiddels is het lachen mij en rest van Nederland wel vergaan, nu ons land moedwillig gesloopt wordt en slechts een schim is van wat het ooit was.

Ambachtslieden

Het zal niemand ontgaan dat ambachtelijke kennis en kwaliteit in ons land afnemen. Mensen die hun vak verstaan en de tijd nemen om iets moois te creëren. Van patisserie tot architectuur. Nederland houdt niet meer van ambachtelijke kwaliteit. De nadruk is komen te liggen op hoogopgeleid zijn. Terwijl dit je kansen op de arbeidsmarkt niet vergroot. Integendeel, op dit moment zijn arbeiders en mensen die handwerk kunnen leveren juist harder nodig dan mensen die gewoon veel hebben betaald voor een papiertje uit de meningenfabriek, die men tegenwoordig universiteit noemt. In plaats van zelf ambachtslieden op te leiden en vakwerk met respect te benaderen halen we arbeidskrachten uit Polen en Roemenië en importeren we goedkope massaproducten uit China en andere Aziatische landen.

 

Braindrain

Ook voor creativiteit is weinig plaats. Terwijl ons land de creatieven hard nodig heeft om een moderne, innovatieve en oplossingsgerichte economie te worden. Met de enorme braindrain die ons staat te wachten nu Unilever en Shell weg zijn, meer bedrijven een vertrek overwegen en alfa’s in ons bestuur de dienst uitmaken, wordt dat doel steeds onbereikbaarder. Een innovatieve wereldspeler worden kunnen we vanaf nu vergeten. Waar we wel op kunnen rekenen is dag in dag uit tegen dezelfde problemen aanlopen. Iedere dag dezelfde strategie opwarmen en hopen dat het deze keer wel gaat werken. En steeds meer mensen die op hun achterste benen staan.

 

Dienstmaagd van EU en WEF

Alsof dat nog niet genoeg is komen de eerste schrijnende berichten al binnen van mensen die vrezen dat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Alle manieren om geld binnen te halen worden door de overheid ingezet en opgevoerd. De vurige wens van de Europese Unie (EU) en het World Economic Forum (WEF) om Nederland de rekening laten betalen voor hun Great Reset-plannen, wordt werkelijkheid.

Met leiders als Rutte en Kaag is Nederland een identiteitsloze zwam geworden. Hun belangenverstrengelingen met deze organisaties zijn zo diep dat het voor onze overheid belangrijker is om de EU en het WEF te dienen dan de Nederlandse burger. Bovendien is een land dat twijfelt aan zijn identiteit makkelijk te manipuleren. Je kunt zo’n land gebruiken als jouw persoonlijke dienstmaagd.

 

Klimaatpausen

Zo staan de klimaatpausen van de EU al helemaal te kwijlen bij het idee dat Nederland flink de knip gaat trekken voor het ‘redden’ van de planeet. En kunnen de hijgerige geldwolven van het WEF gratis en voor niets graaien in de subsidiepotten van Nederland, om met ons belastinggeld hun Build Back Better-plannen te verwezenlijken. Om nog maar te zwijgen over de bizarre stijging van de voedselprijzen. Door duurder wordende grondstoffen? My ass, en nu we toch op de Engelse tour gaan zal ik ook nog even zeggen: Let’s Go Brandon voor alle inflatie die we er nog bovenop krijgen, omdat de Verenigde Staten worden geleid door een demente clown en een hyper-emotionele vice-clown.

 

Woke retoriek

Nederland weet naast dit alles ook niet hoe het zich wil presenteren. Wat is toch onze identiteit? De tradities die we hebben moeten keer op keer veranderen. Want ze zouden eens iemand kunnen verontrusten of tegen de borst stuiten. We betalen zonder zeuren iedereen die zich slachtoffer voelt van onze tradities en maken van de Nederlandse cultuur een smakeloze eenheidsworst. Ga naar ieder willekeurig land buiten West-Europa (of Engeland) en mensen kennen de geschiedenis van hun land. Ze koesteren hun tradities. Ze weten wat het betekent om liberaal of conservatief te zijn. Ze begrijpen hun kracht, maar nog belangrijker: werken aan hun tekortkomingen. Hier is dat alles nog altijd een mysterie. Wie deze tekortkomingen constateert wordt overschreeuwd door woke retoriek.

