De leugen regeert, hand in hand met de domheid

Politici veroorzaken steeds meer puinhopen

Het is niet zo moeilijk om het grote publiek hetzelfde te laten denken. Bombardeer de burgerij dagelijks met het gewenste gedachtengoed en maak critici verdacht of scheld/sluit ze uit. Lukt dat niet afdoende dan gooi je er wat leugens tegenaan, nietwaar, minister Van der Wal? Maar uniformiteit in denken is een beproefd recept voor rampen, omdat er geen ‘gelijk hebben’ bestaat en elk idee beter wordt nadat het door critici is getoetst. Die les is opzettelijk vergeten door onze huidige machthebbers, want niet in hun belang, schrijft Alma van Hees.

Onlangs schreef prof. dr. Paul Cliteur een column met de prikkelende kop: “Als de gerechtigheid verdwijnt, wat zijn staten anders dan roversbenden”. Hij stelde dat een overheid weliswaar volgens de regels van de wet kan handelen (legaal), maar toch door burgers als niet legitiem, niet gerechtvaardigd, kan worden ervaren omdat teveel mensen niet worden gehoord en hun rechten niet worden gerespecteerd. En dat brengt ons bij het recht op verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid, schreef Cliteur: “De oude helden waren Antigone, Martin Luther King en Cleveringa. De nieuwe helden heten David Icke, Gideon van Meijeren, Willem Engel en Tom Zwitser.”

 

Rode lap

Toen waren de rapen natuurlijk helemaal gaar. Werkt de naam ‘Paul Cliteur’ al op de ‘weldenkende mensen’ als een rode lap op een stier, ditmaal had hij het echt te bont gemaakt. Hoe durfde hij deze oude helden te vergelijken met de huidige ‘wappies’ en extreemrechtse gekken? Een dieptepunt, vond men aan die zijde eensgezind.

 

“Krankzinnig”, tweette Leo Lucassen, of “hij is gek” en “de weg kwijt”, “dementerend” en “een schande voor de Leidse Universiteit”, zo vonden anderen.

 

Geen vertrouwen in de overheid

Zij gingen vanzelfsprekend niet in op de kern van Cliteurs korte betoog, die je ook zou kunnen herformuleren als: “Wat betekent het als het vertrouwen in de overheid zo laag is?” Dat is een niet te ontkennen feit. Mag je dan als burger in verzet komen? Er zijn er nu een paar die dat openlijk doen en je kunt van alles van hen vinden, maar dat doet niets af aan de wezenlijke vraag hoe je als burger tegengas kunt geven tegen een overheid die – ook in toenemende mate illegaal – jouw belangen negeert en je in de ellende stort.

Denk aan de slachtoffers van het toeslagenschandaal, de Groningers, de PAS-melders die, ook al hebben ze zich aan alle regels gehouden, toch worden geëlimineerd, en vergeet vooral niet de mensen die in de armoede belanden door de absurd hoge energieprijzen, veroorzaakt door dwaas beleid. Deze lijst is, zoals bekend, nog veel langer. We hebben een overheid die een eigen agenda volgt maar geen acht slaat op het volk, laat staan dat zij hen vertegenwoordigen. Een overheid die zelfs het parlement negeert, hen geen of veel te laat (beperkte) informatie verstrekt of ronduit leugens in de Tweede Kamer ophangt.

 

Liegende minister Van der Wal

Een recent dieptepunt was hoofdstuk zoveel van het stikstofdrama. Caroline van der Plas van BBB tweette dat minister Van der Wal over haar recente bezoek aan Brussel om over de ‘stikstofruimte’ te spreken fundamenteel onjuiste verhalen opdiste in de Tweede Kamer. Dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt: Van der Wals verslag staat haaks op wat er in de gespreksverslagen te lezen is. Zij deed het voorkomen alsof Brussel het Nederlandse beleid onderschrijft en noodzakelijk acht, terwijl in de notulen het tegenovergestelde valt te lezen.

 

Pensioenwet: het volgende drama

De nieuwe pensioenwet, pas aangenomen, wordt hoogstwaarschijnlijk het volgende drama in optima forma. Een topjurist die decennia lang vele bewindspersonen op Justitie heeft geadviseerd en zijn beste ‘kennen en kunnen’ ten dienste heeft gesteld van de publieke zaak, schreef een schokkende e-mail.

