De griezelige agenda van Extinction Rebellion

Op naar de vernietiging van de Westerse samenleving

Foto: Demonstratie Extinction Rebellion in Londen.

Wie vindt ze niet sympathiek: de jongens en meisjes die wereldwijd protesteren tegen de klimaatverandering? Welwillend worden ze tegemoet getreden door onderwijs, media, politie en publiek. Ze strijden immers voor een hoger doel: het redden van de wereld, die ten onder dreigt te gaan door de destructieve activiteiten van de westerse mens.

Een totale uitroeiing (extinction) staat voor de deur. Misschien al over 12 jaar! Daar moet toch iedereen onmiddellijk tegen in opstand komen? Protesteer, lijm jezelf vast aan een hek of brug, versper het verkeer, verzuim school en doe verder alles wat je nog verzinnen kunt.

Mooi, dat protest van de jonge generatie tegen de oudere gevestigde orde. Dat stelt het establishment op de proef en dwingt tot nadenken, discussie en vernieuwing. Zo hoort het te gaan.

Het opmerkelijke van deze jeugdige rebellen is alleen dat ze helemaal niet tégen de gevestigde orde strijden. Integendeel. Hun speerpunt, de al in gang gezette energietransitie, stellen ze niet ter discussie. Nee, ze willen alleen maar dat het radicaler gaat: Climate Action Now! Meer en sneller van hetzelfde.

Greta Thunberg

Interessant is ook dat hun boegbeelden geen felle, sensuele en kritische leeftijdgenoten zijn met een onstuimige en recalcitrante levenslust, zoals in de jaren zestig. Nee, zij worden geïnspireerd door een vroeg-oud problematisch meisje met ouderwetse lange vlechten, dat woedend roept dat haar jeugd haar is ontstolen: Greta Thunberg. Of door oudere mannen, al of niet met een paardenstaart. Die, als ze zich in het andere kamp – de klimaatsceptici – bevinden, meteen door hen worden afgevoerd als seniel en ruim over de houdbaarheidsdatum.

Blanke kinderen

Tenslotte bestaat de groep jonge rebellen voornamelijk uit blanke kinderen, die alleen maar vrede en voorspoed hebben gekend. Gaat dat misschien vervelen, en zoeken ze naar zingeving in hun verwende leven? Je bent jong en je wilt wat… Dan is er niets mooier dan voor een goed doel op te gaan in een grote groep, je samen sterk en machtig te voelen en luid je stem te laten horen. Het enige wat afdoet aan dit genieten van ècht verzet is dat je onderwijsinstelling je toestemming heeft gegeven voor de staking. En de politie je vriendelijk bejegent, èn zelfs je ouders je volop steunen met een treinkaartje en zakgeld voor de Mac.. Hoezo rebellie? Maar een kniesoor die daarop let.

Op zoek naar spiritualiteit en nadenken over je bestaan en de wereld: prima. Maar weten de aanhangers van Extinction Rebellion en al hun School Strike for Climate-klonen eigenlijk wel waar hun clubs voor staan? En wat hun idealen zijn?

Klimaatrechtvaardigheid

Extinction Rebellion, afgekort XR. Wat willen ze eigenlijk? Dat leggen ze uit op hun website onder de kop What are we asking for? Het belangrijkste blijkt ‘klimaatrechtvaardigheid’ (climate justice) voor iedereen te zijn, want ‘onze warmere planeet betekent nu al leed voor miljoenen mensen’. Daarom moet de wereld razendsnel afscheid nemen van fossiele brandstoffen en ze vervangen door hernieuwbare energie. Anders wordt de onrechtvaardigheid van de klimaatcrisis alleen maar erger. Een snelle energierevolutie is nodig met ‘equity, reparations and climate justice at its heart’.

