Nieuwe lichting ’transvrouwen met penis’ gaat voor maatschappelijke problemen zorgen

Zelf je gender bepalen richt overal schade aan

Titelfoto bij artikel Nieuwe lichting 'transvrouwen met penis' gaat voor problemen zorgen alma van hees opiniez

Foto:

 

Als er één onderwerp is dat pijnlijk illustreert hoe schadelijk de voorgestelde transgenderwet is, is het wel de plaatsing van transvrouwen – voorheen man –  in vrouwengevangenissen. Maar er zijn nog veel meer misstanden ontstaan na de wetsverandering in 2014, die geen medische ingrepen meer als voorwaarde stelde voor ‘geslachtsverandering’. Het nieuwe wetsvoorstel doet daar nog een schepje bovenop. We moeten terug naar af: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, betoogt Alma van Hees.

 

Misdaad blijft overwegend een mannenzaak. Het biologische geslacht is de belangrijkste voorspeller voor crimineel gedrag: van degenen die worden gearresteerd, vervolgd en veroordeeld bestaat 80% uit mannen. Voor transgenders – mannen die zich als vrouw identificeren of andersom – geldt hetzelfde. Van alle criminele transgenders bestaat ook 80% uit mannen die tot vrouw zijn getransformeerd, zo blijkt uit cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De  bedrading waarmee je geboren wordt, je fabrieksinstellingen zogezegd, laat zich niet transformeren.

Ook in ons land vergat transgender Louisa Janssen even dat hij nu een vrouw is. Uit frustratie viel hij/zij een andere deelneemster aan in het programma “Echte meisjes in de jungle”, waarna hij/zij uit het programma werd gezet.

 

Seksuele delicten

Maar het is nog erger. Dat transvrouwen een mannelijk delictpatroon blijven vertonen was te verwachten. Maar dat de transvrouwen uitblinken in seksuele delicten, wat moet je daar nu van denken? Zo’n 48% van de transvrouwen – voorheen man – in de gevangenis zit daar vanwege een seksmisdrijf. Bij de authentieke mannelijke gevangenen gaat dat maar om 16% en bij de vrouwen om 2%. Er is dus wel wat aan de hand met de ‘nieuwe’ generatie transvrouwen, die zich nu als ‘vrouw’ identificeren en ja, als je je een vrouw voelt, dan ben je een vrouw. Ook al houd je je (mannelijke) geslachtsdelen (geldt voor zeker 80%), heb je een mannenstem, veel te grote handen en voeten plus een adamsappel: je bent een ‘vrouw’.

 

Ophef in Schotland

In Schotland is ophef ontstaan over zo’n transvrouw met een bobbel in haar broek, die voor verkrachtingen werd veroordeeld maar ondertussen met pruik, make-up, vrouwenkleding en lange kunstnagels een metamorfose tot ‘vrouw’ onderging, dus een plekje in de vrouwengevangenis kreeg.

 

Transfobie

Nu is in Schotland tot grote woede van vrouwenrechtenorganisaties onlangs ook een zelf-ID wet aangenomen. Alhoewel: erdoor gedrukt door de regerende Scottish National Party onder leiding van premier Nicola Sturgeon kun je beter zeggen, want aan alle bezwaren werd geen aandacht besteed. Zelfs een amendement dat het aannemen van een vrouwelijke ‘identiteit’ verbood voor mannen met een geschiedenis van seksueel wangedrag, werd verworpen. En zie, nu diende zich er eentje aan.

Zelfs Nicola Sturgeon kon deze overduidelijke misstand niet ontkennen en haastte zich om te melden dat er natuurlijk geen sprake van kon zijn dat deze volgens zijn advocaten ‘kwetsbare’ transvrouw Isla Bryson, voorheen Adam Graham, in een vrouwengevangenis zou worden gehuisvest (waar hij overigens al zat, zij het in separatie). Wel onderstreepte Sturgeon dat deze kwestie absoluut niet bewees dat transvrouwen een gevaar voor vrouwen (kunnen) zijn en ging ze in de aanval tegen haar critici, die ze beschuldigde van racisme en transfobie. Ondertussen staat het volgende schandaal al in de startblokken: weer een gevaarlijke transvrouw die in de vrouwengevangenis wordt geplaatst.