Hij is geschokt door “de leugens en het bedrog bij dit dossier, het framen, het manipuleren van cijfers, de inertie, de onkunde en desinteresse van de media, en de vrijwel totale onkunde en desinteresse van het parlement, op vier leden na.” De democratie en de rechtsstaat zijn zijns inziens ernstig in gevaar.

Er wordt dus beslist over een pensioenpot van 1.500 miljard door een parlement dat vrijwel geen verstand van het onderwerp heeft, om over vakminister Carola Schouten van de ChristenUnie maar te zwijgen. Voor het stikstofdossier en bijbehorende minister Van der Wal geldt hetzelfde.

 

Onbekwaam

Ik heb wel eens spottend getweet dat expres onbekwame ministers worden aangesteld voor beleidsterreinen waarvan zij nauwelijks iets weten. Dat garandeert immers dat zij genoodzaakt zijn om hun ambtenaren en het overheidsbeleid te volgen vanwege het ontbreken van eigen deskundigheid. Zij zullen dus ook nooit zelfstandig over hun portefeuille kunnen nadenken en met lastige vragen of afwijkende voorstellen komen. Dat scheelt een hoop gedoe en bovendien heeft de EU het beleid al helemaal uitgestippeld en ondersteunt men met verve het toekomstbeeld dat het machtige WEF uitdraagt. Je zou toch ook wel gek zijn als je dat comfortabele lidmaatschap van deze organisaties op het spel gaat zetten door dwars te gaan denken? Je blijft veel liever in de veilige kudde.

 

Grauwe middelmaat

Iedereen weet wat er gebeurt als je kritisch staat tegenover het huidige dominante perspectief, of het nu om klimaat, stikstof, gender, corona of wat dan ook gaat. Je wordt uitgescholden en belachelijk gemaakt en dat is nog het minste. De uitschelders hebben vrijwel nooit argumenten. Ze hebben ook geen fantasie, want als ze nou nog mooi konden schelden, met humor, ironie, zelfspot en spitsvondigheid, wat vroeger een literaire kunstvorm was, dan konden we er nog plezier van hebben. Dit vermogen is echter al lang teloor gegaan, maar dat is onvermijdelijk bij linkse idealisten die menen de waarheid in pacht te hebben en zichzelf bloedserieus nemen. Voor humor, ironie en spot is geen plaats in een klimaat waar de grauwe deugende middelmaat de norm is met een beroep op moreel gelijk en van alles als ‘kwetsend’ wordt beschouwd.

 

Groene dromen

Er zijn al jaren lang kritische waarschuwingen te horen over vrijwel elk beleidsterrein, gebaseerd op goede argumenten en grondige berekeningen. Dat het wel leuk is om fossiel af te zweren maar er nu nog geen voldoende alternatieven zijn, zodat de energieprijzen door de energietransitie zullen exploderen. Dat het heel mooi is om iedereen die op zoek is naar een beter leven in ons land welkom te heten, maar we hebben maar zo’n klein land en woningnood, dus onze kinderen kunnen geen huis vinden. Biologische of circulaire landbouw klinkt ook heel sympathiek, maar berust op groene onrealistische dromen. Al deze verstandige kritiek wordt in de wind geslagen, want het past niet bij de nieuwe nagestreefde ‘groene’ en globalistische wereld.

 

Puinhopen

Incompetente ministers maken van alles een puinhoop. Die puinhopen worden vervolgens verbaasd tot ‘crisis’ omgedoopt, alsof ze ons zomaar zijn overkomen in plaats van zelf gemaakt. Want ja, als je als bestuurder alle waarschuwingen en kritiek negeert, alle deskundigen die het niet met je eens zijn terzijde schuift en zelf niet eens kunt rekenen, dan kun je met je ogen dicht voorspellen dat ‘het beleid’ uitmondt in talloze puinhopen…

De domheid regeert, hand in hand met de leugen, want die zijn met elkaar getrouwd. Het laatste wat een incompetente ijdele domoor doet is zijn feilen toegeven, dus wordt dat bedekt door een hele verzameling leugens. Net zoals de antidemocraat zweert bij het beschermen van de democratie als de zoveelste antidemocratische maatregel moet worden verkocht.

