Door COP27 bereikt klimaatgekte weer ongekende hoogten

Wanneer gaat de angstgeest terug in de fles?

Een goed verhaal moet je nooit laten verpesten door de feiten, zei een journalist me ooit. Dat recept wordt volop gevolgd door de NOS en andere media: sensatie en overdrijving verkopen beter dan genuanceerde verhalen en wetenschappelijke feiten. Maar op het gebied van klimaat dreigen we totaal uit de bocht te vliegen met het hysterische COP27-alarmisme wereldwijd. Kan die opzettelijk gekweekte angstgeest weer terug in de fles, of zijn we overgeleverd aan ontspoorde extremisten, vraagt Alma van Hees zich af.

Weet u wel wat de gevolgen zijn als de zee twee of vijf meter stijgt? Wel, Nieuwsuur legt dit graag uit. Want het kan zo maar gebeuren, nietwaar?

 

De resultaten van deze niet realistische wat-als-exercitie zijn vanzelfsprekend ‘zorgwekkend’, want gebaseerd op worst case scenario’s. Never mind dat de Noordzee volgens een rapport van het instituut Deltares (Zeespiegelmonitor 2019) voor onze kust al een dikke eeuw slechts 18,6 cm gestegen is, waarvan dan ook nog eens 4,5 cm bodemdaling moet worden afgetrokken. En dat er – belangrijker nog – geen versnelling zichtbaar is. Klimaatalarmisme biedt de publieke omroep gratis materiaal voor griezelfilms: we verdrinken massaal en er blijft geen ijsbeer of koraalrif meer over. Intussen gaat het met de ijsberen en het Great Barrier koraalrif prima.

 

Modebewust

Die alarmerende opwarming, veroorzaakt door de mens, betekent het einde van onze planeet, roept de door Extinction Rebellion geïnspireerde jonge generatie. Modebewuste activisten die niets anders kennen dan dat de nieuwste smartphone vanzelf uit de lucht komt vallen, terwijl ze over de hele wereld vliegen voor luxe vakanties, die zo slecht zijn voor het ‘klimaat’. Ze zijn zo wanhopig dat ze zich aan van alles vastlijmen, unieke kunst bestoken met soep, cake of zwarte smurrie, klassieke orkestvoorstellingen verstoren en (vlieg-)verkeer blokkeren.

 

Religie

Je kunt het ze niet kwalijk nemen. Want ook de ongekroonde koningin van de EU, Ursula von der Leyen, tweette ter gelegenheid van de klimaatsconferentie COP27 in ronkende taal dat we niet “de snelweg naar de hel”, maar een “schoon kaartje naar de hemel” verdienen. Hemel en hel. Wie kan nog ontkennen dat het hier om een religie gaat waarin je moet geloven, en zo niet, dan ben je een ketter? Ook UN-baas António Guterres droeg zijn steentje bij aan de hysterie met zijn “kiezen voor collectieve zelfmoord of klimaatsolidariteit” bij de opening van COP27.

 

Guterres’ woorden brachten klimaatscepticus Judith Curry tot de verzuchting dat “het niet zo moeilijk te begrijpen is waarom de wereld zo’n puinhoop is met zogenaamde UN-leiders die apocalyptische onzin uitkramen. De politieke doelen van anderhalve graad zijn volledig los komen te staan van het onderwerp menselijk welzijn en ontwikkeling,” stelt ze.

 

Overdrijving

Zou die hysterische overdrijving soms komen doordat ‘het klimaat’ maar hardnekkig weigert verder op te warmen, maar we toch in de vreselijke opwarming moeten blijven geloven? Of moet worden overschreeuwd dat allerlei voorspelde rampen door de veronderstelde ‘klimaatnoodtoestand’ zich maar niet manifesteren en het aantal doden door extreem weer al jaren daalt?

Daarentegen wordt elke uitzonderlijke weersgebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een orkaan in de VS, tot op het bot uitgemolken, zonder erbij te vertellen dat er voor de eerste keer in vijfentwintig jaar geen énkele orkaan in augustus is geweest. “De media hebben een agenda,” tweet de kritische Amerikaanse auteur en ‘ecomodernist’ Michael Shellenberger. “Ze verkopen pseudowetenschap. Ze zijn niet te vertrouwen.”

