Waarom ik toch PVV ga stemmen

We hebben leiders nodig die de huidige cultuuroorlog begrijpen

Titelfoto bij artikel Waarom ik toch PVV ga stemmen Maaike van charante opiniez

Titelfoto: Wikimedia Commons – PVV-fractie (2019) door TweedeKamer der Staten-Generaal (via Youtube), CC BY 3.0.

Deze maand zijn er belangrijke verkiezingen, en de oude bestuurscultuur die zoveel schade heeft aangericht kan eindelijk verleden tijd worden. Maar wat wordt de nieuwe bestuurscultuur? De crisis rond Israël en de echo’s daarvan in onze eigen samenleving brengen aan het licht wat al decennia smeulde. In dat licht maak ik een andere keuze dan ik me had voorgenomen, schrijft Maaike van Charante.

Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt. Wie mij op 6 oktober gevraagd zou hebben naar mijn plannen voor 22 november, had te horen gekregen dat Pieter Omtzigt 90% kans op mijn stem maakte. Eindelijk een integere politicus die aankaartte wat fundamenteel mis is in onze rechtsstaat.

Maar daarna werd het 7 oktober. Zwarte zaterdag.

 

De reacties in de westerse wereld

Mijn wereld werd ondersteboven gegooid. Niet eens zozeer door de gruwelen van deze afschuwelijke pogrom – hoewel die al erg genoeg waren – maar vooral door wat erop volgde. Uitzinnige mensenmassa’s in de straten van de westerse wereld. Gejuich voor Hamas. Massale demonstraties tegen Israël, nog voordat Israël zelfs maar een woord gezegd had over een reactie.

En nee, die demonstraties waren niet pro-Palestina, ze waren anti-Israël. Iedereen die anders beweert mag uitleggen waarom er nooit massale demonstraties waren voor de duizenden Palestijnen die werden afgeslacht in Syrië of onderdrukt in al die andere ‘broederlanden’ in het Midden-Oosten. Palestijnen zijn alleen interessant als Joden de schuld kunnen krijgen.

 

De ‘experts’

En het waren niet alleen de meutes. Het waren ook de onvermijdelijke ‘experts’ die nauwelijks een woord wijdden aan de afschuwelijke feiten die direct al naar buiten kwamen, maar die heel veel woorden hadden om te vertellen dat ‘de Joden er ook wel een beetje om gevraagd hadden’ om Johan Derksen te citeren. Niet dat die ‘experts’ dat zo bot zeggen, die pakken het ‘genuanceerder’ aan.

Merk op hoe deze Erwin van Veen na een inleidend zinnetje – onvermijdelijk om even te noemen dat Hamas ‘iets’ heeft gedaan – meteen de schuld bij Israël legt. Niet bij ‘de Joden’ natuurlijk, daar is hij te beschaafd voor. Maar Johan Derksen in al zijn botheid vatte dit sentiment perfect samen. En voor wie ‘context’ zoekt: Van Veen tweette dit op 8 oktober. Eén dag na de slachting.

De Hamasapologeten hadden heel even een beetje wind tegen – Berber van der Woude mocht op 12 oktober bij Op1 komen vertellen hoe moeilijk het op 8 oktober nog was geweest om kritisch op Israël te zijn – maar dat duurde niet lang. In kwaliteitskranten als NRC mocht zij komen klagen dat Nederland veel te pro-Israëlisch, en zelfs medeplichtig aan bezetting was.

 

De ‘kwaliteitsmedia’

In diezelfde kwaliteitskranten konden we juweeltjes aantreffen als een factcheck of er wel echt Israëlische baby’s onthoofd waren, en hoeveel dan (Volkskrant), kritiekloos doorgegeven leugens van Hamas over beweerde oorlogsmisdaden van Israël (NRC en vele anderen) en propagandabeschuldigingen tegen Israël toen het land vanwege alle ongeloof toch maar met hard bewijs van de gruwelen kwam (Trouw).

Zoals ik schreef op 19 oktober: Wat staat ons nog te wachten?

Want jawel, ook de NOS, Nieuwsuur, RTL en allerlei ‘nette’ omroepen – die niets te vrezen hebben van de NPO-ombudsman – droegen hun steentje bij aan Israëlkritiek (die heus geen antisemitisme was…) en aan scorebordjournalistiek op basis van cijfers van Hamas. Hamas, U weet wel. Die club die weerloze burgers martelt en afslacht, massaal vrouwen verkracht en baby’s gruwelijk vermoordt, en honderden burgers gegijzeld houdt in Gaza. Hamas, ook wel bekend als ‘de autoriteiten in Gaza’.

Het was geen verrassing dat de media weer eens vol op het anti-Israëlorgel gingen, want dat doen ze al decennia. Ooit werd het mode om Israël te framen als een koloniaal project, en toen Nederlandse journalisten eenmaal massaal in dat groefje liepen lukte het niet meer zo best om ermee te stoppen. Vooral omdat antikolonialisme nog steeds zo heerlijk ‘in’ is. Je deugt eigenlijk vanzelf al als je leuzen tegen kolonialisme roept.

 

Waar was Omtzigt?

Intussen keek ik reikhalzend uit naar een heldere reactie van Pieter Omtzigt. Een politicus die zo bekend staat om zijn integriteit zou juist nu toch van zich laten horen? Ik zocht met toenemende frustratie naar uitspraken, en vond slechts enkele obligate veroordelingen, zoals alle politici die lieten horen. En toen kwam op 30 oktober dat debat met Timmermans.