We zijn dus voorlopig genoodzaakt om ervan uit te gaan dat ons kabinet ons voorliegt. De media volgen braaf, of heb ik soms gemist dat ze uitgebreid aandacht hebben besteed aan de kwalijke leugens van minister Van der Wal, die daar eigenlijk direct voor af zou moeten treden? En dan maar verbaasd zijn over de verharding van het maatschappelijke debat en de polarisatie in de samenleving. Waar zou dát nou door komen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
MrPercussionPete
MrPercussionPete
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal volkomen juist wat mevr. van Hees schrijft, maar het zijn slechts woorden. Er verandert niks, want al 12 jaar lang stemmen mensen op de VVD, want dat is een “verstandige”, “fatsoenlijke” en “beschaafde” keuze. Thierry en Geert, dat is allemaal te extreem en te radicaal. Nee, Rutte… Dat is “veilig en vertrouwd”. Oftewel… Mensen zijn te dom voor woorden, gewoon kansloos. Ze kiezen met open ogen, bij hun volle verstand, telkens opnieuw voor meer van hetzelfde. Dan verdien je ellende en armoede. Mensen vragen er gewoon om, het lijkt wel een ziekelijke vorm van zelf kastijding. Prima, ga dan maar lekker met z’n allen ten onder. Je vraag om ellende ? Dan zul je ook ellende krijgen. Kwestie van logica. Mensen verdienen niet beter.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Ik denk daar toch wat genuanceerder over. Ten eerste vertrouw ik verkiezingen niet meer. Te veel fraudemogelijkheden, vooral bij die laatste verkiezingen. Tot jaren geleden dacht ik dat wij in een land wonen waar de overheid dat nooit zou doen. Nu kijk ik nergens meer van op.
Ten tweede zijn niet-linkse kiezers zo vaak en al zo lang bedrogen en genegeerd, uitgemaakt voor van alles en nog wat, dat velen de schouders mismoedig ophalen en niet gaan stemmen. Blijven over de linksen en de anywheres die profiteren van het verrotte systeem. Die gaan, mét de machtigingen van opa en oma, natuurlijk allemaal wél stemmen. Niet verwonderlijk dus, die uitslagen.
Ten derde: zelfs als de bevolking uiteindelijk overwegend rechts stemt, zoals bij de laatste verkiezingen, krijgen we fundamentalistisch links.
Het Nederlandse volk verdient dat zeker niet.
Het Nederlandse volk en parlement is inderdaad wel kansloos met de ondemocratische dichtgetimmerde achterkamertjesafspraken van capo di tutti capi MR. Maar dom is het volk niet.
Ik hoop dat er massaal gestemd gaat worden deze keer, zo massaal dat fraude heel erg moeilijk wordt.
Ik hoop ook dat rechts een blok vormt om zo een vuist te kunnen maken.

Wil
Wil
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Fraude mogelijkheden….zijn er dagelijks…..

rutte had 2 miljoen voorkeur stemmen…..hoe is het mogelijk dat een pathologische leugenaar zoveel stemmen heeft gekregen…….gaat wel stinken naar fraude (oeps complot theorie)……zal wel nooit boven water komen.

Als je al naar een kamer debat kijkt…..niet meer normaal…stemgedrag vanuit de oppositie, een oppositie behoort TEGEN het coalitiebeleid te zijn en niet mee te heulen (pvda, groenlinks, pvdd etc.)

Deze walgelijke partijen zijn al even erg en giftig als de huidige coalitie…..en gevaarlijk voor onze maatschappij.

Ik weet wel waar ik sowieso niet op ga stemmen…….

Fraude is tegenwoordig een sterk werkwoord geworden…..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Oppositie behoort helemaal niet perse tegen coalitiebeleid te zijn. Ze behoren wel met onderbouwde kritiek te komen waar nodig en daar zou dan inhoudelijk over gedebatteerd moeten worden. Ze (2e kamer) hebben ook een controlerende functie, die voortdurend door het kartel wordt gesaboteerd. Geen stukken, rapporten achterhouden, dingen geheim verklaren, de parkeergarages van ‘onderzoekscommissies’ enz.
PvdA en GL zijn inderdaad zg. ‘controlled opposition’. In de hoop tot het kartel toegelaten te worden.

Netty meelen
Netty meelen
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Zij, Gr Links, PvdA etc krijgen voordelen van hun heulen met de regeringspartijen. Het is voor wat hoort wat .
Het is ook opvallend hoe splinterpartijen als CDA, PvdA overal nog steeds hoge functies krijgen en/of burgemeester van belangrijke steden . Zoiets heet corruptie!