Verzinnen de media maar wat – een goed verhaal moet je immers niet laten verpesten door de feiten – of is er meer aan de hand?

 

Steven Koonin

Professor Steven Koonin van de Universiteit van New York heeft recent een boek gepubliceerd onder de titel Unsettled. Daarin betwist hij dat klimaatwetenschappers het onderling eens zijn over de klimaatverandering: science is not settled. Koonin analyseert vervolgens hoe wetenschap, met al haar zekerheden en onzekerheden, ‘De Wetenschap’ is geworden op klimaatgebied. In elke stap van het proces van wetenschappelijke inbreng in het IPCC, vervolgens de omvorming daarvan in samenvattingen voor beleidsmakers en tenslotte de weergave in pers en overige media, gaan nuances en onzekerheden verloren. Het eindresultaat: een publieke opvatting over Global Warming die sterk verschilt van wat wetenschappers hebben gevonden.

 

Selectief winkelen

Professor emeritus dr. Ralph B. Alexander heeft in zijn paperChinese whispers: how climate science gets lost in translation” de stelling van Steve Koonin verder onderzocht door gedetailleerd de global temperature record over de laatste 2000 jaar onder de loep te nemen. Hij concludeert dat het IPCC zelf selectief winkelt door alleen die onderzoeken te gebruiken, die de ‘opwarming’ bevestigen en de warme periode in de Middeleeuwen en de koude Kleine IJstijd niet noemen, omdat “de tijd van deze periodes niet goed is gedefinieerd”. Vervolgens stelt het IPCC in zijn persbericht dat “veel van de veranderingen die nu in het klimaat worden waargenomen geen precedent hebben in duizenden, zo niet honderdduizenden jaren”.

 

Code Rood

Een ongefundeerde uitspraak zonder basis in hun eigen rapportages, stelt prof. Alexander. Deze boodschap werd door secretaris-generaal António Guterres van de VN naar weer een nieuw niveau getild met: “Het IPCC-rapport van werkgroep 1 is een code rood voor de mensheid. De alarmbellen rinkelen oorverdovend, en het bewijs is onweerlegbaar”. Zo’n boodschap is wellicht gekozen vanwege maximale politieke impact, maar met wetenschap heeft dit niet veel meer te maken, concludeert prof. Alexander. Koonins vaststelling over het al dan niet opzettelijk vertekend doorgeven van de klimaatboodschap klopt, is zijn slotbevinding.

Wat we dus zien is hoe (selectieve) onderzoeksresultaten uit de wetenschap ‘vertaald’ worden voor het publiek, waarbij bij elke tussenstap de boodschap steeds alarmerender wordt zodat die tenslotte niets meer met de feiten te maken heeft. Maar wat zijn eigenlijk de feiten?

 

Opwarming

Prof. Ross McKitrick, econoom en gespecialiseerd in energie- en klimaatpolitiek van de universiteit van Guelph (Canada), vraagt altijd aan zijn studenten om voor een paar locaties in Ontario na te gaan hoe de temperatuur zich de afgelopen honderd jaar of langer heeft ontwikkeld. Tot hun verrassing moeten ze constateren dat er tot 1930 van opwarming sprake was, maar erna niet meer. In een interview met de Amerikaanse klimaatscepticus Tom Nelson bespreekt hij de temperatuurmetingen. Er bestaan maar voor minder dan de helft van het aardoppervlak temperatuurgegevens over de vorige eeuw, de rest wordt modelmatig ingevuld. Dus waar hebben we het eigenlijk over? vraagt McKitrick zich af.

 

Aanpassingen

Verder zijn alle ‘ruwe’ temperatuurmetingen aangepast, en merkwaardigerwijze leidde die aanpassing van alles vóór 1960 tot een daling, maar alles erna tot een stijging. Dat is toch wel een beetje vreemd, maar vragen daarover worden nooit beantwoord. Bijzonder is ook dat die ‘aanpassingen’ in de Amerikaanse grafieken net zo groot waren als de ‘opwarming’ zelf, stelt McKitrick vast. “De opwarming wordt dus helemaal veroorzaakt door de latere aanpassingen in de ruwe data.”