Klimaatrechtvaardigheid: wat betekent dat? Een hele lijst, zo blijkt. Weg met fossiel natuurlijk, maar ook geen kernenergie, CO2-opvang of -opslag, zelfs geen slimme landbouw. Nee, geen ‘foute’ oplossingen. Zij willen een ‘non-market’-aanpak, agro-ecologie en food-sovereignity.

Agro Ecologie

En wat mag dat dan allemaal wel wezen? Agro-ecologie richt zich op de sociale en economische dimensies van de voedselproductie, met speciale nadruk op de rechten van vrouwen, jeugd en inheemse mensen. Er moeten culturally appropiated voedselmarkten ontstaan waarbij vervelende dingen als prijs- en marktmechanismes geen rol meer spelen. Volkeren hebben het recht om gezond en culturally appropriate voedsel te produceren op basis van ecologisch sound and sustainable methoden. Weg met fossiele energie, chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest, biotechnologie, kapitalisme en grote bedrijven.

Bent u er nog?

Tegen het Westen

Stuart Basden, één van de oprichters van Extinction Rebellion, zegt het nog veel duidelijker: XR gaat niet over het klimaat. Het gaat om het giftige systeem van de Europese beschaving, dat in alle uithoeken van de wereld voor marteling, genocide en uitbuiting van niet-westerse mensen heeft gezorgd. Vooral de Engelsen (de witte oude mannen) dragen schuld.

Het klinkt bekend, extreem bekend.

Lieve XR-jongens en -meisjes, weten jullie dit wel? En onderschrijven jullie dit streven? Dat het niet om het klimaat gaat maar om het vernietigen van de westerse beschaving, waarvan jullie zelf royaal profiteren?

Doemdenken

Iedereen gunt jullie je protest. Je hebt de wind nu mee, en je weet nooit wanneer die uit een andere hoek gaat waaien. Maak nog meer spandoeken ‘tegen het klimaat’ (wat dat dan ook wezen mag), die vooral over seks – fuck me, not the climate – gaan. Het doemdenken heeft jullie hormoonhuishouding gelukkig nog niet verwoest, en dat stemt vrolijk.

En gaan jullie in de winter echt alleen maar producten van eigen bodem eten, zoals boerenkool, zuurkool, spruitjes en hutspot (culturally appropriate food)? Om vervolgens gezellig met z’n allen weer met een schep in de grond te spitten, samen met genderneutralen en mensen ‘van kleur’? Dat levert acuut enorme hongersnood op.

Weg met fossiel betekent trouwens ook dat jullie geliefde windmolens niet meer kunnen worden gemaakt. Met elektriciteit uit ‘groene’ energie kun je geen staal laten smelten.

Misschien is het beter toch nog wat door te leren op school. Ook jullie zijn afhankelijk van fossiel, of je het nu wilt of niet.

Geeft niet hoor, practise what you preach (leef zelf naar je eigen evangelie) is heel erg moeilijk. Douglas Murray (schrijver van The strange death of Europe en The madness of crowds: gender, race and identity) trekt zijn conclusie: “Onze kinderen en kleinkinderen kijken later met verbazing terug op deze tijd. Hoe kon het in vredesnaam gebeuren dat de gelukkigste generatie in de geschiedenis alles weggooide vanwege het verhaal van een klein meisje en een zooitje anarchisten?”