 

Conservatief

Conservatief zijn betekent in Nederland extreemrechts zijn. Wij hebben amper politieke fundamenten waarop iets anders gebouwd kan worden dan progressieve ideologieën. Progressief zijn is ‘goed’ en conservatief zijn ‘fout’. Dit vormt in alle Nederlandse instituten het grondbeginsel. Van wetenschap tot politiek en de media. Geen wonder dat de ‘centrumliberalen’ zoals de VVD, CDA en D66 zichzelf als progressief presenteren.

De ironie is dat dit dezelfde mensen zijn die beweren dat er institutioneel racisme in Nederland bestaat, terwijl alle instituten progressief zijn. Ah fijn, een goed referentiekader hebben is nooit de sterkste kant van progressief Nederland geweest. Maar ze kunnen wel als de beste sprookjes verkopen waaruit ze maar niet kunnen kiezen: zijn we nu een verzorgingsstaat of willen we gewoon een kosmopolitische heilstaat worden, waarbij we iedereen maar blijven opvangen? Spoiler: Allebei zijn kan niet!

 

Nieuwe ideologie

Dezelfde partijen, die wij ongeveer een jaar geleden naar huis stuurden, hebben zichzelf weer geïnstalleerd. Dat kun je best totalitair en onbeschoft noemen. De ‘liberalen’ van de VVD, D66 en CDA hebben volgens hun loonlijstvriendjes in de media een progressief regeringsakkoord op tafel liggen. In werkelijkheid komt het erop neer dat ze Nederland een fors pak slaag gaan geven met behulp van hun buitenlandse bazen.

De slopende toeslagenaffaire die al jaren duurt kan niet adequaat afgehandeld worden, maar Mona Keijzer ontslaan, omdat zij nu eenmaal wel een geweten heeft, is binnen één middagje gepiept. Internationaal staan we inmiddels bekend als narcostaat. Want deze handel brengt geld binnen en in de huidige slechte tijden heeft iedereen wel een ‘pepermuntje’ of ‘djonko’ nodig.

 

D66-ethiek

Over internationaal gesproken, er is mij een wrange discussie opgevallen. Het is verbijsterend hoe men hier telkens met ‘zorginfarct’ en ‘code zwart’ schermt nu we met het Covid-19 virus te maken hebben. Een discussie die omringende landen niet hebben. Waarom wij dan wel? Dat heeft alles te maken met de ideologie van D66.

Onder de noemer ‘menselijke ethiek’ waren zij het, die een aantal jaar geleden met de term ‘voltooid leven’ kwamen. Meer capaciteit (bedden, apparatuur, personeel) in de zorg is verspilde moeite en ouderen moeten maar genoegen nemen met het feit dat ze het moeten afleggen tegen jongeren en misschien niet in aanmerking komen voor behandelingen. Vandaar dat er wederom bezuinigd zal worden op de zorg met als insteek: “mensen volwaardig te laten sterven”. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat mensen boven een bepaalde leeftijd de staat ’te veel kosten’. Al die vervelende AOW-uitkeringen. Of u zo vriendelijk wilt zijn om zo snel mogelijk te sterven….

Van het ooit zo sociale Nederland is niks meer over. Wat ook zo vermoeiend wordt is de heilige houding van deze groep ‘progressieven’. Eindeloos zeveren over Amerikanen, die met hun kinderen voor een kerstboom poseren met geweren in de hand, terwijl je zelf vindt dat mensen boven de zeventig van een ‘voltooid leven’ kunnen spreken. Ik weet wel wie van de twee wreder is.