McKitrick maakt zich zelf geen zorgen over klimaatverandering. “Ik denk dat de feiten aangeven dat de klimaatverandering niet veel voorstelt. Er zullen veranderingen zijn en zaken waaraan we ons aan moeten passen, maar die zijn op kleine schaal vergeleken met de normale gang van zaken.” Zoals Nobel-prijswinnaar in de Natuurkunde Ivar Giaever al jaren geleden zei: “Een stijging van 0,3% in 150 jaar betekent maar één ding: het klimaat is verrassend stabiel geweest.”

 

Hoe nu verder?

“Hoe ziet u de toekomst?” vroeg Tom Nelson in het voornoemde interview aan prof. McKitrick. Zijn antwoord kwam op het volgende neer. De komende jaren gaan interessant worden. In het begin was het IPCC er vooral mee bezig om klimaatsceptici de mond te snoeren en tegen de wereldleiders te zeggen: luister niet naar hen. Inmiddels hebben de klimaatactivisten de boel overgenomen en zij verkopen de grootste onzin. Kijk maar naar wat er gebeurt als iemand als de Amerikaanse hoogleraar Roger Pielke Jr. de nonsens over “extreem weer” aan de orde stelt. Hij wordt keihard aangevallen door activisten en extremisten en vervolgens uitgesloten. Dus, verzucht McKitrick, wie gaat de wereldleiders vertellen dat zij niet naar deze gestoorde extremisten moeten luisteren, die soep gooien naar schilderijen en zich vastlijmen?

 

Koude winter

De winter komt eraan. In Europa zal de CO2-uitstoot dalen omdat de energie onbetaalbaar is en de industrie plus uitstoot naar elders verhuist. Ondertussen verhogen landen als China en India hun CO2-uitstoot dusdanig dat reducties in het Westen daarbij in het niet vallen. McKitrick: “De Europeanen gaan bevriezen vanwege hun stompzinnige beleid waardoor ze het zonder betrouwbare energietoevoer moeten stellen. (…) De kosten voor levensonderhoud door het klimaatbeleid stijgen enorm. En dan is het straks 2030. De CO2-reductie is niet gerealiseerd en een klimaat-Armageddon is ook uitgebleven, maar het leven is onbetaalbaar geworden. Ik hoop dat er dan een afrekening plaatsvindt, misschien al eerder”.

Zou een koude winter helpen om weer een beetje bij zinnen te komen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
60 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zag vanochtend een filmpje over een zekere Emmely die door klimaatverandering veroorzaakte bosbranden en overstromingen depressief werd zodat ze bijna zelfmoord ha gepleegd. Niet de bosbranden niet de overstromingen maar de klimaat hysterie met de daarmee gepaarde 24/7 propaganda en hersenspoeling waren de oorzaak voor haar toestand. De activisten, politici en journalisten zouden beter kunnen bedenken wat zij onder het volk veroorzaken met hun opgeklopte klimaat alarm. Hoe vaak was het al niet 5 voor 12 en het gaat maar door. De hiermee gepaarde maatregelen maken ons leven juist stressvol wan een crisis volgt de andere zonder dat iets opgelost wordt. De zojuist afgeronde klimaattop laat zien dat het niet om klimaat gaat maar om geld. Het gaat weer om schuld aan te praten zodat de portemonnee nog verder open gaat. Het klimaat behoeft geen
dirigenten het speelt vanzelf. Het wordt tijd dat het volk massaal beseft hoe wij belazerd worden en daar naar handeld.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Koe bij de horens vatten..het is vandaag de dag, simpel politieke onzin.
Men wil helemaal geen oplossing, kijk je links…zie je rechts niks.
Kijk je rechts…zie je links niks…men gaat gewoon over “tot de orde van de dag”.
En dit zijn onze volksvertegenwoordigers…..laat me niet lachen…(k) leuterklas.
Lange gesprekken houden die nergens toe leiden…bah dat is onze politiek

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Ja , de Tweede kamer is ronduit belachelijk, beetje blaffen voor de sfeer en daarna tekenen bij het kruisje. Iedereen is met zichzelf bezig. En intussen geschied het kwaad.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Onder jongeren van 16 tot 20 jaar komt depressie met bijna 10 procent het meeste voor; dat was in 2020 nog 7,3 procent. Van de jongeren van 12 tot 16 jaar heeft 5,6 procent naar eigen zeggen in het afgelopen jaar minstens zes maanden een depressie gehad; in 2020 was dat 4 procent.5 dagen geleden