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hysterische uitingen van de jeugd geleid door hun nieuwe profeet Greta, het kind die alle politici uitscheld en geen
oplossingen weet net als haar volgers maar gesteund en misbruikt wordt door de linkse, rode en groene politici aangevuld door de politiek correcte restant die haar tot een symbool van een redder van de aarde verheven en misbruiken vor hun doelen. Dat leidt tot massale hysterie en bij de politiek tot paniekvoetbal(zie de laatste weken) omdat er iets moet gedaan worden al weet men niet wat. Maar niets doen is uitgesloten terwijl het nu juist de tijd is om na te denken en stoppen met uitsluitingen van mensen die andere geluid laten horen. Alleen samen kan je tot echte oplossingen komen en de economie niet volledig de nek om te draaien. De huidige Nederlandse “oplossingen” geven alleen een verklaring op de mysterie van de verdwenen beschavingen.De migratie probleem brengt ons tot de vroege middeleeuwen maar de klimaat probleem zelfs tot de stenen tijdperk.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Ja, als die Greta staat te schelden zonder zelf met oplossingen te komen, buigen de politieke toehoorders als een knipmes, want ze lijkt trending in veel kringen.
Maar als een hardwerkend politicus als Thierry Baudet een echt probleem op de agenda wil zetten en ook goed aangeeft wat hij er mee wil, dan kijken ze minachtend de andere kant op.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De oplossing is om alles op te geven waar de activisten zelf van leven zonder zelf gewerkt te hebben. Dat beseffen zij kennelijk niet.

Riche
Riche
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Er zijn al zoveel initiatieven waarin afvang van co2 centraal staat en allerlei mogelijkheden om stroom op te wekken dus dat probleem lost zich wel op. Wat betreft dat achterlijke meisje uit Zweden is dat ze niet achterlijk genoeg is aangezien het voor haar een mooi verrijkingsmodel is en i.s.m. met vader en moeder behoorlijk wat geld binnen harken. Windmolen-, zonnepanelen- en accubouwers etc. verdienen ook kapitalen en als de markt verzadigd is zal blijken dat het het allemaal net niet was en hop hop op naar een nieuw winstmodel systeem.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Riche

Dat hele vergroening is een verdienmodel voor de elite en Leven verzwaring voor de grote meerderheid. Zoals altijd. Leuk met al die bevroren windmolens mocht het klimaat zich bedenken en een afkoeling op ons sturen over een poosje als dank voor onze hysterie.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij het zien van die “klimaat-kindertjes” moet ik doorlopend denken aan de vroegere z.g. Hitlerjugend. Kinderen die door volwassenen werden/worden voorbereid op de komende strijd. Want dát is het waarvoor de huidige “klimaat-kindertjes” worden geïndoctrineerd en gevormd (of misvormd !), zodra deze blaagjes oud genoeg zijn zullen zij de posten gaan innemen waardoor ZIJ aan de touwtjes trekken betr. het klimaat-gebeuren.
Ik vind het een zeer trieste, maar óók gevaarlijk, ontwikkeling. Maar, en dát is ook al veel vaker gezegd : het linkse gespuis gaat niets te ver om hun eisen ingewilligd te krijgen, desnoods d.m.v. kleine kinderen.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

karton@De onwetende kinderen worden misbruikt door beter wetende volwassenen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Is de doelstelling, in vergelijking met de Hitlerjugend niet exact hetzelfde ? Ik vind het een zeer ongewenste en gevaarlijke ontwikkeling. Ik vraag mij overigens af, of de daarbij behorende volwassenen inderdaad “beter weten” ? Als ik een aantal van onze “leiders” hoor zeveren over het klimaat-, CO2- en stikstof-gebeuren dan wordt mijn vraag eigenlijk al beantwoord.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton@ de overheid claimed de waarheid en projecteert deze op ons als de enige waarheid. De kinderen worden door links opgehitst en misbruikt voor dit doel. Ik herken het van de communistische tijden, een echte hersenspoeling.