Diana Matroos vroeg rechtstreeks aan Omtzigt wat hij vond van een stemonthouding van Nederland bij een motie over Israël. Omtzigt kreeg alle gelegenheid om zich uit te spreken over Israël en Gaza, en wat kwam er? Een verhaal over regeltjes zonder raakvlak met de realiteit.

 

Prioriteiten

Op 29 oktober had ik net een stuk gepubliceerd waarin ik inging op de existentiële strijd waar we nu in zitten, een strijd die naar mijn mening gaat om de ziel van het Westen. Het conflict rondom Israël is het brandpunt waarin deze strijd zich concentreert, en de schokgolven die daar ontstaan waaieren uit over de hele wereld. Ook over Nederland.

Maar blijkbaar stond dit voor Pieter Omtzigt niet bovenaan de agenda. Hij vond dat de ‘internationale gemeenschap’ hiermee aan de slag moest, liefst via het internationaal strafhof, want de VN ‘had niet genoeg tanden’. Blijkbaar is nog niet tot huize Omtzigt doorgedrongen hoe anti-Israël de VN en alle aanverwante organisaties zijn. Zie ook hoe de vrouwenorganisatie van de VN niet uitgepraat raakt over Gaza, maar de verkrachtingen van Israëlische vrouwen negeert.

Het woord teleurstelling dekt niet wat ik voelde. Ontgoocheling was eerder van toepassing. Op 2 november kwam de Duitse vicekanselier Robert Habeck met een glashelder statement, en ik besefte dat dit was wat ik zo graag van Omtzigt had willen horen. Deze morele helderheid, dit was wat ik zocht in deze situatie. Het zat me zo hoog dat ik Pieter Omtzigt een open brief schreef.

 

Morele helderheid

Helaas kwam er geen bevredigend antwoord. En ook in latere uitingen van Omtzigt – of van zijn buitenlandwoordvoerder Caspar Veldhuis – vond ik niet wat ik zocht. Maar op 6 november zag ik een andere politicus, die wel had begrepen waar het om ging. Geert Wilders sprak met kennis van zaken en was volstrekt helder.

En het is niet zo dat Wilders nu even op de Israël-bandwagon springt in de hoop pro-Israëlstemmen binnen te halen. De PVV is al jaren kristalhelder over Israël, en kaart regelmatig de laffe houding aan van al die andere partijen die meelopen met anti-Israëlsentimenten of daar zelfs het voortouw in nemen. De PVV is ook de partij die al jaren hamert op de gevaren van massa-immigratie uit de islamitische wereld.

 

Moslims in Nederland

Het resultaat van die massa-immigratie hebben we de afgelopen weken op de westerse straten kunnen zien. En voor de moslimapologeten die roepen dat dit ‘niet alle moslims’ zijn: ik heb oprecht gezocht naar moslims die zich uitspraken tegen de anti-Israëlhetze en de soms openlijke Jodenhaat, en ik vond hen vooral onder Israëlische Arabieren. Niet onder Nederlandse moslims.

En nee, ik ben geen voorstander van een verbod op de Koran of de sluiting van moskeeën. Ik ben ervoor dat moslims hun geloof achter hun voordeur belijden en zich in onze maatschappij aan onze wetten houden. En ik ben er vooral voor dat onze overheid volstrekt neutraal is: ik wil nooit meer geüniformeerde agenten zien knielen in een moskee, en ik wil geen hoofddoekjes ingevoerd zien worden bij de politie.

 

We hebben de PVV nodig

Verder ken ik alle bezwaren tegen de PVV wel. Ze worden zo vaak herhaald dat ze halsmisdaden lijken vergeleken met wat andere partijen doen. Maar zoals ik in een vorig stuk uitlegde: de partijen die zo ijverig PVV uitsluiten, hebben meestal zelf heel wat meer boter op hun hoofd. Juist Pieter Omtzigt zou die afweging moeten kunnen maken, hij heeft zelf genoeg kritiek gehad op de schendingen van de Grondwet en de grondrechten door de ‘nette’ partijen.

Wil dit alles zeggen dat ik de gaten in onze democratische rechtsstaat waar Omtzigt over spreekt ineens niet meer belangrijk vind? Zeker wel. Die gebreken in onze rechtsstaat zijn enorm belangrijk. Maar voor 7 oktober dacht ik nog dat we tijd hadden om die te repareren. Nu niet meer. De cultuuroorlog is tot een uitbarsting gekomen en we hebben leiders nodig die dat begrijpen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
75 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia
Saskia
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Tsjonge Maaike, wat je schrijft is me uit het hart gegrepen. Ik ben het zo helemaal met je eens. Je switch van Omtzigt naar Wilders, je onderbouwing daarvan, je nuchtere kijk op de PVV, die natuurlijk ook geen volmaakte standpunten heeft. Ik stem woensdag met je mee!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Pastboem! Helemaal waar. Dat de jodenhaat massaal door onze straten galmt is ijzingwekkend. Nu doorpakken door de PVV de allergrootste te maken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt
Andre
Andre
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Jodenhaat is niet bepaald de enige en misschien ook wel niet de belangrijkste reden om NIET op Omtzigt te stemmen. Want met Omtzigt krijgt de Nederlandse bevolking gewoon meer van hetzelfde, want de man is:
– pro energietransitie (hij gelooft dus dat antropogene klimaatverandering een belangrijke rol speelt)
– pro EU (hij is voorstander van allerlei milieu- en voedselafspraken in EU verband, wat de besluitvorming heel traag zal maken)
– hij wil maar 2 kerncentrales bouwen en over SMR’s wil hij ‘nadenken’ (p 55 programma). Dat is allemaal veel te stroperig.
– hij is pro-immigratie. Hij wil arbeidsmigratie binnen de EU ook weer oplossen in overleg. Dat gaat niet lukken omdat landen als Polen daar geen belang bij hebben.
Kortom: met Omtzigt gaat het huidige beleid gewoon door zoals het was.