 

Wat nu?

Het motto van de nieuwe regering is niet: ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Eerder: Wij richten Nederland ten gronde en hebben hartstikke schijt aan u. Onder de zeventig wordt de burger leeggetrokken en daarboven wacht hem of haar een ‘voltooid leven’. Bovendien kunnen de chronisch zieken of mensen met een beperking het ook bekijken. Oh Nederland, wat zijn we diep gezonken. Het nuchtere, autonome, sociale en leuke Nederland is verdwenen. Een realiteit die bij velen van ons steeds meer doordringt. Dit zorgt voor een ongezellige, stressvolle en verdeelde samenleving, waarin iedereen door deze waardeloze en totalitaire bestuurders tegen elkaar wordt uitgespeeld. Emigreren wordt een steeds aantrekkelijker optie.

Ergens ben ik nog optimistisch dat we met z’n allen in de nabije toekomst smakelijk kunnen lachen om deze barre tijd. Dat we kunnen terugkijken op hoe het vooral niet moet en welke mensen we absoluut geen machtszetel meer moeten geven. Maar ik vrees toch echt dat Pim Fortuyn gelijk had en het inmiddels allang twaalf uur is geweest.

Sink or swim….

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Els
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoezo twijfelen aan mijn identiteit? Ik ben nog steeds blank, geef nog steeds de voorkeur aan zwarte piet boven allerlei andere kleuren piet, vier kerstfeest en paasfeest in plaats van winter- en lentefeest, ik voel mij nog steeds op en top gewoon een vrouw, spreek nog steeds de taal en gebruik nog steeds dezelfde woorden die ik sinds mijn kindertijd geleerd heb, en voel mij nog steeds een autochtone Nederlander ondanks de steeds groter wordende groep gekleurde mensen in de reclame. (In de kerstreclame van Lidl is het zelfs zover gekomen dat een gekleurd gezin cadeautjes en een kerstboom schenkt aan een arme blanke alleenstaande moeder met zoontje. Zou dit iets te maken kunnen hebben met het feit dat de één voor een deel gratis geld krijgt en dat de ander dit moet opbrengen?)
Overigens Pamela, bedankt voor het op een rij zetten van álles wat er mis is in Nederland en het aanhalen van het feit dat Rutte, Kaag en Hoekstra nauwe banden hebben met Klaus Schwab en zijn Build Back Better-plannen die de burgers steeds meer (vooral economisch) zullen gaan gebruiken als middel om hun elitaire leven nóg meer te verrijken.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Els

Mooi verwoord Els! Ik ben bang dat velen de WEF en de EU met haar plannen nog niet doorhebben en zich nog steeds in slaap laten sussen door onze politici

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas helemaal eens met deze column. Hoe simpel alle rechten van burgers aan de kant worden geschoven is schrikbarend.
Het vertrouwen in de overheid heeft een dieptepunt bereikt.
En wanneer komt Huig Plug weer vrij?
En gaat Demmink de bak in?

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Uilke Hoekstra
KerstSter
KerstSter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Huig is vrij Op telegram lees je al weer over zijn geweldig verzet tegen het barbaarse kindermisbruik

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  KerstSter

Goed nieuws.

Thomas
Thomas
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Met mensen als Huig Plug gaan we ‘de oorlog’ niet winnen. En met het napapegaaien van de naam Demmink komen we er ook niet. Lees over de ophef rond de laatste en het gedrag van complotdenkers eens hoofdstuk 5 van het boek Doelwit Den Haag? van Jelle van Buuren (zoeken op > buuren 43818 < leidt naar een pdf-link). Er is nooit een greintje van bewijs tegen Demmink gevonden.
De mensen die het voor het zeggen hebben lachen zich wild om lieden als Huig Plug. En het Forum is op de verkeerde weg. Alleen rationele en onderbouwde kritiek helpt ons verder.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Als Huig Plug ongevaarlijk voor de jonkjes Rutte en Hugo is. Hadden ze geen aangifte gedaan.
Help jij ons verder Thomas?
Ik loop niet aan leiband van het Haagse.
Maar ben blij met de stukken geschreven in Opiniez. Er worden steeds meer mensen wakker.