P. Karman
P. Karman
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad. Links vindt dit helemaal prima! Dat ze zelf ooit hierdoor ten onder kunnen gaan beseffen ze niet eens.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P. Karman

P.Karman@ Ondanks alle flops tot nu toe ontkent links het verschil tussen de droom en realiteit.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een gemakzuchtige totaal bedorven tienergeneratie die dankzij het “moderne” linkse onderwijs nooit geleerd heeft de eigen grijze massa te gebruiken.
Vervolgens moeten ze als tieners WEL rebelleren, zuiver om dat rebelleren, maar zijn ze niet in staat om daar zelf iets zinnigs voor te bedenken.
En dus laten ze zich in hun aangeleerde onnozelheid voor de extreem linkse kar spannen, hebben ze zich laten kapen door een, ongetwijfeld door Soros bekostigd, socialistisch activisten clubje.
Als je ze hun smartphone en designer gympen afneemt, ze weten geeneens dat 99,9% van hun eigendommen uit of middels aardolie gemaakt zijn, vluchten ze huilend naar hun safe-space.
Ik vind er eerlijk gezegd niets sympathiek aan, ik vind het eerder meelijwekkend.
En de “harde kern” van deze beweging zijn de linkse drammers van morgen.
Die krijgen nu al door politiek en media aangeleerd dat de Nederlandse wet op linkse activisten niet van toepassing is.

h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Ik spreek veel met jeugdigen, want hun generatie loopt groot gevaar, zonder dat de meesten van hen dat beseffen.
Meestal begin ik met de vraag, of zij zelf weleens onderzocht hebben, of alles wat hen op de scholen wordt geleerd en op sociale media lezen wel klopt. Daarbij wijs ik dan vaak op op zeer recente uitspraken gedaan door zelfbenoemde wetenschappers. Een hele mooie is bijvoorbeeld, dat eind afgelopen zomer alle bladeren van de bomen al waren afgevallen, vanwege de extreme zomer. Dat was overal uitgebreid te lezen. En dan zeg ik tegen zo’n tiener: Kijk eens naar buiten… Geloof je die wetenschapper, of datgene wat je ziet? Of ik wijs ze op de windmolens, die zwart zien van de dode insecten en het ontbreken van levende vogels in die omgeving. Zou dat gezond zijn, vraag ik dan? En wat denk je hoeveel natuur er nog tot bloei komt op de zonepaneel-weilanden en wat dacht je hoeveel energie dat oplevert.
Echt, velen hadden daar allemaal nog nooit bij stil gestaan, maar we hebben wel een goed gesprek en de meeste tieners komen er bij mij op terug, dat ze toch een wat beter gaan nadenken.
Kijk, dat vind ik nou mijn verantwoordelijkheid. Kennis in je eigen omgeving verspreiden en refereren aan het eigen verstand. En het werkt.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

H.Keur@ De meeste scholen indoctrineren de kinderen met linkse ideeën net als de moslimscholen met de islam.

h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Eens, maar dat wil niet zeggen, dat de jeugd als geheel niet meer aanspreekbaar zou zijn. Helaas mankeert er ook heel veel aan goede opvoeding. Zie het treinen-voorval gisteravond. En dan heeft NOS het over jongetjes van 15 jaar. Zo verschrikkelijk naïef. Ik blijf pleiten voor een goed gezinsleven, hoewel ik dan de gehele linkse kliek over me heen krijg. We hoeven niet overal hetzelfde over te denken, maar een jeugd die niet fatsoenlijk wordt aangestuurd en voorgeleefd, geeft een boel ellende als resultaat. Gelukkig blijven velen wel aanspreekbaar en daar probeer ik een heel kleine rol in te spelen, want alleen commentaar leveren, hoe het niet moet, dat ligt mij niet.

E. Vreeland
E. Vreeland
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ondergetekende komt zelf uit de landbouw.
De hedendaagse voedsel productie kan NIET zonder grootschalige mechanisatie en diesel.
Deze twee dingen zijn de fundamenten onder de hele samenleving trouwens. Ze hebben ons welvarend en vrij gemaakt.
Hoezo ‘vrij’? 150 jaar geleden werkte nog zeg maar 80 /90 % van de bevolking in de landbouw. Ziet u het voor u ? Onze overgrootouders werkten met paarden en hun blote handen. 60 uur per week, en dan wonen in een plaggenhut. Misoogsten, besmettelijke ziekten.
Daar hebben die verwende kinderen absoluut geen enige notie van.
Zij denken misschien romantisch terug naar de natuur, de hof van Eden.