Chris
Chris
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik had op Rob Elens (BvNL) willen stemmen maar uiteindelijk heb ik vorige week donderdag op Agema (PVV) gestemd, wij mochten als buitenlanders al even eerder stemmen. Met vrijdag dus de schokkende peiling van Maurice de Hond dat PVV 5 zetels stijgt en NSC 5 daalt. Ik hoop vurig dat de PVV de grootste partij wordt en we eindelijk verlost zijn van de VVD-tirannie waaronder we met name de laatste 5 jaar gebukt gingen. Maar ook een hele dikke middelvinger naar alle deugmedia die niet geslaagd zijn om de PVV een kopje kleiner te maken.

H.J.
H.J.
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Hier ben ik al een aantal jaren bang voor, waar zijn die ingevulde stembiljetten.?
Kijk naar de laatste EU verkiezingen, Nederland stemt op Donderdag en op Zondag worden de stemmen geteld en ineens is de PvdA de grootste.

Chris
Chris
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Die stembiljetten zitten in de stembus bij de Nederlandse Vertegenwoordiging op Curaçao. Komende woensdag om 15:00 uur (21:00 NL) wordt de stembus geopend en de stemmen geteld. Je mag daarbij aanwezig zijn. Ik heb nog wel een mooie accomodatie voor je tijdens je verblijf.

H.J.
H.J.
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Vraag je eens af, waarom dagen van te voren stemmen en daarna pas stemmentellen, waarom niet gewoon op de dezelfde dag net als in Nederland.

Stefan
Stefan
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Verstandig. Enkel wanneer een rechtse partij de grootste wordt stoppen we de waanzin. Dan blijft er maar een partij over..

Martha
Martha
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende column Mevrouw van Charante.

Ik ben heel blij dat de video van Joods.nl, waarin Geert Wilders zijn standpunten over Israël op overtuigende wijze naar voren heeft gebracht, U van gedachten heeft doen veranderen.

Op Hoop van Zegen!

Andre
Andre
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

NRC wijst naar ‘oorlogsmisdaden van Israël’, Trouw naar ‘mensenrechten die belangrijker zijn dan iets’, Omtzigt met zijn ‘Internationaal Strafhof’: hoeveel meer bewijs wil je hebben dat al deze mensen worden geleid door internationaal socialisme/communisme, globalisme, multiculturalisme – en dat ze dus lak hebben aan Nederlandse of Israëlische belangen?
Deze mensen hebben maar één doel: de natie-staat vernietigen en zichzelf opwerpen als de nieuwe regerende elite die met iedereen het beste voor heeft. De hele dag horen we de propaganda in alle media: klimaat voor iedereen, beter leven voor iedereen, toekomst van onze kinderen, open samenleving voor iedereen, enzovoort.
Als u nog steeds denkt: iedereen dat zijn wij, dan weet u niets van socialisme.
Iedereen – dat zijn uitsluitend ZIJ. Wij betalen alleen de rekening.

Bonte koe
Bonte koe
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als je dan pvv gaat stemmen , maak er dan een voorkeursstem van voor Martin Bosma.
Hij heeft zich volop bewezen afgelopen jaren, en we kunnen best wat meer humor gebruiken in de Haag.
Ik maak me wel grote zorgen over de veiligheid van Geert, de linkse hoek is nauw verbonden met geweld , als ze hun zin niet krijgen , leert de geschiedenis ons.

Laatste aanpassing 12 dagen geleden door Bonte koe
Hannah
Hannah
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bonte koe

U hebt een vooruitziende blik. Weer een aanval op Thierry Baudet.
Ik ben bang dat dit slechts het begin is.
Na de schaamteloze stemadviezen voor Timmermans en Jetten bij NPO uitzending van Khalid&Sofie ben ik heel zeker van mijn keuze.
Ik ga het voorbeeld van Maaike volgen.

E. Vreeland
E. Vreeland
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bonte koe

Ja Bosma is ook mijn keuze. Zeer integer en intelligent man een prima debater.

John Dee
John Dee
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bonte koe

Bosma is een topper, maar….., zijn hart is op 2 plaatsen, in Nederland en in Zuid Afrika. Ik heb helemaal niks met Zuid Afrika, dus daarom kies ik dit jaar weer voor Wilders ipv Bosma. Maar, that being said, onder de streep is het een goeie vent, en als PVV eindelijk eens in de coalitie komt dan hebben we daar zeker een goeie aan.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben bang dat wanneer er een rechts kabinet komt de linkse kerk uit jalouzie zoveel zand in de machine zal gooien dat er van beleid uberhaupt niets komt. Links kan niet tegen mensen met meer inzicht namelijk .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Op links wordt al opgeroepen tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid en ontwrichting, bv haven Rotterdam bezetten enz.
Genoeg raddraaiers inmiddels in NL om dat een grote beweging te maken. Van de overheden hoeven we niets te verwachten. Dan maar op een clash laten aankomen?
Want we laten ons als volk niet gedwee in de pan hakken toch?

Bernardo A.
Bernardo A.
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat is dan curieus. Want het OM daagt Gideon van Meijeren voor het gerecht wegens opruiing. De onderbouwing van het OM is gebaseerd op veel tekst en een flinterdunne stellingname.
Zodra links oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid zal het nog lastig worden om Gideon te veroordelen.