Thomas
Thomas
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Ze zijn niet bang voor wat hij zegt. Maar bedreiging is een heel ander hoofdstuk. Roep maar eens, de volgende keer dat u in een vliegtuig zit, ‘Ik heb een bom’ en kijk wat er gebeurt. U kunt zeggen dat het ‘een grapje’ was, maar de rechter ziet dat anders.

Cornelis
Cornelis
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Ik denk niet dat de door ons bovengeplaatsten erg hard lachen om Huig Plug. De man heeft een Binnenhof-kennis groter dan menige would-be verslaggever.
Of hij bewijs levert dat is wat anders. Het ruikt soms heel erg naar politieke spruitjes. Wel heel spannend in combinatie met die wef=ophef.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een toepasselijke column. Zelf heb ik ook ernstig het gevoel dat ik er voor ‘den Haag’ niet meer toe doe als bijna pensionado. Ik voel me al langere tijd onveilig door het tempo waarin alles verandert en er door gedrukt wordt, zonder dat ik het gevoel heb dat men weet waar men mee bezig is en ook niet dat men duidelijk maakt wat dit alles per huishouden gaat kosten naast alle enorme kosten die we zo stiekem aan al op ons brood kregen. Die ‘klimaathysterie’ van EU en Frans Timmermans (die van klimaat de ballen verstand heeft) en wat door dat enge D66 en GL en die gladde CU wordt omarmd.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Wat dacht u van die rooie rakker Samson. ´Dat hebben we met z´n allen afgesproken´ is zijn dogma. Hoor je niets meer van. Heb toch het idee dat we niet met z´n allen hebben afgesproken dat hij een 25.000 euro per maand bijgeschreven krijgt.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joost

Iemand zou hem eens moeten vragen wat er allemaal ”met z’n allen” afgesproken was in de tijd dat hij milieu ‘activist’ was voor Greenpeace. en waarom hij zich daar dan niet gewoon bij neer kon leggen…
Daar zeg je me wat… Greenpeace… was dat niet die club die ergens in Australië een zeiljacht op liet blazen?

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn besluit 9 jaar geleden om Nederland te verlaten is een uitstekende keuze geweest. De situatie waar Nederland zich nu in bevindt was 20 jaar geleden al voorspelbaar, het is mijn land niet meer.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Droffelaar

Ik was u voor 2002. Net wat u zegt, voorspelbaar.

Friesecanadees
Friesecanadees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Droffelaar

IDEM DITO!!

ps
Nou niet zeuren over die trudeau, want die is hier al geen 2 jaar geweest gelukkig, en heeft GEEN enkele afgevaardigde hier(een gebied zo groot als Frankrijk)
Trudeau DURFT hier niet aangekondigd te landen

Maybe you can guess why?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk er zijn van allerlei gezegdes te opperen, om de totale ondergang van het democratische Nederland te verwoorden.
Verschrikkelijk voor de positief denkenden in Nederland, wonenden in een angstig land wat bewust door het Rutte Kartel, in twee kampen wordt gesplitst/verdeelt.
Geen land in de wereld, wat zo slecht voor zijn eigen bevolking zorgt.
Dit Rutte Kartel schaamt zich nergens voor, leugens en bedrog worden door het Rutte Kartel beloont met een pracht job al, moeten ze hem ter plekke verzinnen.