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Omdat hen spreekwoordelijk ‘hel en verdoemenis’ wordt gepreekt vanaf de kansel van de WEF dictatuur. Een nieuwe ‘religie’ met een nieuw soort inquisitie, met name aan de toksjootafels.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Het enorme aantal geconstrueerde crisissen heeft uiteraard invloed op de mensen. Onze jongeren hebben alleen maar goede tijden meegemaakt en de generatie die slechte tijden ervaarde verdwijnt langzaam. Die generaties kunnen er beter tegen maar de jongeren staan ineens voor het feit dat heel veel niet meer vanzelfsprekend is. De ouderen zullen het vaak aanstellerij vinden maar ook de ouderen willen die slechte dingen niet terug. De weg naar het nieuwe communisme b.v. is voor ons ook een zwarte wolk aan de hemel maar dat begrijpt de jeugd weer niet.

Jos
Jos
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De ware agenda:
Een groot internationaal nivellering ‘s feest, aangezwengeld door internationale (globalistische) socialisten en marxisten. Zie de uitkomst op klimaattop in Egypte = een fonds dat uw (belasting) gelden gaat verdelen in armere landen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Terwijl diezelfde miljarden overvloedig naar belastingparadijzen worden gesluisd door dictators, die de armoe en honger dus bewust in stand houden, want dat brengt pecunia op.
En de gestoorde westerse ‘bestuurders’ gaan er gewoon mee door, doen er nog een schepje bovenop.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als dictators het geld krijgen dan zijn hoge hoeden, kisten whisky en Mercedessen uitverkocht en de krottenwijken blijven bestaan met onverharde wegen en armoe met als lichtpuntje Europa. Zo betalen wij twee keer.

jaak Peeters
jaak Peeters
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In ben het grotendeels eens met de heer van Haasteren. Een studie leerde dat de bevolking van een Afrikaans land (Burkina Fasso, denk ik) desgevraagd per koppel 10 kinderen wilde. En dàt in een Sahelland. Dat er armoede is, zou dan vervolgens aan ons liggen, mensen die hard hebben gewerkt om dit alles te bereiken. Men kan praten over het kolonialisme, maar dat kan niet eeuwig blijven duren, vooral niet als mensen zélf tenminste mee verantwoordelijk zijn voor hun armoede. Klimaat heeft daar niets mee te maken. Dat heeft al miljarden jaren geschommeld en zal dat blijven doen, ook als er geen mensen zijn. Het enige wat mogelijk is, is ons te beperken tot het noodzakelijke. Maar dan moeten de ‘arme’ landen ook een inspanning leveren. Elk probleem heeft een vraagzijde en een aanbodzijde. In Afrika maken de mensen zelf de vraagzijde veel te groot. En ten onzent bereikt de aanbodzijde zowat haar ultieme grens. Sommigen denken een oplossing te zien in migratie, maar dat verschuift slechts het probleem en volgens Paul Collier heeft dergelijke migratie zelfs geen enkel voordeel – voor niemand.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

Hoe groot is het klimaatprobleem ten opzichte van overbevolking?
De inspanningen om het zgn klimaatprobleem op te lossen zijn een veelvoud van de inspanningen om de overbevolking op te lossen. Nederland is hier een aardig voorbeeld van.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het zgn. klimaat probleem is er niet, dit is bedacht door de overheid…enkel als zijnde een verdienmodel.
Mijn huisje is oud…hieperdepiep ik krijg een warmtepomp… en een verbruik van +/- 4 k aan stroom erbij.
De inspanning…welke op iedere vorm van beleid, 1 grote rotzooi is geworden… daar gaan we stom in door.