Overigens is de steun voor links al ver afgekalfd. De poep begint de ventilator te raken.

els
els
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

“Niet onder Nederlandse moslims.”
Er is volgens mij niet zoveel Nederlands aan de moslims in ons land. Gezien de demonstraties alhier met Palestijnse vlaggen en/of Turkse vlaggen bij andere gelegenheden. Het niet geïntegreerd zijn in onze Westerse cultuur, de gepredikte haat tegen onze Westerse cultuur. (Maar ondertussen wel profiteren van alle sociale voorzieningen.) Dan kan Frans Timmermans Geert Wilders wel verwijten dat hij het heeft over allochtonen, terwijl die mensen in zijn ogen Nederlanders zijn.
Maar ik heb het gevoel dat moslims materieel Nederlander zijn maar in hun hoofd nog steeds Turks, Marokkaans en Palestijns.
Ik ben blij dat u kiest voor de PVV, omdat Geert Wilders opkomt voor de autochtone Nederlander op diverse terreinen.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  els

Integreren mág niet, volgens de koran. Ons land en zijn inwoners móeten gehaat worden, want: infidels. Iedereen die geen moslim is, is een infidel. Andere geloven tellen niet. Na de moord op Prof. Pim had ik me voorgenomen nooit meer te gaan stemmen. Totdat… Geert Wilders zei wat ík dacht. Vanaf dat moment heb ik steeds PVV gestemd. En dat doe ik morgen weer.
j.c.th.kohler@ziggo.nl

Els
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  J. C. Th. Köhler

Een extra duimpje.

Ni28
Ni28
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De reactie van Johan Derksen dat de Joden er een beetje om hadden gevraagd is typerend voor het gemiddelde denken en voor de hedendaagse politiek. Het valt in de categorie van, ik stem niet op hem(Wilders) maar hij heeft gelijk. Beide uitspraken zijn vooral dom maar ook zichtbaar resultaat van decennia lange hersenspoeling can media en instanties. Net als in communistische landen is men bang om eigen mening hardop te zeggen laat er achter staan. Begrijpelijk want je eigen toekomst is van afhankelijk in een zwaar beschadigde democratie. Uitspraken van Timmermans(en Jetten of Klaver) over het niet willen wakker worden in een PVV overwinning geven aan dat links democratie verafschuwt en niet bereid is om te onderhandelen. In 1948 heeft dit in toenmalige Tsjechoslowakije tot een communistische putsch geleid. Gezien de sfeer hier is het ook hier geen onmogelijkheid.

Laatste aanpassing 12 dagen geleden door Ni28
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

VI is gewoon vermaak, en geen sikkepitje meer dan dat. Lachen. Van mij mag iedereen alles zeggen. Dan weet je in ieder geval waar de persoon staat.
Juist het onderdrukken van stemmen is gevaarlijk.
Er is helaas imho al een putsch geweest. Geen communistische, maar een globalistische.

Rien E
Rien E
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens alleen twijfel ik nog tussen FvD van Meieren en PVV

Henk
Henk
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Mee eens. Maar ik denk dat Wilders Baudet zo op z’n ziel heeft getrapt dat samenwerking niet erg voor de hand ligt. Dan toch maar Wilders, de macht van het getal….

Realist1966
Realist1966
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Had ik ook, tot Baudet flirtte met islam en geen standpunt inneemt over het antisemitisme. Ik stem al PVV sinds de oprichting, hoor namelijk al decennia van veel moslims hier wat hun plannen zijn. Ze doen er niet moeilijk over, ze worden hier de baas. Zijn ze glashelder over. Net als Hamas glashelder is over hun voornemen de joden uit te roeien tot de laatste persoon, en daarna aan de rest (alle andere religieuzen en ongelovigen) te zullen beginnen. Waarom dat altijd wordt gebagatelliseerd, kan ik niet begrijpen. Neem dat serieus en neem maatregelen. Geen instroom meer van moslims, om mee te beginnen.
Ik ga voor Geert.

els
els
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

En ik ben het weer met u eens. Ik ben een fervent FVD van Meieren aanhanger, maar gezien het aantal zetels momenteel voor de PVV (gisteren las ik 26 maar ook VVD 26)
is het misschien logisch mee te helpen Wilders in de regering te krijgen.
Ofschoon ik twijfel aan de toezegging van Yesilgoz “geen kiezers uit te sluiten”.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  els

Helaas pindakaas vrees ik. Wat we ook zullen stemmen, net als na de vorige verkiezingen waar NL eigenlijk rechts had gestemd, zullen we gewoon weer totaal links krijgen. En nu zelfs extreem links. Tot élke prijs zullen ‘ze’ dit proberen te forceren.
Maar we zijn niet helemaal machteloos.
Maak de PVV de grootste, en als die partij dan alsnog gedwarsboomd wordt in het meedoen, zullen we dan met miljoenen de straat op gaan?
Mensen, het gaat om het voortbestaan van een normaal min of meer welvarend leven in NL en voor steeds meer burgers om hun veiligheid.

Els
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De kans dat u gelijk gaat krijgen is inderdaad groot. Hopelijk wordt de PVV de grootste. Als links dit weet te forceren met behulp van geweldadige extreem linkse, zwaar gesubsidieerde activistengroepjes, dan kunnen wij inderdaad het woord democratie wel schrappen en kan links zijn dictatoriale wensen in praktijk brengen.
Het wordt tijd dat rechts zich op dezelfde manier gaat verenigen.