Bedankt kiezers op dit Rutte Kartel, jullie maken mijn Nederland kapot.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteren zaten er bij ‘Half 8’ ook een paar goede BN ers. Ruiger Castricum en Jack van Gekder stelden klip en klaar dat het met de 2e Kamer is gedaan qua inzet en opkomen voor ons aller belangen, schandelijk dat de 2e Kamer zo slecht functioneert. Dat ze de gemeenteraad van Zeewolde laten beslissen of er een energievretend datacenter mag komen en waarbij dus alle door de nl belastingbetaler gesubsidieerde ‘groene energie’ mag worden verbruikt. Schandelijk.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

In mijn provincie Drenthe kunnen we niet grootschalige zonnepanelen op de daken leggen want het stroomnet kan deze capaciteit voorlopig niet aan. Het plaatsen van hoge windmolens en zonneparken is daarentegen geen bezwaar. Dat energievretend datacenter zou daar nooit mogen komen want niet alleen hebben wij die groene energie gesubsidieerd, maar moeten we deze energie voor de bevolking gebruiken en geen extra molens en zonneparken plaatsen zodat de bevolking en datacenter bediend kunnen worden. De watervervuiling genereert door het datacenter is ook een bezwaar. Inderdaad zeer schandelijk.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

klopt. Rutger Castricum had al een keer een nieuws item van zo’n datacenter ergens in het noorden, waarbij de bedrijven in de regio het nakijken hadden bij uitbreiding van hun bedrijf. paste inderdaad niet meer aan het stroomnet. Was een verhelderend item. Bij ‘half 8 ‘ verwees hij ook weer naar de absurditeit van zo’n megalomaan project bij Zeewolde. Die rare wethouder maar volhouden dat het banen zou geven. nou, dat zal best tegenvallen.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat data center is nodig voor het sociaal credit systeem. Straks wordt jouw medisch dossier, je bankrekening en je CO2 verbruik gekoppeld aan je QR code. En daarvoor zijn veel data centers nodig.

John
John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het meer dan met schrijfster eens. Echter, begin dit jaar hebben wij democratische verkiezingen gehad. Hierin kon elke stemgerechtigde Nederlander zijn of haar keus maken. De 4 partijen die nu een coalitie willen gaan vormen vertegenwoordigen een meerderheid van deze Nederlanders, hoe afgrijselijk ook.
Daar moeten we het mee doen. Over 4 jaar kunnen we weer opnieuw kiezen, en als “de Nederlanders” dan weer dezelfde keus maken, krijgen we weer 4 jaar van deze clowns. Zo werkt democratie nu eenmaal.
Ondertussen is het het allerhandigste dat u heel goed voor uzelf gaat zorgen, zolang u maar niet ‘gesnaaaid’ wordt, als u begrijpt wat ik bedoel. Ieder voor zich, en God voor ons allen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Ja, dat vind ik ook onbegrijpelijk.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Wel eens van ‘cordon sanitaire’ gehoord?
Het is al ruim 20 jaar de gewoonte om de coalitieonderhandelingen niet te beginnen met de partijen die de meeste stemmen hebben gehaald tijdens de verkiezingen maar dat krampachtig wordt geprobeerd om met de verliezers een schijnkabinet in elkaar te frommelen. Is dat de reden dat het zo lang duurt? De laatste 9 maanden hebben wij de zwangerschap van een nieuwe coalitie meegemaakt. De geboorte is ingeleid. Miskraam?

Dan is het zeker nog niet opgevallen dat regulier ± 18 van onze 150 gekozen en betaalde volksvertegenwoordigers in de 2e Kamer aanwezig zijn. Volksvertegenwoordigers die ‘zonder last’ horen te stemmen na debat.
Bij belangrijke stemmingen, met name als de stemming wel eens vervelend voor het kabinet uit zou kunnen vallen hollen grote delen van onze volksvertergenwoordigers met spoed de 2e Kamer uit of komen niet eens opdagen.