Andre
Andre
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

In die islamitische zone van Afrika waar Burkina Faso ligt krijgen vrouwen gemiddeld 6-7 kinderen, in de christelijke landen verder naar het zuiden ligt het iets lager, tussen 5 en 6. Hoe dan ook het betekent dat de bevolking van deze landen elke generatie (ca. 25 jaar) verdubbelt. In het jaar 2100 zal de helft van de wereldbevolking in Afrika wonen (5 of 6 miljard mensen). Wat dit gaat betekenen voor de natuur in Afrika laat ik graag aan de verbeelding over.
Ter vergelijking: als Nederlandse vrouwen sinds 1945 ook zoveel kinderen hadden gekregen dat de bevolking elke generatie verdubbeld was, dan zouden er nu ongeveer 70 miljoen mensen in Nederland wonen.
Misschien dat we in dat geval meer gemotiveerd zouden zijn geweest om migranten uit Afrika te weigeren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

In Nederland hebben de mensen het overbevolkingsprobleem zien aankomen en democratisch opgelost.

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wat ze nu in sneltreinvaart weer teniet doen door ongeremde immigratie toe te laten!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Als we geen immigratie hadden gehad, woonden er nu tussen de 15 en 16 miljoen mensen in Nederland.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Om dat op het klimaat te betrekken: 3 miljoen mensen minder die ruimte en energie nodig hebben. 3 Miljoen mensen minder die CO2 en stikstof uitstoot hebben. Minder druk en ga zo maar door, 3 miljoen mensen.

E. Vreeland
E. Vreeland
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik denk nog minder. Het aandeel autochtonen in NL ligt rond de 13 miljoen. Ik bedoel dan autochtonen
blanken. Er is al veel vermenging, wat ook helemaal niet erg is. Zelf heb ik een Duitse vrouw en 2 kinderen. In principe is immigratie ook niet slecht, maar er is geen beleid. Alles mag nu binnen komen, en dat is zeer slecht.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Tien miljoen is eigenlijk al veel voor Nederland als beetje ‘wilde’ natuur wil houden.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat mensen daar meer kinderen krijgen /nemen ( je neemt overigens een kind niet).

In deze landen is dit normaal……hoe meer kinderen hoe beter je toekomst eruit zal komen te zien, hebben daar geen pensioenfonds zoals wij die kennen.

Alhoewel ons pensioenfonds…..best wel naar de kl””ten wordt geholpen.
Bij de eu is het vermogen van onze pensioenfondsen een doorn in het oog, tja de regering doet dit doelbewust ( geholpen door dnb)…daar zit immers een beste bulk aan geld, die we moeten plukken

Komt erop neer dat men “gewoon” afdracht heeft moeten doen aan een schandalig hoge premie waar uw nazaat niks meer van meekrijgt.
Ben je dood…dan is dit einde brood

Hans
Hans
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel van Alma van Hees. Ze slaat de spijker op zijn kip en gebruikt solide bronnen! Complimenten!

Angstig is hoe de gekte alleen maar toeneemt, en we, om de planeet zogenaamd te redden, overstappen op ‘groene’ energie die aantoonbaar leidt tot enorme milieu schade. De extreme vraag naar grondstoffen leidt tot vernietiging van unieke natuur door mijnbouw. De vraag naar balsahout voor de bladen van windturbines leidt tot grootschalige ontbossing en het landgebruik vernietigd habitat, vogel- vleermuis- en insecten populaties. En ook de Noordzee. Allemaal gedocumenteerde feiten, deels gepubliceerd in peer-reviewed artikelen. De milieubeweging sluit zijn ogen hiervoor.

Je ziet hoe de onzin steeds groteskere vormen aannneemt. Hoewel wetenschappers hebben gezegd dat het heel lastig is om overstromingen ed aan klimaatverandering te koppelen, wordt het nu toch als feit gepresenteerd dat het allemaal onze schuld is, bv de overstroming in Pakistan. Geen woord over de ontbossing en het ontbreken van bescherming tegen het water, die de ramp veel ernstiger hebben gemaakt. En dan komt er nu dat compensatie fonds… De wereld is echt gek geworden.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hans

Het is gewoonweg te makkelijk om met de klimaat portemonnee te zwaaien.
Bah…deze mensen maken alles kapot

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij is momenteel het risico van het uitbreken van de derde wereldoorlog in Europa groter.
Daar hoor je dan weer niemand over.
Wat denk je van de problematiek van de toenemende wereld bevolking, waar we in Nederland al wat van beginnen te merken.
Wegkijken van werkelijk bestaande problemen, dat is wat we verkeerd doen. Als je wegkijkt, dan zie je het niet. Daarom fixeren wij ons op een fata morgana.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik schrok me werkelijk wild toen ik hoorde van de raket die in Polen terecht was gekomen en de oorlogstaal van Zelensky.
Biden wist niet hoe snel hij de zaak moest downplayen.