Anna
Anna
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Maaike , ik heb dezelfde gedachten maar dan ten aanzien van Caroline van de Plas. Ook van haar hoor ik geen duidelijk geluid.
Het getreiter van boeren ben ik ook zat en daarom wilde ik haar mijn stem geven, maar alles lijkt in hetzelfde stramien te worden getrokken als het klimaat, het milieu, woke en lhbtenz afkortingen en het “ slechte Israël “ .
Ik ben dat zat!!!! Daarom Wilders!!!! Op dit moment kunnen we echt “ verschil “ maken.

Marc
Marc
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Twee jaar na lezing van de koran heb ik, zodra het kon, PVV gestemd (2004). Voor mij was glashelder dat de koran aan de basis staat van alle extremistische aanslagen: islam is oorlog!

Bij de laatste Provinciale verkiezingen stemde ik voor het eerst FvD: ik kon/ kan het standpunt van Wilders t.a.v. Rusland niet wegzetten. Ook t.a.v. vaccinatieplicht, QR, censuur en gender-indoctrinatie voelde mij steeds meer thuis binnen de FvD.

Tot 7 oktober. Baudet zie ik vooral twijfelen. Maar de normaal zeer goed geïnformeerde Ralf Dekker slaat met zijn PvdA-standpunt volkomen de plank mis. Met hem meer mensen zoals Van Wolferen en Andere Krant-columnisten. Bij Blckbx en zelfs ON! zie en hoor ik zeer weinig ter verdediging van Israel. Het onderwerp lijkt gemeden te worden.

Ook binnen die organisaties zijn er individuen die twijfel hebben over de huidige Israel-standpunten van FvD, zoals bijvoorbeeld Arno Wellens en Joost Niemoller.

Dus ik twijfelde de afgelopen tien dagen over terugkeer naar PVV, als Agema plots en qgbti +-aanhanger blijkt. Vervolgens dacht ik sterk aan niet-stemmen. Daarbij gold dat de keuze voor PVV of FvD toch altijd als iets voor de bühne was, want geen van twee zou in de regering komen.

Maar nu blijkt Wilders het erg goed te doen. Zijn bijval naar Rutte bij die laatste Kamervergadering blijkt dat toch een goede zet te zijn geweest. Evenals, misschien, de opening naar qghti +, en wellicht toch ook zijn matiging op het islam-standpunt. Hij zet nu in op het tegengaan van massa-migratie. Dat zijn toch in hoofdzaak moslims. Dus die keuze snap ik.

Hoewel de standpunten tussen bij beide partijen erg verdeeld liggen, opteer ik nu toch weer voor PVV: met Wilders in de regering is er tenminste iets wat er gedaan kan worden.

J-P
J-P
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig mee eens, beter kan het niet naar buiten worden gebracht. De rest draait nog steeds om de pot. 4x VVD heeft ons land alleen maar verder in de afgrond gebracht. Het ooit zo goede verzorgings staat wordt met de dag slechter alles wordt wegbezuinigd alles kost steeds meer omdat iedereen die dit land binnenkomt gratis geld krijgt waar de eigen bewoners voor op moeten draaien .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Ik mis inderdaad in de debatten over de zorg een afgewogen standpunt. Want het gaat nu alleen over de vergrijzing als kostendrijver. De mensen die NL hebben opgebouwd in veel mindere tijden! Ik hoor nooit de rekensom wat het kost om elk jaar een middelgrote stad aan nieuwkomers te ‘behandelen’. Die nooit een cent hebben bijgedragen, voor een aanzienlijk deel ook alleen maar zullen blijven halen, maar zoals bekend wel onevenredig gebruik maken (en vaak agressief afdwingen!). Hetzelfde is in het onderwijs en bij de politie aan de hand. Daar helpt geen zak geld.
Laten we eerst eens orde op zaken stellen. En dat kan alleen met 0 nieuwe instroom.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helder Chantal. Ik stem ook weer PVV. Op Martin Bosma, een verademing als voorzitter van de Tweede Kamer. Het hart op de juiste plek. Die Vara Bergkamp van X66 verschrompelt bij hem. Ik heb inmiddels een permaban op GeenStijl. Omdat ik in een een reactie op een artikel over minister Kaag schreef: “Waar zijn haar kinderen nu?” Daarmee doelde ik op het feit dat die wel op tv verschenen toen hun moeder werd bedreigd. En hoe erg dat was. Geen oproep om geweld. Come on, ik heb zelf een dochter van 16. Die naar festivals gaat. Ik vroeg mij gewoon af of die dochters nog in het buitenland studeerden? Of in de Westbank zijn, bij hun Palestijnse vader? Kaag die altijd klaar stond met haar hautaine grote mond en nu muisstil is. Onzichtbaar. Een Nederlandse minister onwaardig. Dan weet ik genoeg. En inderdaad, als er moslims of christenen worden verkracht en afgeslacht in Soedan, Gstaad, Mali of Jemen zie of hoor ik de islamitische medelanders niet. Of de politie. Mr Hiddema verwoorde het al correct: “Lafheid vermomd als hoffelijkheid.”

audio1958
audio1958
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik ga dit jaar voor het eerst op de PVV stemmen. De enige partij die nog wat realisme uitspreekt.

Frans Galjee
Frans Galjee
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Maaike bedankt je hebt mij overtuigd in mijn worsteling te kiezen voor NSC of PVV.
Het wordt PVV dus.

Gussel
Gussel
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De zogenaamde progressieve linkse partijen hebben de laatste 13 jaar met hún gedoogsteun aan de regering deze verandering in stemgedrag zelf gecreëerd..