`Persconferenties ‘ worden gehouden voordat er in de 2e Kamer over wordt gedebateerd, nadat er uitgebreid over is gelekt.
Komt er feitelijk op neer dat van tevoren wordt gepeild hoe door ‘het volk’ erop wordt gereageerd, hoe de politieke commentatoren de gelekte informatie duiden om er vervolgens nog een schepje bovenop te kunnen gooien of juist niet.

Zo werkt democratie nu eenmal, volgens democraten.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Precies zo werkt het de laatste jaren. Grondwettelijk moeten de volksvertegenwoordigers “zonder last” stemmen maar feitelijk volgen ze de partijdiscipline (wiens brood men eet, diens woord men spreekt). Als journalistiek waarlijk echt functioneert, zouden ze dit aan de hoogste boom moeten hangen, gebeurt niet (“scoop in gevaar”). Geloof mij dat als de volgende verkiezingen deze 4 partijen geen 76 zetels halen, dan formeren ze moet GL en PvdA desnoods erbij om wel een meerderheid te halen. Ze willen kost wat kost met kartelpartijen regeren en gaan alles doen om dat te bewerkstelligen. De enige manier om daar vanaf te komen is als PVV en JA21 en consorten de meerderheid halen, maar dat valt niet mee als je geen bühne krijgt en verdoemd wordt.

Caroline
Caroline
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Ik hoor steeds vaker dat de verkiezingen niet eerlijk zijn gegaan. En niet alleen in Nederland niet. Het is inderdaad wel super toevallig dat de Klaus Schwab pupillen in zoveel landen aan de macht zijn momenteel.
Maar hoe bewijs je niet eerlijke verkiezingen?

Hannibal
Hannibal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Caroline

Waarom stemt men niet niet via het o zo veilige DigiD ?
Als het veilig genoeg is om mee in te loggen voor overheids, en allerlei andere zaken, waarom is het dan kennelijk niet veilig genoeg om mee te stemmen……..
Waarom stemt men nog steeds op een fraudegevoelige manier uit een Stenen Tijdperk op een papier van 1 vierkante meter met een achtelijk rood potloodje, precies op een rondje ????
denk dat ik de reden wel weet…….

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

De zwijgende maar ook stemmende meerderheid is hier aan schuldig. Als een kudde schapen volgt men blind de leiders en de opgelegde moraal tegenspreken betekent problemen zoeken dus houd beter je mond. Het socialisme is in die zin hier al lang afgebouwd. Wel een unicum zo socialistische Koninkrijk.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De koning zegt verbinden en naar elkaar luisteren. 👎👎
Een hele wc rol vol .
Die kun je toch niet serieus nemen hoe bedoelt u naïef.
De politiek is de gene die niet luistert naar de mensen .🤮🤮
En dan praten over het klimaat dat wij mensen de schuldige zijn het bekende afschuif systeem.
Veel met Rutte opgetrokken.👎
Jaren lang hebben vervuilende fabrieken hun gang kunnen gaan .
En de politiek heeft het allemaal toegelaten.
Nee koning begin bij je zelf en misschien komt dan het geloofwaardig terug.
I m not a subject from the kingdom .

Kerst Ster
Kerst Ster
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het kortste Kerstverhaal Nederland werd Holland Een provincie van het Europa geleid door Wereld Eliminatie Front Boeren onteigend en land omgebouwd in datacenters en werkkampen voor de ON gevaccineerden en de rest van de ON gehoorzamen klokkenluiders vooral Het euro leger bestaande uit verschillende culturen die met intimidatie geen probleem hebben zorgen er voor dat er een overbezetting zal zijn Er is niet veel fantasie nodig om het Schwabberse killing beleid te doorzien Gelukkig kwam tijdens de kerst viering onze saamhorigheid weer terug en werden we optijd wakker om deze zelfbenoemde geld graaiers te verbannen en zo had Nederland zijn vrijheid weer terug…..