 

Terug transitioneren

Het is ook wel bijzonder dat mannen zoals deze Adam Graham hun vrouw zijn pas ‘ontdekken’ als ze veroordeeld zijn voor een (seksueel) misdrijf en tijdens hun verblijf in de vrouwengevangenis ‘in transitie’ gaan, waarvan sommigen overigens nauwelijks werk maken. En zijn ze eenmaal weer vrij, dan ‘transitioneert’ een deel vrolijk weer terug naar man, want dat beviel toch beter. Die vrouwelijke geslachtshormonen om hun transitie te bewerkstelligen blijken kennelijk niet zo goed te zijn voor het mannelijke libido…

Het huisvesten van criminele transvrouwen in vrouwengevangenissen zorgt in heel wat landen voor problemen. Uit de VS zijn gevallen bekend van dit soort types die vrouwen verkrachten en zelfs zwanger maken. In Californië beschikt de vrouwengevangenis hierom over condoomautomaten en begeleiding bij zwangerschap.

 

Nederlandse situatie

Ook in Nederland zitten criminele transvrouwen in de vrouwengevangenis. Maar het verkrijgen van gegevens daarover blijkt nogal lastig, zo ondervond juriste Pauline Jacobs die onderzoek deed naar de zorg voor transgenders in de gevangenis. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), die gaat over de gevangenissen, wilde niet meewerken. De DJI liet weten dat er de afgelopen jaren „enkele gevallen” van transgender-gedetineerden bekend waren en dat de dienst dat een „te smalle basis” vond om aan het onderzoek bij te dragen.

De focus van het onderzoek van Jacobs lag overigens volledig bij de “noden en behoeften” van “mensen bij wie de genderidentiteit (het gevoel man, vrouw, beide of geen van beide te zijn) of de genderexpressie (bijvoorbeeld kledingstijl, uiterlijk, gedrag of stemgebruik) anders is dan het geslacht dat deze persoon bij de geboorte kreeg toegewezen.” En voor de transgenders moet vanzelfsprekend meer aandacht komen. Maar aan de vrouwen in de vrouwengevangenis is niets gevraagd, zij doen er blijkbaar niet toe.

 

Misstanden

In de hele discussie over zelfidentificatie worden de rechten van vrouwen stelselmatig genegeerd en hun belangen niet in ogenschouw genomen. Dat geldt bij issues als transvrouwen in vrouwengevangenissen, in de vrouwensport, in sport- en doucheruimtes van vrouwen, in kleedkamers en in de damestoiletten.

De transgenderlobby draagt eindeloos argumenten aan om de misstanden hier te ontkennen of te verhullen. Misstanden ook in Nederland. Zo sporten er hier transvrouwen mee in de wielersport, voetbal, surfen en zwemmen. Die volgens de lobby geen fysiek voordeel meer hebben na transitie vanwege hormoongebruik, maar talloze onderzoeken tonen aan dat dat niet klopt. We kennen ook nieuwe transvrouw Alexandra (53) die de pers haalde met haar bezoek aan een vrouwensportcentrum en kritiek kreeg van de directie vanwege lichamelijk nog man. Discriminatie, vond ze en ze haalde haar gelijk bij het College voor de Rechten van de Mens (Man). En meisjes klagen over jongens/mannen in hun kleedkamers, die zich opeens als meisje of vrouw identificeren.

 

Een hele reeks van misstanden die vrouwen benadelen en in gevaar brengen en hun recht op privacy en waardigheid met voeten treden. Het is slechts het topje van de ijsberg, want maar een klein aantal van deze voorvallen haalt de publiciteit.