RFM de Haan
RFM de Haan
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Eens met dit uitstekende artikel en het stemadvies op de PVV, of Wilders mee gaat regeren, ook als hij de grootste zou worden is alleszins onzeker daar de MSM, die op schaamteloze manier partij hebben gekozen voor de Gazanen, er alles aan zullen doen om de man bij de enkels af te zagen. We hebben sinds gisteren gezien dat zelfs ziekenhuizen worden gebruikt door Hamas, de beelden laten niets te raden over, en welhaast de gehele Gazaanse zogenaamd onschuldige burger bevolking massaal hebben meegeholpen de infrastructuur te bouwen waar Hamas gebruik van maakt en dus in het geheel niet onschuldig zijn zoals de Nederlandse Palestijnen Omroep ook wel NPO genoemd ons wijs tracht te maken. ik hoop dan ook dat in de nabije toekomst die MSM smeerlappen flink aangepakt gaan worden!

Winnie
Winnie
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi gezegd Maaike.Ik ga met je mee. Geert Wilders PVV .Nederland weer op 1.

H.J.
H.J.
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Maaike, mooie naam, dat was ook de naam van mijn Oma.
Geert is niet volmaakt, ik ook niet, maar voor mijn Kinderen, Kleinkinderen en Achterkleinkind ga ik voor Geert.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is dat ik JA21 kies, anders had ik dit keer PVV gestemd aangezien Wilders de enige leider van een grotere partij is, die zonder meel in de mond over wandaden in Israël spreekt. Er zijn momenten dat je niet al te genuanceerd moet zijn, dat het op de hoofdzaak aankomt en dat is de verschrikkelijke Jodenhaat benoemen.

Rien E
Rien E
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

JA21 is mi een verloren partij als je naar de peiling van Maurice kijkt tenminste, dus of dat nou verstandig is? Dan toch maar strategisch stemmen?

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Klopt, maar ik meen dat JA21 wel de beste standpunten heeft, dat laat ik prevaleren.

Realist1966
Realist1966
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Hoop dat er onder islamitisch juk straks ruimte is voor die beste standpunten.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Daar zit iets in. Ik vind het ook heel onnadenkend dat Omtzigt Wilders langs de meetlat van de Grondwet legt, terwijl Wilders alleen gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting om Gondwetswijzigingen te bepleiten. Omtzigt is ook ongrondwettelijk om een constitutioneel hof te bepleiten, zo’n hof mag niet van de huidige Grondwet. Kortom de Grondwet willen Wijzigen past in het politieke discours. Omtzigt gebruikt zijn verwijt als een soort, wat Duitsers noemen, Nazikeule. Je geeft met die knots een hengst en de tegenstander gaat zonder discussie neer.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Waar ik Omtzigt ook niet over hoor, is de grootste groep van Grondwetschenders in ons land, namelijk de moslims. Als hij zo ferm is over de grondwet, zou hij zich moeten realiseren dat moslims niet aan Vrijheid van Meningsuiting doen; ook niet aan Vrijheid van Godsdienst, evenmin aan non-discriminatie, want ze discrimineren er op los; Gelijke Behandeling hebben ze nog nooit van gehoord, vrouwen zijn winderwaardig; ga zo nog maar een tijdje door. Ze zijn tegen de Grondwet als zodanig, die geldt niet, alleen de sharia. Dus waar het over rechtsstatelijkheid gaat, heeft Omtzigt daar nog wel even werk aan. Maar ja, hij durft het helemaal niet aan te pakken, want dan gaat hij misschien Theo van Gogh achterna.
j.c.th.kohler@ziggo.nl

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  J. C. Th. Köhler

U heeft natuurlijk helemaal gelijk. De PVV benoemt dit als enige al decennia. En wat gebeurt er? Wilders is ‘schuldig’!
Zo’n VVD kakelkip beweert dan dat hij miljoenen mensen ‘weg zou zetten’.
Terwijl het precies andersom is. Die miljoenen geïmporteerden zetten voortdurend en massaal de blanke autochtoon weg.

Bernardo A.
Bernardo A.
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Nou, suc6 dan. Misschien halen ze dankzij uw stem nog wel een zetel in de kamer.

Realist1966
Realist1966
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Prominent lid van JA21 was in het verleden kristalhelder over de joden(vervolging). Hoop dan maar dat dat standpunt inmiddels is bijgesteld, anders raakt u wellicht nog teleurgesteld aangaande het benoemen – laat staan bestrijden – van jodenhaat.

Bernardo A.
Bernardo A.
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Tja antisemitisme. Je zou haast vergeten dat er onder jarenlang wanbeleid Nederland inmiddels op het punt staat om door haar hoeven te zakken. Zoveel crises als Rutte en zijn kompanen in zo een hoog tempo weten te realiseren is gewoon ongekend.

Eén aspect daaruit is, dat islamieten hun geloof niet achter hun voordeuren houden. De islam is niet alleen een religie, maar ook een maatschappelijk systeem met een enorme geldingsdrang. Dàt kwam vooral naar buiten sinds 7 oktober; deze bevolkingsgroep begint publiekelijk haar overheersende rol op te eisen. En over 4 a 5 jaar hebben wij bij ongewijzigd beleid een serieus maatschappelijk probleem in Nederland.