Binzrath
Binzrath
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Rutte heeft geen 2 miljoen voorkeurstemmen gehad. Hij is lijsttrekker en lijsttrekkers krijgen geen voorkeurstemmen. Iemand die VVD stemt en geen voorkeur aangeeft dan stem je automatisch op de lijsttrekker.

Marien
Marien
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik vind dat mensen die de taal niet machtig zijn, geen stemrecht mogen hebben, want ze kunnen geen eigen mening vormen. Alleen napraten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

U heeft zeker een punt. Zij krijgen een ‘aanwijzing’ op wie te stemmen en dat is kiesfraude.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Er verandert niks?
Dan ziet u dat niet goed. Ik zie een land op de klippen lopen. U kunt de dagelijkse teloorgang om u heen zien. Rijen voor de voedselbank, mensen die in de kou zitten, politieke partijen die verboden dreigen te worden ( er zijn gesprekken over gevoerd ), liegende ministers, een parlement dat volledig gepasseerd wordt, woning nood, huizencrisis, zo kunnen we wel even doorgaan.
Als een land op de klippen loopt gaan er toch echt dingen veranderen. Dat we daar niet blij mee zijn moge duidelijk zijn. Maar dat er iets verandert is een feit.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er verandert op dit moment niks en ook morgen en overmorgen ook niet.
NIKS.
Het liegen en bedriegen is al jaren aan de gang en er verandert niks.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De rijen bij de voedselbank worden steeds langer, steeds meer mensen in de kou. Of er wat verandert, het wordt met de dag slechter.
Dat kun je gewoon zien.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad maar ik probeer te onderschrijven wat Mr.P.P.
schrijft in de eerste regels van zijn reactie.
En weet je, daar is geen spelt tussen te krijgen.

Netty meelen
Netty meelen
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

U bedoelt zeker dat er niks ten goede verandert?
Dat klopt wel. Maar er verandert veel, veel te veel, ten slechte.!
U en ik zijn door deze Rutte regeringen geheel buitenspel gezet. Hoe? Doordat de Rutte regeringen onze vertegenwoordigers in de Tweede Kamer buitenspel hebben gezet. En die sukkels, de naam volksvertegenwoordigers onwaardig op enkelen na, pikken het nog ook!!

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het moeten wel behoorlijke klippen zijn om mensen wakker te schudden. Ik verwacht niets meer ik hoop maar.

Netty meelen
Netty meelen
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Armoede!! Dat gaat zeker helpen wanneer de welvaart stopt.
Dat proces is al, onder invloed van WEF, in gang gezet.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

In het communisme hadden wij niet en waren wij gelukkig. Maar niet heus. Toch heeft het 40 jaar geduurd. Sinds de jaren 80 zitten wij nu ook op 40 jaar dus een verandering hangt in de lucht. Het is maar hoe graag men een verandering wil.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Ja, maar met dat domme stemgedrag slepen ze anderen mee.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Men is bang voor verandering.

els
els
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

“Mensen zijn te dom voor woorden, gewoon kansloos. Ze kiezen met open ogen, bij hun volle verstand, telkens opnieuw voor meer van hetzelfde”.

In dat opzicht is de volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer een goede afspiegeling van de Nederlandse maatschappij.
Vanmiddag een debat bekeken op Youtube waarin Ralf Dekker, vervangend Tweede Kamerlid voor Simone Kerseboom van Forum voor Democratie, een duidelijke geschiedkundige uitleg gaf over de mogelijke oorzaken van de oorlog in Oekraïne. Meerdere Kamerleden, waaronder Sjoerd Sjoerdsma van D66, kunnen niet beter dan hier slechts op reageren met steekwoorden uit de linkse propaganda (MH17, een oorlog vol bloedvergieten, Thierry Baudet verheerlijkt Poetin, u staat achter de aanvallen van Rusland enz.), zonder ook maar een moment te overwegen wat er aan deze oorlog allemaal vooraf is gegaan.
Terwijl de heer Dekker zijn pleidooi hield om aan te geven dat iedere betrokkene in deze oorlog zijn rol heeft en uiteindelijk door diplomatie en empathie (waarvan bij onze betrokken ministers de aanwezigheid ontbreekt) hoopt op een beëindiging van deze oorlog.
Maar het is gewoon zielig om te zien dat de essentie van zijn pleidooi deze leden van de Tweede Kamer totaal ontgaat. Niet zielig voor de heer Dekker, maar wel voor deze nitwits, die niet opgewassen zijn tegen deze intelligente genuanceerde manier van discussiëren van de politici van Forum voor Democratie.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uniformiteit is een teken van dictatuur. Alle neuzen een kant op vrijwillig of gedwongen voor de goede doel democratisch bepaald door de overheid. In de jaren 80 begon het in de jaren 90 was er bijna zover. Ik heb het over de gelijkenis met de vroegere Europa van achter de IJzeren gordijn. Inmiddels is het zo goed als volbouwd gezien de richting door Brussel bepaald. Het is nog niet een op een maar het is ook nog niet volbouwd. Politieke gevangenen hebben wij nog niet wel mensen die verbannen worden uit de samenleving voor hun gedachten. Een omroep die dwars gezeten wordt om de waarheid. Cultuur veranderd op onnatuurlijke wijze en geschiedenis wordt herschreven. Europa wordt door de derde wereld beheerst en huidige leiders geven zich graag over. De leugen wordt dagelijks verspreid door propaganda in de media. Het begint al op scholen. Het communisme slaat toe en wordt door de zwijgende meute niet herkend want wie kent het eigenlijk? Die twijfelachtige voordeel hebben alleen mensen die het al eens meegemaakt hebben. Wat hier gebeurd is alleen dat wat mensen
toelaten.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28