Waar moet het heen met onze beschaving, als zelfs beleidsmakers te dom zijn om dit in te zien ?

Joost mag't Weten
Joost mag't Weten
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Mechanisatie is niet noodzakelijk vervuilend en misschien rijdt je binnen afzienbare tijd op een stekkertractor. Het probleem is grootschalig kunstmest gebruik en geïmporteerd veevoer. High Tech kringloop landbouw zou het emissie probleem grotendeels oplossen.

E. Vreeland
E. Vreeland
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag't Weten

Een elektrische trekker is een illusie.
Je kunt nooit dat vermogen opwekken, nodig voor het werken met zware machines.
Voor wat betreft Kunstmest en geïmporteerd voer, daar heeft u zeker een punt.
Dan ga je richting biologische landbouw. Het gevolg zal dan wel zijn hogere prijzen voor voedsel en grenzen dicht voor import van goedkope buitenlandse voedingsproducten. Want je kunt qua prijs nooit concurrerend zijn tegen gangbare landbouw met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.
Ook zal dan de export van netto +- 70 miljard voor Nederland verleden tijd zijn. De burger gaat dat dus ook echt voelen in zijn/haar portemonnee. Voedsel zal veel duurder worden.
Maar dat zijn keuzes die gemaakt kunnen worden.
Ziet u het gebeuren ?

Jan
Jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Biologische landbouw… heeft 30-50% meer grondareaal nodig. Hoezo tegen de branden in het Amazonegebied? Krijg je wel lekker biologische palmolie. Kun je ook nadenken?

E. Vreeland
E. Vreeland
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Ja 30-50% meer grond nodig. Dat zeg ik, als alles bio is, is er geen export meer en telen we voor eigen bevolking.

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag't Weten

Enig idee hoeveel vermogen zo’n moderne trekker heeft? Ook hoeveel brandstof nodig is om dit te laten draaien? Dit redt je niet met elektriciteit.Ja, aan een kabel, niet een accu. Wij zijn een redelijk netwerk land. Hoe ziet u dit voor zich op de vlaktes van Azië of Amerika? Roep nu niet van er zullen nieuwe technieken komen. Als je hier wat wint, verlies je elders.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag't Weten

Joost mag’t Weten, als u goed had opgelet, had u de eerste signalen opgevangen van ‘linkse’ globalisten dat electra vervoer geen toekomst heeft. Als u de tellingen had bijgehouden, was u verbaasd geweest dat zoveel sujetten menen dat er ‘veel’ electra autos worden gebouwd. Als het rutte, klaver en jetten lukt hun electra dwang-neurose door te zetten, heeft Liander, energie voorziener, al duidelijk gesteld dat we dan ruim voor 2030 grootschalige stroom-storingen zullen hebben. Als u EW, Veren of Lood, TPO en zo nog enkele had gelezen, had u geweten dat kunstmest noch import veevoer een probleem zijn.
Het basis probleem is de OVER-OVER-bevolking van Nederland. Al rond 1970 is door ONbekende slimme techneuten en bedrijfs-economen uitgerekend dat de postzegel Nederland TOT 9 miljoen inwoners een gezonde, vrijwel vanzelfsprekende biologische landbouw zou hebben. Als ik al meerdere oplossingen kan bedenken om binnen 10 jaar miljoenen inwoners kwijt te raken, dan moeten er meer inwoners zijn, die dat kunnen uitdenken…..

Joost mag't Weten
Joost mag't Weten
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We worden al minstens 13 jaar (toen kwam “An inconvenient truth” uit) van alle kanten bestookt met doemscenario’s over klimaat en milieu. Dat de klimaatkerk een behoorlijke aanhang heeft is dus niet zo raar.
Als je je hele leven bent gemarineerd in berichtgeving over massaal uitstervende ijsschotsen, smeltende ijsberen, zinkende continenten, zeehondjes die ronddobberen in plastic soep, etc. dan kweek je een generatie van Jesse Klavers op steroïden.