 

Vervuiling van statistieken

Dan hebben we het nog niet eens over de vervuiling van statistieken en de ondermijning van wetenschappelijk onderzoek. In Noorwegen bijvoorbeeld is het aantal door ‘vrouwen’ gepleegde verkrachtingen (?) opeens met 400% gestegen. Wat voor waarde kun je nog hechten aan criminologisch onderzoek? En in Ierland werd een stijging van HIV onder vrouwen gerapporteerd, terwijl het daarbij om transvrouwen ging.

Voor een minuscule groep (0,039% van de Nederlandse bevolking, cijfers 2022) wordt aldus de hele samenleving overhoop gehaald, wetgeving veranderd en taal aangepast (menstruerende mensen, mensen met een baarmoeder, geachte reizigers enzovoorts), vooral ten koste van vrouwen.

 

Zelf-ID wet

Op 6 maart aanstaande wordt de – telkens uitgestelde – discussie in de Tweede Kamer over de voorgestelde aanpassingen in de Transgenderwet – zelfidentificatie – voortgezet. Het is slechts een administratieve kwestie, zeggen de voorstanders. Zij vinden dat transgenders zelf moeten kunnen bepalen welke genderidentiteit hen past zonder bemoeienis van derden.

Dat kan allemaal wel wezen, maar ondertussen gaat het vervangen van het feitelijke geboortegeslacht door een subjectieve en veranderlijke genderidentiteit voor een waslijst aan problemen zorgen en voor een grondige vervalsing van de realiteit. Sekse is niet hetzelfde als gender en dient boven gender te staan.

We moeten daarom terug naar het begin: de wetswijziging van 2014, waarbij medische veranderingen niet meer nodig waren voor het verkrijgen van een andere geslachtsaanduiding.

Eerst moet duidelijk worden vastgesteld onder welke voorwaarden een man zich een vrouw mag noemen. Want vrouw zijn is geen gevoel. Vrouwen zijn helaas nog steeds een bedreigde groep omdat er mannen zijn die vrouwen kwaad kunnen berokkenen. Die overbekende en tot voor kort vanzelfsprekende zaken worden nu in razend tempo bij het grofvuil gezet. Wat rest is een puinhoop.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vreemd genoeg heb ik op een bepaalde manier wel begrip voor deze ’transgenders’.
Ik zie immers elke dag op tv en internet bedriegers die op een stoel zitten die bestemd is voor volksvertegenwoordigers.
Ik zie elke dag WEF-volgelingen die ons wijsmaken dat we heel anders moeten gaan leven.
Ik zie elke dag de Trouw, de NRC en de NOS gratis reclame maken voor een plan dat leidt tot vernietiging van onze economie, onze welvaart, onze toekomst.
Ik zie in mijn buurt elke dag elektrische auto’s de hele nacht aan de laadpaal. Bij de productie van lithium wordt zoveel CO2 geproduceerd, dat een elektrische auto pas na 200.000 km milieuwinst oplevert. Bovendien wordt maar 10 % van alle elektriciteit in Nederland opgewekt uit zon en wind – en dan alleen nog overdag (zie rapport CE Delft: Elektrificatie en Vraagprofiel). In de nacht is er namelijk meestal geen wind. Dus de hele nacht aan de laadpaal betekent gewoon dat je ‘fossiele’ elektriciteit in de ‘elektrische’ auto stopt, zodat je daar overdag mee kunt pronken als milieubewust voorbeeld.
Afgezet tegen al deze ’trans-ideologen’ en ’trans-meelopers’ begrijp ik wel dat transgenders lekker hun gang kunnen gaan, want het hele systeem is trans.