Niet leuk maar wel wat er te zien is.

Heeft Bärbel Bohley – ex-DDR dissident – in de jaren na de Val van de Muur nog wel wat over gezegd. Iets dat de methoden van de Stasi, StB etc van anno damals in een iets humanere vorm te mooi waren om te passeren.

‘Auch das ständige Lügen wird wiederkommen, die Desinformation, der Nebel, in dem alles seine Kontur verliert.’

Is op de Achse des Guten website nog wel wat over te vinden (in het Duits).

In combinatie met de opmars van alles digitaal blijft dat een bureaucratische hemel op aarde, waar geen enkel systeem weerstand aan heeft weten te bieden. Wat ook al helemaal niet hielp was de hoepla van de War on Terror en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het recente Corona-dingetje de smaak naar meer bij onze vroede vaderen (M/V/X) bepaald niet gestild heeft.

Ook bij de Twitter-onthullingen van stoute jongen Musk is te bedenken, dat deze miljardair-halfgod niet af zal doen aan de belangen van de afnemer van zijn raketten. Kortom, bij een goocheltruc moet je – naar verluidt – lette op hetgeen je niet te zien krijgt.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Interessant, bedankt voor het attenderen op BB. Groot gelijk, de methoden mogen veranderen het doel niet. Er staat niet direct politie op de voordeur te rammen maar je wordt als desinformateur beklad en de samenleving uitgejaagd.

Netty meelen
Netty meelen
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Oorzaak en gevolg, daar is bijna niemand meer in geïnteresseerd.
Propaganda, dat is wat telt, ook fake propaganda!
Discussie niet mogelijk. De ander met scheldwoorden de mond snoeren is het nieuwe normaal.
Links is er een meester in.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Dat klopt. Links kevert altijd kritiek naar gaat nooit in discussie. Want er is maar een waarheid, de linkse waarheid. En in grof in de mond zijn het ware meesters.

Gussel
Gussel
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De ministers en staatssecretarissen van deze regering zijn geselecteerd op totaal geen verstand van hun portefeuille, kunnen liegen, slecht geheugen en een gebrek aan geweten.

Jos
Jos
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alma van Hees benoemd onder andere de toeslagen affaire. Dan denk ik aan de DWAZE MOEDERS uit Argentinië, die hebben we nu ook in Nederland,
“Begin dit jaar waren nog 555 kinderen van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire uit huis geplaatst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)”.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat me dan wel verbaast is, dat die ontdekking van de leugens van van der Wal door Caroline van der Plas geen aanleiding is om het kabinet naar huis te sturen.

Netty meelen
Netty meelen
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat heet corruptie!!

Marien
Marien
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Ja, moet wel, want anders onverklaarbaar. Vroeger vielen kabinetten om niks en nou het dringend nodig is, kom je niet van die lui met 3 dubbele agenda’s af.