Als die kinderen, opgegroeid in een protestantse erfzonde cultuur, dan ook nog leren dat papa slavenhandelaar was, overzeese koloniën leegroofde, mama onderdrukt terwijl hij al moordend en plunderend de wereld in een rokende puinhoop veranderde is het niet zo gek dat ze boete willen doen en dat die giftige Westerse beschaving op de schop moet. Weg met ons!

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als atheïst zeg ik: misschien moet er weer eens gedankt worden voor het eten.

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Als pacifist zeg ik: misschien wordt het weer eens tijd voor een flinke oorlog zodat die verwende k*tkinderen weer eens leren wat er echt toe doet.
Al vrees ik dat ze massaal bij de grens gaan staan en zingend “jij bent welkom, welkom in mijn land” de vijand binnen halen.

Demanpieter
Demanpieter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Overbevolking is de grootste bedreiging van de 21e eeuw. Maar wanneer je met deze overspannen pubers daarover begint word je uitgemaakt voor fascistoïde witte man. Gewoon op een rationele rechtse partij stemmen dat is het enige machtsmiddel wat ons overblijft.

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik stel voor dat die witte elite eens een maand niet meer werkt. De oogst een jaar laat mislukken of op het land staan. Kijken hoe prima het dan nog gaat op deze wereld.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dries Bovenkamp

@ Dries Bovenkamp.
Als u met “die witte elite” bedoelt, de “Haagse elite” dan kan ik nú al verzekeren dat u NIET zult merken als zij een maand niet zouden “werken” c.q. niet aanwezig zouden zijn.
Wat zou zo’n maand toch héérlijk zijn !

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Die bedoel ik dus uitdrukkelijk niet. Ik bedoel de boeren in Europa. Hoeveel zwarte boeren zijn er hier? Na 40 jaar import migranten? Hoeveel zwarte metselaars komt u tegen? Of, loodgieters?

Azijnseikert
Azijnseikert
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je geeft het zelf al aan. Dit soort bewegingen is een welvaartsziekte. Binnenkort als de recessie daar is, verdwijnt dit als sneeuw voor de zon. Ook al dat geouwehoer over duurzaam.

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het soort jongelui waar hier over wordt gesproken had je in de jaren 60 enz. ook. Ban de Bom, ban dit, ban dat. Nu bestellen ze op ouder leeftijd de JSF, afweerraketten en sturen leger naar verre oorden om te vechten. Meerdere van hen zijn miljonair geworden over de rug van hun vroegere ‘kameraden’.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Marien@ Het verwijt dat de roepers vanuit de zijlijn geen oplossingen hebben is ook maar een loze kreet want zij accepteren die niet omdat er een boycot tegen hun is ingezet. En hun oplossingen, daar had ik het al over, doen denken aan de verdwenen beschavingen.

van Veen
van Veen
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van wie is de wereld straks? Van democratieën of van hun die voorsorteren op overleven in een te overvolle wereld. The survival of the fittest is m.i. volop gaande.

HPax
HPax
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is of dreigt mondiaal een ecologische crisis. Een structureel veranderend wereldklimaat krijgt daarvan de schuld, groei van de wereldbevolking hééft de schuld. De kinderen die nu de Klimaatcrisis profeteren, belichamen ZELF de oorzaak van de komende, onvermijdelijke katastrofe, maar wie durft ze dat te vertellen? Laten ze hun ouders ernaar vragen.