Afijn, gezien de plotselinge stijging van de PVV in de peilingen lijken veel Nederlanders de laatste weken tot dat inzicht te zijn gekomen. Vandaag komt daarbij, dat er wéér een aanslag is gepleegd op Baudet (die kerel kan tijdens zijn werkbezoeken maar beter een motorhelm dragen). Antifa was erbij.
Links Nederland toont hierbij publiekelijk haar antidemocratische gezicht en dat kan bij de verkiezingen woensdag tot een nog verdere verschuiving naar rechts leiden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ik help het u hopen.
Enne: als wij gazanen verwijten hamas te hebben geholpen in hun volksvijandige handelen, of in ieder geval stil te zijn gebleven over hun misdaden tegen de eigen bevolking, dan is het nu wel allerhoogste tijd om als rechts NL massaal en luidruchtig de trom te gaan roeren. Zodat we niet onze kinderen straks in een soortgelijk regime blijken te hebben geduwd.

Hans
Hans
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een geweldig stuk Maaike! Zo met je eens!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Waarachtig artikel weer, Maaike. Excuus dat ik je in een eerdere reactie Chantal noemde. Iets Freudiaans, denk ik. Ga zo door !

Realist1966
Realist1966
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig gaan steeds meer mensen zien dat we er met pappen en nathouden, met zachte heelmeesters, met zalvende geluiden, niet gaan komen. Of het genoeg zal zijn, geen idee. Maar het is een begin. Want nu is het tij hopelijk nog te keren, maar straks na weer 4 jaar onveranderd beleid en volop instroom van moslims + familie + familie van familie etc. en dan ook nog veel meer kinderen dan een gemiddeld autochtoon gezin zijn we straks echt in de minderheid.
Kijk maar eens naar de huidige islamitische landen om te zien wat dan ons voorland is. Wat onze dochters, kleindochters en anders geaarde familieleden en vrienden te wachten staat. Kom eindelijk eens op voor de Nederlanders en onze cultuur, normen en waarden.
Hup Geert!

Jos
Jos
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Aanval op Baudet.
De kogel wederom van Links.
Kinderen indoctrineren op school, bij de NPO samen met Bram, Ongehoord aanvallen ism met NCTV, ombudsvrouw en Unslu.
Fvd verbieden door kabinet en kamer.
Houding van de Jonge, Jetten en Timmermans en de rest..

De fascisten noemen zich anti fascist.

Laatste aanpassing 12 dagen geleden door Jos
E. Vreeland
E. Vreeland
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ja ik ben nu ook om. Ik ben lid van FvD vanaf het begin, en wilde op Baudet stemmen. Wat ik op Wilders tegen had en heb is zijn 0-tolerantie tegen islam en koran. Je kunt het daar principieel mee oneens zijn (ben ik ook), maar moskeeen sluiten is praktisch onhaalbaar. (vrijheid van godsdienst en vereniging). Maar nu is het gewoon belangrijk dat de PVV maximaal gaat scoren. Vooral omdat je er donder op kunt zeggen dat bijna heel links op Timmerfrans gaat stemmen. Volkomen eens met artikel van Maaike.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Waarom zouden wij ons wel aan de Vrijheid van Godsdienst moeten houden en doen/hoeven moslims dat niet?
j.c.th.kohler@ziggo.nl

Bert van Heemst
Bert van Heemst
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Maaike, we zijn zolang alleen gewend aan het Christendom als geloof, dat wij/jij het als normaal zijn gaan zien dát een geloof vrije interpretatie ervan toelaat, en dat dat achter de voordeur kan blijven. Daar is sinds de Verlichting echter honderden jaren overheen gegaan totdat het zodanig door de wetenschappelijke molen was getrokken, dat dat zo werd. De islam echter, is nooit op deze manier behandeld, staat geen letter afwijking toe, en de inhoud van de geschriften moet op de letter, serieus worden opgevat. ‘Interpretatie’ bestaat niet, het is wat het is. Aangezien in de geschriften van moslims wordt geëist dat ze hun geloof actief verder brengen, is wat je van hen vraagt, een onmogelijkheid.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Bovendien is de islam helemaal geen echte religie. Het is voornamelijk een agressieve overheersingsideologie die dankbaar gebruik (en volop misbruik) maakt van de voorrechten en bescherming die een heel dun laagje religie in de softe en verweekte westerse wereld kan bieden. Levensgevaarlijk.

Jos
Jos
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Tijd voor herhaling van dit filmpje.
Het vizier op GroenLinks;

Dino51
Dino51
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het wegduiken van de politiek om demonstraties te verbieden is stuitend want deze demonstraties hebben een versterkent effect. Triester is echter het feit dat niemand palestijnen wil opvangen zelf de moslim landen niet zoals Egypte, Saoedi’s etc.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

Duitsland gaat gazanen opvangen, want ‘vluchtelingen’, las ik vanochtend.

Pieter Mul
Pieter Mul
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk Helder Heineken. Je begrijpt wat ik bedoel Maaike. Ook ik heb PO ‘gesteund’ in zijn poging een partij op te richten. Dat gebeurde o.m. vanwege zijn tomeloze inzet als (quasi) éénpitter in de Kamer plus zijn terechte en onderbouwde kritiek op Rutte c.s.. Als persoon deugt de demissionaire MP niet en dat heeft Omztigt menigmaal in beschaafd Nederlands aangetoond. Rutte palmt menigeen in met dat weglachen. En de sneue volgers/steunpilaren van Kaag, Segers en Heerma hadden hun eigen redenen hem te blijven steunen.
Helaas is Omtzigt niet in staat gebleken overtuigend de leiderschapskans te pakken. Met de halve switch afgelopen zondag naar ’toch, misschien, onder voowaarden toch premier’ als finale tik.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe wrang is het dat de pogrom door Hamas nodig is om de ware aard van onze politieke partijen te tonen. De PVV is inderdaad gelukkig onomwonden in haar steun voor Israel, terwijl de rest het gruwelijk laat afweten! Helemaal eens met de auteur!