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kerst Ster

Helaas zitten we nog steeds met de grootste leugenaar in onze maag
Afzetten deze man en ook farida kaag de terroristen sponsor .

J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is allang een zinkend schip. Er wordt alleen over de grote bedrijven gesproken waar het goed gaat . Een kabinet die eerst alles verkoopt en bij de buren gaat huren. Maar de personen die dit alles moet betalen aan belastingen die worden in de kou gezet. Aowers die heel hun leven hebben betaald, werknemers die zich uit de naad hebben gewerkt om de boel draaiende te houden , de kleine man waar Rutte geen interesse voor heeft. Want die passen niet in zijn straatje. Wanneer gaan die oogkleppen van hem eens openl

Cas. H. Millens
Cas. H. Millens
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Die oogkleppen zijn open. Hij weet wat hij doet (moet doen!)

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cas. H. Millens

Inderdaad Cas, Rutte weet precies wat hij MOET doen, Claus Swaab houd hem nauw in de gaten.
Na de totale afbraak van Nederland, is zijn opdracht voltooid en heeft Claus Swaab, een mooie baan voor hem in een warm land, ver weg van het verpauperde Nederland.

cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas en met spijt moet ik het helemaal eens zijn met deze colum. Vraag is nu wat kan ik (wat kunnen wij doen) om dit te veranderen? De meerderheid in dit land ziet dit niet en willen dit niet zien. Ze geloven alles wat de MSM en de regering hun verteld. Ze hebben niet door dat ze gemanipuleerd en geindoctrineerd worden door de angst porno die ze als waarheid aanvaarden. Dit geldt voor alle maatschappelijke vraagstukken in dit land. De gros is murw gemaakt en kan niet meer nadenken en zoeken naar de waarheid. De censuur van big tech en het verdienmodel van big pharma leidt de wereld op dit moment, wat wij kunnen doen is het verhaal vertellen van de andere kant en wat het met ons als mens doet. Ik blijf strijden en ben onvermoeibaar om de waarheid naar boven te krijgen en ga met iedereen in discussie om ze te laten nadenken.

R Bil
R Bil
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  cor

Ik ben het helemaal eens met de column en uw reactie. Vooral de vraag wat wij er aan kunnen doen houd mij bezig. Ik weet dat je met je stem uit te brengen voldoet aan je democratische plicht. Maar wat daarna gebeurt hebben wij dit jaar kunnen zien De vraag dringt zich op of wij nog in een democratie leven. Ik heb voor mijzelf het antwoord daar al op.

Joan
Joan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Raar, maar helemaal waar. Uitstekende uiteenzetting van de gang van zaken.
Zodra de gelegenheid zich voor gaat doen, weg hier.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat in Nederland en trouwens heel West-Europa gebeurt is de definitieve installatie van het globalisme als dominante doctrine. Globalisme is socialisme vermomd in een groen, ecologisch jasje. Socialisme moet ‘identiteit’ vervangen, want identiteit heeft in het verleden gezorgd voor allerlei problemen (socialisme heeft ook problemen veroorzaakt overal waar het werd ingevoerd, maar dat zeggen ze er uiteraard niet bij).
Zolang het geld stroomt in de ene richting en de mensen in Europa illusies ervoor terugkrijgen, loopt de massa mee richting afgrond. Illusies kunnen oneindig aangevuld worden.
Met een ding ben ik het niet eens met de schrijfster:
“Dezelfde partijen, die wij ongeveer een jaar geleden naar huis stuurden, hebben zichzelf weer geïnstalleerd. Dat kun je best totalitair en onbeschoft noemen.”
De kiezer heeft deze partijen op ruim de helft van de zetels gezet. De kiezer heeft een mandaat afgegeven. Dat is kortzichtig en misschien wel suïcidaal. Maar het is wel gebeurd.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zou ook graag uit deze ellende vertrekken, maar mijn leeftijd is een bezwaar voor emigratie. Elke dag wordt de verloedering verder uitgerold. Kan mij niet voorstellen, dat onze leiders zo dom zijn en het niet zien. Mijn conclusie is dat het zulke narcistische personen zijn en er zelf beter van worden. In wat voor een wereld moet onze volgende generatie leven? Zie het zeer somber in.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