De idee dat waar volwassenen falen, kinderen kunnen slagen, is oud; ik denk aan die Kinderkruistocht uit de Middeleeuwen, maar ook aan bijv. Jeanne d’ Arc. In wat we vandaag meemaken, kunnen we dan behalve een idiote vertoning ook een reprise van een Westerse Traditie herkennen, i.e. je achter kinderen verschuilen. Er is dus geen reden mascotte Greta Thunberg beledigend of meewarig af te schilderen als ”een vroeg-oud problematisch meisje met ouderwetse lange vlechten’’ (Hees). Dat heeft President Trump beter gezien. Die hing niet de psycho-pedagoog uit, maar sprak nuchter dat het meisje een gouden toekomst heeft; of woorden van gelijke strekking.

Wie die moderne kindermanifestatie hebben georchestreerd, weet ik niet. Ik moet steeds aan de rattenvanger van Hameln denken, maar kom er niet helemaal mee uit.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

“Wie die moderne kindermanifestatie hebben georchestreerd, weet ik niet. Ik moet steeds aan de rattenvanger van Hameln denken, maar kom er niet helemaal mee uit.”

Dat was een zekere Jean-Claude Juncker:
https://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/

HPax
HPax
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Aan Frans: Bedankt voor je informatie.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Maar of de boodschap landt in de botte hersens van de Extinct Rebellion aanhangers? NIMBY

E. Vreeland
E. Vreeland
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Nee, ze zijn volkomen geïndoctrineerd. De hersenen zijn pas volgroeid met 22 / 24 jaar.
Daarom worden ze ook politiek ingezet. Adolf en Jozef deden hetzelfde.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

@ E.Vreeland.
Adolf had zijn Hitlerjugend en Jozef had zijn Komsomol.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verander de aarde en begin bijzelf. dus Rebellion-kindertjes: mobieltje wegdoen, (spel)computer vernietigen, alles lopends of met de van hout zelfgemaakte fiets en de hele dag in je tuintje groenten/fruit kweken om die te ruilen of zelf te eten.

Over het paard getilde mensen. Niets anders. Luxe nepproblemen.

Bosgeus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lol, hoezo is dit anders dan in de jaren ’60?

Woodstock was een LSD experiment voor social engineering. We hebben gezien hoe de seksuele revolutie gezinnen kapot maakte, de linkse jongeren van toen werden linkse kapitalisten die Marokkaanse en Turkse gastarbeiders paspoorten geven prima vinden. Wat die hippies en dergelijke waren, zijn nu GroenLinks van de PSP, PPR, CPN, EVP en zo meer. GroenLinks is echt niet groen, want meer groen krijgen we juist door meer CO2 in de lucht.

Propaganda werkt het beste op kinderen, al zijn ouderen hier er ook niet echt vies van, maar een verschil tussen de huidige klimajugend en de ’60 revolutie is er in wezen niet. Waarbij niet gezegd is, dat oppositie daar voor schoon is, want iedereen die mee gaat in de links-rechts dialectiek, is subject voor verdeel en heers. En stemt dus geen KVP.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

XR leek al niet pluis, maar nu is het duidelijk. Het wil de moderniteit, zoals die zich de afgelopen eeuwen ontwikkeld heeft, afschaffen. Er is uiteraard een probleem met de ecologische voetafdruk van de mens, maar XR gaat niet effectief en direct bijdragen aan mogelijke oplossingen.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Webmaster. Zet er eens bij wie plusjes en minnetjes geven.

An P
An P
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wow wat een idioot artikel. Begrippen verdraaien, een eigen inhoud aan geven, of bewust verwarren met andere begrippen. Tjonge. Je mag gerust kritiek geven op de milieubeweging, maar die woordenbrij hierboven slaat echt helemaal nergens op.

rEaLiSt
rEaLiSt
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een slecht artikel vol aannames zonder onderbouwing. En mevrouw van Hees haalt allerlei zaken door elkaar; begint bijv opeens over klimaatspijbelaars en de McDonalds terwijl dat niets met XR te maken had.
En met elektriciteit uit groene energie kan je geen staal laten smelten? Pardon?

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x