jaak Peeters
jaak Peeters
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Oef! Toch iemand die Zelensky doorziet!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

Dan heb je nog een Rutte die roept dat het “onze” oorlog is.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Net zoals met alle uitspraken van rutte…..deze man is supergoed in het uitspreken van leugens.
Tis gewoon te gek voor woorden dat dit gedrocht daar zit waar je hem niet wil hebben

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

Shake hands….een grotere bedrieger dan dit gedrocht kun je niet vinden in europa.
Waarom steunt de eu deze minkukel…is een bewezen leugenaar die corrupt is

Realist1966
Realist1966
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Dat gedrocht wappert met onze portemonnee en wij laten dat toe. Je kunt de eu niet verwijten rutte te steunen als wij zelf niet in staat blijken hem te lozen. Zijn leugens komen hen prima uit en onze belastingcenten nog meer.
Onze pensioenpotten, het Groningse gas, gaat straks allemaal naar de eu.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat zegt eigenlijk al genoeg…wederom een duidelijk voorbeeld van het manipuleren.
Raket of niet…zelenski is een “gewone”verrader

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En Sjoerd Rimmer Sjoerdsma van die ‘partij voor vrede’ vond ook dat de Navo onmiddellijk in moest grijpen.
En vele anderen.
Wat zijn er toch een hoop warmongers op invloedrijke plekken in NL.
En…de kop van die clown met zijn akelig raspende oorlogsretoriek kan ik ook niet meer zien. Het is langzamerhand walgelijk. En die onderdanige voetenkussende westerse ‘bestuurders’ (hello Volodimir, here is Mark…) tenenkrommend!
Elke dag sneuvelen er aan beide zijden vele mensen, maar over een vredesakkoord blijft men stil.
Als het westen stopt met leveren, zijn de wederzijdse moorden morgen voorbij en gaat men aan de onderhandelingstafel.

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zegt toch genoeg…leugen na leugen is nu de politiek.
Hoop echt dat dit soort politiek gaat stoppen……maarja, tis “gewoon”het grote geld welke hier de baas is…bah

Wil
Wil
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Vraag is……wie wil europa groter maken.
Rusland heeft vele malen toenadering gezocht om economisch tot elkaar te komen,
dit is een echt gemiste kans.
Onze economie is een doorn in het oog van amerika…die willen, kost wat kotst de hegemonie in stand houden.
maw amerika beslist wat wij wel/niet mogen doen…dat is pas bullshit.
Grote smoel van rutte….we gaan ons land redden, naar de kloten helpen is eerder van pas

Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kernachtig en stilistisch sterk geschreven.
Het grote publiek loopt blindelings achter de combi media+politiek aan. Vreemd genoeg weet iedereen dat media overdrijven en sensatiegericht zijn, en dat politici onbetrouwbaar zijn, wat bijvoorbeeld is gebleken uit de toeslagenaffaire, de onrechtmatig verklaring van de heffing op vermogen en dat de VVD op zijn congres stemt TEGEN zijn eigen programma wat betreft de asielzoekers (die eigenlijk migranten zijn).
Mensen willen dit geloven en gaan er in mee gewoon uit gemakzucht om de cognitieve dissonantie te vermijden. Ze zullen ergens tegen 2030 ruw ontwaken en ontdekken dat ze alles kwijt zijn: hun welvaart, hun vrijheid, hun leven. Doodgewoon omdat ze te belazerd waren om zich te verdiepen in de feiten maar het makkelijker vonden om elke afwijkende mening af te doen met ‘extreem-rechts, wappie, klimaatontkenner’.
Waar ik me wel zorgen over maak is dat het extremisme voortdurend uitgaat van de voorstanders van allerlei onderwerpen (terwijl ze daar hun tegenstanders van beschuldigen) en dat dit onvermijdelijk zal leiden tot een heftige botsing.

Henk
Henk
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat boek “Unsettled” van Koonin is inderdaad spectaculair. Een ipcc deskundige die voor Obama gewerkt heeft vergelijkt allerlei mediaberichten met de werkelijke publicaties van het ipcc. De door en door slechte inborst van de media wordt glashelder gepresenteerd. Dat boek is een aanrader!