Andre
Andre
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees

Ik kan dat alleen maar beamen. Het artikel schetst uitstekend de situatie van de direct betrokkenen. En de tegenstrijdigheden die dat oproept. Van mijn kant probeerde ik die twee gegevens in een grotere context te plaatsen.
Zonder algemene milieu-klimaat-globalisme-vaccin-waanzin zou het moeilijker worden om transgender waanzin door te drukken.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees

klopt.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alma van Hees

Hier komt mooi het verschil in gevoelsbeleving van de man en vrouw uit.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, dat is ook een ziekelijk verschijnsel. Maar beiden deugen niet.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Van gender veranderen is een misdaad tegen de natuur en de ondergang van de mensheid. De scholen behoren hierin niet een leidende functie te vervullen, in tegendeel de kinderen hiervoor te behoeden. Dat lijkt conservatief maar is verstandig. Het is de zaak van de ouders en de arts en niet van een ideologische groepering vaak door onderwijzers gerepresenteerd hoe het kind opgroeit wat later voor de maatschappij belangrijk is.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

klopt. Men moet die lui gewoon vertellen dat ze zichzelf moeten accepteren zoals ze zijn. Ik zal niks zeggen van mensen die van beide geslachten kenmerken hebben, Daar kan je operatief iets aan herstellen, maar zoals het nu is, vind ik het inderdaad afbraak van de mensheid.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het ergste is dat er op jonge leeftijd twijfel wordt gezaaid onder de kinderen die zichzelf nog moeten uitvinden en waar zij in de meeste gevallen vanzelf overheen groeien.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

precies. Daarom hekel ik ook de opstelling van parlementariers dat er uberhaupt nog discussie over MAG zijn in de Kamer. Ik vind dit zo’n bizarre ontwikkeling……….. Dat hele gender gezanik en het er in meegaan is wat mij betreft enorm ziekelijk. Onze maatschappij degradeert zichzelf tot een bizarre karikatuur.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dan lost zich dat probleem gedeeltelijk zelf op. Er zijn geen onderwijzers meer te vinden om voor een klas ‘jongeren’ te staan. Daar worden de deugers geconfronteerd met de realiteit van het doorgeschoten open gremzen beleid. Op de relatief veilige school willen ze wel aan de slag al geven ze dat natuurlijk nooit toe. Kunnen ze hun woke ideologie verkondigen op de witte school, stuk veiliger dan over de Holocaust praten in de grote steden.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Wie zoiets bedenkt kan waarschijnlijk de consequenties ook niet beseffen.

Fredjohan
Fredjohan
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die zelfidetificatie wet zie ik als een aanval op de vrouw als onafhankelijk mens. Mannen, een bepaald griezelig soort, dringen zich als parasieten in in de vrouwenwereld. Daarmee vernietigen ze de identiteit van de vrouw als zelfstandig mens. Vrouwen dienen zich opnieuw als suffragiettes te weer te stellen tegen deze minimale maar verderfelijke groep “transgenders”.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Fredjohan

mee eens.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Verplichte castratie lijkt mij wel wat. In deze tijd van krankzinnigheid is die marxistische oplossing ook vast wel salonfähig. Toch?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Als je dan zo graag vrouw wilt zijn heb toch niets aan die onderdelen.

John
John
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zat het artikel te lezen, en las opeens “transgenderhobby”. Als je snel over een artikel leest, gebeurt dat wel eens, dat je wat anders leest dan er geschreven is.
Wat lees ik nu, dacht ik. TransgenderHobby?……Nee, er staat transgenderLobby.
Oh ja……maar 1 letter verschil. Op het zelfde moment vond ik het wel een mooie kwalificatie van het “hele probleem”.
Hoewel ik niet zal ontkennen dat er mensen zijn die lijden in het verkeerde lichaam geboren te zijn, blijf ik het een moderne tijd hobby vinden, en zouden velen beter geholpen zijn met een goede psychiater.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

precies. Acceptatie van je persoonlijkheid en lichaam.

