Op naar een vastgelopen, bomvol en straatarm Nederland

Ontstaan kansarme onderklasse van nieuwe Nederlanders

Titelfoto bij artikel Op naar een vastgelopen, bomvol en straatarm Nederland Alma van hees opiniez

Foto:

De overheid zet al jarenlang Nederland als luilekkerland in de aanbieding voor echte en onechte vluchtelingen. Iedere asielzoeker is welkom. Deze onrealistische gastvrijheid kost de samenleving een vermogen. Niet alleen de ‘oude’ Nederlanders, die ons land in negatieve zin zien veranderen en verarmen, zijn hiervan het slachtoffer. Door het incompetente beleid wordt ook een kansarme onderklasse van ‘nieuwe’ Nederlanders gekweekt. Een column van Alma van Hees.

Iemand uit mijn naaste omgeving heeft zich een tijd als vrijwilliger voor VluchtelingenWerk ingezet. Hij begeleidde statushouders en hielp ze een stageplek of baan te vinden. En maakte ze wegwijs in de omgeving, ondertussen zoveel mogelijk Nederlands met hen sprekend. Het waren VIP’s, zoals VluchtelingenWerk ze noemde: Vluchtelingen Investeren in Participeren. Mensen – in zijn geval allemaal mannen – die de meeste kans maakten om snel zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

 

Geen haast

Het waren vriendelijke kerels met een heel verschillende achtergrond. Maar ze hadden ook allemaal geen haast. Geen haast om Nederlands te leren: “Sorry, ik praat alleen maar Arabisch met mijn vrienden, met wie ik elke dag voetbal kijk.” Ze hadden geen haast om aan het werk te gaan: “Ik heb het druk en moet ’s avonds voor mijn gezin koken”, vertelde een jonge jurist uit Syrië. “Misschien kan ik een paar avonden per week in de horeca gaan werken…” Een wat oudere handelaar in kopieerapparaten uit Egypte bleef zich eindeloos voorbereiden op het opzetten van een soortgelijk bedrijf hier, maar zijn tijd ging vooral op aan het versieren van vrouwen.

Er was er eentje die wel haast had. Een man uit Syrië, die met zijn lichte huid en rossige haar zomaar voor een Nederlander kon doorgaan. Hij kon niet tegen thuiszitten. Met moeite was voor hem een stageplek geregeld bij een kaasboerderij, want hij wilde kaas naar Syrisch recept gaan maken en in winkels en op de markt verkopen. Opeens verscheen hij echter niet meer, zonder een enkel bericht. Later bleek dat hij op eigen kracht een soortgelijke baan als in zijn thuisland had gevonden: sleutelhangers, mokken en T-shirts bedrukken.

Er waren er wel meer die opeens niet meer op kwamen dagen, ook op afspraken die ze niet afzegden (Later: “Ja, ik was ziek.”). Een jongeman uit Eritrea stond na twee maanden afwezigheid zonder bericht opeens weer voor de deur van zijn werkgever. “Ja, mijn vader overleed in de VS dus ik moest daar naartoe, om met zijn stoffelijk overschot terug te reizen naar Eritrea en hem in zijn geboortegrond te begraven. En nu ben ik weer hier”, zo sprak de echte vluchteling in gebroken Engels. Hij vond het vanzelfsprekend om gewoon weer met open armen te worden ontvangen.

 

Vanzelfsprekendheid

Die houding, dat van alles voor hen maar vanzelfsprekend is, viel op. De inzet van die vrijwilliger was ook vanzelfsprekend en er werd nooit voor bedankt, ook al betaalde hij uit eigen zak de rekeningen op terrasjes of de entree voor een museum. Alsof zij hier over rechten beschikken. Alsof de flappen gratis uit de muur komen. Alsof het normaal is om direct tegen je (door de samenleving) betaalde tandarts te willen gaan procederen omdat je ontevreden over zijn behandeling bent. Met moeite werd deze boze statushouder daarvan weerhouden.