Gussel
Gussel
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

We worden nu reeds geconfronteerd met het steeds verder verloederde onderwijssysteem. Gezond verstand en kritisch denken zijn helaas overgenomen door de woke gedachten. Zijn er grote veranderingen geboekt door de ontwikkelingslanden te subsidiëren? De machthebbers daar zullen de klimaat donaties een goede bestemming geven namelijk zichzelf.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Dit klopt. We weten al sinds vele decennia dat al die miljarden hoofdzakelijk in diepe zakken verdwijnen en echt structureel voor de bevolkingen van de ontwikkelingslanden niets hebben verbeterd. Integendeel, de heersers van die landen zien een verdienmodel voor zichzelf en hun nepotisme in het blijvend knevelen van de bevolking. De westerse machthebbers willen echter die heersers met veel geld tevreden houden om te kunnen pompen en mijnen. Dus plunderen ze de westerse bevolkingen om dat te financieren. Niemand wordt er beter van behalve de ‘heersers’.
Wat zouden we er aan kunnen doen?

Cees
Cees
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Parlementaire Enquête over de resultaten van onze ontwikkelings- hulp!

piet12345
piet12345
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Angst en een schuldgevoel, werkte de afgelopen 2 jaar prima. Gelukkig kan ook dit probleem worden opgelost met mijn poen en het inleveren van mijn vrijheid. Je doet het immers voor een ander, toch.

pedro dos
pedro dos
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma, je haalt McKitrick aan die stelt dat er uiterlijk in 2030 een afrekening dient plaats te vinden. Mag ik me daarbij aansluiten en vragen om tribunalen en hopen op een revolutie? Of wordt deze reactie dan in de ban gedaan. Ben benieuwd?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

De revolutie wordt door het WEF al afgedwongen, alleen niet zoals wij het bedoelen.
Tribunalen? Die zijn er ook al, aan de toksjootafels en in de linksdraaiende media. Want die spelen aanklager, rechter en executeur vanaf hun moral high ground. Justice by media, en alleen tegen ‘de ander’. Weerwoord en kritiek is bijna verleden tijd.

Kareltje
Kareltje
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Alma, je beschrijft helder hoe een en ander zich verhoudt.
Wat een verademing zou het zijn als pseudo ‘wetenschappers’, de ‘ik weet het beter’ groep, de ergerniswekkende schilderijplakkers en andere ‘gelovigen’ ook eens de keerzijde hoorden, die van de, jawel, wetenschap en die van de niet bange en objectieve journalisten (niet die van het journaal). Al was het alleen maar om eens echt na te denken en niet alles direct als DE WAARHEID aan te nemen.

Hkr
Hkr
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik één aspect van dit mooie en uitstekende artikel uitlichten. Het KNMI heeft inderdaad de gemeten temperatuur voor 1960 bijgesteld, waardoor het aantal hittegolven voor 1950 van meer naar minder dan de laatste 70 jaar, want hebben twee meethutten 300 mtr verplaatst. Hoera. Dat was het absoluut foute van daarvoor.

HenryN
HenryN
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Guterres, manager angst zaaien, heeft nog nooit echt gewerkt en kan waarschijnlijk mooi lullen maar meer ook niet. Verstand van klimaat/corona heeft hij niet maar krijgt voor dit luizenleven wel een goed inkomen. Onbegrijpelijk dat mensen tegen dit soort chalatans opkijkt

Youp
Youp
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Wanneer gaat de angstgeest terug in de fles?”

Als je ermee ophoudt je te laten besturen. Als je een daadwerkelijk soeverein mens wordt. Als je zegt: hier ben ik, een vrij en soeverein mens, de heerser over mijn lijf en leden, de eigenaar van de vruchten van mijn arbeid. Dus geen democratie, geen verkiezingen, geen minpres, geen parlement, geen belastingen, geen monarch, geen EU, geen VN, geen WHO, WFO, UNHCR, whatever. Geen staatsmedia, geen staatswetenschap, geen staatsonderwijs; enkel eigendom, geprivatiseerde eigendomsbescherming, vrije entree van aanbieders en vrije keuze van afnemers.