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ronald Plasterk zei het mooi in de Telegraaf : Het nieuwe antisemitisme is het vergoeilijken van de terreurdaden van Hamas. Nederland is maar een eng land aan het worden, en dat is sinds 7 oktober helemaal duidelijk geworden. Moslims, gesteund door linkse rakkers die in demonstraties tot het vernietigen van de Joodse staat oproepen met die smerige Hamas-leus. Zelfs in de Tweede Kamer klonk het ,luid gescandeerd door Denk en Bij1. Die Johan Derksen had het bij dom ouwehoeren over voetbal moeten houden, toen was zijn kantinepraat nog leuk, maar nu die heeft verkondigd dat de Joden het er ook wel een beetje naar gemaakt hebben, die slachtpartijen van 7 oktober, is de vent gewoon een lelijke antisemiet gebleken. Het verhaal van hem over die kaars zorgden voor meer ophef. Ook mijn stem gaat weer naar de PVV, alhoewel ik het niet overal mee eens ben van de PVV, maar hopelijk nemen de mensen de moeite om te gaan stemmen, want het is nu meer dan eens nodig gebleken om links, en hun vergoeilijking van islamterreur, uit de regering te houden.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

ja, uitstekend verhaal. Nou heb ik Geert Wilders altijd een HEEL nette politicus gevonden die haarfijn weet wat NL nodig heeft, wat goed is en wat niet goed is en hij weet ook wat ‘Henk en Ingrid’ willen. Hij heeft geen verbeelding, hij is gewoon altijd zichzelf gebleven. Daarom stem ik al jaren op hem. OOK als ik weet dat ‘ie wordt uitgesloten. Dan denk ik, ‘nou dan de oppositie maar zo groot mogelijk’. Maar je ziet……. ze moeten allemaal op het migratie dossier bakzeil halen. Ze hebben lang geprobeerd het ons door de strot te duwen als ‘we hebben ze nodig ‘ etc. En nu krijgen we weer te horen dat de asielmigranten maar een heel klein deel zijn, bijna verwaarloosbaar. Ja, aan m’n hoela. Daarom zitten die centra zo vol en moeten ze boten inhuren en slapen ze in ter Apel buiten. Alles wat zich daar meldt en onder COA valt is asielmigrant en dat zijn er echt niet zo weinig als men ons wil wijs maken. Want anders hadden we geen huisvestigsproblemen. Waarom moeten asielzoekers trouwens een huis hebben? In zo hoog percentage bedoel ik.

John Dee
John Dee
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Ik stem vanavond PVV omdat ik het sowieso grotendeels eens ben met hun programma. Maar ook omdat Geert Wilders nu al jaren en jarenlang, onder dagelijkse beledigingen, uitsluitingen en bedreigingen, toch zijn rug recht heeft weten te houden en concreet bij zijn standpunten blijft staan. Daar heb ik respect voor, de man is een volhouder en verdient zijn plek op het podium.

Peter
Peter
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is net zo makkelijk als een code halen om een kroeg in te mogen.

isabella
isabella
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ze heeft helemaal gelijk;helaas zou Meneer Omtzigt,al zowiezo nooit mijn keuze zijn geweest,blij dat Maaike daar op tijd is achter gekomen!

Jan van Wezer
Jan van Wezer
9 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De PVV was voor mij altijd een stap te ver. Het sociaal-economische partijprogramma is onvervalst links. Op één hoop gooien van álle Marokkanen of álle Mohammedanen vind ik niet fair. Volgens de rechter geen racisme, maar discriminatie op geloof of ethniciteit vind ik even erg.
Ik heb toch het stemadvies van mevrouw Van Charante ter harte genomen door voor Gigi Markuszower te stemmen. Het feit dat de PVV niet zonder een aantal rechtse partijen zal kunnen regeren geeft mij voldoende garantie dat er geen werkelijk discriminerende anti-Mohammedaanse noch anti- Marokkaanse maatregelen genomen zullen worden. Dat echte asielzoekers goed behandeld zullen worden maar economische ‘nepasiel’-zoekers teruggestuurd zullen worden. Dat linkse sociaal-economische maatregelen binnen redelijke perken zullen blijven. Dat de koers zal worden omgebogen naar een democratisch Europa, zonder Junckers, Von der Leyens en Timmermansen, dat doet wat oorspronkelijk de bedoeling was: een Hanze van betrouwbare handelsnaties te vormen in wier financieel beleid we fiducie kunnen hebben.

rebelliocross@gmail.com
rebelliocross@gmail.com
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ja21 is nu een goed alternatief voor PVV, die mij teveel linkse standpunten heeft.

Realist1966
Realist1966
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  rebelliocross@gmail.com

Zal er onder het juk van islam ruimte zijn voor welk standpunt dan ook?
Eerst de kraan dicht, dan kunnen we kijken naar hoe het beste te dweilen.

Jos
Jos
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen.

Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden.

Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft.

Toen ze criminaliteit, geweld, groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam.

Toen ze Sharia wetten wilden in hun eigen gebieden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden hun eigen ruimte nodig en we leven in een vrije wereld.

Toen de eerste Islamitische Staatshoofd geïnstalleerd werd, heb ik niet geprotesteerd, ze waren inmiddels bijna de helft van de populatie en hebben daardoor zo hun rechten.

Toen ze voor het hele land en alle inwoners de Sharia wet verplichtten, was het te laat om te protesteren.

Marc
Marc
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  rebelliocross@gmail.com

Nee23!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Goeie slogan!! Dank.

75
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x