Nu kun je deze persoonlijke ervaringen natuurlijk niet tot een algemeen beeld verheffen, ook al staan ze niet op zichzelf. Maar ze geven wel te denken. Over het enorme cultuurverschil en over de absurde verwachtingen van Nederland, een welvaartsstaat, waarmee zij totaal onbekend zijn. Een land van melk en honing, waar in hun ogen bijna alles gratis is. En waar je gewoon niet aan het werk gaat als je andere dingen te doen hebt: in je levensonderhoud wordt toch wel voorzien.

 

Alles gratis

Het gaat mij er niet om deze nieuwe Nederlanders te beschuldigen. Wie weet zouden wij, als we in hun schoenen zouden staan, net zo handelen. Overweldigd door de weelde dat er zomaar door totale vreemden voor jou en je gezin gezorgd wordt en dat je geld krijgt om van te leven, ook al werk je niet. Dat is toch een droom?

Die onrealistische opstelling kun je de nieuwkomers verwijten, maar ons land wordt door de mensensmokkelaars als zodanig geportretteerd. Gratis huis, gratis scholing en zorg, gratis inkomen. En hier wordt aan dat denkbeeld zo te zien geen eind gemaakt. In onze inburgeringscursussen zijn blijkbaar heel wat hoofdstukken overgeslagen, of niet eens geschreven.

 

Enorme kosten

Er zijn natuurlijk argumenten voor ‘geen haast’. Wat moet je hier doen met je onbruikbare diploma’s en werkervaring? Onaantrekkelijke banen op minimumniveau, ver beneden je vroegere stand, waarbij je er vanwege de armoedeval financieel nauwelijks iets op vooruitgaat.

Deze stand van zaken is voor de firma Nederland niet best en zadelt onze samenleving met enorme kosten op. Het betekent het einde van onze verzorgingsstaat, zoals antropoloog en statisticus dr. Jan van de Beek eindeloos onder de aandacht brengt.

 

Er gaat iets helemaal mis als een onevenredig groot aantal migranten in de bijstand blijft hangen. Je kunt speculeren over alle mogelijke redenen. Heel generaliserend kun je stellen dat mensen met een hoog deuggehalte de discriminatie door werkgevers benadrukken, net als het slachtofferschap en de trauma’s van deze echte vluchtelingen. Maar werkgevers met ervaringen zijn vaak kritisch over hun arbeidsethos en het islamgedram over gebedsruimtes en hoofddoeken, dus zijn terughoudend of hebben de moed al opgegeven – om maar even de uitersten te schetsen.

 

Taalprobleem

Als je als nieuwe Nederlander de taal niet leert, hoe kun je dan vacatures lezen of een sollicitatiebrief schrijven? Laat staan aan werk komen buiten je eigen beperkte contacten? Maar vooral: contact houden met je eigen kinderen die op school wel Nederlands leren en die jij niet kunt verstaan? En die jij ook niet kunt helpen bij hun huiswerk?

“Nederlands, moeilijk, moeilijk,” zuchtte de moeder van mijn Turkse schoonzusje. Ze sprak het na decennia nog steeds niet en kon zich prima redden met Turks, wonend in een Turkse enclave in Rotterdam. Ze had een bescheiden baantje, net als haar man, waarvoor de Nederlandse taal geen vereiste was. Zij had het Nederlands helemaal niet nodig en riep haar dochter te hulp in de enkele gevallen dat het wel zo was (overheidspost, artsenbezoek). Die dochter is Engels gaan studeren en haar zoon zit nu op het gymnasium, waar hij hoge cijfers haalt.

 

Arabisch

Dat gymnasium, waarom zitten daar trouwens niet veel meer migrantenkinderen op? Columniste Stine Jensen schreef in de NRC dat het vast helpt om het gymnasium voor hen aantrekkelijker te maken door Arabisch als schoolvak aan te bieden.