IDentiteit.
Het gaat erom in het boek van het leven te staan. De wortels zijn niet veranderd. Nederlanders denken gidsen te zijn. Om op de schreden terug te keren waar de verkeerde afslag is genomen vergt moed. Drie letters, begint met G en eindigt met D.
Leven is een gift. Met dank aan de Gever. Mijn twee centen: 1: plant een boom 2: roep ‘Ten Boom!’
En leef.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger was de wereld van Nederlanders nu is Nederland van de wereld. Niet eens bekend van naam maar alleen van de rekeningnummer. Geen identiteit meer want het land wordt omgetoverd in een menselijke afvoerputje. Iedereen is welkom, legaal of illegaal het maakt niet uit. Hoe het vroeger was wordt herschreven want door de Hollandse Glorie voelen zich de nieuwkomers zielig omdat zij zelf niets voor elkaar kregen. Zij worden verplicht onderhouden door de allochtone bevolking zolang deze nog bestaat. Zij betalen de prijs voor zich open te stellen voor de vreemdelingen en worden door de gasten langzaam verdreven. Zij beleven vroegere verre vakanties nu in eigen land. Alleen zijn het geen vakanties meer in eigen land die nu niet meer als thuisland aanvoelt en uitziet door telkens een stapje achteruit te maken. Door eigen identiteit te verloochenen aan de nieuwkomers die juist sterk aan eigen identiteit vasthouden. De linkse droom van alle mensen op aarde te verenigen gaat echt niet op want niet op realiteit gebaseerd. Mensen zijn eenmaal niet gelijk dat zijn alleen robots. Het zijn juist die linkse mensen die ons in die richting duwen en ons het
thuisland ontnemen. Juist dit soort leiders jagen hun inwoners weg en veroorzaken grote migratiestromen die elke orde verstoren en chaos creëren. Door hun heeft straks niemand een thuis waar zich thuis veilig voelt maar een tijdelijke gast wiens veiligheid niet meer gegarandeerd is. Laat net het thuisgevoel en veiligheid het ultieme doel zijn van elke normaal denkende mens. Alleen totalitaire regimes maken dit onmogelijk en met onze gevallen regering die zich opnieuw uitgevonden heeft scharen wij ons in datzelfde rijtje.

P.
P.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het aller, allerergste van deze hele toestand is voor mij het besef dat dit ons wordt aangedaan door mensen die – ja het kost me moeite het op te schrijven maar het móet want het IS zo – diep in hun hart overtuigd zijn dat het goed is wat ze doen.
Met zulke mensen valt niet meer te praten. De letterlijke ‘waan’zinnigheid van deze verblinden vormt de wurggreep om onze nek. Tegenspraak wordt nog meewarig getolereerd, maar echt tegenspartelen wordt daarom logischerwijs beantwoord met het verder dichtknijpen van de handen. Voor onze bestwil.

En daar moet helaas nog een tweede notie bij: het aantal ‘waanzinnigen’ is heel, heel groot. En zij zijn vertegenwoordigd in ALLE kampen, zowel die van de voorstanders als de tegenstanders van deze ‘koers’.
Met andere woorden: als de rollen omgedraaid worden lopen we direct weer hetzelfde gevaar.

Het is voor vrijwel alle mensen veel te moeilijk om met onzekerheid en twijfel te leven. Mensen willen antwoorden, duidelijkheid, houvast en zekerheid. Desnoods ten koste van alles.
En waarom? Omdat we van nature bang zijn van deze wereld, van de schepping, van het leven.

Ed van der s
Ed van der s
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat er nog vele zijn die dit niet inzien

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x