Zodra je bestuurd wilt worden, in wat voor hoedanigheid dan ook, zul je je soevereiniteit moeten afstaan aan de besturende partij en vanaf dat moment ben jij het slaafje van die partij.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is altijd een afweging. Kinderen moeten volwassen worden. Ik denk niet dat je ontkomt aan sturing.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Mensen moeten gewoon leren begrijpen wat verstandig is, en wat niet.

Realist1966
Realist1966
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat zou d66 hebben kunnen zeggen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Wat denkt u wat verstandig is, ons druk maken over het klimaat, of over een oorlog in Europa die elk moment kan uitbarsten?
Dan hebben we het nog niet over andere problemen die Europa teisteren. Naar het schijnt, verwachten ze in Duitsland bij een strengere winter (ha ha ha) black outs.

johan
johan
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een gezegde: iedereen heeft het over mijn zuipen maar niemand heeft het over mijn dorst.
Vertaald naar deze tijd: iedereen heeft het over het klimaat maar niemand of zeer weinigen hebben het over de extreme overbevolking.

Gussel
Gussel
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  johan

De extreme overbevolking zou als prioriteit op de klimaatagenda moeten komen te staan. Ontwikkelingsgelden en -hulp hebben de bevolkingsgroei gestimuleerd. Minder kinderen stierven, maar nog steeds worden 8 kinderen en meer geboren per gezin. Met de ontwikkelingshulp had gelijktijdig een geboortebeperkingsprogramma uitgerold moeten worden.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  johan

Als je alle wereldburgers bij elkaar zou zetten, dan heb je aan ruimte van het eiland Zanzibar genoeg.
Dat er sprake zou zijn van overbevolking en dat dit een probleem zou zijn is ook al desinformatie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

Er wonen 18 miljoen mensen in Nederland, dus dan kunnen er nog wel een paar miljoen bij?
Dat verklaart wel iets.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het huidige aantal mensen op aarde putten nu al de reserves van de planeet uit.
Al die mensen hebben leefruimte nodig, voedsel en energie. Er is nu al niet genoeg voor iedereen en de wereldbevolking blijft groeien.
Maar goed, we passen allemaal op Zanzibar. Zal wel gezellig zijn dan, zo op elkaars lip.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

Met het bereiken van de 17 miljoenste inwoner wonen er in ons land gemiddeld 504 mensen per vierkante kilometer landoppervlakte
.21 mrt. 2016

Inge-Willem Noordergraaf
Inge-Willem Noordergraaf
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk gaat een koude winter niets helpen tegen het pseudo-religieuze klimaatextremisme. ‘Men’ zal dat afdoen als een ’toevallige uitschieter’ van de ‘alarmerende trend’….

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien kunnen de Gerrit Hiemstra’s onder ons eens even bijpraten met Obama.
Obama roept -net als de Hiemstra’s- al jarenlang dat de zeespiegel stijgt, eilanden onderlopen, als we niets doen.
Obama heeft zelf echter recent twee riante landgoederen aangekocht, ter waarde van 30 miljoen dollar (van zijn riante presidentssalaris?), allebei op een eilandje: Hawaii en Saint Martha’s Vineyard.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als de MSM en regering massaal aantoonbare desinformatie verspreiden, en je vindt daar wat van, bijv. dat er een achterliggende agenda moet zijn, want we zijn toch niet allemaal stapelgek geworden, dan krijg je van de NCTV het label “complotextremist” opgeplakt.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is stuitend om te zien hoe die Rob Jetten nu op tv journaals wauwelt over het stijgend aantal rampen. Niet normaal. Overstromingen in Bangladesh zijn onze schuld. En dat arme landen volgens hem wel interesse hebben in parken vol windmolens op zee want het is “winstgevend”. Huh? Het ging toch om natuurbehoud? Of toch om het geld? De oceanen zijn ook natuur, Rob. Zelfs de deskundige van RTLZ doet mee aan al dat klimaat alarmisme. Fake news.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Een heftige sneeuwstorm heeft grote delen van de Amerikaanse staat New York lamgelegd. Meteorologen verwachten dat er tot en met zondag nog meer dan een meter sneeuw zal vallen.
Ik heb begrepen dat dit aardig wat schade oplevert. Zou dat ook klimaatschade zijn?

60
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x