Ze bedoelt het vast goed, maar dat is altijd de ellende met dergelijke goede bedoelingen. Vaak plaveien ze de weg naar de hel, omdat de goede bedoelers in eerste instantie met hun eigen zelfbeeld bezig zijn om zoveel mogelijk te deugen, en niet met de anderen van wie zij niets weten.

 

Laaggeletterd

Veel leerlingen met een migratie-achtergrond beheersen na de basisschool de Nederlandse taal amper en krijgen daarbij ook geen steun van hun ouders. Gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal zorgt voor enorme achterstanden, in meerdere generaties. Zo verscheen in De Groene Amsterdammer een serie artikelen over de leercrisis in het onderwijs. In het tweede artikel in deze serie met de kop “De kloof verwijdt zich” werd verslag gedaan van de steeds verder verslechterende taal- en rekenvaardigheden van leerlingen met een migratieachtergrond. “Dat heeft geleid tot een situatie waarin 25 procent van de Nederlandse jongeren laaggeletterd dreigt te raken en daardoor kansarm. De vraag is misschien niet in de eerste plaats hoe het komt dat we er niet in slagen om alle kinderen op een goed leesniveau te krijgen, maar waarom we het accepteren.”

 

MBO

Het zijn zorgwekkende constateringen. Eigenlijk zou onze overheid vanwege dit gegeven in de hoogste alarmfase moeten staan en alles op alles moeten zetten om dit enorme probleem te verhelpen. Maar wat doet onze minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf? Hij heeft het middelbaar beroepsonderwijs ontdekt, waarvoor hij vroeger een blinde vlek had. Hij wil daar (als boetedoening?) nu meer geld in gaan steken en ‘studenten’ van het MBO ‘volwaardige’ studenten maken.

 

Iedereen gelijk. luidt het credo van Dijkgraaf. Het wordt vast heel gezellig en inclusief op die introductieweken en bij de studentenverenigingen, die natuurlijk makkelijk een half miljoen Mbo’ers kunnen opnemen, dat spreekt voor zich.

De problemen in het basisonderwijs zijn veel nijpender, met dusdanig grote lerarentekorten dat serieus een vierdaagse schoolweek wordt overwogen. En meer digitaal onderwijs, waarvan de zwakste leerlingen die persoonlijke aandacht nodig hebben de dupe zijn. Waar komen die lerarentekorten vandaan? Zou het ook zijn omdat het werk allengs steeds minder aantrekkelijk is geworden?

 

Ontploft

Het asieldossier is inmiddels ontploft, omdat er nergens meer voldoende opvangplekken zijn te vinden, en de onafgebroken stroom asielzoekers buiten moet slapen. Staatssecretaris Eric van der Burg wil van geen wijken weten, want de meerderheid van de bevolking steunt de opvang van vluchtelingen, beweerde hij. Bijzonder, dat ondanks deze grote steun gemeenten tot opvang moeten worden gedwongen. Hij jokt natuurlijk, want maar een kwart van de bevolking steunt het huidige asielbeleid.

 

Meer opvang

En zo gaat het maar door. Er moeten dringend nieuwe opvanglocaties voor asielzoekers worden opgezet, roept de bestuurlijke elite in koor. En we hadden de opvang van 2015 (het recordjaar) niet zo snel moeten afbouwen. Maar het is onvermogen om de realiteit niet onder ogen te hoeven zien. Want wie o wie kan ruim duizend asielzoekers per week opvangen in een land met grote woningnood?

En voor de lange termijngevolgen voor oude en nieuwe Nederlanders van deze onbeperkte en onhaalbare opvang blijft men blind. Ons minuscule en overbevolkte land kan heus nog wel wat extra inwoners opvangen, toch? Een discussie over onze bevolkingsgroei door migratie is taboe.

Dit kan niet lang meer goed gaan.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
40 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlanders, die bestaan (nog) heus wel, slikken al decennia het beleid van ander volk eerst.
Ik moet vaak denken aan een ouder, zwaar ziek familielid, die geen traplift kreeg, er moest maar een bed in de (kleine) huiskamer gezet worden. Dat doucheruimte ook boven was, maakte evenmin indruk.
Tezelfdertijd kwam een gezin met gehandicapte kinderen direct vanuit het buitenland in de straat wonen. Onmiddellijk waren er voor de kinderen elektrische rolstoelen, werden stoephellingen aangelegd, de woning aangepast.
Misgunden wij dat die kinderen? Nee, natuurlijk niet. Maar het is wel bitter dat je als burger die vele decennia zwaar werk heeft gedaan en met je belastingen en premies de potten hebt gevuld, gewoon mag verrekken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als uw familielid geholpen wordt kost het geld en het valt niet op bij de juiste internationale instanties. De zielige buitenlander heeft daarom altijd voorrang.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Om het toch wat luchtig te houden, weer vrij naar Schopenhauer: geen roos zonder doornen, wel veel doornen zonder roos.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Geestig.

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Al zo’n 25 jaar geleden ging een bevlogen familielid Nedefrlandse les geven aan migranten/asielzoekers. Na enkele jaren hield zij er gedesillusioneerd mee op. Haar ‘leerlingen’ woonden lessen niet bij, lieten kinderen of familie opdraven, wilden niet aan tests meedoen, en bedreigden haar als zij hun onvoldoende inspanningen meldde aan de de gemeente, die immers het programma betaalde. We weten gewoon al heel lang dat onze nieuwe ‘medelanders’ in overgrote meerderheid bij voorkeur niets in hun situatie in dit land willen investeren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Zij hebben tenslotte hun eigen taal en hun eigen samenleving meegenomen. Waarom zouden ze? En de gemeente laat desnoods alles in hun taal vertalen. Nederland wordt vanzelf meertalig. De politiek vind het prima zo alleen wij willen niet aan wennen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

zeer juist omschreven. Er ontstaat een parallelle samenleving. De elite van nederland, de nieuwe Nederlanders met hun eigen cultuur en dan als sluitstuk de ‘gewone’ autochtoon die alles mag bekostigen en over zich heen moet laten komen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Multiculturele samenleving = ghettovorming en parallelle samenlevingen. Culturele verschillen worden genegeerd.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

ze komen uit culturen, waar liegen en sjoemelen en de waarheid aanpassen naar eigen wensen gemeengoed is.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Verder wil ik opmerken dat staatssecretaris Van der Burg hetzelfde spelletje speelt met woorden als Ollongren.
Elke keer als Baudet of Wilders enz. vraagt wanneer afgewezen asielzoekers nu eens echt worden uitgewezen of wanneer veilige landers nu eens echt worden tegengehouden of dat migranten al aan de grens worden gescheiden van echte vluchtelingen – dan praat de bewindspersoon plotseling alleen nog over ‘vluchtelingen’. Want dat spreekt emotie aan.
De meeste ‘asielzoekers’ zijn geen vluchtelingen, maar migranten. De 50.000 Syriërs die wij destijds hebben opgevangen, hadden een veilige haven gevonden in Turkije, een veilig land. De UNHCR regelde hun opvang. Op het moment dat ze op eigen houtje Turkije verlieten en naar het land van keuze vertrokken, waren ze migrant.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Politieke vluchtelingen zijn al lang onder de voeten van massale economische migranten verdwenen. Zij voeren wel politieke motieven om binnen te komen om dezelfde jaar op familiebezoek te gaan bij de vijand. Het is massale belazerij massaal ondersteund door breed aanwezige linkse domheid. De echte vluchtelingen eisen niets en schikken zich naar hun nieuwe medelanders. De rest wil hun oude waarden juist opdringen. Het zijn geen vluchtelingen in die zin maar bezetters die nog op hun wenken bediend worden ook.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Vrij naar Schopenhauer: de huidige instroom betekent een halvering van ónze rechten en een verdubbeling van ónze plichten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Een variatie op een ongewenste huwelijk.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Niets aan toe te voegen, helemaal waar en de kern van het probleem wat men masr niet wil zien!!

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn vooral de culturele verschillen die leiden tot grote problemen. Het VIP verhaal laat dat mooi zien. Wij (Nederland) snappen niet dat zij (vluchtelingen en parasieten) een andere mentaliteit hebben. In grote delen van de wereld is het heel normaal om alleen te werken als je eten nodig hebt. En als je eten hebt hoef je dus niet te werken. Hier in Nederland is het heerlijk voor hen, water komt gewoon uit de kraan, ieder huis heeft een toilet, en eten kun je overal krijgen. Er wordt van onze kant uit wel wat van ze verwacht waar ze niets van begrijpen. En dat is niet zo gek, want ze krijgen bijna alles gratis van ons.

Dus waarom zouden ze zich inzetten om de taal te leren en een baan te zoeken? Ze wonen in een buurt waar honderden anderen laten zien dat het niet nodig is om je in te zetten! Met je hand ophouden kom je er ook. Ze kunnen dus zonder enige druk vanaf onze kant een eigen samenleving binnen onze samenleving beginnen en onderhouden. Ze kunnen zelfs hun geliefden laten nareizen als ze eenmaal hebt laten zien dat ze echt nooit meer weggaan. Voor diegenen die wel meer willen bereiken dan een Postcodeloterij-fiets is er een carrière in de criminaliteit weggelegd. Geen contract, geen in je nek hijgende manager, werken wanneer je daar zin in hebt, en snel veel geld verdienen zonder dat het ten koste van je uitkering gaat. Dat geld kunnen ze dan weer uitgeven als ze op vakantie gaan naar het land waarvandaan ze gevlucht zijn.

En daar, in het stoffige dorpje waar ze ooit woonden, vertellen ze grote verhalen over het idiote Nederland, het land dat alles gratis weggeeft aan iedereen die de moeite neem om naar Ter Apel te reizen. Waarna de volgende generatie jonge mannen nonchalant de iPhone in de zak steekt en naar huis gaat om zijn koffers te pakken.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

precies. Dat is in een notendop wat er gebeurt.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het soort migranten in dit artikel is bijna altijd moslim migranten. Het zijn juist deze mensen die het grootste deel van de migranten uitmaken en die de meeste aanpassingsproblemen hebben doordat ze een wereldbeeld hanteren dat sterk afwijkt van het westerse wereldbeeld, bijvoorbeeld:
– scheiding van geloof en staat
– gelijke behandeling van gelovigen en niet-gelovigen
– gelijke behandeling van homo’s
Deze verschillen verklaren waarom deze mensen zo weinig gemotiveerd zijn om te werken. Op het werk worden ze geconfronteerd met een wereldbeeld dat voor hen niet acceptabel is. Het is makkelijker om in de eigen kring te verblijven en de cognitieve dissonantie te vermijden, die het gevolg is van omgang met westerlingen. Bovendien vinden linkse partijen het prima als moslims zich zo opstellen: op die manier blijven ze afhankelijk van een overhevelingsinkomen en blijven ze een minderheid vormen die vertroeteld kan worden. Bovendien stelt deze situatie de linkse partijen in staat om iedereen die de moslims wil motiveren om zich meer aan te passen, te beschuldigen van ‘assimilatie-politiek’. Waarbij dan onduidelijk blijft wat daar zo vreselijk aan is.
De moslim bevolking verdubbelt ongeveer elke 20 jaar, dus rond 2070 zal Nederland meer moslim inwoners hebben dan van andere overtuigingen. Bijna elke stad en dorp zal een of meer moskeeën tellen. Moslim vrouwen zullen bijna allemaal een hoofddoek dragen, want dat is natuurlijk noodzakelijk. Een deel van het kabinet zal gerecruteerd worden uit moslim kringen vanwege ‘representativiteit’.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Moslims die wel werken hebben een Moslim houding en die gebruiken de vriendelijkheid tussen collega’s juist om hun gelijk te halen met allerlei mooie verhalen waarin ze niet onder stoelen of banken steken Moslim te zijn en hoe fout jouw wereldbeeld wel niet is!

Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte zit op slot, dat heeft hij zelf gedaan want als hij zich zou realiseren wat er allemaal is misgegaan onder zijn verantwoordelijkheid in zijn minister/presidendschap dan zou er een zware kortsluiting onstaan in zijn bovenkamer en alle stoppen zouden doorslaan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

De grote afbraak moet nog beginnen.
We zien alleen nog maar de kleine plaagstootjes.
De huidige problemen zijn alleen nog maar de beginfase.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Volgens het NIBUD heeft eenderde van de gezinnen financiële problemen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

‘Het ergste moet nog komen’ . Arthur Schopenhauer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

‘Een pessimist is een optimist die alle feiten kent.” Vrij naar Schopenhauer.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bob Fleumer

Gelukkig voor hem heeft hij geen geweten, die heeft hij volledig uitgeschakeld. Net zo als Merkel die Europa heeft vernield.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat ons alleen om het aantal inwoners omdat wij als groot willen gezien worden. Nederland, de menselijke riool heet u welkom! Aarzel niet en vrees niemand, de Nederlander bestaat niet.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Geen zorg ik begrijp u wel. De citaat van Maxima heeft meer in zich dan men denkt. De Nederlander cijfer zichzelf weg uit beleefdheid voor de buitenlander. En dat is voer voor degenen die hier komen graaien en eisen stellen. De beleefdheid wordt als zwakheid gezien en leidt tot misbruik want de politiek doet toch niets terug.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Haar rol binnen WEF niet onderschatten. Zo vader zo dochter, zullen we maar zeggen.
Maar het gaat hier faliekant verkeerd. Ook de Russische revolutie in 1917 had een vergelijkbare voorgeschiedenis. Maar het wordt deze keer veel erger, want de eensgezindheid ontbreekt en er is hier een angstcultuur ontstaan door misbruik te maken van de slaafsheid van dit volk, die maar vertrouwen blijft houden in leugens en manipulatie door deze overheid. Criminaliteit wordt bewust in stand gehouden en de belangen van
Nederland versjacherd voor eigen gewin. Ondermeer een groot deel van de media heeft zich laten intimideren en maar weinig journalisten durven het risico te nemen om kritisch verslag te doen, van wat zich afspeelt.
Neem nu zo’n apenvirus. Binnen de WOH was de stemming 9 tegen 6 om dit niet als a ziekte te kwalificeren, maar de voorzitter heeft dit op zijn eentje besloten om dat wel te doen. Een voorzitter met een zeer discutabel verleden in zijn Afrikaanse land van afkomst, dat hij niet mag binnenkomen.
Er zijn talloos veel voorbeelden.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Afschaffen van de VN zou een goed begin zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De ‘Verenigde Naties ‘ was ooit een goed idee met de beste bedoelingen. Kijk wat er van geworden is. Een karikatuur, waar men wel de oren naar laat hangen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Welke mensen (meerderheid) zijn dit dan, in mijn omgeving van alleen maar Autochtonen Nederlanders, woonachtig in koophuizen zijn ze niet te vinden.
Iedereen snapt, dat als er in je directe omgeving gevaar dreigt ivm oorlogsgevaar, dat je dan tijdelijk moet worden geholpen en als het weer veilig is ga je weer terug.
Niemand heeft begrip, voor het door het Rutte Kartel gevoerde belijd.
Nederland wordt door het Rutte Kartel onherstelbaar kapot gemaakt.
Schandalig Rutte zoals jij met de Nederlanders omgaat.

Jolijn
Jolijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een mooi geschreven column, waarom luisteren mensen uit Den Haag niet naar deze mensen. We kunnen de béste bedoelingen hebben maar dit Asielbeleid gaat gewoon niet lukken.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jolijn

Het misdadige is, dat de regering dat zelf ook weet.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als iets een taboe is, betekent dat er een onaangename waarheid is, waarvoor men de kop in het zand steekt. Mij valt op dat we voornamelijk problemen hebben met personen uit culturen die weinig hooggekwalificeerde technici voortbrengen. Landen die geen behoorlijke industriële ontwikkeling hebben zoals India en China die wel hebben. Ik verbaas me over de logica van de mensen die problemen geven. Daar zitten veel kinderen tussen met lage Cito-scores en de volwassenen in die groep, hadden vermoedelijk ook niet hoog gesoord. Personen met lage Cito-scores vragen meer van de maatschappij dan ze geven en de groepen die problemen geven hebben lage Cito-scores, We krijgen tienduizenden asielzoekers, hoeveel van hen zullen ooit arts worden? Vermoedelijk percentueel veel minder dan dan hun Nederlandse leeftijdgenoten, kortom die groep belast meer dan ze bijdragen. We zouden goede analyses moeten hebben van Cito-scores per cultuur van afkomst om de problemen te kunnen aanpakken. Voorlopig belasten we ons nageslacht met een groep die veel gaat kosten en weinig oplevert, en de kleinkinderen maar werken om dat te betalen!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

nee, het kan ook niet veel langer goed gaan. Het gaat ook niet goed. En de autochtone Nederlanders worden met al maar meer zorgen opgezadeld. Maar wie gaat hier de leiding in nemen? Kennelijk moet onze samenleving echt HELEMAAL kapot. Het is zo logisch als wat dat dit allemaal niet meer is vol te houden en ik vind ECHT dat massale immigratie HET grote onderliggende probleem is van alle problemen in ons land. Het is STUITEND dat de bestuurlijke elite WEIGERT om er over in debat te gaan en dat gelijk mensen die hun zorgen uitspreken als extreeem rechts of n@zi worden bestempeld. Dat is ZO intens gemeen. Wij betalen onze politici heel duur om voor ONZE belangen op te komen, maar wat doen ze? Ze zijn met de eigen carriere bezig en willen heel graag op het Europese of wereldtoneel een leuke baan en dan moet je kennelijk deugend links zijn.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

N.B. Reeds in de jaren ’80 hing de kaart van Europa in de slaapkamer van aanhangers van het mohammedanisme in het midden-oosten. Ergo: 1. Het is een doelgerichte beweging die al tijden gaande is. 2. Het is een strijd die al tijden in bed wordt gewonnen 😑.

En m.b.t. ‘vanzelfsprekendheid’. Als je wordt geleerd dat emigreren hemels wordt beloond, dan is het inderdaad heel normaal om te verwachten dat er wordt voorzien…
Het is wel laakbaar dat de gevolgen van de blindheid voor geestelijke dimensie hier al decennia niet worden voorzien, althans, niet bij de meeste partijen. Ook nauwelijks op dit forum trouwens.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Ga maar via Google naar “Resolutie van Straatsburg 1975” waarmee de Europese Unie werd verkocht aan de Islam. Dit was ten tijde van de 1e olie crisis en mede ondertekend door onze mp Joop den Uyl

Ben
Ben
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Aangaande de asielzoeker zijn of andere mensen die naar Nederland komen via MVV.
Het systeem is zo gemodelleerd dat een inburgerraar verteld wordt wees de verplichte 600 uur aanwezig op school en ga 4 keer examen doen voor elk vak. als je dit gedaan hebt kunt gewoon blijven.
Verplicht inburgering is nodig om te mogen blijven ongeacht de status. Inburgeren is om deel te kunnen uitmaken van de Nederlandse maatschappij met de gelden normen en waarden.

De normen en waarden zoals in andere landen wel op gewezen wordt en geacht wordt je te integreren daar wordt niet echt opgelet of opgevezen is een meer een examen vak.
Die participatie verklaring daardoor een soort formaliteit geworden

En is het dat het met de 10.000 euro aan DUO lening het Nederlanderschap te verkrijgen.
de registrerende instantie DUO weet dit de toezichthouder ‘Blik op het Werk’ weet het dit Ministerie weet dit. Ook door onderwijsinstelling die niet aan de norm voldoen toch gewoon voort te laten gaan met inburgering.

In 2002/2003 zei de nu koningin Maxima al dat de Nederlandse en zijn cultuur niet bestaat. in de tussentijd is daar hard aan gewerkt om het nog minder te maken. Ook door onderwijsinstelling die niet aan de norm voldoen toch gewoon voort te laten gaan met inburgering.

Zo langzamerhand komen we op het punt aan dat de autochtone Nederlander moet inburgeren en minimaal Turks, Arabisch spreek en de koran met de bijbehorende wetten met waarden kent als geacht werd tot op dat moment de buitenlander die zou moeten kennen om in Nederland ingeburgerd te zijn.
Onze identiteit , on normen en waarden lijken we niet te willen verdedigen en eisen dat andere die respecteren. Zou Poetin hen wellicht te snel af zijn?

Arthur Gysels
Arthur Gysels
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is het in België niet anders, maar het was te verwachten, niet NL, niet BE, niet de andere staten zijn de echte schuldigen, de echte schuldige is de ondemocratische EU, ambtenaren die ruim verloont worden, die in wijken en gebieden wonen waar er geen overlast is, en nooit zal komen, beslissen boven onze hoofden over de migratie, zij halen hun voordelen eruit.

Marc
Marc
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Als je als nieuwe Nederlander … ”

Het is gewoon geworden migranten ‘nieuwe Nederlander’ te noemen. Dat heeft te maken met het gegeven dat asielzoekers op enig moment statushouders worden: zij krijgen rechten toegekend vanuit de Nederlandse staat, op last van Europese regelgeving. Dit kan alleen als de staat los staat van de gemeenschap.

Vanuit het Verlichtingsdenken ontstond de idee dat gemeenschapsleden hun individuele soevereiniteit afstonden aan de staat, die dan in plaats van de gemeenschap wetten uitvaardigde en rechtsprak. Onderdanen werden burgers. De staat werd gezien als de macht van verzamelde individuen. In ruil voor het verlies van individuele soevereiniteit verkregen burgers uiteindelijk stemrecht met als argument dat zij op die wijze weliswaar niet hun soevereiniteit herkregen maar wel, zij het in zeer beperkte mate, invloed op de keuzen van het bestuur konden uitoefenen.

Niet ingezien werd dat stemrecht op de eerste plaats het afzien van individuele soevereiniteit en het bestendigen van het verschijnsel staat bestendigde.
Nog minder zag men in dat de staat de plaats van de gemeenschap innam door soevereiniteit van de gemeenschap eerst te delen door het aantal leden van die gemeenschap, waarna er het predicaat ‘individuele soevereiniteit’ aan werd gegeven.

Op die manier verdween wat tot dan toe heel gewoon was, en wat men later nationalisme zou noemen, namelijk de gemeenschap. Per saldo maakte de gemeenschap met een ‘verzamelde soevereiniteit’ plaats voor de staat op basis van ‘individuele soevereiniteit’. Je ziet hier het begin van het proces dat door Hannah Arendt en anderen ‘atomisering van de maatschappij’ zou worden genoemd.

T. Groen
T. Groen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op de kop. Uit mijn hart gegrepen. Nu de rest nog wakker krijgen!

40
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x