AAA
AAA
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“We moeten… terug naar het begin”.
Duidelijk: “… mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik vind het regelrechte griezels. Dit zijn heel rare figuren. Als je er uit ziet als een vent, blijf dan ook gewoon een vent. Je hebt mannelijke types onder de vrouwen (androgyne types) en je hebt vrouwelijke types onder de mannen (feminien) Nou, accepteer jezelf en zoek iemand die bij jouw type past. Maar val de gezondheidzorg niet lastig met al die kostenverhogende ingrepen en therapieen, en zoek een hobby.
Ik vind het ONGEHOORD dat mannen die ook uiterlijk man zijn, zich ‘vrouw’ mogen noemen. Dat is ziekelijk en ik vind het een vorm van doorgeslagen decadentie en domheid.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Marien
Kees
Kees
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een duidelijk gevaarlijke ontwikkeling. En het blijft niet beperkt tot de Westerse Wereld:
De EU is bezig met nieuw kolonialisme, een soort cultureel imperialisme. De EU wil een nieuw handelsverdrag – Post Cotonou Deal – waarbij Afrikaanse landen worden verplicht om dezelfde LHBT-wetgeving als de EU in te voeren, hetzelfde LHBT-onderwijs op hun scholen en hetzelfde LHBT-stemgedrag in de VN. Vreselijk dit moderne kolonialisme.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Isla Bryson zit nu toch weer in een mannen gevangenis waar zij het vrouwtje mag spelen.
Een mooiere straf kan ik me niet bedenken. Nou weet hij hoe dat voelt.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Emiel Ratelband had m.i. ook een goed punt; hij wilde zijn leeftijd officieel aanpassen in zijn paspoort en geboortecertificaat aan zijn gevoelsleeftijd.
Lijkt mij alle sinds even (on)redelijk als het officieel wijzigen van het geslacht, zonder dat fysiek te bekrachtigen.
Er zijn ook mensen bekend die zich negroïde voelen of niet ‘langer’ als lilliputter door het leven willen. Hup, wens huidskleur of lichaamslengte erkennen…
Ik kan nog wel ff doorgaan met voorbeelden maar dat bespaar ik ons.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Jos
Simon
Simon
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wil je in de vrouwen gevangenis zitten? Dan eerst het klokkenspel met klepel en al verwijderen, anders ga je gewoon naar de heren!

Ben
Ben
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als men kijkt naar een land als Thailand is het probleem al lang opgelost. Diat is de huidige gevestigde orde te min.

Daar heb je die ‘soorten’ man, vrouw, de lady boy en de tom boy. lady boy heeft de penis nog en tom boy de vagina en meestal ook nog de vrouwelijke borsten.

Iets eenvoudig wordt een probleem van gemaakt. Dan wordt het probleem wordt hier uit zijn verband getrokken en groot gemaakt. Geheel voorbijgaan aan dat daar mee het doel niet bereikt wordt. Waarmee vrouwen en kinderen beschadigd beschadigd. De fundamentele rechten van vrouwen aangetast.

Joop Visser
Joop Visser
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In Nederland kende ik nogal wat homofielen. Sommigen daarvan leken meer vrouw dan de omgebouwden. In Costa Rica heeft die waanzin geen kans. Het is er wel, maar heel beperkt. Man is een man en een vrouw is een vrouw. Biologische kan daar niet van afgeweken worden. Dat een man op een man valt, prima, blijven mannen.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gekke is dat nog geen dertig jaar geleden het liberalisme de socialistische ‘maakbare samenleving’ definitief bij het grofvuil leek te hebben gezet.

Het is nu datzelfde ‘liberalisme’ dat per ommegaande alsnog de maakbare samenleving tot ‘socialistisch’ feit maakt, maar dan ook nog eens letterlijk.

De enigen die dit ‘liberalisme’ eerder in de praktijk brachten, waren de nationaalsocialisten tussen 1938 en 1945. Dat was óók een net zo letterlijk maakbare samenleving als in onze huidige tijd.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uit gouden korenaren schiep God de Roermondenaren, uit het restant de rest van het land.
Dat is zelfs in een tegel ingebakken.

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x