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk worden er met voorkeur onbekwame ministers aangesteld. Globalisten zijn niet geïnteresseerd in bekwaamheid, want dat zou aansluiten bij de bestaande werkelijkheden.
De globalisten willen echter een nieuwe werkelijkheid tot stand brengen, gebaseerd op groene illusies, waarin zij zelf de heldenrol kunnen spelen.
Dat dit onvermijdelijk leidt tot energieschaarste, economische terugval, werkloosheid en honger, maakt ze niet uit. Het gaat niet om feiten, het gaat om beeldvorming.
Want de meeste mensen volgen het narratief omdat ze al jaren lang gedresseerd worden. En de minderheid die niet volgzaam is, boeit de globalisten so wie so niet. Integendeel: die zijn nuttig om als ‘verraders’ te verketteren en de meerderheid aan te zetten tot nog meer volgzaamheid.
Het voorliegen door het kabinet is structureel en nuttig voor hen om steeds een stap verder te gaan in het scheiden van de volgzame schapen en de dwarsliggende minderheid. Bij elke nieuwe leugen wordt de meerderheid geplaatst voor de keuze: haak je af of slik je de cognitieve dissonantie in? Blijf je jezelf of sta je weer een stukje van je ego af? De cognitieve dissonantie zal met elke stap toenemen en afgereageerd worden op de dwarse minderheid.

Netty meelen
Netty meelen
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Langzaam maar zeker wordt het abnormale, normaal. Als je het maar lang genoeg predikt.

Netty meelen
Netty meelen
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weinig tot niets aan toe tevoegen.
Het is alles op zijn kop.
Het liegen en bedriegen wordt steeds brutaler en normaler. Daarom komt
vd Wal er gewoon meewegen, daar waar eerder nog koppen rolden.
Prima artikel!

pedrodos
pedrodos
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, eens, eens, eens en toch verandert er (nog steeds) niets. Ik snap er niets van, heb wel een vermoeden, maar dat houd ik nog even voor me.
PS: irrealistische dromen….helaas zie ik dit steeds vaker fout gaan…;-/

Marc Bouwman
Marc Bouwman
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met Rutte cum cuis is het nihilisme aan de macht!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma,

Het is natuurlijk verre van leuk als aan de kant van het kortste einde zit in al deze kwesties en dan ook – keer op keer – te horen moet krijgen dat uw vroede vaderen (M/V/X) er echt alles aan doen om u te helpen, de langslepende kwestie nu eens en voor altijd op te lossen, meer dan welgemeend excuses maken, etc, etc.

Het spiegelbeeld van met meel in de mond praten, maar op een of andere manier moet je toch mee in het bedenkelijke toneelstukje, als was het maar als figurant (Inspecteur, hier ligt het lijk!).

Next level akelig wordt het als de broodjes poep (‘We hebben er echt alles aangedaan’, wat trouwens ook de reflex in het ‘asieldebat’ en het ‘slavernijdebat’ gaat zijn) niet alleen nothing burgers blijken te zijn, maar ook nog eens in snackbar Fabulentia met bedenkelijke lawaaisaus uitgeserveerd worden.

Zelf zou ik zeggen; Als je voor liegen en bedriegen gaat, doe het dan in ieder geval goed en met sjeu, maar schraal gestuntel is ons lot, zo blijkt.

Onze mevrouw Van der Wal is natuurlijk een blued ’n tattooed Rutte-soldaat – of als we het straat houden ‘strijder’ – die niet als piekkie dit dubbeltjes en kwartjes kabinet ingetrokken is om de drs. zijn shine af te pakken.

Waar ik mij meer zorgen over maak, is dat dit kennelijk een aanpak is, waarvan heel veel direct betrokkenen – inclusief de sociopate strontvliegjes woordvoerders en voorlichters – menen dat je er mee weg kan komen. Nog los van de (lobby’s van de) achterliggende belangen, die met een ietwat ruimere blik in de tijd ofwel vinden dat dit soort ‘bestuurders’ à volonté’ voor de bus gegooid mag worden, omdat er altijd wel weer een kandidaat op te snorren is of dat – en ik spreek dit met grote vrezen uit – men daar ook full nihilist ‘après nous’ gegaan is qua NL-belangen.

Alysa
Alysa
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

“Kandidaatje komt zo!”

Hans van Straaten
Hans van Straaten
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi verwoord, helemaal waar. Maar iedereen slaapt rustig verder.

Peter.
Peter.
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vd Wal, de onkunde en domheid straalt van haar af .

Hans
Hans
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het volk is precies zo dom en volgt het narratief van de overheid en de media. Meestal omdat het (hoe dom) overtuigd is, soms weet het iets beter maar volgt het om niet uitgesloten te worden. Of je nou door de kat of de hond gebeten wordt, wat is nu erger?

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen